Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniverstelerdeki Karşıt Görüşlü Öğrenci Gurupları
pınar_86 24.12.2006, 21:57 Mersin Üniversitesinde dün yaşanan faşist saldırıların ardından, bugünde çevik kuvvet öğrencilere saldırdı.
Dünkü saldırının ardından faşistlerin yine okula satırla bıçakla geldiğini tespit eden öğrenciler, bir faşisti satırıyla yakalayarak okulda bulunan basın mensuplarına ve öğrencilere teşhir ettiler. Faşistlerin Meslek Yüksek Okulu kantininde toplandığını öğrenen 300 kişilik öğrenci topluluğu okul kantinine yürümek istedi. Çevik kuvvetin müdahalesi ile karşılaşan öğrencilere gaz bombaları ve coplarla saldırısı sonucu çok sayıda öğrenci yaralandı. Öğrenciler fen edebiyat fakültesine çekildiler.
Uzun süren bekleyişten sonra faşistlerin çevik kuvvet korumasında elerini kollarını sallayarak okuldan çıkartıldığı gözlenirken, Rektörün emri ile okuldan bütün öğrenci ve öğretim üyeleri dışarı çıkarıldı. Okula gelen öğretim üyeleri bile okula alınmadı.
Üniversite bahçesi çok sayıda panzer ve çevik kuvvet otobüsleriyle adeta bir polis karargahına dönüştürüldü. Uzun yıllardan sonra ilk defa üniversitede bu boyutta bir polis işgali ve saldırısının olması dikkat çekti.
Fen edebiyat fakültesine saldıran polis çok sayıda öğrenciyi döverek gözaltına alındı. 40 tan fazla gözaltının olduğu ve çoğunun yaralı olduğu bilgisi edinildi.
Halkevleri, SDP, DTP, İHD ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri
olaylar sürerken üniversiteye giderek rektör yardımcısıyla bir görüşme yaptı. Rektör yardımcısının tavrının çevik kuvvet polisinden farklı olmadığı kurum yöneticileri tarafından ifade edildi.
www.sendika.org alıntıdır.
bazı özel kanallarda televizyondan izlemişsinizdir.çünki bu haber henüz taze.
aleviforum üyelerinin bir çoğu üniverste öğrencisi bu benim dikkatimi çekti.
ve muhakkak tüm üniverstelerde karşıt guruplar mevcut.sakarya üniverstesinde yoğunluk olarak ülkücü grupları var mesela.arkadaşlar ben bu tür olayların zaman zaman cereyan ettiği üniverstelerde okuyan arkadaşlarımızdan bize olaylar yaşanılanlar hakkında bilgi vermesini istiyorum.
kendileride bu tür eylemlerin içinde olanlar varmı.ve okullarınızdan bu anlamda rahatsızlık duyanlar var mıdır.
üniversteye gitmeyip ve yine bu tür eylemlerde bulunanlarda varsa aramızda lütfen onlarda anlatsınlar yaşadıklarını.şimdiden cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler.
mahmutmete41 24.12.2006, 22:18 Pınarcığım duyarlılığına teşekkürler.
Bu olay sadece Mersinde değil ülkenin her tarafında aynı.Benim oğlum aynı nedenlerden dolayı Kars Kafkas üniversitesinde eğitimini yarım bıraktı,Yeğenim İstanbul üniversitesi hukuk fakültesinde aynı sorunları yaşıyor.Bunlar benim yakınlarım ,daha bilmediğimiz bir sürü bu durumda mağdur olanların olduğuna inanıyorum...Dostçakal....
mehmet_onal 24.12.2006, 22:20 pınar 86 arkadaşım insanlarımız yeterince teşir ediliyor burda kendilerini öne çıkarmalarına gerek duymuyorum ki bence de bu yanlış olur.aleviforuma her düşünceden insanın yakın takibinde olduğunu unutmayalım.kişiler yaptığı eylemlerde bireysel sataşmalara maruz kalabirlirler.onun için gerek yok diye düşünüyorum konuyu bizimle paylaştıgın için teşekkürler.
pınar_86 24.12.2006, 22:29 pınar 86 arkadaşım insanlarımız yeterince teşir ediliyor burda kendilerini öne çıkarmalarına gerek duymuyorum ki bence de bu yanlış olur.aleviforuma her düşünceden insanın yakın takibinde olduğunu unutmayalım.kişiler yaptığı eylemlerde bireysel sataşmalara maruz kalabirlirler.onun için gerek yok diye düşünüyorum konuyu bizimle paylaştıgın için teşekkürler.
yanlış anlaşılmasın ben asla ayrımcı bir kişiliğe sahip değilim olanlarında karşısındayım.ama bu sorunlar ciddi.ve ele alınmalı.burada kimse ırkçılık yapmadan sadece sorununu yazabilir ve özgürdür.bence konuşulsun herkez olan biteni bilsin bunda bir sakınca yoktur umarım.
hatta bakın ben yazayım işte bizim okulda ahmet kaya şarkıları yasak ama diğer tüm taraflara hitap eden şarkılar türküler serbest.bu hakmıdır.özgürlükmüdür sorarım.
şimdi belki bana şöyle diyen olacak buda sorunmu ,ne önemi var yani sende ahmet kaya dinleme.madem önemli değil o zaman dinleyeyim derim bende.
ama bunlar işte hep bizleri kısıtlama bir konuda bu görüşümüzü engelleme çabaları.
sidarta54 24.12.2006, 22:50 pınar86 arkadaşım bende saü mezunuyum belkide bu tür olayların ençok olduğu üniversite bizimkidir özellikle fen edebiyatta yani benim fakültemde çok olay olurdu hatta bir gün cemaatçilerle ülkücüler kantini kitlemişti çok büyük bir olay oldu birbirine girdiler çok bilirim arkadaşlarım sakalları isimleri söylediği türküler yüzünden tehtid edildi..... bu olaylar çoğu üniversitede oluyo ben bu olayların hertürüne karşıyım okullarımız siyasi arena olmamalı
odtülü aslan 24.12.2006, 23:27 Ankarada her hafta yeni bir olay oluyo.Özellikle DTCF, Cebeci ve Gazi Üniversitesinde solculara yönelik saldırılar şiddetlenerek devam etmektedir.Türkiye politik olarak tarihinin en kritik süreçlerinden birine girdi.Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi kürt sorunun çözümünün askıda kalması AB ye verilen imtiyazlar ekonomik durgunluk ülkeyi 2007 de kritik bir sürecin beklediğinin göstergesidir.Bu süreçte birileri toplumda kutuplaşma yaratarak 80 darbesi öncesindeki provakasyonlara girişmektedir.Fakat biz solcular biraz duyarlı olabilsek bu süreci kolaylıkla atlatabiliriz.
abi en sessiz olanı kou galiba şimdilik bi olay yok zate burada genellikle solcu ve aydın ogrenciler cogunlukta ama ülkücü ve takunyacılar tabi ki var.
fakülteye ilk girdiğimde çok güzeldi. hem cebeci yerleşkesi, hem ebf hem de cumhuriyet yurdu. tek kantin vardı ve bizimdi. sonradan hazır solcu alevi kemalist kitle çeşitli örgütler ve gruplarca kullanılmaya başlanıldı. başta tüm eylemlerde tüm gruplar birlikte hareket ederken sonradan ayrışmalar sokuldu. ilk kürt gruplar ayrıştı ayrı masa oluşturdular, ayrı eylemler yapmaya başladılar, okulun içinde ernk marşları söylemeye başladılar, herkese özgür gündem alma zorunluluğu getirildi...
ilk solcu olmayan gruplay ayrıldı, sonra öğretim görevlileri, atatürkçüler uzaklaştı. bunun üzerine yolcular, dsliler, ödpliler ayrı masalarda oturmaya başladılar. insanlar radikalleşti. 2. yılımda arka kantin açıldı, kürtler oraya baskın yapıp biçoğunu dövdüler, aynı insanlar türban eylemi yapmaya başladı ne işse. tanımadığımız tipler gelip gitmeye başladı. tespihli herifler bombalı pankart astılar. ve o yıl 1mayıs öncesi mamak halkeviyle birlikte fakülteyede baskın yapıldı kapmüsten toplam 120 kadar insan içeri alındı. sadece bir gruba dokunulmadı apoculara!!!
bir el ortalığı dağıttı güzelim fakülte darma duman oldu. sağcıların kantin büyüdü, mescit açıldı, hiç yoktan türban eylemleri başladı, etkinlikler düzenlenmedi, önceden polisin giremediği fakülte en ufak bir konserde bile polis baskını yiyordu.
......
şimdi mi. aynı solculuk oynayan tespihli kişiler racon kesiyor. dinciler örgütlenmesini tamamlamış, lümpen tipler çamların altında türk filmi çekiyor, üniversiteden değerli hocalar özel üniversitelere geçtiler, kalanlarda hiçbir öğrenci eylemine katılmamaya yemin etti, bölümler kapatıldı, yurt özelleştirildi...
vel hasıl sistemin istediği oldu.
tekrar öğrenci olmayı çok isterdim, yaptığım hataları bida yapmazdım, kendimi 2 yıl öncesine kadar marksı pop müzik sanatçısı sanan kişilere kullandırmazdım, bir gazete satıcam diye kendimi riske atmazdım, tüm emeklerimin üstüne birilerinin konmasına izin vermezdim....
devrim sürecinde öğrenci tekerleğin içindeki taş gibidir, devrim sürecinin dengesini bozar. (marks yada leninin bir sözü büyük ihtimalle lenin'in)
yaşanan faşist saldırıları dinci baskıları kınıyorum. ilerici krumların gençlere sahip çıkması gerekir. yanlış yapmamları için, onlara yanlış yapılmaması için
FAKÜLTENİN ÖNÜ
Fakültenin yanı demirden köprü
Fakültenin önü bir sıra kavaktı
Biz bir garip yiğit kişiydik
Bütün hürriyetler bizden uzaktı
Faşistler camlara yürüdüler
Kürsüleri kırdılar, höykürdüler
Tığ teber şahı merdan
"Tanrı Dağı kadar Türktü bunlar
Hıra Dağı kadar müslüman."
Ve de kanlı bıçaklı düşman
........................
........................
Gökler ışıyordu yer yer
Ortalık ala şafaktı.
Enver GÖKÇE
Aranıza yeni katıln biri olarak ben özürdileyerek başlamak istiyorum çünkü daha önce bu konu hakkında yorum yapılmış olablir.Bn bu konuya şuan yeni dağil olduğum için yorumum daha önceki olaylara nazaran farklı olabilir.Biz sürekli okullarda alevi veya solcu bireyler olarak eziliyoruz.Şu okulda şöle olmuş ülkücüler veya arkadaşın tabiriyle taknyacılar böle yaptı.Şuan bende öğrenciyim ve bu sıkıntıları az çok çekiyorum.Ama etrafımda da ben gibi birçok alevi ve solcu arkadalarım var.Bunlara karşı cephe alma gibi bi düşüncem yok şu an ama bunlarda bulunan birlik neden bizde yok.Yane merak etiğim bunardaki birliği yaklamak için illaki bir odada,birisinin bize bişeyler söyleyip,bizimde onu uygulamamız mı yane??? Bu bilinçlendirmeyi nasıl yapmamız gerekiyo?
pınar_86 25.12.2006, 14:06 arkadaşlar bakın size bir kantin sohbetimi anlatayım;
bir arkadaşım bana ağzını misvakla yıkayan imanla ölüyor dedi
bende inanmam ben böyle şeylere ne alakası var ki dedim
o da aa sen inançsızmısın dedi bunlar 3 erkek bu tür şeyler diyerek üstüme geldiler bana anlattıkları şeylere bakın şimdi . Atatürkün bir gözü cehenneme bakıyormuş, Atatürk heykellerinin sol elinde kitap hep duruyormuş (siz yorumlayın) , selanikte hep depremler oluyormuş toprak Atatürkü kabul etmiyormuş vs. gibi zırvalıklar
işte alın yani bu nedir ki, ben tamamen yıkanmış beyinler diyorum.bu lafımı açık açık suratlarına da dedim.
ve bu tartıştığım kişi tarikatta açık açık söyledi
odtülü aslan 25.12.2006, 15:19 Aranıza yeni katıln biri olarak ben özürdileyerek başlamak istiyorum çünkü daha önce bu konu hakkında yorum yapılmış olablir.Bn bu konuya şuan yeni dağil olduğum için yorumum daha önceki olaylara nazaran farklı olabilir.Biz sürekli okullarda alevi veya solcu bireyler olarak eziliyoruz.Şu okulda şöle olmuş ülkücüler veya arkadaşın tabiriyle taknyacılar böle yaptı.Şuan bende öğrenciyim ve bu sıkıntıları az çok çekiyorum.Ama etrafımda da ben gibi birçok alevi ve solcu arkadalarım var.Bunlara karşı cephe alma gibi bi düşüncem yok şu an ama bunlarda bulunan birlik neden bizde yok.Yane merak etiğim bunardaki birliği yaklamak için illaki bir odada,birisinin bize bişeyler söyleyip,bizimde onu uygulamamız mı yane??? Bu bilinçlendirmeyi nasıl yapmamız gerekiyo?
Öncelikle aramıza hoşgeldin.Solda birlikteliği yakalayabilmek için solun her kesimine hitab edebilecek örgütlü bir direnişin bulunması lazım.En son DİSK uygulamaya çalıştığı Gençsen diye bir öğrenci sendikası oluşumu var.Fakat bunun ne kadar birliktelik yaratacağını şu an için söylemek zor.
PINAR : şimdi belki bana şöyle diyen olacak buda sorunmu ,ne önemi var yani sende ahmet kaya dinleme.madem önemli değil o zaman dinleyeyim derim bende.ama bunlar işte hep bizleri kısıtlama bir konuda bu görüşümüzü engelleme çabaları.[/QUOTE]
Pınarcım bu sozune cok katılıyorum mesela bızım yurt da muzık kutusunda ıstedıgımız muzıklerın hıcbırı yok odalarda dınlendıgınde laf edılıyo bızde bu konuyu cozmek ıcın ankaraya yakında kısısel ozgurluklerımız engellenıyo dıye dılekce yollucaz...
insanların kişisel hak we özgürlükleri kısıtlanamaz:cursing:
Mersin Üniversitesinde dün yaşanan faşist saldırıların ardından, bugünde çevik kuvvet öğrencilere saldırdı.
Dünkü saldırının ardından faşistlerin yine okula satırla bıçakla geldiğini tespit eden öğrenciler, bir faşisti satırıyla yakalayarak okulda bulunan basın mensuplarına ve öğrencilere teşhir ettiler. Faşistlerin Meslek Yüksek Okulu kantininde toplandığını öğrenen 300 kişilik öğrenci topluluğu okul kantinine yürümek istedi. Çevik kuvvetin müdahalesi ile karşılaşan öğrencilere gaz bombaları ve coplarla saldırısı sonucu çok sayıda öğrenci yaralandı. Öğrenciler fen edebiyat fakültesine çekildiler.
Uzun süren bekleyişten sonra faşistlerin çevik kuvvet korumasında elerini kollarını sallayarak okuldan çıkartıldığı gözlenirken, Rektörün emri ile okuldan bütün öğrenci ve öğretim üyeleri dışarı çıkarıldı. Okula gelen öğretim üyeleri bile okula alınmadı.
Üniversite bahçesi çok sayıda panzer ve çevik kuvvet otobüsleriyle adeta bir polis karargahına dönüştürüldü. Uzun yıllardan sonra ilk defa üniversitede bu boyutta bir polis işgali ve saldırısının olması dikkat çekti.
Fen edebiyat fakültesine saldıran polis çok sayıda öğrenciyi döverek gözaltına alındı. 40 tan fazla gözaltının olduğu ve çoğunun yaralı olduğu bilgisi edinildi.
Halkevleri, SDP, DTP, İHD ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri
olaylar sürerken üniversiteye giderek rektör yardımcısıyla bir görüşme yaptı. Rektör yardımcısının tavrının çevik kuvvet polisinden farklı olmadığı kurum yöneticileri tarafından ifade edildi.
www.sendika.org alıntıdır.
bazı özel kanallarda televizyondan izlemişsinizdir.çünki bu haber henüz taze.
aleviforum üyelerinin bir çoğu üniverste öğrencisi bu benim dikkatimi çekti.
ve muhakkak tüm üniverstelerde karşıt guruplar mevcut.sakarya üniverstesinde yoğunluk olarak ülkücü grupları var mesela.arkadaşlar ben bu tür olayların zaman zaman cereyan ettiği üniverstelerde okuyan arkadaşlarımızdan bize olaylar yaşanılanlar hakkında bilgi vermesini istiyorum.
kendileride bu tür eylemlerin içinde olanlar varmı.ve okullarınızdan bu anlamda rahatsızlık duyanlar var mıdır.
üniversteye gitmeyip ve yine bu tür eylemlerde bulunanlarda varsa aramızda lütfen onlarda anlatsınlar yaşadıklarını.şimdiden cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler.
evet pınar bu duyarlı yaklaşımından dolayı sana ve seningibi dostların varlığı her zaman bizim için değerlidir .bunu bilmeni isterim bildiğin doğrularda hiç şaşma pınar .bu doğruların mutlaka herzaman bir faydası insan hayatında .teşekürler .
arkadaşlar bakın size bir kantin sohbetimi anlatayım;
bir arkadaşım bana ağzını misvakla yıkayan imanla ölüyor dedi
bende inanmam ben böyle şeylere ne alakası var ki dedim
o da aa sen inançsızmısın dedi bunlar 3 erkek bu tür şeyler diyerek üstüme geldiler bana anlattıkları şeylere bakın şimdi . Atatürkün bir gözü cehenneme bakıyormuş, Atatürk heykellerinin sol elinde kitap hep duruyormuş (siz yorumlayın) , selanikte hep depremler oluyormuş toprak Atatürkü kabul etmiyormuş vs. gibi zırvalıklar
işte alın yani bu nedir ki, ben tamamen yıkanmış beyinler diyorum.bu lafımı açık açık suratlarına da dedim.
ve bu tartıştığım kişi tarikatta açık açık söyledi
evet pınar soylediklerini ben de duymustum.iste bu sekilde insanların beyinlerini yıkıyorlar ve o insan öyle hale geliyorki mantıklı düsünmeden herseye saf gibi inanıyor sonrasında al nereye istyersen oraya gotur din için adam öldürt insanlara düsman et.
mustojen 01.01.2007, 20:24 bakalım ben ne yapacam bu sene öss ye gircem inşallah ii bir yerde mühendis olcam basıma bu fasitlerin yuzunden çok iş açilmaz umarım
pınar_86 18.01.2007, 23:07 bakalım ben ne yapacam bu sene öss ye gircem inşallah ii bir yerde mühendis olcam basıma bu fasitlerin yuzunden çok iş açilmaz umarım
inşallah kazanırsın ve umarım dilediğin gibi bir ortam bulursun can.ama yanlış arkadaşlıklar edinmemeni tavsiye ederim kafana göre bir tane dostun olsun yeter.
bolşevik 24.01.2007, 20:25 merhaba arkadaşlar ben hacettepe üniversitesinde okuyorum ama marmara üniversitesinden bir haber vermek istiyorum, geçmiş bir olay ama olsun ne tür yöntemler izlediğini görmek iyi olur üniversite büyüklerinin(!). marmara üniversitesindeki arkadaşlarda bir ara siyasi anlamda hareketlenme olmuştur, yani siyasi konularda fikir paylaşımı, toplanıp konular görüşme...ve bunu fark eden yönetim ne yapsa beğenirsiniz? tüm bölümlere güvenlik kamerası taktırmışlar. evet herhangi fiziksel bir darbe yok; ama yapılan çok kötü ve seviyesiz bir davranıştır, amaç gözetleniyorsunuz mesajını vermek ve öğrenci arkadaşların siyasi alanlarını daraltmaya çalışmak. ama bilmiyorlar ki bu yöntemlerle hiçbir yere varamazlar!
trabzonlu 29.01.2007, 09:57 ben uşak üni kamu 2 sınıf öğrencisiyim.faşizim haksızlık zülum kısacası bu düzen olduktan sonra ülkücü köpekler var oldukça bu kavgalar bitmez.her ünide bu olaylar olur olmaya devam eder.ülkücü köpekler arkadaşımın topsakalı var diye üzerine yürüdüler.sonuçta kavga çıktı.bu en basit bi örnek bunları cogaltmak mümkün.
maktunpek 25.02.2007, 16:20 tşkrler pınar bende meü siyim ve üniversitede çıkan olaylarıda gördüm faşiztlerin saldırdıklarında polisin hiç bir müdahalesi olmadı polisin yanında geçerken slogan attıkları halde polis müdahale etmiyor üstelikl olayların başladıgı ilk gün yeni rektörün göreve başladıgı gün yani rektörün ben buyum yani siyasi görüşünü belli ediyo...
tüm üniversiteler de işbirliği en üst safhada ....baskılarda arttıyor...tabi bi kesime sadece....
Çoğu üniversite ve okulumuzda 60 70 ve 80 dönemlerinin sağcı öğrencileri şimdi bize hoca oldu.
Bu her şeyi anlatıyor sanırım.
Çoğu üniversite ve okulumuzda 60 70 ve 80 dönemlerinin sağcı öğrencileri şimdi bize hoca oldu.
Bu her şeyi anlatıyor sanırım.
evet aytek doğru söylüyor. bilinçli bir şekilde devlet önce çğretmen yetiştiren eğitim fakültelerinin hocalarını değiştirdi. eski bilgili hocaların yerine faşist içi boş hocaları yerleştirdi. burdan yetişen öğretmenlerde genellikle bu hocalar gibi oldu. bu öğretmenler anadoluya salındı ve okullarda eğitim vermeye başladılar. bu sayede devlet yeni nesili sağcı ve bilgiden yoksun bir hale getirerek istediğini elde etmiş oldu.
gokhankgk 27.02.2007, 16:52 kardeşim ben solcuyum ama sağcılar ne kadar tahrikte bulunuyorsa solcularda o akdar tahrikte bulunuyor bu ülkede zamanında sağ sol tartışması yüzünden bi sürü acı kaybımız oldu ama hala uslanmadık bir birimize hoşgörülü davranmalıyız kimse kimsenin savunduğu bi görüşü saygısızlık yapamaz eğer yapılırsa solcuların sağcıalrdan sağcıalrında solculardan bi farkı kalmaz
sivasli_sevgi 27.02.2007, 18:03 pınar arkadsım aynı olayları bende unıversıtede okurken yasadım kendılerıne reıs dıyen bırkac sahıs yuzunden arkadslarımı dovduler ve ben bu yuzden sorusturma yedım okuldan
maktunpek 27.02.2007, 19:39 kardeşim ben solcuyum ama sağcılar ne kadar tahrikte bulunuyorsa solcularda o akdar tahrikte bulunuyor bu ülkede zamanında sağ sol tartışması yüzünden bi sürü acı kaybımız oldu ama hala uslanmadık bir birimize hoşgörülü davranmalıyız kimse kimsenin savunduğu bi görüşü saygısızlık yapamaz eğer yapılırsa solcuların sağcıalrdan sağcıalrında solculardan bi farkı kalmaz
biz saygı gözteriyoz ancak onlar bize saygı göstermiyor mersin üniversitesindeki olayların başlama nedenide faşiztlerin sol görüşlü ögrencilere müdahale etmesidir(mersin yurt kurda başlamıştır)
ben de eskişehir anadolu üni.deyim.burda da arada bir olay çıkıyor ama geçen yıl bahar şenliklerinde osmangazi üni de(esk.deki diğer üni.)şahit olduğum şey yan tarafımızda halay çeken kürtlere kalabalık bir ülkücü grubun saldırması ve bunu ellerinde sopa ve kesici aletlerle(büyük bıçaklar vb.) yapmalarıydı...arkadaşımız olayla alakalı değildi ve olay sırasında kaşı yarıldı...yani yaptıkları dolaylı dolaysız herkese zarar varmek kınıyorum....biz solcuların yaptığı şey ise genelde türküler eşliğinde halay çekmektir ve bunu kimseye zarar vermeden yapıyoruz...
sevgiler...
not:bu tür üzücü olayların durması dileğimle...
musa özden 02.03.2007, 16:56 bu konudaki hassasiyetinden dolay teşekkür ederim kanayan yara bu üniversitelerdeki
YAŞASIN İNSANA İNSAN OLDUĞU İÇİN DEGER VERENLER
candost_20 03.03.2007, 11:56 Kayseri Erciyes üniversitesinde meslek yüksek okul öğrencisiyim.Bu tür eylemler meslek yüksek okullarında daha agırlıklı olarak boy gösteriyor gerçekten.Geçen yıl ufak tefek bi takım tatsızlıklarımız olmuştu faşist topluluklarıyla.O günden sonra pek olay üzerinde hakimiyet gösteren olmadı.Herkes köşesine çekildi.Halende aynı şekilde devam emekte.Bu sadece bizim okulda olan bi durumdur.Diğer okullar,fakülteler ne durumda bi fikrim yok ama sakin görünüyo ortalık.Umarım böylede devam eder...Biz sol görüş ve alevi toplumu olarak ne kadar azınlık olarak bilinsekte haksızlık karşısında bu şekilde olaylar karşısında suskunluğumuzu bozarsak bu sakinlik dervam edip gidecektir...Çünkü karşı faşist taraflar girdiği her işte kuru kalabalıktır ve patırtı gürültüyle bişeyler yapabileceklerini sanıyolar.Kendileride biliyo hiç bişey ypamayacaklarını yapsalar bile belli bi yere kadar yapabileceklerin.Ama ellerinden bişey gelmiyor ne yazık ki başka yollara başvuramıyolar...
serap_kerasus 03.03.2007, 12:59 bu konuda en büyük hata solcuların..sağa karşı birleşileceğine silpya rumuzlu arkadasın da dediği gibi ayrışıyorlar...sol bir bütün olursa saldırılar bu kadar rahat olmaz.. solun içinde farklı duruşler olsa da öncelikle birlik olunmalı, bunu kürt türk alevi sünni solu diye ayırırsak hiç bir yere varamayız, varamıyoruz da. ne oluyor? faşizm güçleniyor.. tüm solcu arkadaşlara sesleniyorum, ortada büyüyk bir pasta varda bunu mu paylaşamıyorsunuz? bugünkü gelinen nokta birlik olmaktır. sonra tartışırsınız, sonra ayrışırsınız.. ama şunu untmayalaım, sol ideolojisini tabana yaymak istiyorsa, öncelikle bunun için zemin gerekiyor..
ama faşiszmin kol gezdiği zeminde sol kendini bile tartışamayacak bunu unutmayaalım.. o yüzden, atatürkçülere de sahip cıkalım, soysal demokratlara da, tkp ye de ödp ye de.. sonra özgür bir ortamda sol tartışır yanlışlarını ve gitmesi gerektiği noktayı.. ama su an yapılması gereken alevi sünni , kürt türk demeden, atatürkçü, sosyal demokrat, sosyalist demeden solda birleşmek.. unutmayayalımki bu ülke sosyal demokrasi zeminini bile oturtamadı.. medyanın durumu ortada.. peki sol kendini nasıl anlatacak.. ünüiversite duvarlarına astıkları pankartlarlamı (ki artık çoğu yerde buna bile fırsat verilmiyo.)..halka inmeden solu halka anlatamayız.. tabana indirmek gerekiyor ve bunun yolu da ayrışmek değil birleşmek.. cok basit bir örnek ama solcular ankarada yüksel, kour, yani cankaya belediyesi sınırları dışında bir eylem yapamaıyor.. keçiörende mümkün mü bu mesela?.. ideolojler, tartışılır anlaşmazlıklar olur.. o ayrı bir konu.. ama tartışacak zemini kaybetmememk lazım.. o yüzden seçimlerde tarafsız kalacağımıza ya da oy potansiyeli çok düşük bir sol partiye oy vereceğimize oy potansiyeli yüksek bir partiye bu shp olur chp olur ya da herhangi biri olur farketmez..bu ülkein seçim sistemi ortada, oy kullanmammak çözüm değil o yüzden..sen kullansanda kullanmasanda oyu en cok alanındır kullanılmayan oylar..eee en cok oyu da sağ kesimin alacağı apaçık ortada.. hangi pastadan pay almayı düşünüyoruz arkadaşlar o zaman.. çoğu zaman eleştirdiğimiz sosyal demokrasi sola giden bir yoldur bu ülkede.. hiç bir devrim tepeden inme olamaz.. inerse anca inme olur zaten.ç. bu bir süreçtir..öncelikle bu süreçi yaşatacak bir zemin bu da sosyal demokratların iktidara gelmesiyle mümkündür..aksini iddia eden varsa lütfen daha güzel bir çözüm önersin.bir bilge 'bir şey kirlenirse, su ile temizlenir;ama su kirlenirse ne olacak?" tabi gönül isterki sosyalist bir partiyi iktidara getirebilecek sol bir çoğunluk olsun bu ülkede, sol partiler %60 lık oyları paylaşmaya çalışsın..ama solun oy potansiyeli ortada.. sosyal demokrasiye bile öcü gibi bakan bir toplum var karşımızda..
o yüzden "Gelin Canlar Bir Olalım"
aykudgöksun 03.03.2007, 13:27 sağcılar da o kadar birlikte değil.alperenleri var reisleri var daha bilmem ne birsürü fraksiyonları var.ancak sol ne kadar birlik olursa olsun arkasında kimse yok.sağcıların arkasında polis var güvenlik var dekan var devlet var.bir sağ-sol kavgasında polisi çağırırsan direk solcuları sopalamaya başlar bunları görüyoruz.faşistler okula ellerini kollarını sallayarak girer biz bir arkadaşımızı sokarken bin dereden su getiririz.şunu anlamak gerekir ki solcular bu ülkede yalnızdır sağcılar gibi ne polis abileri ne general abileri vardır ne de devlet büyükleri...
Blue_Love 03.03.2007, 13:56 2 yıldır gidiyorum nerdeyse hiç olay olmadı :D .geçen sene bahar şenliklerinde onur akın konserinde memleket isteriz diyen 3-5 tane kürte karşı münakaşaya girenler oldu 2 dk bile sürmedi :D okulun neredeyse çoğu solcu ben onları görüyorum :D
kızılbaş16 21.03.2007, 12:54 pınar arkadaşa teşekkür ediyorum ben de uşak ta okuyorum burada bir hareketlilik yok ama bir soğuk savaş havası hakim zaten duyarlılığın için sonsuz teşekkürler
karşıt görüşteki grupların aynı çatı altında yaşaması üniversitelere has bir durum değil heryerde herkes farklı fikir yapılarıyla bir arada yaşıyor yada yaşamak zorunda kalıyor kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes herkese saygı göstermek zorunda olayın bu yönü dikkate alınırsa eğer okullarda ne faşizanlık kalır nede arbede yaşanır.
kadembey 21.03.2007, 14:30 bende mersinde okuyorum ama burda okulda herhangi bir olay olmuyor.kürt olan arkadaşlarımız dün mesela halaylar çekip nevruzu kutladılar.herkes saygı duyup izledi.biz solcular ise burda fazla olduğumuz için genelde olay olmuyor.ama dışardaki ülkücü güçler bu durumu çekemiyorlar ve üniversitenin adını olaylarla karalamak istiyorlar.bu yüzden arkadaşlarımız okuldan uzaklaştırıldı.tek suçları o dışardaki güçlere cevap vermek ve kendilerini korumaktı.ama kazandılar ve geri döndüler.aslında önemli olan herkesin görüşünü özgürce yaşamasıdır.
maktunpek 21.03.2007, 16:02 mersin üniversitesinde solcular fazla
ülkücü(faşiztler) dışardan getirdikleri adamlarla etkili olmaya çalışıyorlar. sadece çalışıyorlar
|