Orijinalini görmek için tıklayınız : V.İ.Lenin'in Vasiyeti...

KomünistAlevi
03.01.2007, 19:15
Merhaba Yoldaşlar,

Yoldaş Lenin ilk kez felç geçirdikten sonra ,düşüncelerini,fikirlerini yazı olarak eşine dikte ettirdi...Bunların arasında da ''Leninin vasiyeti'de'' vardı...Ve Lenin bu vasiyetinde Stalini eleştiriyordu...1922 Nisan ayından itibaren Komünist Partinin genel sekreteri olan Stalin'in eline sınırsız bir yetki geçtiğini ve diğer yoldaşların Stalini bu görevden uzaklaştırmak için yol aramalarını önermişti...

Yoldaş Lenin neden bu düşünceye sahip idi?

Burda benim için önemli olan bu vasiyet hakkında ki Stalinist arkadaşların fikir ve düşünceleri...

Neden böyle bir düşünce hakimdi V.İ.Lenin' de?

Tüm yoldaşların fikir ve düşüncelerini bekleriz:)

Yoldaşlara Bin Selam Olsun!

Devrimci Marksist
04.01.2007, 13:09
http://www.bolsevik.org/6011.htm
bu linkteki Rusya'da Devrim Nasıl Kaybedildi adlı yazıyı tavsiye ederim.
İç Savaş Sovyet ekonomisini yok etmiş, işçi sınıfının en bilinçli neferleri ve en inançlı komünistler iç savaşta büyük oranda yok oldular. Devrimin iki dayanağı işçi sınıfı ve onun partisi yok oluşun eşiğindydi. İç Savaşın Kızıl Ordu'nun zaferiyle sonuçlanması eski Çarlık Bürokrasisinin kariyer ve mevki için Komünist Parti ve devlet kadrolarına doluşmasına sebep oldu. Lenin "iz eski çarlık bürokrasisini devraldık" diyordu, ama bolşevikler bir anlamda bu çarlık kalıntısı memur ve profesyonellere mecburdu. Lenin ve Troçki'nin önerisiyle Çarlık subayları Kızılordu'ya alındı, hem de rütbeleriyle. Lenin, Troçki ve tüm Bolşevikler bunları yapmak zrundaydı, zira Rus Devrimini emperyalizmin ve Beyaz katillerin eline bırakamazlardı, ancak Dünya devrim dalgası geri çekilmiş, İtalya Almanya Macaristan ve Polonya'da devrimler ikitdarı tam olarak ele geçiremeden yenilgiye uğratılmıştı. İç savaştan önce parti devletin merkezi olmadığı için genel sekreterlik makamı güçten çok görev kaynağıydı. İç Savaştan itibaren Genel Sekreterlik Parti ve devlet bürokrasisinin kotrol edildiği atamaların apıldığı en önemli organ haline geldi. Bu organın başına daha önce Troçki dahil tüm liderlerin kabulüyle Stalin getirildi. Çünkü kendileri bu makamı ve stalin'i hafife almışlar ve görevi istememişlerdi. Lenin'in dahi 1921'lerden önce bu konuda bir sıkıntısı olduğunu gösteren bir yazısını görmedim.
Stalin parti içine doluşan bürokrasinin lideri haline geldi. Şu an elimde rakam yok ama partinin üye kompozisyonu 1918'den 1923'e kadar hızla değişmiş, işçilerin oranı dramatik bir azalma gösterirken devrime hiç katılmamış profesyoneller ve memurların oranı artarak partinin çounluğu haline gelmişlerdir.
Lenin bundan duyduğu korku nedeniyle özellikle Stalin'in bu görevden alınmasını istemiştir.

Gerenimo
08.01.2007, 12:49
lenin'le ilgili bir anektod da benden olsun.Yoldaş Lenin ile nasyonal sosyalist Hitler Stalini devirmek için çekostavakyada iki kez gizlice biraraya gelmişler.Hitler'in amacı bir türlü yenemediği kızıl orduyu baştan susturmak,Lenin'in ise kaybettiği liderliği tekrar Stalin vicdansızından geri almaktı!!!

Devrimci Marksist
08.01.2007, 13:28
Burada ince bir alay yapmaya çalışmışsın diye tahmin ediyorum yalnız yazından doğru dürüst bir anlam çıkmıyor. Tabii eğer Hitler'in Lenin öldükten 9 yıl sonra iktidara geldiğini ve Lenin sağken pek prim verilmeyen etkisiz bir adam olduğunu biliyorsan.

Gerenimo
08.01.2007, 14:16
hitlerin ve lenin de tüm hayatını çok ıyı bılıyorum
fakat bunu söylerken kimseyle dalga geçme gibi bir niyetim yoktu.Ayrıca bu bir iddadır bunu ortaya sürende ben diil israil gizli istihbarat örgütü mossadd olduğu düşünülmektedir.Ve okuduğum kaynağıda bulursam sizlerle paylaşırım;)''''21 Ocak 1924.Lenin'in ölüm tarihi ve bu tarihte sizin o pek adam yerine koyulmayan dediğiniz adolf hitler darbe yapmaya çalıştığı için 9 ay hapse atılmadı mı peki güçlü değilse darbe için gereken desteği nereden bulabilsin ki!!!(ayrıca böyle bır toplantı gerçeklesmiş olabılr nede olsa hayatta su fikir tüm siyasileri etkilemiştir:Düşmanımın düşmanı benim dostumdur;)Ayrıca bir sene sonrada nasyonal sosyalistler alman işçi partisinin yönetimini ele geçirip 107 milletvekiliyle parlamentoya yukselmişti..saygılarlaa...

Devrimci Marksist
08.01.2007, 15:09
Hitler'in darbe tezgahladığını biliyorum ve hapse atıldığını da ama Alman burjuvazisi onu ciddiye almadı ve bunun sebebi o dönemki devrim tehlikesine rağmen Hitler'in bir lider olarak henüz olgunlaşmaması ve faşizm için gerekli koşulların oluşmamasıdır. Lenin o dönemde Stalin'le bozuşmasına rağmen bunu henüz parti içi bir sorun olarak görüyordu, ve böyle bir şey yapmış olması imkansız. Lenin'in Stalin'i genel sekreterlikten atamamasının sebebi Hitler'in felç geçirmesidir. Felçli olmasaydı Stalin'e karşı partinin güvenini elde edecek otoritesi vardı. o bu yüzden Lenin'di, onu Troçki'den üstün kılan da budur.