Orijinalini görmek için tıklayınız : son zamanda ayni ayni avartarlari görüyorum: canlar avartarinizdaki adam kim?
Bir Zeynep 23.12.2006, 17:24 selam canlar.
son bi kac gündür cok ama cok avartarlarin ayni oldugunun farkina vardim, bir adam var kirmizi baslik takmis, eminim alevilikle ilgili. "kizilbas" mi demek istiyor? bu adam kim, ne yapmistir ve neden avartarinizda? sorumu bagislayin. türkiyeden uzagim, haberleri izliyorum fakat bu yeni bi "olay" felan mi? adam kim, neyin nesi, bu baslikla ne demek istiyor? onu destekliyormusunuz, yoksa neden avartarinizda? ne demek ne yapmak istiyo bu adam? sehit mi oldu yoksa? onu rahmetle mi aniyorsunuz, napiyorsunuz? anlayamadim. merak ettim. aleviyse veya alevilik icin önemli bir adamsa, bunu bir alevi olarak bilmem gerek diye düsünüyorum. o yüzden actim bu topigi. kusura bakmayin.
tesekkürler. cevabinizi bekliyorum, hic biseyden haberim yok.
saygilar.
canım benim, zeyno bacım... sanırım bu link soruna cevap verecek :)
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=24263
selam canlar.
son bi kac gündür cok ama cok avartarlarin ayni oldugunun farkina vardim, bir adam var kirmizi baslik takmis, eminim alevilikle ilgili. "kizilbas" mi demek istiyor? bu adam kim, ne yapmistir ve neden avartarinizda? sorumu bagislayin. türkiyeden uzagim, haberleri izliyorum fakat bu yeni bi "olay" felan mi? adam kim, neyin nesi, bu baslikla ne demek istiyor? onu destekliyormusunuz, yoksa neden avartarinizda? ne demek ne yapmak istiyo bu adam? sehit mi oldu yoksa? onu rahmetle mi aniyorsunuz, napiyorsunuz? anlayamadim. merak ettim. aleviyse veya alevilik icin önemli bir adamsa, bunu bir alevi olarak bilmem gerek diye düsünüyorum. o yüzden actim bu topigi. kusura bakmayin.
tesekkürler. cevabinizi bekliyorum, hic biseyden haberim yok.
saygilar.
sevgili zeynep, avukat sn Behiç Aşçı abi o resimdeki, f tipi cezaevlirini ve tecrit i protesto için canını hiçe sayarak ölüm orucunda yaklaşık 265 gün olmuş topik burada;http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=8516&highlight=behi%E7+a%FE%E7%FD saygılarla....
Bir Zeynep 23.12.2006, 17:34 cok tsk ederfim, tekrar kusuruma bakmayin. bilmiyordum. verdiginiz linklere bi göz atacagim.
yani alevilikle alakasi yok öylemi? ceaevi protestosu yani.. ama o kirmizi kusak ne diye? neyi sembolize ediyo?
"tecrite son" diyorlar, tecrit ne demek :( bu kelimeyi tanimiyorum :(
ölüm orucuyla protesto mu ay insanin ici ciz ediyo, niye böyle yapiyorlar, niye destekliyorsunuz canlar, baska yolu yok mu bunun? olayi tam anlamadim daha.. ceza evi, tecrit. ama ne demek bu? göz yuma yuma ölsünler mi simdi?
neden hep kirmizi ve sari? bu renkler ne demek?
F tipi ne demek? yaw okuyorum yorumlari ama anlam veremiyom ki, kelimeleri anlamiyorum :(
mhp ve fasism mi? ne demek bu? mhp partisi fasism partisimi? fasisizmi sevmem bak, ne türk nede kürt fasistleri severim, fasism cirkin bisey, hepimiz kardesiz. fasiszm olayi mi bu? anlamiyorum biseyyyyyyyyyyyyyyyy...
cagdascetin 23.12.2006, 18:31 cok tsk ederfim, tekrar kusuruma bakmayin. bilmiyordum. verdiginiz linklere bi göz atacagim.
yani alevilikle alakasi yok öylemi? ceaevi protestosu yani.. ama o kirmizi kusak ne diye? neyi sembolize ediyo?
Alevilikle alakası var.Şöyle var.Aleviler olarak yüzyıllar boyunca ezildik ve ezilenin haklının yanında olduk.F Tipi ve tecrit,insanların düşüncelerini yozlaştırmak,yok etmek ve bilinçsiz bir toplum yaratmak için kurulan ceza evleridir.
"tecrite son" diyorlar, tecrit ne demek :( bu kelimeyi tanimiyorum :(
ölüm orucuyla protesto mu ay insanin ici ciz ediyo, niye böyle yapiyorlar, niye destekliyorsunuz canlar, baska yolu yok mu bunun? olayi tam anlamadim daha.. ceza evi, tecrit. ama ne demek bu? göz yuma yuma ölsünler mi simdi?
Av.Behiç Aşçı ve yanında İzmir Burosu F tipi tecrit için her türlü yola başvurdu.Ama hiç bir eylemde bulunulmadı F Tipi devam etti.Tek yol ise ölüm oruçları kaldı.Düşün ki bir Av. ölüm orucuna başlamış.
Tecrit= İnsanı olmayan, insan haklarından öte, hayvanlara bile daha önem verilen bir ortam da, kişileri özgüvenlerinden, kimliklerinden yoksun bırakarak, düşüncelerinden soyutlamaya çalışmaktır.
neden hep kirmizi ve sari? bu renkler ne demek?
Renk seçimleri kişilerin isteğine göre; kimisi sarı seçer kimisi kırmızı kimisi mavi.
F tipi ne demek? yaw okuyorum yorumlari ama anlam veremiyom ki, kelimeleri anlamiyorum :(
F Tipi; devrim ve düşünce suçlularının düşünmesini ve eylemlerini engellemek kişisizlikleştirmek yani yozlaştırmak için kurulan tek kişilik hücrelerden oluşan hapishaneler.
mhp ve fasism mi? ne demek bu? mhp partisi fasism partisimi? fasisizmi sevmem bak, ne türk nede kürt fasistleri severim, fasism cirkin bisey, hepimiz kardesiz. fasiszm olayi mi bu? anlamiyorum biseyyyyyyyyyyyyyyyy...
MHP = Miliyetçi Hareket Partisi
Her türlü pisliğin içinden çıkan bir partidir.Kolu heryere uzanır.Rahmetli Ecevit'in arşivinden çıkan belgelerden şu sonuç çıkıyor;
Maraş Katliamı MHP ve Mit önderliğinde yapıldı.
MHP'nin hedef kitlesi gençlik.
Her şehirde genç kitleyi hedef alan Ülkü Ocakaları vardır.Bu gençler sayesinde her lisede MHP'li genç görebilirsiniz.
Faşist'in anlamını zaten biliyorsun.Faşist MHP'yide şu söylediklerimden anlşamışsındır.
F tiplerinin hedef kitlesi arasında Alevilerde var.Bunu unutmayalım.
Aleviler olarak asırlar boyunca ezilenin yanında olduk ve olacağızda.
Bir Zeynep 23.12.2006, 19:06 sagolasin canim kardesim, cok tsk ederim. bilgilendirdin beni. demek ölye. ok. daha iyi anliyorum o zaman. kesinlikle karsiyim!
ama ölüm orucu fikrini gene begenmedim, baska cözümü yok mu yaaaa :( yapmasinlar böyleee.
|
|