Canlar ağbilerim biz Hz.Ali efendimizi ne olarak görüyoruz yani onudamı peygamber olarak görüyoruz bnim yaşımda ufak olduğundan bu konuda pek bilgim yok aileme sordum bn bu soruyu onlar 'Hz.Ali efendimizde bir muhammeddir' dediler bu nedemek Hz.Ali efendimizi biz peygamber olarak görüyoruz demekmi şimdiden teşekkürler.
SAYGILAR...
Ali_Yolcusu
06.01.2007, 04:38
hz. ali , hz.muhamedin "vasi" sidir.
Pir Sultanım bu bir sırdır.
Sırrını saklayan erdir.
Ay da sırdır, gün de sırdır
Gün Muhammet ay Ali’dir.
pir sultanın bu dörtlüğünü iyi araştırmanı öneririm.
hz.ali ve hz.muhammed , ikisi de nurdur.
''vasi'' ne demek bilmiyorum özür dilerim??
Ali_Yolcusu
06.01.2007, 04:50
''vasi'' ne demek bilmiyorum özür dilerim??
hz.muhammedin göstermiş olduğu yoldan götürecek kimsedir. Hz.muhammedin yokluğunda o yolda rehber olacak kimsedir.
hz.muhammed "vasi" sinin hz.Ali olduğunu söylemiştir.
fakat bugün sünni diye bellirttiğimiz kesim o zaman hz.ali ye inanmamışlardı.
ayrıca olayın batini yönünü de araştırmanı öneririm çünkü batini olarak hz.ali farklı bir boyut kazanıyor.forumda yazılanları okursan birşeyler öğrenebilirsin.
tmm söylediklerin doğrudur anladım t.şkkrler ama bn hala soruma cvp bulamadım BİZ ALEVİLERE GÖRE HZ.ALİ EFENDİMİZİ NE OLARAK BENİMSİYORUZ?
Ali_Yolcusu
06.01.2007, 05:22
tmm söylediklerin doğrudur anladım t.şkkrler ama bn hala soruma cvp bulamadım BİZ ALEVİLERE GÖRE HZ.ALİ EFENDİMİZİ NE OLARAK BENİMSİYORUZ?
ben sana dedim hz.ali vasi dir.
ne olarak görüyoruz derken ? nasıl bir cevap almak istiyorsun?
peygamber ?
pir ?
allah ?
ahmet_ali
06.01.2007, 12:20
bence nesiminin bir kaç şiirine bak anlarsın :)
ben sana dedim hz.ali vasi dir.
ne olarak görüyoruz derken ? nasıl bir cevap almak istiyorsun?
peygamber ?
pir ?
allah ?
evet o yönden yani
peygambermi
pir mi
allah olarak zaten göremeyiz töbe aşaaa ama peygamber ve pir olarak görüyomuyuz
sidarta54
06.01.2007, 13:19
Canlar ağbilerim biz Hz.Ali efendimizi ne olarak görüyoruz yani onudamı peygamber olarak görüyoruz bnim yaşımda ufak olduğundan bu konuda pek bilgim yok aileme sordum bn bu soruyu onlar 'Hz.Ali efendimizde bir muhammeddir' dediler bu nedemek Hz.Ali efendimizi biz peygamber olarak görüyoruz demekmi şimdiden teşekkürler.
SAYGILAR...
güzel kardeşim abilerim demişsin ancak ben ben ablan olarak cevap vereyim Hz Ali de Muhammed de aynı nurdan yaratılmıştır gönül gözünü aç ne olarak görmek istiyorsan öyle gör bunda günah olan hiçbirşey yoktur baki olan tektir ve gerçek olnada O dur Ali de Muhammetde Onun varlığını anlaman yolunda yardımcıdır bence ben şudur derim başkası bu önemli olan senin ne gördüğündür
saygılarımla...
Hz. Muhammet (s.a.v) İslamı getirdi Peygamberimizdir. Ondan sonra islam yolunda gitmek isteyenler yol katetmek isteyenlere yollar açıldı. Hz. Ali'de bu yolun başıdır ( Pirdir ).
muhammet ilmin şehri ise ali kapısıdır!!!
Mahir_86
20.01.2008, 00:09
hz. ali , hz.muhamedin "vasi" sidir.
Pir Sultanım bu bir sırdır.
Sırrını saklayan erdir.
Ay da sırdır, gün de sırdır
Gün Muhammet ay Ali’dir.
pir sultanın bu dörtlüğünü iyi araştırmanı öneririm.
hz.ali ve hz.muhammed , ikisi de nurdur.
Vasi demek; Ğadir Hum olayını incelerseniz, Hz. Muhammed yüksek bir platform oluşturup üstüne çıkar.. Allah (c.c) Cebrail (a.s) ile son emri yollar..
Hz. Muhammed Hz. Ali' yi yanına çıkartıp elini tutar ve havaya kaldırır.. Hz. Benim mevlamdır, benim mevlam sizin mevlanızdır der. Benden sonra Hz. Ali gelir demiştir..
Hz. Ali müminlerin emiridir, Zülfikar' a uza dedimi uzarmış. Ölüye kalk dedimi kalkarmış..
La havle vele kuvvete illa billah ve ali-l azim sözü buradan geliyor;
kafirlerle savaşa giderken mezar gibi biryerden geçiyorlarmış.. çok büyük bir mezar görmüşler bu savaşta bize yardım eder demiş ve onu diriltmiş mezarından çıkarmıştır.. Mezar taşında Havle yazıyormuş isim ibaresi olarak..
Hz. Ali sormuş; Sen ölmeden önce nasıl biriydin?
Havle müminlerin emiri karşısında yalan söyleyememiş.. Ben kafirdim demiş.
bunu üzerine Hz. Ali; Ne Havle nede gücünü istemiyorum, Allah'ın, Ali' nin gücü yeter anlamında La Havle Vele Kuvvete İlla Billah ve Ali-l Azim demiş...