Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadin Peygamber varmidir?
Dört büyük kutsal kitabin muhatabi insandir ve de insanlardir. Ama bu muhatap olan birinci kisi yani Peygamberler bildigim kadariyla erkeklerdir. Neden dünyaya Allah tarafindan bir kadin gönderilmemistir. Bunun sebebi neler olabilir. Erkekler kadinlardan dahadami kutsaldir yoksa. Bu kutsallik neden kadinlara saglanmamistir. Mesela bu aynen Alevilikte de vardir ve hic bir tane kadin Alevi dedesi yoktur. Yanlis hatirlamiyorsam Hristiyanliktada ve özellikle katoliklerde de bu aynen gecerlidir. Bütün papalar erkektir. Bunlari siralamak mümkündür. Gecen düsündüm ve aklima geldi bunuda sizlerle paylasmak istedim.
sizler ne dersiniz bu konuda acaba....
valla sorunun cevabını bulmak o kadar zor değil.düşünsenize zaten adam yerine konmayan,söz hakkı olmayan kadın ben peygamberim dese kim inanır.hele ki o devirde,erkek egemen bir toplumda kime söz geçirebilir bir kadın.o nedenle erkeklerdir hep peygamber
dinlerin gönerildiği zamana bakarsak kadınlar toprağa gömülüp taşlanıyordu...kadınların zekasından korkanlar gelecekte kadınlar üzerinde hakimiyet kurmak için ,kadın peygamberlerinin gönderilmemesine sebep olarak ,kadınların zayıf sabırsız vs gibi özeliklerle peygamberlik yapamayacağını idda etmişlerdir..belkide gönderilmiştir ..
crewchif 24.12.2006, 22:22 bildiğim kadarıyla yok
inanisa göre ilk insan Ademdir ve bir erkektir Ademin sol kaburga kemiklerinden Havva yaratilmistir.. Anlasilacagi üzere Allah ilk insan olarak yine bir erkegi secmistir.. Kadini secmemistir. Belkide vardir bir bildigi.....
Serkan_Devrim 28.12.2006, 15:44 inanisa göre ilk insan Ademdir bu biraz tartışmalı bir kısım. ilk insan Adem mi? o halde;
1)peygamber olan Adem kimlere peygamberlik etmiş? kendi kendine mi?
2)Allah 'ben dünyada kendime bir halife yaratacağım' dediği zaman melekler 'sen yeryüzünde bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın?' derler. Allah'ta 'sizin bilmediklerinizi ben bilirim' der. peki ilk insan Adem ise melekler insanın kan dökücü olduğunu nerden biliyorlar? gayba mı vakıflar?
not: bunlar daha önceden bildiklerim idi. ancak forumda ilk defa(bildiğim kadarıyla) bu soruları soran müttakidir. affına sığınarak onun sorularını buraya yazdım. :)
Dört büyük kutsal kitabin muhatabi insandir ve de insanlardir. Ama bu muhatap olan birinci kisi yani Peygamberler bildigim kadariyla erkeklerdir. Neden dünyaya Allah tarafindan bir kadin gönderilmemistir. Bunun sebebi neler olabilir. Erkekler kadinlardan dahadami kutsaldir yoksa. Bu kutsallik neden kadinlara saglanmamistir. Mesela bu aynen Alevilikte de vardir ve hic bir tane kadin Alevi dedesi yoktur. Yanlis hatirlamiyorsam Hristiyanliktada ve özellikle katoliklerde de bu aynen gecerlidir. Bütün papalar erkektir. Bunlari siralamak mümkündür. Gecen düsündüm ve aklima geldi bunuda sizlerle paylasmak istedim.
sizler ne dersiniz bu konuda acaba....
kadın peygamber vardır.. hz.meryem :) hemde sanıldığından aksine sadece İsanın annesi değil yüksek bir makama sahiptir
papaların hepsi erkekdir fakat bir bayanın Erkek kılığına girerek Papalık yaptığını okumuştum bir yazıda.. bir ağacın kenarında doğum yapınca erkek olmadığı da anlaşılmış :yamukgul:
bu biraz tartışmalı bir kısım. ilk insan Adem mi? o halde;
1)peygamber olan Adem kimlere peygamberlik etmiş? kendi kendine mi?
2)Allah 'ben dünyada kendime bir halife yaratacağım' dediği zaman melekler 'sen yeryüzünde bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın?' derler. Allah'ta 'sizin bilmediklerinizi ben bilirim' der. peki ilk insan Adem ise melekler insanın kan dökücü olduğunu nerden biliyorlar? gayba mı vakıflar?
not: bunlar daha önceden bildiklerim idi. ancak forumda ilk defa(bildiğim kadarıyla) bu soruları soran müttakidir. affına sığınarak onun sorularını buraya yazdım.
4 sıfat bunlar göz kulak burun ve ağız kendi nefsim emri altındaydılar. canım ne isterse onlara yaptırıyordum en kötü işleri en kötü konuşmaları aynen iblisin emri altındaki melekler gibi ........................
bana ait sıfatlarımdan göz kulak burun ve ağız melekelerim iblise itaat ediyordu.. yani gözümle harama bakıyordum kulağımla nifak arıyodum ağzımla dedikodu yapıp yalan sözler söylüyordum..... burada ki ağız kulak birer melekedir... melekdir
A'demden evvel iblise bağlı olan meleklerden bahsedilir.. işte kişinin benliği iblisdir ve bu melekelerle kötü işler yapar... sonra Uyanır bi kamil abiye... A'dem doğar özünde... artık melekeler yani ağız kulak A'deme tabi olur secde eder .. yalan söylemez gözü harama bakmaz... gibi
tabi bu A'dem kendi hakikatimizde ki A'dem..özümüzde ki A'dem... adem babamız değil her zaman ki gibi.... büyük ihtimalle A'dem babamızda böyle A'dem olmuştur... sonuçta ilk beden değil İlk İnsan :sweatdrop
kuranda da birinizin yaratılışı hepinizin yaratılışında ki gibidir yazmıyormuydu :rolleyes:
Serkan_Devrim 28.12.2006, 16:33 kadın peygamber vardır.. hz.meryem :) hemde sanıldığından aksine sadece İsanın annesi değil yüksek bir makama sahiptir
:Meryem peygamber mi?
neden vahiy aldığı için mi? her vahiy alan peygamber mi?
bildiğim kadarıyla her vahiy alan peygamber değildir. peygamber olmanın koşulu aldığı vahyi bir kavme(topluluğa) tebliğ etmektir. Meryem bir tepliğde mi bulundu?
Meryem peygamber mi?
neden vahiy aldığı için mi? her vahiy alan peygamber mi?
bildiğim kadarıyla her vahiy alan peygamber değildir. peygamber olmanın koşulu aldığı vahyi bir kavme(topluluğa) tebliğ etmektir. Meryem bir tepliğde mi bulundu?
rüku edenlerle beraber rüku etti.. :yamukgul: sana özelden bi ara açıklarım :sweatdrop
bizede aciklarsan sevinirim güzel dost neymis bu bukadar özel olan sey acaba....
bizede aciklarsan sevinirim güzel dost neymis bu bukadar özel olan sey acaba....
dinde bir çok sembol var ve hangisi yaşanmış hangisi yaşanmamış tespit etmek biraaz güç aradan binlerce yıl geçmiş...
Lakin bu anlatılanları bugün Yaşamaya kalktığımızda o günleride tahmin edebiliriz..
Meryem rüku edenlerle beraber rüku etti.. Rüku İsanın makamı Ruhülkuddüs... Yani Allahın Sıfatlarıdır.. Cebrailin Meryemin kulağına üflemesi ile İsa doğmuştur gönülde.. Zaten İsa beşikteyken konuşurmuş.. bektaşiymiş.. :)
walla bilgim tam yok ama hiç kadın peygamber duymadım insan yerine bile konulmayan bir sistemde herhalde peygamberlikte verilmez die düşünüyorum ama şu günlerde yeni bir aday var bayan arkadaşlara hayırlı olsun :)
Aklınca kendini peygamber sanan bir kadın dışında, hiç duymadım doğrusu...
doctorctf 09.01.2007, 19:55 bu konunun aynısı vardı arkadaşlar.konu kazan a gider muhtemelen
usLanmaz62 09.01.2007, 22:36 bu konunun aynısı vardı arkadaşlar.konu kazan a gider muhtemelen
Konulardan birinin kazan a gideceği doğru ancak eğer tarihlere bakarsan eğer bu topic senin topic inden önce açılmış.Bu konular hassas davranmana sevindim ancak etik olarak sonradan açılan konunun kazan a gitmesi daha hayırlıdır bence.Ama diğer topic biraz daha yapıcı olmuş gibi.Artık bunada Mod arkadaşlar karar verecekler...
İnsanların hala inandıları bazı şeyler var;
Kadınlar her ay doğurganlğın bi sonucu olarak belirli hormonsal bozukluklar yaşadığı için ibadet edemezlermiş..
Gene bu hormonsal bozukluklar yüzünden sağlıklı düşünemezlermiş..
Bir kadın peygamber her ay hasta olduğu için o dönemde ibadet edemezmiş,bi peygamber ibadet etmeden nasıl dursun (!)
Ayrıca bir erkeğin şahitliğinin üç kadının şahitliğine eşit olması da yine burdan gelirmiş,kadın o dönemde sağlıklı düşünemediği için sağlıklı şahitlik yapamazmış
Daha neler neler;
Bir erkek dört kadın alabilirmiş..ama bi savaş falan cıkar,erkeklerin çoğu ölür,kadınlar sahipsız kalırsa onları sahiplenmek içinmiş bu, cinsel güdülerle değilmiş yani..
Ben bi kere bi tanesine sordum ya kadınlar ölür de erkekler kalırsa ne olur diye, hani dört erkek bi kadın alır mı diye, olmaz dedi,dedim niye?
Dedi bana; Çocuk olursa kimden olduğu belli olsun diye!!!!
Kadın doğurgandır! ben toprağa inanırım,suya ,havaya, ben evrene inanırım; EVREN DOĞURGANDIR!!!!!!
zafergngr 13.01.2007, 21:05 kuranda geçenlere göre 25 peygamberin hepside erkek ama kadın evliyalar vardır misal Rabia
dogan_09 13.01.2007, 21:49 sunnilerde kadın peygember, mesih millet vekili, allah diye kükrüyen aslan mevcuttur
|