Orijinalini görmek için tıklayınız : F tiplerine İslamcıların bakışı
spartacus 17.12.2006, 20:12 Arkadaşlar internette siteleri tararken İslami bir sitede F tipi tartışması gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Bazı devrimcilerin!!! sosyalistlerin!!! F tipine karşı verilen mücadeleye bakış açılarıyla kıyaslanınca ortaya epey ilginç bir görüntü çıkıyor. Buyurun aşağıda gerici yobaz , türbanı siyasi bir simge olarak kullanmak isteyen irticacı Müslümanların !!! F tip hakkında yorumları:
Karyel
01 Ağustos 2006 - 15:18:27
Canlar bunların İslamla ne tür bi bağlantıları var onu anlamadım. Selametle
Allah adildir
02 Ağustos 2006 - 11:29:42
Hiç kuşkusuz alemlerin rabbi olan Allah adildir.Dünyada süregelen zulüm kan gözyaşı ve işkenceye sessiz kalanları ile bunların son bulması ve adaletin tesis edilmesi için en kıymetli varlıklarından vazgeçip onurluca direnen ve bu uğurda yaşamını feda eden insanların ölümü Allah nezdinde bir değildir diye düşünüyorum.Tüm Salih ameller Allah katında karşılık bulacaktır.....Allah onur mücadelesi veren tüm insanları taltif etsin....
"Rabbim devrimcilere iman,iman edenlere devrimci ruh nasip eyle"
dr. A.Şeriati
Welat
06 Ağustos 2006 - 12:52:24
Kerbela'da Hz. Hüseyin yezide karşı nasıl imanla direnmişse
öleceğini bile bile Kerbela'da onurluca şehit düşmeyi göze almışsa
bu günde f tiplerinde tecrite ve onu uygulayan yezidlere karşı devrimciler onuruyla direniyorlar ve bedenlerinden başka silahları olmadıkları içinde bedenlerini ölüm orucuna yatırıp açlığın koynundaki yürüyüşlerine başlayıp ilerliyorlar ve her şehitte düşmana bi mermi sıkıyorlar yaşamış sayılmaz zaten yurdu için ölmesini bilmeyen
Qul
08 Ağustos 2006 - 14:43:42
Komünistler bunları savunurken bence onların yanında olmamalıyız...
Onların işine geleni yaparsak daha çok ah çekeriz gibime geliyor.
Diğer cezaevlerinde örgütlenme daha çok oluyor. PKK mensupları bir arada tutuluyor ve içerde bile yapacaklarından eksik kalmıyorlar. Zaten ben pek ölüm orucunu doğru bulmuyorum. O zaman bu oruçları doğru bulan ve kınamayan, üstüne üstlük destekleyen ''İntihar caizdir'' de diyebilir. Yanlışım olabilir ama gerçekten bu sitede bunu gördüm, üzüldüm tüm kalbimle...
Allah büyüktür. Her yerde ne yaparsak yapalım o bizi görür, kuşatır...
RABİA
09 Ağustos 2006 - 00:53:18
nasıl bir sistemin çatısı altında yaşadığımızı unutuyoruz galiba.bizler mümin olduğumuz iddia edenler,böyle düşünürsek yani dediğiniz gibi hani bu haberi bu sitede görmekten hicab duymuşsunuz yada üzülmüşsünüz neyse artık....
anlamıyorum arkadaşlar.,sorun kimin sorunu bu sistemde bence çok da önemli değil kaldı ki bunda bile söz sahibi acılarımız var...yani tecritte mümin kardeşlerimizde maruz kamış ve hala f tipinde yaşamaya(!)çalışıyorlar.
bu sorun karşısında sistemin bir aracı ağzıyla konuşmak ne kötü işte bende buna üzüldüm. devletin en iyi reklam aracı olan medya mezkur işkenceyi süsleyip püsleyip önümüze sunarken ,bizlerin konuyu bu ölüm sessizliğine inat olabildiğince gündemleştirmemiz gerektiğine inanıyorum...
. Karyel adlı şahıs f tipi sorunsalının (ki öyle görünüyor ki siz bu sorunun daha ne olduğunu bile kavrayamamışsınız)İslamla ne alakası olduğunu merak ediyor . tecrit politikası Avrupa patentli bir işkence yönetimidir ve bunun Türkiye yansıması da yine AB fonlarından katkı sağlanarak gerçekleştirilmiştir. belki AB fonları devreye girince ne cinsten bir yöntem olduğu kafanızda daha bir belirginleşmiştir...Tecrit politikası özde siyasi yani düşünce suçlularına sırf kimliklerinden daha kolay soyunabilmeleri adına geliştirilmiş bir köleleştirme ,hiçe sayılma ,kimliksizleştirilme politikasıdır .ve bu politika salt sosyalistlere değil bilakis düşünen ,sisteme muhalif olan tüm kesimlere uygulanan bir yöntemdir .. bu bağlamda düşüncelerimizle yaşamak adına mücadele veren( ki bu 600 ü aşkın insanın kaybı şeklinde belirtilirse daha erdemli olacaktır) yani haklılıklarını hayatları pahasına savunan insanlar karşısında kayıtsız kalamayız..bu duruma “sosyalizm yanlısı insanlar intihar ediyorlar ,bundan bize ne “ diyemezsiniz çünkü bu durumda önce insanlığınızdan soyunmanız gerekir .çünkü bunu demek İslami ilkelerinizi yok etmek demektir....karşımızda bizden korkan ve başımızı her gördüğü alanda ezmeye çalışan emperyal bir yapı söz konusu ve biz tüm bu yok etmelere inat varolmalıyız....ve ne yazı ki bu sorunun aşılmasında en ufak bir adım dahi atılmadı ve kaldı ki ket dahi vuruldu. Umarım f tipi tabutlukların bizimle ne tür bir alaka içerisinde olduğu şimdi daha açık...
.tecrit ve tüm işkence yöntemlerinin emperyalizmin iktidarlarıyla birlikte ortadan kalktığı bir dünya özlemiyle...
siraç
10 Ağustos 2006 - 21:55:33
f tipi uygulaması (eğer yaşamak sadece yemek içmek değil de insanın insan-ı kamil olma süreci ise - ki öyledir) % 100 insanlık dışı ve herhangi bir mazerete sığınılamayacak kadar insan denen varlığı iğdiş edici,sadece mahkumu veya tutukluyu değil tüm insanlığı alçaltıcı modern bir engizisyon uygulamasıdır diye düşünüyorum.çünkü karşınızdaki bir kobay faresi değil!siyasi düşüncesini kabul edin yada etmeyin sizin gibi,benim gibi,hepimiz gibi daha adil ve daha onurlu bir dünya tasavvuru içinde olan ve kendi düşünüşü etrafında bunu mümkün kılmak adına belli bir mücadele veren insanlara reva görülen bu uygulamayı hangi insani nedene dayanarak meşru görebiliriz? tarih ve evrensel hukuk bu uygulamayı kesinlikle birgün 'insanlığa karşı işlenmiş bir devlet suçu' biçiminde karanlık bir dönemin onur kırıcı uygulaması olarak not düşecektir.ayrıca sitenizde ortak bir acı olan tecrit 'e gösterdiğiniz hassasiyeti takdir ediyor ve sizi kutluyorum.bu olayın sağcısı,solcusu,müslümanı,dindarı.dinsizi yok.ölen insanların hiçbiri devleti soyup soğana çevirdiği halde vatanseverliği hiç kimseye bırakmayan etiketlilerden değil. birkaç yıl önce bir mitinge katıldım.miting sonunda yürüyüş yaptık ve söylediğimiz sloganların arasına 'tecridi kaldırın,ölümleri durdurun' sloganını da kattık.bunu 2-3 defa seslendirmelerini mitingi yöneten arkadaşlara rica ettim.sol kesimden onlarca insanın bizi ölesiye alkışladıklarına ve bu birlikteliğin geç kalınmış da olsa Müslüman-sosyalist kesim arasında çok önemli bir birliktelik ve dayanışma hareketinin tohumu olduğuna ve 'kim olursa olsun mazlumdan yana,kim olursa olsun zalime karşı' şiarının kitleleri kucaklayıcı gücüne bizzat şahit oldum.f tipi utancının tarihin çöplüğünde yerini alması zamanı gelmiştir.hiç bir insan bunu hak etmiyor.ölen o onurlu insanlar değil bizzat o insanların şahsında bizim geleceğimiz ve insanlığımızdır.bu yüzden bu uygulamaya karşı çıkmak insanlık adına bir borcumuzdur.122.ölümün son olmasını Allah’tan diliyorum.vesselam.
Mertali
11 Ağustos 2006 - 01:30:21
Bu Siteyi severek takip ediyordum,fakat bu siteye karşı düşüncelerim F Tipi Yazısını gördükten sonra değişti.
F Tipi Cezaevleri Hapishaneden çok evdir,Şunu bilin ki F Tipi Cezaevlerine itiraz edenler,Bu Cezaevlerinin güvenlik Bakımından çok üst düzeyde olmasıdır,bu amaçla Bu Ceza evlerine yasadışı örgütler silah propaganda vs. sokamamaktadır.Bu Yüzden Bu Cezaevleri (F TİPLERİ)işlerine gelmemektedir.
Bu Siteyi Birçok Arkadaşıma Tavsiye ediyordum,Fakat Bu Yazınızı gördükten sonra kendimden utandım.
Şunu Bilinki Sitenize koyduğunuz yazıları bence iyi araştırın,öle birkaç bölücü zihniyetin gazıyla bu yazıları insanlara enjekte etmeyin.Bu Siteyi Asla Bir daha görmek istemiyorum,arkadaşlarımda bu yazıları gördükten sonra bu siteye bir daha uğramayacaklardır.
Bu Sitenin amacı DHKPC'YE Destek vermek mi yoksa dini olaylarımı konu etmekte anlayamadım.
s.sabır
12 Ağustos 2006 - 15:49:40
mertali beyefendi başta olmak üzere bütün duyarsızlara sesleniyorum.utanç duyma hassasiyetiniz varsa ideolojisi ne olursa olsun insanların mum gibi erimeleri karşısında zalimliğine devam eden adalet bakanlığından utanın.bu insanlarla aynı dünya görüşünü paylaşmamak başka,insanların acılarını anlayamamak başkadır.siz daha bu ince nüansın farkında değilsiniz.şahsım adına bende Müslüman kardeşlerimin içinden sizin gibi duyarsız kişilerin çıkmasından utanıyorum.sapla samanı karıştırmaktan vakit bulursanız adalet ve hakkaniyet kavramları üzerinde düşünün.....Allah için merhameti ve adaleti gözetenlere selam olsun.
Devamı var...
spartacus 17.12.2006, 20:19 Müslim
12 Ağustos 2006 - 17:33:51
ya ölüm orucunun dinle ne alakası varmış.. Ya insanlar nasıl bu kadar cahil olabiliyor ??? Sayın bu yazıya karşı çıkanlar şunu iyi bilin insanlara işkence haramdır.Bu harama ve tüm haramlara karşı çıkmak Müslümanlara farzdır ayrıca T.C. zindanlarında da bir sürü Müslüman var.
DENİZ GUNOLA
16 Ağustos 2006 - 04:05:55
MERHABA insan f tipi cezaevlerinde insandan uzakta yaşatmak utanç verici bir zülümdür ...
cezaevine giren bir insan olarak tek şey söyleyeyim yaşamadan anlamak çok güçtür ben 3 kişilik koğuşlarda kaldım ona rağmen çok kötüydü her şey başka bir insanla 3 yıl geçirmek ne demek ancak yaşadıktan sonra anlaşılır...
deniz gunola
16 Ağustos 2006 - 04:11:39
birde şunu söylemek istiyorum yaşamak için ölmek gerekir bazen gövdene bomba sarar hedefine gidersin yada elinde patlamaya hazır bir mavzer vardır hedefine ateşlersin ama hedefin seninle arana duvar koyarsa artık hedefini avlamak için yeni yollar ararsın bulamazsan birilerine ulaşmak için yollar denersin çünkü sen yalnız değilsindir duvarlar olsa da aranda bedenini ortaya koyarsın hem de hiç tereddüt etmeden çünkü bir tek ona artık müdahale edebilirsin odur artık senin silahın ... bu yüzden ölüm orucu işte bu yüzden bedenini Yaradana sığınıp insanlık için bedel ödemektir... kimse öleceğini bile bile günlerce aç kalmaz mutlaka bir inancı vardır... ölmesi için yarını için
Misafir
26 Ağustos 2006 - 03:36:46
ALLAH CC BİZLERE TAĞUTU İNKAR ETMEKLE VE ONA DİRENMEKLE İMANIMIZI SINAMAKTA VE BU KONUDA BİZLERİ SORUMLU TUTMAKTADIR MERAK ETMEYELİM VE DURUP ACABAM TAĞUT BU TERÖRİSTLERMİ YOKSA BU REJİMMİ DİYE DÜŞÜNMEYELİM HER ŞEY BELLİ VE APAÇIK ORTADA "ALLAHIN İNDİRDİĞİ LE HÜKMETMEYENLER KAFİRLERİN TA KENDİLERİDİR"---"ARANIZDA ALLAHIN KİTABI DURUYORKEN HÜKMOLUNMAK ÜZERE TAĞUTA MÜRACAAT EDİYORSUNUZ..." , VB . AYETLE BİZLERE ADALET BAKANININ KAFİR OLDUĞUNU BU REJİMİN TAĞUTİ BİR REJİM OLDUĞUNU O ZİNDANLARDAKİ İNSANLARINDA BİZLERİN MUVAHHİD MUSTAZAF KARDEŞLERİMİZ OLDUĞUNU HAYKIRIYORKEN BİZLER HALA NE DİYE EVLERİMİZE ÇİVİLENMİŞ GİBİ ÇAKILMIŞ KALMIŞIZ EY MÜSLÜMANLAR ÜZERİMİZE ÖLÜ TOPRAĞI MI SERPİLMİŞ BİZLER MAHŞERDE ALLAHNIN NEBİSİNN YÜZÜNE NE YÜZLE BAKACAĞIZ
ALLAH SİZLERİ VE BENİ UYANDIRSIN
Misafir
26 Ağustos 2006 - 19:27:26
ben bu tür eylemleri pek anlamıyorum. Amacı nedir? Amaca ulaşabilecek bir eylem midir? Peki intihardan farkı nedir? T.C. dediğiniz devlet düşman olarak kabul edilebilecek vasıflara tamamen sahip mi?
Ben yinede özür dileyim. Aranızda zulüm dediğiniz şeye direkt muhatap olanlar da olabilir. fakat benim anlamadığım şey T.C. düşman diyerek yaşadığımız devleti de zaafiyet’e düşürürsek yaşadığımız topraklarda şimdi hayal bile edemeyeceğimiz zulümlerin altında kalabiliriz.
Bende 28 Şubat sürecinde kısada olsa bi zulme maruz kaldım. Evime baskın düzenleyerek beni sorguya götürdüler. Sosyal yaşantım tamamen alt-üst oldu. kardeşim dediğim birçok Müslüman artık benle tamamen ilişkisini kesti. Korktular tabi ki.
Ben o durumda dahi devleti düşman olarak görmedim. Bu devlet düzeni ve politikaları ile referans noktaları ne kadar benim inanç değerlerime karşıda olmuş olsa da bu tip bir mücadeleyi hoş karşılamıyorum.
İnançlı insanlar devleti sahiplenmeli ve kurumlar arasında mevcut çarpıklıkları bizzat kendileri düzeltmelidir. Bu sonuç verici ve etkin bir metot. Bu yazıda aktarılan görüş ise tamamen başıbozuk ve yıkıcı bir yönlendirme ile sonuçsuz bir ideal ortaya koyuyor.
Oysa Rasullullah'ın (S.A.V) bize gösterdiği metot devrimci (yıkıcı) değil, İnkılapçı yenilikçi ve güzeli muhafaza eden bir metoddur.
Selam Ve Dua İle....
Misafir
02 Eylül 2006 - 17:57:14
bu güç iman..ölüme layık olabilmek
spartacus 17.12.2006, 20:20 Halil
03 Eylül 2006 - 12:10:08
ben anlamıyorum bu F tiplerinden bu kadar korktuklarını ben de F tipinde yatanlarla konuştum bu kadar rahat bir ceza evi görmediklerini söylediler.ben E tipinde yatARKEN F TİPİNDEN GELENLER KURBAN OLUN F TİPİNE DİYORDU.HALA ANLAMIYORUM BU İNSANLARI.VE MÜSLÜMAN BİR SİTEDE KOMİNİZMİN ÖNDERLERİNİN EYLEMLERİNİ İZLİYORUZ BU NASIL İŞTİR.
BİLAL RAD
07 Eylül 2006 - 11:30:57
komünist olsun ya da olmasın zulme maruz kalan herkese destek verilmeli.
eğer bir Müslüman zulme maruz kaldığında nasıl karşı duruyorsak,farklı bir ideolojiden herhangi bir insan da zulme maruz kaldığında karşı durmalıyız.aksi taktirde bizim yaptığımız eylemlerde,davranışlarda iki yüzlülük yapmış oluruz.
mümin olsun yada olmasın mazluma her zaman destek verilmeli.faşist düşüncelerden uzaklaşmalıyız.
f tipinde düşünceye vurulan kelepçeye ''hayır'' diyebilmeliyiz.
Misafir
14 Eylül 2006 - 00:34:31
ey Müslüman oyuna ve tuzağa düşme ,komünistin mücadelesi kapitalist olabilmek içindir...onlara sorun dünyaya niye gelmişler ve cevabı alın.verilen cevap şu yaşamaya geldik : imam Humeyni derki amacı ve hedefi yaşamaktan ibaret olan herkes sömürücüdür..... Müslüman dünyaya yaşamaya değil imtihana gelmiştir... şimdi f tipi yaygarası yapanların bir kısmı zavallı kullanıldığını anlayamasın diye ajitasyon altında düşünemiyor. bende İran İslam devrimine kadar marksisttim babamı ağlatırdım üzerdim yani demek istediğim şu sağcılık solculuk gibi kavramların hepsi emperyalizmin piyonlarıdır.bu gibi argümanlar ,fitneler kullanılmadan surlarda delik açılmaz ve ülkeler ele geçmez .Allah aklınızı almasın alırsa gözünüzün önündeki merteği göremezsiniz .bizim feryadımız mahrumların yalınayaklıların yani müstezafların feryadıdır. şahadet yalnız islamda vardır ,hayat iman ve cihad,tır allahuekber
rabia
17 Eylül 2006 - 01:38:01
Halil bey siz anlaşılan düpedüz bi yalan içindesiniz ya da amacınız başka...bir beşerin siz kurban olun f tipine diyebilmesi için ilkin beyin fonksiyonlarının tamamen işlevsiz hale gelmesi icab eder . bunları nasıl bu şekilde yazabiliyorsunuz anlayamıyorum .kusura bakmayın ama onurunuz satın alınmış sizin...burada komünist önderlerin eylemlerini izlediğimiz falan da yok, burada insani bi talep içerisindeyiz siz hala anlayamadınız ama bu sorun hepimizin sorunu .haklılıklarını canları pahasına savunan bu insanlara sırtınızı dönemezsiniz ... unutmayalım ki bütün taleplerimiz statükoya hizmet ettiği takdirde anlamlı hale geliyor...yani taleplerimiz bunu yerle bir ediyor anlayabiliyor musunuz?bizler ölümlerin durdurulmasını, f tipi sorunsalının daha fazla can yakmadan ortadan kalkmasını talep ediyoruz ve bu bağlamda sindirilmeye kaşı kolektif bir direniş zinciri oluşturma çabasındayız... unutmayın ki bu sistemin dişlileri arasında kalmaya hiç de niyetimiz yok .amacımız sansürleri dağıtıp, f tipi tabutluklar hakkında insanların sağlıklı bilgi edinebilmelerini sağlamak ve dahi kayıpların ne denli çarpıcı boyutlara ulaştığını gösterebilmek...(mevcut sansüre inat)bu kör sağır ve dilsizi oynayan siyasi iktidar ve onun kuklası adalet bakanlığına inat..f tipi bir yok etme politikasıdır ...f tipi işkence ...f tipi zulüm...f tipi kimliksizleştirme ,kişiliksizleştirme ,sindirmeye güdümlü politikadır.f tipi düşünceye vurulan kelepçedir...amacımız açıktır : TABUTLUĞA SON!
emperyalizm ve işbirlikçilerinin ortadan kalktığı bir dünya umuduyla...
Eba-Zer
20 Eylül 2006 - 03:20:59
Kudusyolu Sitesini Tebrik Ediyoruz.
Dünyadaki Her mazlumun Sesine kulak veren.
Bir inancın Mensubu olduğumuz için Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır.
Bu gün dünya Emperyalizm elinde Kan ağlarken.
Mazlumlar İslam’ın Müslümanların kendilerine uzanacak ellerini beklerken. bazıları hala yeşil kuşak etkisi altında komünizm diye ABD askerliği yapmak istiyorlar gibi? maalesef etrafımda hala o kadar insan görüyorum ki bu insanlardan bana gına geldi, Mazlum kendisindense sahip çıkıyor başkasındansa banane diyor. zulüm ve baskı karşısında susan Ancak dilsiz şeytandır.
Biz görüyoruz. inş. Artık Direniş. bir Filistin bir Lübnanda değil tüm dünya sathında üstelik Sosyalist direnişçi Arkadaşlarımızda bizimle aynı safta .
Ferhat
08 Ekim 2006 - 19:43:55
Arkadaşlar hepinizi kutluyorum.bu siteye girdiğimde böyle bir tartışma ortamıyla karşılaşacağımı ummuyordum açıkçası..Evet bu dünyada kim zulme uğruyorsa onun yanında olmalıyız yoksa bizde zalimlerden oluruz.Bu ülkede komünistler hep vatan haini ilan edilip öldürüldüler,işkence gördüler sırf düşüncelerinden dolayı.biz onların fikirlerini paylaşmayabiliriz ama bir gerçek var ki şu anda hükümet gaflet içindedir en büyük düşmanımız amerikanın uşağı olmuştur.askerlerimizi Amerika ve İsrail'in emrine sunmuşlardır.Yıllar önce solcu gençler amerikan gemilerini taşladıklarında yurdumuzda amerikan üssü istemiyoruz dediklerinde herkes onlara vatan haini dedi öldürdü.ve su anda herkes amerikanın düşmanımız olduğunu gördü.bu nedenle kim olduğuna bakmadan bir olmalı ve Amerika ve içerdeki Amerikalılara karsı mücadele etmeliyiz.
BAYINDIR
16 Ekim 2006 - 00:14:07
KUDÜSYOLU sitesinin yapısıyla bağdaşmayan ve çelişen bir haber bu. Ölüm orucu tutuyoruz diyenler normal hayatta oruç tutmayan namaz kılmayan kişilerdir. Bunlar ismi lazım değil ama ateist örgütlerin yaptığı işlerdir. İslam'ı hakkı hakikati anlatan bu güzel ve mükemmel siteden bu haberin biran evvel kaldırılması iktiza etmektedir. Bu açlık grevini sürdürenlerde Müslümanlara karşı değil mi? Hemde öyle bir karşılar ki.... Açlık grevinden ölen ve fotoğrafı yayınlanan kadının başındaki kızıl renk ve yıldız onun neyin içinden geldiğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Lütfen bu ve bu tip kişileri site içerisinde bulundurmayınız. F tipi Cezaevini destekliyorum. Bir Müslüman için Allah yolunda her türlü cezaevi makbuldur F tipi daha da makbuldür. Tek başınıza inzivaya çekiliyorsunuz tıpkı Hıra dağı Nur mağarasında inzivaya çekilen "İNSANLIĞIN İFTİHAR TABLOSU" gibi
SELAM VE DUA İLE....
Misafir
16 Ekim 2006 - 16:22:16
bayındır kardeş F tipinde yattın da o yüzden mi güzel diyorsun insanlar birbirleriyle imtihan oluyor ama f tipinde konuşacak insan bulamıyorsun ilminden yararlanacağın ilmini paylaşacağın insan bulamıyorsun en fazla yanında 2 kişi ondan sonra orda kalanlara istediği her şeyi yaptırıyorlar hayvanca muamele yapıyorlar ama f tipi olmazsa Müslümanlar birbirlerinden ilmi, fikri, siyasi, askeri yönlerden daha iyi faydalanır. VE BAYINDIR KARDEŞ F TİPİ DEĞİL ZULMUN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI GELMEMİZ GEREKEN BİZLER SUSUYORUZ VE ZULME KARŞI GELEN DİĞER SOL, KOMÜNİST GRUPLARI ELEŞTİRİYORUZ EĞER ELEŞTİRİLECEK BİR ŞEY VARSA T.C de YAPILAN ONCA ZULME KARŞI MÜSLÜMANLAR OLARAK SESSİZ KALMAMIZ VE VURDUM DUYMAZLIK YAPMAMIZDIR. ayrıca F tipi olsun DÜŞÜNCE ve YAŞAMA ÖZGÜRLÜĞÜ olsun ve diğer konularda Müslümanların çoğu UYURKEN o eleştirdiğin kişiler CANLARINI ortaya koyuyor
Misafir
18 Ekim 2006 - 23:44:02
herkese selamlar!internette gezinirken buldum sitenizi!ve şu mübarek günlerde,zulme karşı olan benim ve benim gibi düşünen insanların dışında(sosyalist'lerden bahsediyorum)sizin gibi farklı insanlardan da F tipi zulmüne karşı direnenleri sitenizde yazmanız beni fazlasıyla onurlandırmıştır.zulmün her türlüsüne karşı olmak insancıl bir görevdir,Hz. peygamberimizde öyle değil miydi?şimdi sizlere garip gelebilir,hem sosyalist hem İslami terimleri kullanıyorum diye!ben şuan oruçluyum!ayrıca şükürler olsun İslam gibi yüce bir değere sahibim!lafı uzatmadan özüne getirmek istiyorum! Rusya'da Lübnan için yapılan protestolarda,üzerinde orak çekiçli tişört bulunan bir adam,ellerinde Nasrallahın resmini taşıyordu!bence bu her şeyi özetliyor!!!ön yargılı olmadan değerlendirmek gerekiyor her şeyi.zulüm her yerde aynıdır ve uygulayıcıları insanlıktan çıkmıştır!bizler insanlık onuruna sahip çıkmalıyız,nasıl düşündüğümüz önemli değil,insan gibi davranmak ve değerlerimize sahip çıkmamız gereklidir.sizleri saygıyla selamlıyorum.kahrolsun emperyalizm!yaşasın küresel intifada!!!
spartacus 17.12.2006, 20:22 Misafir
22 Ekim 2006 - 09:20:20
Selamun aleyküm ve rahmetullah
Bismillahirrahmanirrahim
Bir insanın Komünist olması için Ateist olması gerekmiyor.Müslüman olarak ta komün bir hayâtı, yâni insanlar arasında sınıf farklılığı olmadan yaşayıp, sömürüye, adaletsizliğe, ezilmeye, karşı gelebilir.
Neden Ateizm Komünizm’in olmasa olmazlarından olsun? Bence bu çok yanlış bir düşünce.Neden mi? Çünkü Karl Marks’ın zamanında insanlar kiliseler tarafından ciddi anlamda sömürülmekteydiler.Ülkenin yönetimi kiliselerin tasarrufundaydı.Bu yüzden dolayı kiliseyi yöneten din adamları insanları diledikleri gibi sömürmekte ve bu sömürüyü de sanki inananları sömürmek, sinin bir emriymiş gibi meşru göstermeye çalıştırmaktaydılar.Bu yüzden dolayı bir insan eğer inançlı bir Hıristiyan ise yâ dinin emirlerini yerine getirip, Hıristiyan din alimlerinin kendisini sömürmesine ses çıkartmayacak, yada inancından vazgeçecek.Dolayısıyla bu düzene karşı çıkanların elinde tek seçenek kalmaktadır.Yâ insanların din alimleri tarafından sömürülmesine sessiz kalacaklar, yada insanları inançlarından vazgeçirecekler yani ateist edecekler.Peki İslam dininde din alimlerinin Müslümanları sömürmek için malzeme kullanacakları herhangi bir ayet veya hadis var mıdır? Şüphesiz ki yoktur. Evet bazı din alimleri dîni kullanarak insanları sömürmektedirler, ancak bu sömürüyü önlemek için Müslümanları dinden çıkartmaktan ziyade, İslam dinini kendi çıkarları için kullanan din alimlerini dışlayarak bu sömürüye Komünist olarak karşı geline bilinir.O halde Komünizmi savunan bir insanın kesinlikle ateist olmasına gerek yoktur.Ben bir Müslümanım ve her zaman için insanların sınıf farkı gözetmeksizin eşit değerlere sahip olmasını, savunmaktayım.Benim şahsi düşüncem değil benim dinim bunu emrediyor.
Hizbullah
22 Ekim 2006 - 09:30:29
selamun aleyküm ve rahmetullah
Bismillahirrahmanirrahim.
Bir kardeşim F tipi cezaevlerini Müslümanlık adına savunmuş.Arkadaşım bir insan eğer Amerika emperyalizmine karşı çıkıyorsa, ülkemizdeki sömürücülere karşı çıkıyorsa bunun yeri ister müslüm ister gayri müslüm olsun neden F tipi ceza evi olsun. Sana Allahın bir ayetini hatırlatmak isterim.Allah Mâide(*) Sûresinin 8 . Ayetinde buyuruyor ki:
Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.
Ayrıca dinimiz Ruhbanlığı değil, müslümanın toplum içerisinde toplumla iç içe olmayı, selamlaşmayı, ziyaretleşmeyi, toplumun sıkıntılarına, dertlerine ortak olmayı emreder.Bu bakımdan İslam dinine göre bir müslümanın f tipi dediğimiz bir odada bir veya iki kişi ile kalmayı değil, 30-40 veya 50 kişilik bir koğuşta kalmayı, o koğuştaki hastaların, yardıma muhtaçların dertleri ile ilgilenmeyi, onlara doğrulukları güzellikleri aşılamayı, eğer ortada bir sömürü veya haksızlık varsa el ele verip bu haksızlığı ortadan kaldırmayı ister
varol unal
23 Ekim 2006 - 08:40:53
şimdi ben buradakilere soracağım kendini bile bile ölüme atmak İslamda var mı yok intihar bi bakıma sen gelip burada bunun propagandasını yapıyorsun siz bazen dini siyasete karıştırma içgüdüsünde olduğunuzu gösterir gibisiniz
mazlum
30 Ekim 2006 - 17:43:04
f tipi başka mesele o insanların ölüm şekli ve hangi davanın adamı olduğu da farklı şeyler.lütfen bir konuyu araştırırken dozu kaçırmayalım.dünya şu zamanda Müslümanların f tipi değil mi?Allah akıl,izan,feraset versin
şahadet vakti
04 Kasım 2006 - 01:23:24
eselamu aleykum werahmetulah...Allah rızası için biri bi açıklama yapsın.gerçekten herkesin kafası karıştı.resim ortada,intihar olduğu ve bunun haram olduğu da ortada.eğer yetkili bi kişi çıkıp bişeyler yazmazsa bu siteye giren birçok kişi uzaklaşacaktır.Müslümanların birbirine inanıp güvenmesi gerektiği bir dönemde lütfen ihtilafa düşürebilecek durumlardan kaçalım.güvenecek kimse kalmadı mı artık? selametle..
Hizbullah
07 Kasım 2006 - 08:43:36
Selamun aleyküm ve rahmetullah ve bereketü
Bismillahirrahmanirrahim.
Sevgili kardeşim elbetteki ölüm orucunu İslam kabul etmez.Bu şekilde ki bir oruç İslam fıkhına göre haramdır.Bu şekilde ölen bir insanı İslam şehit mertebesine yükseltmez.Bu görüşte bütün Müslümanlar mutabıktır.
Burada bizim desteklediğimiz husus zulüme karşı yapılan direniştir.Allah zulümü yapanla, zulüme destek vereni ve zulüme sessiz kalanı zulümü yapan ile eşdeğer görmektedir.F tipi cezaevleri Kapitalist sisteme karşı çıkanları uysallaştırmak için kullanılan bir malzemedir.Emperyalizme, sömürüye karşı çıkanları tabiri câizse ot gibi yapıp, dilsiz şeytan konumuna getirmektir.Zulüme karşı sessiz kalan dinimize göre dilsiz şeytandır.
Sonuç itibari ile ortada bir zulüm vardır.Bu zulüm Müslümana da, sosyaliste de yapılmaktadır.Bir müslümanın görevi İslam'a göre nedir?Zulüme sessiz kalmak mı, zulüme destek vermek mi, yoksa zulüme dilimizle, elimizle, amelimizle veya düşüncemizle karşı gelmek mi?
Değerli kardeşim Bizim Müslüman olarak vazifemiz zulüm Müslümana karşı yapılırsa karşı gelelim, fakat Ateiste karşı yapılırsa veya komüniste karşı yapılırsa sessiz kalalım olmamalıdır.Bizim vazifemiz zulüme karşı elimizle dilimizle, gönlümüzle mücadele etmemizdir.Çünkü zulüm Müslümana karşı yapılırsa iyidir, fakat Ateiste veya Hristiyana veya Yahudi ye karşı yapılırsa kötüdür diye bir düşüncenin dayanağının gerek Kur'an'da ve gerekse sünnette olduğunu ne okudum ve ne de duydum.
Ey Müslüman kardeşim! Komünisti bu zulüme karşı ölüm orucu ile mücadele etmektedir.Eğer senin dinin bunu kabul etmiyorsa ki etmemektedir.O halde sen de F tipi cezaevlerine İslam'ın kabul ettiği bir mücadele ile karşı çık.Çünkü F tipi cezaevi Emperyalizmin, Siyonizm’in, Kapitalizm'in insanları kendi kurmuş oldukları düzene karşı sesiz kalıp sömürüye boyun eğen bir toplum için kullanılan bir araçtır.
Haksızlığa karşı boyun eğme.Hakkını kaybettiğin gibi, şerefini de kaybedersin. (Hz.Ali a.s.)
SON
odtülü aslan 17.12.2006, 21:15 Bir arkadaş bana Şu F tipi olayını en kısasından neden karşı çıkıldığından ve ne gibi sebepler yüzünden eleştirildiğini açıklayabilir mi?
bütün forumu tek yürek yapan bu konuyu merak etmedim desem yalan olur :S
http://tr.wikipedia.org/wiki/F_Tipi_Cezaevi
Burdan gerekli bilgiyi alabilirsin..
http://tr.wikipedia.org/wiki/F_Tipi_Cezaevi
Burdan gerekli bilgiyi alabilirsin..
bu linki vermeden evvelde biraz araştırdım suçlulara verilen imkanlar sokakta aç yatan garibanlara bile tanınmıyor desekte Türkiye de suçlu durumuna düşmek tamamen inisiyatife bırakılmış...
hukukun acizliği diyelim... ama F tipinde bir sorun Yok.. Sorun bizde maalesef
neresinden bakarsak bakalım aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen Bıyık....
en iyisi ben bakayım kendime
h.ismail tut 17.12.2006, 23:04 sevgili müttaki kardeş sana f.tipini anlatayım f.tipleri 1 ve 3 er kişler olmak üzere yapılmış devrimcileri ve diger bu düzene karşı gelen herkesi karşısında esas duruşa getirmeyi hedef alan bir kurumdur ama malesef . f.tipleri insan onurunu ayaklar altına alan insanları kişiliksizleştirmeye ve insanları hiçe sayan en berbat en adi [kalitesiz] yerdir .f.tiplerinde devrimci arkadaşlara ne yapılmadıkı..1 kişiyi saymak için hücrelere nekadar sıgıyorsa gardiyanın girmesi
bir ziyaretcin geldiginde tepeden tırnaga kadar aranman sadece 3 kitap okuma hakkın belirli sayıda elbisen olması ve aramalar yapıldıgında annenin babanın resimlerinin arama sonrası yerlerde olması avukat görüşü sonrası seni çırılçıplak soymaları sana gelen mektupların üstüne karakalem le silinmesi ya ben daha ne anlatmayım emin ol bir bukadar daha adice yapılan olayıları anlatabilirim.
dediğim gibi biraz araştırdım.. kütüphanesinden spor salonlarına psikolojik danışmanlıktan tutun birsürü masraf yapılmış tabi ne kadar uygulandığını orada kalanlar bilir
yani F tipi kalksın E tipi olsun da çokluk olup direnelim teorisi midir bu.. neden insanlar grup grup toplanıpda üç kuruş para alıp geçimini sağlamaya çalışan kişilere meydan okuyor yada Kamu mallarına zarar veriyor.. olması gereken hedef bumudur
demokrasi... demokrasi diye bağıranlar neden demokratik davranmıyor
bu olayları garip buluyorum... tek başıma yapamadığım bir şeyi grupların arkasına sığınarak yapma gereği duymak bana anlamsız geliyor bunu yapanların üniforma içinde kendini bir halt sanan kişilerden ne farkı var..
yani anlamadığım neden o insanlar cezaevinde.. kimi ve neyi temsil ediyorlar yaptıkları demokratik midir...
zaten anlayamadığım için Yalnızlığı seçtim.. anlamıyorum insanları ve onlarda beni
afedersiniz ama nerede çokluk orada ...... kendinden kaçan insanların sığınacakları bir kapı oluyor..
tavsiyemde odur ki... kendinizden başka kimseye güvenmeyin... Babam öyle der bana babana bile güvenme... hatta kendime bile güvenmiyorum bu konuda
bu yüzdende kendimden kendime bir yolculuk yapıyorum... Yalnız başıma
kalın sağlıcakla... hiçbirşeyi protesto etmiyorum f tipindeki yada diğer şiddet olaylarınıda onaylamıyorum
İnsanlığı öğrenemedikten sonra protesto etsem ne olacak onaylasam ne olacak
kalın sağlıcakla
Tüm F tipleri şehir merkezlerinden ve yerleşim yerlerinden uzak yerlerde inşaa edilmiştir. Ulaşımda güçlük, uzaklık; tecrit politikasının bir unsurudur.
Edirne F Tipi, Sarayakpınar Köyü yolu üzerinde şehir merkezine 10 km; Tekirdağ F Tipi, Tekirdağ-Muratlı yolunda 10 km, Kocaeli/Kandıra F Tipi, Kandıra yolu üzerinde 15 km, Sincan F Tipi, Ankara Kesimhanesinin ilerisinde ve sonrasında hiçbir yerleşim olmayan bölgede şehir merkezine yaklaşık 25 km, İzmir F Tipi, Kırıklar/Kaynaklar köy yolu üzerinde İzmir'den 20 km uzaklıkta inşaa edilmiştir. Toplu taşıma ya yok ya da sınırlıdır.
70 dönüm arazi üzerine inşa olunan Kandıra/Kocaeli 1 nolu F Tipi Hapishanesinin oturum alanı sadece 17 bin metrekaredir. Daha geniş bir alana yayılması olabilirken tecrit ve izolasyon amacıyla oturum alanı çok dar tutulmuştur.
Kocaeli F Tipi Hapishanesi 373 kişilik kapasitelidir. 103 adet 3 kişilik hücre ve 64 adet tek kişilik hücreden oluşmuştur.
3 kişilik hücreler iki katlıdır, 25 metrekarelik alt katta tuvalet-banyo, üst katta 3'er adet yere sabitlenmiş yatak ve çelik eşya dolabı mevcuttur. Üst katta havalandırmaya bakan 2 pencere ve alana göre yetersiz bir radyatör bulunmaktadır. Hücre giriş kapısı çelik olup baş hizasında küçük bir mazgal gözleme deliği ve kapının 1/3 alt bölümünde yemek servisinin yapılacağı bir boşluk vardır. Fiziksel olarak "eğilmeden" yemek almak mümkün değildir. Havalandırmaya alt katta bulunan bir kapıdan çıkılmaktadır ve 30 metrekare havalandırmanın etrafı 8 metre yüksekliğinde beton duvarlarla kapalıdır. 3 kişiliklerin bulunduğu koridorlarda bu hücrelerden 3 adet bulunmaktadır. Koridorlar ana koridora açılmaktadır.
Tek kattan ve sadece 8 metrekare kullanım alanına sahip olan tek kişilik hücrelerde de 1,5 metrekare alanlı tuvalet ve banyonun birlikte kullanıldığı bir alan mevcuttur. Alanın küçüklüğü ve tesisat döşemesi tuvalet taşının üzerinde banyo yapılmasını mecbur bırakmaktadır. Havalandırmaya bakan bir penceresi mevcut olup, havalandırmaya açılan kapı dışarıdan kilit sistemlidir. Havalandırma 25 metrekare alanlı ve çevresi yine 8 metre yüksekliğindedir. Tek kişilik hücrelerin üst katlarında iş atelyeleri bulunmakta, faal olduğu zamanlarda çıkardığı ses ve gürültü tek kişilik hücrelerde bir işkenceye dönüşmektedir.
Tek kişilik hücrelerin belirli bir kısmı tek kişilik havalandırmaya çıkmakta, az bir bölümü ise 3 kişilik tekli hücreler aynı havalandırmaya çıkmaktadır.
Ortak yaşam alanı olarak iş atölyelerinin dışında kitaplık odası ve spor salonu dışında bir birim mevcut değildir.
Yine tüm F tiplerinde penceresiz ve giriş harici kapısı olmayan, tüm duvar ve zeminleri yumuşak malzemeyle kaplanmış, içinde herhangi bir eşya bulunmayan özel hücrelerden 2 adet bulunmaktadır.
Hapishane A, B1, B2 ve C olmak üzere 4 bloka ayrılmış her blokta 2'şer avukat görüş odası olmak üzere 373 tutuklu için 8 avukat görüş odası bulunmaktadır. Avukat görüş odaları ortasından beton blokla ikiye ayrılmış 4 ila 10 metrekare arasında değişen alanlara sahiptir. Avukatın olduğu bölümün tam arkasındaki cam'dan görevli infaz koruma memuru tüm görüşme boyunca görüşmeyi izlemektedir. Avukat görüş odalarında ses yalıtımı olmadığından dışarıdaki veya içerideki tüm konuşmalar rahatlıkla karşılıklı olarak dinlenmektedir.
İki ayrı yerde 6'şarlı olmak üzere 12 aile kapalı görüş yeri mevcut olup arada demir parmaklık olmak üzere çift taraflı ses geçirmeyen kalın camlarla ayrılan sadece göğüsten yukarısının görülmesini sağlayan görüş yerlerinde iletişim telefon cihazları ile sağlanmaktadır. Görüşmelerin tamamı görevli memurlarca dinlenmekte, keyfi ve gerekçesiz olarak telefonlar kullanıma kapatılabilmektedir.
F TİPİ HÜCRELERDE TUTULAN TUTUKLULARIN HUKUKİ DURUMLARI
Yasal dayanağını 3713 s.y. 16 maddesinden alan hücre hapishanelerde DGM kapsamındaki (siyasi tutuklular, uyuşturucu ve çete davası) tutukluları veya hükümlüleri ile organize suç örgütü iddiasıyla tutuklu ve hükümlüler tutulmaktadır. F Tipleri sadece siyasi tutuklu ve hükümlülerin sorunu değildir.
Devlet Güvenlik Mahkemelerinin özel ve olağanüstü yargı yerleri olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Ceza Muhakemeleri Usül Yasasındaki demokratik olarak adlandırılabilecek pek çok değişiklik uygulanmamakta, yasak yöntemlerle elde edilen delillerle hüküm verilmekte ve adil olarak asla adlandırılamayacak cezalar verilmektedir.
Devlet Güvenlik Mahkemelerinin müdavimleri sosyalist ve devrimciler iken, konjönktüre göre toplumun diğer kesimleri de muhatap olarak DGM'lere "davetle" yargılanmaktadır. DGM'ler, Siyasi/Organize/Asayiş Şube Müdürlükleriyle, Adli Tıp Kurumu ve Yargıtay Ceza Daireleriyle bir sistem olup, şiddetinden ne zaman kimin zarar göreceği hukuken değil siyaseten belirlenmektedir.
F TİPİ HAPİSHANELERİN YÖNETİMİNE DAİR HERHANGİ BİR YASA, YÖNETMELİK BULUNMAMAKTADIR
F Tipleri hakkında hukuksal alandaki bilgimiz 3713 s.y. 16.maddesiyle sınırlı kalmaktadır. Yönetim ve işleyişine dair yayımlanmış, kamuya sunulmuş herhangi bir yasa veya yönetmelik bulunmamaktadır.
Disiplin, Mektup Okuma, Kütüphane Komisyonlarının ve İnfaz Hakimlikleri kararlarından öğrendiğimiz kadarıyla bir "masterplan" mevcuttur ve tüm uygulamalar bu "masterplan"a uygun yapılmaktadır. Bu "masterplan"ı hapishane idaresi, Savcılık, Hakimlik ve Bakanlık'tan talep etmemize rağmen sürekli reddedilmiştir. Bugüne kadar masterplan devlet yetkileri haricinde -ve hatta bazı Savcılar dahi kendilerinin de görmediğini şifahi olarak beyan etmişlerdir- kimse tarafından görülmemiştir.
F Tiplerinin yönetimi tamamen keyfilik üzerine kurulmuştur.
TUTUKLU - HÜKÜMLÜ AYRIMI ORTADAN KALDIRILMIŞTIR
Hukukun evrensel ilkelerinin başında hiç kimsenin hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü olmadan suçlu olarak kabul edilemeyeceğidir. Fakat F Tipleri ve 3713 s.y. 16.maddesiyle bu ayırım ortadan kaldırılmıştır. Hakkında iddianame dahi tanzim edilip sanık sıfatı kazanmayan tutuklular dahi hücrelere konulmaktadır. Verilen mahkumiyet hükmünün bir parçası olarak Ceza Yasamızda yer alan hücre cezası bu şekilde tutuklu iken infaz edilmeye başlanmaktadır.
Hücre cezalarının infazı (hüküm veya disiplin kararı gereği), F Tiplerinde ayrı bir usule tabi tutulmamıştır, zira tutuklular zaten hücrelerdedir.
F tipi hapishanelerde tutukluların hak ve özgürlükleri ihlal edilmiştir.
en önemli olanda TECRİT'tir
tecritte amaç insanı kendi kendine yabancılaştırıp fiziksel ve psikolojik sorunlarıyla çökertip düşüncelerinden uzaklaştırmaya çalışmaktır.
tecrit düşünceyi öldürür
dediğim gibi biraz araştırdım.. kütüphanesinden spor salonlarına psikolojik danışmanlıktan tutun birsürü masraf yapılmış tabi ne kadar uygulandığını orada kalanlar bilir
sayın müttaki bütün bunlardan yararlanmak için idarenin koymuş olduğu kurallara göre yararlanıyorsunuz.okuyacağınız kitaba idare karar veriyor.
yapacağınız sporda idarenin izin vermiş olduğu spor dallarına katılabiliyorsunuz.
tlfon görüşmelerinize idarenin koymuş olduğu kurallara göre görüşmelerinizi yapıyorsunuz.öyle kafanıza göre ben yiğenimle konuşacağım,dayımla halamla konuşacağım diye birşey yok.onlar size izin veriyorlar görüşeceğiniz kişiler için ve ne konuşacağınıza bile idare karar veriyor aksi halde ağır cezalara tabi tutuluyorsunuz.
herşey dış imajda yaratılan gibi güllük gülüstanlık olmuş olsaydı insanlar neden şikayet etsin ki.
bu ülkede bundanda kötülerini duyduk sayın balina... anlatmak istediğim farklı birşeydi..
yinede bilgilendirmeleriniz için teşekkürler
|
|