Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi Sembollü Dövmeler ( Tattoo)

Ciminli Erdal
14.12.2006, 17:27
Avrupada,özellikle Almanyada bazi genc arkadaslarda,sirtinda,omuzunda,kolunda v.s Hz.Ali,Zülfikar, PirSultan Abdal,
Che Guevara (elinde Zülfikar??:garibbak: )gibi bircok Alevi Sembollü resimler dövme yapiyorlar.
Sizin fikriniz nedir bu konuda?

Saygilarimla

Ciminli Erdal
14.12.2006, 17:35
Bir Örnek

Ali_Yolcusu
14.12.2006, 17:38
dövme yaptırmakta bir sakınca görmüyorum, ileride göğsüme hz ali dövmesi yaptırmayı da düşünüyorum hatta :)

gizem
14.12.2006, 17:58
evet bende de vardı geçtiğimiz yaz omzumun sol tarafında adem suratı vardı ama geçti of of

birdal can
14.12.2006, 18:26
Bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum.Bende yaptırmayı düşünüyorum...

Canan58
14.12.2006, 18:53
Avrupada,özellikle Almanyada bazi genc arkadaslarda,sirtinda,omuzunda,kolunda v.s Hz.Ali,Zülfikar, PirSultan Abdal,
Che Guevara (elinde Zülfikar??:garibbak: )gibi bircok Alevi Sembollü resimler dövme yapiyorlar.
Sizin fikriniz nedir bu konuda?

Saygilarimla

Zevk meselesi bir sakıncası yok fakat yapıldığı yer önemli diye düşünüyorum el kol omuz vs. normal ama diğer uzuvlarda hoş olmayacağını belirtmek isterim.
Bunları takı olarakta kullanıyorlar hoş duruyor ben karşı değilim .Yıllarca zülfikarı boynumda taşıdım gururla.
Ama dövme olarak hiç denemedim.

YoLdAsMg
14.12.2006, 19:01
hz.ali efendimizin resminin dışında diğer kılıç v.b. dövmelerde sakınca görmüyorum.hz.alinin resminin vucudun herhangi bir bölgesinde şahsıma hoş gelmiyor.teşekürler

saygılarımla

ZülfüKakul
14.12.2006, 20:35
Ben hoş bulmuyorum...
Bizim yaşayış tarzımız belli kültürümüz belli neden öyle dövmeler yapılırki..
Dövmenin amacı nedir?
Çok istiyorsan kolye takarsın..

ZülfüKakul
14.12.2006, 20:40
Aleviliği içinde yaşamak farklıdır.. O kolyenin manevi değer ağırlığı büyüktür..
Ama bence dövme yapmak gösteriştir..

Ali_Yolcusu
14.12.2006, 20:46
Aleviliği içinde yaşamak farklıdır.. O kolyenin manevi değer ağırlığı büyüktür..
Ama bence dövme yapmak gösteriştir..

dövmenin gösterişliliği, yapıldığı yere ve mevsime göre değişir :yamukgul:

ben göğsüme dövme yaptırmayı düşünüyorum.bu gösteriş değildir göğsüm açık dolaşmıyorum ben :p

ZülfüKakul
14.12.2006, 20:47
dövmenin gösterişliliği, yapıldığı yere ve mevsime göre değişir :yamukgul:

ben göğsüme dövme yaptırmayı düşünüyorum.bu gösteriş değildir göğsüm açık dolaşmıyorum ben :p

Sana hoş gelebilir :) Ama benim tasvip etmediğim bir olaydır.:sas

KingAlevi
14.12.2006, 20:53
bütün yorum yazan arkadaslara bir sorum olacakdi: burda bahsetdiyiniz dövme gecici döyme yoksa hakiki kalici dövme mi?

bence kalici dövmenin hic bir sakincasi yok, benim shahsen hoshuma giden bisey ve kendi kolumda bir kalici bir dövme var.

halitseyfi
14.12.2006, 20:59
Alevi simgelerini taşımanın yükünün çok ağır olduğunu düşünüyorum.Böyle bir simgeyle (takı veya dövme) toplum içinde yapılan yanlış bir davranışın tüm aleviler mal olacağı bilincinde ve sorumluluğunu taşıyacaksa neden olmasınki zevk meselesi.

Yalnız şunu unutmayalım ki,her alevi simgesi ve takıyı taşıyanlar alevi değildir. Özellikle tatil beldelerinde çalışanlarda bu takı ve dövmeler varsa suistimal amacıyla olabiliyor.

Servan
14.12.2006, 22:04
hz.ali efendimizin resminin dışında diğer kılıç v.b. dövmelerde sakınca görmüyorum.hz.alinin resminin vucudun herhangi bir bölgesinde şahsıma hoş gelmiyor.teşekürler

saygılarımla

kesinlikle katılıyorum.bir kız görmüstüm sırtı cok acık va tam sırtın da hz Ali resmi var simdi bu kişiyi cevirip iki soru sorsam acaba ne kadar cevaplar.onu tasımak kolay degildir canlar.ben kılıç takıyorum ama onun bile bir yükü var.onun için bence bu tür dövmeler yapılmasa daha iyi olur.saygılarımla......

Nesimi
15.12.2006, 12:32
Bu tarz dövmelerin yapılışı insanın kendi elinde olan bir olay ancak tüm topluma mal olmuş bir inancın simgesi olduğundan bu dövmeyi yaptıran insanlar hal ve hareketlerine oldukça dikkat etmeliler aksi halde anti pati toplayabilir. Bİr grubun sembolünü taşımak o grubun tüm bilgilerine sahip olmayı gerektirir. Aleviliği Alevi gibi yaşadıkdan sonra zararı yok ancak Aleviliği rencide edecek davranışta olan karakterlerin bu tarz dövmelerle ortada dolaşıp insanları zan altında bırakması doğru değildir.

Ayrıca Dövme eski Anadolu kültürüdür. Tabi bu kadar gelişmiş şekilli dövmeler yoktu ancak çeşitli şekillerde elde ve yüzde çene alın bölgesinde eski bayanlar yaptırırdı.

silopya
15.12.2006, 13:34
doğuda birçok kadında, erkekte yüzünde dudaklarında dövme gördüm.
dedemin gümüş küpesi vardı.
eskiden erkekler uzun saç bırakırmış.
hızma, küpe, yüzük vs insanlık varodluğundan beri kullanılılmış süslenme için.
kim süslenmenin günah yada yasak olduğunu söyleye bilirki? çok aşırıya kaçmadıktan sonra.
ama bugün uzun saçlı diye öğretim görevlisi döğülüyor, küpe takan erkekler kınanıyor.
geçmişte bu ülkede sırtında allah yazıyor diye bir barmen bıçaklanarak öldrülmedi mi.
kıl tüy süs ne çok uğraşıyoruz bunlarla, isteyen istediğini yapar.
kim nasıl kendini ifade ediyorsa öyle ifade edebilir.nasıl güzel olduğunu düşünüyorsa yapabilir.
kıstas ne? başkasının özgürlüklerinin başladığı yer.

Seyduna
15.12.2006, 14:13
Biz de de boyle birsey var. Kilic kolyeyi, Haci Bektas tasini falan gectik de dovme de cikmis oh oh ne gusel. Ben bu gibi maddi seylerle kendimizi ifade etmek yerine fikirde dusuncede bunu yasamaktan yanayim. Ama tabi kendi dusuncemdir beni baglar, baglamayan arkadaslara da saygilar sevgiler..

Azrail
15.12.2006, 19:32
öncelikle konunu başlıgı Alevi Sembollü Dövmeler
ama Che Guevara (elinde Zülfikar?? ) :) her eline zülfikar alan alevi temsilcisi mi oluyor ben anlamadım burayı :p ve böylesi bir dövme resim sembol hakikaten cok çirkin olur,

zülfikar'ın sahibi bellidir
La fete illa ALİ la seyfe illa ZÜLFİKAR,

dövme konusuna gelince bencede hoş degil,
çünkü gösterişe kaçabilir ve dövme sahibi (cok cok afedersiniz ) tuvalet ihtiyacı, cinsel ilişki vs gibi ihtiyaclarını karsılarken o dövmelerin orda bulunması hiç ama hiç hoş olmaz,

sahsen ben yaptırmam, saygılı olalım lütfen degerlerimize

akinocakli
17.12.2006, 20:50
işaretlermi önemli

yoksa aleviliği gerçekten anlamak veya yaşamakmı

caylo
21.12.2006, 14:20
cok guzel bısey bende kasımın uzerıne cızmıstımm.... ve cokta mutluluk werıcı bısey :D

MeRaLiNa
28.12.2006, 01:44
özellikle Avrupada yasayan Alevilerde görülen bir moda Hz Ali'li Alevilikle ilgili dövmeler... bizim tanidigimiz bir Ailenin oglunun kolundada vardi Hz Ali dövmesi ama cocuk ne pislikler yapti o dövme kolundayken...

Zülfikar tasirsan istedigin an cikarabilirsin, örnegin uygun olmayan durumlarda ama bu dövme her zaman seninle olacak, Azrail'inde belirttigi bazi durumlarda olmasi cok ama cok yakisIksiz bence

ZülfüKakul
28.12.2006, 06:59
işaretlermi önemli

yoksa aleviliği gerçekten anlamak veya yaşamakmı

Bir akınocaklı olarak buna sen cevap ver istersen..

&MEDET_YA_ALİ&
07.01.2007, 12:29
ARKADASLAR BENIM FIKRIM SUKI BURDAKI HERKES FIKRINI SOYLEMIS GEREK GUZEL GEREK CIRKIN O KISININ BILECEGI SEY AMA SIZDEN ISTEDIGIM TEK SEY VAR ICIMIZDEKI ASLANIN KUKREMESI ICIMIZDE KALSIN EGER VARSA ICI9MIZDE O ASK O SEVK SAYGI DUYALIM GOSTERISE KACMIYALAIM CUNKU OZUMUZU ICIMIZDE YASATALIM..BENCE HERKESIN FIKRINE SAYGIM VAR SAYGILARIMLA..
AŞK ILEN AŞK OLANA AŞK OLSUN.

&MEDET_YA_ALİ&
07.01.2007, 12:30
GERCEGIN DEMINE HÜÜ YA ALİ

doctorctf
07.01.2007, 13:38
dövme yaptırmak aslında son derece sakıncalı.bulaşıcı bir sürü hastalığa yakalanmanıza sebep olabiliyor.başta da aids,hepatit gibi hastalıklar geliyor.eğer yaptırırsanız da güvendiğiniz,malzemelerinin temiz olduğuna inandığınız yerlerde yaptırın.aslında en doğrusu hiç yaptırmamanız

aykudgöksun
07.01.2007, 13:47
dövmenin kendisine karşı değilim fakat inanç ve siyasi unsurların dövmede bulunmasını hoş bulmuorum.bana biraz gösteriş gibi geliyo yani sadece dövmede de değil bu kolye olsun che t-shirtleri olsun bunlar da tasvip ettiğim şeyler değil.bence inanç ve siyasi düşünce karşısındaki insana konuşarak anlatılır konuşmadan açıklamadan sadece karşındakini kendinden soğutursun yani dövme t-shirt vs.

hasret_eylul
07.01.2007, 17:10
ARKADASLAR BENIM FIKRIM SUKI BURDAKI HERKES FIKRINI SOYLEMIS GEREK GUZEL GEREK CIRKIN O KISININ BILECEGI SEY AMA SIZDEN ISTEDIGIM TEK SEY VAR ICIMIZDEKI ASLANIN KUKREMESI ICIMIZDE KALSIN EGER VARSA ICI9MIZDE O ASK O SEVK SAYGI DUYALIM GOSTERISE KACMIYALAIM CUNKU OZUMUZU ICIMIZDE YASATALIM..BENCE HERKESIN FIKRINE SAYGIM VAR SAYGILARIMLA..
AŞK ILEN AŞK OLANA AŞK OLSUN.

birde forma gönderdiğimiz yazıları küçük harfler kullanarak yazarsak buda başka bi saygı olur sanırım...

türküler_sevdam
07.01.2007, 20:08
bende koluma HZ. ALİ kılıcı yaptırmayı çok istiyordum ama dövmenin zararlarını duyunca vazgeçtim.
boynuma kolyesini takarım ama...

güldane17
08.01.2007, 00:24
dövme zararl dıyorlar ama bence harıka bısı ve kesınlıkle yaptırmak ıstıyorum

aliyareni
08.01.2007, 13:36
AZRAİL isimli üyeden alıntı.....(dövme konusuna gelince bencede hoş degil,
çünkü gösterişe kaçabilir ve dövme sahibi (cok cok afedersiniz ) tuvalet ihtiyacı, cinsel ilişki vs gibi ihtiyaclarını karsılarken o dövmelerin orda bulunması hiç ama hiç hoş olmaz,

sahsen ben yaptırmam, saygılı olalım lütfen degerlerimize[/QUOTE])

..........:thumbup1:

bende kesinlikle katılıyorum görüşlerine. sevgiden ötürü yapılır bu takım şeyler anlıyorum ama. bu sevgi önce hz. Ali nin karakterini kendimize özleştirmemizle; onun kemaline ermemizle olur diye düşünüyorum. birde hz. Ali efendimiz dövme vs. yaptırırmıydıki.bedenimize zarar verecek şeyleri hoş karşılarmıydı. bi geriye dönüp düşünmek lazım gelmezmi. eğer gittiğimiz Allah Muhammed Ali yolu ise...:clover:

seyhunbey
08.01.2007, 13:45
Bendede dövme var '' S '' harfi küçükçük ama ileride kesin ve kesin kocaman bi kartal dövmesi yaptircam :)

işte dövmem pek dövme sayilmaz ama :)

http://www.resimyuklet.com/uploads2/load39952.jpg

Zaza_024
08.01.2007, 15:19
düvmeye bende sıcak bakıyorum.. bence bir sakıncası yok..ömrümüzün sonuna kadar alevi kimliğimizi bedenimizde taşımak gurur verici birşey bence..ben omuzumdaki zülfikar dövmesi sayesinde birçok alevi arkadaşı edinmişimdir tatil beldelerinde.. bir zararı yok.. aksine yararı var fikrimce :confused1

pirayem
13.04.2007, 11:52
Ben sakınca görmüyorum yaptıranlarda gördüğüm kadarıyla gayet hoş duruyor.Ama ben kendime yaptırabilir miyim bunu hiç düşünmedim doğrusu.

sivaslı_sevda
13.04.2007, 12:07
o kadar sıcak bakıyorum ki :) bende de var ayrıca çok güzel

hevall
13.04.2007, 12:55
Taşıya biliyorsa
amenna

Agop
13.04.2007, 15:19
Burdan herkeze sesleniyorum . Lütfen aleviliğin gereklerini yerine getirmeyen insanlar ne zülfikar taşısın neden benzeri bir dövme yaptırsın nede ben aleviyim desin. Çünkü en ufak bir hataları alevilere mal ediliyor. Geçenlerde afedersiniz sürtüklüğüyle meşur birisi biz aleviyiz dedi. Bende " sen aleviysen ben alevi değilim " dedim. Çünkü böyle insanlar inancımızı karalıyor. Daha anlamını bilemden aleviyim diyor. Lütfen biraz dikkat edelim. Kendiniz uymaya bilirsiniz ama bu yolda yürüyen herkesi zedeleyemessiniz.

lion12
13.04.2007, 20:13
Dövme konusunda bende tutucu davranmıyorum ancak Nesimi can ında dediği gibi,çokta fazla kişi abartıya kaçmamalı ve büyük bir kitleyi temsil ettiğinin bilincinde olup söz hareket ve tavırlarına daha bir dikkat etmeli.

ibrahim-ch
13.04.2007, 20:18
Dikkatli olun
Kullanilan boya gida boyasi olmazsa Kanser yapiyor.
Gazetelerde okumustum. Deri kanseri.

sisli
14.04.2007, 00:11
herkesin fikrine saygı duyuyorum fakat karşıyım yaptırılan dövmedeki figürün ağırlığını çok kişi taşıyamıyor.
hem tüm insanların inançların kardeşliğini savunuyor hemde tasvip edmediğimiz kişi ve görüşler gibi simgelere şekle saygı... bana tuhaf ve yanlış geliyor Hz. ali'nin aleviliğin sevgisi ve yaşayışı içtendir şekil ve gösterişte değil

teşekkürler.

insanlar kardeş
14.04.2007, 00:18
Herşeyden önce dövme sağlık açısından zararlıdır.
Sevgimizi bağlılığımızı motive edeceksek davranışımızda göstermeliyiz diye düşünüyorum.
saygılarımla...

pirihorasani
16.04.2007, 01:51
Ibadetin bile gizli yapilani daha makbulken bu tip degerlerimizi gosteris olarak kullanmak,o cok onem verdigimiz degerleri basitlestirmekten baska birsey degildir.

Onun icin bence cok mantiksiz ve Yol'a aykiri bir davranis.Ozellikle avrupada sacmalanmis durumda, kizlar goruyorum, affedersiniz gogus dekolteli arasinda zulfikar sallaniyor,bu kadarmi yani?Bu insanlarin cogu daha o mubarek kilicin ismini bile bilmez,onun agirligini bile bilmez.

Bence bu tip degerleri,gosteris olarak kullanmak Yol'a yapilan en buyuk saygisizliklardan birisidir.

Selamlar,

Gülom
16.04.2007, 02:14
Ben kendim sahsen dovmeye karsi degilim, ama doctorcff can'in dedigi gib dikkat etmek gerek, cunku gercekten cok hastaliklar kapabilirsin. Bilmedigin ve guvenmedigin biryerde hic yaptirmaman lazim, tabi bence...

Ama Hz. Ali yi veya baska inanc simgeleri dovmeye gelince, bunlari gormeye hosuma gitmez. Cunku bunlar inanc onderlerimiz, bunlarin dovme gibi seylere kulanmak, sanki cok basit gormusuz gibi geliyor. Birde bunu yapan kisinin bilgise cok az ise, o zaman sadece gosteriz olarak yapmis gibi geliyor,ve bunu da hic hos gormuyorum. Ve buna ek olarak o kisilerin de birde cirkin hareketleri eklenince, tam uzuluyorum.

Gülom
16.04.2007, 02:20
Geçenlerde afedersiniz sürtüklüğüyle meşur birisi biz aleviyiz dedi. Bende " sen aleviysen ben alevi değilim " dedim.

Kim? Merak ettim..:sasirdi:

Boyle kisiler yuzunde Aleviliginden fazgecmen gerekmez, tam tersine daha da cok seyler yapmali.

onur melis
20.04.2007, 00:42
valla beni elimde kolumda che guavara nın dövmesi var

ahmet_kaya_44
20.05.2007, 11:23

saygılarımla

Evet can katılıyorum sana. Biz bazı şeyleri çok abartıyoruz.

mavi barış
20.05.2007, 11:29
herkezin fikrine saygı duyuyorum fakat ben dövmeye pek sıcak bakmıyorum.alevi olduğumuzu dövmelerle değil,aleviliğimiz gösterip cem evlerine giderek yapmalıyız.Hz.ALİ gibi yüce bir insanın resmini vücudunuzda taşımayı kaldırabilecekmisiniz.

hasan cicek
29.05.2007, 13:20
Dövme Sanatının Tarihi

Dövme yaptırmak yeni bir uygulama degildir.İsa'dan yüzyılar önce Mısır ve Libya'da yaşamış insanların mumyalarında dövmelere rastlanmıştır.Ayrıca Güney Amerika'da da dövmesi olan mumyalar bulunmuştur. Dövmelerin bir çoğu pagan tanrılarına tapınmayla ilgiliydi. Araştırmacı Steve Gilbert'e göre, ''bilinen ilk dövme herhangi bir soyut şeyden çok tanrı Bes'i temsil eden bir resimdi. Bes, Mısır mitolojisinde şenliklerin şehvet tanrısıydı.

Hz Musa Kanununda Tanrı'nın toplumundeki bireylerin bedenlerine dövme yapmalarının yasaklanmış olması kayde degerdir.Levililer 19:28'de şöyle yazıyor:''Ölüler için bedeninizde yara açmıyacaksınız, kendinize dövme işaret koymıyacaksınız: ben RAB'İM. ''Mısırlılar gibi putperestler, gögüslerine veya kollarına yaptırdıkları dövmelere ilahlarının isimlerini ya da sembollerini yazdırıyorlardı.

gülendam
29.05.2007, 13:31
İnsanlarin İnançlarinin Sİmgesİnİ Vücudunda TaŞimasi çok Güzel
Ama GösterİŞ İçİn Yapilmamak Şartiyla

gülendam
29.05.2007, 13:41
herkezin fikrine saygı duyuyorum fakat ben dövmeye pek sıcak bakmıyorum.alevi olduğumuzu dövmelerle değil,aleviliğimiz gösterip cem evlerine giderek yapmalıyız.Hz.ALİ gibi yüce bir insanın resmini vücudunuzda taşımayı kaldırabilecekmisiniz.

ALEVİLİĞİMİZİN GÖSTERGESİ TABİKİ DÖVME YAPTIRMAK DEĞİL AMA İNANCININ SİMGESİNİ TAŞIYABİLMEK TE ÖNEMLİDİR HZ ALİ RESMİNİ TAŞIMAYI KALDIRABİLECEKMİSİNİZ DEMEKLE NEYİ KASTETTİĞİNİ ANLAYAMADIM RİCA ETSEM BİRAZ DAHA AÇIKLARMISIN

saheser
29.05.2007, 16:10
Ben bu dövme isine karsiyim saygi duyim diyorum saygi duyamiyorum ama birseyde demem o kisiye, kolye takabilir ama mahlesef türkiyede Hz,Ali,nin kilicini boyuna takma bile cogunun hosuna gitmiyor heleki polislerin gecen sene kuzenimin boynunda Hz.Alinin kilici var diye polis carsinin icine birakmadi didimde oldu bu olay gece 12,den sonra inemezsin kimlik istemisler yok demis kaldigin otele geri dön demisler.Halbuki carsi turistlerle dolu sabaha kadar eyleniyorlar türklerde dolu giciklik degilmi tam hatirlamiyorum ama kilica bakip birsey daha sormuslar cok kizmistik. Ben Hz.Ali,ye o kadar cok düskünümki nedense Hz.Ali,nin kilici var kolye hic takmadim hic takmak aklima gelmedi cünkü Hz.Ali sevgisini yüregimde tasiyorum belki ondan takmamisimdir gerek duymadim Hz.Ali,yi yüregime islemisim bu bana yetiyor.

Akgüney
02.06.2007, 21:12
yapildigi yer önemli bence...yani orasina burasina yaptirmaz bi insan zaten koluna yada sirtina yaptirabilir...
ben gecen sene kinadan yaptirdim che tattoosu...kardesimde zülfikari yaptirdi türkiyede yaptirdik tepki almadik hatta alkislayanlar bile oldu (yldan gecerken)
bence sakincasi yok

ÇaKıL
03.06.2007, 10:25
ALEVİLİĞİMİZİN GÖSTERGESİ TABİKİ DÖVME YAPTIRMAK DEĞİL AMA İNANCININ SİMGESİNİ TAŞIYABİLMEK TE ÖNEMLİDİR HZ ALİ RESMİNİ TAŞIMAYI KALDIRABİLECEKMİSİNİZ DEMEKLE NEYİ KASTETTİĞİNİ ANLAYAMADIM RİCA ETSEM BİRAZ DAHA AÇIKLARMISIN

Ablacım forumun kurallarından biri de yazılan mesajların tamamı büyük harf olamaz.Buna başlık da dahilmiş.

lion12
03.06.2007, 10:32
Kalıcı dövme yaptırma fikri aslında aklımda hep vardı bakalım düşünüyorum.