Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviliğin Dini İbadeti Haremlik Selamlık Şeklinde Olmamalı...

EŞİTLİK PARTİSİ
04.01.2007, 15:31
Değerli Canlar...

Hep tekrarladığımız üzere ALEVİLİĞİN en önemli temel ilkesi olan insanlığı bütünleştirme işlevi gün geçtikçe ve görsel iletişimin bu denli etkin ve yaygın olduğu çağımızda adeta unutulmuş yada bilerek çarpıtılmakta olduğunu görmekteyiz.
Evet Tv.lerden naklen verilen CEM İbadet törenlerimiz, kadınların ve erkeklerin haremlik selamlık şeklinde durarak ibadet etmeleri bu konuyu özenle ve iyi niyetle takip eden insanlarımızca hayal kırıklığı yüksek sesle dile getirilmeye başlamıştır.
Değerli Canlar...
Hep söyleriz ki ne kadar iyi ilke ve kurallar koyarsanız koyun, bunu eylemsiz olarak ne kadar savunursanız savunun bunlar içi boş slogana dönüşür ve bir süre geçtikten sonra da anlamını yitirir...
Bu, ibadet şeklini eleştirdiğimiz, kadını ikinci sınıf vatandaş görüyorlar diye suçladığımız İSLAMIN diğer uygulayancılarıyla, bu uygulamanın ne farkı kalıyor...
Sizin kendinize mi güveniniz yok, yoksa haşa ve haşa Bayanlarımzın iffetindenmi şüpheleniyorsunuz.
İbadette bile bu ayrımcılığı tesçil etmeye çalışanlar hangi Kadın-Erkek eşitliğinden bahsediyor...bunu hangi ALEVİ kaynaklarınıa dayandırıyorsunuz da uyguluyorsunuz...
Neymiş efendim, şehirlerde insanlar birbirini tanımıyormuş...
Bilindiği üzere kabul etsekte etmesekte Yahudilik ve Hristiyanlık bu konuyu çoktan aştı...
Camilerimizde SÜNNİ inancına mensup Bayanlarımız birlikte ibadet etme yönünde başarısız girişimlerde olsa, girişimde bulunuyor...ama ne hikmetse ALEVİLİĞİ ibadet yönünden birileri bu şekilde sunmakta ''ISRAR'' ediyor...
Değerli Canlar
Bize göre tez elden Cem Evlerimizde,
Eşleriyle birlikte İbadete katılanlar aynı saflarda yer almalı...diğer Canlar ise Bir Bayan, Bir Erkek şeklinde saflarda yer almalıdır...
Bu şekli bir olay gibi görünse de, özü itibariyle eylemsel olarak eşitliği simgelemesi açısından çok ama çok önemlidir.
Biz aynı şeklin Camilerimizde de uygulanmasını şiddetle savunuyoruz ve derhal başlanmalıdır diyoruz.
Saygı ve Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

KızılBant
04.01.2007, 15:35
CEm vakfı ve türevleri Aleviliğin içini boşaltıyorlar.

pervane derviş
04.01.2007, 18:20
Öncelikle sunu söylemem gerekir bende bir alevi olarak isterim ki ibadetlerimiz bacılaımızla analarımızla beraber olsun.Fakat insanlık bu gün oyle bir yere geldiki kimin ne oldugunu bilemiyoruz.

Cemlere benim dikkatimi ençok çeken şey insanların artık nekadar bozuldugu.Gençlermiz cemlere başka niyetlerle gelir olmuş.Kadınlar dedi kodu yapar olmuş gençler bambaşka niyetlerle geliyor.
Şahsen ben insanlıgın bu hale geldigi bir dönemde ne anamı nede bacımı bir başkasıyla cemde yanyana bırakamam.
Öncelikle insanlıgıdüzeltmek gerekir diye düşünüyorum.
Şunuda belirtmem isterim gerçekten cok temiz canlarda var ben onları tenzi ederek konusuyrum

hak yoldasınız olsun...

EŞİTLİK PARTİSİ
04.01.2007, 18:29
Sevgili pervane derviş...

Değerli Can...tespitlerinize elbette katılıyoruz ama ortada bizce eksiklik var yada içi boşaltılmaya çalışılan bir ALEVİ ibadet uygulaması var...yinede bu konuda yani önerimiz doğrultusunda konu düzeltilmeli diyoruz.
Saygı ve Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

aykudgöksun
06.01.2007, 12:40
canlar bu iş sadece cemde de değil.sorarım size artık biz bacılarımızla ne zaman kafeye gidip rahat oturucaz,sokakta rahat yürücez.bu iş cemle ilgili değil bence sokağa düşmüş durumda.bu gençlik kurtarılmalı

pervane derviş
06.01.2007, 13:16
Ben öcelikle aykut göksu can a tesbiti için teşekür ediyorum.Aslında sorun sadece cemlerde degil yada bizim insanlarımızda degil. Sorun toplımun genelinde.Degişen dünya,gelen yeni kültür dünya genelinde insanları etkisine almış ve insanların geneli başkalarının haklarını hiçe sayarolmuş.
Özellikle Müslüman ülkelerde(öellikle Türkiye de) farklı bir kültür oldugu için, dünyaya yayılan bu batı agırlıklı kültür bu ülkelerin deforme olmasına sebep olmuştur.Günümüzde bizim öz degerlerimizle hiç uyuşmayan seyleri yasamak zorunda kaldıgımız bir gerçektir.

Müslüman bir ülkede yaşamanın getirmiş oldugu katı kurallar ve dünyayı saran batı agırlıklı ve daha özgür düşünmeyi savunun bir kültür akımı.Bunlar biryere taban tabana zıt oldugu için insanlar ne yapacagını şaşırıyor ve tuhaf seyler yapmaya başlıyor.
Mutlaka sizde izlemişsinizdir dans ederken göbegi görünen türbanlı kızı.Tv ler günlerce vermişti bunu. İşte bu kültür çatışmasının nekadar siddetli oldugunu gösteriyor.

Diger yazımıda yazarken bunları düşünerek yazmıştım yanlış anlaşıldıysam özür dilerim

hak yoldasınız olsun....

EŞİTLİK PARTİSİ
10.01.2007, 15:30
Değerli Canlar...

Hep tekrarlanıyor,
İnanmadan inandıramazsınız...bu hayatın her alanında böyledir...inandırmak ben inandım demekle değil, eylem-söylem birlikteliği sağlanarak gerçekleşir...
Elbetteki her insanın yaşamı dışında bir hayat var...bu hayat bu gün için İNSANLIK düşmanlarınca sevk ve idare edilmekte bizlerde bunu değiştirmek için var gücümüzle, hatta gücümüzü zaman zaman zorlayarak çalışmaktayız...
Ama bunun insanlara yansıtılması, tüm iletişim ağlarını elinde bulunduran insanlık düşmanları zaman zaman engeller çıkarsa da biz her türlü olanağı kullanarak İNSANLARA ulaşmaktayız...
Bulunduğumuz konum nedeniyle şikayet ve yakınma üretmeyeceğiz, çunki her olumsuz şartı lehimize çevirecek bilgi ve beceriye sahibiz...bunu İNSANLIK var olduğundan beri bu uğurda her türlü fedekarlığı gösterek bu yolun ulviliğini bize ulaştıran atalarımız bunu istedi...
Süreci kısaltmak elbette yine bizim elimizde ve yapıyoruz...
Bu nedenle de moralizasyon içeren mesaj ve haberler bizleri bağlamaz...
Saygı ve Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

aytek
10.01.2007, 15:36
artık bir çok kurumsallaşmış cem evinde,pazar ya da perşembe günlerinde yapılan cemler öğreti cemleridir..Yani; yolun devamını ve gelecek gençlere aktarılmasını sağlar..Genelde bir buçuk saatte biter ki bunu yarı saatten fazlası muhabbetle geçer..Bu ortamlar da insanların haremlik selamlık oturması normaldir..Ancak gerçek cemlerde,yani herkesin birbirini bildiği,düşkünün olmadığı,herkesin birbirinden razı olduğu cemlerde herkes zaten tek can oluyor hala..

müttaki
10.01.2007, 16:00
Camilerde Namaz kadın erkek karışık Kılınırdı.. Ta ki Hz. Ömer zamanında dangalağın biri her Namaz gözüne kestirdiği bir kadının arkasında namaz kılana kadar.. her seferinde aynı olunca Ömerinde dikkatini çekiyor olay.. bundan sonra diyor erkekler önde kadınlar arkada...

islam aslında eşitlikçidir.. ama kalabalıkda insanlar yapmak istediklerini değil yapmaları gerekeni yapıyorlar o zamanda niyetler değişik oluyor

Lakin İslam.. tanış olmakla başlar.. ve bizim eşit olmakda gözümüz yok.. tanışıklık çok önemli.. ve çokluğun yönetimi gerçekten de zor..

saygılar