Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunniler neden ataturku sevmezler?
ne kadar sunni taniyorsam ataturke iyi diyen birine raslamadim kimi kominist diyor kimi fasist kimide ingiliz yandasi anlamak mumkun deyil atatruk olmasaydi diye soruyorum o zaman ses yok anlamamk mumkun deyil bunlari simdi siz cevap verin arkadaslar...
Yakapınarlı 30.11.2005, 20:45 candost böyle bir genelleme yapmış olman biraaz hata gibi geldi bana atatürkü çok seven sünni arkadaşlarım ve çevremde insanlar var.belkide sana hep sevmeyenler denk gelmiştir ama bunu genelleme yaparak yansıtman bence hata.
saygılar...
izmirksk 30.11.2005, 20:50 sünnilerin içinde sevenlere bende çok rastladım .ama istatistik yapılsa sanırım alevilerdeki yüzde çok daha fazla çıkar
kizilbas44 30.11.2005, 21:35 arkadaslar gerçekten benim de tanidigim cogu sunni atatürkü sevmiyo.onun nedeni de atatürkün osmanlı hanedanını yurt dışı etmesi.aslında atatürk olmasaydı biz aleviler hiç olmazdık.Osmanlı düzeni gitseydi çok canımız yanardı.
rockçı turna 30.11.2005, 21:35 candost sanırım iswiçre de yasadıın için sadece orada karsılastıgın az sayıda ki sünni den yola cıkarak YANLIŞ bir degerlendirme/genelleme yapmışsın:(
ii niyetinden şüphem yok fakat bence başlıgı degiştirmelisin
aslında atatürk olmasaydı biz aleviler hiç olmazdık.Osmanlı düzeni gitseydi çok canımız yanardı.
çok doğru diyosun. atatürk olmasaydı sırf aleviler deil sünnilerde olmazdı bu memlekette. ona dil uzatanlar düşünüyorlarmı acaba...bu adam olmasaydı şimdi bu memlekette bu kadar rahat atatürke atıp tutabilirmiydik diye..
ben atatürk;ü aklı başında bi insanın sevemiyeceğine akıl sır erdiremiyorum açıkcası.. hepsine düşünmeyi beceremeyen gerçekleri göremiyen zavallılar diyorum sadece
ne kadar sunni taniyorsam ataturke iyi diyen birine raslamadim kimi kominist diyor kimi fasist kimide ingiliz yandasi anlamak mumkun deyil atatruk olmasaydi diye soruyorum o zaman ses yok anlamamk mumkun deyil bunlari simdi siz cevap verin arkadaslar...
bende isvicredenim ve cevremdeki sünniler atatürkü sever sayarlar...
hic rastlamadim tersine, ama olabilirde
Kizilbas 66 01.12.2005, 09:51 ne kadar sunni taniyorsam ataturke iyi diyen birine raslamadim kimi kominist diyor kimi fasist kimide ingiliz yandasi anlamak mumkun deyil atatruk olmasaydi diye soruyorum o zaman ses yok anlamamk mumkun deyil bunlari simdi siz cevap verin arkadaslar...
Bence önyargili bir yaklasim,bugün Atatürkü Alevilerden seven yada sevmeyen olacagi gibi Sünnilerdede ayni durumu görebiliriz.Ama Sünnilerin aydin demokrat kesimiyle Yobaz-Seriatci kesimini ayirmaliyiz.Gercek olan Seriatcilarin ,Atatürkü..Hilafeti kaldirmasi,yeni yaziyi ve Laikligi getirmesi vs... sebeplerinden dolayi sevmedikleridir...
saygilarimla.......
eerkan82 01.12.2005, 13:17 M.KEMAL ATATÜRK'ü sevmeyen kesim belli gerici,yobaz ve aşırı islamcı kesim sevmiyor. bunu bütün sünni kesimi olarak genelleme yapmak yanlış olur.
benimde bir sürü sünni arkadaşım var ama çoğundan atatürk hakkında olumsuz bir ifade kullandıklarına rastlamadım.
TheGodfather 01.12.2005, 17:32 Genelleme yapmak yanlış...Atatürkü sevmeyen alevilerde olabilceği gibi sunnilerde olabilir..Oranlamaya gidersek Atatürkü sevmeyen sunniler daha çok çıkar...
Arkadaşlar Benim tanıdıgım birçok sünlüde atayı sevmiyor bir genellleme yapmıyorum ben ama tanıdıgım sünlülerin bir çoguda alevileride sevmiyor.... Anladıgım kadarıyla sünlilerde insan sevgisinden yoksunluk söz konusu galiba... Ama genelleme yapmak genede yanlış tabiki...
Bu biraz dünya görüşü ve yetiştirilme tarzıyla ilğili birşey olsa gerek.. Aile içi eğitim burada öne çıkıyor. Ailemde kimse bana atatürk ün allah elesını versin söle şöle şöle yapmış demediği için yada tüm düğer toplum ve insanlar için böyle kin tohumları ekmedikleri için olsa gerek herkese bir gözle bakmaya çalışıyorum....
Ha bunu başarabiliyormuyuz bence hayır. Sünlüler bizlerden nefret eder bizimde onları sevdiğimiz sölenemez yani.. İstisnalar kaideyi bozmaz..
TheGodfather 02.12.2005, 23:28 Suunnilerin hepsi Atatürke düşman değildir...Ama bir gerçek varki Akp hükümetinin Ataütkü sevmediği..Bunuda son çıkardığı kanunlardakı haremlik-selamlık tavirları gün yüzüne çıkarıyor...Bunalrdan ümit yok arkadaş..Yavaş yavaş devleti ve kamusal alnalrı ele geçirip şeriat hayalini kuruyor bu şeriatçı AKP..:uhhm:
Atatürk'ün yaptıkları ve yapılmasına olanak sağladığı şeyler aslında sünni kesimin de işine geliyor , fakat kendi amaçlarına ulaşabilmek için her zaman en büyük engel olarak yine Atatürk'ü ve devrimlerini gösterirler. Bunu anlamış değilim.
Thegod fafather kardeş bence yavaş vaşaş demek bizar küçümsemek olur.. Devlet içerisine zaten resmen çöreklendiler ki askeriyeninde bayagı bir kısmı elelrinde artık....
eerkan82 03.12.2005, 08:06 Suunnilerin hepsi Atatürke düşman değildir...Ama bir gerçek varki Akp hükümetinin Ataütkü sevmediği..Bunuda son çıkardığı kanunlardakı haremlik-selamlık tavirları gün yüzüne çıkarıyor...Bunalrdan ümit yok arkadaş..Yavaş yavaş devleti ve kamusal alnalrı ele geçirip şeriat hayalini kuruyor bu şeriatçı AKP..:uhhm:
kesinlikle haklısın baksanıza genel kurmay başkanlığı brovesinden Atatürk Kocatepe'de figürünü halkın tepkisi olmasaydı çıkartacaklardı,
biz daha ölmedik kolaymı öyle atatürk ün resimlerini kaldırmak.
saygılar.....
kesinlikle haklısın baksanıza genel kurmay başkanlığı brovesinden Atatürk Kocatepe'de figürünü halkın tepkisi olmasaydı çıkartacaklardı,
biz daha ölmedik kolaymı öyle atatürk ün resimlerini kaldırmak.
saygılar.....
Adam cumhurbaşkanı olmak için yer hazırlıyo kendine.... seçecek olan partiye sıcak görünmeye çalışıyo.. Üs düzey rütbeli subaylara hakaret den dolayı tek dava etmeyen de o genel kurmay başkanı değilmi..... :))))
candostlar bazi gercekler vardir herkes bunun gercek oldugunu bilir ama soyleyemez sunnulerde bu sekilde ataturku kabullenemiyorlar.konu basligim sunnuler neden ataturku sevmez dedim tabiki bu genelleme deyil sevende var sevmeyende ama bana gore sevmeyenler daha agir basiyor.turkiyede ki yasanan durumlara bakarmisiniz nerdeyse seriatciligi geri getirme dusuncesindeler peki bu durmda siz ne dusunurdunuz ataturkun yapmis oldugu laiklik duzenini bozmaya calisan yikmaya calisan cogu seriat yanlisi ataturk karsiti insanlarin hakkinda iyi seyler yazmami beklemeyin lutfen..
saygilarimla..
Yakapınarlı 08.12.2005, 18:12 candostlar bazi gercekler vardir herkes bunun gercek oldugunu bilir ama soyleyemez sunnulerde bu sekilde ataturku kabullenemiyorlar.konu basligim sunnuler neden ataturku sevmez dedim tabiki bu genelleme deyil sevende var sevmeyende ama bana gore sevmeyenler daha agir basiyor.turkiyede ki yasanan durumlara bakarmisiniz nerdeyse seriatciligi geri getirme dusuncesindeler peki bu durmda siz ne dusunurdunuz ataturkun yapmis oldugu laiklik duzenini bozmaya calisan yikmaya calisan cogu seriat yanlisi ataturk karsiti insanlarin hakkinda iyi seyler yazmami beklemeyin lutfen..
saygilarimla..
candost bunu şeriatçiler neden atatürkü sevmezler olarak baştan yazsaydın kimsenin söyleyecek bir lafı olmazdı.ama sunniler dediğin an genelleme oluyor buda yanlış birşey.evet sunniler bir alevinin atatürkü sevdiği kadar belki sevmezler ama atatürkü enaz benim kadar seven sunni tanıdıklarımda var.
şeriatçilere gelince evet onlar tabiki sevmezler neden çünkü atatürk onların gözünde vatan haini namusuna düşkün olmayan biri kendi kurmak istedikleri şeriat devletini onu sevenler sayesinde yapamıyorlar.(tabii bu nereye kadar devam eder muamma)
fatma arkadasim bana gore sunnulerde en az seriatcilar kadar ataturku sevmiyorlar ama ataturkun yaptiklarindan dolayi ses cikaramiyorlar yani gorsel sevgi acikcasi.hic bir sunnu ataturk sevgisini icinde yasamiyor bunu bilmelisin bence...
Yakapınarlı 08.12.2005, 18:36 fatma arkadasim bana gore sunnulerde en az seriatcilar kadar ataturku sevmiyorlar ama ataturkun yaptiklarindan dolayi ses cikaramiyorlar yani gorsel sevgi acikcasi.hic bir sunnu ataturk sevgisini icinde yasamiyor bunu bilmelisin bence...
kardeş bu bir genele yargı benim öyle tanıdığım kişiler varki kökeni sunni önemli olan sunnilikte deyil ilericilikte devrimcilikte atatürkü seven bir insan aydın olmalıdır ve böyle kişilerde var ama şeriatçileer asla sevmezler.
Yav kardeşler bu suniler neyi seviyor??????Atatürk'ü sevmiyorlar,alevi'lerisevmiyorlar,içki vs. vs. vs...... böyle gidiyor varmı aranızda suni'lerin neyi sevdiğini bilen acaba?????????
atayselvi 09.01.2006, 22:24 İşgaldeki hali sakın unutma.
Atatürk'e dil uzatma şerefsiz.
Sen Anandan yine doğardın ama.
Baban kimdi?
Bilemezdin Şüphesiz.
Demiş Atatürk'ü seven şairin birisi.
İşgaldeki hali sakın unutma.
Atatürk'e dil uzatma şerefsiz.
Sen Anandan yine doğardın ama.
Baban kimdi?
Bilemezdin Şüphesiz.
Demiş Atatürk'ü seven şairin birisi.
demin şu döl meselesinin çirkinliğini yazmıştım başka konuya
burada: http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3373
sevgili munzur atatürkü sevmeyenler sünniler değil köktendincilerdir. sünniler ayrı köktendinciler ayrıdır.
evet sünniler ayrıdır kökten dinciler ayrıdır:)
ben bir kökten dinci olarak tüm Atatürkçülerin kökünden katledilmesini savunuyorum:)
ya bazen insanları anlayamıyorum. 1400 sene evvel bir kişi çıkıyor. ve bugün ki insan hakları beyannamesinde bile olamayacak kadar insancıl bir beyanname sunuyor insanlığa. ama o kişi bir despot bir yalancı yada bir katil gibi bir sürü akıl almaz yakıştırmalarla yüzyüze bırakılıyor. ama 100 sene evvel birisi çıkıp vatan topraklarından düşmanı kovduğu için Allahın en sevdiği kul oluyor ve onu sevmeyen de sizin tabirinizle bilmemne çocuğu oluveriyor.
şahsen benim Atatürke karşı saygım komutanlığından başka birşeye yok. çünkü kurduğu devletin temelleri o kadar çürük atıldı ki kurduğu dil çürüdü, açtığı okullar kapatıldı yada anadolu liseleri adı altında yabancı dil eğitimine çevrildi. askerlik tamamen faşist bir sistem halinde mantıksızlık halini aldı. ve bu anlamlı birşey gibi tüm insanlara da kabul ettirildi. Laiklik din ve devlet işlerini ayırma adı altında kuruldu fakat kendi elleri ile din işlerini yönetmeye kalkıştı ve onun yolundan gidenlerde hala diyanet adı altında bu görevlerini yerine getiriyorlar. her neyse uzatmadan şunuda söylim bunu yapan benim gibi köktendinciler değildi:)
İster sağcı ister solcu, sunni ya da alevi farketmez bu ülkede rozet atatürkçülüğü var, tak rozeti yakana ol sende Atatürkçü bu kadar basitleşti,gerçek anlamda onun düşünceleri üzerine kurulu değil Atatürk'ü anlamak...
SivanA SimyacI 18.01.2006, 15:28 arkadaşlar atatürkü sevmeyen türk değildirki.Ama genelleme yapmak yanlış mesela bizim aile alevi ama iki eniştemde sünni biri laz dğeri K.maraşlı ikiside atatürkü seviyor cünkü ikiside ailleleride dahil solcu aydın okumuş yasayıp görmüş asılnda canlar atatürkü sevmeyenler birazda cahildir okuyup yasayıp öğrenipde onu sevmeyen yoktur aslında var su an öyle insanda ama gercekten medeni yerlerde okuyanlardan bahsediyorum
SAYGILAR......................
Bu genellemeye ben katılmıyorum, ama bilinen bir gerçek var ki alevilerin, Atatürk'ü daha çok sevdiği...
Bütün sünnileri aynı kapsamda değerlendirmek bence yanlış... Atatürk'ü dindar müslümanlar da seviyor, sevmeyenler sadece dinci müslüman sünniler...
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3638
sn. imge. bu topicte yeterince tartıştığımıza inanıyorum bu konuyu ve sünni bir kimliğe sahip olarakta gerekli düşünceleri verdiğime inanıyorum. mesela Ahmet Kaya ülkücüler tarafından sevilmesede çoğu ülkücü tarafından dinlenerek yüceltildiğini ve bilinçaltında saygı duyulduğunu da anlayabiliriz. aynı şeyleri düşünmemek bir İnsanı sevmemek anlamına gelir mi?
"Ahmet Kaya ülkücüler tarafından sevilmesede çoğu ülkücü tarafından dinlenerek yüceltildiğini ve bilinçaltında saygı duyulduğunu da anlayabiliriz. aynı şeyleri düşünmemek bir İnsanı sevmemek anlamına gelir mi?"
Sanatla siyaset farklı şeylerdir sn. müttaki
ama 100 sene evvel birisi çıkıp vatan topraklarından düşmanı kovduğu için Allahın en sevdiği kul oluyor ve onu sevmeyen de sizin tabirinizle bilmemne çocuğu oluveriyor.
Aleviler Atatürk'ü sadece bu ülkeyi kurtardıkları için sevmiyorlar, onun ilkelerini, onun yaşam felsefesini, onun yarattığı bu yıkılmaz cumhuriyeti, fikirlerini ve daha sayamayacağım birsürü tarafını seviyorlar...
Sizin Atatürk'ü sevmenizdeki neden sadece başkomutanlığı ise diğerlerini göz ardı ediyorsunuz demektir...
Benim sonuna -ci eki gelen hiçbir kelimeye itibarım yoktur...Çünkü edebiyatı incelerseniz kelimelerin sonuna gelen -ci eki, sadece satış, pazarlama, reklam amaçlarıyla kullanılmaktadır...Dindar olmakla dinci olmak farklı kavramlar...
Böyle durumda elbetteki dinciler Atatürk'ü sevmeyecektir, ama dindarlar için problem yok...
Saygılar
sn. imge öncelikle bu konuda ki düşünceleriniz beni sevindirdi (-ci,-cı konusu)
ama cı ci konusunu anlamak için cı dan ve ci den çıkmak gerekir. sanat ve siyaset aynı şey değildir. ama yapı itibari ile hayattaki herşey aynı yapıya sahiptirler. amaç İnsana hizmettir. İnsan için vardır ve bu -cı lar ve -ci ler tarafından -cı lığa ve -ciliğe hizmet ettirilirse aynı şey olurlar. sonuçta Atatürkte size kattığı
Aleviler Atatürk'ü sadece bu ülkeyi kurtardıkları için sevmiyorlar, onun ilkelerini, onun yaşam felsefesini, onun yarattığı bu yıkılmaz cumhuriyeti, fikirlerini ve daha sayamayacağım birsürü tarafını seviyorlar...
-cılık özellikleri ile sizin satın aldığınız bir görüştür. Atatürkse bunu -cılık açısından yapmayarak direkt benimsetmek zorunda bırakmıştır. burada ki baskı ve zorlama ise başka bir -cı lıktır. çok -cı lıklı -ci lik li oldu ama kusura bakmayın.
böyle yanıt vermemde ki sebebe gelince dinci olmakla dindar olmak arasında fark göstermeniz.
konu: nedeen neyi niçin yaparız.
soru: ibadet ne için yapılır.
cevap: 1- İnandığından yapman gerektiğine inandığından
cevap: 2- İnandığını zannettiğinden fakat yapman gerektiği benimsetildiğinden (ritüellik)
cevap: 3- yapmam. çünkü inanmıyorum.
buna göre açıklamayı düzeltmek istiyorum:
soru: Atatürk'ü sünniler neden sevmez?
cevap: 1- İnananlar sevmez. çünkü onlar için Atatürk'ün İnanılacak bir tarafı yoktur. yaptıkları inanç üzerine değil empoze dir.
cevap: 2- sevdiğini zannederler. çünkü onlara sevmeleri gerektiği benimsetilmiştir.
cevap: 3- sünni değilim. :)
saygılar..
05atasoy 29.01.2006, 15:09 gide ide sana geleyim derken
cüppeler içinde kaldım atatürk
küpeler kulakta saçlar omuzda
züppeler içinde kaldım atatürk
bıraktığın gençlik nere gidiyor
damarından iran arap akıyor
gözler göre göre insan yakıyor
mollalar içinde kaldım atatürk
laiklik nerde uygarlık nerde
uygulanmaz oldu devrimin nerde
baştakiler çekmiş gözüne perde
çeteler içinde kaldım atatürk
epeydir yorulduk perişan olduk
baştakiler beni bizde ot yolduk
emrah iyim velhasıl yorulduk
nolur kalkıp gelsen görsen atatürk
tüm ilerici devrimci ulusalcı güçleri atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya çağırıyorum.düşman teeeeeeekkkk EMPERYALİZM
KAHROLSUN EMPERYALİZM VE ONU YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ
gide ide sana geleyim derken
cüppeler içinde kaldım(bıraktın) atatürk
züppeler içinde kaldım(bıuraktın) atatürk
damarından iran(AB) arap(ABD) akıyor
mollalar içinde kaldım(bıraktın) atatürk
laiklik nerde(?) uygarlık nerde(?)
çeteler(kullandın) içinde kaldım(bıraktın) atatürk
nolur kalkıp gelsen görsen(yaptıklarını)atatürk
valla
gide ide sana geleyim derken
cüppeler içinde kaldım(bıraktın) atatürk
züppeler içinde kaldım(bıuraktın) atatürk
damarından iran(AB) arap(ABD) akıyor
mollalar içinde kaldım(bıraktın) atatürk
laiklik nerde(?) uygarlık nerde(?)
çeteler(kullandın) içinde kaldım(bıraktın) atatürk
nolur kalkıp gelsen görsen(yaptıklarını)atatürk
valla böyle daha iyi oldu eksik yazmışsın atasoy dostum tamamlim dedim. :)
bülentişcan 29.01.2006, 23:25 valla böyle daha iyi oldu eksik yazmışsın atasoy dostum tamamlim dedim. :)
Muttaki
Çirkinleşme,Adem sıfatında kal(Şeklen) ,daha önce sna bir kaç öneride bulunmuştum o işler le ugraş,
Muttaki
Çirkinleşme,Adem sıfatında kal(Şeklen) ,daha önce sna bir kaç öneride bulunmuştum o işler le ugraş,
ben bi çikinlik göremedim ama neyse :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :S
zulfikar_orak 30.01.2006, 00:00 Lütfen herşeyi kendinize benzetmeye çalışmayın bu ülke sahipsiz değil.Sizin bu gün babanızın adının Jony olmasını önleyen atalarımıza ve onların lideri Atatürk'e nankörlük etmeyin.Sevmesen bile birazcık saygı göster.Bu ülkedeki çarpıklıkların sebebi sizin gibilerin yaptıklarıdır.bunu atalarımızın ve onların lideri Atatürk'ün üstüne yıkmaya çalışmayın!
Bu ülkenin evladıysan bu saygısızlığı ve nankörlüğü yapma!
electronicsmemo 30.01.2006, 00:11 nasıl bole seyler yazarsın muttakı cok sacma fikirlerin var bence gitmis yuce bir insana ole seyler yazmıssın ılk once onun kim oldugunu ogren sona gel konusalım. sen onun tırnagı olamassın.
nasıl bole seyler yazarsın muttakı cok sacma fikirlerin var bence gitmis yuce bir insana ole seyler yazmıssın ılk once onun kim oldugunu ogren sona gel konusalım. sen onun tırnagı olamassın.
ne yücesi yaw şimdi ide yüce oldu adam yaşadı öldü işte Allah rahmet eylesin en azından iyi niyetli bişiler yapmaya çalışmış bizde çalışıyoz ama daha toyca ama ilerde bizde ustalaşır yüce bir kişinin tırnağı gibi olmaya çalışırız töbe töbe doğum:1881, ölüm:..... ? yüceler ölmez. dimi ama arkasından da konuşmamış olurum dimi hehe :) öyle cesur adamım işte yüzüne söylüyom bak.
Atatürk sen iyi bir İnsandın. Vatanı düşman elinden kurtardın. senden ve tüm şehit gazilerden Allah razı olsun. ama nasıl böle hatalar yaptında devleti savaşla alamadıkları binlerce şehit kanıyla sulanan toprakları dış güçlerin batıcıların toprakları haline getirdin. şimdi Devlet senin zamanında olduğu gibi halktan yana değil menfaatlerinden yana. Diyanet milli eğitim gösterdiğin laiksizlikte hala bizleri kıvrandırmakta. bir kesim iyice yobazlaşırken yobaz olmayan da züppeleşiyor. devlet politikası olarak kullandığın çeteler hala Devlet politikası olarak kullanılmakta. gösterdiğin muassır medeniyet batıda dedin bizimkiler egemenliği batıya devretti.
sonuç olarak sn. Atatürk hatanı anladın 1935 de; ama iş işten geçmişti artık ve hatanı düzeltmeye çalıştın her zaman ki yürekliliğinle ama en yakınındakiler terk etti seni, şimdi vatan bizim ama devlet ....... kimin
kimin: 1935 de kapattığın ama sonradan tekrar açılan bir vakıfın olmasın. kimin tabi ki ........
Serkan_Devrim 30.01.2006, 00:39 ah müttaki ah daha öncede söylemiştim. yapıcı, nesnel, objektif olmayan; ve diyalektikten uzak iddalar bizi bir yere götürmez. hani belgeler? şeriatla ilgili yazıda kaynak diye haykırırken, ülkenin kurtarıcısı hakkında kaynaksız iddalar sunman çelişkinin önde gideni değilmi?
ah dostum ah önyargılar zehirdir, insanın sağlıklı düşünmesini engeller.
zulfikar_orak 30.01.2006, 00:55 ne yücesi yaw şimdi ide yüce oldu adam yaşadı öldü işte Allah rahmet eylesin en azından iyi niyetli bişiler yapmaya çalışmış bizde çalışıyoz ama daha toyca ama ilerde bizde ustalaşır yüce bir kişinin tırnağı gibi olmaya çalışırız töbe töbe doğum:1881, ölüm:..... ? yüceler ölmez. dimi ama arkasından da konuşmamış olurum dimi hehe :) öyle cesur adamım işte yüzüne söylüyom bak. sen böle alay edici bi şekilde konuşamazsın saygısız!cesurmuş sana kalkıp cevap veremez diye atıp tutuyosun nankör!!!
arkadaş çok saçma yazılar yamışsın!bu ülkeyi satan sizlersiniz be sen nası Atatürk'e vatanı batıya bıraktın dersin nankör!Atatürk ülkeyi batıya devredin mi dedi ha!bunu anlamayanlara suç at çat! Atatürk batının seviyesine ulaşılması hatta o seviyenin geçilmesi gerektiğini söylemiştir.bunu çarptırma.laikliğe gelince kıvranma ondan değil yobazlıklarınızdan kaynaklanıyor bunu da bil.
ülkeyi satanlar Atatürk'ün ölümünden sonra fırsat bulanlardır.
misak-ı milli yi düzenleyen vatansever bi insan hakkında böyle alaycı konuşma hakkına sahip değilsin!
senin gibileri gördükçe keşke atalarımız ve liderleri Atatürk uğraşmasalardı da bunların babaları JONY olsaydı diyorum.
Kendini bi şey sanıyosun ama senin atalarımızdan daha iyisini yapabilmen için daha çoook fırın ekmek yemen lazım!bi de nankörlüğünden kurtulman lazım.bu ülkede amerika ile imzalaşıp ülke topraklarını satanlar siz ve sizin gibilerdir.
ah müttaki ah daha öncede söylemiştim. yapıcı, nesnel, objektif olmayan; ve diyalektikten uzak iddalar bizi bir yere götürmez. hani belgeler? şeriatla ilgili yazıda kaynak diye haykırırken, ülkenin kurtarıcısı hakkında kaynaksız iddalar sunman çelişkinin önde gideni değilmi?
ah dostum ah önyargılar zehirdir, insanın sağlıklı düşünmesini engeller.
yahu dostum aliekber kaynak gözünle gör hayatın içinde ne kaynağı istiyon bak 1935 yılında mason locaları kapatılmış neden? Atatürk'ün en yakınları da masonlar ve sabetayistler olmasına rağmen hatta eşi latife hanımda. kendiside masonik İttihatçıdır. neden kendi ait olduğu kimliği kapatmak istemiş. hadi kapatmış doktoru tarafından yavaşça zehirlendirildiği de yazmakta. mason olan doktoru tarafından tabi. hatasını anlamış işte.
bugün sabetayistler ve masonlar güzel DEVLETİM derken sünniler, aleviler, milliyetçiler, sosyalistler ve kürtler hep birbiri ile devletim benim kavgası yapmakta. eee kimin devleti peki. adamlar resmen diyolar acaba biz Türkiyelimiyiz yoksa İsrailli mi? hakkaten acaba hangisiyiz? bence İsrailliyiz. Devlet politikaları öle gösteriyo. deki yalan? bunlar ispatsız delilsiz ama tamamen gerçek gözlemlerdir?
sen böle alay edici bi şekilde konuşamazsın saygısız!cesurmuş sana kalkıp cevap veremez diye atıp tutuyosun nankör!!!
arkadaş çok saçma yazılar yamışsın!bu ülkeyi satan sizlersiniz be sen nası Atatürk'e vatanı batıya bıraktın dersin nankör!Atatürk ülkeyi batıya devredin mi dedi ha!bunu anlamayanlara suç at çat! Atatürk batının seviyesine ulaşılması hatta o seviyenin geçilmesi gerektiğini söylemiştir.bunu çarptırma.laikliğe gelince kıvranma ondan değil yobazlıklarınızdan kaynaklanıyor bunu da bil.
ülkeyi satanlar Atatürk'ün ölümünden sonra fırsat bulanlardır.
misak-ı milli yi düzenleyen vatansever bi insan hakkında böyle alaycı konuşma hakkına sahip değilsin!
senin gibileri gördükçe keşke atalarımız ve liderleri Atatürk uğraşmasalardı da bunların babaları JONY olsaydı diyorum.
Kendini bi şey sanıyosun ama senin atalarımızdan daha iyisini yapabilmen için daha çoook fırın ekmek yemen lazım!bi de nankörlüğünden kurtulman lazım.bu ülkede amerika ile imzalaşıp ülke topraklarını satanlar siz ve sizin gibilerdir.
ben ve benim gibiler ?
mi?
sabetayist masonlar mı?
senin vatan kurtarıcısı dediğin askeriyen bile İSRAİLİN uşağı olmuş tabi bunu da BİZİM GİBİ YOBAZLAR YAPTI? dimi............
electronicsmemo 30.01.2006, 01:09 Ben sana Atatürk'ü araştır dedim ama sen hala anlamamakta direniyorsun.Senin oyle insanları ağzına alman hata cunku sen onlarla dalga geciyorsun ama o senin gibi değil. onlar bilgiyi özümsemiş insanlar.sizin gibi cahil değil. O vakıftan bahsediyorsun işte benim dediğim de ,bilgiyi özümseyememiş insanların bu ülkeye zarar vereceğidir. O yuzden kapatılmıstır. BEYNİNİN LOP LARI ARASINDA SENKRONİZASYONU KUR......
zulfikar_orak 30.01.2006, 01:12 yaw bi git ne masonu o hikaye senin gibi fasondur.Atatürk mason değil ki sen ne kendi kendine bi şeyler uydurup Atatürk'e çamur atıyosun ki.doktoru tarafından zehirlenmedi öğren de gel.o son dönem sıtma olmuştur ve bunun ilacını almıştır ilacın bilinmeyen yan etkisi ise sirozdur.Atatürk de bu yan etki yüzünden ölmüştür.
Sen Atatürk'ün çevresinin mason olduğunu nerden biliyorsun bunu ispatla bakalım.Ona bakarsan Atatürk'ün yaverinden tut şoförüne kadar en yakın adamları da Alevidir diyorum ben.Sen aklındaki senaryolarla hareket ediyorsun.İsraille ne ilişkisi olmuş ispatla da görelim.senin yobazların bu gün israil uşağıdır ve anlaşmalarla bu ülkeyi satmaktadır.
bugün israil uşağı olanlar yobazlar değil İnsanlara yobaz diyenler hatta yobaz dedikleri İnsanlara YÖK ve TSK ya sokmayan hatta CUMHURBAŞKANLIĞA köşküne sokmayıp başka din meshuplarını el üstüne yağ bal kaymaklarla karşılayan sonrada devlet elden gidiyor yok şeriat geliyor diye laflarla iyice satıp sizi de oyalıyanlardır. siz de inanıp burada böle kahramanlık yapıyosunuz. herşeye inanmayın düşünün sorgulayın kendinizi karşı taraf yerine koyun anlıyacağınızaa eminim.
Atatürk konusunu çok tartıştım arkadaşlar. yeri geldi övdük yeri geldi kızdık. her neyse benim dinim bana onun dini ona! ne yaptıysa yaptı geçti gitti. biz kendimize bakalım. hehe :) neydi aliekber diyalektik miydi öyle olalım. hehe:)
zulfikar_orak 30.01.2006, 01:41 Önce sen olmayı başar da gerisini düşünürüz.ben kimsenin sözüyle hareket etmedim gördüklerimin üzerine konuştum kimin ne yaptığını çok ii görüyorum.Ben de sen gibilerle bu konuları çok tartıştım.Ama düşüncene saygım var.son olarak şunu söylemek istiyorum.
Bu ülkenin evladıysan Atalarına ve onların lideri olan Atatürk e nankörlük etme saygını yitirme onların yaptıklarını yeterli bulmuyorsan yeterli olması için çabala.bugün kü çarpıklıkları beraber düzeltelim.bu ülke Atatürk'ten sonra satılmaya başlanmıştır bunu da bil
Yaradan esenlik versin!
Allah'a emanet ol!
Önce sen olmayı başar da gerisini düşünürüz.ben kimsenin sözüyle hareket etmedim gördüklerimin üzerine konuştum kimin ne yaptığını çok ii görüyorum.Ben de sen gibilerle bu konuları çok tartıştım.Ama düşüncene saygım var.son olarak şunu söylemek istiyorum.
Bu ülkenin evladıysan Atalarına ve onların lideri olan Atatürk e nankörlük etme saygını yitirme onların yaptıklarını yeterli bulmuyorsan yeterli olması için çabala.bugün kü çarpıklıkları beraber düzeltelim.bu ülke Atatürk'ten sonra satılmaya başlanmıştır bunu da bil
Yaradan esenlik versin!
Allah'a emanet ol!
eyvallah can valla iyi güzel yazmışsın, katıldığım noktalar var mesela Atatürkten sonra satılmaya başlandı demişsin ne güzel demişsin. ama nasıl satıldığı da işte bunu sağlayan temeller de asıl tamamlanması gereken hatta kaldırılıp yenisi getirillmesi gereken Atatürk ilke ve İnkilaplarıdır. kendisi de nazım hikmeti, saidi nursi gibi bilgi insanlarını hatta halkın temsilcilerini görüşlerini açık açık belirttikleri için hapse atılmışlardır. işte al sana demokratik laik Türk Cumhuriyeti. nazım hikmetin şiiri var oku satıldı vatan diyor bende diyorum. hala kanıt isterseniz daha ne diyeyim vallahi. sizin yolunuz açık olsun düzeltebiliyosanız buyrun düzeltin tüm kaleler zaptediliyken hemde. ben yıkıp baştan kurucam :kapaligöz
zulfikar_orak 31.01.2006, 15:15 Senin anlamadığın Atatürk ilkelerinin bu ülkeyi bu hale getirmediğidir.Atatürk ilkeleri Türkiye için gereken ilkelerdir.Ama bunu din konusunda da yaptıkları gibi çarpıtıp halkı kadıranlar bu ilkeleri yanlış uygulamışlardır.Ve her yaptıkları hatayı ilkelere bağlamışlardır.İlkelerin özüne inersen bugün kü hükümetlerin ilkelerle ilgisi olmadığını görürsün.Sen o ülke satıcıların yaptıklarını ilkeler üzerine yıkma.Atatürk gibi bi adam ülkesinin kötülüğünü istemez.
dediğim gibi geleceğe bakalım hep birlikte işte böyle farklı düşünceleri çarpıştırarak doğruları bulmaya çalışalım.Temelini değil ama üstteki yamuk katları yıkmaya çalışırsan senin için hayırlı olur.Ama şunu da söyleyeyim sakın Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya çalışma!
Bir olabilmemiz için Türkiye Cumhuriyetinin temelinin yıkılmaması şart.Sen ülken için hayırlı bi evlat olmaya çalış meleğin de iyi bir yere gel daha fazla bir şey yapmana gerek kalmaz(tabi herkes yapmalı bu işi)
halitseyfi 05.02.2006, 15:49 evet sünniler ayrıdır kökten dinciler ayrıdır:)
ben bir kökten dinci olarak tüm Atatürkçülerin kökünden katledilmesini savunuyorum:)
ya bazen insanları anlayamıyorum. 1400 sene evvel bir kişi çıkıyor. ve bugün ki insan hakları beyannamesinde bile olamayacak kadar insancıl bir beyanname sunuyor insanlığa. ama o kişi bir despot bir yalancı yada bir katil gibi bir sürü akıl almaz yakıştırmalarla yüzyüze bırakılıyor. ama 100 sene evvel birisi çıkıp vatan topraklarından düşmanı kovduğu için Allahın en sevdiği kul oluyor ve onu sevmeyen de sizin tabirinizle bilmemne çocuğu oluveriyor.
şahsen benim Atatürke karşı saygım komutanlığından başka birşeye yok. çünkü kurduğu devletin temelleri o kadar çürük atıldı ki kurduğu dil çürüdü, açtığı okullar kapatıldı yada anadolu liseleri adı altında yabancı dil eğitimine çevrildi. askerlik tamamen faşist bir sistem halinde mantıksızlık halini aldı. ve bu anlamlı birşey gibi tüm insanlara da kabul ettirildi. Laiklik din ve devlet işlerini ayırma adı altında kuruldu fakat kendi elleri ile din işlerini yönetmeye kalkıştı ve onun yolundan gidenlerde hala diyanet adı altında bu görevlerini yerine getiriyorlar. her neyse uzatmadan şunuda söylim bunu yapan benim gibi köktendinciler değildi:)
Sevgili müttaki
Senin kökten dinci olduğuna emin ol inandım "tüm atatürkçülerin kökünün kazılması" yani katliamlar yani zulüm, yani işkence , yani......de gitsin. Daha birşeyler eklemek istermisin kinini kusmak için.
Bu konuda sana tek birşey söyleyecem HADDİNİ BİL.
Atatürk'ün kurduğu bu devlette "DİL ÇÜRÜDÜYSE" senin gibi siyasal islamcı ve arap milliyetçiliğini din diye yıllarca bizlere satanlar tarafından çürütüldü.
Kökten dinciler eğer diyanete karşı iseler herzaman olduğu gibi iktidardasınız hadi kaldırında herkes rahatlasın. Yok bu işinize gelmez çünki onu yıllardır araç olarak kullandınız kullanmaya devam edeceksiniz.
Yukarıda yazan şiire kızdığın belli. O şiirde anlatıldığı gibi emperyalistlerin işgali altında bulınan bir ülkede (bu gün ırakta 12 yaşındaki kızlara bile tecavüz ediliyor) doğan çocuğun babasından nekadar emin olunabilirki.
Hz.Muhammed'e birşey diyen bir yazı okumadım kim ne dediki sen "bir yalancı, bir katil" sözcüklerini kullanıyorsun.
Sevgili arkadaşım
Sen kendi içinde çelişki yaşıyorsun sanırım. Atatürk ve atatürkçüleri sevmeye bilirsin,fakat "katletmeyi" düşünmen gerçekten çok üzücü.
GÖNLÜNE SEVGİ DOLSUN
Sevgili müttaki
Senin kökten dinci olduğuna emin ol inandım "tüm atatürkçülerin kökünün kazılması" yani katliamlar yani zulüm, yani işkence , yani......de gitsin. Daha birşeyler eklemek istermisin kinini kusmak için.
Bu konuda sana tek birşey söyleyecem HADDİNİ BİL.
Atatürk'ün kurduğu bu devlette "DİL ÇÜRÜDÜYSE" senin gibi siyasal islamcı ve arap milliyetçiliğini din diye yıllarca bizlere satanlar tarafından çürütüldü.
Kökten dinciler eğer diyanete karşı iseler herzaman olduğu gibi iktidardasınız hadi kaldırında herkes rahatlasın. Yok bu işinize gelmez çünki onu yıllardır araç olarak kullandınız kullanmaya devam edeceksiniz.
Yukarıda yazan şiire kızdığın belli. O şiirde anlatıldığı gibi emperyalistlerin işgali altında bulınan bir ülkede (bu gün ırakta 12 yaşındaki kızlara bile tecavüz ediliyor) doğan çocuğun babasından nekadar emin olunabilirki.
Hz.Muhammed'e birşey diyen bir yazı okumadım kim ne dediki sen "bir yalancı, bir katil" sözcüklerini kullanıyorsun.
Sevgili arkadaşım
Sen kendi içinde çelişki yaşıyorsun sanırım. Atatürk ve atatürkçüleri sevmeye bilirsin,fakat "katletmeyi" düşünmen gerçekten çok üzücü.
GÖNLÜNE SEVGİ DOLSUN
topic ismi: sünniler neden Atatürk'ü sevmezler
cevap : ......buraya bu soruya ne yazılabilir diye düşündüm ve kendimi direkt sevmiyor olarak nitelendirdim. çünkü sevip sevmeme hakkı bile verilmemiş. Atatürk girdi dersime tüm alevileri katletti ama aleviler seviyor.
orada tüm atatürkçülerin katledilmesi cümlesini mizahi kullandığımı herkes biliyor ki herkes benim birilerini öldürme olaylarına verdiğim tepkileri bilir. bunu kimsenin ciddiye almayıp sizin buna verdiğiniz tepkide " senin kökten dinci olduğuna inandım" sözleri asıl beni üzdü.
çünkü benim dinimin kökü sevgi doludur.
ben dinimi hiçbir cahile bırakmayacağım.
sevgilerle...
halitseyfi 07.02.2006, 00:48 topic ismi: sünniler neden Atatürk'ü sevmezler
cevap : ......buraya bu soruya ne yazılabilir diye düşündüm ve kendimi direkt sevmiyor olarak nitelendirdim. çünkü sevip sevmeme hakkı bile verilmemiş. Atatürk girdi dersime tüm alevileri katletti ama aleviler seviyor.
orada tüm atatürkçülerin katledilmesi cümlesini mizahi kullandığımı herkes biliyor ki herkes benim birilerini öldürme olaylarına verdiğim tepkileri bilir. bunu kimsenin ciddiye almayıp sizin buna verdiğiniz tepkide " senin kökten dinci olduğuna inandım" sözleri asıl beni üzdü.
çünkü benim dinimin kökü sevgi doludur.
ben dinimi hiçbir cahile bırakmayacağım.
sevgilerle...
Sevgili müttaki
Önceki yazında görmüş olduğum şey beni gerçekten şaşkına çevirdi ve üzdü. Seni çok iyi tanımıyorum. Bunu formdaki tecrübesizliğime ver.
saygılar
valla böyle daha iyi oldu eksik yazmışsın atasoy dostum tamamlim dedim. :)
şu şiirdeki eksikleride tamamlasana
Esir iken mümkünmüdür ibadet
Yatıp kalkıp Atatürke dua et
SENİN GİBİ DÜRZÜLER yüzünden
dininden de soğuyacak bu millet
işgaldeki hali unutma
Atatürke dil uzatma sebepsiz
Sen anandan gene çıkardın ama
Baban kimdi bilemzdimn ŞEREFSİZ
NEYZEN TEVFİK
Esir iken mümkünmüdür ibadet
Yatıp kalkıp Atatürke dua et
senin gibi dürzüler yüzünden
dininden de soğuyacak bu millet
işgaldeki hali unutma
Atatürke dil uzatma sebepsiz
Sen anandan gene çıkardın ama
Baban kimdi bilemzdimn şerefsiz
NEYZEN TEVFİK
Bu siirin üstüne Muttaki isimli uyeden alinti yapmissiniz. Burada bir gönderme mi var? Arkadaşımız burada saygı ölçüsünde fikirlerini açıklıyor. Eğer saygı sınırlarını aşan birşey varsa bunu bize bildirebilirsiniz. Ama sizin yazdığınız bu şiir hakaretler ve uygunsuz ifadeler içeriyor. Unutmayın. Bütün fikirlere muhalefet özgürlüğünüz var. Aynı zamanda Muttaki'nin de var. Ama hakaret özgürlüğünüz yok. Bu konuya bir açıklık getirebilirsiniz.
o yok iken mümkünmüdür ibadet
Yatıp kalkıp Allaha dua et
SENİN GİBİ DÜRZÜLER yüzünden
Atatürkten soğudu bu millet
işgaldeki hali unutma
Allaha dil uzatma sebepsiz
Allah nasip etmeseydi kalırdın esir
Baban kimdi bilemzdimn ŞEREFSİZ
müttaki :uhhm:
bu şiirde ki eleştirim sadece neyzen tevfik ve onun gibi düşünenleredir.
Atatürk geldi geçti. üzerimde olan tüm haklar için Allah ondan Razı olsun. emin olun ki Atatürkte benim yaptıklarımdan razıdır.
eğer konu Atatürkçülükse bana dil uzatan arkadaşlardan ve hatta neyzen tevfikten bile Atatürkçüyüm( bana göre güzel yönleri ile mesela gençliğe hitabe, vb. bağımsızlık üzerine görüşleri). ama bu Atatürkü sevdiğimden değil karakterimdendir. Atatürkçüler sadece lafta Atatürkçü. ne yaptığından veya ne yapmak istediğinden bile habersizler.
cemalettin 15.02.2006, 14:32 hiç kimseye...
sanırım bazı arkadaşlar mizahi bir şekilde dertlerini dile getirmek istediler,söylenenler maksadı aştı.
bu foruma katılanlar içinde,kaleme alınanlardaki sataşmaları kötü niyet ile yapanlar bulunacağına inanmıyorum.
halen bu yazıları Türkçe yazabiliyor isek,bizlere bugünleri sağlamış olanlara
her halde en azından bir saygı göstermemiz borcumuz olsa gerektir.
düşüncelerini tam olarak gerçekleştiremediğimiz büyüklerimiz hakkındaki beyanlarımızda biraz daha dikkatli olmamız faydalı olur.
kimse kimseleri ille de sevmek zorunda değildir lakin belirli bir azınlığın kin ve nefretini baz alarak genelleme yapılmamalıdır.
arkadaşlardan biri bir genelleme yapmış ve sadece ona katılıuyorum ki,"ci-çü"gibi ekler taşıyanlar bahsedilen konuların ticaretini yapanlardır.bezirganlardır.
dil yaresinin tedavisi yoktur.dilden keskin kılıç da...
kılıçla yaşayan kılıçla ölür de,insanın ölümü bir işe yarasa gerektir.
Hu
hiç kimseye :S
Osmanlı imparatorluğu gitti
Kemalizm imparatorluğu geldi
eskiden imparator yalakaları götürürdü
şimdi devlet yalakaları götürüyor
eskiden halk kendi haline bırakılırdı
bugün yine kendi haline bırakılıyo
eskiden her tarafı misyoner okulları basmıştı
bugün yine her tarafta misyoner okulları var
eskiden şeyhülislam siyaseti karıştırırdı
bugün laiklik ortalığı karıştırıyor(burada ki laiklik Türkiyede uygulanan laikliktir, Osmanlıda ki şeyhülislamlık gibi )
eskiden halk baskı yöntemleri ile susturulurdu
bugün yine halk baskı yöntemleriyle susturuluyo
eskiden ekonomimiz duyunu umumiye terk edilmişti
bugün IMF ye terk edildi.
eskiden toprak ağalığı hakimdi
bugün toprak patronları kakim
eskiden politikayı yeniçeriler karıştırırdı
bugün silahlı kuvvetler
eskiden.......
bugün........
değişen ne?
alfabemiz arapçaydı(dil değil)-latince oldu
kılığımız kıyafetimiz doğuluydu- batılı oldu.
İnsanlarımızın çoğu yobazdı- züppe oldu
değişmeyen ne?
götürenler :sarkazm
götüren götürüyor hedefe de müttakiler koyuluyor. :uhhm:
cemalettin 15.02.2006, 15:20 her halde görünen kötüye gidişi düzeltebilmek için bir şeyler yapıyorsundur.
"millet için bir şeyler yapmak istiyor isen,elinden gelen işle başla"
demiş bir düşünürümüz de...
(Gaspıralı/Gasprinsky)
kal sağlıcakla
cemalettin 15.02.2006, 15:24 dolduruşa gelmek için boş olmak,götürülmek için boyun uzatmak gerekir
gönlümüz doludur,başımız dik,ne dolduruşlara geliriz ne de boyunduruğa...
izmirksk 15.02.2006, 15:26 hiç kimseye :S
bugün laiklik ortalığı karıştırıyor(burada ki laiklik Türkiyede uygulanan laikliktir, Osmanlıda ki şeyhülislamlık gibi )
bugün silahlı kuvvetler
eskiden.......
bugün........
değişen ne?
değişmeyen ne?
güzel bir yazı katlıyorum(alfabe kısmı hariç:yamukgul: ) yani ben türkçe düşünmekten türkçe ile yazmaktan vs.. memnunum.yani benim fikrim tabi.
ama diğer dediklerine katılıyorum seninle çoğu zaman iyi anlaşıyoruz
izmirksk müttakinin demek istediği arap alfabesi ile de türkçe yazılabilceği aslında... pek de yanlış sayılmaz...
izmirksk 15.02.2006, 15:31 yok ben anladım ama latin alfabesinden memnunum demek istemiştim yabancı dil öğrenimde kolay bir geçiş sağlayabilir latin alfabesi
rockçı turna 15.02.2006, 15:32 hiç kimseye :S
Osmanlı imparatorluğu gitti...
...değişmeyen ne?
eheheh muttaki söylediklerinin hepsine katılmasam da ii bi savunma aynı zamanda da iyi bir taşlama olmuş...
bi rep i hakettin (içeriğinden dolayı deil:yamukgul: ,yazının kendi içinde tutarlı olusundan)
bunu yapacagım hiç aklıma gelmezdi:)
güzel bir yazı katlıyorum(alfabe kısmı hariç:yamukgul: ) yani ben türkçe düşünmekten türkçe ile yazmaktan vs.. memnunum.yani benim fikrim tabi.
ama diğer dediklerine katılıyorum seninle çoğu zaman iyi anlaşıyoruz
teşekkürler izmirksk ve oli
yeni AB düzenlemelerine göre latince zorunlu ders olarak AB müktesatına sokuluyor tabi bu Türkiyeyede yansıyacak bir gelişme. ama Türkiye kendi halkına özünden geldiği ve binlerce yıldır eserler bıraktığı Arap alfabesi ile okuma, Arapça ve Farça eğitimlerini vermek Şeriatçiliğe giriyor. sebep olarak ta Atatürkçülük gösteriliyor.
benim Devlete ve Atatürkçülüğe kızgınlığım bunlardır. İnsanların ibadet dilini değiştirmek yerine okuduklarını anlayabilme eğitimi kazandırılabilirdi ki bunu verebilecek eğitimli insanlar o zaman vardı. eğitim kurumları bugün ülkenin her tarafında var. din ile bugünkü modern yaşam birleştirilerek güzel bir kültür ortaya koyulabilirdi. hem de İnsanların kafasında ki Dini önyargılar ve empozeler kalkar akılları ile anlarlardı. yobazlıkta kalkardı. ve yapılabilecek daha birçok şey vardı. geçmişe çizgi çekerek ne kadar ileri gidilebilir. yaptığımız sadece batıyı kopyalamak. ve bunu modernlik olarak göstermek.
hiç kimseye :S
bugün silahlı kuvvetler
eskiden.......
bugün........
değişen ne?
değişmeyen ne?
değişen bir şey daha var zaman, değişmeyen bir şey daha var aynı topraklardayız.Bu toprakların yazgısı bu.
eheheh muttaki söylediklerinin hepsine katılmasam da ii bi savunma aynı zamanda da iyi bir taşlama olmuş...
bi rep i hakettin (içeriğinden dolayı deil:yamukgul: ,yazının kendi içinde tutarlı olusundan)
bunu yapacagım hiç aklıma gelmezdi:)
teşekkürler rockercrane
o da bi ilerleme. akıl bu şaşar. bakarsın bende şaşmışımdır. ama bu şaşı kalacağım anlamına gelmemeli bu konuda kendime sınır koymak istemiyorum hatta hayatıma sınır koymak istemiyorum. :)
değişen bir şey daha var zaman, değişmeyen bir şey daha var aynı topraklardayız.Bu toprakların yazgısı bu.
bu söz de değişmeyen sözlerden :garibbak:
yazgı lafı kabulleniştir. ben kendi adıma kabullenmiyorum. :yamukgul:
Kedi ne anlar hosafin tadindan :)
Ask Ile
arkadaşlar ben bir sunniyim. bu konuyu görünce cevap veremeden edemedim. gerçi bir çoğunuz buna katılmadığınızı genelleme yapmamak gerektiğini yazmışsınız. bu cevaplarınız için Atatürkü seven bir sunni olarak teşekkür ederim. evet lütfen genelleme yapmayalım. ben kendi etrafımda Atatürkü sevmeyen birini hiç görmedim. zaten öle biri tarihini bilmeyen yobazlardan başkası olamaz. Atatürkün ne büyük bir lider olduğunu ve yaptıklarını göremeyenler sadece cahillerdir. ve bu cahiller bir tek sünniler içinde yok. her kesimden öle akılsızlar çıkabilir. saygılarımla...
atatürk'ü sünniler sevmez diye bir genelleme yapmak çok yanlış bir fikirdir.
ideolojiler;dinlere,mezheplere ve ırklara göre sınırlandırılamaz!
bence sünniler neden atattürkü sevmez demek çok yanlış bişey. atatürkü sevmek bir din veya bir mezhep değildir ki. bu şekilde sınırlansın. ve atatürkü sevmek bir ideolojide değildir.
bende bir sunniyim ve atatürk'ü de çok severim böyle bir geneleme yapmak ve böyle bir başlık altında bu konuyu açmak çok yanlış bence. her kesimde olduğu gibi sunniler içinde de atatürk'ü seven de var sevmeyende ama geneleme yapmak yanlış. zaten hep böyle genellemeler yaptığımızdan birbirimizi anlayamıyoruz ya. her neyse ben sunniyim ve atatürk'ü çok seviyorum o iyi ki vardı iyiki benim ülkemi kurtaran insan ve onunla gurur duyuyorum.
Hüseyin69 21.10.2006, 18:39 bence sunniler tabiki bir kesimi acik acik net tavir koymuslar atatürke tavirlari ise osmanli saltanatina son verisidir
aslinda atatürkü hic bir kesim sevmiyor demek istemyiorum yani atatürk zorla dayatma ile sevdirilmis tükiyedeki halklara
haydin yüregi olan birisi gidip taksim meydaninda yada kizilay meydaninda atam allah senden büyüktür desin bakalim ne süprizlerle karsilasiyor
neyse ben konuyu dagitmiyim sonuc sistemin bir dayatmasidir adeta ilahlastirmis atatürkü, bu yüzden kim gercekten seviyor kim sevmiyor belli degil, sevmeyenlerde seviyorum diyor sevenlerde.
bu sunnilerde de aynidir alevilerde de
böyle bir genellme yapıması çok yanlış bence türkiyede yaşayan her kim olursa olsun atatürkü seviyorum diyebilmeli
tubişimm 21.10.2006, 21:58 kötü bi genelleme olmuş... sünniler arasında sevmeyenler var elbet ama bunlar ne kadar sünnidir düşünmek lazım. aşırı dinci, şeriatçılardan bahsediyorum. bunlarda sünnilerdir sevmezler ataürkü. aşırı dinci kafalarında yobazlık olan insanların görüşlerinin de o kadar önemli olmadığı kanısındayım. bu nedenle böle genellemeler olmasa daha ii olur die düşünüyorum.
Yok böyle bir şey be arkadaşım.
Özelden genele gitmek yanlıştır.
ozgurgunler 21.10.2006, 22:35 atatürk meselesi aleviliye yada sünniliğe indirgenecek bir mesele değildir. kimimizin tanıdığı sünniler sevmiyebilir ama benim tanıdığım sünnilerin çoğuda oldukça sever. hatta şunu söylemek mümkündür kendilerine devrimci diyen bazı alevi gençleri atatürkü sevmez. beton mustafa gibi musto kor (kör mustafa) gibi takma lafları sünni gençlerden değil bizzat alevi gençlerden duydum.
Atatürk bu ülkenin ortak değeridir. her grup ve inançtan insanlar sevebilirde sevmeyebilirde.
aykudgöksun 23.10.2006, 22:18 valla benim de tanıdığım çoğu sünni sever hatta koyu sever eleştiremezsin bile yanlarında
Özgür-Taylan 23.10.2006, 23:24 bu bir genelleme ve bence yanlis... bi tek yobaz gerici sünlüler sevmez ATAMIZI..
evet, aleviler Ataturk'e daha baglilar, cemevlerinde onun resmi, salonlarinda Ali'mizin hemen yaninda gene onun resmi vs...
ama aydin ve demokrat sunluler de sever sayar Atamizi... yani bu kadar ataturkcu var bu ulkede, hepsi alevi mi sanki? yooooooo
eee o zaman?!
saygilar
tuncerbio 25.10.2006, 13:30 böyle bir değerlendirmeyi neye göre yapmışsın anlamadım!insanın dini inancını nasıl olurda böyle bir konuyla örtüştürdün ?.....senin yerine sunni arkadaşlardan özür diliyorum...
böyle bir değerlendirme yapmak çok yanlış. gerici insanlar sevmez atatürkü. eski düzeni istedikleri için. şeri hükümlerle bir yönetim. atatürkü sevenler sadece aleviler mii?? hayır kesinlikle böle bişey yok..
Devrimci Marksist 28.10.2006, 12:45 ne kadar sunni taniyorsam ataturke iyi diyen birine raslamadim kimi kominist diyor kimi fasist kimide ingiliz yandasi anlamak mumkun deyil atatruk olmasaydi diye soruyorum o zaman ses yok anlamamk mumkun deyil bunlari simdi siz cevap verin arkadaslar...
Bu tam bir saçmalık chpnin en çok oy aldığı yerlerde sünniler güçlü bir çoğunluk:Kıyı Ege, Trakya, Akdeniz.
Herkes şunu kafasına iyi soksun bu devleti kuran kadro sünniydi. Aleviler kendilerini cumhuriyetin bekçisi olarak görmekten vazgeçsin artık. Bu devletin yaşamak için alevilere ihtiyacı yok ama demokrasi mücadelesi için alevilere ihtiyacımız var.
Kartopu86 28.10.2006, 13:46 Hemen hemen herkes aynı tepkiyi vermiş böyle bir genelleme söz konusu olamaz her alevi Atatürk'ü sever ya da her sünni Atatürk'ü sevmez diye bişi olamayacağı apaçık..Bu tamamen kişisel bir görüştür bence.
Aydın görüşlü insanlarımız Atatürk'ü severler. Onun kurmuş olduğu ilke ve inklaplara sahip çıkmak bizim görevimizdir.
Ama şahit olduğum bir olayda var ki arkadaşımın babası macir diye anlandırılan Bulgaristan'dan yıllar önce göç ederek Türkiye'ye yerleşmiş olmalarında Atatürk'ün onlara imkan ve olanak sağlamış olduğundan dolayı Atatür'ü sevmediğini belirtmişti...Araştırma yapmadım bu konuyla ilgili olarak ne kadar doğrudur bilmiyorum..
Türkiye Cumhutiyeti'nde yaşıyoruz ve Türk Milletiyiz..Diğer Milletten olan halk Atartürk'ü severken ona saygı duyarken onu Türk halkının kurtarıcısı bir kahramanı olarak görürken sorarım Eyyy sen Türk topraklarında yaşayan Türk evladı nasıl olurda sevmessin ATAMIZI!!!!!!!!!!
[B]Hemen hemen herkes aynı tepkiyi vermiş böyle bir genelleme söz konusu olamaz her alevi Atatürk'ü sever ya da her sünni Atatürk'ü sevmez diye bişi olamayacağı apaçık..Bu tamamen kişisel bir görüştür bence.
Aydın görüşlü insanlarımız Atatürk'ü severler.
/B]
Alevi olarak Dersimliler disinda Atatürke sempati besleyen Aleviler bir hayli fazla. Hatta haddinden fazla diyebilirim çünkü Atatürkün kurdugu sözde laik Cumhuriyet ortada. Biz Alevilerden alinan paralarla Sünni imamlara ve camiilere gidiyor, ve bunlar bize Kursun/hakaret olarak geri dönüyor.
Atatürk gerçekten Alevileri korumak isteseydi daha baska seyler yapip saglam temeller atabilirdi.
Benim sahsi görüsümce Atatürk Alevileri kendi tarafina çekmek zorunda kaldi, yani Alevileri sevdiginden veya onlari korumak için yardim edip kendi tarafina çekmedi.
Baktiki Istanbulda Kurtulus Savasini yapacak Müslüman-Türk evladi yok (çogu Rum, Ermeni devsirme müslümanlari idi) geriye Anadoludaki Osmanliyi sevmeyen Aleviler kalmisti onlarin destegini almadan hiç birsey yapamayicagini çok iyi biliyordu Istanbuldan umidi kesip Samsuna gitmek için bindigi gemide. Bu sartlar altinda Alevilere iyi davranip iyi gözükmesi mantikli baska çaresi yoktu çünkü. Destek alacagi baska milletler olsaydi eminim terredüt etmeden onlarida seçerdi.
Ben bu konu hakkinda tartisip birbirine giren Alevileri kiniyorum.!! Kürtçüler Atatürke laf atar Yobazlar gibi, Asiri Atatürkçü alevilerde Atürkü putlastirir ve Atatürke öyle bi yer verirki sanki Aleviler ve Alevilik için büyük hizmet vermis.
Unutmiyalimki Dersimi ve $eyh Rizanin evini bombalayan ve övülen ilk Türk kadin pilotu Sabiha GÖkçen Atatürkün manevi kizi idi.
slm arkadaşım haklısın sıniler sevmez atatürkü nedeni atatürkün alevilere daha ılıman yaklaşması haklı adam aleviler o devirde bile nekadarmantıklı olduklarını kanıtlamışlarda ondan bu arada bilgisi olan varmı bilmem ama atatürkün babası bektaşiymiş
slm arkadaşım haklısın sıniler sevmez atatürkü nedeni atatürkün alevilere daha ılıman yaklaşması haklı adam aleviler o devirde bile nekadarmantıklı olduklarını kanıtlamışlarda ondan bu arada bilgisi olan varmı bilmem ama atatürkün babası bektaşiymiş
asil genellemeyi sen yapiyorsun simdi! ben Sünniyim, ama Atatürkü de cok sevip sayarim, büyük bir Önderdi.
sunuda belirtmek isterimki: dogrusu sasirdim, yani yanlis anlmasilmasin, ben Alevilerin Atatürkü sevmesinin azinlikta oldugunu saniyordum, ama yanilmisim, yani sizin acinizdan sevindim. benim bildigim bazi Yozgatlilar sevmez Atatürkü (gerci bende Yozgatliyim) cünki Yozgatta yillarca binalar yapilmasina karsi cikmis (bunu sadece duydum, ne kadar dogru bilemem)...
ayrica candostun yazisinda bir genelleme görmüyorum ben! ne kadar Sünni TANIYORSAM demis, yani tüm Sünnileri kast etmemis...
S&S
zulfikar_orak 06.02.2007, 20:29 neden arapça gibi zor bi alfabe ile yazayım ki!!!
kaldı ki bu gün latin alfabesine karşı çıkanlar tarihte Türklerin müslümanlığı kabul ettikten sonra arap alfabesini kullanmasına da karşı bi tavır almalılar!!! o zmn da Türk alfabesi terk edilerek arapça benimsenmiş!!! onların savunduğu bilim adamları cahile döndü dediği olay o zaman da olmuş peki buna neden ses çıkarmıyorlar???
sessizdarbe 07.02.2007, 01:37 Ben hanifiymişim:D Atatürk ü deliler gibi seviyorum candostum genelleme yapma lutfen Atatürk olmasaydı anamızı bilirdik ama babamız kimdi bilemezdik ona çoook şey borçluyuz
Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa neden türban sorarsın?
Rakı, şarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararı, içerim
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et...
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet.
İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Sen anandan yine çıkardın amma
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz
Neyzen Teyfik'İn çok güzel bi şiiri var.Bİr çoğunuz biliyorsunuz ama son kıtası daha bi hoşuma gitti bu konuyu okuyunca.
sessizdarbe 07.02.2007, 01:51 bu şiire hastayımmmmmmmm
Ben suniymişim:D Atatürk ü deliler gibi seviyorum candostum genelleme yapma lutfen Atatürk olmasaydı anamızı bilirdik ama babamız kimdi bilemezdik ona çoook şey borçluyuz
Bu tarz basit sözlerle prim yapmaya çalışmayın. Atatürkü sevmeyen yoktur eminim, Sevmeyenlere sevgi iletmek için atatürkün eserlerini ortaya koyun ki anlasınlar, bu şekilde insanlara anlatmak zor olur atatürkün kıymetini
dus_sokagi 07.02.2007, 01:59 arkadaslar kurtlerde sevmez benim tanidigim kurtlerin hic biri ataturku sevmiyor onlar neden sevmiyor?
Ben suniymişim:D Atatürk ü deliler gibi seviyorum candostum genelleme yapma lutfen Atatürk olmasaydı anamızı bilirdik ama babamız kimdi bilemezdik ona çoook şey borçluyuz
Atatürk önemli bir değerdir, önemine böyle vurgu yapmanız talihsizliktir. Ne demek anamızı bilirdik; analarımız o kadar mı onursuzluğa yatkın yani. Ne demek bu? Açıkçası bu avam slogandan rahatsızlık duymaya başladım. Atatürk'ün kurtarıcılığına böyle vurgu yapılmaz Sayın sessizdarbe! Atatürk gibi kurtarıcısı olmayan ülke ve toplumlar nedir sizce?
arkadaslar kurtlerde sevmez benim tanidigim kurtlerin hic biri ataturku sevmiyor onlar neden sevmiyor?
Alevi olan Kürt ve Zazalar Atatürke genelde bağlıdırlar en azından her Alevinin yaptığı gibi Osmanlıdan kurtuluşun simgesi olarak görüp saygı duyarlar.
rockersin 07.02.2007, 02:08 Genelleme Yapmak YanliŞ Bence Ama Belkİ De ŞÖyle Bİ Soru Sormak Lazim."atatÜrk'Ü Sevmeyen SÜnnİler Neden Sevmİyo?"bunun Cevabi Çok Net.ÇÜnkÜ AtatÜrk YenİlİkÇİ Bİ İnsandi ÇaĞdaŞ,modern Bİ İnsandi.osmanlinin YanliŞ Yolda OlduĞunu GÖrdÜ Ve DeĞİŞtİrmek İÇİn Elİnden Gelenİ Yapti.ama Bu Bazilarinin İŞİne Gelmedİ.ÇÜnkÜ Onlar Kadrelerİne Raziydi Ve Bİr DÜŞÜnceye KÖrÜ KÖrÜne BaĞliydilar.bu Onlara Ters Keldİ Bence.bu YÜzden Sevmİyorlar.seven SÜnİler De Bunun YanliŞ OlduĞunun Farkina Varanlardir.sevgİler ArkadaŞlar...
dus_sokagi 07.02.2007, 03:19 edit
Özgür-Taylan 07.02.2007, 14:11 babacan bende sevmiyenlerden bahsediyorum zaten duyduguma gore sevmemelerinin nedeni ki direk sevmiyen kurtlerden duydum bi ara ataturk kurtlere bi soz vermiste sozunu tutmamis o yuzden sevmiyolar.mesele simdi neden sevmiyor olmalarinda oda senin dediyin gibi bize nasil gosterdiklerinde sana kesinlikle katiliyorum
o söz neydi biliyor musun? Halifeligin yikilmamasi.. ve iyi ki Atamiz sözünü yerine getirmemis! yoksa vay halimize!! fetvalar, $erriat bitmezdi..
ve o sözle ilgili, bagimsiz Kürdistan hiçbir zaman söz konusu olmadi.. bunu simdiki milliyetçi Kürt kesimi söylüyor (..)
ama Kürt Sünlüler sevmez genelde Atatürk'ü, neden mi?
çünkü baya bir dindarlar ve töreler, adetler, a$iret anlayisi felan baya bir önem tasiyor onlar için.. bunlarin hepsi Atatürkçülükle ters! mesela doguda kizlari okula göndermeme düsüncesi (bir kiz niye okusun ki?????):thumbdown
bunun yaninda dillerinin, kültürlerinin bir Kemalist Devlet tarafindan yasaklanmasindan dolayi, Atatürk'ü bir zalim olarak görürler... tabii ki istisnalar vardir, ama genel konusmak gerekirse durum öyle görünuyor ne yazik ki!
saygilarrr sevgilerr
aslan-3124 07.02.2007, 14:29 ya bende kimi tanıyorsam hepsi atatürkü sevmiyor o yüzden kawgam oldu sınıfta çocuk atatürkü komikleştiriyor alay ediyordu o yüzden arkadaşımla kavgam oldu ama kavga etmek istemezdim tabikide:(:(:(
ben sunniyim ve atatürk gençliğiyim.ve onun eserleriyle büyüdüm ailem atatürkçü bir aile annem atatürkün manevi kızı ülkü hanımla arkadaş.bu denli kulaktan dolma veya bir kaç kendini bilmez sunni nin faturasını hepimize kesme can....
Sevgi_2420 07.02.2007, 17:02 Atatürk'ü seven çok az sünni var.Atatürk'ü saltanatı,hilafeti kaldırdıgı, cehaleti yok ettigi, elbise zannetikleri bez parçalarından kurtardığı biraz da olsa onları insana benzetmeye çalıştığı için sevmiyorlar.Beyinleri örümcek ağı gibi onların ne yazık ki örümcek ağı çelikten bile daha sağlam.Siz ne demek istediğimi anladınız....
dus_sokagi 07.02.2007, 17:13 arkadaslar bende bundan bahsedyorum zaten.
istisnalar kaideyi bozmaz
selamlar..ben de Atamızı sevmeyenlere rastladım ama genelleme yapma taraftarı değilim..sevenler çoğunlukta bence..sevmeyenlerin tümü de..... neyse...onun değerini bilmeyenler...sormak gerek onlara o ulu önder olmasa şimdiki gibi yaşayabilcekler miydi acaba??Ata'ya saygı duyanlara iyi günler
Atatürk'e herkes kurban olsa hakkı ödenmez .Allah O'ndan razı olsun bize bu ülkeyi bağışladığı için
ferhat_gs 08.02.2007, 21:12 Sünnilerin atatürkü sevmeme nedeni şu olabilir kanımca.Atatürk bi ara saidi nusiyinin tarikat ocaklarını kapattırıyor.Yani çok sevdikleri saidi nursiye bunun yapılmış olmasından dolatyı olabilir...
Ataturku sevmek gibi bir mecburiyetmi var?Ben Sunni Zaza bolgesini iyi bilirim tek bir Sunni Zaza dahi Ataturku sevmez nedenide 1925 Piran katliamidir alevi Zaza ve Kurdlerin evlerinde Ataturk resim ve posterleri bulundurduklarini duymus ve içim burkulmustu sadece aciyorum onlara.
selam canlar bence yüce insan Atatürk'ü sevmeyenler tamamıyla CAHİLLER dir başka bi kişilik sevmemezlik yapamaz diye düşünüyorum..ATAMIZA çok şey borçluyuz.... çokkkk
Çağdaş, laik sunniler severler.
doctorctf 08.02.2007, 22:27 sünnilerden Atatürk ü seven çok insan var.hatta en Atatürkçü insanlar genelde sol görüşlü sünnilerden çıkıyor
sessizdarbe 09.02.2007, 00:45 edit
sessizdarbe 09.02.2007, 00:47 selam canlar bence yüce insan Atatürk'ü sevmeyenler tamamıyla CAHİLLER dir başka bi kişilik sevmemezlik yapamaz diye düşünüyorum..ATAMIZA çok şey borçluyuz.... çokkkk
düşündüklerinizde çok çok haklısınız CAHİL insan sevmez sevemez nefret eder
Genelleme yapmayalım, Şeriatçiler dışında atatürkü her kesim sever genelde.
AlpaTürk 09.02.2007, 00:54 Genelleme yapmak yanlış...Atatürkü sevmeyen alevilerde olabilceği gibi sunnilerde olabilir..Oranlamaya gidersek Atatürkü sevmeyen sunniler daha çok çıkar...
AYNEN KATILIYORUM... GENELLEMEK ÇOK YANLIŞ...
Alevi_Fenerli 09.02.2007, 01:03 hem alevi hem atatürkçü olan arkadaşlara bi kaç sorum olacak...atatürk alevilere din hakkında ne gibi özgürlükler verdi? atatürk aleviler için ne yaptı? atatürk neden alevilerin ibadet yerlerini kapatırken sünnilerin ibadet yerini kapattırmadı? ve bu arkadaşlardan şu ricam olacak lütfen atatürk olmasaydı sen olmazdın gibi saçma laflar kullanmasın...
AlpaTürk 09.02.2007, 01:09 Tekke ve zaviyelerin kapatılması kanunu alevileri vurmamıştır...
Halen tartıştığımız sünni arkadaşlar bunu söyler durur.
Atatürk olsaydı ibadet tam bizim istediğimiz gibi Türkçe olacaktı...
Alevi_Fenerli 09.02.2007, 01:13 biz zaten ibadetlerimizi kendi dillerimizde yapıyoz ( türk aleviler türkçe, kürt aleviler kürtçe )...Atatürk olsaydı ibadet tam bizim istediğimiz gibi Türkçe olacaktı demekteki kastın nedir? atatürk ezanı türkçe yaptı, senin ibadet ettiğin yer camiimi?
dus_sokagi 09.02.2007, 01:54 FENERLI bide biz arap aleviler var unutmayalim lutfen bizde arapca yapiyoruz ibadetimizi.
AlpaTürk 09.02.2007, 02:12 Diyanet toptan kaldırılmalı, bütçesi milli eğitime aktarılmalı.
Peki sen namaz için nereye gidersin, yada namaz kılar mısın Alevi fenerli ???
"Biz Modern bir Milletiz "hikayesi.
Ataturkçulukten Modernlikten ilericilikten kastiniz nedir?
Nerde bu Modernlik, Ilericilik,Demokrasi ben goremiyorum.
Cumhuriyet Bayramlarinda Turk Tvlerindeki yayinlardan kisa bir kesit.
"Evet sayin seyirciler ,simdi Modern Demokrat, Ilerici Turkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal'in Turkiyesin'de Monden Turk kadinin geçis kortejini izliyorsunuz.
Bumu sizin Modernliginiz?
Siyah gozluk takmis,Mini etek giyimis kadinlari gostererek modern olunmuyor.
Seriatla yonetilen Iran'da Hiristiyanlar, ve Farkli dinden olanlar otellere tikilip yakilmiyor, Hiristiyanlarin evleri Kiliseleri yagmalanmiyor. Laik ,Ataturkçu ve ilerici oldugunu iddia eden Turkiye Seriatla yonetilen Sudan ve Pakistan kadar geri bir ulke (Gerçi Sudan'da Milyonu bulan Hiristiyan nufus var)
AKP Dinci olarak lanse ediliyor bende hiç onaylamiyorum ancak Laiklige ve Ilericilige, Ataturkçuluge surekli vurgu yapanlardan daha ilerici.
Kisacasi Ataturk ve Ataturkçuluk ile ilgili yazdiklariniz kesinlikle tatmin edici degil.
Demokrasi ,Ataturkçuluk ilericilik gibi soylemleriniz sadece laftan ibaret.
sessizdarbe 09.02.2007, 02:23 bu ülkeyi gerici yapan İKİ etmen vardır
1 incisi SAHTE ATATÜRKÇÜLER
2.incisi ŞERİAT YANLILARI
Atatürk ün hayatını iyi okuyup iyi anlayın saygı gösterilmesini arz ediyorum
Ilahi ... Ataturkçulugun sahtesimi olurmus?
Hepsi ayni.
gerçek Ataturkçuler kim soyle bende bileyim!!
Alevi_Fenerli 09.02.2007, 02:28 düşsokağı haklısın arap alevileri yazmayı unuttum..
1-Mini etekli kadin ve Kizlari Tv'lerde basinda gostermek modernlik degil.
2-Fransa Cumhurbaskani ile Turkiye Cumhurbaskanin Sarap tokusturmasi Modernlik degil.
3-Antalyada'ki Otelleri Bodrumdaki Diskotekleri Ankarada'ki bir iki gokdeleni gostermek Modernlik degil.
4-Turkçeyi Latin alfabesi ile yazmak Modernlik degil.
5-Hiristiyanlara ayit tarihi abideleri gostermek ,Turist çekmek Modernlik degil.
6-Turkçeden binlerce Arapça ve Farsca kelimeyi atip yerine Fransizca ve Italyanca kelimeleri almak Modernlik degil.
7-Milletin dini inanci ile ugrasmak Modernlik degil.
8-Turk irkinin ustun oldugunu iddia etmek hiç modernlik degil..........vs
Nedir Modernlik Ataturkçuluk anlatin!!
AlpaTürk 09.02.2007, 04:32 Türkiye'nin kalkınması ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için çaba harcamaktır.
Irkçı ve dinsel yaklaşımlarla bölücülük yapmamaktır.
Atatürkçülük, ekonominin ulusal çıkarlar doğrultusunda yönlendirilmesidir.
Devlet yönetiminin dinsel kurallara dayandırılmasına karşı çıkmaktır.
Sosyal adalet ve fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır Atatürkçülük.
Ekonominin hiçbir dış güdüm etkisinde olmadan halk yararına yönetilmesidir.
Atatürkçülük, akıl ve bilime dayanan çağdaş bir yaşam biçimidir.
SivanA SimyacI 09.02.2007, 11:41 Öncelikle biraz soruyu çarpık buldum sünnilerin hepsini bir tutmak yanlıştır,
Fakat bazı sünniler neden sevmezler derseniz...
Oldukça açık Mustafa Kemal Atatürk din alanındaki reformlarıyla halifelik ve saltanatı silip atmasıyla ki iyi de yaptı.
Tekke vs vs gibi sömürülere sınır getirmesiyle beraber bazı dinsel bağnazlık içindeki sünnilerin kendisini sevmemesine sebeb olmuştur.
toprak_dan 09.02.2007, 13:43 çok içtiği için yada yobaz olmadığı için.
Türkiye'nin kalkınması ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için çaba harcamaktır.
Irkçı ve dinsel yaklaşımlarla bölücülük yapmamaktır.
Atatürkçülük, ekonominin ulusal çıkarlar doğrultusunda yönlendirilmesidir.
Devlet yönetiminin dinsel kurallara dayandırılmasına karşı çıkmaktır.
Sosyal adalet ve fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır Atatürkçülük.
Ekonominin hiçbir dış güdüm etkisinde olmadan halk yararına yönetilmesidir.
Atatürkçülük, akıl ve bilime dayanan çağdaş bir yaşam biçimidir.
Turkiye sanildigi kadar çagdas degil .Turkiye istikrarsiz bir ulkedir Avrupa birligine aday olan Turkiye, Avrupa ulkeleri arasinda en yoksul ulkedir.
Turk Irçi sitelerine goz atin ,hepsi Ataturku ornek almaktadirlar. hatta kendi Milliyetçiliklerini Ataturk Milliyetçiliginden daha pasif gormektedirler.
Ekonomi bagimli haldedir.
Devlet isine geldigi gibi hareket etmektedir ,Ozellikle Irkçlik ve Dinciligin sentezi olan Turk ulusal kimligi baska din ve mezhepten olanlara karsi saldirgandir.
Ekonomi bagimlidir, gelirler arasinda esitsizlik vardir ,11 Milyon insan açlik sinirinda yasamaktadir.
Simdiye kadar tum yonetimler. Kemalizmi ornek alarak Ulkeyi yonetmelerine ragmen seriatla yonetilen ulkeler daha modern ve çagdastir.
ferhat_gs 09.02.2007, 17:20 Ataturku sevmek gibi bir mecburiyetmi var?Ben Sunni Zaza bolgesini iyi bilirim tek bir Sunni Zaza dahi Ataturku sevmez nedenide 1925 Piran katliamidir alevi Zaza ve Kurdlerin evlerinde Ataturk resim ve posterleri bulundurduklarini duymus ve içim burkulmustu sadece aciyorum onlara.
Sevgili abi piran katliamı demişsin,acaba biraz bilgi verebilir misin?
Saygılar...
Sevgili abi piran katliamı demişsin,acaba biraz bilgi verebilir misin?
Saygılar...
Merhaba Fatih Gs kardesim Piran simdiki Diyarbakir'a bagli Hani ilçesinin diger ismidir .Cumhuriyet'in kurulmasi ile Seyh Sait ve çevresindekilerin ulusal ve dinsel taleplerine karsi Bingol, Palu,Diyarbakir gibi yerlerde genis çapli bir Isyan yasanmistir. Elazig'a Isyancilar tarafindan alinmis, Diyarbakir kusatilmisti aradan geçen surede Isyan Turk ordusu tarafindan bastirilmistir bu Isyanda Dersimli Aleviler Devletin safinda kendi kardeslerine karsi savasmislardir .Isyan'nin bastirilmasi ile genis çapli bir katliam yapilmistir genelde katlidilenler Zaza Kurdleriydi.
neden sevmesinler yaa ,ATA yı tüm türkler sever.
Özgür-Taylan 10.02.2007, 03:06 neden sevmesinler yaa ,ATA yı tüm türkler sever.
tüm AYDIN, DEMOKRAT, iLERiCi, CAGDAS Türkler sever evet!.. ya yObaz Türkler?.. :bored:
Geri olan geridir gericinin. Yobazi Laiki yoktur kimi Laikler Dincilerden daha geri ve daha yobazdir.
"Biz Modern bir Milletiz".:)
seyyah1982 04.03.2007, 18:59 bu genelleme bence kesinlikle çok yanlış...
fatma arkadasim bana gore sunnulerde en az seriatcilar kadar ataturku sevmiyorlar ama ataturkun yaptiklarindan dolayi ses cikaramiyorlar yani gorsel sevgi acikcasi.hic bir sunnu ataturk sevgisini icinde yasamiyor bunu bilmelisin bence...
Öncelikle Atatürk'ten bahsedecek bir kişinin Türkçe'yi düzgün kullanması gerekir. "Sunnu" ne demektir anlamadım.
Ben sünniyim ve Atatürk'ü seviyorum. Aslen Trakyalıyım ve burda herkes Atatürk'ü canından çok sever. Yani demek ki sizin memleketlerin sünnileri Atatürk'ü pek sevmiyor, artık neresiyse oralar.
aslında sunniler diye genelleme yapmak yerine,şeriat düşkünleri sevmez desek daha doğru olur..
İşlerine gelmiyor çünkü sarıklı,cüppeli dolaşmak istiyorlar,medreselerde okumak istiyorlar ,arapça okumak yazmak istiyorlar....
ibrahim-ch 05.03.2007, 15:13 aslında sunniler diye genelleme yapmak yerine,şeriat düşkünleri sevmez desek daha doğru olur..
İşlerine gelmiyor çünkü sarıklı,cüppeli dolaşmak istiyorlar,medreselerde okumak istiyorlar ,arapça okumak yazmak istiyorlar....
Haklisiniz
mesela iran sia inanci seriatci bir yapida ama sünni gurupdaki mezheplerden degil.
ben Hanefi -Maturidi inancindayim ama seratci degilim.
bu genelleme bence kesinlikle çok yanlış...
Bence de. Her ne kadar bana uysa da.
ladrestr 05.03.2007, 15:28 ATATÜRKÜ bu ülkede daha cok dinci kesim diye gördüğümüz kesim ve kürt halkinin milliyetçi kesimi sevmez diye düsünüyorum .
ibrahim-ch 05.03.2007, 15:33 ATATÜRKÜ bu ülkede daha cok dinci kesim diye gördüğümüz kesim ve kürt halkinin milliyetçi kesimi sevmez diye düsünüyorum .
ortak hedeflerine ulasmak yani Devleti yok etmek icin ingiliz amerikan emellerine hizmek ediyorlar.
Hz. İsa (as) zamanın da yaşadığı yer Filistin Roma İşgali altın da idi. Roma uzak belde dediği doğunuhn bu beldelerine birer vali atar ve yahudilerin elit tuzu kuru bir kesimi ile oraları idare eder ve kendi egemenliğin de bulundururdu. Yahudiler her yıl ayaklanırlarlardı ve binlercesi ölürdü bu ayaklanmalar da. Bu her yıl olurdu üstelik. Kimi zaman yahudilerin put saydığı ve Romanın hemen here yere kendi sembolü olarak diktiği kartal heykelleri bile buna neden olabilirdi. Kime karşı olurdu bu ayaklanma ve isyan ? Romaya ve onun kendi araların da atadığı valilere karşı. Yahudilerin önemli bir bölümü esaret altın da olduklarını, devlet dedikleri o yapının da kendi araların da görevlendirilmiş kişilerin valilik ettiği Roma Emperyalizminin birer parçası olduklarını çok iyi bilirlerdi ama o zaman da bir bölümü bu yapıyı kendi devletleri sanmaya devam ederdi. Devirler değişse de insanın ve toplumların macerası hiç değişmiyor. Ha Roma Emperyalizmi ve onun parçaları ve destekçileri ha Amerika Emperyalizmi...Ve her zaman buna karşı baş kaldıran asil bir grup. Bu hiç bitmeyecek.
Sünniler Atatürk'ü sevmez bu çok doğru bir yaklaşım değil,elbette sevenler de var.Atatürk'ü, tekkeleri,zaviyeleri kaldırılan ve giderek İran olma yolunda çaba gösteren zihniyettekiler sevmez.
Turkiye'de Ataturk'e bisey dicekleri yok da iste yonetimde olan cevreler bir sekilde halkin Ataturk'u sevmemesini nefret etmesini saglamaya calisiyorlar. Iste gecenlerde IST Mimar Sinan Belediyesi baskani miydi Ataturk hakkinda sacma sapan bir ani anlatip guluyordu pismis pismis. Yok Ataturk Kusadasina gitmis trenle onu cok seven bi adam varmis sole bole gulmusler Ataturk'e... Salak herif. Kusadasina ne zman tren yolu dosendiyse. Iste cikar cevreleri bole ahmak oluyorlar naparsin..
Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et
Dininden de soğuyacak bu millet
Atatürk’e dil uzatma sebepsiz
Baban kimdi bilemezdin dusuncesiz..
Turkiye'de Ataturk'e bisey dicekleri yok da iste yonetimde olan cevreler bir sekilde halkin Ataturk'u sevmemesini nefret etmesini saglamaya calisiyorlar. Iste gecenlerde IST Mimar Sinan Belediyesi baskani miydi Ataturk hakkinda sacma sapan bir ani anlatip guluyordu pismis pismis. Yok Ataturk Kusadasina gitmis trenle onu cok seven bi adam varmis sole bole gulmusler Ataturk'e... Salak herif. Kusadasina ne zman tren yolu dosendiyse. Iste cikar cevreleri bole ahmak oluyorlar naparsin..
Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et
Dininden de soğuyacak bu millet
Atatürk’e dil uzatma sebepsiz
Sevgili Seyduna senin nezaket sahibi biri olduğunu ben biliyorum. Hala da öylesin ancak bu şiir pek olmamış. Neden ? Çünkü bir kere için de küfür var ve hiç bir kutsal küfürle savunulmaz. Diğer husus söz konusu kişiye yönelik farklı tezlerin olduğunu da bunları benimseyenlerin olduğunu da biliyoruz. Yabana atılır olmayan bu tezlerin sahiplerinin hapisler de süründürüldüğünü de mesela "Paradigmanın İflası" nın değerli yazarı Prof. Dr. Fikret Başkaya gibi. Yazdığı kitap da resmi ezbere karşı her biri belgelere dayanan açıklamalarla başka bir açıdan yaklaşmış yüzyıl başın da gelişen olaylara ve onların aktörlerine. Hiç birine yalan diyemediler çünkü resmi ezber gibi belgesiz bulgusuz slogan temelli bir yaklaşımdan çok farklı olarak bilimsel bir mantıkla hemen her iddiası da belgelere dayanan bir şekil de yazılmıştı. Ama "Hakaret" sayarak mahkum edildi ve kitap toplatıldı. Kısacası başka yaklaşımlara ve düşüncelere saygı duymak ve onlara yönelik hakarethamiz ifadeler kullanmamak lazım diye düşünüyorum. Kaldı ki bu psikolojik şiddet kavramına girmekte. Mustaka Kemale ya da bir başka kişiye küfür etmek kötüdür ama onu savunuyorum derken küfüre sarılmakta en az onun kadar kötü diye düşünüyorum.
arkadas_62 05.03.2007, 17:48 Sevmezler tabikide onların önüne büyük bir engel koyarak bu ülkeyi halifelik ten gericilikten yobazlıktan kurtarmiştir ulu önder büyük bir devrimcidir bu asla ve asla tartişilamaz zaten tartişan kafalarda küçük kafalardır boş ver arkadaşim gericiler kır sakallılar sevmezsede seveni çoktur sen merak etme...
seyyah1982 05.03.2007, 18:02 Sünniler Atatürk'ü sevmez bu çok doğru bir yaklaşım değil,elbette sevenler de var.Atatürk'ü, tekkeleri,zaviyeleri kaldırılan ve giderek İran olma yolunda çaba gösteren zihniyettekiler sevmez.
bak bazen sade düşünce iyidir fazla ayrıntılı düşünmeye gerek yoktur kısa ve net tamamen doğru.
ben sünniler sevmez diye genelleme yapmam ancak ingilizlerin yerinde olsam sevmezdim 2 yenilgiden biri çanakkalede bu adama karşı...
Sayın Ademce arkadaşım,
Yukarda alıntısı yapılan şiir Neyzen Tevfik'indir.
Tam ben de aynı şiiri alıntı yapıp, eklemeler yapacaktım ki, zaten yazılmış olduğunu gördüm.
Küfür değil, bence bir sanat eseridir.
Altına imzamı koyarım.
Saygılar
1-Mini etekli kadin ve Kizlari Tv'lerde basinda gostermek modernlik degil.
2-Fransa Cumhurbaskani ile Turkiye Cumhurbaskanin Sarap tokusturmasi Modernlik degil.
3-Antalyada'ki Otelleri Bodrumdaki Diskotekleri Ankarada'ki bir iki gokdeleni gostermek Modernlik degil.
4-Turkçeyi Latin alfabesi ile yazmak Modernlik degil.
5-Hiristiyanlara ayit tarihi abideleri gostermek ,Turist çekmek Modernlik degil.
6-Turkçeden binlerce Arapça ve Farsca kelimeyi atip yerine Fransizca ve Italyanca kelimeleri almak Modernlik degil.
7-Milletin dini inanci ile ugrasmak Modernlik degil.
8-Turk irkinin ustun oldugunu iddia etmek hiç modernlik degil..........vs
Nedir Modernlik Ataturkçuluk anlatin!!
Atatürk ile ilgili söylediklerin için seni kınıyorum. Atatürk Türk kadınının çağdaşlaşması için elinden geleni yapmış, seçme ve seçilme hakkını vermiş, çarsafı kaldırmış. Hala doğuda kadınlar evde, eğitimsiz, başlık parası adı altında satılıyor, bir adam 2-3 kadınla evleniyor. Evet mini etek giymiş kadınlar modern ve ben bununla gurur duyarım. Ama o kadınları et gibi gören beyinler varsa ne yapsın Atatürk. Takmışsın mini etekli kadınlara, bir gocuntun var galiba. Sanane, bakmazsın olur biter.
Atatürk ne zaman Türk ırkının üstün olduğunu söylemiş ki? Atatürk Türk milleti demiştir, bunun içinde Kürt de var Laz da Çerkez de. Türk milleti zekidir lafınını sen üzerine almıyorsan, maymundan geldiğini falan düşünüyorsundur heralde.
Piran katliamı demişsin, yaran var galiba. Orada tam Türkiye adımlar atacak, Musul ve Kerkükle ilgili, şeriatçı kürtler, din elden gidiyor diye yabancı güçlerin desteğiyle ayaklanıyor. yani cezasız mı kalacaktı. Bu bir dinci isyandır. Aynı Mememende Kubilay'ın şehit edilmesi gibi. Ne farkı var?
Velhasıl, tarihi bilmeden böyle cahilce konuşmak ancak sana yakışır. Önce oku ve öğren. Çağdaş Türkiye'nin en çağdaş insanları Aleviler'dir ve ben o yüzden bu siteye üye oldum. Sen ise bölücü, ırkçı bir ajansın.
evet bencede genelleme yapılmaması lazım.atatürk bütün insanlar için bir şanstır öyle bir kişi bir kere geldi yaşadığı süre içinde bütün insanlığa harika şayler verdi.ama tabi biz bunları nekadar koruduk o tartışılır.
ayarslanhan 05.03.2007, 19:56 ne kadar sunni taniyorsam ataturke iyi diyen birine raslamadim kimi kominist diyor kimi fasist kimide ingiliz yandasi anlamak mumkun deyil atatruk olmasaydi diye soruyorum o zaman ses yok anlamamk mumkun deyil bunlari simdi siz cevap verin arkadaslar...
arkadaşım nerden çıkarıyorsun bunu? bir kere başlık hiç hoş değil doğrusu. sünniler Atatürk'ü neden sevmezler. Benim yeğenimin adı Mustafa Kemal. Bunun nedeni acaba sünnilerin Atatürk'ü sevmemesi midir?
ayrıca bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırlarsa sevinirim. Türkiye Cumhuriyet paralarını incelerken paraların üzerinde İsmet İnönü'nün resimlerini gördüm. Yoksa İsmet İnönü'de sünni olduğu için mi Atatürk'ü sevmiyordu?
KızılBant 05.03.2007, 20:10 Sevmezler tabikide onların önüne büyük bir engel koyarak bu ülkeyi halifelik ten gericilikten yobazlıktan kurtarmiştir ulu önder büyük bir devrimcidir bu asla ve asla tartişilamaz zaten tartişan kafalarda küçük kafalardır boş ver arkadaşim gericiler kır sakallılar sevmezsede seveni çoktur sen merak etme...
Ne kadar kurtuldu?
Ülkemiz halen şeriatçi yobaz memleketi
Bakın devlet üşenmeden 15bin nüfüsun üstündeki yerleşim yerlerine bir cami yapılmasını emrediyor. Bu yasa Atatürk döneminde kurulmuş. Ayrıca DERSİME ilk cami Bİzzat Mustafa Kemal döneminde onun emri ile yapıldı.
Sünniler Atatürk'ü sevmez bu çok doğru bir yaklaşım değil,elbette sevenler de var.Atatürk'ü, tekkeleri,zaviyeleri kaldırılan ve giderek İran olma yolunda çaba gösteren zihniyettekiler sevmez.
haklısın şimdi kalkıp sunnilerin hepsini bir kefeye koymak yanlıştır.tekke ve zaviyelerin atatürk tarafından kaldırılması bir ati sempati oluşturmuştur.bunu koyu sunniler hala izlemektedirler.
ama şurası da var sunniler arasında yok denemeyecek kadar büyük bir kısım bu olayı bir terslik olarak görür.
özellikle bugün cemaatler içerisinde olanlar bunu çok önemli görürler ama açıktan söylememeye dikkat ederler.
canazerbaycan 05.03.2007, 20:24 Atatürk'ü sevmeyen üç grup vardır :
1) Radikal İslamcılar
2) Kürt Milliyetçileri
3) Kürt Milliyetçiliğini Marksist-Leninist kimliği ile gizlemeye çalışan bazı Kürt Milliyetçisi gruplar
yoldaşuyarer 05.03.2007, 20:54 Sen anandan yine çıkardın amma
ya böyle bir anlatımda bence çok yanlış ve terbiyesiz...atatürk gibi bir lider öyle bir insan yok.....atatürk hakkında çok şeyde okudum.....hayatta en çok sevdiğim ve sevmekten bıkmayacagım tek insan..amadediğim gibi burdaki yaklaşım çok yanlış bence...
ne kadar sunni taniyorsam ataturke iyi diyen birine raslamadim kimi kominist diyor kimi fasist kimide ingiliz yandasi anlamak mumkun deyil atatruk olmasaydi diye soruyorum o zaman ses yok anlamamk mumkun deyil bunlari simdi siz cevap verin arkadaslar...ilk olarak ne kadar sunni tanıdıgınızı sormak istiyorum.boyle bır sorunun sorulması ben baslı baslına bır hata, sebebte butun sunnileri aynı kefeye koymak anlamına gelir bence Atatürkü cok seven sunnilerde var yok diğil bu kadar on yargılı olmanın bır anlamı yok.sevmeyende var ama o kadar cok diğil.
insanlar kardeş 05.03.2007, 21:05 Işıktan korktukları için.
Saygılarımla...
aykudgöksun 05.03.2007, 21:15 valla benim gördüğüm sünnilerin hemen hemen tamamı atatürk'ü severdi.niye sevmesinler???ama alevilerde vardı sevmeyen..
KızılBant 05.03.2007, 21:15 Hristiyanlardanda Atatürkü sevenler var.
Levent DAŞDEMİR 11.03.2007, 00:31 selam canlar bence yüce insan Atatürk'ü sevmeyenler tamamıyla CAHİLLER dir başka bi kişilik sevmemezlik yapamaz diye düşünüyorum..ATAMIZA çok şey borçluyuz.... çokkkk
Tabiki çok şey borçluyuz, düşüncelerini gerçekleştirdiği zaman yaptığı çalışmalarda dört bir tarafa gönderdiği ve siyasetini öğrenmesini istediği ülkelerden kendi fikrine uygun olmadan gelenleri yok etmesi ve bu günkü ilerici kesimlere şovenizmi hediye ettiği için çok şey borçluyuz.Bu gün dağlara hızlarını almadan dayatmalarını yazanları bıraktığı için çok şey borçluyuz.Kendi ürettiği düşüncelere uymayanları yok etme ve hapislerde insanları yakma yok etme fırsatını verdiği için çok şey borçluyuz.Ordan burdan toplama sistemleri kurarak (ki devrim var olmayanı getirmektir) bu günkü açlığa ve yoksulluğa davetiye çıkardığı için çok şey borçluyuz.Bu günkü dgm lerin temelini attığı ve kendinden değişik düşünenlere her türlü işkenceyi reva gördüğü için çok şey borçluyuz.Dedelerimizin nacak ve tırnaklarıyla kazandığı savaşları kendi hesabına saydığı için çok şey borçluyuz.
Haklısınız kendisi asker kökenli olduğu için bu gün asker gördüğümüzde titrememize neden olduğu, zoraki olarak insanların en güzel çağlarında beyin yıkamak ve göz dağı vermek için askere alınmasını (oligarşinin temelini bu şekilde atmıştır) sağladığı için çok şey borçluyuz.
Tabiki çok şey borçluyuz bizlere devrim diye tanıtılan yasa ve yönetim şeklini kopyalama yaptığını görmemizi ve sorgulamamızı engellemek için önümüzü kestirdiği, kürt (ve diğer etnik kökeni farklı olan) çocuklara her sabah 'türküm,diye bağırmalarını sağladığı,bu gün tanımını yaptığı milliyetçilik kavramının sadece türkiye sınırlarıyla sınırlı kalmadığını ve kafatascılığın yakınından bile geçmediğini!, devletcilik adına yaptığı devrimin liberalizmin temelini oluşturmasını sağladığı için çok şey borçluyuz.
Evet kimileri sever kimileride sevmez ama sevmeyene niçin sevmediği,sevenede niçin sevdiği sorulmaz bence.
'YÜREK VE BİLEK KOYDUK UĞRUNA, VAZGEÇİLMEZSİN.'
Levent DAŞDEMİR 11.03.2007, 00:40 ben atatürk;ü aklı başında bi insanın sevemiyeceğine akıl sır erdiremiyorum açıkcası.. hepsine düşünmeyi beceremeyen gerçekleri göremiyen zavallılar diyorum sadece[/QUOTE]
Saygıdeğer arkadaşım; mesele sevip sevmeme meselesi ise fikrini yazarsın, eğerki gerçekleri görmenin ön şartı düşüne bilmekse zavallılık kimdedir bilinmez.
'YÜREK VE BİLEK KOYDUK UĞRUNA, VAZGEÇİLMEZSİN!'
anadolu75 27.03.2007, 22:34 Atatürk'ü sevmeyen üç grup vardır :
1) Radikal İslamcılar
2) Kürt Milliyetçileri
3) Kürt Milliyetçiliğini Marksist-Leninist kimliği ile gizlemeye çalışan bazı Kürt Milliyetçisi gruplar
can kardesim mhpyi unutmussun ayrica turk olupta ataturku sevmeyenler de cok var mhp bunun en iyi ornegi. ataturk resmi asmalarina aldanma is olsun diye asarlar. amcamin kizinin oglu 14 yasinda ulkucudur kendisi ve ataturke hakaret eder. yani 4.grupta turk milliyetcileri(irkcilik,fasizm milliyetciligi)
aykudgöksun 27.03.2007, 22:54 mhpliler atatürkü severler.o onlar için başbuğdur.zaten iki kişiye başbuğ diyorlar.başbuğ türkeş başbuğ atatürk..
Özgür-Taylan 27.03.2007, 23:32 mhpliler atatürkü severler.o onlar için başbuğdur.zaten iki kişiye başbuğ diyorlar.başbuğ türkeş başbuğ atatürk..
$iiler de Hz. Ali'yi severler sayarlar..
biz de severiz sayariz..
simdi sen Alevileri ve $iileri ayni kefene koyanlardan misin?
bizim yolumuz belli, onlarinki belli can...
Atatürk sevdasi da tipki bunun gibidir.. fa$olari ile Atatürkçüleri ayni kefene koymak gibi bi saçmalik olamaz bence.. o zaman Alevilerin hemen hemen hepsi fa$o mu ? Allah Allah !! :wacko:
saygilar sevgiler
arkadaşlar bende ne kadar sünni tanıdı isem genelleme yapıyorum istisnalar kaideyi bozmaz ama genelde sevmiyolar neden bende hala anlamış degilim aksine bende bi o kadar çok seviyorum...onların sevmeme nedeni kominist olarak görmeleri vede içki ve kadına fazla düşkün diye bilmeleri olarak tahmin ediyorum...
aykudgöksun 27.03.2007, 23:43 $iiler de Hz. Ali'yi severler sayarlar..
biz de severiz sayariz..
simdi sen Alevileri ve $iileri ayni kefene koyanlardan misin?
bizim yolumuz belli, onlarinki belli can...
Atatürk sevdasi da tipki bunun gibidir.. fa$olari ile Atatürkçüleri ayni kefene koymak gibi bi saçmalik olamaz bence.. o zaman Alevilerin hemen hemen hepsi fa$o mu ? Allah Allah !! :wacko:
saygilar sevgiler
mantıksız bir örnek.ben hiç kimseyi aynı kefeye koymadım ancak mhpliler de atatürkü sever bunda gocunacak birşey yok.Atatürk sadece sizin tekelinizde değil isteyen sever istemeyen sevmez.yani seninki düz mantıktan ileri gidememiş bir cevap olmuş ikimiz de süt içiyoruz demekki ikimizde kediyiz gibi.:D..ayrıca alevilerin hepsi atatürkü sevmez böyle genellemeler yapmayın.
sen kafana göre çatacak birini arıyodun heralde.cevabımı bir daha oku istersen zaten iki cümle bişey umarım anlarsın ne dediğimi..
bu genelleme doğru degil benim arkadaşlarım var hepside atatürkü severler sadece fanatik dinciler sevmez yoksa gerisi sever
Özgür-Taylan 27.03.2007, 23:48 can ne şiisi ne alevisi.anlamadım ki hiçbir şey.yukarda arkadaş mhpliler sevmez demiş,ben de ona cevaben yazdım şii sünni nerden çıktı anlamadım..ayrıyetten hiçbir grubu aynı kefeye koymuyorum..alevilerin hemen hepsi faşo mu??nerden çıkardın bu cümle mi açıklarsan sevinirim.
yanlış yazdın heralde allah allah...
ulkuculeri ne ben anladim ne sen ne de diger mesaji yazan arkadas.. kimileri sever Ata'yi kimileri nefret eder zaten.. fakat bazi kisiler vardir ki Atatürkçüler ile insanoglu dusmani olacak olan ulkuculeri ayni kefene koyuyolar.. oysa ne alaka.. ben Atatürkçüyüm laikliten demokrasiden insan haklari vs vs yandanim ama ulkuculere alerjigim vardir, ve eminim ki burada tum Ataturkçu Alevi canlar benim gibidir.. o bakimdan yazdim ben
ayrica Hz Ali yandaslarindan sozettilm.. yani biz nasil Ehlibeyt sevdaliysak, $iiler de bizler gibiler fakat bir Aleviyi ve bir $iiyi ayni kefene koyabilir misin ki? tabii ki hayir..
kal saglicakla
aykudgöksun 27.03.2007, 23:57 tekrar söylüyorum ve daha da yazmıcam.ben kimseyi aynı kefeye koymadım.mhplilerin düşüncesi bu..beğenmezseniz beğenmezsizin o beni ilgilendirmez.
karayılan 28.03.2007, 00:07 bence birkaçtane sünni atatürk,ü sevmiyor diye bütün sünnileri suçlamak yanlış olur diye düşünüyorum arkadaşım
Demekki size hep böyle düşünen sünniler denk gelmiş.Bende sünniyim ama hayatımdaki en çok sevdiğim insan kadar değerlidir ulu önder Atatürk.Onun hayata bakışı , idealleri , ya bunlar saymakla bitmez. Nutuk diye bir eser varki insan okudukça içinden tekrar okumak geliyor.Fazla söylenecek şey yok o bizim ATAMIZDI.........
aykudgöksun 28.03.2007, 00:25 bu tür genellemeler olmaz.tekrar söylüyorum benim tanıdığım sünnilerin hepdi atatürkü sever..olaya dincilik bağlamında bakarsak daha mantıklı olur.
Sünniler Atatürkü sevmezler çünkü onların çoğu şeriatçıdır .. Dincidir... Zaten günümüzdede yapmaya çalıştıklarıda budur ...!
Nerde sünni gördüysem Atatürkü sevmez .. Hatta küfür bile edenler vardır .. Hatta tarihte bazı kendini bilmeyen şerefsizler deccal bile demiştir ...
Arkadaslar benim izlenimlerin böyle ..
Eyvallah..
galiba arkadaşım gericilerden bahsetmek istemişti ve haklıdır atatürkü tabi sevmezler atatürk kuranı türkçeye cevirdi ezaanı türkce okuttu adamların işine gelmedi tekke ve zaviyeleri kapattı atatürkü sevmemek gericiliktir
anadolu75 28.03.2007, 01:17 mhpliler atatürkü severler.o onlar için başbuğdur.zaten iki kişiye başbuğ diyorlar.başbuğ türkeş başbuğ atatürk..
arkadasim mhpliler ataturku severler diyorsun ama laflarinda samimi degiller.
yani ataturku karaliyor bunlar ne zaman bir mhpli gorsem ataturke cirkin iftiralar atiyolar. turkiyeye en buyuk zarari bunlar veriyorlar
mhpliler atatürkü severler.o onlar için başbuğdur.zaten iki kişiye başbuğ diyorlar.başbuğ türkeş başbuğ atatürk..mhp liler atatürkü kesinlikle sevmezler osmanlıyı seven kesim nasıl atatürkü sever turancıların birinden bire atatürkü severiz lafı duy |