Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunniler neden ataturku sevmezler?
bunu ilk defa duydum...bir kanıtın var mı abi??yada okuyabileceğimiz bir kaynak bu doğrultuda..
tabiki tarihleri araştırdığınızda olay zamanı atatür adana ,tarsus yenicededir ,HATAY devletinin ülkemize katılma sebebiyle ,hataya gitmektedir ,yenicedeki zeytinli garında aldığı telgıraf DERSİM OLAYLARIYLA ilgilidir ismet paşa göndermiştir.saatlerce haberleşme neticesinde , gerekli emirleri verir.Ve hataya gitmeden ankaraya geri döner rahatsızlığı artar bundan sonrasınıda can dündardan öğrenmiştiniz herhal ...
tekrarlıyorum hazır alıp tüketmeyin araştırın arkadaşlar biliyor gibi yapmak bizler için çok tehlikeli ve lüks anıtkabir arşivlerinden bu tarihleri ve olayları çıkardım.1995 yılında ..
PKK alevileri kendine çekmek amacıyla dersim olaylarını kullanmaya başladığı yıldı bu yıl.
....saygılarla....
aykudgöksun 27.05.2007, 00:34 peki kızının dersimi bombalamadan dönüşünde onu karşılaması nasıl karşılanabilir..kızmış mıdır atatürk kızına..hiç kızmışa benzemiyordu da fotoğraflarda..
peki kızının dersimi bombalamadan dönüşünde onu karşılaması nasıl karşılanabilir..kızmış mıdır atatürk kızına..hiç kızmışa benzemiyordu da fotoğraflarda..
EVET benim bahsettiğin konularda az çok bigim var ,madalya takmışt ,kızını karşılamışta.ONLAR masal atatürk yataktamı karşılamış dersin.TARİH ARAŞTIR hatayın açılışına gelen atatürk yataktan birdaha kalkmadığını göreceksin bahsettiğin kitap ve resimler ,sıkmaca ...TEYYARE CEMİYETİ olarak geçen o zamanın yöneticilerini araştır.Kurucularını araştır şaşkınlıktan dilini yutarsın...OYUNLAR aleviler üstünde yoğunlanıyor kendi cemiyetine düşman ediliyor.Yıllarca böyle olmuş ve devam ediyor.
anadolu75 29.05.2007, 15:18 peki kızının dersimi bombalamadan dönüşünde onu karşılaması nasıl karşılanabilir..kızmış mıdır atatürk kızına..hiç kızmışa benzemiyordu da fotoğraflarda..
dersimi ataturkun kizimi bombaladi sanki.kizi dedigin kisi afet inan olsa gerek o zaten uvey kiziydi.boyle birinin ne isi olur bombalarda zaten ata yatakta agir yatiyordu.hic zannetmiyorum boyle birsey olucagini.
dersimi ataturkun kizimi bombaladi sanki.kizi dedigin kisi afet inan olsa gerek o zaten uvey kiziydi.boyle birinin ne isi olur bombalarda zaten ata yatakta agir yatiyordu.hic zannetmiyorum boyle birsey olucagini.
Hayır, Sabiha Gökçen bombalamıştır
Öte yandan o dönemde bütün komuta M.Kemal'deydi ve sağlıklıydı.
Dersim'e harekat emrini bizzat kendisi vermiştir.
Seyit Rıza'nın idamları sırasında M.Kemal Elazığ'dadır.
20 Mart 1937'de başlıyor Dersim'e harekat, M.Kemal'sa 38'in Temmuz ortalarında
Dolmabahçe Sarayı'na çekiliyor.
Katliamın yoğunlaştığı dönemlerde M.Kemal hasta yatağındadır.
Yani harekat boyunca hasta yatağında olması mümkün değil.
PKK bu konuyla insanları kendi yanına çekemez.
anadolu75 29.05.2007, 20:30 Hayır, Sabiha Gökçen bombalamıştır
Öte yandan o dönemde bütün komuta M.Kemal'deydi ve sağlıklıydı.
Dersim'e harekat emrini bizzat kendisi vermiştir.
Seyit Rıza'nın idamları sırasında M.Kemal Elazığ'dadır.
20 Mart 1927'de başlıyor Dersim'e harekat, M.Kemal'sa 38'in Temmuz ortalarında
Dolmabahçe Sarayı'na çekiliyor.
Katliamın yoğunlaştığı dönemlerde M.Kemal hasta yatağındadır.
Yani harekat boyunca hasta yatağında olması mümkün değil.
PKK bu konuyla insanları kendi yanına çekemez.
dersim katliami bi kere 1938 de yasanmis olay.1927de agrida,bitliste kurt isyanlari vardi onlarda bastirildi ondan baska hic bisey yoktu o siralar.emri sabiha gokcen degil celal bayar verdi ataturk hasta yataginda yatiyordu.
24ramses 29.05.2007, 23:01 bende isvicredenim ve cevremdeki sünniler atatürkü sever sayarlar...
hic rastlamadim tersine, ama olabilirde
BEN BİR SÜNNİYİM VE ATATÜRK'Ü SENDEN DAHA ÇOK SEVİYORUM BU GÖRÜŞÜN YANLIŞ VE ARAŞTIRMA YAPMADAN BU FİKRE NERDEN KATILDIĞINI ANLAMADIM.BUNU BİRDAHA SÖYLEME SAKIN.......
24ramses 29.05.2007, 23:05 çok Sabİt Fİkİrlİsİn Ben Bİr Sunnİ Olarak Atatürkü Senden Daha çok Sevİyorum Bu Sunnİlere Bİr İftİradir.sana Katilmiyorum Ve Bunu Bİrdaha Söylememenİ Tavsİye Edİyorum
bir anlasam... 29.05.2007, 23:44 ne kadar sunni taniyorsam ataturke iyi diyen birine raslamadim kimi kominist diyor kimi fasist kimide ingiliz yandasi anlamak mumkun deyil atatruk olmasaydi diye soruyorum o zaman ses yok anlamamk mumkun deyil bunlari simdi siz cevap verin arkadaslar...
Sevgili Candost Arkadaşım :) ,
ben de sünniyim ama ne kendim böyle bir şey düşündüm, ne de çevremden Atatürk'le ilgili en ufak bir olumsuz laf işittim. Belki de siz hep Atatürk'ü sevmeyen, yobaz kişilerler karşılaştınız? Bu, olasılık dahilinde bence... Sonuçta hangi mezhepten olursa olsun, bu ülkenin vatandaşı olan bir insan oturup biraz mantıklı düşününce "Atatürk olmasaydı?" sorusunun yanıtını pekala da bulabilir... O birlik beraberlik sağlanamasaydı, mücadeleler verilmeseydi, şimdi bizler belki hiç yaşamıyorduk, belki de bambaşka kimliklerle yaşıyorduk... Bunu idrak etmek için dahi olmak gerekmiyor ki...
Ayrıca yobazlar Atatürk de dahil olmak üzere pekçok kişiyi ve şeyi sevmiyorlar. Geçenlerde birisi bana enteresan bir şey söyledi mesela: Elektrik ampulünü bulan Edison'a "Allah razı olsun." denmemesi gerekirmiş. "Neden?" diye sordum "Edison tüm insanlık için faydalı bir şey yapmadı mı? Onun sayesinde geceleri ışıl ışıl yanan sokaklarda rahatça gezmiyor muyuz?" Adamın cevabı ilginçti: "Olabilir ama iman etmedi, ben buldum dedi, halbuki o sadece varolan bir şeyi keşfetti ve bu şeyi keşfetmesi için gereken aklı, kapasiteyi de ona Allah verdi." İlginç bir bakış açısı, değil mi?.. :S
dersim katliami bi kere 1938 de yasanmis olay.1927de agrida,bitliste kurt isyanlari vardi onlarda bastirildi ondan baska hic bisey yoktu o siralar.emri sabiha gokcen degil celal bayar verdi ataturk hasta yataginda yatiyordu.
1927 değil 1937'de başladı, yanlış yazmışım.
Sabiha Gökçen emir falan vermedi, emir verdi diyen de olmadı.
Sabiha Gökçen'in kendi yazdığı kitabında geçiyor bu, Dersim'de harekata katılıyor, orada uçuş yapıyor.
Dersim'e harekat emrini M.Kemal vermiştir. Bunu da Kılıç Ali'nin kitabında bulabilirsiniz.
anadolu75 30.05.2007, 22:08 1927 değil 1937'de başladı, yanlış yazmışım.
Sabiha Gökçen emir falan vermedi, emir verdi diyen de olmadı.
Sabiha Gökçen'in kendi yazdığı kitabında geçiyor bu, Dersim'de harekata katılıyor, orada uçuş yapıyor.
Dersim'e harekat emrini M.Kemal vermiştir. Bunu da Kılıç Ali'nin kitabında bulabilirsiniz.
sabiha gokcen bombaladi dedigin icin oyle soyledim.dersim harekatini m.kemal pasanin verdigini sanmiyorum.ona karsi atilan iftira ve karalamadir diye dusunuyorum.zaten m.kemal o aralari hatay sorunuyla ugrasiyordu.bu sorun yuzundende kisa surede hastalanip yataklara dustu.yani bence dersim harekatinin emrini o donemin basbakani celal bayar ya da ismet inonu verdi.
sabiha gokcen bombaladi dedigin icin oyle soyledim.dersim harekatini m.kemal pasanin verdigini sanmiyorum.ona karsi atilan iftira ve karalamadir diye dusunuyorum.zaten m.kemal o aralari hatay sorunuyla ugrasiyordu.bu sorun yuzundende kisa surede hastalanip yataklara dustu.yani bence dersim harekatinin emrini o donemin basbakani celal bayar ya da ismet inonu verdi.
Sabiha Gökçen:
O zamanki tayyareler bir uçusta uzun mesafeler katedemedikleri için Ankara ve Kayseri de konaklayacaklardi. Ben hemen tayyaremle Ankaraya gidip gelebilmek için izin istedim. Maksadim bir gün sonra Ankaraya gelecek olan bölügümle Dersime gidebilmek için müsaade alabilmekti. Ankara'ya aksam hava karanliginda indim ve hemn çankaya'ya gittim.
Atatürk beni karsisinda görünce hayret etti ve çok kisa bir an sonra , ben daha birsey söylemeden :
- "Bu arzunu yerine getirmek isterim ve seni takdir ederim , fakat sana birsey söyleyeyim kizim ; çarpisacagin insanlarin eline esir olarak düsersen sana çok fena muamele edeceklerdir, buna üzülürüm. " dedi.
Benim cevabim su oldu:
-"Emin olunuz, canli olarak ellerine düsmem..."
Atatürk'ün bakisi degisti ve hiçbir sey söylemeden bana hayatimin en kiymetli hediyesini verdi: Tabancasini...
O aksam köskte alakalilara sabah beni erken uyandirmalarini tenbih ederek yatmaya çiktim.
Sabah 5.30 da beni Atatürk uyandirdi. Aksamki elbisesini degistirmemisti. O gece hiç uyumadigini sonradan ögrendim. Benimle kahvalti yapti, kendi arabasiyla meydana ***ürdü. Biraz sonra Eskisehir'den gelen bölügü karsiladi ve bütün arkadaslarla mesgul olarak hepimize iyi yolculuklar ve basarili muharebe temennisinde bulundu.
Bir ay devam eden Dersim harekati sirasinda hemen her gün benden haber istedi ve ben de emrini yerine getirdim.
Dersim harekatindan dönüsümüzde bana bir madalya verilmesi kararlastirilmis, Atatürk tertip edilen merasimde bulunamamisti. O gün çankaya'ya döndügüm zaman , kendisini bahçede bekler buldum. çok heyecanlandim, kostum elini öptüm. iftihar ettigini söylerken sesi titriyordu. Alnimdan öptü. Bu hali gördükten sonra bendeki çalisma azmi daha çok kuvvetlendi..."
Bu olayın tarihini içbir kaynakta bulamadım ama Dersim'e bir harekattan bahsediliyor.
Mart 37'de başbakan İsmeti İnönü'ydü.
Sevgili Candost Arkadaşım :) ,
Geçenlerde birisi bana enteresan bir şey söyledi mesela: Elektrik ampulünü bulan Edison'a "Allah razı olsun." denmemesi gerekirmiş. "Neden?" diye sordum "Edison tüm insanlık için faydalı bir şey yapmadı mı? Onun sayesinde geceleri ışıl ışıl yanan sokaklarda rahatça gezmiyor muyuz?" Adamın cevabı ilginçti: "Olabilir ama iman etmedi, ben buldum dedi, halbuki o sadece varolan bir şeyi keşfetti ve bu şeyi keşfetmesi için gereken aklı, kapasiteyi de ona Allah verdi." İlginç bir bakış açısı, değil mi?.. :S
Merhaba sevgili bir anlasam arkadasim,
Iste zihniyete bakarmisin.Adamlar kesfetsin,calissin cabalasin insanlik ugruna güzel buluslar yapsin sonrada müslümanlarmi cenneti hak etsin.O zaman yüce rabbimiz niye o kapasiteyi hep hiristayanlara vermis.Bizler ne yapmisiz dünya insanlari icin.Yat kalk 5 vakit namaz kil,dua et olmuyor bu isler.Calisarakta iman edilir.Hersey "gavur icadi"(bu tabir yobazlarin tabiriki kesinlikle katilmiyorum)ama o gavur dedikleri insanlar sayesinde teknolojiden yararlaniyorlar.Ellerinden lüks cep telefonlari,pahali otomobiller,son teknoloji tv lar.Saglik konusunda yeni ilaclar yeni tedavi sekilleri.Insanlik icin hertürlü güzel bulus.Bu yobazlar hic birseyden geri kalmazlar.Ama is imana gelince onlar cehenneme gideceklermis öylemi birsey üretmeyen calisip insanlik icin faydali islerle ugrasmayan yobazlarmi cennete gidecekmis?Madem öyle kullanma ozaman elektirik öyle degilmi?Sonra sende cehennemi boylarsin.:devil2:
canazerbaycan 31.05.2007, 02:32 Sünnilerin hepsi Atatürk'ü sevmez diye bir yargıda bulunmak yanlış olur.Çünkü içlerinde Atatürk'e bağlı olanlar da var.Fakat sünnilerin içindeki muhafazakâr (kaba tabiriyle yobaz) insanların sevmediğinde söz edebiliriz.Bunun nedenleri de de Atatürk'ün hilafeti ve şimdi bile getirmek için can attıkları şeriat sistemini ortadan kaldırması, ''kâfir icadı'' diyebilecekleri bazı yenilikler yapması (özellikle arapçanın kaldırılması ve kılık kıyafet yasası) ve daha sonraları da bu insanların kafa dengi sayabileceğimiz Şeyh Sait,Derviş Mehmet gibilerini de astırması olabilir.
Sayın arkadaşım,
Öncelikle şunu aklımıza yerleştirelim. Alevilerin %40'ı belki de daha fazlası Kürt-Zaza kökenlidir. Bu insanların dedeleri de Cumhuriyetle ve Atatürk'le sorun yaşamışlardır (Dersim-Koçgiri vs.). Ben de bir kaç sene öncesine kadar Aleviliğin Türk inancı olduğu, Alevilerin çoğunun Türkmen olduğu palavralarına inanırdım. O nedenle Aleviler Atatürk'ü sevmiyor, Sünniler seviyor gibi bir genelleme yanlış. Atatürk'ü seven milyonlarca Sünni de var : Balkan göçmenleri, Trakyalılar, Ege-Akdeniz halkı özellikle (milyonlarca sevmeyen Sünni de var tabiki ) Aynı durum aleviler için de geçerli.
aykudgöksun 31.05.2007, 11:54 Sayın arkadaşım,
Öncelikle şunu aklımıza yerleştirelim. Alevilerin %40'ı belki de daha fazlası Kürt-Zaza kökenlidir. Bu insanların dedeleri de Cumhuriyetle ve Atatürk'le sorun yaşamışlardır (Dersim-Koçgiri vs.). Ben de bir kaç sene öncesine kadar Aleviliğin Türk inancı olduğu, Alevilerin çoğunun Türkmen olduğu palavralarına inanırdım. O nedenle Aleviler Atatürk'ü sevmiyor, Sünniler seviyor gibi bir genelleme yanlış. Atatürk'ü seven milyonlarca Sünni de var : Balkan göçmenleri, Trakyalılar, Ege-Akdeniz halkı özellikle (milyonlarca sevmeyen Sünni de var tabiki ) Aynı durum aleviler için de geçerli.
bazı bölgeleri zan altında bırakmak yanlış biraz..ama yine de sünnilerin çoğunluğunun sevdiğini ben de çevremden biliyorum..ve sevmeyen alevileri de..o yüzden sünni derken yobaz desek daha doğru olabilir..teşekkürler..
ne kadar sunni taniyorsam Atatürk'e iyi diyen birine raslamadim kimi kominist diyor kimi fasist kimide ingiliz yandasi anlamak mumkun deyil Atatürk olmasaydi diye soruyorum o zaman ses yok anlamamk mumkun deyil bunlari simdi siz cevap verin arkadaslar...
Çok çirkin bir genelleme olduğunu söyleyebilirim.Sanki halk yoklaması yapılmış gibi.Sadece mesaj yazabilmek için yazılmış.Sizden ricam düzene girip Atatürk olarak değiştirirmisiniz yazdıklarınızı.
http://www.edebiyatogretmeni.net/ataturk_resimleri.htm
http://www.ugurdemir.de/ataturk.htm
http://manyaxotesi.wordpress.com/2006/11/10/ataturkun-sevdigi-sarkilar/
http://images.google.com.tr/images?q=atat%C3%BCrk%C3%BCn+&hl=tr&um=1&sa=X&oi=images&ct=title
http://www.tarihsayfam.com/ataturkun-39-un-gizemi/
birincisi bu mezhepsel bir olay
atatürk alevi de olabilir sünni de olabilir
atatürkün kurtuluş savasında takındığı uslüp kürt ,arap , çerkez , laz gibi anadoluda ki halkları birleştirmeye çalışmak
alevi olması dediğim gibi yörük lüğüne bağlıdır.
yörükler değişime uğramamış alevilerdir.
ama önemli olan onun türk milletine bıraktığı bağımsızlık ve cumhuriyettir.
http://www.gunes.com/2006/11/24/yazarlar/y4.html
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atat%C3%BCrk
http://www.ataturkiye.com/
http://www.turkishnews.com/Ataturk/
http://www.youtube.com/watch?v=oQygJ7aqZCg
http://www.youtube.com/watch?v=JHruYr67-uQ
http://www.youtube.com/watch?v=2OqPgJPV6Zc
http://www.youtube.com/watch?v=I521h4rNUFg
http://www.youtube.com/watch?v=mywhgfE-QtI
http://www.youtube.com/watch?v=yAW2Pmz9pcI
http://www.youtube.com/watch?v=itD1J4tttSo
http://www.youtube.com/watch?v=HpdD66ayfjY
RÜYALARI GERÇKLEŞTİRMENİN EN KISA YOLU, UYANMAKTIR.
anadolu75 31.05.2007, 14:13 Sayın arkadaşım,
ataturku seven alevilerin sayisi ataturku seven sunnilerin sayisindan kat kat fazladir.yani ataturku sunnilerden cok aleviler seviyor.alevilerin nerdeyse yarisindan fazlasi turk ve bircoguda turkmen olsa gerek.2.etnik grup kurt ve zazalar 3.alevi araplari(nusayriler)ayrica nusayrilerin kokeni turkmenlige dayaniyor ve zazalarda kurtlestirilmis turkmenler diye cok duydum halen duymaktayim.tabii bunlarin hepsi benim tahminim ama dogrusu sizce nedir bilemem.
ataturku seven alevilerin sayisi ataturku seven sunnilerin sayisindan kat kat fazladir.yani ataturku sunnilerden cok aleviler seviyor.alevilerin nerdeyse yarisindan fazlasi turk ve bircoguda turkmen olsa gerek.2.etnik grup kurt ve zazalar 3.alevi araplari(nusayriler)ayrica nusayrilerin kokeni turkmenlige dayaniyor ve zazalarda kurtlestirilmis turkmenler diye cok duydum halen duymaktayim.tabii bunlarin hepsi benim tahminim ama dogrusu sizce nedir bilemem.
Şimdi de Alevileri ırk ırk kategorilere mi bölüyorsunuz? Bravo!
En son da hepsinin aslında Türk-Türkmen olduğunu kastediyorsunuz. Tebrikler.
Ne diyeyim?
Anadolu Aleviliğinde ırk aranması kadar saçma birşey yoktur. Anadolu Aleviliği ne Türklüğe, ne Kürtlüğe dayanır, Anadolu Aleviliği Anadoluya dayanır.
Ve şöyle bir gerçek vardır ki sosyal demokrat Aleviler'in çoğu M.Kemal'i severler.
Bu da büyük bir çoğunluktur, hatta bu sevgi kimi zaman fanatikliğe kadar gider.
M.Kemal'i de Alevi sayarlar ve onu idealleştirenlerin çoğu Alevi'dir.
Öte yandan sosyal demokrat sunnilerin çoğu da M.Kemal'i sever.
aykudgöksun 31.05.2007, 15:33 artık bu topik ''en çok biz seviyoruz'' ''hayır hayır biz sizden şu kadar daha çok seviyoruz'' ''banane bananen en iyi biz seviyoruz'' muhabbetine doğru gidiyor..bence gereksiz bir olay uzatılıyor..atatürkü aleviler de seviyor sünniler de..bence ayırmak yersiz..
anadolu75 31.05.2007, 20:18 Şimdi de Alevileri ırk ırk kategorilere mi bölüyorsunuz? Bravo!
En son da hepsinin aslında Türk-Türkmen olduğunu kastediyorsunuz. Tebrikler.
Ne diyeyim?
Anadolu Aleviliğinde ırk aranması kadar saçma birşey yoktur. Anadolu Aleviliği ne Türklüğe, ne Kürtlüğe dayanır, Anadolu Aleviliği Anadoluya dayanır.
Ve şöyle bir gerçek vardır ki sosyal demokrat Aleviler'in çoğu M.Kemal'i severler.
Bu da büyük bir çoğunluktur, hatta bu sevgi kimi zaman fanatikliğe kadar gider.
M.Kemal'i de Alevi sayarlar ve onu idealleştirenlerin çoğu Alevi'dir.
Öte yandan sosyal demokrat sunnilerin çoğu da M.Kemal'i sever.
aleviligi irkliga bolmedim sadece alevilerin ait oldugu irklari acikladim.alevilik elbette irkliga dayanmaz.ayrica alevilerin hepsinin turkmen oldugunu demedim.alevi turkler arasinda turkmenlerin sayisi epey fazla onu belirttim.alevilikte irk aramam merak etme sadece cografi konumlarini merak ettim.ben milliyetci mhpli degilim ki irk arayim.beni onlarla ayni kafese koymus durumundasin ve hic sevmedigim teskilata.m.kemali ideallestiren alevilerdir.sunniler her zaman yerinde saymistir.
öyle şey olur mu ya.böyle faşizan bir ayrımcılık yapılamaz.ne yani sünni niye sevmesin..adam ülkeyi kurtarmış var mı ötesi.en sevmiyorum diyen bile bir türlü saygı duyarken,iki atatürk karşıtı sünni adam görüp sünnilerin hepsini suçlamak çok yanlış...tabi Fettocular ve diğer gerici tarikatlar bu kapsamda değil.
Güzelyürek 30.08.2007, 08:34 hiç alakası yok bende ne kadar sünni tanıyorsam çok seviyolar.ama bazı yobazlar varki bunların içide alevi olnalarda var.genelleme yapılamaz.bizim üniversitedden bi kız vardı.atatürkten nefret ediyodu.neden paraların üstünde o var neden her kitapta onun resmi var gibi salakça şeyler sölüyodu ve aleviydi.geçmişinden haberi olsa zaten o ilah insan için öle düşünmezddi.atatürk sevilmez mi hey dost!!
Kılıç Ali 30.08.2007, 11:13 Genelleme yapılmasının yanlış olduğu düşüncesindeyim, çevremdeki bir çok sünni arkadaşım Atatürk'ü en az bizim kadar severler, sevmeyen gerici ve yobaz tayfası yokmu; fazlasıyla var ma yinede bu genellme yapma hakkını kimseye vermez, sonuçta Atatürk'ü sevmeyen Alevi insanlarda var!!!
shahquli85 31.08.2007, 07:56 Sünni demeyelim de Şeriat Rejimi yanlısı yada aşırı Kürtçü(burada Kürt milliyetçilerini değil Kürt faşistlerini kastediyorum arkadaşlar) kişiler genellikle Atatürk'le pek araları iyi olmuyor desek daha doğru olur sanırım...
erkan2434 03.09.2007, 01:08 Sünni demeyelim de Şeriat Rejimi yanlısı yada aşırı Kürtçü(burada Kürt milliyetçilerini değil Kürt faşistlerini kastediyorum arkadaşlar) kişiler genellikle Atatürk'le pek araları iyi olmuyor desek daha doğru olur sanırım...
kırmızıyla yazmasak daha da doğru olur
yozgatlı 22.09.2007, 03:02 Sünnİlerİn Atatürkü Sevmemesİnİn Sebeplerİnden Bİrİ Bence Dİn Alaninda Reformlar Yapmasi Buda Dİndar Kesİmİn HoŞuna Gİtmedİ Tabİİkİ Bu Kesİm İslamlaŞmak(araplaŞmak)İstİyordu Ama Atatürk GeleceĞİn DoĞuda DeĞİl Batida OlduĞunu Gördü Buda 2.sebep 3.sebep Bence Dünyanin En Sİnsİ Mİlletİ İngİlİzlerİn KiŞkirtmasi (İsyanlar V.s)4.sebep Belkİ Atatürkün Dİnden Uzak OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜKLERİ KİŞİlİĞİnİn Bu Kesİm Tarafindan HoŞ KarŞilanmiyor Olmasi ... Bu Konu Hakkinda Yorumlarinizi Beklİyorum
Yozgatli
Çok saçma bir başlık olmuş maalesef.. Sünniler Atatürkü çok severler!
Atatürk'ü sevmeyen üç grup vardır :
1) Radikal İslamcılar
2) Kürt Milliyetçileri
3) Kürt Milliyetçiliğini Marksist-Leninist kimliği ile gizlemeye çalışan bazı Kürt Milliyetçisi gruplar
TEBRİKLER..GÜZEL BİR TEŞHİS..
Atatürk ü sevmeyenler Alevi kürtler ve islamcılar "hem Türk hem Kürt ve diğerleri" Kürtler sevmez çünkü, ulus devlet modeliyle asimile oluklarını düşünüyorlar, Kültürlerinin ve dillerinin kaybolacağını düşünüyorlar. İslamcılar sevmiyor çünkü, Dinlerini tam olarak yaşamadıklarını düşünüyorlar, kendi gelecek nesillerinin yavaş yavaş müslümanlıktan çıktıklarını kültürsüzleşdiklerini düşünüyorlar. İslamcıların hedefi yani şu anki saadet ve akp nin uğraştığı şey Biz bu sistem işinde dinimizi rahat bir şekilde, tam anlamıyla yaşayacağız mücadelesi. Eğer bu yolda mücadele etmezlerse ahiret de bunun hesabını vereceklerini düşünüyorlar, Allah korkusundan bu yolun başını çekiyorlar.
Yani demek istediğim Atatürk ü sevmeyenler asimile olmak istemeyenler, Kürtler de asimile olmak istemiyor, İslamcılarda asimile olup dinlerini kaybetmek istemiyor.
Dikkat ederseniz her iki kesimde hep özgürlüklerden bahsediyor. Yani özgür olmadıklarından bahsediyorlar. Bu özgürlüğü kazanmak için kimi dağa çıktı kimi de meclise girip hükümet kurdu. Dağa çıkanlar dağ adamı olarak kaldı, Meclise girenler cumhurbaşkanı , başbakan oldu. şimdi akp bu özgürlükleri getireceğini söylüyor. kendi başörtüsü sorununa bir el attı gibi ama kürt sorununa tam olarak bir el atmış değil gibi. Sanırım ilk kendi durumlarına bir ayar çekecekler sonra etnik kökenler le ilgili bir anayasa değişikliği yapacaklar.
baris1976 08.10.2007, 13:31 ya sunni diye genelleme yapmak yanlış sunni kardeşlerimizin içinde sevmiyenler
sofi tarikatcı lar sevmez ama neden sevmediklerinide anlamöış değilim bügün bu ülkede o kadar camii ve kuran kursu varsa atatürk ke borclular cünkü atatürk olmasaydı bugun yasadıgımız topraklar yabancı bir devler olabilirdi o zaman bu kadar camii ide zor yaparlardı herhalde kilisede zikir yaparlardı
janisary 10.01.2008, 16:58 ne kadar sunni taniyorsam ataturke iyi diyen birine raslamadim kimi kominist diyor kimi fasist kimide ingiliz yandasi anlamak mumkun deyil atatruk olmasaydi diye soruyorum o zaman ses yok anlamamk mumkun deyil bunlari simdi siz cevap verin arkadaslar...
dostum sevmeyenler şu bizim dediğimiz yobaz kesimden olanlardır..
yani ATATÜRK ü yobazlar -bagnazlar -geri kafalılar sevmez
D-e-v-r-i-m-c-i 11.01.2008, 10:54 Yine büyük genellemelerin içine girmişiz. Mazbut bir yaşam sürdüğüm halde ve insanları kırmamak için elimden ne geliyorsa yaptığım halde, eminim beni sevmeyen insanlar da vardır. Belkide gözümün üzerinde kaşım vardır. Bilmiyorum. Ama bildiğim birşey varsa; o da kendini savunamayacak bir insanın arkasından atıp tutmanın etik olup, olmamasıdır. Atatürk 1938 den beri yok. Fikirleri de yavaş yavaş öldürülmeye çalışılıyor. Ben bir atatürk savunucusu değilim ya da karşıtı. Çünkü iki tarafta bana birşey kazandırmayacak. Daha büyük sorunlarımız var. Hem de çok büyük...
3. gün oldu sitede yorumları okumaya devam ediyom inanınn bana her yorum yapan farklı
farklı yorum yapıyo konularda bir bütünlük ve yahud bir fikirbirliği göremiyom yada bana
öyle geliyo neyse benimde sormak istedğim daha doğrusu Kürt bir arkadaş vardı bazen
bizimle çalışırdı baya siyasal bir insana benziyodu en azından benim gözlemlediğim herkesimden insanlarla diyaloğa girmiş alevilerden bahsetti bana dediki benim anlamadığım
aleviler dedelerin resmi yanına Atatürk resmini neden koyuyor her gittiğim alevi evinde
ve yahut kuruluşunda buna raslıyom acaba dedi Atatürk alevimiydi bende valla ben bilmiyorum demiştim ona
Hazır yeri gelmişken ben soruyom bu soruyu sizlere böyle bir şey varmı
gerçi burda okuduğum bir çok yanıtta cevabını almış gibi oldum
MehmetBaran 26.01.2008, 19:19 allahım ne saçma bir kısırdöngü içindeyiz ya... Niye Aleviler Atatürk'ü çok sever, Niye Sünniler Atatürk'ü sevmez?... Bir provakasyon kokusu almaya başladım...
Size ne kardeşim kimin kimi ne kadar sevdiği?.. Öyle konu açarak nerye ulaşmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum... Yurt genelinde anket yapın, ankete katılanlar inançlarını da yazsın öyle gelin bunlar atatürkü sever bunlar sevmez diye... Nerden biliyorsun sünnilerin atatürk'ü sevmediğini? sana malum mu oldu?..
tartışılır ama elle tutulur gözle görülür içi dolu konular tartışılır... yeter atatürk'ü kurcaladığınız... seven sevsin sevmeyen de sevmesin mümkünse de bu konu kimseyi germesin...
MehmetBaran 26.01.2008, 19:20 3. gün oldu sitede yorumları okumaya devam ediyom inanınn bana her yorum yapan farklı
farklı yorum yapıyo konularda bir bütünlük ve yahud bir fikirbirliği göremiyom yada bana
öyle geliyo neyse benimde sormak istedğim daha doğrusu Kürt bir arkadaş vardı bazen
bizimle çalışırdı baya siyasal bir insana benziyodu en azından benim gözlemlediğim herkesimden insanlarla diyaloğa girmiş alevilerden bahsetti bana dediki benim anlamadığım
aleviler dedelerin resmi yanına Atatürk resmini neden koyuyor her gittiğim alevi evinde
ve yahut kuruluşunda buna raslıyom acaba dedi Atatürk alevimiydi bende valla ben bilmiyorum demiştim ona
Hazır yeri gelmişken ben soruyom bu soruyu sizlere böyle bir şey varmı
gerçi burda okuduğum bir çok yanıtta cevabını almış gibi oldum
cevabını aldıysan ne mutlu...
gecce0220 27.01.2008, 03:09 ben bi sünniyim ve atatürke aşığım yanlışın var bence sevmeyenlerde bana göre yaşayışını haketmeyendir
devrimciche 27.01.2008, 12:02 bende sevmiyorum bir dersim alevisi olarak
1938 de dersimde yasanan katliyamlara göz at
dilekcan 27.01.2008, 12:26 Benim bir cok sünni arkadaşım var. Onların içinde ATATÜRK Ü sevmeyen bir kişiye bile rastlamadım.Hatta iki arkadaşım var biri Konya lı kızına konuşmaya başladığında ilk önce ATATÜRK demesini öğretti.KIz 1.5 yaşında ATATÜRK ü resimlerinden tanıyordu.Şöylede bir durum var zaten ATATÜRK ü seven sünniler ALEVİ leride seviyorlar.ATATÜRK ü sevmeyenlerde tam kafatasçı ALEVİLERDEN nefret ediyorlar.Kendi aralarında bizi parmakla gösteriyorlar.Çocuklarını ATA ve ALEVİ düşmanı olarak yetiştiriyorlar.
ALEVİ can 27.01.2008, 12:34 Evet bir genelleme yapmak yanlış olur.Ama benim de tanıdığım birkaç arkadaşım bunların hepsi ülkücü ATATÜRK'ü sevmezler ATATÜRK'ü sevmedikleri gibi bizide(ALEVİLER'İ) sevmiyolar o insanlar.Şuda var ATATÜRK'ü seven sünnilerde azımsanamayacak kadar fazla.Yani bir genelleme yapmak yanlış olur.
diyarı_rum 09.02.2008, 18:10 AtatÜrk Ne SÜnlİlİk Prgopandaso Yapti Ne Alevİlİkkk Onu Anlayanlar Sever Zatenn Anlamayana Davulz Urna Bİle Azzz
ATATÜRK ÇÜ olmayanın bu ülkede zaten yeri yok ne demek faşist ne demek kominist ingiltere yandaşı bunları diyen şerefsiz kanı bozuk olanlardır sunni de olsa alevide olsa
ATATÜRK Türkiyenin laik bir devlet olmasını istemiştir tabi buna karşı olan bazı aşırı islamcı sunniler Atatürkü sevmezler die düşünüyorum ama hepsi deil laikliği istemeyen aşırı islamcı kişiler başımızdaki akp buna en büyük örnek benim aklıma şu soru takıldı acaba ATATÜRKÜ sevmeyen alevilerde varmıdır ?
Sevmezler çünkü şimdiye kadar onlardan böyle başarılı bir KURUCU çıkmamıştır ve bu nedenle çekemiyorlar...Tüm dünya ATATÜRK'ün nasıl bir lider olduğunu biliyorlar bir kaç kendini bilmez bilmesede sevmesede olur onun arkasında biz varız dünya var...
başkent_çarşı 18.02.2008, 09:29 Ben onlara şöyle cevap vermek isityoruum Müsadenizlee
İşgaldeki Hali Unutma
ATATÜRK'e Dil uzamtma Sebepsiz
Sen Anandan Yine Çıkardın ama
Baban Kimdi Bilemezdin ŞEREFSİZ.....
sünniler atatürkü sevmiyor diye bir şey söylemek kolay deil,çünki çok sünni var atatürkü seven ve köktendinci olmayan..
genelde cemaatçiler atatürk ü sevmez çünki atatürk onların egemenliğini kırarak türkiyeyi bir islam devletinden kurtardı.nice seyhlerin kafasını vurdurttu(ellerine sağlık).
onlara göre atatürk islama düşmandır ve dolayısıyla kendilerine de düşmandır ama köktendincilerin tamamı sünni olduğu için arkadaşta böyle bir imaj bırakmış sanırım.
bu cemaatçilerde hızla artıyorlar ve çok zenginleştiler.özellikle avrupa ülkelerinde.Ve türkiye de yatırım yapıp örgütleniyorlar.gün gelecek atatürk ve devrimleri de sorgulanmaya başlıcak.
İyi de ben sünniyim.Atamdan gerisini tanımam
ceylan gözlüm 18.02.2008, 10:19 bende katılmıyorum bu konuya. birçok sünni arkadaşım var hiçbirinden Atatürkle ilgili kötü bir söz duymadım. hatta çoğu sol görüşü savunan insanlar. mutlaka sevmeyenlerde vardır ama bunu sünniler olarak değilde aşırı dindar, örümcek kafalı insanlar olarak adlandırabilirsin belki.
zülfikares 18.02.2008, 10:24 bence bu topiğin kazana gitmesi lazım mademki burası bir forum sitesi insanlara genelleme yaparak bu konu açılmaz
aydıner32 18.02.2008, 11:09 böyle bir genelleme yapılamaz..
|