Orijinalini görmek için tıklayınız : yorum sizin...

Yakapınarlı
01.12.2005, 14:28
bu nedir yaaaaa.cumhuriyetimiz vee.....

http://www.kurbak.de/ilg_cumhuriyet.jpg

munzur
01.12.2005, 14:47
Aydınlık ve karanlık gibi...

munzur
01.12.2005, 14:49
bi tarafta çağdaş ve demokratik bir türkiye öbür tarafta ise .....şekilde görüldüğü gibi fazla söze gerek yok..

yagmur
01.12.2005, 17:41
Fotograf bile bu goruntuyu kabul etmiyor. Cunku arka fon ile ondeki bayanlar arasinda bir serit cizgisi var..:3D_NG (4) :3D_NG (4)

izmirksk
01.12.2005, 17:56
arkadaşlar belkide ceazevinden kaçmışlardır polislerin yanından geçerken kendilerini gizlemeye çalışıyorlar
olamaz mı?
yok canım fena salladım:36_5_5:
tabi insanların giyimleri ile uğraşmamak lazım diyeceğim ama o zihniyetin istediği olsa(şeriat) zor ile herkes kapatılırdı
ama kimse onları zorla açmıyor
laik cumhuriyet in bir golü daha

TheGodfather
01.12.2005, 18:09
Yuh yani..Ne diyelim artık..Bu kadarıda fazla..Ne o kara ninja gibi ortalıkta gezmek..Aslını isterseniz gülmekten kasıklarıma ağrılar girdi fotoğrafı gördüğüm zaman :)))
AKP hükümeti haremlik selamlık uygulamalarını yani bri nevi şeriat yasalarını kamusal alnalara hatta ve hatta açık alanlarda el altından çaktırmadan içki satşını yasklaması,sahillerde sevgililierin kolkola gezmesi, ünv öğrencilerinin kaflere ve barlara gitmesini suç sayan yasaları yüyürlüğe koydu ble..Bir de son olayı biliyorsunuz..Ulaştıma bakanı Binalı Yıldırımın türbanlı eşi Samsunda verilen bir yemekte erkeklerden ayrı bir yerde yemek yemesi ise tam traji komik..Şeriat denen ahlaksızlığın kadına verdiği değeri görüyoruz.. Kadınları adeta birer meta olarak görmede,onları zina töhmeti altında yetiştirmede, onları kara ninjalara gibi çarşaflara bulayıp toplum dışı birer yaratık olarak yetiştirmede,onları eğitimsiz bırakmada,onları erkeğin kölesi yapıp erkek eğemenliğini üste çıkarmada hiç bir şey şeriat denen bu ahlaksızlığın eline su dökemez..

Şeriatçılar her an fırsat kolluyor..Ama bizde burdayız, gitmeyiz, ülkemizi bekleriz..

TheGodfather
01.12.2005, 18:16
Peşpeşe cevap olucak ama..Resim eklediğim için ynei bir mesaj yazmak zorundayım...
İşte size Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin üst seviyelerinde bakanların rezalet denecek boyuttaki gafı...

haber takipte..

http://67.15.75.204/1133159769.jpg Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 20 erkekle yemek yerken; eşi, geride tek başına yemek yedi
AKP’nin Samsun yöneticileri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yemek verdi. Bakan Yıldırım vali ve milletvekilleriyle birlikte, eşi Semiha Hanım ise 2 metre ötede tek başına yemek yedi.
(28 Kasım 2005 Pazartesi)
Samsun’da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’a verilen yemek ilginç bir görüntüye sahne oldu. AKP yöneticileri Semiha ve Binali Yıldırım çiftine Kavak İlçesi çıkışındaki Öztaş Tesisleri’nde yemek verdi. Bakan Yıldırım ve yanındakiler, son anda haber verilen lokanta personelinin telaşla masaları birleştirirek L şeklinde hazırladığı protokol düzenine göre oturdu. Bakan Binali Yıldırım’ın sağına Samsun Valisi Mustafa Demir, soluna da aynı adı taşıyan AKP Samsun Milletvekili Mustafa Demir oturdu. AKP’li diğer milletvekillerinden Musa Uzunkaya hemen Vali Demir’in, Suat Kılıç da milletvekili arkadaşı Demir’in yanında yer aldı. Formika masalardan oluşturulan protokola Bakan Binali Yıldırım ve yaklaşık 20 kişinin oturmasından yaklaşık 5 dakika sonra lokantaya grupta tek kadın olan Semiha Yıldırım girdi. Kadın koruma polisinin masaya kadar eşlik ettiği Semiha Yıldırım, eşinin bulunduğu masaya değil, garsonların protokol masasının 2 metre uzağına koydukları tek kişilik masaya oturdu. Bakan Yıldırım protokol masasında, eşi Semiha Yıldırım da tek kişilik masada yemek yedi. Semiha hanım protokol masasına bile bakmadan ve kimseyle konuşmadan yemeğini birdikten sonra çayını içti ve yanına gelen bir görevliyle herkesten önce salondan ayrıldı. Bakan Yıldırım ise eşi lokantadan çıktıktan sonra protokol masasındakilerle yaklaşık yarım saat daha sohbet etti. Semiha ve Binali Yıldırım çifti saat 15.00 sıralarında yine ayrı otomobillerle Ankara’ya gitmek üzere Kavak’tan ayrıldı.

Kizilbas 66
01.12.2005, 22:07

Resime bakinca söyle bir talo ortaya cikiyor.Arkadaki yazida " Cumhuriyetin temeli burada atildi " yazisi var ,öndede carsafli kadinlar yani siz burada temelini attiniz ama bosuna biz yine buradayiz sizin cumhuriyetiniz bosuna demek anlamina geliyor.
Birde resmi olarak demokrasi ile yönetildiginizi iddia ediyorsunuz fakat gercekte Gizli Seriat vardir denmek isteniyor durum bu.

saygilarimla.......

Yakapınarlı
01.12.2005, 22:14
Peşpeşe cevap olucak ama..Resim eklediğim için ynei bir mesaj yazmak zorundayım...
İşte size Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin üst seviyelerinde bakanların rezalet denecek boyuttaki gafı...

haber takipte..

http://67.15.75.204/1133159769.jpg Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 20 erkekle yemek yerken; eşi, geride tek başına yemek yedi
AKP’nin Samsun yöneticileri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yemek verdi. Bakan Yıldırım vali ve milletvekilleriyle birlikte, eşi Semiha Hanım ise 2 metre ötede tek başına yemek yedi.
(28 Kasım 2005 Pazartesi)
Samsun’da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’a verilen yemek ilginç bir görüntüye sahne oldu. AKP yöneticileri Semiha ve Binali Yıldırım çiftine Kavak İlçesi çıkışındaki Öztaş Tesisleri’nde yemek verdi. Bakan Yıldırım ve yanındakiler, son anda haber verilen lokanta personelinin telaşla masaları birleştirirek L şeklinde hazırladığı protokol düzenine göre oturdu. Bakan Binali Yıldırım’ın sağına Samsun Valisi Mustafa Demir, soluna da aynı adı taşıyan AKP Samsun Milletvekili Mustafa Demir oturdu. AKP’li diğer milletvekillerinden Musa Uzunkaya hemen Vali Demir’in, Suat Kılıç da milletvekili arkadaşı Demir’in yanında yer aldı. Formika masalardan oluşturulan protokola Bakan Binali Yıldırım ve yaklaşık 20 kişinin oturmasından yaklaşık 5 dakika sonra lokantaya grupta tek kadın olan Semiha Yıldırım girdi. Kadın koruma polisinin masaya kadar eşlik ettiği Semiha Yıldırım, eşinin bulunduğu masaya değil, garsonların protokol masasının 2 metre uzağına koydukları tek kişilik masaya oturdu. Bakan Yıldırım protokol masasında, eşi Semiha Yıldırım da tek kişilik masada yemek yedi. Semiha hanım protokol masasına bile bakmadan ve kimseyle konuşmadan yemeğini birdikten sonra çayını içti ve yanına gelen bir görevliyle herkesten önce salondan ayrıldı. Bakan Yıldırım ise eşi lokantadan çıktıktan sonra protokol masasındakilerle yaklaşık yarım saat daha sohbet etti. Semiha ve Binali Yıldırım çifti saat 15.00 sıralarında yine ayrı otomobillerle Ankara’ya gitmek üzere Kavak’tan ayrıldı.
ve bu görüntüleri hala yalanlıyorlar neymiş semiha hanım kimse yokken yemek yiyip çıkmış yani bu görüntüler gerçek değilmiş bunlar kim kandırdıklarını sanıyorlar.
oradaki adamların yemek yerine semiha hanımı yiyeceklerini düşündüler herhalde o yüzden ayrı yedi:3D_NG (4)

Ezo
01.12.2005, 22:57
arkadaşlar belkide ceazevinden kaçmışlardır polislerin yanından geçerken kendilerini gizlemeye çalışıyorlar
olamaz mı?
yok canım fena salladım:36_5_5:
tabi insanların giyimleri ile uğraşmamak lazım diyeceğim ama o zihniyetin istediği olsa(şeriat) zor ile herkes kapatılırdı
ama kimse onları zorla açmıyor
laik cumhuriyet in bir golü daha

benimde ilgimi bu çekti neden insanlardan kaçiyorlar ya. Çok ürkekler insanlar sanki onlari yutacak.......

Lamekan
02.12.2005, 00:20
Kızılbaş 66 erzurum kongre binasının önünde çekilmiş o fotoraf ve çok görmemek gerek erzurum için.. Eskiden dahada tutucuymuş orası ama şimdi eskiye göre pek değil ama insanların yabancıya bakışıda hoş değil...

Eda kardeş belki kaçan insanın saklayacak birşeyi vardır onun için kaçıyordur... İnsanın yetiştiği ortam ve yetiştirilme tarzı çok şeyi açıklıyor aslında....

Asya
02.12.2005, 17:18
Cumhuriyet kuruldugunda heralde insanlar daha az tutucuydu.Gittikce eskiye dönüs var.Bide arkadaslar bana destek vermem icin bir mail geldi www.basortu.com dan.Bir bakin cok sasiracaksiniz.Ben insanlarimizin nelerle ugrastigini gördügümde resmen utandim.Türkiyeye bu imajin verilmesi cok yanlis.

büşra
04.12.2005, 23:46
arkadaşlar lütfen hemen umutsuzluk yapmayın o insanlar ne yaparlarsa yapsınlar ben de bir sünniyim ve kapalıyım ama şu anda burrdayım Hz ali pirim dir ama hz muhammed gönlümdür.
ben de karşıyım ama inanıyorum ki o insanlar o sırada ordaysa bence o işin içinde başka bir iş vardır ve taman bence bu milleti zamanındaki sağ sol çatılmasında yıprattıkları gibi yıpratmaktır o insanların niyeti
ARKADAŞLAR GALYANA GELMEYELİM

Yakapınarlı
04.12.2005, 23:51
arkadaşlar lütfen hemen umutsuzluk yapmayın o insanlar ne yaparlarsa yapsınlar ben de bir sünniyim ve kapalıyım ama şu anda burrdayım Hz ali pirim dir ama hz muhammed gönlümdür.
ben de karşıyım ama inanıyorum ki o insanlar o sırada ordaysa bence o işin içinde başka bir iş vardır ve taman bence bu milleti zamanındaki sağ sol çatılmasında yıprattıkları gibi yıpratmaktır o insanların niyeti
büşra öncelikle hoşgeldin.sunni arkadaşların bu foruma girip incelemeleri çok güzel.burada da göreceksin ki ya allah ya muhammet ya ali.
evet galeyana gelmek için yazılmış bir yazı değildir.herkezin düşüncesine saygımız sonsuz.bizim gözümüzde 72 millet bir.
tekrar hoşgeldin iyi incelemeler.
saygılar...

Lamekan
05.12.2005, 00:07

Öncelikle hoş geldiniz..

Arkadaşım biz gazla çalışmıyoruz....:)))

Sizin dediğiniz galyana gelenler Maraşlarda Sivas larda kendilerini göstermişlerdir.. Biz galyana gelseydik o olaylardan sonra çıkardık sokaklara..Cahalet kötüdür ama cehalati körükleyip onun üzerine oyun oynayanlar daha kötüdür bence. Hele bir de bunu din adına yapıyorlarsa ki....

Ercan
05.12.2005, 00:19
"Demokrasi bir otobüstür istedigimiz yerde ineriz" diyen kisi simdi Basbakan.
Makam arabasinin icindekilerde büyük ihtimalle ayni zihniyetli kisiler !
Birgün otobüsten ya da makam arabasindan inip "Cumhuriyet burda kuruldu burda yikilacak" da diyebilirler.
Resimdeki kara carsafli kisilerin (belki kadin belki erkek) istedikleri kisiler simdi iktidarda.
Aslinda cekinerek degil meydan okuyarak yürüyorlar.

Canan
05.12.2005, 00:23
http://67.15.75.204/1133159769.jpg

vallah bu resim beni hic casirtmadi. tam tersi olmus olsaydi asil o zaman sok olurdum. ne bekliyordukki. bu adamlarin ne mal olduklari basdan belliydi. yobazlar iste.
bu resimde modern islami anlatiyor galiba. bu modern cadas islamsa gerici islami merak etdiyorum.

bu resimde beni sinir eden sey bu tur insanlarin ulkeyi yunetmeleri degil bu kadinin bu tur bir muameleye tepki gostermeden kabullenmesi.

Resimdeki kara carsafli kisilerin (belki kadin belki erkek) istedikleri kisiler simdi iktidarda.
Aslinda cekinerek degil meydan okuyarak yürüyorlar.

cok dogru soylemissin tamamen katiliyorum. adamlarin istedigi oldu iste.
bizden uzak dursunlar yeter.

Lamekan
05.12.2005, 00:38
Canan kardeş bana dokunmayan yılan binyıl yaşasın felsefesi yanlış...Evet adamların istediği oldu ama bizden uzak olmayacaklar... Onların önündeki enbüyük engellerden biriyiz sonuçta..

Canan
05.12.2005, 00:57
Canan kardeş bana dokunmayan yılan binyıl yaşasın felsefesi yanlış...Evet adamların istediği oldu ama bizden uzak olmayacaklar... Onların önündeki enbüyük engellerden biriyiz sonuçta..

ben bizden uzak dursunlar dedigimde katliyamlar olarak soyledim.
bunlarin sagi solu belli olmaz bir bakarsin bir sivas daha olur.

onlasarin filosofisi her zaman gerici. gerici insan hic bir zaman ilerleyemez hic bir zaman gelisemez. bu yuzden bence turkiyenin su anki durumu gecicidir. bir kac sene boy gosterip gerisin geri geldikleri yere geri donerler. ama o zamana kadar umarim yapdiklari yanlislar bizim basimiza patlamaz.

büşra
05.12.2005, 02:22
arkadaşım dikkatinizi çekerim galyana gelene diil galyana getirmeye çalışanlara bakın.
(kara çarşaflılardan bahsediyorum lütfen yanlış anlaşılmasın)hangi akıllı insan çıkar da böyle bir hareket yapar ki ben rtv okuyorum o kadar da olsa bişeyler öğretiyorlar bize ben sizin ya da bizim galyana geldiğimizden değil galyana getirilmeye çalışıldığımızdan bahsetmiştim yazımda
ama siz istediğiniz gibi alırsınız bunu aklınızda bulunsun ben koyu bir atatürkçüyümdür benim bildiğim yobazlar Atama kin güderler
arkadaşım biz 87-88-89 dönemlerinde neden iç karışıklığa düşmüşüz yabancı casusların sünniyi-aleviye aleviyi-hambeliye vb birbirine düşürmeye çalışmasından diil mi
SAYGILAR

eerkan82
05.12.2005, 08:19
şu anki zamanda bu tür şeyleri görmek tuhafıma gitmiyor bu gördüğümüz basit bir görüntü
şuanki iktidarın başımıza ne çoraplar öreceği belli,yok helal gıdaydı,yok Atatürk'ün fot.larını resmi dağrelerden kaldırmaktı vs.vs.
arkadaşlar sizlerde farkındasınız durum dahada vahimleşiyor.

büşra
05.12.2005, 23:20
iyi akşamlar arkadaşlar alevilikte semah neyi ifade ediyor. Allaha yakarışı falan mı yoksa daha başka bi anlamı mı var
şi,mdiden teşekkürler

Canan
05.12.2005, 23:24
iyi akşamlar arkadaşlar alevilikte semah neyi ifade ediyor. Allaha yakarışı falan mı yoksa daha başka bi anlamı mı var
şi,mdiden teşekkürler

istersen bu sayfaya bir bak
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1304

büşra
05.12.2005, 23:32
çok teşekkür ederim çok sağolun

Dogan24
02.01.2006, 17:50
alt kimlik üst kimlik bu olsa gerek

Dogan24
03.02.2006, 17:15

http://www.kurbak.de/ilg_cumhuriyet.jpg bunlar bençe nijalar baksanıza gizliçe kanpa gidiyorlar

genclik_atesi
03.02.2006, 17:53
hahah walla ben su arkadaki burunmus kisiyi ilk bakista bir erkege benzettim:komik

Oli
03.02.2006, 17:55
http://www.mudafaai-hukuk.com.tr/galeri/images/s112.jpg

en iyi cevap bu.... mini eteğe karışılmasın demek için kara çarşafa saygı duyulmalı...

musayipakyuz
03.02.2006, 17:56
hahah walla ben su arkadaki burunmus kisiyi ilk bakista bir erkege benzettim:komik

bana da öle geldi valla bunlar cumhurşiyete saygısızlığınnı göstermek isteyen ahlaksızlar

Dogan24
03.02.2006, 18:20
http://www.mudafaai-hukuk.com.tr/galeri/images/s112.jpg

en iyi cevap bu.... mini eteğe karışılmasın demek için kara çarşafa saygı duyulmalı...

sen kara çarsafa saygı duyabilirsin hatta gerekiyorsa ulamaların bayragınıda eline al marşıda sana soyleyen var nasılsa

Kolera
02.03.2006, 10:42
valla benim hosuma gitti fotograf...nede olsa cumhuriyet benim deil

derviscemal
02.03.2006, 11:08

Evet ama çok hoşuna gitmesin, biz ona sahip çıkıyoruz..

vede çıkacağız..

yakapınarlı_ali
02.03.2006, 11:09

ne denebilirki bu fotoğrafın üstüne.... aslında yorumsuz olarak yayınlanması gerekiyor... bu forumda aksini düşüneninde olduğunu sanmıyorum...

yanılmıyorsam o bina erzurum kongresinin yapıldığı ulu onderin halkı direnişe davet ettiği bina. ve onunden geçenlere bak... ataturk olmeseydı ve bu fotoğrafları görseydı eger kahrından olurdu herhalde...

bize ne düşüyor peki bu noktada ... o ulu kişinin izninden ayrılmamak ve yaptığı devrimleri ne pahasına olursa olsun savunmak...

haksız mıyım ne dersiniz.?

Kolera
02.03.2006, 11:49
Evet ama çok hoşuna gitmesin, biz ona sahip çıkıyoruz..

vede çıkacağız..

dostum aman siki tut. baba inanamiyorum ya fotodaki eger sensen yüzüne bakinca sen nasil bu cumhuriyeti savunuyorsun onu aklim almadi...

Kolera
02.03.2006, 11:50
ne denebilirki bu fotoğrafın üstüne.... aslında yorumsuz olarak yayınlanması gerekiyor... bu forumda aksini düşüneninde olduğunu sanmıyorum...

yanılmıyorsam o bina erzurum kongresinin yapıldığı ulu onderin halkı direnişe davet ettiği bina. ve onunden geçenlere bak... ataturk olmeseydı ve bu fotoğrafları görseydı eger kahrından olurdu herhalde...

bize ne düşüyor peki bu noktada ... o ulu kişinin izninden ayrılmamak ve yaptığı devrimleri ne pahasına olursa olsun savunmak...

haksız mıyım ne dersiniz.? valla bende katiliyorum dostum keske ölmemis olsaydida su fotografi görseydi...bende bunu cok isterdim

ufuk44
02.03.2006, 12:07
Yuh yani..Ne diyelim artık..Bu kadarıda fazla..Ne o kara ninja gibi ortalıkta gezmek..Aslını isterseniz gülmekten kasıklarıma ağrılar girdi fotoğrafı gördüğüm zaman :)))
AKP hükümeti haremlik selamlık uygulamalarını yani bri nevi şeriat yasalarını kamusal alnalara hatta ve hatta açık alanlarda el altından çaktırmadan içki satşını yasklaması,sahillerde sevgililierin kolkola gezmesi, ünv öğrencilerinin kaflere ve barlara gitmesini suç sayan yasaları yüyürlüğe koydu ble..Bir de son olayı biliyorsunuz..Ulaştıma bakanı Binalı Yıldırımın türbanlı eşi Samsunda verilen bir yemekte erkeklerden ayrı bir yerde yemek yemesi ise tam traji komik..Şeriat denen ahlaksızlığın kadına verdiği değeri görüyoruz.. Kadınları adeta birer meta olarak görmede,onları zina töhmeti altında yetiştirmede, onları kara ninjalara gibi çarşaflara bulayıp toplum dışı birer yaratık olarak yetiştirmede,onları eğitimsiz bırakmada,onları erkeğin kölesi yapıp erkek eğemenliğini üste çıkarmada hiç bir şey şeriat denen bu ahlaksızlığın eline su dökemez..

Şeriatçılar her an fırsat kolluyor..Ama bizde burdayız, gitmeyiz, ülkemizi bekleriz..

arkadaş

lütfen.ben diğer dediklerine sonuna kadar katılıyorum.akp yaptığı ortada zaten.
ama senin de yaptığı ayıp.
ne öyle kara ninja diye.

o da senin sembolün olan bir şeye zaten bir densizlik yapıyor.senin de onlar gibi yapman ayıp değil mi?

insanları eleştiriken haklı konumdan haksız konuma düşürmeyelim.

bakan eşini ayrı masada yemek yedirmiş kimseyi ilgilendirmez.evet türkiye yi
olumsuz etkiliyor.
bunu asıl söylemesi gereken kişiler belli.bırakın onlar söylesin.

unutmayın

geçmişte alevilerin neler çektiğini.bu unutmayıpta kin haline getirin demiyorum.
unutmayıp başkasına aynı hareketleri yapmayın diye diyorum.

bu ülkede yanlız bizler yaşamıyoruz.

hoşgörü. hoşgörü. hoşgörü. hoşgörü. hoşgörü.

Kolera
02.03.2006, 12:13
bu cumhuriyet aleviler o kadar katkili birseydi 1990 lara kadar kapali devre usulu yasadik...ailemiz hep saklayarak yasadi...sahip cikacaz sahip cikaz yazip duran arkadaslar var ...cikin arkadasim ama unutmayin bu kadar faydaliydida 1923 den 1990 lara kac yil var
herkes biliyorki ne sartlarda aleviydi bu siralar...ben seriat yanlisi biri deilim fakat cumhuriyette sorgulanmali. siz tutup körü körüne sahip cikacaz. önce bir düsün ne aldi ne verdi cumhuriyet sana babana dedenee ninene...benim babamin büyükannesi kadin ermenice kürtce türkce rumca biliyormus bir gün türkce laf etmemis demiski bize ettiklerini unutmam....

biomedical
15.03.2006, 12:34
güzel bişeye dikkat etmişin süper
çarşaflılar kandın mı erkek mi belli değil o yzaıyı yazma amaçları nedşr oda meşhul
arkadaşın biri dedi ki şeriatla yönetiliyoruz evett
tabikii şeriaatla yönetiliyoruz. . . bu ülkede devletin sahip çlıkamdıgı olayları protesto eden 4 kişi linç ediliyordu. nie sanıyorsunuz.. ve insanlara yanlıış aktarımlar. ve ben çok utandım ki. bu forum da o arkadaşalrı vatan haini olarak gören can lar var onun haricinde solculugu anarşism olarak gören canlar var o arkadaşlarda katılsınlar çarşaflılara yakışır değil mi burada pravakötörlük yapacaklarına poybost etsinler..

biomedical
15.03.2006, 12:37

yaw arkadaş ayıptır....
sen aleviyim diorsunalevi insanı merhametlidir
ben hiç türk olmayan alevi görmedim hani derler ya kürt alevisi die böyle bir tabir yoktur bizde cnm
bu cumhuriyet tüm türklere emannettir. zaten bunu sahiplenmiyorsan türk olamazsın türk de değilsen alevi olamasın. . .
seni buradan kınıyorum. . .

manifesto
15.03.2006, 13:34
Bravo arkadaşlar tebrik ediyorum sizleri
Cumhuriyete ve medeniyete sahip çıktığınız için.
Tebrik ediyorum ülkemizi talibana karşı kahramanca müdafa ettiğiniz için.
Tebrik ediyorum Ninja kaplumnağalara karşı Şiredır gibi direndiğiniz için,
Tebrik ediyorum aleviliği ırksal bir inanç görenleri;
Tebrik ediyorum şeriata karşı kahramnca tutumuzu
Ama bilin ki o çarşaflı elleri kınalı şehit evlatlı analarımız size haklarını helal etmiyor;
Ama bilin ki Çanakkalede Şehit yatan delikanlılarımız analarına yaptığınız bu hakareti kabul etmiyor.
Ama bilin ki son kamuoyu araştırmasında halkın %60' çarşaftan rahatsız olmadığını dile getirmiş
%95'ide türbandan rahatsız olmadığını
yani bilin ki sizin düşünceniz hep azınlıktaydı öylede kalıcak

Tabi sizin görmek istediğiniz manzara aşağıda devam edin.......
2043

Lamekan
15.03.2006, 13:40
Manifesto 2011 yılında herkes türbanlı mı olacak demek oluyor bu resim.:)

manifesto
15.03.2006, 15:35
Lamekan OLİ nin Atatürk ve hanımıyla olan resmi sana birşey ifade etmiyor mu?
Hala sözde Atatürkçülük ve gözterişe nezaman devam edeceksiniz
oli senide kutlarım başka türlü cavabı beğenmezlerdi zira herkeze muhatap olduğu şekli ile cevap vermek gerekir.

manifesto
15.03.2006, 15:38
sen kara çarsafa saygı duyabilirsin hatta gerekiyorsa ulamaların bayragınıda eline al marşıda sana soyleyen var nasılsa
Doğan beğenmedin heralde fotoğrafı, ben olsam fotomontajdır derdim en iyi savunma saldırıdır....
Ama millet nasıl giyinmek nasıl dolaşmak istiyorsa bugüne kadar nasıl bugu gerçekleştirdi ise bugünden sonrada gerçekleştirecektir.
Daha önemli sorunlar var bilmem farkında mısın
Mini etekli kızları podyumlarda dikizlemek medeniyet yada terakki değil.
Medeniyet ilimdir tekniktir fendir ahlaktır.

Caf€Ri
15.03.2006, 17:14
Fotoğraf bayağı ilginç...

izmirksk
15.03.2006, 17:19
yaw arkadaş ayıptır....
sen aleviyim diorsunalevi insanı merhametlidir
ben hiç türk olmayan alevi görmedim hani derler ya kürt alevisi die böyle bir tabir yoktur bizde cnm
bu cumhuriyet tüm türklere emannettir. zaten bunu sahiplenmiyorsan türk olamazsın türk de değilsen alevi olamasın. . .
seni buradan kınıyorum. . .
görme meselesi tabi
bakmak ayrıdır görmek ayrıdır
sen sadece bakmışsın ama görememişsin
belki hayata at gözlüğü ile baktığın içindir
ben türk değillim ve aleviyim
buda sana nasihat olsun(dikkat et kapak olsun yazmadım çünkü seviyeyi düşürmek istemem)
hheeeee

Serkan_Devrim
15.03.2006, 17:26
görme meselesi tabi
bakmak ayrıdır görmek ayrıdır
sen sadece bakmışsın ama görememişsin
belki hayata at gözlüğü ile baktığın içindir
ben türk değillim ve aleviyim
buda sana nasihat olsun(dikkat et kapak olsun yazmadım çünkü seviyeyi düşürmek istemem)
hheeeeebüyük yazdım ki arkadaş görebilsin. görmekle bakmak arasındaki farkı bilmeyenlere ithafen.

Hüseyin69
15.03.2006, 17:32
yahu nasip olur birgün türkiyeye gidersem bu tür resimlerden bol bol cekim size gönderim
son 1990yilindan itibaren gercekten türkiye cumhuriyetimi baska bir arab islam devletimi diye türkiyenin ücra köselerinde baya kararsizlasmistim en son 20.06.2004 gitmistim yakin akrabalarima "galiba ben yanlis memleketede geldim burasi türkiye degilmi nedir bu carsaflilar falan" dedigimde bana cok gülmüslerdi

manifesto
15.03.2006, 17:44
Sen Almanyada çok kalmışsın, Türkiye hep aynı değişme yok
değişen belki sensindir.
Anadolunun hangi köyüne gitsen çarşaflı analarımızı görürsün , istersen fotoğraflarını da çek

Caf€Ri
15.03.2006, 20:22
Arkadaşlar, yazık bu insanlara yaa. Onları bu şekilde yaşatmışlar, beyinlerini yıkamışlar. Bir ömür boyu böyle geçecek be, onlarda istemezdi eminimki. O tarz bir hayatı benimsemek istemezler bence ama elleri kolları mahkum kalmış. Bir şekilde bu kilidin çözülmesi gerek. Ama bu öyle bir illet ki kanserli bir hücreden daha da kötü

manifesto
17.03.2006, 15:58
Arkadaşlar, yazık bu insanlara yaa. Onları bu şekilde yaşatmışlar, beyinlerini yıkamışlar. Bir ömür boyu böyle geçecek be, onlarda istemezdi eminimki. O tarz bir hayatı benimsemek istemezler bence ama elleri kolları mahkum kalmış. Bir şekilde bu kilidin çözülmesi gerek. Ama bu öyle bir illet ki kanserli bir hücreden daha da kötü
Caferi bunlar işin sencesi birde onlardan dinle istersen....

elazıgsünköyü
17.03.2006, 16:05
baksanıza model farkıda var arabadan anlaşılıyor bunlar eskidi ama yinede varlar

celalkocairi
17.03.2006, 19:13
Sen Almanyada çok kalmışsın, Türkiye hep aynı değişme yok
değişen belki sensindir.
Anadolunun hangi köyüne gitsen çarşaflı analarımızı görürsün , istersen fotoğraflarını da çek

emın ol ki anadolunun her koyunde oyle carşaflı insanlar yok onlar medeniyetten nasibini almamış insanlar...

manifesto
17.03.2006, 19:17
2228
medeniyet bikini giymek değildir ve dahi Çarşaf medeniyetsilik değildir.
Herkez kendi medeniyet anlayışını yaşar

ufuk44
17.03.2006, 20:39
2228
medeniyet bikini giymek değildir ve dahi Çarşaf medeniyetsilik değildir.
Herkez kendi medeniyet anlayışını yaşar

sevgili arkadaşım bu fotografın amacı ne şimdi.

açıklarsan sevinirim.

sunni06
03.04.2006, 21:19
arkadaşlar bende Atatürkçüyüm. Atatürk demokrasi'yi ve Cumhuriyeti getiriken 'Herkesin,din,vicdan ve inanç özgürlüğü vardır' dememişmiydi? Size göre belki yanlış onların çarşaflı dolaşması. Ama inanç özgürlüğü var ve herkes istediğini giyebilir.İsteyen türban takar,istemeyen takmaz.Ayrıca kimse de kimseyi 'böyle yapıyosun yada şöyle yapmıyosun' diye suçlayamaz. Doğru değilmi arkadaşlar?

Şoreş
03.04.2006, 22:01
arkadaşlar bende Atatürkçüyüm. Atatürk demokrasi'yi ve Cumhuriyeti getiriken 'Herkesin,din,vicdan ve inanç özgürlüğü vardır' dememişmiydi? Size göre belki yanlış onların çarşaflı dolaşması. Ama inanç özgürlüğü var ve herkes istediğini giyebilir.İsteyen türban takar,istemeyen takmaz.Ayrıca kimse de kimseyi 'böyle yapıyosun yada şöyle yapmıyosun' diye suçlayamaz. Doğru değilmi arkadaşlar?

Birden aklıma ''neden namaz kılmıyorsunuz'' diyen sünniler geldi:yaw

sunni06
03.04.2006, 22:18
zakir kardeş namaz benim emrim değil Allah ın emri ister kılarsın ister kılmazsın o sana kalmış.Ayrıca benim yazımla da nası bi alaka kurdun hala anlayamadım...

Dogan24
03.04.2006, 22:43
Doğan beğenmedin heralde fotoğrafı, ben olsam fotomontajdır derdim en iyi savunma saldırıdır....
Ama millet nasıl giyinmek nasıl dolaşmak istiyorsa bugüne kadar nasıl bugu gerçekleştirdi ise bugünden sonrada gerçekleştirecektir.
Daha önemli sorunlar var bilmem farkında mısın
Mini etekli kızları podyumlarda dikizlemek medeniyet yada terakki değil.
Medeniyet ilimdir tekniktir fendir ahlaktır. bizler o çarşaflarla nelerde yapıldıgını biliyoruz bana anlatma o masalı bir insanı bu şekilde geydiremesin açaba sorsan bu insana bunu geymek istermi hiç zanmıyorum ama çehelet yoksunu zatlar bunu zorumlu kılıp giydiriyorlar atta ustune uslük hiçde tanımadıgı yaşca büyük sözum ona hocalara imamlara zoraki veriliyor beyim insanın en büyük kötülüğü kendisine olur nasılmı ÇEHALETLE şekil a da görundğü gibi yani....

mini etekli kızların nimi etek geymesi ahlaki degerlerinin yok olası degildir sayın mamifesto o insanlar senden benden daha iyi müslümanlar sen kınayacaksan ilk olarak bu kara çarşaflı insanların zorla bir şeylere yönlendirenleri kına yada çoraplarını arabasının iç aynasına asan sözum ona millet vekili olacak çehaletliyi kına eline el degdi diye insandan tıskinen gidip apdes alan beyinsizi kına .....

Dogan24
03.04.2006, 22:50
zakir kardeş namaz benim emrim değil Allah ın emri ister kılarsın ister kılmazsın o sana kalmış.Ayrıca benim yazımla da nası bi alaka kurdun hala anlayamadım... sevgili arkadaşım namaz senin bildigin gibi seçde etmek degildir allaha ulaşmanın yolu hakkı bilmekden geçer sen gunde bin defada namaz kılsan içinde fesatlık varsa degil allaha evine bile ulaşamasın insan olmak gerekir öz olmak gerekir rabba sıgınırken dilerken dua ederken özden içden olki allahda hakkını niyaz etsin yoksa birini kına muslumamın de geç bunu öz olki sözde olasın hak insandadır insanda hakda insana saygı insana sevgi allaha ulaşmanın en acık ve anlamlı olanıdır yoksa seçde edipde allaha ulaşamasın kendini kandırmakdan başka......

sunni06
04.04.2006, 08:03
doğru söledin çarşaf giymek müslüman olduğunu veya tam inandığını göstermez.Ama kadınların evret yerlerini kapatmaları Allah'ın emridir.Ancak Allah çarşaf giyin diye bişey de sölememiştir.Artık gerisi insanlara kalmış.

Mini eteği giymeye de insan kendi karar verir,çarşaf giymeye de...

Azrail
09.04.2006, 19:28
şekile baglı kalmayalım aşmalıyız bunları artık

bodrum_26
09.04.2006, 20:59
onlar erkekmi banamı öyle geldi

05atasoy
09.04.2006, 23:31
bunlar hala irandaki gibi rejimi özleyen akılsız varlıklar.bilmiyorlarki o örttükleri şeyin ne anlama geldini.zannediyorlarki allah onlara bunu yapın diyor.hayır bence onlara böyle örtünmelerini allah degil fetuş gülen ..........siizi söylüyo.onlar zannediyorlar biz inancımızı yaşıyoruz hayır onlar inancını degil siyasi bir görüşü taşıyorlar.

redyellow
14.04.2006, 11:50

Resimdeki Pankartta:

"Cumhuriyetin Temeli Burada Atıldı" yazıyor.

Bu resmi tenkit eden, içlerindeki kini burada yazıya döken arkadaşlar, unutmayınki Cumhuriyetin temeli orada atıldığında kadınların hemen hepsi bu giysiler içindeydi.

Unutmayınki onlarda bu ülkenin vatandaşı ve en az sizin kadar bu ülkede yaşamaya hakları var.

Kimse onların giysi tercihleri için aşağılayıcı ifadeler kullanmamalıdır.

hepinizi saygıya davet ediyorum.

redyellow
14.04.2006, 12:03
bunlar hala irandaki gibi rejimi özleyen akılsız varlıklar.bilmiyorlarki o örttükleri şeyin ne anlama geldini.zannediyorlarki allah onlara bunu yapın diyor.hayır bence onlara böyle örtünmelerini allah degil fetuş gülen ..........siizi söylüyo.onlar zannediyorlar biz inancımızı yaşıyoruz hayır onlar inancını degil siyasi bir görüşü taşıyorlar.

1- İrandaki GİBİ bir rejimi özlemek AKILSIZLIKMIDIR?

2- O Örttükleri şeyin ne ANLAMA geldiğini yazarmısın? bizde bilelim!

3- O örtü hangi siyasi görüşü taşıyor? O örtüyü örtenler eğer SİYASİ olarak örtünüyorlarsa tek bir parti olmalıdır. Hangisi?

4- Fikirlerinizi yazarken başkalarını küçümseyici, aşağılayıcı ifadeler kullanmak hani inanç gereğidir?

canikocan
17.04.2006, 17:04
irandaki rejimi özleyen biri bu özlemini pek ala irana giderek giderebilirr

redyellow
18.04.2006, 08:56
irandaki rejimi özleyen biri bu özlemini pek ala irana giderek giderebilirr

o zaman mesela avrupadaki rejimi özleyen biri bu özlemini pek ala avrupaya giderek giderebilir!!!

benim yazımdaki iran rejimi ile ilgili bölümdeki nüansı anlayamamışsınız.

Diğer arkadaş öyle bir rejimi özleyenleri AKILSIZ olarak nitelendirmiş, ben özlemek AKILSIZLIKMIDIR diye sordum.

Herkesin fikri ayrı olabilir, özlemleri ayrı olabilir, senin sevdiğini başkası sevmeyebilir aynı şekilde senin beğenmidğini de başkası beğenebilir.

Ama bunların hiç birisi o kişiye AKILSIZ deme hakkını vermez.

öyle değilmi?

canikocan
18.04.2006, 14:13
o zaman mesela avrupadaki rejimi özleyen biri bu özlemini pek ala avrupaya giderek giderebilir!!!

benim yazımdaki iran rejimi ile ilgili bölümdeki nüansı anlayamamışsınız.

Diğer arkadaş öyle bir rejimi özleyenleri AKILSIZ olarak nitelendirmiş, ben özlemek AKILSIZLIKMIDIR diye sordum.

Herkesin fikri ayrı olabilir, özlemleri ayrı olabilir, senin sevdiğini başkası sevmeyebilir aynı şekilde senin beğenmidğini de başkası beğenebilir.

Ama bunların hiç birisi o kişiye AKILSIZ deme hakkını vermez.

öyle değilmi?

türkiye şu an avrupai bir tutum içindedir. yani bunu değiştiremezsin. eğer iran rejimini istiyosan oraya gidebilirsini diye yazdım

redyellow
18.04.2006, 14:21
türkiye şu an avrupai bir tutum içindedir. yani bunu değiştiremezsin. eğer iran rejimini istiyosan oraya gidebilirsini diye yazdım

bende avrupai bir rejim istiyorsanız oraya gidebilirsiniz desem kızarmısınız acaba:yamukgul:

redyellow
18.04.2006, 14:37
bizler o çarşaflarla nelerde yapıldıgını biliyoruz .....

neler yapılıyormuş bi anlatsanda dinlesek.

canikocan
18.04.2006, 14:53
bende avrupai bir rejim istiyorsanız oraya gidebilirsiniz desem kızarmısınız acaba:yamukgul:

anlayamadınız galiba, türkiye zaten şimdilik o tutumdadır. ve avrupaya gimeme gerek yoktur.

Azrail
18.04.2006, 23:17
Resimdeki Pankartta:

"Cumhuriyetin Temeli Burada Atıldı" yazıyor.

Bu resmi tenkit eden, içlerindeki kini burada yazıya döken arkadaşlar, unutmayınki Cumhuriyetin temeli orada atıldığında kadınların hemen hepsi bu giysiler içindeydi.ne yani ebediyen bu giysi mi giyilmeli, cumhuriyet döneminden önce ne yapılıyorsa hepsini onaylamak zorundamıyız, çagdışı bir giysi giyene saygı duyuyorum ama cagdışı bir giysi, çaga ayak uydurmak gerekir,

ben sırf sünnet olması için '' Hz.Peygamber eliyle yemek yiyor diye eliyle yemek yiyeni gördüm''

bence Hz.Muhammed bu devirde yasasaydı takım elbise giyerdi, catal bıcak vs kullanırdı, dogru olan güzel olan ne varsa onu yapardı,

bana göre kadını kara carsafa sokmak, cehalaet döneminde kız cocuklarının diri diri topraga gömen zihniyetin bir benzeridir, Hz.MUHAMMED'in gelmesi ile ile bu cahillik sona ermişti,

redyellow
27.04.2006, 17:19
çagdışı bir giysi giyene saygı duyuyorum ama cagdışı bir giysi, çaga ayak uydurmak gerekir,

ÇAĞDAŞLIĞIN veya ÇAĞDIŞILIĞIN ölçüsü nedir sence?

ben şahsen imkanım olsa şalvar giymek isterim, ama aynı zamanda interneti kullanırım, bilgisayar kullanırım, tv seyrederim, çocuklarımın üniversiteleri okuyarak en iyi makamlara gelmesini arzu ederim.

şimdi ben şalvar giymeyi arzu etmekle çağdışı olmuş oluyormuyum?

diğer tarafta da sırf kızların başında örtü var diye binlerce çocuğu okullara almayanlar var, bu çocukların okuma haklarını ellerinden alanlar, bu çocukların geleceklerini karartanlar var.

bunları yapanların hemen hepsi de tahsilli, okumuş insanlar, hanımları çarşaflı olmayan, son derece MODERN insanlar.

bunlarda çağdaşmı oluyor?

ben şahsen ÇAĞDAŞLIK veya ÇAĞDIŞILIK ölçüsünün insanların üzerlerindeki elbise ile ölçülmemesi gerektiğini düşünüyorum.

İnsanın ÇAĞDAŞ veya ÇAĞDIŞI olmaması insanların beyinleriyle ilgili olmalı.