Mesut Gündüz
26.12.2006, 15:19
Aleviliğin bir din olmadığını inanç sistemi olduğunu belirtecek bir çok arkadaşımız ve birçok dinden birşeyler barındırdığını söyleyecek.Burda üzerinde durmak istediğim konu hangi dine daha fazla yakındır.Ve hangi dinden daha çok özellik barındırır içinde yani birini seçmeniz gerekmekte.
Ali_Yolcusu
26.12.2006, 15:26
birincisi topik yanlış yerde açılmış, konu anketler bölümünde açılmalıydı.
ikincisi buna benzer bir topik vardı diye hatırlıyorum :wink:
alevilik bence doğduğu ve yaşadığı coğrafyada bütün dinlere , geleneklere , örflere , yakınlığı vardır ve bunların bir sentezidir. ki bu yüzden secenekler aleviliği katogorileştiriyor bence cevaplar arasında mutlaka yaşamış bütün dinlerin bir sentezimidir ibaresininde koyulması gerekir...zaten cevaplardan islamiyeti secersek islamiyet öncesi bahsedilen aleviliği nereye koyacagız!
bu baglamda alevilk yaşadıgı corafyada tüm dinlerden etkilenmiştir!
Mesut Gündüz
26.12.2006, 15:29
birincisi topik yanlış yerde açılmış
ikincisi buna benzer bir topik vardı diye hatırlıyorum :wink:
Aynı anketin olduğuna ve aynı mantıkla açıldığına kanaat getirdiğiniz, hangi anketse yerini belirtirseniz kapatılmasını talep ederim.
ulalıgenç
26.12.2006, 15:29
Tabi ki İslamiyete daha yakın tabi İslamiyetin şimdiki haline değil
Ali_Yolcusu
26.12.2006, 15:35
Aynı anketin olduğuna ve aynı mantıkla açıldığına kanaat getirdiğiniz, hangi anketse yerini belirtirseniz kapatılmasını talep ederim.
aynı anket demedim buna benzer dedim, bu konuyuda kapsayan daha geniş bir anket...
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=18687
polemik yaratma amacım yok yanlış anlama beni.
aynı anket demedim buna benzer dedim, bu konuyuda kapsayan daha geniş bir anket...
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=18687
polemik yaratma amacım yok yanlış anlama beni.
Gerek benzeri konu olması gereksede Aleviliği sadece ve Sadece Dinsel anlamda bir yere oturtma amacına yönelik olması nedeniyle konuyu kilitliyorum.
Forum Kuralımız,
Alevilik konusunda %110 daha dikkatli olmamız.
Aleviliği sorgulama alanı olarak değil tanıtma ve bilgilendirme olarak görelim. Yediğimniz içtiğimiz giydiğimiz vs benzeri sorgulamalar gibi buda sanki Aleviliğe katkısı olmayan bir sorgulama biçimi.
Bir sonraki adım şımı olacak Alevilik Hangi millete daha Yakındır
Alevilik Hangi Futbol takımına Yakındır
Alevilik Din değildir meshep değildir. Bir "YOL"dur. Bu yolda ise İnsanı tüm objeler vardır iyiden doğrudan güzelden yana olan.
Biz güzel yanı varsa Bütün Dinleri yönünüde alırız gerekirsede yanlışlarını reddederiz.