özgür önal
30.12.2006, 12:16
Zile ve Alevi köyleri diyipte Yalınyazıdan bahsetmemek büyük bir eksiklik olacaktı bence. Yalınyazı Zilenin en büyük alevi köyüdür. 2000 seçimlerine göre nüfusu 5.275 dir. 30.000 dekar arazisi vardır. Maşat ovası denen bir düzlüğe kurulmuş olup rakımı 850 m.dir. Kasabada bulunan Höyükyamacı çok eski tarihlerde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olup Tokat müzesinde eserleri sergilenmektedir. Sağlık Ocağı, PTT,si, Karakolu, Hafta başında kurulan tuhafie, sebze ve hayvan pazarı ile de kasabanın insanları her türlü hizmetten faydalanabimektedir. Ulaşım olarak hiçbir sorunu yoktur. Maşat isminin tarihte İran'ın Meşhed kentinden göç eden insanlar tarafından konulduğu bilinir. Özgür ÖNAL
Maşat'ın çevre köyler içinde büyük bir köy olduğunu biliyorum. Benimde babaannem maşatlı. Orda akrabalarımızda var.
özgür önal
02.01.2007, 10:44
Babaannen Maşatta kimlerden Yener. Akrabalarını tanıyorsan yazabilirsin, selamını götürürüm. Yakın zamanda gidicem de...
bende maşatı köy değil kasaba olarak biliyorum.
adınıda çok duymuşumdur.
Gümüşkaşlı
11.01.2007, 23:58
selam zileli dostlarım bende zileliyim herkese selamlar getirdim:)
broker_6856
30.03.2007, 23:11
selam zileli dostlarım bende zileliyim herkese selamlar getirdim:)
slmlar topraklar bende maşatlıyım...
Maşatlılar buraya belliki uzun süredir gelmiyor..Bugün tamamı alevi olan bu belde de CAMİ yaptırma derneginin kuruldugunu duydum..Maşatlılar ne yapacak görecegiz
Maşatlılar buraya belliki uzun süredir gelmiyor..Bugün tamamı alevi olan bu belde de CAMİ yaptırma derneginin kuruldugunu duydum..Maşatlılar ne yapacak görecegiz
Maşatlılar vede bu yola baş koyanlar 06,10,2007 de yapılacak olan CEM de buluşacaklar vede gereli cevabı vereceklerdir.
yalın yazı kasabası yani maşat zile'nin en büyük alevi köyü olduğu gibi,gene zile'nin en büyük kasabasıdır.nüfusuna kayıtlı insan sayısının daha fazla olduğunu düşünüyorum.hiç gitmedim ama,ismini duydum.
insancıl_60
17.12.2007, 18:40
maşatın büyük olduğunu biliyordum da kervansaray ın daha büyük olduğunu biliyorum