Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadın peygamber

doctorctf
03.01.2007, 17:21
sevgili canlar hiç düşündünüz mü neden hiç bir kadın peygamber yok.ben kendimce bir sebep buldum ama sizin fikirlerinizi çok merak ediyorum.sizce neden yok????

selva
03.01.2007, 17:22
sevgili canlar hiç düşündünüz mü neden hiç bir kadın peygamber yok.ben kendimce bir sebep buldum ama sizin fikirlerinizi çok merak ediyorum.sizce neden yok????

kendince ne sebep bulduğunu bir açıkla ondan sonra biz devamını getirelim

doctorctf
03.01.2007, 17:26
bence bu sistem gerçekten de uydurma.erkek egemenliğinin ön planda olduğu,ilkel durumların hüküm sürdüğü bir sistemde mantık da olmaz akıl da.

selva
03.01.2007, 17:28
yani din sistemimi sence uydurma. bence allah erkek egemen toplumda kadının hükmünün pek geçmiyeceğini biliyordu onun için hep erkek peygamber gönderdi. ayrım olduğundan değil yani. yoksa bu kadar çok bayan evliyada olmazdı.

doctorctf
03.01.2007, 17:35
evet bence din sistemi uydurma.din beyinlerin morfinidir.din olgusunun olduğu yerde mantık durur.olay o kadar karmaşık ki şimdi Allah ı inkar ediyorum demek bile insanı ürpertiyor.kaldı ki din kurallarını eleştirmek bile yasak bir hal almış.

Ali_Yolcusu
03.01.2007, 17:42

çünkü peygamber olmak bir takım zorlukları da beraberinde getiriyor, onca savaşlar yapılıyor ve güç kullanılmak zorunda kalınıyor

ayrıyetten eskiden kadınlara yeteri kadar değer verilmiyordu , bir kadının çıkıp dini yaymaya çalışması acaba halkı ne kadar inandırırdı.

evet bence din sistemi uydurma.din beyinlerin morfinidir.din olgusunun olduğu yerde mantık durur.olay o kadar karmaşık ki şimdi Allah ı inkar ediyorum demek bile insanı ürpertiyor.kaldı ki din kurallarını eleştirmek bile yasak bir hal almış.

dinin morfin olup olmadığı başka bir topikte tartışmaya açılmıştır.

fakat din olgusunun olduğu yerde mantığın durduğuna inanmıyorum. ben dinimi mantığımla sorgulamaya çalışıyor ve öyle yorumluyorum.

din kurallarını eleştirmek nasıl yasak oluyor! bu sünnilerin yasağıdır. bizi ilgilendirmez. sorgulanmayacak hiçbirşey yoktur.allah insanlara aklı neden verdi? düşünmeleri ve sorgulamaları için.

selva
03.01.2007, 17:43

desene o morfinden ben bolca kendime enjekte etmişim.insan inançları doğrultusunda yaşar.ben allaha inanırım sen başka şeye.ama insanoğlu mutlaka bir şeye inanma ihtiyacı duyar.yoksa neden ben bu dünyaya geldim diye sürekli sorgulara başlar ve yaşam tatsız bir hal alır

doctorctf
03.01.2007, 17:53
desene o morfinden ben bolca kendime enjekte etmişim.insan inançları doğrultusunda yaşar.ben allaha inanırım sen başka şeye.ama insanoğlu mutlaka bir şeye inanma ihtiyacı duyar.yoksa neden ben bu dünyaya geldim diye sürekli sorgulara başlar ve yaşam tatsız bir hal alır

ama saçma diil mi biraz:)
yani yaşamın tatsız bir hal almaması için mutlaka bir şeye inanman mı gerekiyo.kaldı ki benim dediğime geliyosun.yoksa ben sorgulara başlarım diyosun.yani sende bu sözünle ilahi bir güce inandıktan sonra sorgulama olayının sona erdiğini kabul etmiş oluyosun;)

yağmur damlası
03.01.2007, 18:02

bence ne din uydurma ne de beyinde morfin etkisi yapıo ilahi dinlerin hepsinde öze inildiği zaman hep insanların huzur içinde yasamaları adına indirilmiş olduğu anlasılıo... ama bazı yobaz düşünceler inanç sistemini bile kalıplara sığdırmaya çalıştıkları için herseye at gözlüğüyle baktıkları için insanlardada bu tip düşünceler oluşabilio.

doctorctf
03.01.2007, 18:07
madem öyle neden dinler arasında bir birlik bütünlük yok.yani neden ibadet şekilleri,inanç sistemleri farklı.sonuçta bende biliyorum ibadet şekli nasıl olursa olsun amaç hep bir ve ibadetlerin gittiği yer de bir.peki ben bunun faına varabiliyorsam neden diğer insanlarda bunun farkına varamıyorlar.olayın özü kültür olarak düşünüyorum.ibadet adı altında yaptığımız herşey kültürümüzdür.kendimizi rahatlatmak için alışkanlıklarımızı tekrar edip duruyoruz

hasret_eylul
03.01.2007, 18:22

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=24465

burdan devam etsek daha mı verimli olur acaba diye düşünü
yorum...

yağmur damlası
03.01.2007, 18:24
madem öyle neden dinler arasında bir birlik bütünlük yok.yani neden ibadet şekilleri,inanç sistemleri farklı.sonuçta bende biliyorum ibadet şekli nasıl olursa olsun amaç hep bir ve ibadetlerin gittiği yer de bir.peki ben bunun faına varabiliyorsam neden diğer insanlarda bunun farkına varamıyorlar.olayın özü kültür olarak düşünüyorum.ibadet adı altında yaptığımız herşey kültürümüzdür.kendimizi rahatlatmak için alışkanlıklarımızı tekrar edip duruyoruz dediğin gibi sekil farklıda olsa sonuçta önemli olan özdür biz bunu biliyoruz çünkü alevilikte kalıplar yok sadece allaha inanmak ve ona yönelmek var sekilci diiliz ama yüz yıllar boyu hiç bir din kendini olduğu saklayamamış daha doğrusu peygamberler dışındaki birçok din önderi dini kendi çıkarlarına alet etmişler bu şekilde sömürmüşler insanları dolayısıyla şekil farklılıkları oluşmuş ama ben bu konuda kendimi sanslı görüyorum alevi olduğum için.....

blackhawk
03.01.2007, 18:43
mrhb can
yaklaşımın oldukça yanlış bence
senin din hakkındaki görüşlerin yanlış yorumlayanlar gibi olduğu için belkide bole düşünüyosun!
ki dediğim gibi onlar gibi düşünürsen inkar edebilrisn !:wacko:
olayı karmaşık hale getiren belkide sensin ! :confused1
benim sana tavsiyem
vizdanını süzgeç yapıp yasamana bakman olur

doctorctf
03.01.2007, 19:26
mrhb can
yaklaşımın oldukça yanlış bence
senin din hakkındaki görüşlerin yanlış yorumlayanlar gibi olduğu için belkide bole düşünüyosun!
ki dediğim gibi onlar gibi düşünürsen inkar edebilrisn !:wacko:
olayı karmaşık hale getiren belkide sensin ! :confused1
benim sana tavsiyem
vizdanını süzgeç yapıp yasamana bakman olur

dostum görüşlerine saygı duyuyorum.ama ben hiçbirşeyi karmaşık hale getirdiğimi sanmıyorum.sadece insanların nasıl bir karmaşa içinde olduklarını göstermeye çalışıyorum.bilgili insan bilgisiyle,cahil insan duygularıyla hareket eder.bu sözüm sana değil yanlış anlama sakın:)

hasan cicek
03.01.2007, 22:33
sevgili canlar hiç düşündünüz mü neden hiç bir kadın peygamber yok.ben kendimce bir sebep buldum ama sizin fikirlerinizi çok merak ediyorum.sizce neden yok???? Selam doctorctf: Neden hıç kadın peygamber yok diye soruyosunuz, Kadın Peygamber İncilde yazar Luka 2:36 şöyle yazar.''Aşer kabilesinde Fanuel'in kızı Anna adında bir kadın Peygamber vardı . Gördügümüz gibi Kadın peygamber varmış başka daha peygamber kadınlar vardır hatırımda olsaydı size yazardım.
saygılar

blackhawk
04.01.2007, 01:48
dostum görüşlerine saygı duyuyorum.ama ben hiçbirşeyi karmaşık hale getirdiğimi sanmıyorum.sadece insanların nasıl bir karmaşa içinde olduklarını göstermeye çalışıyorum.bilgili insan bilgisiyle,cahil insan duygularıyla hareket eder.bu sözüm sana değil yanlış anlama sakın:)

ben sadece fark ettiğimi yazdım!
gerçekden cahil insan bilgili insan durumu da düşünülmemiş??
bilgili insan da duygularıyla hareket eder!
ben değilde senin üzerine alınmana açıkcası üzüldüm !!
çünkü tamamen duygularına hareket etmişssin açıklayıcı bi sey yok soylediklerini yanlış anlama olsa gerek desem!!

cahil bilgili denklemi üzerinde
teknik bi kaç değişiklik yaparsın sorun olmaz :))))

Akayizm
04.01.2007, 02:17
İslam inanışına göre, peygamber olmanın bazı özel şartları vardır ve bu özel şartlardan biri de, peygamberin erkek olmasıdır. Semavi dinlerin peygamberleri olarak bilinen, İsa, Muhammed, Musa ve Davud Peygemberlerden başka, Kuran’da, Nuh, Lut, Yakup, İlyas, gibi peygamber olarak kabul edilen 20’den fazla isim geçer ve bu isimlerin hepsi erkektir. Kuran’a göre kadın peygamber yoktur ve bu konuya Kuran’ın getirdiği açıklık, aşağıdaki ayetlerde belirtilmiştir.

Yusuf / 109 . Senden önce de, şehirler halkından kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber göndermedik. (Kâfirler) yeryüzünde hiç gezmediler mi ki, kendilerinden öncekilerin sonunun nasıl olduğunu görsünler! Sakınanlar için ahiret yurdu elbette daha iyidir. Hâla aklınızı kullanmıyor musunuz?

Enbiya / 7. Biz, senden önce de, kendilerine vahiy verdiğimiz kişilerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bilmiyorsanız bilenlerden sorunuz.
Aynı söylem bir başka ayette tekrar eder,

Nahl / 43 . Senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz kişilerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bilmiyorsanız, bilenlere sorun.

Görüldüğü gibi Kuran’da kadın peygamberlerin varlıkları kabul edilmezken, İncil ve Tevrat’a baktığımızda, kadın peygamberlerden bahsedildiğini görürüz.
Tevrat’ın Tekvin 15/20 ayetinde, Peygamber Miryam’dan, Hakimler 4/de, Peygamber Debora’dan, 2. Tarihler 34/22 de, Şallum’un karısı, Peygamber Hulda’dan, Nehemya 6/14 de, Peygamber Nadya’dan söz eder.
Aynı şekilde, İncil, Luka 2/36 da, ‘Aşer oymağından Fenuel’in kızı Anna adında çok yaşlı bir peygamber vardı Genç kız olarak evlenip kocasıyla yedi yıl yaşadıktan sonra dul kalmıştı. ’ şeklinde bir ifade yer alır.

Burada dikkat edilmesi gereken, İncil ve Tevrat’ta bahsi geçmesine rağmen, Kuran’ın kadın peygamberlerin varlığını kabul etmemesidir. Halbuki Kuran, değişik ayetlerde İncil ve Tevrat’ın onaylayıcısı olduğunu söylemiştir.

Bakara ;
2:41. Elinizdekini (Tevrat'ı) tasdik edici olarak indirdiğime (Kuran'a) iman edin.
2:89. Daha önce kâfirlere karşı zafer isterlerken kendilerine Allah katından ellerindeki (Tevrat'ı) doğrulayan bir kitap gelip de (Tevrat'tan) bilip öğrendikleri gerçekler karşılarına dikilince onu inkâr ettiler....
2:91. Kendilerine: Allah'ın indirdiğine iman edin, denilince: Biz sadece bize indirilene (Tevrat'a) inanırız, derler ve ondan başkasını inkâr ederler. Halbuki o Kur'an kendi ellerinde bulunan Tevrat'ı doğrulayıcı olarak gelmiş hak kitaptır....

Ali İmran
3:3. (Resûlüm!) O, sana Kitab'ı hak ve önceki kitapları tasdik edici olarak indirdi, Tevrat ile İncil'i ve Furkan'ı indirmişti...

kolay gelsin

Servan
04.01.2007, 03:15
bence bu sistem gerçekten de uydurma.erkek egemenliğinin ön planda olduğu,ilkel durumların hüküm sürdüğü bir sistemde mantık da olmaz akıl da.

diger canlarında dedigi gibi peygamberlik sıradan bir görev degil gunu gelir savasırsın kadın bir peygamberde bunu yapamaz ki dusundun mu eski zamanlardaki peygamberlik bir yana gunumuzdeki bazı işler bile bayanların yapamayacagı kadar zor degil mi?

lion12
04.01.2007, 08:53
yani din sistemimi sence uydurma. bence allah erkek egemen toplumda kadının hükmünün pek geçmiyeceğini biliyordu onun için hep erkek peygamber gönderdi. ayrım olduğundan değil yani. yoksa bu kadar çok bayan evliyada olmazdı.

Çok doğru bir yorum teşekkür ederim...

opis-01
04.01.2007, 11:33
bu soru benimde çok akılma takılıyordu .benim bu konudaki fikirlerim şöyle:
bence peygamberlerin erkek olmalarının sebeplerinden biri erkeklerin fiziki yapılarından kaynaklanıyor olabilir.çünkü peygamberler yeri geldiğinde savaşıyorlardı;fiziki yapıları bu tür olaylara müsaitdi.kadınlarda savaşabilişr ama fiziki yapıları daha doğrusu kuvvetleri bir erkek kadar olamayacağını düşünüyorum.birde benim aklıma gelen diğer bir sebep de şu.blirsiniz eski abd başaknı bill clinton ile bizim eski başbaknalrımızdan tansu çiller bir araya geldiklerinde (ne amaçlı olduğunu bende bilmiyorum)insanlar tarafından iftiralar atılmıştı bu olay üstüne.işte kadın peygamber olsaydı eğer böyle bir durumda nasıl olurdu düşünürmüsünüz??belki dolaylı bir sebep ama olabilir .neden olmasın.başka aklıma gelen bir sebep kadınların özel durumları.bu sebebein açıklaması yok .geldi aklıma:D

nihat 61
04.01.2007, 13:32

kuranda kadının peygamberligi kabul edilmezken incil ve tevratta kadın peygamberlerden bahsedilmştir incil ve tevratta geçtigine göre var.

usLanmaz62
04.01.2007, 14:24

Sevgili can arkadaşlarım,abilerim,ablalarım gayet güzel bir şekilde neden erkek peygamberlerin seçildiğini ve kadın peygamberlerinde olduğunu açıkladı.Bu konuda yazmak istemiyorum.Ancak şöyle bir yorum yapmaktanda kendimi alamıyorum.Bir başka topicte aleviliğe ne kadar bağlı olduğunu söylüyorsun.Ancak ateistliği savunuyosun.Sence allahı inkar eden bir kişi ne kadar alevi olabilir?Bu çelişkili ifadelerden kurtulman gerekir.Yok ben aleviliği sadece kültür olarak yaşıyorum diyosan diyecek sözüm yok.

KızılBant
04.01.2007, 15:20
İnsanlar eşittir. Kadın erkek ayrımı yapmıyorsak, Allahın neden peygamberlik görevinde erkeğin tarafını tuttuğunu görmeliyiz. Aslında dinler tarihini inceleyince görüyoruzki ilk olarak Adem yaratılmış daha sonra Ademe eş olarak Havva yani Ademin canı sıkılmasa Allah HAvvayı yaratmayacakdı :) Birazda bu yönden düşünün düşlediğiniz adil tanrı anlayışıyla uyuşmuyor değilmi? Kadın erkek eşitliği kadının değeri nereye gitti?

Aleviler olarak dinin dogmalarına karşı çıkıp, Aleviliğin evrensel ve geniş bilgi birikiminden faydalanmalıyız Alevilik ne islama indirgenebilir nede salt felsefeye. Aleviliğin içinde hem din hem felsefe herşey vardır Aleviliğin engin görüşü buraya bağlanır ama şu sunni propagandadan kurtulmak bizlerin elinde bundan mümkün olduğunca uzaklaşalım Okularda anlatılan din bizim dinimiz değildir. Suni asimilasyon aracıdır. TVde ramazanda vs yayınlanan propagandalar bizi bağlamaz o anlatılanlara şüpheli yaklaşıp kendi öz kaynağımızı incelemeliyiz.

Zahir
04.01.2007, 16:18
Neden Kadın peygamber yok? veya Allah neden peygamber olarak erkekleri seçmiş? sorusu şahsımca pek mantıklı bir soru değil.

Bu öküz altında buzağı aramaya benzeyen bir soru olmuş.

Neden daha mantıklı konular üzerinde bilgi alış verişinde bulunmuyoruz???

Ben şahsım olarak Kuran penceresinden Kadın ve Erkeğin eşit olduğunu ancak üstünlüğün Allah katında Takva ile olacağını görüyorum.

Siz bu eşitsizliği hangi pencereden görüyorsunuz bizede söleyin.

Halen Adem Havva kıstasındaki Kaburga kemiği masalı ise 1400 yıldır bir adım dahi yol alamadığımızı gösterir...

Akılcı, mantıklı, inancı dogmalarla kabül etmeyen Alevi Gençleri nerde?????

Selamlar
(Zahir)

doctorctf
04.01.2007, 17:43
hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama ben size evrim teorisini okumanızı öneririm.çünkü kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyoruz sürekli.size burda yazanların doğru olduğunu garanti edemem ama enazından bi fikriniz olsun...
http://www.islamiyetgercekleri.org/yaratilisefsanesi.html
teşekkürler.

usLanmaz62
04.01.2007, 17:52
hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama ben size evrim teorisini okumanızı öneririm.çünkü kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyoruz sürekli.size burda yazanların doğru olduğunu garanti edemem ama enazından bi fikriniz olsun...
teşekkürler.

Evrim teorisiyle kadın peygamber arsındaki ilişki nedir acaba.Bağlantıyı kurmaya çalışıyorum.Ben evrim teorisini kabul etmiyorum.Nedeni ise eğer maymunlar evrim geçirip insan olsaydı bütün maymunlar evrimini tamamlayıp insan olması gerekirdi.Bir kısmının evrim geçirip diğer kısmının geçirmemesini ben tam anlayamıyorum.Ben insan soyundan gelen insan olduğumu düşünüyorum.

doctorctf
04.01.2007, 18:01
arkadaşım okuyun diyorum.kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin diyorum.sana veya forumdakilere evrim teorisine inanın diye bişey de demiyorum diyemem de zaten.bağlantı arıyorsan yazılanları bi kere oku

sidarta54
04.01.2007, 18:06
arkadaşım okuyun diyorum.kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin diyorum.sana veya forumdakilere evrim teorisine inanın diye bişey de demiyorum diyemem de zaten.bağlantı arıyorsan yazılanları bi kere oku

okudum ve değerli arkadaşım konuyla ilgisi olmayan bir link önermişsin ayrıca kulaktan doğma bilgilerle hareket etmeyin demişsin ancak verdiğin linkteki yazının bilimsel hiç bir değeri yok bir kaç ayet birazda efsane var yazıda
saygılarımla...

usLanmaz62
04.01.2007, 18:09

Evet göz gezdirdim.Kuranda ve diğer efsanelerde, dört kitapta geçen insan yaratılışının hikayesine değinilmiş ve bu çürütülmeye karşı çıkılmış.Galiba senin işaret etmek istediğin konu insanların dogmatik düşünceleri sorgulayabileceğidir.Buna tamamen katılıyorum.Kulaktan doğma bilgileri her zaman sorguladım.İçinden inandıklarımı seçtim her zaman.İyi forumlar.

blackhawk
04.01.2007, 19:48

konudan konuya atlıyosun üstelik diğer insanlarında kendin gibi olduğunu düşünüyosun!

doctorctf
04.01.2007, 20:01
konudan konuya atlıyosun üstelik diğer insanlarında kendin gibi olduğunu düşünüyosun!

arkadaşım amacın ne bilmiyorum ama ben kimsenin benim gibi olduğunu sanmıyorum.üstelik konudan konuya atladığım filan da yok ben sadece soru soranlara cevap veriyorum.atlama benim ilgi alanım değil malesef

aytans
04.01.2007, 20:10
canlar kadın peygamber yok ama bir sürü kadın evliyalar var.Ne demişler cennet anaların ayaklarının altında demişler.boşuna dememişler.kadın ANA olduğu için çok değerlidir.

Akayizm
04.01.2007, 22:49
teşekkürler.

Bu Sitteyi 3 Kez Hackledik Baska Baska Domainler Altinda Halla Yayin Yapmaya Calisiyolar Bunlarin Sahibi Zatten Ateist Evrim Teorisiyle Ne Alakasi Var Anlamadim..
Genclerin Beynini Yikamak Cok Basit Bu Zamanda Ee Nede Olsa Teknoloji Ilerledi..
Bu Sittenin Sahibinin Ateist Oldugunun Belgesini de Sunarim Sana Istersen
Simdilik Bi Kac Referansini Verim Lütfen Bakin
Ayrica Sitte Sahibinin Ismi Mustafa Kemaloglu Yasadisi Yayin Yaptiginida Söylim Bastan
Senin Anlatmak Istedigin Ateistlik Kadin Erkek Ayrimi Deyip Konuyu Yavas Yavas Ateistlige Sürüklemek Kendinizce
Allah Laik Degil :) Kadin Erkek Ayrimi Yapiyo
Zatten Allah Diye Bi Varlik Yok Demek Istiyosunuz Veya Buna Benzer
Ugruna Savas Verdiginiz, Emek Harcadiginiz Cisim,Varlik,Madde Her Neyse
Degsin Ona
Böyle Sacmaliklarla Zamaninizi Bosa Harcamayin Derim.
Referans : www.ateizm.org "Whois Cekip Bakabilirsin"

Kolay Gelsin

Kolay Gelsin

PirO_62
05.01.2007, 03:09
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=24465

burdan devam etsek daha mı verimli olur acaba diye düşünü
yorum...

:whistling :whistling :whistling

can_su
05.01.2007, 11:02
:001_tt1: hiç düsünmedım evet ama nedendır sence

Güzyeli
05.01.2007, 15:47
merhaba, kadın peygamber in olmadığı gibi dikkat edereniz kadın filozofta yok
bana göre bunun sebebi sizinde dediğiniz gibi kadının toplumda ikiknci planda olması. özelliliklede bizim dinimizde toplumsal hayatta kadın herzaman küçümsenmiştir toplumda güçsüz çaresiz olarak görülmüştür