Orijinalini görmek için tıklayınız : bu sene şeytan taşlamada ne olur?

onurtt
29.12.2006, 20:27
A-gelenek Bozulmaz Hacilar Şeytan Yerİne Bİrbİrlerİnİ TaŞlamaya Devam Eder..

B-ufak Tefek Kazalarla Atlatilir

C-suudİ Yetkİlİlerİn AldiĞi Önlemler Sonucu Kazasiz Belasiz Şeytan TaŞlanir...

oylum
29.12.2006, 20:31
valla can çıkmadıkça huy çıkmazmış.bu sene her türlü önleme rağmen yine birçok hacı orada telef olacak gibime geliyor.

Nesimi
29.12.2006, 20:33
Şeytan onları taşlar, yüzlercesi ölür :)

İnancları bu şekilde olduğu için saygı göstermeliyiz. Her sene yüzlercesi ölsede onların inancının bir parçasıdır bu ritüel.

sidarta54
29.12.2006, 20:35
birbirlerini taşlamaları kuvvetle muhtemel her işte bir keramet vardır yorumsuz... ancak gazetede okudum şeytan taşlamaya karşı lüks oteller yapılıyorlarmış odalarından taşlayabileceklermiş çok komik yaw oda istiyorum şeytan taşlama manzaralı ama şeytan taşlama nedir biri bunuda anlatsın bilmiyorum şeytan oradanmı geçmiş acaba

Şoreş
29.12.2006, 20:53
Hayatım boyunca gördüğüm en komik manzaralardan biri bu Şeytan taşlama.. Bir Din bu kadar mı yozlaşabilir .. Şeytan taşlamalarda birçok kişi öldü bugüne kadar.. Ezilenlerde cabası... Müslümanlarda İblisler, Şeytanlar gelenektir.. Cinlerde cabası..

Niwan
29.12.2006, 20:58
Kesinlikle gelenek bozulmaz.bu senede Şeytanın intikamı acı olur neden bu Şeytanı rahat bırakmıyolar hiç anlamam..

NiEvRoS_KaLiS
29.12.2006, 20:59
:D bence çok dönmekten, başları döner ve birbirni taşlarlar.. :D yani A: şıkkı..

hasanaltun
29.12.2006, 21:06
Bu tarz bir oylama yaparak inançlarla dalga geçmek alay etmek ne kadar doğru gençler. Bu forumun kalitesine uyuyormu.
Bizler yıllarca alevilere saygı gösterilsin derken siz ölümlerle alay ediyosunuz.
Haklı olsanızda bunu yapmamalısınız.

Ali_Yolcusu
29.12.2006, 21:10
saygı duymak gerekir, belki şeytan taşlama sırasında içlerindeki kötülüklerden uzaklaşıyorlar ya da rahatlıyorlardır belki.

ama yine A seçeneği olacak gibi görünüyor...

onurtt
29.12.2006, 21:14
Anketi açan kişi olarak dalga geçtiğimi düşünmüyorum;zira böylede bir amacım da yok...

İlk gelen sonuçlara bakarsak bu yılda Şeytan; Arafattan elini kolunu sallayarak çıkacak gibi görünüyor..

hasanaltun
29.12.2006, 21:21
Anketi açan kişi olarak dalga geçtiğimi düşünmüyorum;zira böylede bir amacım da yok...

İlk gelen sonuçlara bakarsak bu yılda Şeytan; Arafattan elini kolunu sallayarak çıkacak gibi görünüyor..

Görüyorumki baya eğleniyosun. Kolay gelsin.

MeRaLiNa
29.12.2006, 22:40
Rafah-Yol Hükümeti zamaninda ikide bir Videolar ortaya cikardi, örnegin Sevki Yilmaz isimli yobazin Hac'ta Cumhuriyeti yikmak icin siddeti atesledigi konusma gibi... yada Hac'a giderken Devletin Ucagini Kasasini sömürenler... orda bulunan bu sahis gibiler Seytani uzakta aramamalilar bence, cünki Seytan kendi iclerinde

Hac Islamin sartlarindan biri olarak gösteriliyor, ama görünen oki daha cok Ararbistan'in Turizm ve kasasina Para koyma kaynagi... Yobaz Zihniyet icin Din bitmeyen bir Sermaye

b.alina
29.12.2006, 23:02
istatiksel verilere bakmak lazım::yamukgul:
sanırım yine bu senede şeytan kazanır her yıl olduğu gibi:p
insanoğlu hep aynı şeytanı taşlarken bile bencillik yapıyor.:bitmisbu: önce taşlayan ödül veriyorlar galiba:yamukgul:

hac diyince hep aklıma hünkarımızın şu dizeleri gelir

Hararet nardadır,sacda değil

Keramet hırkada,taçda değil

Her ne ararsan kendinde ara

Kudüs'te,Mekke'de,Hac'da değil."

yıllardır anlamaya çalışırım HAKKI bulmak için neden bu kadar uzaklara gidilir.

MeRaLiNa
29.12.2006, 23:26
önce taşlayan ödül veriyorlar galiba:yamukgul:

önce taslayana nasil bir ödül veriyorlar bilemem ama, Seytan taslamada ölürsen "Sehit" oluyormussun... bu gibi palayralarla Insanlarin beynini uyusturanlar icin belliki bir kac günde yüzlerce insanin ölmesi önem teskil etmiyor

yıllardır anlamaya çalışırım HAKKI bulmak için neden bu kadar uzaklara gidilir.

bende sunu anlamaya calisiyorum, Islam icin savastiklari söylenen Osmanli Padisahlarinin neden hic bir tanesi Hacca gitmemis :hopala

b.alina
29.12.2006, 23:29
bende sunu anlamaya calisiyorum, Islam icin savastiklari söylenen Osmanli Padisahlarinin neden hic bir tanesi Hacca gitmemis

bak olmadı işte koskaca imparatorluğu bırakıpta dini vecibelerini mi yerine getirecekler.o çok övdükleri osmanlı padişahları hangi tarafı tercih ettikleri
belli

MeRaLiNa
29.12.2006, 23:31
bak olmadı işte koskaca imparatorluğu bırakıpta dini vecibelerini mi yerine getirecekler.o çok övdükleri osmanlı padişahları hangi tarafı tercih ettikleri
belli

Islam icin yaptiklari savaslari bir Kadin yüzünden bir gecede bitirenler, Anne tarafini secmis belliki :garibbak:

nesslimm
29.12.2006, 23:38
her ne kadar buna inananlar için çok büyük önem ifade etsede bana saçma gelio aksam haberlerinde dogru ise simdiden 40 kisi ölmüs her sene aynı sey bu sene suudiler önlem aldıklarını gösterdiler hemde çok komikti zodyak botlar la müdehale etmeyi düsünüyorlar olay yerine onlarıda gösterdiler:wink: :wink:

sunam
29.12.2006, 23:42
hacca nasıl gidilir
a)uçakla
b)araba
c) hiçbiri
dogru cevap; Kur'an'a göre, Hacca gitmek ancak ve ancak ya yaya, ya da deve ile yapılır.

şimdi oraya birinci sınıf turla gidenler parayla şeytan taşlayıp huşu içinde döncekler sonuç bir daki hac mevsimine kadar................................

b.alina
29.12.2006, 23:43
Islam icin yaptiklari savaslari bir Kadin yüzünden bir gecede bitirenler, Anne tarafini secmis belliki :garibbak:

eee osmanlı bu islam için savaşır,halkına islamı dayattırır zoraki ama kendisi islamı uygulamaz.

şimdide ben başka şeyi merak etmeye başladım.taşlarken 7 tane taş atılıyor
hızını alamayıpta fazla taş atanlar oluyormudur acaba.:yamukgul:

sunam
29.12.2006, 23:45
eee osmanlı bu islam için savaşır,halkına islamı dayattırır zoraki ama kendisi islamı uygulamaz.

şimdide ben başka şeyi merak etmeye başladım.taşlarken 7 tane taş atılıyor
hızını alamayıpta fazla taş atanlar oluyormudur acaba.:yamukgul:

bunun cevabını çok merak ettim fazla taş :) sevap defterine kat be kat yazılıyordur

b.alina
29.12.2006, 23:52
hacca nasıl gidilir
a)uçakla
b)araba
c) hiçbiri
dogru cevap; Kur'an'a göre, Hacca gitmek ancak ve ancak ya yaya, ya da deve ile yapılır.

şimdi oraya birinci sınıf turla gidenler parayla şeytan taşlayıp huşu içinde döncekler sonuç bir daki hac mevsimine kadar................................

ee tebi buda ayrı bir konu kuranın tüm zamanlara hitap ettiği söyleniyor ama
ayatler bunun tam aksini söylüyor hac suresi
27- İnsanları hacca çağır; yürüyerek veya incelmiş binekler üstünde (uzak yollardan) her derin vadiyi aşarak sana gelsinler

lüks araçlarla haca gidenlerin haccıda kabul olmuyor bu şartlar altında

ZülfüKakul
29.12.2006, 23:59
Bizim ibadetimizle dalga geçen arkadaşlara sesleniyorum..
Elinize bu fırsatı vermiyorum..
Sizin yaptığınızı ben yapmıyorum işte..
Söylemeye değer o kadar çok şey var ki bu konuyla ilgili..
Yine de, herşeye rağmen, üstelik ibadetimizle dalga geçtiğiniz halde...
Nasıl yapıyorum bilmiyorum ama inancınıza, ibadetinize saygı duyuyorum....

can85
30.12.2006, 00:10
:11: :11:

hacılar birbirine bakarken şeytan olarak gördüğü için taşları birbirlerine atmaya devam ederler..

nazze
30.12.2006, 00:24
valla can çıkmadıkça huy çıkmazmış.bu sene her türlü önleme rağmen yine birçok hacı orada telef olacak gibime geliyor.

bende oylum arkadasıma katılıyorum onlar önce kendi icindeki seytanlarla ugrasınlar....

Özgür-Taylan
30.12.2006, 00:24
Her sene ayni seyi yasamaya ne kadar meraklilar ya..

bu konu ile ilgili en güzel yorumu Ulu Pirimiz yapmis.......

"HER NE ARAR İSEN KENDİNDE ARA..
KUDÜS'DE,MEKKE'DE,HAC'DA DEĞİLDİR!!

saygilarrr sevgilerrrrr

slush
30.12.2006, 00:27
Bu tarz bir oylama yaparak inançlarla dalga geçmek alay etmek ne kadar .

Dalga gecilen inanç degil ki suudilerin seytan taslama alaninin düzenlemesinde ki hatalarin sonucunda insanlarin durumu bu bir kere olur üzüntü duyarsin ama her sene olunca da böyle bir anketle karsilasirsin buda normal....

Dalga gecmek the simpsons isimli cizgi filminde, homer simpsonun alkolle mucadele derneginde konusmalara kizip izninizle kutsal incilden biseyler okuyup rahatlayacagim diye cebinden incili cikartip arkasini dönüp incilin icini daha önce oyup koydugu konyak sisesini cikartip icmesidir :p

Özgür-Taylan
30.12.2006, 00:28
ayrica, neden bu anket Alevilik bölümüneaçilmis ki?

biz ne seytan taslariz ne de canice birbirlerimizi ezeriz...
lütfen topik dogru yere kaldirilsin!

allah eyvallah

sunam
30.12.2006, 01:23
A-gelenek Bozulmaz Hacilar Şeytan Yerİne Bİrbİrlerİnİ TaŞlamaya Devam Eder..

B-ufak Tefek Kazalarla Atlatilir

C-suudİ Yetkİlİlerİn AldiĞi Önlemler Sonucu Kazasiz Belasiz Şeytan TaŞlanir...

D)atılan hiç bir taş şeytana isabet ettirilemez .

elcordobes
30.12.2006, 01:57
Bizim ibadetimizle dalga geçen arkadaşlara sesleniyorum..
Elinize bu fırsatı vermiyorum..
Sizin yaptığınızı ben yapmıyorum işte..
Söylemeye değer o kadar çok şey var ki bu konuyla ilgili..
Yine de, herşeye rağmen, üstelik ibadetimizle dalga geçtiğiniz halde...
Nasıl yapıyorum bilmiyorum ama inancınıza, ibadetinize saygı duyuyorum....

yüreğine sağlık kardeş onlar bizim ibadetlerimizle olur olmas saçma sapan tv magazinlerinde ellerini kollarını sallayarak yeterinden fazlasıyla alay geçmekteler burda yapılan ne alaydır ne eğlencedir saçma sapan bir uygulama üzerine yapılan görüşlerdir.

spartacus
30.12.2006, 02:49
Şeytan

İbrahim Peygamber, oğlu İsmail’i kurban etmeye götürürken Şeytan önüne çıkıyor. İbrahim Peygamber, sessiz sedasız yanından geçip gideceğine taşla saldırıyor Şeytan’a. Şeytan’ın, “Sakın oğlunu kurban etme,” diyeceğinden korkuyor. Balçıktan yaratılanın, ateşten yaratılanı, secde edenin secde etmeyeni taşlamasıdır bu. İsyanın ve aykırılığın adı mıdır şeytan?
Şeytan taşlamasından zararlı çıkan kim? Şeytan mı, hacılar mı? Her yıl taşlandığı halde şeytana bir şey olmuyor. Şeytanın görünmez taşlarıyla bir yığın hacı ölüyor. Mevcut durum, Şeytan’ın savunma savaşı verdiğini gösteriyor; bu bakımdan haklı bir konumdadır. Hacılar cephesi, saldırı cephesi görünümündedir. Dünyanın dört bir yanından gidiyor, Mina’da toplanıyor, yedişer taş satın alıyor ve saldırıyorlar. En az bir milyon hacı gitse, yedi milyon taş demektir bu. Yedi milyon taşın Amerikan tanklarına yöneldiğini düşünün. Allah’ın taş yağdırmasına benzer bu.

Sen koyunu orada melete melete boğazla, sonra yedi taşla şeytana saldır. Boğazlama ve taşlama hareketi kesinlikle hacıları vuruyor. İbrahim Peygamber, oğlu İsmail’i kurban etmeye götürürken Şeytan önüne çıkıyor. İbrahim Peygamber, sessiz sedasız yanından geçip gideceğine taşla saldırıyor Şeytan’a. Şeytan’ın, “Sakın oğlunu kurban etme,” diyeceğinden korkuyor. Balçıktan yaratılanın, ateşten yaratılanı, secde edenin secde etmeyeni taşlamasıdır bu. İsyanın ve aykırılığın adı mıdır şeytan?

Şeytan olmasa, sanat ve edebiyat, konu bulmakta haylice zorlanacaktı. Sanatçı hayalinin gerçek yaratıcısıdır Şeytan. Ortaçağ ve Rönesans dönemi için bu çok daha geçerli bir tesbittir. Charttrees’ten Notre Dame kadar sayısız kilisenin, katedralin vitraylerinde, kabartma ve yontmalarında, sütun başlıklarında, iskemlelerde, alın tablalarında, kornişlerde, oluk ağızlarında vb. sürekli boy gösterdi şeytan. İnsan gövdeli, kıllı, sivri kulaklı, çatal ayaklı, boynuzlu, uzun kuyruklu görünümüyle hayata egemen oldu. 72 çeşit şeytan prensi ve 7 milyon 405 bin 926 şeytan. Az değil. Dürer’lerin, Bruegel’lerin, Delacroix’lerin, Goya’ların, Chagal’ların tuvallerine ruh verdi. Faust’u Mefisto’suz düşünebilir miyiz?

Şeytan kelimesi İbraniceden gelmedir. Araplar İblis der. Lanetlenmeden önce, Şeytanın asıl adı El Hakem’di. Sanatçıların hayallerini ateşleyen yaratıklara, cinlere ve perilere tam bin yıl hakemlik etmiştir. Az bir iş değil bu. Bir ara nasıl olduysa, cinler arasında bir kargaşa çıktı. İblis, yani El Hakem, müdahale etmedi kargaşaya. Bu kargaşayı herhalde onların iç işleri olarak gördü. Ama tabi, her işe karışan Tanrı, bu işe de karışmak zorunda kaldı ve kargaşaya ateşle müdahale etti. Bir yığın Cin helak oldu. İblis, nasıl olduysa, kıl payı kurtuldu Tanrı’nın bu gazabından. Adem yaratılıncaya kadar sade ve samimi bir Melek olarak yaşadı. Tanrı Adem’i balçıktan biçimlendirip, O’na hayat üfleyince1 ve de durup dururken tüm Melekleri, hiç bir ciddi gerekçe göstermeksizin Adem’e secde etmeye çağırınca malum mesele patlak verdi. El Hakem şu savunmayı yaptı:

“Sen beni ateşten, O’nu topraktan yarattın, ben ışık ve hava, o ise sadece toprak olduğuna göre, O’na secde etmeyi kendime yediremem, o bana secde etmeli.”

Bunun üzerine Tanrı, merhametine sığınıp af dilemediği ve kendisine secde de etmediği için El Hakem’e ‘Aduvvullah,’ yani Tanrı düşmanı adını verdi. Nedameti ilk reddeden yaratıktır Şeytan. Adem’in, Eyüb’ün, ve İsa’nın bir ara Şeytan’a niçin kandıklarını ve Yezidilerin Şeytan’a niçin tapındıklarını da ayrıca tahlil etmek gerekiyor.

muzaffer oruçoğlu
http://istanbul.indymedia.org/news/2006/02/103675.php

cagdascetin
30.12.2006, 04:41
İçindeki şeytanı taşlamadan,şeytan olarak gösterdiğin bir objeyi taşlamak nekadar doğrudur.

İçlerindeki şeytanları taşlamaları dileği ile...

Tabi ki A. şıkkı.

Dalga falan geçmiyoruz,doğrusu bu.

Yine en Hacısı Suudi Arabistan olacak bence canlar.Bu işten en çok hacı olan onlar. :):):):) ceplerine giren paranın haddi hesabı yok.

Dediğim gibi Hacı sıfatını kazanmaya çalışan kişiler kendileri kandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Umarım atacakları taşı birgün içlerinde ki şeytanlarada atarlar...

Yazgar
30.12.2006, 06:42
tas atan elleri kirilsin bu sofularin

xolxol_12
30.12.2006, 10:06
Geçen sene birbirlerini öldürdüler =) Ama bu sene önlem alırlar
kim olursa olsun ölmesin!!!!

BARIŞ GÜVERCİNİ UÇSUN DÜNYADA!!

azel24
30.12.2006, 10:36
bence şetan yerine birbirini taşlarlar zaten günümüzde de insan oğlunun şeytandan pek bi farkı kalmadığı için adet yerini de bulmuş oluyor ve aslında şeytanın taa kendisini taşlamış oluyorlar lafım sakın oraya gidenler şeytan mı şeklinde algılanmasın insandan kastım geneldi.

enseli
30.12.2006, 17:40
ben takmışım bi kere aynı şeyi söyliyeceğim
bazan tv de kısa görüntü veriyolarda bakıp hayrete düşüyorum insanlar biribirine bu kadar saygısızmı olur ya insanın iç güdüsündemi var nedir bişeyi ilk önce yapabilmek için biribiri üstüne çıkıyo altında adam ezmiş umrunda deyil
af edersiniz hayvanlar bile beklerse sıranın kendisine geleceğini biliyor

kısacası gelenek bozulmaz insan saygıyı bulmayınca

Ali_Yolcusu
30.12.2006, 19:21
haberlerde izlediğim kadarıyla sanırım alınan önlemler sonuç vermiş ve kötü olaylar yaşanmamış

Serkan_Devrim
30.12.2006, 19:24
tas atan elleri kirilsin bu sofularin neden? bırakında kendi ibadetlerini!!! yapsınlar. bu tepkinizi anlayamadım. :)

Servan
11.01.2007, 19:10
adı üstünde işte gelenek.birbirlerini taslarla ölenlere de cennete gitti diye sevinirler.

by uffuks
18.03.2007, 18:09
Bnce kendi aralarında dönerken gözlerine kestirdiği hacının olduğu yere doğru taş atar ve byle ce olay karışır.Birbirerini taşlarlar taşlıcakları her neyse artık kargaşada kaçar gider:D_______sadece ci fikir:)

maymay
18.03.2007, 18:11
Vallah her sene hayvan olmus bir insan taslasak daha iyi bence.

CANDAVUT
18.03.2007, 20:07
ee tebi buda ayrı bir konu kuranın tüm zamanlara hitap ettiği söyleniyor ama
ayatler bunun tam aksini söylüyor hac suresi
27- İnsanları hacca çağır; yürüyerek veya incelmiş binekler üstünde (uzak yollardan) her derin vadiyi aşarak sana gelsinler

lüks araçlarla haca gidenlerin haccıda kabul olmuyor bu şartlar altında

buradaki bineklerden sadece neden hayvan(deve,at..) gibi binekleri anlıyorsunuz, araba da binek araç değilmidir?
hayvan olmasının şart olduğuna dair delilin var mı?

ve diğer arkdaşlara da şunu söylüyorum, bu alaycı tavrın aynını, alevi inanç ritüellerinden anlam veremediği bir tanesini alaya almış birinden görselerdi ne hissederlerdi?

Kendisine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına da yapma!

saygıdan ödün vermeyelim dostar...
sevgilerimle...

CANDAVUT
18.03.2007, 20:10
tas atan elleri kirilsin bu sofularin

devam et!

fakat başkalarının inançlarına göstermediğin saygıyı, ilerde başkasından senin inancına dair görmeyi isteme hakkından feragat etmiş olmalısın ki bu kadar ileri gidebiliyorsun.

devam et!

CANDAVUT
18.03.2007, 20:19
Her sene ayni seyi yasamaya ne kadar meraklilar ya..

bu konu ile ilgili en güzel yorumu Ulu Pirimiz yapmis.......

"HER NE ARAR İSEN KENDİNDE ARA..
KUDÜS'DE,MEKKE'DE,HAC'DA DEĞİLDİR!!

saygilarrr sevgilerrrrr

Hacı Bektaş Veli’nin Hacı ünvanını almış olması, şu söylenceyle anlatılmaktadır: Hocası Lokman Perende hacca gider. Kâbe’yi tavâfdan sonra, Arafâta çıkar. Orada, yanındakilere “bugün arife günü, şimdi bizim Türkistan'da herkes ‘bişi’ pişirir.” der. Bu söz Hünkar’a malum olur. Lokman Perende’nin evinde de, gerçekten bişi pişirilmektedir. Hünkar, Lokman Perende’nin evine giderek, şeyhin hanımından, bir tepsiye bişi koyup kendisine verilmesini ister. Hünkar,Tepsiye konulup, kendisine takdim edilen bişi’yi, göz yumup açıncaya kadar, Lokman Perende’ye götürüp sunar. Bundaki hikmeti anlayan Şeyh Lokman Perende, arkadaşları ile beraber bu “bişi”yi yerler. Hac dönemi bitip Hicaz’dan dönülünce, Nişabur halkı Lokman Perende’yi karşılamaya çıkar. “Haccın kabul olsun.” diyerek tebrik ederler. Lokman Perende, gelen halka Bektaş’ın kerametini anlattıktan sonra, “Esas hacı olan Bektaş’tır.” diyerek, onu tebrik eder. Bunun üzerine adı Hacı Bektaş olur.

aliko
18.03.2007, 20:30
Gelenek bozulmaz :D Kafası yarılan yarılana :D