Orijinalini görmek için tıklayınız : Tunceli / Kureşan

karatepe09
27.12.2006, 15:56
Hepinize salamlar. Tüm Kureşan (konuşma diliyle gureşan)lılar. Bildiğiniz üzere bizler kardeş torunlarıyız. Birbirimizi tanımasakta aynı kanı taşıyan ve değişik köylere yerleşen kardeşlerin torunlarıyız. Ben çayırlı Başköydenim. Aranızda gureşanlı varsa tanışmak isterim

sidarta54
27.12.2006, 16:31
Hepinize salamlar. Tüm Kureşan (konuşma diliyle gureşan)lılar. Bildiğiniz üzere bizler kardeş torunlarıyız. Birbirimizi tanımasakta aynı kanı taşıyan ve değişik köylere yerleşen kardeşlerin torunlarıyız. Ben çayırlı Başköydenim. Aranızda gureşanlı varsa tanışmak isterim

merhaba karatepe09 bende hem anne hem baba tarafından kureşanlıyım çayırlı sırataştanım daha doğrusu ailem oralı....tüm kureşanlılara selamlar
saygılarımla

Hevinn
27.12.2006, 16:35
bende kureşanlıyım çayırlı y.çamurdere köyünden

Selina24
27.12.2006, 17:24
Bende Kuresanliyim Erzincan Merkez Sütpinar köyünden

azel24
27.12.2006, 17:31
slm can
güzel bi topik olmuş emeklerine sağlık,bende kureşanlıyım anne tarafından memleket çayırlı

sevgiyle...

Zaza_024
28.12.2006, 14:54
biri kureşan mı dedi ya.. burdayım burdayım geldim.. ben de kuraşanlıyım arkadaşlar.. hem anne hem baba tarafından.. babam avşen.. annem ekrek köyünden çayırlının.. saygılar herkese..:thumbup1:

karatepe09
28.12.2006, 22:26
Tüm Kureyşan Aşireti mensuplarının biraraya geldiği bir panel düzenlemek isterdim.Biraraya gelir tanışırdık.

Şoreş
28.12.2006, 22:30
tÜM KUREŞAN AŞİRETİ MENSUPLARININ BİRARAYA GELDİĞİ BİR PANEL DÜZENLEMEK İSTERDİM. BİRARAYA GELİR TANIŞIRDIK

Büyük harfle yazmak yasaktır...:hmmm

Şoreş
28.12.2006, 22:44
Kureyşanlılar Tunceli, Elazığ, Erzincan ve Sivasta bulunurlar.. Ağırlıklı Kırmançki olmak üzere Sivas ve Refahiyede Kurmanca konuşurlar.. Kureyşanlıların Kerbeladan geldiği söylentiside var.. Ehlibeyt soyu olarak.. Büyük bir Aşiret..

karatepe09
29.12.2006, 15:32
Anadolu aşiretlerinden. Kureşan Horasandan göçerek Anadoluya yerleşen Kureş İsimli kimseden ismini alır. Manası Oğul ve kardeş kelimelerinin birleşiminden ollduğu söylenir. Alaaddin Keykubat zamanında Anadoluya göçen Kureyş dede Adıyaman a ilk olarak yerleşir. Kureşan Aşireti 7-8 kabileye ayrılmıştır. Bu kabilelerden başlıcaları: Hüsenan, Golan, Kalyan, Dalyan, Alyan, Haman, Süleymanan, Çıtan, Kodan, Seyhan, Kaziyan kabileleridir...." Bilge kişiliği nedeni ile çağında saygı duyulan insanlar arasında yer alır. İlk olarak adıyaman a yerleşen aşiret daha sonra Bingöl, Erzincan, Tunceli, Erzurum ve Elazığ köylerine yerleşir. günümüzde Türkiyenin pek çok köyüne ve İlçesinde bu aşirete mensup insanlar hakimdir. Afyonda, Adıyamanda ve birçok il ve ilçesine Kureyş dede türbesi ile ölümsüzleştirilmiştir. Bu Aşiretebağlı köylerden biride Elazığ ili Karakoçan ilçesine bağlı Akkuş köyüdür.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kure%C5%9Fan"'dan alındı

Şoreş
29.12.2006, 15:35
Anadolu aşiretlerinden. Kureşan Horasandan göçerek Anadoluya yerleşen Kureş İsimli kimseden ismini alır. Manası Oğul ve kardeş kelimelerinin birleşiminden ollduğu söylenir. Alaaddin Keykubat zamanında Anadoluya göçen Kureyş dede Adıyaman a ilk olarak yerleşir. Kureşan Aşireti 7-8 kabileye ayrılmıştır. Bu kabilelerden başlıcaları: Hüsenan, Golan, Kalyan, Dalyan, Alyan, Haman, Süleymanan, Çıtan, Kodan, Seyhan, Kaziyan kabileleridir...." Bilge kişiliği nedeni ile çağında saygı duyulan insanlar arasında yer alır. İlk olarak adıyaman a yerleşen aşiret daha sonra Bingöl, Erzincan, Tunceli, Erzurum ve Elazığ köylerine yerleşir. günümüzde Türkiyenin pek çok köyüne ve İlçesinde bu aşirete mensup insanlar hakimdir. Afyonda, Adıyamanda ve birçok il ve ilçesine Kureyş dede türbesi ile ölümsüzleştirilmiştir. Bu Aşiretebağlı köylerden biride Elazığ ili Karakoçan ilçesine bağlı Akkuş köyüdür.

Horasandan geldiklerine dair bir Kaynak var mıdır acaba ?

Kureyşli
29.12.2006, 16:17
Kureşanli olan annemin anısına tüm Kureyşli canlara Sevgi Ve Saygılar gönderiyorum.

sidarta54
29.12.2006, 19:28
Horasandan geldiklerine dair bir Kaynak var mıdır acaba ?

evet soreş kardeşim banada hep bu söylendi horasandan gelmişiz üniversitede bölümüm nedeniyle araştırma imkanım oldu ancak sadece şuna ulaştım bi hocam osmanlının son dönemlerinde dede soylarına berat verildiğini yani izin belgesi ve arşivde bunu kureyşanlı bir dedeye ait belge bulabileceğimi oradan soy kütüğü çıkarabileceğimi söyledi ancak boa öyle rahat arşiv açmıyor lisansa bu sene yüksek lisansa başladım önümde engel kalmadı başvurucam ancak bir link ekliyorum umarım yasak değildir yasaksa silinebilir http://www.hbektas.gazi.edu.tr/dergi/21_30_yazilar/sayi_23/YALCIN-YILMAZ.htm burada bir icazetname örneği var

sidarta54
29.12.2006, 19:31
Kureşanli olan annemin anısına tüm Kureyşli canlara Sevgi Ve Saygılar gönderiyorum.

kureyşli abim bende bir kureyşanlı olarak size en derin sevgi ve saygılarımı gönderiyorum

Serkan_Devrim
29.12.2006, 19:31
evet soreş kardeşim banada hep bu söylendi horasandan gelmişiz üniversitede bölümüm nedeniyle araştırma imkanım oldu ancak sadece şuna ulaştım bi hocam osmanlının son dönemlerinde dede soylarına berat verildiğini yani izin belgesi ve arşivde bunu kureyşanlı bir dedeye ait belge bulabileceğimi oradan soy kütüğü çıkarabileceğimi söyledi ancak boa öyle rahat arşiv açmıyor lisansa bu sene yüksek lisansa başladım önümde engel kalmadı başvurucam ancak bir link ekliyorum umarım yasak değildir yasaksa silinebilir http://www.hbektas.gazi.edu.tr/dergi/21_30_yazilar/sayi_23/YALCIN-YILMAZ.htm burada bir icazetname örneği var
genel olarak ta Horasan kökenli zaten. Horasan erenleri(Alp erenler) veya alevi büyüklerinin çoğu da tasavvuf ehlinin çoğu da Nişaburdan gelmedir. :)

Şoreş
29.12.2006, 19:39

Verdiğiniz site malesef ki Türkçülük yapmaktadır... Kureyşanlılar Kırmançtır.Bazı yerlerde Kurmanç konuşurlar.

sidarta54
29.12.2006, 19:56
ben nerde türkçülük yapıyor göremedim ancak kureyşanlıların çoğunun kırmanç alevi olduğu hakikattir biz kırmanç bilmiyoruz bu belki öyle olmamamızdan kaynaklanıyordur. bu sadece bir araştırma belgelere dayalı tabiki 1. elden kaynak olunca tarihte kesin doğruluk oluyor ancak tarihi yazanlarıda göz ardı edemeyiz tabiki kendisine göre yazarlar daha önce nette bulduğum bir secerename vardı alevilikle ilgili bir sitede yayınlanmış fakat şu an bulamıyorum eğer ulaşan olursa onuda incelemesini öneririm kureyşan ocağı secerenamesi adında

esmil
29.12.2006, 22:01
bende sırataş koyunden hoşo

sidarta54
29.12.2006, 22:02
ne hoşomu??? galiba akrabayız

esmil
29.12.2006, 22:08
helal dayı

Kureyşli
29.12.2006, 22:08
Siderta54 ilk önce yazılarını okudum verdiğin bilgilerden dolayı tşkr lerimi sunuyorum.Benim akrabalarımın çoğu sırataşlı ve senin kimlerden olduğunu merak ettim.Saygılarımı sunuyorum.

sidarta54
29.12.2006, 22:10
....

Kureyşli
29.12.2006, 23:13
Evet kureyşanlılar birbirini burada bulmaya başladı.İşte forumun bir yararlı yönü daha ortaya çıkıyor.Bu imkanı sağlayan kişilere saygılar sunmaktan başka çare yoktur.Karatepeye,Sıdarta54'e,esmile ve pek çok kişiyede teşekkürlerimi sunuyorum.Ayrıca Sıdarta54'ün araştırma yaparak bize ulaştırdığı bilgilerde aleviforumun ne kadar faydalı bir site olduğunu meydana koymaktadır.Bunun içinde sıdarta54'teşekkür ederim.Saygılarımla.

sidarta54
29.12.2006, 23:18
Evet kureyşanlılar birbirini burada bulmaya başladı.İşte forumun bir yararlı yönü daha ortaya çıkıyor.Bu imkanı sağlayan kişilere saygılar sunmaktan başka çare yoktur.Karatepeye,Sıdarta54'e,esmile ve pek çok kişiyede teşekkürlerimi sunuyorum.Ayrıca Sıdarta54'ün araştırma yaparak bize ulaştırdığı bilgilerde aleviforumun ne kadar faydalı bir site olduğunu meydana koymaktadır.Bunun içinde sıdarta54'teşekkür ederim.Saygılarımla.

ya gerçekten bende çok sevindim sizleri bulduğuma çok iyi oldu abicim saygılarımı sunarım görüşmek üzere

Kureyşli
30.12.2006, 00:13
Ben daha önce belirtmiştim ama yinelemekte zarar yok,annem kureyşli olup Erzincan,Çayırlıya bağlı Harmantepe (eski adı Mığıkar) köyünden olup bende Erzincan,Çayırlı ya bağlı Çaykent doğumluyum,Babamda prizlidir.Annemin hemen hemen bütün akrabaları ise sırataş köyündendir.Bu sitenin yardımı ile hepsine saygılarımı iletiyorum.

karatepe09
30.12.2006, 17:50
İzzettin Doğan hocanın televizyonda Kureyş aşiretinin geçmişini anlattığı bir söyleşisi olmuş. Bu programı izleyen varmı.

sidarta54
30.12.2006, 17:59
yok izlemedim ben duymadım da ne demiş peki karatepe?

tuncerbio
30.12.2006, 18:09
burada aşiretçilik sezinliyorum ..canlar size yakışmıyor...

dare_goze
30.12.2006, 18:53
bende kureşhanlıyım..erzincan altınbaşak beldesi...burdan erzincanda oturan arkadaşlara sesleniyorum gelin belirli yer ve zamanda bir araya gelellim ne dersiniz....

sidarta54
30.12.2006, 19:05

bu forumda buna benzer bi çok konu var arkadaşım bunu köy forumu gibi değerlendirmelisin ...onun dışında emin olki hiç bir aşiretçilik yok ve de bize yakışmayan bir şey yok bu sayade birbirimizi tanıdık dostlarla eğer bu forum kurallarına aykırıysa ilk önce ben rica etmek isterim yetkili arkadaşlarım konu kitlenebilir ben bu konularda çok hassasımdır ancak burda ne bu aşiretin üstünlüğünden ne bir vasfından ne özelliğinden bahsettik nede forumda tek ilgili olduğumuz konu budur elimizden geldiğince konulara katılırız tekrar yineliyorum eğer bu aşiretçilik olarak değerlendiriyorsa ve hoş gözükmüyorsa Sayın görevli arkadaşlarım konuyu kapatınız
saygılarımla...

karatepe09
30.12.2006, 19:13

tuncerbio gardaş, bu forum sitesinin amacının hem aleviliği tanıtmak, alevi topluluğunun biraraya gelerek sohbet ettiği bir ortamı oluşturmak ve gerekirse tanışarak bilgi alışverişinde bulunmak amaçlı olduğunu düşünüyorum. Adıyaman köyleri bölümüne bakarsan oradada Kureşanlılar ile ilgili bir topik açtım. Böylece hangi illere yayıldığımızı öğrenmek amacımda yok değil. Aynı topiği Elazığ içinde açacağım çünki Elazığın Palu beldesindede bir çok kureşanlının yaşadığını duydu. Aşiretçilik yaptığımı düşünüyorsan eğer Erzincanın Başköylülerinin biraraya geldiği bir bölümede dahil olmamı milliyetçilik yapmakla değerlendiremezsin herhalde. Güzel can , tanımadığımız bir kişiyi (kendi adıma değerlendiriyorum)sırf bir araştırma yapmak amacıyla başlattığı bu yazışma sonucusunda aşiretçilik yapmakla suçlaman yada nitelemen oldukça fevri bir çıkış.Ben aşiretçilik yapacak son insanımdır herhalde ancak Kureşanlıların ülkemin dört bir yanında yaşadığını bilmekte ve bunu araştırmaktayım. Bununda gene kendi adıma konuşuyorum bana yakıştığını düşünüyorum. sevgiyle kal

Zaza_024
30.12.2006, 19:13
kendi adıma her türlü toplantıya birlik ve beraberliğe varım..:thumbup: bende kureşhanlıyım..erzincan altınbaşak beldesi...burdan erzincanda oturan arkadaşlara sesleniyorum gelin belirli yer ve zamanda bir araya gelellim ne dersiniz....

Serkan_Devrim
30.12.2006, 19:17
konuyu kişiselleştirmeye gerek yok dostlar. :) Tuncerbio kardeşim yalnış anlamış olabilir. ben aşiretçilik göremedim. elbette ki forumda guruplaşmak kötüdür ve yasaktır. ama bu konuda sorun göremiyorum.

konuya dönüp devam edebilirsiniz. :)

Şoreş
30.12.2006, 20:54

Bence Aşiretçilik değil:thumbup1:
Onlar akrabalar.. :thumbup1:
Aşiretçilik yapmak daha farklı olsa gerek..:punk:

epikurus
30.12.2006, 22:35
Selam dostlar, Kureşanlılar burada olur da bir kureşanlı olarak sesimizi seslerine katmaz mıyız?
Babamın anlatılarına göre Bizim dedemiz Seyit Mahmut Hayranidir. Seyit mahmut Hayrani'nin torunlarından Biri Hacı Kureyş, bir diğeri ise Baba Mansurdur. Hacı Kureyş ve Baba mansurun kerametlerini sanırım bir çoğunuz biliyorsunuzdur. Ancak ben bir başka bir söylenceyi anlatmak istiyorum size.
Dersime bağlı Mazgirt ilçesinin Bağın kalesi yakınlarında Çelakkaş köyünde bir zat yaşarmış. Bu zat kışın zemheri ayında kale kumandanına bir miktar taze üzüm ile taze karpuz göndermiş. Kale kumandanı kışın ortasında kendisine taze üzüm ile taze karpuz gönderen bu zatı tanımak üzere onu huzuruna getirtmiş. Huzura getirilen zat Bir söyleme göre Seyit Mahmudi Hayrani, bir söyleme göre Hacı Kureyştir. Kumandan Hacı Kureyş, sen sihiirbazmısın nesin? Kışın zemheride bu üzümleri bu karpuzları nasıl buldun deyince Hacı Kureyş de Sihirbaz olmadığını Allahın bir kulu olduğunu sadece kendisine hizmet olsun diye bu üzüm ile karpuzları gönderdiğini ifade etmiş. Bunun üzerine kale kumandanı “Ben seni bir kızgın fırına atacağım şayet yanmazda sağ çıkarsan o zaman senin sihirbaz olmadığını anlarız kabul eder misin?
Hacı Kureyş kabul edince kumandan emir vermiş. Bir fırını yedi gün yedi gece yakmışlar. Sonra Hacı Kureyş'i bu fırına atmışlar. Rivayet edilirki Hacı Kureyş fırına girerken kendisine şahitlik yapsın diye kumandanın hizmetinde bulunan Dervişgewır adındaki hizmetkarını da beraberinde fırına götürür. Bunlar üç gün üç gece fırında kalırlar. Üçüncü günün sonunda fırının kapısını açarlar ikisinin sağlam olduklarını ve çıktıklarında Hacı Kureyş'in kaşları, sakalı ve bıyıklarının buzlarla kaplı Derwişi Gewrenin elinde de bir salkım taze üzüm olduğunu görürler. Kumandan derviş Gewreyi yanına çağırarak ondan durumu sorar derviş Gewrede: Kumandanım biz fırına girdikten sonra bu zat şahin oldu fırının içinde döndü durdu. Bunun kanat çırpışlarında bir anda fırın buz gibi soğudu. Her taraf buzlarla kaplandı. O sırada bir üzüm bağı oluştu. Ben bağdan bir salkım üzüm alıp yedim. İkinci salkım üzümü koparıp yiyeceğim sırada sizler çağırdınız ve bizde fırından çıkıp geldik der. Bunun üzerine kale kumandanı bu zatın ermiş kişilerden biri olduğunu anlar ve ondan özür diler. O zamandan sonra Alaattin Keykubat tarafından bizzat ermiş kişi olduğuna dair tastikli belge verilmiştir.

tuncerbio
30.12.2006, 22:57
arkadaşlar ben mesajların tamamını okudum ve zaten aşırı feodal bir trafik olmadığını gördüm...ki zaten kuraşanlı canların bunu yapamayacağınında bilincindeyim...ben sadece konuya katılırken hem olayın bu boyuta kaymaması için temenni taşıyan hemde olaya biraz mizahi bakan bir mesaj yazmak istedim...

karatepe09
31.12.2006, 11:09
Ben bir araştırma yapmaktayım. Kureyş aşiretinin anadoluya Adıyamandan dağıldığı söylenir.Kureyş DEdenin Anadolu Beylikleri zamanında Horosandan gelerek Adıyamana yerleştiği ordanda tüm anadoluya yayıldığı rivayet olunur. Güneydoğulu olupta Kureyş aşiretinden olan varsa yazabilirse bu forum sitesi sayesinde yarı bilimsel bir araştırmayada imza atmış oluruz

karatepe09
31.12.2006, 11:39
Selam dostlar, Kureşanlılar burada olur da bir kureşanlı olarak sesimizi seslerine katmaz mıyız?
Babamın anlatılarına göre Bizim dedemiz Seyit Mahmut Hayranidir. Seyit mahmut Hayrani'nin torunlarından Biri Hacı Kureyş, bir diğeri ise Baba Mansurdur. Hacı Kureyş ve Baba mansurun kerametlerini sanırım bir çoğunuz biliyorsunuzdur. Ancak ben bir başka bir söylenceyi anlatmak istiyorum size.
Dersime bağlı Mazgirt ilçesinin Bağın kalesi yakınlarında Çelakkaş köyünde bir zat yaşarmış. Bu zat kışın zemheri ayında kale kumandanına bir miktar taze üzüm ile taze karpuz göndermiş. Kale kumandanı kışın ortasında kendisine taze üzüm ile taze karpuz gönderen bu zatı tanımak üzere onu huzuruna getirtmiş. Huzura getirilen zat Bir söyleme göre Seyit Mahmudi Hayrani, bir söyleme göre Hacı Kureyştir. Kumandan Hacı Kureyş, sen sihiirbazmısın nesin? Kışın zemheride bu üzümleri bu karpuzları nasıl buldun deyince Hacı Kureyş de Sihirbaz olmadığını Allahın bir kulu olduğunu sadece kendisine hizmet olsun diye bu üzüm ile karpuzları gönderdiğini ifade etmiş. Bunun üzerine kale kumandanı “Ben seni bir kızgın fırına atacağım şayet yanmazda sağ çıkarsan o zaman senin sihirbaz olmadığını anlarız kabul eder misin?
Hacı Kureyş kabul edince kumandan emir vermiş. Bir fırını yedi gün yedi gece yakmışlar. Sonra Hacı Kureyş'i bu fırına atmışlar. Rivayet edilirki Hacı Kureyş fırına girerken kendisine şahitlik yapsın diye kumandanın hizmetinde bulunan Dervişgewır adındaki hizmetkarını da beraberinde fırına götürür. Bunlar üç gün üç gece fırında kalırlar. Üçüncü günün sonunda fırının kapısını açarlar ikisinin sağlam olduklarını ve çıktıklarında Hacı Kureyş'in kaşları, sakalı ve bıyıklarının buzlarla kaplı Derwişi Gewrenin elinde de bir salkım taze üzüm olduğunu görürler. Kumandan derviş Gewreyi yanına çağırarak ondan durumu sorar derviş Gewrede: Kumandanım biz fırına girdikten sonra bu zat şahin oldu fırının içinde döndü durdu. Bunun kanat çırpışlarında bir anda fırın buz gibi soğudu. Her taraf buzlarla kaplandı. O sırada bir üzüm bağı oluştu. Ben bağdan bir salkım üzüm alıp yedim. İkinci salkım üzümü koparıp yiyeceğim sırada sizler çağırdınız ve bizde fırından çıkıp geldik der. Bunun üzerine kale kumandanı bu zatın ermiş kişilerden biri olduğunu anlar ve ondan özür diler. O zamandan sonra Alaattin Keykubat tarafından bizzat ermiş kişi olduğuna dair tastikli belge verilmiştir.

arkadaşlar zannedersem Gazi Üniversitesinde bu konu ile işlgili araştırmyapan bir doçant, Alaattin Keykubat tarafından Kureyş dedeye verilen bu tastikli belgenin bir ailede saklı olduğunu ve halan günümüze kadar geldiğini söylüyor. Bu yazı bir dergide çıkmış. Bu doçent arkadaş Kureyş hakkında ayrıntılı araştırma yapıyormuş. Derginin adını ve tarihini öğrenirsem size bildiririm

Lamekan
31.12.2006, 12:03
Adıyaman köyleri bölümüne bakarsan oradada Kureşanlılar ile ilgili bir topik açtım. Böylece hangi illere yayıldığımızı öğrenmek amacımda yok değil. Aynı topiği Elazığ içinde açacağım çünki Elazığın Palu beldesindede bir çok kureşanlının yaşadığını duydu.

Forumda konu açarken biraz daha dikkatli olunmalı kanımca...
Ben guraşanlı değilim ama bu konuyu okuyabiliyorum.. Yani anlatmak istediğim şudur.. Erzincan bölümünde aynı başlıkla açılan bir konuyu Güney doğu bölümüne ve Elazığ bölümünede taşımanın bir gereğini göremiyorum açıkcası.. sonuçta tüm okuyucular kureşan la ilgili bir konu başlığı altında yazarsa bu daha verimli olur ve konu kirliliği de olmaz kanısındayım...

Güney doğu bölümüne açtığınız konu bu konu ile birleştireceğim.. Elazığ bölümünede umarım açmassınız..

Saygılar ii forumlar....

sidarta54
31.12.2006, 12:17
arkadaşlar zannedersem Gazi Üniversitesinde bu konu ile işlgili araştırmyapan bir doçant, Alaattin Keykubat tarafından Kureyş dedeye verilen bu tastikli belgenin bir ailede saklı olduğunu ve halan günümüze kadar geldiğini söylüyor. Bu yazı bir dergide çıkmış. Bu doçent arkadaş Kureyş hakkında ayrıntılı araştırma yapıyormuş. Derginin adını ve tarihini öğrenirsem size bildiririm

ben daha önce 1 kaç sayfa önce belgenin aslının bulunduğu linki verdim zaten bu belge o linkte var ancak keykubat tarafından bizzat kureyşe verilmemiştir çünkü tarihi tutarsızlık var verilen belgede zaten kureyşten sonrasıda var o nedenledirki daha sonra birine verilmiştir
selçukluda ve osmanlıda tabiki bazı ılmlı dönemlerde böyle belgelere rastlamaktayız bunun nedenide peygamber soyunu devam ettirmek olarak nitelendirilir yine bahsettiğim bu dönemlerde dedelerden seyid ve imam soyundan gelenlerden vergi alınmıyordu bu nedenle bir çok sahte seyid ve imam ortaya çıkmıştır bu sebeble gerçek seyidlere bu belgeler verilmiştir.....Ancak bu fazla uzun sürmemiştir bugün birçok kişinin elinde buna benzer belgelerin olması bize sahte belge düzenlendiğinin göstergesidir
hatta bir padişah mahmut fakat hangisi olduğunu hatırlamıyorum şu an bir dedenin gösterdiği keramet üzerine ona hatt-ı humayunlu bir izin belgesi verdiğini dumuştum be rivayette olabilir çünküyukarıda epikurusun anlattığıyla benzeşmekte dediğim gibi bu her dönemde aynı değildir kimileri bu makamı desteklerken( bu bir kaç tanedir) kimi(çoğunluk) yok etmeye çalışmıştır

karatepe09
31.12.2006, 14:59
Forumda konu açarken biraz daha dikkatli olunmalı kanımca...
Ben guraşanlı değilim ama bu konuyu okuyabiliyorum.. Yani anlatmak istediğim şudur.. Erzincan bölümünde aynı başlıkla açılan bir konuyu Güney doğu bölümüne ve Elazığ bölümünede taşımanın bir gereğini göremiyorum açıkcası.. sonuçta tüm okuyucular kureşan la ilgili bir konu başlığı altında yazarsa bu daha verimli olur ve konu kirliliği de olmaz kanısındayım...

Güney doğu bölümüne açtığınız konu bu konu ile birleştireceğim.. Elazığ bölümünede umarım açmassınız..

Saygılar ii forumlar....

internet ve forum konusunda bu benim ilk tecrübem .Önce büyük harf ile yazmamayı öğrendim daha sonrada bunu. uyarınız için teşekkürler. Böyle böyle öğreneceğim herhalde.

karatepe09
31.12.2006, 15:04
ben daha önce 1 kaç sayfa önce belgenin aslının bulunduğu linki verdim zaten bu belge o linkte var ancak keykubat tarafından bizzat kureyşe verilmemiştir çünkü tarihi tutarsızlık var verilen belgede zaten kureyşten sonrasıda var o nedenledirki daha sonra birine verilmiştir
selçukluda ve osmanlıda tabiki bazı ılmlı dönemlerde böyle belgelere rastlamaktayız bunun nedenide peygamber soyunu devam ettirmek olarak nitelendirilir yine bahsettiğim bu dönemlerde dedelerden seyid ve imam soyundan gelenlerden vergi alınmıyordu bu nedenle bir çok sahte seyid ve imam ortaya çıkmıştır bu sebeble gerçek seyidlere bu belgeler verilmiştir.....Ancak bu fazla uzun sürmemiştir bugün birçok kişinin elinde buna benzer belgelerin olması bize sahte belge düzenlendiğinin göstergesidir
hatta bir padişah mahmut fakat hangisi olduğunu hatırlamıyorum şu an bir dedenin gösterdiği keramet üzerine ona hatt-ı humayunlu bir izin belgesi verdiğini dumuştum be rivayette olabilir çünküyukarıda epikurusun anlattığıyla benzeşmekte dediğim gibi bu her dönemde aynı değildir kimileri bu makamı desteklerken( bu bir kaç tanedir) kimi(çoğunluk) yok etmeye çalışmıştır

verdiğin bilgiler için teşekkürler

dare_goze
01.01.2007, 13:57
canlar bende kureşhanlıyım erzincan altınbaşak beldesinde ikametgah ediyorum..burdan herkesin kurban bayramını ve yeni yılını kutlarım.....

Kureyşli
02.01.2007, 03:24

Sevgili Candost;Ben bu siteye altı gün önce üye oldum,(''aşiretçilik'' suçlaması getirdiğin)bizleri anlaman için siteye yazmış olduğum,ilk merhaba mesajımı okumanı isterim.Aleviforumu sevdim,sizleri daha çok sevdim nedenine gelince,sidarta54'e,Karatepe09'a ve esmile yazmış olduğum teşekkür mesajlarını da okumanı isterim.Ayrıca Alevimen canlara ilerideki günlerde yazacağım teşekkür mesajı ise karatepe09'un açmış olduğu bu topik sayesinde hiç görmediğim akrabama ulaştım.Eğer bunda aşiretçilik sezinliyorsan ben bu konuda sana hiç katılmadığımı, ayrıca açılan bu topiğin benzerlerini ''Aleviforum da'' detaylı olarak gördüğümü söyleyebilirim.Bununla ilgili olarak ta eğer bu yaptığım aşiretçilik ise sizlerden kendi adıma özür dilerim.Ki; Durum senin bahsettiğin gibi olsaydı her halde bu iletilerin yayınlanmasını Alevimen dostlarımız senden önce istemezlerdi.Dar anlamda bizi aşiretçilik ile suçluyorsun peki geniş bir taban bulan ''aleviforum'' hakkında ne düşündüğünüde ayrıca merak ediyorum!.Benim aşiretçilik yapmadığımı daha iyi anlamak istersen,istatistik sayfasındaki mesajımıda ayrıca okumanı isterim.Ben yine de sana bir ''candost'' olarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

karatepe09
02.01.2007, 18:26

çamurdereden Zeynel amca ile Halise Halayı tanırmısın

kureşan
04.01.2007, 20:21
çayırlı küçükgelengeç(meminağa köyü)kureşliyim hepinizi candan selamlarım

karatepe09
06.01.2007, 20:08
çayırlı küçükgelengeç(meminağa köyü)kureşliyim hepinizi candan selamlarım

selam KUreşan sen İsmail Kaymazın yada Yaşar Kaymazın neyi oluyosun

Hevinn
06.01.2007, 21:11
çamurdereden Zeynel amca ile Halise Halayı tanırmısın
ya kusura bakma yeni gördüm tabiki tanırım akrabamız olurlar ama zeynel amca öleli çok oluyor

türküler_sevdam
07.01.2007, 12:47
merhaba arkadaşlar
aranıza yeni katıldım. bende kureşanlıyım...(erzincan - mantarlı köyü)

karatepe09
07.01.2007, 13:41
ya kusura bakma yeni gördüm tabiki tanırım akrabamız olurlar ama zeynel amca öleli çok oluyor

zeynal amca benimde yakın akrabam.Kusurumu olur

munzur_62
07.01.2007, 15:25
Bende kureşanlıyım tunceli nazimiye dallıbahçe köyünden herkese selam

kureşan
08.01.2007, 14:11
karatepecan onlarla amca çocuklarıyız yani yeğenleri sayılırım
onlar agom gilden biz haydarbeylerdeniz

Şoreş
18.01.2007, 01:41
Kureyşanlıları yaşlılara sorun.. Kureyşanlılar 1921 Koçgiri Alevi Kürt Katliamında, Katliamdan kaçanların Tunceliye geçmesini önlemeye çalışmışlar.. Önlemişler ve Koçgiri / Kurmeşan / Şadıyanlı Alevi Kürtlere çok saldırırlarmış vakti zamanında :)

kureşan
18.01.2007, 14:50
evet yaşlılara sorun hepsi kureşin ya ekmeğini yemiş yada onların sayesinde ayakta durmuşlardır.:ehyani

baki özün kitabını okuduğunda geçeği görebilirsiniz

Şoreş
18.01.2007, 14:54
evet yaşlılara sorun hepsi kureşin ya ekmeğini yemiş yada onların sayesinde ayakta durmuşlardır.:ehyani

baki özün kitabını okuduğunda geçeği görebilirsiniz

Kureyşanlılar Koçgiri Aşiretlerine hep saldırmışlar. Devlet 1921'de Koçgiri Alevilerini katlederken bile..:) Türk askerlerinin Katliamından kaçanlar Tunceliye sığımak için Erzincandan geçmek zorundalarmış fakat Kureyşan Ağaları buna izin vermemiş, gerekirse sizle savaşırız demişler.. Ve bu tutumları Dersim Aşiretlerinde çok ayıplanmış vakti zamanında.. Buda bir gerçektir..:)

karatepe09
22.01.2007, 12:09
[QUOTE=kureşan;329685]karatepecan onlarla amca çocuklarıyız yani yeğenleri sayılırım
onlar agom gilden biz haydarbeylerdeniz[/QU

Kemal abi babamın teyzesinin oğlu.Şenomdan benim gülüm

benimdavam
24.01.2007, 16:33
benim annemde guresanli erzincan urumsarayliii. bende tanismak isterim burda...

Agop
11.02.2007, 00:24
Ben kureyşanlı değilim ama bazı kureyşanlı tanıdıklarım var ve gerçekten çok değerli insanlar.

Nesimi
11.02.2007, 00:30
Kureyşan (Gureşan) Dersimde imtiyazlı aşiretlerdendir. Dersim isyanına bizat tüm kuvvetleriyle katılmıştır. Alevi toplumuna genelde dini önderlik yaparlar. ocaklar içinde de imtiyazlıdırlar. Şimdi Kureşanlı arkadaşlar bu aşirete layık olmaları lazım. Aşiretlerinin geçmişin inceleyip ona göre davranmalılar. Hz.Muhammed soyundan olduklarını söylüyorlar bu durumu da düşünüp ona göre davranmalılar.

Şoreş
11.02.2007, 00:43
Bir Yazar'ın makalesinde okudum, bizim Hiranlılar ile Kureyşanlıların beraber Kerbeladan gelme söylentisi bile var, yani bu bir Rivayetmiş, doğruluğu var mı bilmiyorum canlar.

Nesimi
11.02.2007, 00:56
Hıranlılar dede soylu değil normal bir aşirettir. Şoreş boşa umutlanma :D

Şoreş
11.02.2007, 01:02
Hıranlılar dede soylu değil normal bir aşirettir. Şoreş boşa umutlanma :D

Biliyorum abican :D Biraz bile Muhammed kanı olsa bilinirdi:D
Duyduğum diğer Rivayet ise, eski Pers Kralı yaptığı savaşlarda Hıranlılardan yardım alırmış Orduda ve Hiranlılar bir zamanlar yılın belli dönemlerinde Suriyede, diğer dönemlerde ise gerçek yerleri olan Dersim'e dönermiş.

Kureyşanlıları ise Dedeleriyle tanıdım.. Sonra bazı şeyler duydum ama neyseki eskide kaldı.. Şimdi Aşiretçilik kalmadı ama ne yazıkki Baba tarafım ile anne tarafım hep savaşırmış, hala Babamların Aşiret ( Sivasta Zeriki ) Koçgirililere karşı ön yargılıdır :yamukgul:

Duyduğum çatışma örnekleri ; ( Geçmişte )

Koçgiri ile Çarekan

Koçgiri ile Hiran/Zeriki

Areyan ile Karsan

Koçgiri ile Kureyşan

Koçgiri ile Giniyan

Yusufhanlılar ile Şeyh Hasanlılar

:yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul:

Nesimi
11.02.2007, 01:07
Biliyorum abican :D Biraz bile Muhammed kanı olsa bilinirdi:D
Duyduğum diğer Rivayet ise, eski Pers Kralı yaptığı savaşlarda Hıranlılardan yardım alırmış Orduda ve Hiranlılar bir zamanlar yılın belli dönemlerinde Suriyede, diğer dönemlerde ise gerçek yerleri olan Dersim'e dönermiş.

Kureyşanlıları ise Dedeleriyle tanıdım.. Sonra bazı şeyler duydum ama neyseki eskide kaldı.. Şimdi Aşiretçilik kalmadı ama ne yazıkki Baba tarafım ile anne tarafım hep savaşırmış, hala Babamların Aşiret ( Sivasta Zeriki ) Koçgirililere karşı ön yargılıdır :yamukgul:

Duyduğum çatışma örnekleri ; ( Geçmişte )

Koçgiri ile Çarekan

Koçgiri ile Hiran/Zeriki

Areyan ile Karsan

Koçgiri ile Kureyşan

Koçgiri ile Giniyan

Yusufhanlılar ile Şeyh Hasanlılar

:yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul:

Doğru olabilir geçmişde kan davaları vardı Dersim aşiretleri özgürlüğüne düşkün olduklarından kendi içlerinde bile çatışırlardı bu feodal çatışmaları desteklemiyorum zaten günümüzde bunları tarihe karıştı artık Dersim kimliğinde buluşuyorlar.

Areyizlerle Haydaranlar ı unutmuşsun :) Areyizlerin dost aşiretleri Alana, Karsan, Kureşandır.

Kureşan aşireti imtiyazlı olduğundan tüm aşireler saygı duyardı.

Şoreş
11.02.2007, 01:11
Haydaranlılar 3 dil kullanıyormuş.. Kuzey Irakta Sorani, İç Dersimde Kırmançki, daha doğuda ise Kurmanci..

Kureyşanlılar ise komple Kırmançki sanırım..

Kureyşlar Tunceli ve Erzincanda çoklar.. Erzincanda ise Çayırlı Yöresinde varlar..
Tercanda yok galiba.
Tercanda en çok Lolanlılar, Hiranlılar, Areyanlılar felan var.

Elazığda da Kureyşanlılar var.
Sivasta ise çok seyrek.

Nesimi
11.02.2007, 01:18
Kureşanlılar HzçMuhammed soyundan olduklarını iddaa ediyorlar dolayısıyla Arap olmaları gerekiyor. Bu da bir çelişki tabi

Şoreş
11.02.2007, 01:20
Alıntı :thumbup1:

Bazı aşiretler bazı yerlerde Kurmancca, başka yerlerde Kırmancca (Zazaca) konuşurlar. Bir yerde alevi iken başka yerde sünnidirler. Örneğin, Dersim'de Haydaran aşireti alevi ve kırmanc (zaza), Van yöresinde sünni-kurmanc, Irak'ın Kürdistan otonom bölgesinde ise yine sünni olup Soranca konuşurlar. Milanlar Dersim'de alevi-kurmanc, Viranşehir taraflarında sünni-kurmanc; Bextiyaran, Şadiyan ve İzoliyanlar Dersim'de alevi-kurmanc, Dersim'in hemen çevresinden başlayarak öteki bir çok yörede sünni-kurmancdırlar. Çemişgezek taraflarındaki Şawaklar (Dersim'in mevsimlik göçebe aşiretidir) Kurmanci konuşurlar ve yarısı alevi, yarısı ise sünnidir. Karsananlar Dersim'de alevi-kırmanc, Karakoçan ve Kiğı yöresinde alevi-kurmancdırlar. Aynı durum, Lolan ve Demenanlar için de geçerlidir. Lolan aşireti Dersim`de alevi-kırmanc iken Van-Hakkarı yöresinde müslümandırlar ve kurmanci konuşurlar. Demenanlar Dersim`de alevi-kırmanc (Zaza), Sivas yöresinde alevi-kurmanc, Van-Hakkari yöresinde ise sünni-kurmancdırlar.

tapınaksu
18.02.2007, 12:42

SELAM ..BEN ÇAYIRLI YAYLALAR KÖYÜNDENİM..KÖYÜMÜZ ADINA WEB SİTESİ HAZIRLIYORUM..VE BİZİM KÖY HALKININ HEPSİ KUREŞAN SÜLALAESİNDEN OLUŞMAKTADIR.SİZDEN RİCAM KUREŞAN SÜLALESİYLE İLGİLİ BİLGİNİZ VAR İSE BANA MAİL ATABİLİRMİSİNİZ..cigdemk1@mynet.com.tr

tapınaksu
18.02.2007, 12:50
herkese selam bende erzincan çayırlı yaylalar köyündenim..foruma yeni katıldım.bende kureşanlıyım..bu arada köyüm için web sitesi hazırlıyorum..elinizde çayırlıya ve çevre köylere ayrıca türbelere,ziyaretlere ait resimler var ise gönderebilirmisiniz..görüşmek üzere...

karatepe09
19.02.2007, 22:29
herkese selam bende erzincan çayırlı yaylalar köyündenim..foruma yeni katıldım.bende kureşanlıyım..bu arada köyüm için web sitesi hazırlıyorum..elinizde çayırlıya ve çevre köylere ayrıca türbelere,ziyaretlere ait resimler var ise gönderebilirmisiniz..görüşmek üzere...

yaylalar köyünün eski adı ne bu arada aramıza hoşgeldin

arkadas_62
25.02.2007, 12:01
wey wey wey burada bile aşiretçilik yapiyonuz ayıp olmuyomu kureşhan lı arkadaşlar benim annemde kureşhanlı ama aşiretçi degil ya nedir bu kureşhanlıların elinden çektigimiz...

sidarta54
25.02.2007, 18:42
wey wey wey burada bile aşiretçilik yapiyonuz ayıp olmuyomu kureşhan lı arkadaşlar benim annemde kureşhanlı ama aşiretçi degil ya nedir bu kureşhanlıların elinden çektigimiz...

diğer sayfaları okumadan cevap yazmışsınız yaptığımız aşiretçilik değil....::olmadi

munzurlu atmaca
25.02.2007, 19:11
merhaba canlar hem annem hemde babam kureşanlıdır ve tünceli-nazmiye-hodik köyündenizzzzzz

yankı
26.02.2007, 19:30
biraz geç oldu ama bende sölemk isterm bende hem anne hem baba tarfndan kureşanlıyım erzincan çayırlı mırcıga(sırataş) köyünden...

sidarta54
26.02.2007, 20:30
biraz geç oldu ama bende sölemk isterm bende hem anne hem baba tarfndan kureşanlıyım erzincan çayırlı mırcıga(sırataş) köyünden...

...

Kureyşli
05.03.2007, 23:50

Aramıza katıldığına sevindim.,

Bu arada birlikteliğimizi gruplar kategorisinde devam ettirelim.(Kureyşanlılar)
Saygılar sunuyorum.

rindek
15.05.2007, 17:26
Merhaba ben de kureyşanlıyım.Erzincan çayırlıdannız.Aydında yaşıyoruz.sevgilerimle!

hezdar
10.06.2007, 14:31

ben zonguldakda doğdum,alanyada büyüdüm,
ancak dersimliyim,dersimi çok seviyorum,
dağlarına,taşlarına,suyuna kurban olurum,
dersimde gazik(şimdiki adı cumhuriyet) mahallesi,
aktuluk ve truşmek denilen yerlerde akrabalarımız var,tabi ilçelerde de var,
babam kureyşanlı,annem ise aslen tercandan,holmekli

Alevi Muro
10.06.2007, 15:20
bende kuresanliyim erzincanliyim herkese slm olsun

meymane
10.06.2007, 15:45
ben zonguldakda doğdum,alanyada büyüdüm,
ancak dersimliyim,dersimi çok seviyorum,
dağlarına,taşlarına,suyuna kurban olurum,
dersimde gazik(şimdiki adı cumhuriyet) mahallesi,
aktuluk ve truşmek denilen yerlerde akrabalarımız var,tabi ilçelerde de var,
babam kureyşanlı,annem ise aslen tercandan,holmekli

bende gazikte dogudum ve 12 yasina kadar orda yasadim, hemen hemen her sene giderim gaziye, cocukluk arkadaslarimlan bulusuyorum, tabiki bu senede gidiyorum:biggrin: ve anne tarafindan kureysanliyim, yaw bu kureysanlilar ne kadar cokmus:blush:

ozanlı_ozan
14.06.2007, 20:12
ßende kureşliyim istanbulda oturuyorum çayırlı babaşenlik köyünden dede musayipin torunuyum topigi açan can'a teşekkürlerimi sunuyorum tüm canları slmlamlıyorum umarım başka bir konuda tekrar birlikte olamak dileğiyle dostça kalın hoşçakalın diyorum ßß....
:36_3_20:

Yabangülü
14.06.2007, 20:16
BENDE KUREŞANLIYIM VE DEDE KIZIYIM ERZİNCANLIYIM AMA İSTANBULDA YAŞIYORUM VE ÖZELLİKLE KURESANLILARLA TANIŞMAK İSTERİM :shifty:

ozanlı_ozan
17.06.2007, 15:07
diyer canlar yine aşiret meselesini çıkarmışlar diyolar bence hiç bir alakası yok biz burda dede torunlarıyız diye bulşuyoruz yani başka nasıl bir toping açılabilirki:confused1 :confused1

harşenli
26.06.2007, 22:14
Merhaba arkadaşlar bende erzincanlıyım ama kureşanlı değilim konuşmalarınızı okudum bazı konularda size katılmıyorum. gerçektede kureşanlı aşireti önemli bir aşiret ama sizlerin kendinizi diğer aşiretlerden ayırmanız bence biraz daha aksi kolaycılık ve ideolojik şartlanmışlığın bir şeklidir. Mutlaka herkesin dedelere saygısı vardır ama siz dede evlatlarının pir İmam Ali'nin soyunu nekadar önem verdiğiniz bence tartışmalı bir konu eminim çoğunuzun bile bu konularda bilgisi dahi yoktur. Yani kısacası bana biraz kaburgalık (büyüklük) yapıyormuşsunuz gibi geliyor. Unutmayınızki Salmani Faris kureşanlı olmadığı halde Hz. Muhammet(s.a.a) ona bu görevi vermiştir.

karatepe09
06.08.2007, 23:35
Merhaba arkadaşlar bende erzincanlıyım ama kureşanlı değilim konuşmalarınızı okudum bazı konularda size katılmıyorum. gerçektede kureşanlı aşireti önemli bir aşiret ama sizlerin kendinizi diğer aşiretlerden ayırmanız bence biraz daha aksi kolaycılık ve ideolojik şartlanmışlığın bir şeklidir. Mutlaka herkesin dedelere saygısı vardır ama siz dede evlatlarının pir İmam Ali'nin soyunu nekadar önem verdiğiniz bence tartışmalı bir konu eminim çoğunuzun bile bu konularda bilgisi dahi yoktur. Yani kısacası bana biraz kaburgalık (büyüklük) yapıyormuşsunuz gibi geliyor. Unutmayınızki Salmani Faris kureşanlı olmadığı halde Hz. Muhammet(s.a.a) ona bu görevi vermiştir.

harşenli arkadaşım. Seni kutluyor ve olayları farklı bakış açısı ile değerlendirmeni beğeniyle karşılıyorum. Anak baştan itibaren yazılanları okrsan bu topiğin amacının sadece tanışmak olduğunu çoktan anlardın. Zira bir çok arkadaş özel mailleri aracılığı ile birbirleri ile görüşmeye başladılar. İnsanlar düşüncelerini yazabilirler. Buna katılmak yada katılmamak kişilerin kendi sorumluluğudur. Ben bu topiği açtım diye yazılan her şeyi onaylıyorum diye bir şey yok. Ama düşüncelere gem vurulamaz sana tavsiyem yazılanlara eleştirel gözle bakmak yerine memleketimden insan manzaralarını seyretmen. Çünki tanımadığın insanları eleştirmek ve alay etmek zayıf beyinlerin bir savunma mekanizmasından öte bir şey deeğildir. Biz niye bir olamıyoruz biliyormusun. Öküz altında buzağı aramayı, birbirimizi eleştirip kuyumuzu kazmayı demokrasi bellediğimiz için. Bilgine saygı duyuyorum ama insanları yönlendirmenin ve bilgi aktarımının uslubu bu olmamalıdır. Çoğumuzun bilgisiyoktur belki ama senin gibi bilgisine güvenen bir arkadaş bu çoğunluğu bilgisi ile donatabilir zannımca. Ama çok büyük bir erdemdir mütevazilik, ve çok büyük bir erdemdir bilge kişinin ben hala bir şey bilmiyorum diyebilmesi. Sevgiyle kal.

yorgol
27.08.2007, 20:57
merhaba bende kureyşan lıyım erzincan çayırlı yukarı çamurdere köyündenim

yorgol
01.09.2007, 18:12
kureyşanlılar buluşalım kimseden ses çıkmıyo

EyLüLüM
03.09.2007, 15:01
merhaba bende kureşanlıyım .Erzincan kureyşli sarıkaya köyündenim .kureşan aşireti diyince insanlar tarafından(aşireti bilen)yoğun bir ilgi ve hürmet gösterildigini gördüm.Ama ben şunu iyi biliyorumki aşiretin ne olduğu degil aslında insanların neler düşündügü nelere inandıkları,inançları önemli.Ne çok istedim tunceli festivali oldugu gibi erzincan festivalide olsaydı.Hadi gençler bizler yapalım bir şeyler,toplayalım insanlarımızı ve o güzel suları birliklte içelim...

EyLüLüM
03.09.2007, 15:22
bende kureşhanlıyım..erzincan altınbaşak beldesi...burdan erzincanda oturan arkadaşlara sesleniyorum gelin belirli yer ve zamanda bir araya gelellim ne dersiniz....

merhaba kim oldugunu bilmiyorum ama ben istanbulda ikamet ediyorum.baba tarafım yazları sarıkaya (kureşli)kışlarıda altınbaşaktalar.Anne tarafımda orda kalmışlar.Ama gerçekçi olmak gerekirse benim düşüncem belediyelik olmasına ragmen olamaz sarıkaya gibi .tabiki herkezin yaşadıgı yer dogdugu yer kendisine güzel gelirmiş.saygıyla sevgiyle kalın diyorum..

EyLüLüM
13.09.2007, 12:42
Bende kureşanlıyım.annemde,babamda,eşimde,köyümün adıda kureyşli sarıkaya,tam bir kureşan aşireti galiba benimki .....

Şoreş
24.09.2007, 15:09
Arkadaşlar, Dedesi Kureyşli olan ve Kureyşe bağlı olan Aşiretler hakkında bilgisi olan aileleri ve dedesi olan Kureyşlilerin bana ulaşmasını bekliyorum, istiyorum.. Özel Mesaj yolu ile bana ulaşabilirsiniz..

meymane
24.09.2007, 22:23
.Ne çok istedim tunceli festivali oldugu gibi erzincan festivalide olsaydı....

waye, dersim festivalini ancak dersimde yasarsin, cunku burasi dersim,
dersim topraklarina girince etkisi altina alir seni, ruhun serbestlesir, icin rahatlar, heyecandan kalbininin atislarini his edersin, evet hemen anlarsin ki seyit rizalarin topragindasin dedelerin mekaninda.

aydıner32
28.11.2007, 16:55
selam bende kureşanlıyım erzincan çayırlı sarı güney köyündenim ama oraya hiç gitmedim.bu sayfa sayesinde sizlerle tanışmak güzel

aydıner32
28.11.2007, 16:58
baba ennem çamurdereli sanada selam

aydıner32
29.11.2007, 15:51

buluşalımda da ben yeni katıldım aranıza bi yol gösterin.:whistling

alansezai
29.11.2007, 16:17
yahu adı üzerinde kureyşan peygamberin hz.ali'nin mensup olduğu kureyş kabilesi

EyLüLüM
29.11.2007, 16:26
selam canlar;bende kureşanlıyım.Anam kureşyli,babam kureşyli,eşim kureşyli köyümün ismi bile kureyşli sarıkaya..eee daha ne yazılır bunca kureyş'ten sonra
Bütün canlara kureşanlı olan olmayana sevgiler..

aydıner32
29.11.2007, 16:33
selam canlar;bende kureşanlıyım.Anam kureşyli,babam kureşyli,eşim kureşyli köyümün ismi bile kureyşli sarıkaya..eee daha ne yazılır bunca kureyş'ten sonra
Bütün canlara kureşanlı olan olmayana sevgiler..

bende çayırlı sarı güney köyünden yani yeni ismi sarı güney.her halde eski ismi gülebağdı galiba.tanıdık çıkarmı diye bende katıldım ama daha çıkmadı.

yorgol
25.12.2007, 13:22
baba ennem çamurdereli sanada selam

merhaba can babannen ismi ne acaba eğer yukarı çamurdereliyse sen bizim akrabasın yegensindir yani :)

yorgol
25.12.2007, 13:23
tanışmak için bi buluşma hazrılasanıza tanışalım

Yabangülü
01.02.2008, 12:30
sizi bişey söyleyeyim bizim 'kuresan ocagındanınz' aşiret degil ocakdır bir dedein karşısında konussanız kızar bize rica ediyorum ocak diyelim suna kuresan cocukların yada torunlarının bilmesi lazım bunu sakın gücenmeyin kötü anlamda söylemedim:thumbup1:

şirinem
01.02.2008, 12:41
:001_tonguarkadaslar dersimli dedimmi hiç bakmadan kacın:laugh:yoksa o sizi kacırır:laugh:şimdi tüm dersililer beni dövermiş:laugh:

saka saka kızmasınlar:stuart:ama ne yinede aynı fikirdeyim.2 erkek arkadasım oldu 2 'side dersimliydi.ve cok cektim onlardan bu isyanım ondandır:001_unsur

ez_kirmanco
02.02.2008, 16:31
benim bildigim muhammedte kureysti, muhammet kendisi arapti ama...

dilberaerzingan
02.02.2008, 19:54
bende çayırlı sarı güney köyünden yani yeni ismi sarı güney.her halde eski ismi gülebağdı galiba.tanıdık çıkarmı diye bende katıldım ama daha çıkmadı.

Semeklilerde kureysanli evt zaten camurderelilerlede akrabalar.

munzur
02.03.2008, 13:30
slm dostlar..bende kureşanlıyım tunceli merkez keyşan(kocalar köyü)köyünden..varmı keyşanlıı:whistling saygılarımla :106::106:

Canan1
02.03.2008, 13:52

Halalarim gülebagdida yasiyor...bir halam gece yil vefat etti....

merhaba can babannen ismi ne acaba eğer yukarı çamurdereliyse sen bizim akrabasın yegensindir yani :)

Özcan ailelerini taniyorum

saygilarimla

Teyna
02.03.2008, 15:31
Benim sadece annem Kureşanlı. O da Aşkale'den. Aslen Ovacık/Kızılbel'den gelmeler.
Babam Lolanlı, Lolanlılar her ocaktan her sülaleden kız alır :D

meymane
03.03.2008, 13:16
slm dostlar..bende kureşanlıyım tunceli merkez keyşan(kocalar köyü)köyünden..varmı keyşanlıı:whistling saygılarımla :106::106:

o koyu cok iyi bilirim seninle mutlada tanidigiz:turned:

dersimli13
06.03.2008, 02:33
merhaba ağalar bende pülümürlü ve kureşanlıyım.

munzur
24.03.2008, 15:00
o koyu cok iyi bilirim seninle mutlada tanidigiz:turned:
aha wala cok sevindim tanışalım ozamnn:biggrin::thumbup:

meymane
05.04.2008, 12:49
aha wala cok sevindim tanışalım ozamnn:biggrin::thumbup:

heya brayemi:wink:

yorgol
17.04.2008, 13:53
canlarım bütün akrabalarım sonuçta aynı soydanız akrabayız yani sizi bağcılara beklerim http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=42745 .tıklayın bakın gelin canlar bir olalım tanıyalım birbirimizi

baris.aksu
11.06.2008, 11:21
meraba arkadaşlar bede erzincan çayırlı verimli köyünen gureşanlıyım herkese candan selam