Orijinalini görmek için tıklayınız : Pir Sultan Abdal'ın oğlu Pir Mehmet Hakkında Bilgi verebilir misiniz ?

almuslu_tuna
14.12.2006, 13:09
yapacağım araştırmada hızır pir sultan abdal'ın oğlu pir mehmet hakkında bilgiler gerekmektedir.internette araştırdım ama geniş çaplı bir bilgiye sahip olamadım bu konu hakkında bilgisi olanlar yardım ederlerse sevinirim..

Şoreş
14.12.2006, 13:52
Konu uygun bölüme kaydırılmıştır..

Pir Sultan'ın birde kızının olduğunu biliyorum.. Adı Senemmiş.. Hatta Senem ismi bizim Sivasta çok kullanılır..Mezarınında olduğunu duymuştum ama oğlu hakkında bilgim yok malesef..

Balta
14.12.2006, 19:38
yapacağım araştırmada hızır pir sultan abdal'ın oğlu pir mehmet hakkında bilgiler gerekmektedir.internette araştırdım ama geniş çaplı bir bilgiye sahip olamadım bu konu hakkında bilgisi olanlar yardım ederlerse sevinirim..

Sayın almuslu,

Sanırım kronolojide bir karışıklığın sözkonusu o nedenle araştırdığın bilgilere ulaşmakta zorlanıyor olabilirsin. Pir Sultan ve Çocukları hakkında kısa bir bilgi vereyim buna göre araştırmalarını yapabilirsin;

Pir Sultan Abdal'ın Seyyid Ali, Pir Muhammed ve Er Gayib adli üç oğlu ile Sinem kızı vardı.

Oğullarından Seyyit Ali, Banaz köyünün üst yanındaki çam korusunda mezarı bulunur; Pir Muhammed, Tokat'ın Daduk köyünde mezarı; Er Gaib de Dersim'de gömülüdür

Pir Muhammed de babası gibi şairdir. Delikanlı iken attan düşerek öldüğünü, Pir Sultan'ın şu şiiri"Allah verdiğini almaz dediler / Bana verdiğini aldı n'eyleyim" derken anlıyoruz .Sağlığında iki oğul acısı görmüş olduğundan çok şiirinde bu acısı yansır.

Bu anlamda tekrar araştırmanı tavsiye ederim.

almuslu_tuna
14.12.2006, 19:54
Pir Sultan Abdal'ın Seyyid Ali, Pir Muhammed ve Er Gayib adli üç oğlu ile Sinem kızı vardı.

Oğullarından Seyyit Ali, Banaz köyünün üst yanındaki çam korusunda mezarı bulunur; Pir Muhammed, Tokat'ın Daduk köyünde mezarı; Er Gaib de Dersim'de gömülüdür

sayın abim tokat daduk benim köyüm yani dadukta ben türbeyı zıyaret edıyorum turbede pir sultan oğlu bir mehmet yazıyor bende bazı bılgılere ulaştım ve bu ismi goremeyınce şaşırdım.belkı pir muhammed ile pir mehmet aynı isim olabılır.

Balta
14.12.2006, 19:57
sayın abim tokat daduk benim köyüm yani dadukta ben türbeyı zıyaret edıyorum turbede pir sultan oğlu bir mehmet yazıyor bende bazı bılgılere ulaştım ve bu ismi goremeyınce şaırdım.belkı pir muhammede ile pir mehmet aynı isim olabılır.

Aynı kişiler, zaten bu karışıklık aslında karışıklıkta değil koruma amaçlıdır çünkü Mezara ve Pir Sultanın soyuna karşı bir koruma anlamındadır. Gerçekte adı Mehmettir.

emc-2
22.07.2007, 23:00
bizi bilgilendir diğinn içiin teşekkürler