Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara / Eryaman

çataklı yusuf
31.12.2006, 02:22
canlar ben üyelikten ayrılıyorum
sebep haksızlık

değerli canlar ben bir aleviyim. ben bir devrimciyim. sizlerin oylarıyla birinci oldum. masa başında kaybettim. 3 puanım daha önceki yazdığım bir dörtlüğün yarışmadaki bir dörtlüğüme benzemesi nedeniyle silindi. ben darbe gördüm. sivası maraşı çorumu yaşadım yılmadım. şimdi bizans oyunlarıyla birinciliğim elimden alınıyor. buna sessiz kalamayız, kalamazsınız. size şiirimin tamamını sunuyor, üzülerek bir daha dönmemek üzere aranızdan ayrılıyorum.

DUR DİYEK

Gelen vurdu giden vurdu bizlere
Hele bakın alnımdaki izlere
Can özümden çağırırım sizlere
Bizi bize düşürene dur diyek

Bütün günahımız insanı sevmek
Zalimlerin zulmüne karşı gelmek
Helal malı haram katmadan yemek
Canı cana düşürene dur diyek

Ehli Beyt’iz seviyoruz Ali’yi
Pirim bildim Hacı Bektaş Veli’yi
Ayırt etmem Alevi’yi Sünni’yi
Soyu soya düşürene dur diyek

Madımakta öz canları yaktılar
Pir sultanı taş altına yıktılar
Çorumlu Maraşlı candan bıktılar
Özü öze düşürene dur diyek

Güzel ülkemizin kıymetin bilin
Kin ile nefreti defterden silin
Fırsat vermeyelim eline elin
Sözü söze düşürene dur diyek

Birlikte kurduk ya biz bu ülkeyi
Rehber bildik altı tane ilkeyi
Yine de bize vurdunuz silleyi
Dostu dosta düşürene dur diyek

Gerçek eren Pir Sultan’ın kolundan
Dönen dönsün o dönmedi yolundan
Çiçek idi kopardılar dalından
Kanı kana düşürene dur diyek

DÖNMEZİ’yim gerçekleri yazarım
Haksıza hırsıza olur azarım
Erler meydanına açtım pazarım
Sazı saza düşürene dur diyek

aslında yarışma kurallarında aynısı olmayacak denilmişti. Bu arada benim oylarım üç fazla iken neden oylama bir saat uzatıldı? kesinlikle alevi forum yöneticileri tarafsız değil. Böyle taraflı yöneticilerin olduğu sitede durmayalım, durmayacağım. birinci yapılan arkadaşın yönetici olmasının gazabına uğradım sanıyorum. onu da tebrik ediyor, oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. bundan sonra şiirlerimi Kanal Türk sayfasında "Aşık Dönmezi" adı altında okuyabilirsiniz

"Hararet nardadır sacda değil
keramet hırkada tacda değil
her ne ararsan kendinde ara
kudüste kabede hacda değil"

saygılarımla

cihannüma
20.01.2007, 23:25
ben eryaman 5 teyim Eskişehirliyim

taylankoç
21.01.2007, 17:07
eryaman 3 etaptayım malatyalıyım

odtülü aslan
21.01.2007, 19:39
Eryamanda oturmuyorum ama bugün Niksarlı bir arkadaşın evini Eryamana taşıdık...

yarınlar
24.01.2007, 23:09
neden ermeniyim diyorsun arkadaş ermeni değiliz ki bizde yürekten paylaşıyoruz gazetecinin acısını ama asla ermeniyim diye bir söz edemem .

odtülü aslan
25.01.2007, 18:20
neden ermeniyim diyorsun arkadaş ermeni değiliz ki bizde yürekten paylaşıyoruz gazetecinin acısını ama asla ermeniyim diye bir söz edemem .

Bugün Ermeni dememdeki amacı tam olarak kavrayabilseydiniz yaklaşımınız eminim farklı olurdu.İçinde bulunduğumuz şartlarda her türlü etnik azınlığa yapılan saldırılar karşısında tutarlı devrimcilerin görevi milliyet gözetmeksizin egemen sınıfa karşı onların yanında yer almaktır.Yani her türlü etnik, dinsel, sınıfsal ayrımı reddettiğimden dolayı bu sloganı buraya yazma gereği duydum.
Bu sizin görüşlerinizi yansıtmayabilir.Ama bugün Hrant Dink'in cenazesinde yüzbin kişi yürüyorsa artık Türk halkınında bu sloganın anlatmak istediklerine muhtaç olduğunu görebiliyoruz.
Saygılar....

baranejder
30.01.2007, 13:16
Selam Bende Eryaman 4. Deyİm. ArkadaŞlar BayaĞi Kİmse Var MiŞ Ya Eryamanda BİtaniŞsak Dİyorum Sİzlerle. Ben Burda Kİmseyİ Tanimiyorum. Konuyu AÇan ArkadaŞimada TeŞekkÜrler.

Kayserİ

sertur
30.01.2007, 13:24
eryaman 4 etap öztaş ta evim var bir ara ikamet ettim, şu an dikmendeyim ama eryaman bana hiç yabancı değil...

çataklı yusuf
30.01.2007, 19:02
şiir yazmanın yanında ben eryamanda aynı zamanda emlak işiylede uğraşıyorum. amaç iyi insanlarla tanışıp kalıcı dostluklar kurmak.

varsa şiirle uğraşınız dergilere gazetelere gönderebilir, emlak ile ilgili bilgi ihtiyaç olduğund da yardımcı olurum.

DÖNMEZİ'yim üzüleni
Kuyrularda ezileni
Yokluktan çile çekeni
Haykırır söylerim elbet

Sevgili canlar bu şiirimin tamamını adıma tescil ettirdikten sonra sizlerle paylaşacağım

hepinize saygılar

çataklı yusuf
04.02.2007, 18:29

sevgili canlar bu tamamen olaya bakış açınıza bağlı. halkların kardeşliği açısından baktığınız zaman odtülü aslana katılıyorum.

yarınlar isimli can ın açısından baktığımız zaman sana da hak veriyorum. yıllarca bizlere düşmlanlık beslediler yurt dışındaki görevlilerimizi katlettiler oma onlar hiçbir zaman hepimiz Türküz diye bağırmadılar. Biz millet olarak çabuk gaza geliyoruz gibi geliyor bana

DÖNMEZİ'yim üzüleni
Kuyrularda ezileni
Yokluktan çile çekeni
Haykırır söylerim elbet

Sevgili canlar bu şiirimin tamamını adıma tescil ettirdikten sonra sizlerle paylaşacağım

selamlar

cihannüma
19.03.2007, 23:57
çataklı yusuf. hangi emlakçısınız ERYAMAN da sakıncası yoksa açılarmısınız veya bana özel mesajla bildirin lütfen

vuslat_0606
25.04.2007, 16:54
mrb canlar bende eryaman sayılır fatıhte ıkamet edıyorum

esunger85
15.10.2007, 10:29
eryaman guzelkentte oturuyorum bende

başkent_çarşı
28.01.2008, 20:53
SLM CANLAR BENDE ELVANKENTTEN . KAyseri/sarız Küük söbeçimen