Orijinalini görmek için tıklayınız : Beynelmilel

hasret_eylul
01.01.2007, 18:09
http://img124.imageshack.us/img124/4372/beynelminelsq8.jpg (http://imageshack.us)

Beynelminel
Beynelminel

Tür: Dram, komedi, politik
Süre: 105 dakika
Yönetmen: Sırrı Süreyya Önder, Muharrem Gülmez
Senaryo: Süreyya Önder
Oyuncular: Özgü Namal, Cezmi Baskın, Nazmi Kırık, Umut Kurt, Meral Okay, Dilber Ay, Oktay Kaynarca, Bahri Beyat
Yapım: 2006, Türkiye
Dağıtımcı: Kenda Film
Filmin Orijinal Sitesi
Filmin Fragmanı

Vizyona Giriş Tarihi: 29 Aralık 2006

YIL: 1982
YER: ADIYAMAN
KAHRAMANLAR: GEVENDELER

Yeni yılın iddialı yapımlarından BEYNELMİLEL 29 Aralık 2006’da seyirci karşısına çıkıyor!
BKM Film yapımı BEYNELMİLEL, farklı hikayesi, dillerden düşmeyecek diyalogları ve müzikleriyle yılın en ilginç yapımlarından biri olmaya aday!

BEYNELMİLEL 1982 yılında Adıyaman’da bir grup yerel müzisyenin başına gelen traji-komik olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde Özgü Namal ve Cezmi var. Hikaye, kışla mantığının sosyal yaşama dayatılması nedeniyle ortaya çıkan absürd durumları bir grup yerel müzisyenin etrafında anlatıyor.

Filmin senaryosu Sırrı Süreyya Önder’e ait. Önder, filmin yönetmenliğini de Muharrem Gülmez ile birlikte üstlendi. Filmin çekimleri ilkbaharda Tarsus, Adana ve Mersin’de gerçekleştirildi. Baskın ve Namal’ın müzisyen bir baba ve kızını canlandırdıkları filmin kadrosunda Umut Kurt, Bahri Beyat, Meral Okay , Nazmi Kırık, Dilber Ay, Oktay Kaynarca, Kahtalı Mıçı ve yerel müzisyenler de yer aldı. Filmin kimi sahnelerinde yöre halkının da katılımıyla 3000 kişiye yakın da figüran görev aldı.

şiddetle tavsiyemdir harika bir film gerçektende...

tubişimm
01.01.2007, 19:38
bende çok merak ediyorum bu filmi en yakın zamanda gidicem. :thumbup1: :thumbup1:

ebru58
02.01.2007, 22:34
bende filmi bugün izledim de çok beğendim bence izlemeyenler varsa mutlaka izlemeliler...

Nesimi
03.01.2007, 02:43
Kaliteli bir sinema filmi. Adıyamanda 12 eylül darbesinden sonra gelişen olayları anlatıyor genel olarak eğlenceli bir film. Aynı zamanda toplumsal mesaj vermeside filmi daha değerli yapıyor.

pastoralsenfoni
03.01.2007, 11:53
bende çok merak ediyorum,oyuncularda kaliteli özellikle cezmi baskın çok beğendiğim bir sanatçıdır.kesin izleyeceğim.

aytek
11.01.2007, 13:35
İzlenmesi ve desteklenmesi gereken bir film.

Ama başka bir yere takılırım hep 12 eylül dönem filmlerini izledikçe; Kenan Evren bu filmleri izleyince neler hissediyor,hissiyatsız!!!!

KoCGIRİ
13.01.2007, 23:12
filmi bugün izledim, çok beğendim, son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden.
hem güldürüyor hem hüzünlendiriyor hem de sosyal mesajları gayet güzel veriyor.
kesinlikle ama kesinlikle bu filmi kaçırmayın.

gallep
15.01.2007, 23:53
"beynelminel" ne demek; ya da neyi ifade ediyor?

cevap verirseniz sevinirim, merak ediyorum.

Nesimi
15.01.2007, 23:57
beynelmilel osmanlı dilinde Enternasyonel demek. Komünist Enternasyonel marşı var tüm ulusların birleşip kapitalizme karşı mücadele etmesini anlatıyor.

Enternasyonel marşı

Uyan artık uykudan uyan
Uyan esirler dünyası
Zulme karşı hıncımız volkan
Bu ölüm dirim kavgası

Yıkalım bu köhne düzeni
Biz başka alem isteriz
Bizi hiçe sayanlar bilsin
Bundan sonra her şey biziz

Bu kavga en sonuncu kavgamızdır artık
Enternasyonelle kurtulur insanlık

Tanrı, paşa, bey, ağa, sultan
Bizleri nasıl kurtarır
Bizleri kurtaracak olan
Kendi kollarımızdır

İsyan ateşini körükle
Zulmü rüzgarlara savur
Kollarının bütün gücüyle
Tavı gelen demire vur

Hem fabrikalar hem de toprak
Her şeY emekçinin malı
Tufeyliye tanımayız hak
DünyA emeğin olmalı

Cellatların döktükleri kan
Kendilerini boğacak
Bu kan denizinin ufkunda
Kızıl bir güneş doğacak

Söz:eugene pottıer
Müzik: pierre degeyter

awaz
31.01.2007, 01:10
Film çok güzel tavsiye ederim.1982 Adıyamanında geçen bir olayı anlatıyor.. Tam sıkı yönetim dönemini...Kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip. Cezmi baskın çok güzel oynamış... :thumbup1: :thumbup1:

DiLkeT-CeZaM
31.01.2007, 11:05
Adıyamanlı olan Sırrı Süreyya Önder bu filmin devami niteliğinde bir filmi çekebileceğini söyledi bu sefer Adıyamanla alakalı olan bir film Adıyaman'd çekileceğini söyledi bizleride memnun etti hemşehrimiz! Gerçektende güzel bir film vizontele ve babam ve oğlum filmleri arası birşey olmuş ama özgün bir çalışma olarak görüyurum.

carpe
31.01.2007, 11:51
filim gerekten cok kaliteli herkesin izlemesini tavsiye ederim filimdeki en güzel sahnelerden biri yasakcı zihniyetin nedenini bilmeden ve ne oldugunu bilmeden yasak koyması

cemgil inan
08.02.2007, 21:25
2007 yılına damgasını vuracak bir film ..
12 eylül darbesine güzel birsosyal bakış...
mutlaka izleyin.............

filmden alıntı: " cuntalar olmasın "