Orijinalini görmek için tıklayınız : cami=cem etmek

gülsün
14.12.2006, 13:21
canlar said nursi yani lakabı büdizaman derler cematçilerde ve risaleleri var bi ara arkadaşımdan aldım ve ilk açtıgımda gördügüm yazı camiin anlamı cem etmek camiler sonradan yapıldı diye yazıyordu ve diyorki benim hocam hz aliydi yani ben bilgilerimi hz.aliden alrım diyor.yani önceden cami yokmuş

sidarta54
14.12.2006, 13:42
cem=toplanmak cami=toplanma yeri yani şekil farkı olsada her yer cami yada cemevi olabilir kubbe minare vs gerekmez zaten cami kavramını ilahileştirmekte saçma arap mimarisi örnekleriyle dolu heryer allah her yerdedir yapı önemli değil said nursiye gelince okuyanı çok gördüm ama okumadım okusamda risaleler çok ağır anlamam ama bu zata itimatımda yok bilgiyi tabiki hz aliden alır hz ali bilmin ilimin kapısıdır

eylüleren
14.12.2006, 13:51
konu uygun bölüme kaydırılmıştır...

Şoreş
14.12.2006, 15:34
Cem, toplanmak demektir.. Mesela Şialar Namazlarını 3 Vakitte birleştirirler ve buna Namazların Cem'i derler.. Cami kavramı tabikide sonradan ortaya çıkmıştır ama bunun adı önceden Cem değildi.. Cem olarak tanımlanması Cemaat ile birlikte kılınan Namaz nedeniyledir Toplu Namazlarda birer toplanmadır çünkü...
Bizim Kırklar Cemimiz gibi mesela..