Orijinalini görmek için tıklayınız : hayatta paramı daha önemlidir donkişotluk yapmakmı?
morkusakli 01.12.2005, 22:23 can dostlar herkes bir düşünceye sahiptir. bizlerde bu açtığımız ankette bir düşünceye sahibiz sadece genelin ne düşündüğünü merak ediyoruz. sizce günümüz TÜrkiye'sinde paramı ön plana çıkar donkişotluk yapmakmı. bunu ulusal ve yerel gazetecilik anlamında da düşünebilirsiniz. bu konuda görüşlerinizi anketimize aktarırsanız bizlerin aydınlanmasında önemli rol oynamış bulunursunuz. SİZCE GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİNDE PARAMI ÖNEMLİDİR DON KİŞOTLUK YAPMAKMI? yani bir gazeteci olsanız para kazanmayı mı tercih edersiniz donkişotluk yapmayımı. gazetecilikte donkişotluk çok önemlidir çünkü toplumu aydınlatmak uğruna donkuişotluk yapılmalıdır evet doğru fakat donkişotluk yapmak içinde paraya gerek yokmudur özellikle gazetecilikte.görüşleriniz ve oylarınızı bekliyorum CANLAR:3D_NG (29 :3D_NG (29 :3D_NG (29 :3D_NG (29 :3D_NG (29
morkusakli 01.12.2005, 22:33 Can Dostlar Cevaplarinizi Bekİlİyorum Bu Konuda Bana Yardimci Olursaniz Çok Mutlu Edersİnİz
morkusakli 02.12.2005, 11:04 arkadaşlar bu konuda hiç ktimse bir fikire sahip değilmi neden kimse anketime fikir belirtmiyor cevap ve fikirlerinizi bekliyorum aydınlanmak için yardımlarınıza ihtiyacım var
Evet paraya yaşamını sürdürmek için ihtiyac duyulmaktadır.. Ama konu gazetecilik olunca paraya tapıp gazetecinin para için kalemini birileriiçin kullanmasına da çok gerek olduguna inanmıyorum. Zaten öle olursa gazetecilik yapmanın anlamı nerede kalır ki...
izmirksk 02.12.2005, 13:27 günümüz türkiye sinde bence para daha önemlidir(hayatımda hiç paraya tapmadım ,tapmamda.fakat don kişotluk ülkemizde paranın arkasında.doğru haber,aydınlatıcı haber değil patronun gururunu okşayacak ve tiraj artırıcı haber önemli.yani bu da para demek)
maalesef,maalesef....
ama ben bekar bir gazeteci olsam donkişotluk diye tabir ettiğiniz tavrı seçerdim.
ama evli olsam parayı seçerdim.kendim için değil sorumluluk yüzünden
yani hayatımın herhangi bir alanında parayı tercih edersem bu hiç bir zaman kendim için olmayacak.
unutmadan ekleyeyim para kazanmayı seçtim durumu yukarıda açıkladım
soleylem 02.12.2005, 14:31 bence kesinlikle donkişotluk eğer para için yazıyorsan zaten hiçbir düşüncesinin önemi yoktur çünkü kendi görüşlerine gem vurup para için farklı konularda yazmak ve belki yazdigin konulara da aslında inanmayıp traj için yazmak bir gazetici için söylüyorum kötü ve alçaltıcı bir durum ne olursa olun donkişotluk insan kendi düşüncelerine dünya mali için sınır koymamalı!!!
morkusakli 02.12.2005, 19:15 canlar sizlere katılıyorum tamam bende donkişotluk yapmak isteyenlerdinem ama sizce de donkişotluk yapmak için paraya ihtiyaç yokmudur.gazetecilikte donkişotlmuk yaparsan uzun süre barkınamazsın yok olursun, fakat birde işin maddi tarafı var. maddi gücün yerinde yada çok güçlü olursa donkişotluk daha kolay yapılmazmı? bu taraf1ından düşünün şimdi kendinizi tekrar sorgulayın günümüz türkiyesinde gazetecilik yaparken paramı önemlidir donkişotlukmu. unutmayın günümüz türkiyesinde amla görüş yazan bütün arkadaşları destekliyorum. hepsini ama bence tekrar sorgulayın kendinizi hepinize teşekkür ederim fikirlerinizi benimle paylaş tığınız için
HEPİNİZE ÖZÜMDEN BİRER DEMET SUNUYORUM
soleylem 03.12.2005, 11:41 ne olursa olsun yine söylüyorum donkişotluk. çok güzel örnekler var para için değilde sadece düşündüklerini yazıp para kazananlar örnegin gıpta ile uzun zamandır takip edip yazılarına hayran olduğum ilhan selçuk var ondan sonra hikmet çetinkaya, emre kongar, ali sirmen hepside cumhuriyette yazıyor. önemli olan doğru yerde çalışıp özgürce düşüncelerini dile getirmek. düşünce bir annenin çocuğu gibi. çocuğuna sahip çıkmazsan da annelik görevlerini yerine getirmemiş olursun gazeteci olup da düşüncelerini savunmazsan gazetecilik yapmış olmazsın bence... yani sahip çıkamayacaksan bir çocuğu dünyaya getirme. düşüncelerini savunmadıktan, gerçekleri söylemedikten ve cesur olmadıktan sonra gazetecilik yapmanın hiç bir anlamı yok bence... yapsanda bana göre biraz riyakarlık olur... Allah'a emanet olun...
morkusakli 03.12.2005, 18:40 peki can dostum bir de şöyle düşün o zaman paraya hakim olarak donkişotluk yapılması daha güzel olmazmı. hem yaptırım gücün çoğalır hemde düşüncelerini daha açık ve güzel bir şekilde ortaya sermen izçin gücün olur. yani donkuişotluk yapma içinde para gerekmezmi en azından hayatta halık donkiyotluk yapabilmen için
HEPİNİZE ÖZÜMDEN BİRER DEMET SUNUYORUM
morkusakli 04.12.2005, 10:37 dostlukların değirini bilen insanlar bu konuda bir fikre sahip olan yokmu. gelin benim aydınlanmamda bana yardımcı olun. gelin bu durumu tartışalım çünkü bu uğurda bir çok insanı kaybettik
SivanA SimyacI 18.01.2006, 13:50 hayatta para önemsizdir aşk mutluluk huzur ve sağlık önemlidir.Adamın teki bundan 8 yıl önce bir holdingde ihraacat bölümünde genel müdürdür lakin daha sonra yaptığı basarısızlıklarla işten atılır şiir yazar memleketi eleştirdiğinden sürülür daha sonrada anlar ki parayı kaybedince kendisini adam yerine koymaz lar o cenk bey gider cenk gelir karısı terk eder dostları görüsmez olur ve ardından adm elde avuçta kalanıda bırakır gider italyada ıssız bir yerde kulubeye yerleşir balıkçılık yapar hesebında para vardır ama saygınlığını yitirdiği için esinden çok iş yerindeki dosyalara gömüldüğü için esi de gider dostları da memleketide ona elveda der ve sonunda adam o hesabında ki parayı alır ve bir valiz dolu doları okyanusa atar ardından da intahar eder................................SİZ ANLADINIZ MI BİLMEM AMA BENİM AYIRT EDEMEDİĞİM ADAMMI CEVRESİMİ SUÇLU AMA ANLADIĞIM PARAYLA SAADET OLMAZ SAYGILAR
morkusakli 19.01.2006, 13:36 evet para ile saadet olmaz ama paranını gerektiği yerler vardır. para sadece insanların kişiliklerini satın alamaz. suçlu olan insanlarbsence adam değil
Para sadece Türkiyede de değil bütün dünyada daha önemlidir. Bu güçle alakalı bir şeydir günümüz dünyasında egemen güç kapitaldir. Kapital kimdeyse o güçlüdür. Fakat unutulmaması gereken şey paranın amaç olmadığı sadece araç olduğudur. Para amaç olma noktasında fetiş bir olgu olur ve açgözlülük ardından gelir. Özel olarak gazeteciliğe indirgemek doğru gelmesede, genel itibariyle bir şeyler yapabilmek, bir yerlere gelebilmek ve ideolojini özgürce yayabilmek için para şarttır. O yüzden burdan özellikle Alevi arkadaşlarıma sesleniyorum. Bir şeyler yapabilmek ve güçlü konuma gelmek istiyorsak eğer, sadece amaç olarak bazı şeylere yaklaşıp olayları sadece düşünce bazında ele almak doğru değildir. O yüzden ekonomik olarak son derece güçlenmek hedefimiz olursa bazı şeyleri yapmamız daha da kolaylaşacaktır.
Yani işin özü ideoloji büyük bir güçtür fakat onun gücünü tam anlamıyla göstericek tek şey günümüzde ne yazikki kapitaldir.
Bazı arkadaşlar diyecektir bu kapitalist düzeni savunanlar için geçerlidir. Ben olaya daha ahlak ve ideoloji çerçevesinde yaklaşıyorum. İşte bahsettiğim olay da o an devreye girer. Kapitalizmi ideolojiyle yenemessiniz, kapitalizmi yenmek istiyorsanız onun silahına sahip olmanız gerekir. Kapitalizmi çökertecek tek şey onu kendi silahıyla kapitalle vurmaktır. Geresi sanatsal olarak güzel sözlerde ütopyalarda kalır. Günün gerçeği budur.
içinde olduğumuz şartlarda donkişotluk yapmak için de para gerekmekte... yani iç içe geçmiş bir durum söz konusu...
Serkan_Devrim 19.01.2006, 17:50 Kapitalizmi ideolojiyle yenemessiniz, kapitalizmi yenmek istiyorsanız onun silahına sahip olmanız gerekir.
kapitazlizmin sonu kendisidir. kapitalizmi onun silahıyla da yenemezsin. onun silahıyla hareket edersen kendini; diğer kapitalistten pay kapmaya çalışan ve bu yüzden ona saldıran ama özünde kapitalistleşmiş olarak bulursun.
kapitazlizmin sonu kendisidir. o(kapitazlizm) bu sonun farkında ve geciktirmeye çalışıyor. umudu bu sonu geciktirerek ilerki zamanlı bir teknolojide bu sonu durdurmak. ama bu mümkün görünmemektedir. lenin bunu şöyle açıklıyor: bütün uluslar sosyalizme varacaktır. kaçınılmaz bir şeydir bu.
kapitazlizmin sonu kendisidir. kapitalizmi onun silahıyla da yenemezsin. onun silahıyla hareket edersen kendini; diğer kapitalistten pay kapmaya çalışan ve bu yüzden ona saldıran ama özünde kapitalistleşmiş olarak bulursun.
kapitazlizmin sonu kendisidir. o(kapitazlizm) bu sonun farkında ve geciktirmeye çalışıyor. umudu bu sonu geciktirerek ilerki zamanlı bir teknolojide bu sonu durdurmak. ama bu mümkün görünmemektedir. lenin bunu şöyle açıklıyor: bütün uluslar sosyalizme varacaktır. kaçınılmaz bir şeydir bu.
sosyalizm ve kapitalizm arasında son bakımından fark yoktur bu kapitalizmi haklı çıkarmayacağı gibi sosyalizmi de kötü yapmaz.
birisinde bütün sermaye devlettedir ve devlet bürokratları bal kaymak yerken halk perişandır :)
diğerinde ise bütün sermaye büyük şirketlerdedir. büyük şirketlerin sahipleri yağı balı yerken halk yine perişandır :)
bence çözüm ikisindede değildir. insanlığı parası kurtaramayacağı gibi donkişotluğuda kurtaramaz. önce kişi kendisini kurtarmalıdır. kendisini kurtaran parayada ihtiyaç duymaz, don kişotluğa da
kapitazlizmin sonu kendisidir. kapitalizmi onun silahıyla da yenemezsin. onun silahıyla hareket edersen kendini; diğer kapitalistten pay kapmaya çalışan ve bu yüzden ona saldıran ama özünde kapitalistleşmiş olarak bulursun.
kapitazlizmin sonu kendisidir. o(kapitazlizm) bu sonun farkında ve geciktirmeye çalışıyor. umudu bu sonu geciktirerek ilerki zamanlı bir teknolojide bu sonu durdurmak. ama bu mümkün görünmemektedir. lenin bunu şöyle açıklıyor: bütün uluslar sosyalizme varacaktır. kaçınılmaz bir şeydir bu.
İdeolojik yaklaşımdır bu ama realist değildir. Bak şöyle düşün terörizm lafla çözülüomu silah a silah. Kaba kuvvete kaba kuvvet. veya istenileni vermek. ki bu kaybetmektir. Bu temel bir değerdir, bence karşısında olduğun şeyi yoketmenin en etkili ve kesin çözümü karşısındakinin silahıyla onu vurmaktır.
Serkan_Devrim 19.01.2006, 18:38 İdeolojik yaklaşımdır bu ama realist değildir. Bak şöyle düşün terörizm lafla çözülüomu silah a silah. Kaba kuvvete kaba kuvvet. veya istenileni vermek. ki bu kaybetmektir. Bu temel bir değerdir, bence karşısında olduğun şeyi yoketmenin en etkili ve kesin çözümü karşısındakinin silahıyla onu vurmaktır.
marx ile lenin in çözümlemesi onun sonunun kendisi olduğunu söyler. kapitalizm çökmeye mahkumdur. nedenini daha sonra yazacağım.
İdeolojik yaklaşımdır bu ama realist değildir. Bak şöyle düşün terörizm lafla çözülüomu silah a silah. Kaba kuvvete kaba kuvvet. veya istenileni vermek. ki bu kaybetmektir. Bu temel bir değerdir, bence karşısında olduğun şeyi yoketmenin en etkili ve kesin çözümü karşısındakinin silahıyla onu vurmaktır.
Sn. Adam herşeye atlıyomuş gibi oldum ama tutamadım
İnsan bence kendisine bir yol çizip o olmalı. o yoluda insanlık adına olmalı. neyse o olmalı. eğer İnsanların yaptıklarına yaptıkları ile karşılık verirsek kendimiz olamayız. şimdi bir hırsız malımızı çaldığı için ne yapardık. 3 ihtimal var.
1- evet bende onun malını çalardım.
2- görmemezlikten gelirdim
3- hakkımı savunur malımı isterdim. kanuna başvururdum. neden yapığını anlamaya çalışırdım.
1- de sizde ondan farklı olmazdınız.
2- de İnsan olmamış olurdunuz. çünkü insan tepki veren bir varlıktır.
3- de ise İnsanlık adına bir şey yapmış olurdunuz.
Serkan_Devrim 19.01.2006, 18:44 birisinde bütün sermaye devlettedir ve devlet bürokratları bal kaymak yerken halk perişandır :) sosyalizm son değildir ki. sosyalizm komünizme geçiş aşamasıdır. komünizmde ise para yoktur. ayrıca sosyalizmde devlet brokratlarının bal kaymak yemesi de mümkün değildir. sosyalizmde eşit işe eşit maaş vardır. söylediğinin tersine işçi rahatlar sosyalizmde. sosyalizm işçi diktatörlüğüdür. ama bu diktatörlük sınıfların kaldırılmasına kadardır.
bence çözüm ikisindede değildir. insanlığı parası kurtaramayacağı gibi donkişotluğuda kurtaramaz. önce kişi kendisini kurtarmalıdır. kendisini kurtaran parayada ihtiyaç duymaz, don kişotluğa da bu iş hep böyle başlar. insan önce kendini kurtarmaya çalışır. kurtarınca dururmu? hayır. daha çok kazanmak ister. bugün hangi iş adamının paraya ihtiyacı var?
ayrıca sana şunu söyleyebilirimki; senin istediğin dini yaşam sosyalizme ters değil, tersine destekleyicisidir.
Serkan_Devrim 19.01.2006, 18:47 1- evet bende onun malını çalardım.
2- görmemezlikten gelirdim
3- hakkımı savunur malımı isterdim. kanuna başvururdum. neden yapığını anlamaya çalışırdım.
1- bu kapitalizmdir.
2- buna bir ideoloji bulamadım.
3- işte bu sosyalizmdir.
ben müslümanlığı anlamaya çalışan bir İnsanım anladıklarımı ise sosyalizmden yada kominizmden almadım. aslında sosyalizm müslümanlığın dünya malına bakış açısını yansıtır ama bu tamamen kişisel irade ile olmalıdır. devlet kanunları ile değil. keza bizim şeriatçilerde bu bakış açısı ile(zorlama ve baskı ile) şeriat yaptılarda nice insan heba oldu. kominizm de de tüm sistemlerde sistemi yaşatan İnsandır. İnsan olmak ise ne sosyalizmin konusudur nede kominizmin. İnsanlık herşeyi yaşatır. ama sistemler İnsanlık yaratamaz. İnsan için vardırlar. İnsan ise irade ettikçe, hissettikçe vardır. bunu seçmelidir. bu yüzdende kanun olmamalıdır bu.
1- bu kapitalizmdir.
2- buna bir ideoloji bulamadım.
3- işte bu sosyalizmdir.
1. si günahtır.
2. si gaflettir
3. sü İnsan olmaktır.
Arkadaşlar ben kana kan demiyorum. Yalnış anlıyorsunuz beni. Ben legali oluşturan ı değiştirmenin tek yolu legale kanalize olmaktır diyorum. Yani atıyorum T.C.'de yolunda gitmeyen bir şeyleri değiştirmek için dağa çıkmak çözüm değildir ekonomik ve siyasal olarak güçlenip meclise girmektir. Kapitalizmi yenmenin yolu da budur. Lafla olmaz bu işler, kapital sahibi olmak her zaman gaddar olmayı gerektirmez. Demek istediğim yaptırım gücü olmadan sırf ideolojiyle bir şeyler yürümüyor ne yazik ki.
sadece Hz. Hasan ve Hz. Hüseyinin ölüm sebebini anlarsan cevap çıkmış olur tabi yapman gerekende.
Arkadaşlar ben kana kan demiyorum. Yalnış anlıyorsunuz beni. Ben legali oluşturan ı değiştirmenin tek yolu legale kanalize olmaktır diyorum. Yani atıyorum T.C.'de yolunda gitmeyen bir şeyleri değiştirmek için dağa çıkmak çözüm değildir ekonomik ve siyasal olarak güçlenip meclise girmektir. Kapitalizmi yenmenin yolu da budur. Lafla olmaz bu işler, kapital sahibi olmak her zaman gaddar olmayı gerektirmez. Demek istediğim yaptırım gücü olmadan sırf ideolojiyle bir şeyler yürümüyor ne yazik ki.
sevgili adam ben seni çok iyi anladım... verdiğin örnek çarpıtılmaya müsaitti bu yapıldı. (<silaha silah örneği). kapitalizmin kendi kendini bitirmesini sosyalizme geçiş olarak görmek aşırı umut sahibi olmak demektir. zira bunun kaç 100 yıl bin yıl gerektireceği bilinemez. Kapitalizme onun silahı ile karşılık vermek nasıl olmalı en önemlisi budur. Eskiden dinciler tv yi izlemezken şimdilerde tv yayını ile daha fazla kişiye ulaşmaya çalışmaktalar. kapitalizmle mücadele etmek için kapitalizmin tüm araçlarından yararlanılmalıdır tabiki. İşte burdada kapitalizmi aracı olarak kullanırken kapitalizmin parçası olma durumu ortaya çıkmakta. buradaki yöntem ne olmalı bilemiyorum.
sadece Hz. Hasan ve Hz. Hüseyinin ölüm sebebini anlarsan cevap çıkmış olur tabi yapman gerekende.
Arkadaşım anlamak istemiyorsun anlayamayacaksın o yüzden boşuna nefesimi tüketmiyim.
sevgili adam ben seni çok iyi anladım... verdiğin örnek çarpıtılmaya müsaitti bu yapıldı. (<silaha silah örneği). kapitalizmin kendi kendini bitirmesini sosyalizme geçiş olarak görmek aşırı umut sahibi olmak demektir. zira bunun kaç 100 yıl bin yıl gerektireceği bilinemez. Kapitalizme onun silahı ile karşılık vermek nasıl olmalı en önemlisi budur. Eskiden dinciler tv yi izlemezken şimdilerde tv yayını ile daha fazla kişiye ulaşmaya çalışmaktalar. kapitalizmle mücadele etmek için kapitalizmin tüm araçlarından yararlanılmalıdır tabiki. İşte burdada kapitalizmi aracı olarak kullanırken kapitalizmin parçası olma durumu ortaya çıkmakta. buradaki yöntem ne olmalı bilemiyorum.
sn. Oli bu tanımda olmadı. hayatın her adımında iyi ve kötü vardır. etkileri engellemeye çalışmak hem zor hem de Dincilik değildir(önyargıdır). bunu papalıkda yapmış ve sonu yıkım olmuştur. asıl dincilik her etkinin iyi ve kötü yanlarını ayıklayabilecek bilinçli insanlar yaratmaktır. sisteme kanalize olmak demek tv örneğinde tüm tv kanallarını ele geçirip Tv leri kapatıp tv siz yaşamaya çalışan bir dinci kesimi olurdu. ama dinciler yanlışlarını anlamışlar ve gerçek dinciler yetiştirmeye çalışmışlardır. tabi yine kendi iyilerine göre.
sevgili adam ben seni çok iyi anladım... verdiğin örnek çarpıtılmaya müsaitti bu yapıldı. (<silaha silah örneği). kapitalizmin kendi kendini bitirmesini sosyalizme geçiş olarak görmek aşırı umut sahibi olmak demektir. zira bunun kaç 100 yıl bin yıl gerektireceği bilinemez. Kapitalizme onun silahı ile karşılık vermek nasıl olmalı en önemlisi budur. Eskiden dinciler tv yi izlemezken şimdilerde tv yayını ile daha fazla kişiye ulaşmaya çalışmaktalar. kapitalizmle mücadele etmek için kapitalizmin tüm araçlarından yararlanılmalıdır tabiki. İşte burdada kapitalizmi aracı olarak kullanırken kapitalizmin parçası olma durumu ortaya çıkmakta. buradaki yöntem ne olmalı bilemiyorum.
Ewt haklısın örnek seçimim pek yerinde olmamış. Bence olması gereken şudur. Hepimiz elimizden geldiği kadar ekonomik olarak güçlenmeliyiz. Bunu yaparken tabi ki gaddarlık ve adaletsizlik yapmadan başarmalıyız. Bugün nasıl sionistler dünyanın zirvesinde dünyayı yönetiyolarsa, ki bunun tek nedeni kapitale sahip olmalarıdır. Ancak bu şekilde kapitalizmi ve gaddarlığı yıkmak mümkün olur.
Serkan_Devrim 19.01.2006, 19:26 sevgili adam ben seni çok iyi anladım... verdiğin örnek çarpıtılmaya müsaitti bu yapıldı. (<silaha silah örneği). kapitalizmin kendi kendini bitirmesini sosyalizme geçiş olarak görmek aşırı umut sahibi olmak demektir. zira bunun kaç 100 yıl bin yıl gerektireceği bilinemez. Kapitalizme onun silahı ile karşılık vermek nasıl olmalı en önemlisi budur. Eskiden dinciler tv yi izlemezken şimdilerde tv yayını ile daha fazla kişiye ulaşmaya çalışmaktalar. kapitalizmle mücadele etmek için kapitalizmin tüm araçlarından yararlanılmalıdır tabiki. İşte burdada kapitalizmi aracı olarak kullanırken kapitalizmin parçası olma durumu ortaya çıkmakta. buradaki yöntem ne olmalı bilemiyorum.
ben adamı anlıyorum. onun sözlerini çarpıtmak asla amacım değildir. sosyalizme geçiş için kapitalizmin kendi sonunu beklemeli demedim. ve bu umut dediğin gibi bin değil binlerce yıl sonrasının olabilir. ama kapitalizmi yıkış için onun silahı kullanılamaz. ayrıca kapitalizm kendi sonuna mahkumdur. yani ölümü bekleyen ama kabullenemeyen bir hasta adam gibi.
Serkan_Devrim 19.01.2006, 19:28 E Bence olması gereken şudur. Hepimiz elimizden geldiği kadar ekonomik olarak güçlenmeliyiz. Bunu yaparken tabi ki gaddarlık ve adaletsizlik yapmadan başarmalıyız. işte bunu anlatmaya çalışıyorum. ekonomik olarak güçlenmek gaddarlık ve adaletsizlikten geçer. başka türlü olamaz.
Bakın arkadaşlar olaya reel örnekler veriyim.
1)Atatürk Osmanlı Devleti'ni yıkarken kendisi de Osmanlı Devlet'inin üst düzey bir askeri yöneticisi değil midir?
2)Hitler Weimar Cumhuriyeti'ni yıkarken kendisi de Weimar Cumhuriyeti'nin şansolyesi(başbakanı) değil midir?
Bu örnekler sıralanıp gider...
Demek istediğim bir şeyi yıkmak için onun içinde bulunmak onun organı olmak gerekir, öbür türlü çok zordur. Tarih kitaplarında öğrenmedik mi? Çinliler Türkleri nasıl yıkıyorlar dı? Şu an hala dahi bizi güçsüzleştirmeye çalışanlar içten bizi zayıflatmaya çalışmıyorlar mı? Yıkma işlemi ancak içerden olursa tam anlamıyla başarıya ulaşır.
arkadaşlar genel olarak ne yapmaya çalıştığınızı söylersem
düşman top, tank, füze, uçak vb teknolojik silahlarla üzerinize gelirken siz diyorsunuzki biz de uçak yapalım, vb. alet yapalım. hayır, sadece yapmanız gerekeni yapabilirsiniz. kendinizi tanımayı. Osmanlı- Avrupa olayı ortadadır. Avrupayı yükselten değer Osmanlıyla savaşması değil kurtuluşu kendisinde ve anlayışta birlik sağlayarak yamış Osmanlı ise tam tersi anlayışta birlik ayrılıklara çevrilmiştir.
işte bunu anlatmaya çalışıyorum. ekonomik olarak güçlenmek gaddarlık ve adaletsizlikten geçer. başka türlü olamaz.
Olaya aşırı ideolojik bakarsan bu dediğin doğru olur. Ben katılmıyorum örneği az olmasına rağmen bir insan isterse hem ilkeli adaletli ve hoşgörü sahibi olur hem de ekonomik olarak güçlenebilir. Örnekleri de vardır.
morkusakli 19.01.2006, 20:14 sevgili canlar öncelikle hepinize özümden birer demet sunuyorum tek tek. anketi ve konuyu açan olarak sizlere bir iki kelimede ben söylemek isterim. her şeyden önce hepinizi tebrik etmekten kendimi geri alamıyorum. bir konuyu tartışmak çözüm yolu bulmanın yarısı derim ben. evet bir şeyler yapmak için belirli güçlere sahip olmak zorundasın. konu özelikle gazetecilik yada bir topluluğun konusu oldumu elindeki güçler taktir edersinizki daha fazla olmalıdır. bence bir insan toplumda bir şeyler yaphmak istiyorsa belirli şeyleri kullanmalı ancak kendi özünden yada değiştirmek istediği şeylerden taviz vermemelidir. değilmidir dünya toplumlarında küçük de olsa taviz verilen amaçlar sonuca ulaştırılamamıştır. tıpkı 80 öncesi kurulan sol dernekler gibi. neyse benim anlatmak istediğim bu değil. ama insanların bir şeyler yapmak için ellerinde belirli güçlerinin olması gerekmektedir. ama hasıl olan elindeki gücü amacını kendini ve kişiliğini saptırmadan kullanmaktır. gazetecilik yapıp topluma yön vermek yada bir şeylerin savaşını vermek istiyorsan güçten vazgeçmemelisin. çünkü evet devir o devirdir. ADAM kardeşimin söylediği gibi toplumu yönetenlerin silahını kullanmak gereklidir. ama insan yapmak istediğinden de asla vazgeçmemelidir. topluma kendine ve kişiliğine bir şeyler kazandırmak istiyorsa eğer insan çıktığı yolun başını unutmamalıdır. zamanında osmanlı güçlüymüş, dünyla devletlerinin dinlerine bile yön verebiliyormuş bugün din ön planda değil devlet yönetimlerinde. ama bakın israil maddi açıdan zengin şimdi zaman zaman bizçim ülkemezi bile içten yönetiyor. sonuş şu olsa gerekki bana göre güçü yerinde kullanmalı insan kişiliği ve çıktığı yolun başını yani amacını hiç bir zaman unutmamalırdır...............
morkusakli 22.01.2006, 18:59 evet sevgili canlar günümüz dünyasında her zaman para hakim gelmiştir ancak insan donkuşotluk yapmakta toplum için gerekli olan bir şeydir
evet sevgili canlar günümüz dünyasında her zaman para hakim gelmiştir ancak insan donkuşotluk yapmakta toplum için gerekli olan bir şeydir
selam malesef günümüzde ekonomi ön plandadir tabiki kisiligini kaybetmemek sartiyla param olmus insanligim yok neye yarar
öbür yana götürecek halimiz yok düsenin dostu yoktur anlaminda
madiyat önde gelir
morkusakli 06.02.2006, 16:38 evetsevgili can kişilik önemli dir ama gazetecilik yapıyorsan ve toplumuna yön vermek istiyorsan doğruları yazmak istiyorsan biraz da paran olmmsı gerekli değilmi
malesef günümüzde para daha önemli gibi gözüküyor...
morkusakli 06.02.2006, 20:43 evet para daha fazla ön planda tutuluyuor ama yanlış insanları düzeltkmek için paranın gerekli olduğunu düşünüyorum ben başka türlü para insanın kişiliğini bozmaz mı
|