Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzincan / Çayırlı Cem Evi

avsenlı1984
06.01.2007, 20:41
çayırlıda cem evı acılcak nasıl olur?

Zaza_024
06.01.2007, 21:06
ah bir açılsa çok güzel olur ama :confused1

alevi_murat24
06.01.2007, 21:42
çok güzel olur benim bildigim kadarıyla başköyde ve yeşilyakada da var cem evi

Hevinn
06.01.2007, 21:51
evet yeşilyakada var ama çayırlıda açılsınmı iyi düşünülmesi gerek bence çünkü orda sunni çok hemde aşırı dinciler yani sivas olaylarına dönüşmesinden korkarım açıkçası köylerde açılsa daha uygun olur daha iyi detaylı düşünülmesi gereken bir konu bence

avsenlı1984
10.01.2007, 01:17
arkadaslar suan cev evı var yazında yer alınıp buyuk ve guzel bır cev evı yapılcak cayırlıda suankı baskanı ali özkan

wenge_yeno
15.01.2007, 13:29
Bilgilendirmen için tşk.ler.Önder....Evet şu anda bir cem evi var..İnş.lah arsa alınıp daha büyük bir yer inşa edilir..Bunun için birçok etkinlikler oldu...Devamı gelir inş.lah...

dilberaerzingan
15.01.2007, 14:09
acikcasi böyle birseye gerek varmi diye bende düsünüyorum yobaz kesiminin yogunlukta oldugu bir yerde gereksiz diye düsünüyorum.Köyler daha uygun.Zaten cayirlida olsa köylerden bence kimse fazla gitmez.Cünkü cayirlili insanlarin zihniyeti hep ayni degismeyecek.Cag ilerlesede ora halki hep öyle kalacak.Birakin kendi körlügünde kalsinlar kendi cehaleytiyle yansinlar.Onlar bizi kabullenmez.Biz onlari kabullensekte...

Hevinn
15.01.2007, 14:54
Cem Evİ Kurulsun Demek Kolay Arkadaslar Ama Bunun Eksİlerİnİde DÜŞÜnÜn LÜtfen Çayirlidan Bahsedİyoruz KÖylerİnden Deyİl

Zaza_024
15.01.2007, 15:11
arkadaşlar doğru söylüyorsunuz.. çayırlıya yapılması pek de hayırlı olmaz.. ama ne yapalım yanii.. çayırlıdaki sunniler istemiyor diye yada dışlayacak olay yaratacaklar diye yapmayalım mı cem evini.. biz onların camilerini nasıl kabulleniyorsak onlar da bizim cem evlerimizi kabullenmek zorunda.. yapacakları hiçbirşey yok..anca pislik çıkarırlar.. o da bizim elimiz ordaki alevilerin elleri armut toplamıyor.. din için savaşmak mübahtır..gerekirse de savaşırız..

wenge_yeno
15.01.2007, 16:58
Arkadaşlar yanlış düşünüyorsunuz....
Evet çayırlı yobaz bir kesim bunu hepimiz biliyoruz..Ama cem evinin açılması onlara bir çok şeyi kabullendirecek..Biliyorsunuz ki köylerde okullarımız yok..Aslında varda öğretmen ve öğrenci sayısı yetersiz olduğu için Çayırlıya gitmek zorundalar...Ve kışın oralarda yaşam şartları dahada zor..Öğrencilerimiz kışın Çayılrıda kalmak mecburiyetinde kaldıklarında en azından bir geceliğinede olsa Cem evimizde barına bilirler..Gençlerimiz kendilerini orda geliştirebilirler...Köylerde en azından bir okulda yada sağlık ocağında hiç olmazsada evlerde Cem yapılabiliyor..Ama çayırlıda öyle değil..Öğrencileirmiz boş vakitlerinde (köye gitmek için otobüs beklerken) cem evine gidip bir şeyler kazanabilirler..Bakkallarda beklemeleri yada sokaklarda gezmeleri daha mı iyi...Tek yönlü bakmayalım olaylara...

Tşk.ler...

avsenlı1984
15.01.2007, 22:56
arkadaslar mesut (weng yeno) kardesımınde dedıgı gıbı cogu arkadasımız ordakı sart ları bılmeden yorum yapıyor ben yasadım ve tam destek orda bır cem evı yapılsın ıstıyorum ve yapılcakta burdan sayın baskanım ali özkana saygılar

atakan aytekin
16.01.2007, 01:28
w w w

avsenlı1984
16.01.2007, 03:43
Evet ve ben bu konuyu soru olarak actım ama kimsenin ilgisini fazla toplayamadım sanırım. olmalı olması lazım cünkü alevi toplumu olarak çayırlı cevresinde cok denilecek kadar büyük bir kitleye sahibiz neden olmasın cemler yapılsın dernek olarak fakir aile'lere yardım edilsin orda yeri yurdu kalmamıs oralı olan insanlarımızın yazın bir kac hafta kalacakları yer oadalar misafir haneler olsun belki biz görmedik ama bizden sonra okuyan daha cok kardeşimiz var onların kendi ibadetlerıini öğrenmesi okul sonrası kütüphanede alevilik hakında kitaplar okusun kendi özünü bilsin kötümü olur biz ist cayırlı hacı bektaşi veli cem evi adı altında bir konser verdik yardım amaclı saolsun gelen cayırlılı kardeşlerimiz bilet alarak yardımda bulundular ama kitle çok azdı oysakı bizim istanbulda binlerce cayırlılı insanımız var onlarda orda cem evi yapılmalı olması gerek diye gelmelilerdi ve halkımızın bizim ibadet ve ınaclarımızın ordaki sünni ve kürt insanların görüp ögrenmesı bizi kötü ve lekeleyici düsünce ve fikirlerinden o cahil kafalardan silmek icin halkımıza baktıkları bakış acısını degiştirmek için çayırlıya cem evi yapılmalı ve bır şeye daha deyinmek istiyorum yardım yapılmalı bir kampanya olmalı ben diyorumki avrupa ve türkiyede ne kadar cayırlıya baglı alevi köylerinden canlarımız kardeşlerimiz varsa bu dernek için yardım etsinler ve orda dimdik güçlü bir cem evi kurulup yaşatılsın saygılarla

wenge_yeno
16.01.2007, 09:37
Evet Önder kitle çok azdı konserde...Ve buda bizleri utandırdı...Erzincan Çayırlılı olarak o kadar az bir kitle bizler için acı vericiydi...Bu bir yardım kampanyasıydı...Diğer konserlerden daha çok bunlara talep olmalıydı diye düşünüyorum..Sadece çayırlılı olmak gerekmiyor...Tüm Erzincanlılar Tüm Alevilerin bir desteği olması gerekirdi..Azda olsa bir şeyler toplandı ve bir adım atıldı... Arkadaşlar ordaki insanların yaşadıklarını görebilmek için orda yaşamak gerekiyor...Ben 5 yaşımdan beri İst.da yaşıyorum... Ama her yaz elimde fırsat oldukça gitmeye çalışıyorum....Haftada bir gün Çayırlıda pazar kuruluyor..Ve köylerden bir sürü kitle geliyor...Ve bu kitle nerelere takılıyor biliyormusunuz...Ya kahvehanelerdeler yada bakkallardalar...Çünkü gidecekleri başka bir yer yok...Gün boyu oralarda kalmak zorunda kalıyorlar...Bugun bir Cem evi olmuş olsa ne insanlar kahvelerde oturmak zorunda kalırlar nede bakkallarda kalmak zorunda kalırlar...En azıncan bir çay içmek için hoş bir yaşlı sohbeti dinlemek için kahve yerine Cem evlerine gitmeleri kötü mü olur...
İki yıl Erzincanda Ünv. Okudum....Ve başımdan geçen bir olayı aktarmak istiyorum sizlere..Belki o zaman cem evinin ne kadar faydası oldugunu daha iyi kavrarsınız..Belki bu örnek biraz dışta kalacak bir örnek ama yinede aktarmak istiyorum....Cem evleri bizler için sadece bir ibadethane değildir...Yeri gelir orda başka şehirlerden gelen insnalarımızı misafir ederiz..Yeri gelir köylere ulaşım olmadıgında cenazemizi ordan kaldırırız..Vs..Vs...
Okul yıllarımda kışın köye gitmek üzere yola çıktım..Ve çayırlıya geldim...Öğrenci servisleriyle birlikte köye gitmek için okulun çıkışını bekledim...Ve hemen hemen bütün yollar kapalıydı..Ve bizim köyün yoluda kapanmıştı...Öğrenci servis şöferleriyle birlikte Köy hizmet binasına gittik ve yolun açılması için bir kepçe istedik..Ama bütün kepçeler diğer köylere gitmişti...VE servis aracı yaşları 6 ile 12 arasındaki küçük öğrencilerle doluydu...Bu öğrencileri yol açılana kadar minübüste tutamzdık..Çünkü hepsi çoçuktu bedenleri soğuğa bizler kadar dayanklı değildir...Ve işin acı kısmı 20 tane öğrenciyide götürebilcek bir yer yoktu....Okul müdürüyle görüştük ve öğrenciler bir süre okulda sınıfta bekmelmek zorunda kaldırlar..Daha sonra Minübüs şöförüyle birlikte bildiğimiz tanıdığımız insanların evlerine çoçukları birer ikişer dağıtmaya başladık...Ve daha sonra geç saatlerde yol açıldı...Vs..Vs...Ama şunu söylemek istiyorum orda bir cem evi olmuş olsaydı o öğrencilerimiz sokaklarada, sınıflarda soğuktan üşümezlerdi...En azından bir iki saatliğinede olsa sıcak bir yerde kendi evleri diye gördükleri Cem evinde barınabilirlerdi.... O yüzden bazı şeyleri yaşamak gerekli diye düşünüyorum..Ve Çayırlıda Cem evi olmasını destekliyorum.....

Teşekkürler......

Silan
16.01.2007, 10:00
Bende Çayilriya Cemevİ Yapilmasi Taraftari DeĞİlİm.ÇÜnkÜ Şuan Bİle Çayilrida Gerİ Kafali Bİr SÜrÜ İnsan YaŞiyor Şuan Bİle Çayilrida Rahat Hareket Edemİyoruz.arkadaŞlar Herhangİ Bİr Alevİ KÖyÜnden Bahsetmİyoruz Çayilridan Bahsedİyoruz..

wenge_yeno
16.01.2007, 10:06
Bende Çayilriya Cemevİ Yapilmasi Taraftari DeĞİlİm.ÇÜnkÜ Şuan Bİle Çayilrida Gerİ Kafali Bİr SÜrÜ İnsan YaŞiyor Şuan Bİle Çayilrida Rahat Hareket Edemİyoruz.arkadaŞlar Herhangİ Bİr Alevİ KÖyÜnden Bahsetmİyoruz Çayilridan Bahsedİyoruz..

Arkadaşlar düşüncenize saygım var..Ama şunu göz ardı ediyorsunuz..Orası her ne kadar geri kafalıda olsa bu tabuyu yıkmamız gerekiyor...Onların geri kafalığı yüzünden bizler Cem evimizi mi yapmayalım...Kışın köye ulaşım olmadımı cenazemiz otobüstemi beklesin...Biraz farklı pencereden bakalım ...Tek bir pencereden bakmayalım....Evet Çayılrıdan bahsediyoruz..Ve buda bir gerçekki Erizncandaki alevi köyleirnin yüzde 70 çayırlıya bağlı köyler....

Zaza_024
16.01.2007, 10:46
evet arkadaşlar.. ne yapalım yani.. sunniler çayırlıya egemen diye yapmayalımmı diyorsunuz cem evi.. siz burdasınız ordakileri düşünün lütfen..böyle bir proje paşlatılsa eminim bütün çayırlı alevi köyleri destek verirkarşılıksız.. yeter ki ilk adımı atan biri olsun.. çayırlıdaki yobazlara da gelince..alışacaklar..onları sorun yapmamız utanç verici..

Hevinn
16.01.2007, 14:20
ya sanki düzgün bir yer olsa biz istemiyormusuz açılmasını arkadaslar bakın güzel köylerimiz dururken ora zaten doğru düzgün alevi bile yok o ortama ne diye yapılsınki zaten kimseninde çayırlıya gideceğini sanmıyorum insanlar bir hastaneye gitmek için bile çoluk çocuğunu oraya zor götürüyor ama köylerimiz öyle deyil hem daha iyi olr orda açılmasına gerek yok sunnilerin yobaz bakışları içinmi açılsın orda alevi sayısı çok az ne gerek var

avsenlı1984
17.01.2007, 03:54
ya sanki düzgün bir yer olsa biz istemiyormusuz açılmasını arkadaslar bakın güzel köylerimiz dururken ora zaten doğru düzgün alevi bile yok o ortama ne diye yapılsınki zaten kimseninde çayırlıya gideceğini sanmıyorum insanlar bir hastaneye gitmek için bile çoluk çocuğunu oraya zor götürüyor ama köylerimiz öyle deyil hem daha iyi olr orda açılmasına gerek yok sunnilerin yobaz bakışları içinmi açılsın orda alevi sayısı çok az ne gerek var

arkadaşım esom senin korkun o yobazlarsa korkma zaten suan kiralıkta olsa çayırlının tam göbeğinde bir binanı ikinci katı kiralanıp açılmış ve büyük bir tabela asılmış ÇAYIRLI HACI BEKTAŞİ VELİ CEM EVİ diye ve bunu senin o yobaz dediklerin artık kabullenmiştir ve o tabelayı asan tek bir insandır düşünsene yüzlerce alevimiz bir olsa ne olcak sen burda sadece kendi fikrinle eleştiri yapmaya bak yaşaman ve görmen lazımki anlayasın biz çayırlıda neden istediğimizi kaç defa belirtik ama anlayarak okumuyorsun galiba köylerdeki halkımız kardeşlarimiz çayırlıya geldiklerinde madur kalmasınlar herşeyden önce köylerin ana yeri kuşkusuz çayırlıdır bu bir gerçek bu nedenle çayırlıda cem evini bukadar çok istiyoruz

Hevinn
17.01.2007, 12:27
bak kardesim o senin düşüncendir bu benim düşüncem tamammı benim kimseden korktuğum yok sadece o yerde açılmasından hoşnut deyilim

avsenlı1984
17.01.2007, 13:41
nedenki senin orda bir yaşantın olmaya bilir ama ordaki insanları düşünmen lazım ve bir alevi olarak türkiyenin neresi olursa olsun cem evi acılmasını ben can gönülden isterim yanlış düşünüyorsun

Roze2134
17.01.2007, 15:43
arkadaşlar evet çayırlının yerlileri çok yobaz yani sünniler ama onlar diğer arkadaşlarında dediği gibi onlar nasıl çayırlıda cami yaptırıyorlarsa bizde cem evi yaptırmalıyız. tabiki zamanla onlarıda alıştırmamız gerekiyo nasıl bazı köylerimizde aleviler ve sünniler birlikte oturabiliyorlarsa alışıyorlarsa zamanla. çayırlının yerlileride alışırlar.hem ön yargılı olmamak lazım bazı şeyleri icraatla yani yaşayarak daha iyi anlarız belkide bu düşündüklerimiz çok yersizdir artık o geri zihniyetler bitiyordur.zaten bitmek zorunda sadece çayırlı onlara ait değil bizede ait bunu unutmayalım arkadaşlar.HEPİMİZE HAYRILI OLSUN :)

avsenlı1984
24.02.2007, 23:03
SAOL ROZE2134 bencede cesaret lazım

yorgol
14.05.2007, 01:13
açılsın neden açılmasınki kim ne yapabilirki bizlere o eskidendi ezmeleri ama şimdi herkes uyandı kimse kimseyi ezemez hele bi aleviyi ezmek bu zamanda zor artık eğer bizim insanlarımız ilgi gösterirse cem evine çok güzel olacak orda açılması en azından bizim çocuklarımız aleviliği öğrenirler orada

dinco024
14.05.2007, 23:37
sevgili canlar wenge yeno kardesimiz cok hakli; tabulari yikmak lazim neden cayirlida da bizim sesimiz cikmasin, söz hakkimiz olmasin neden sadece geri kafali olarak tabir ettiginiz insanlar cayirliya egemen olsun? eger korkupta geri cekilip cem evi yapilmzsa yarin gelip senin köyündeki cem evinide yikarlar...

Emo84
14.05.2007, 23:48
korkacak bise yok ... kimse yikamaz bizi .. saygili insanlar bizi ve cayirlida cem evini kabul ederler, gerileri etmez

cayirlinin cogu sünni vatandasimiz problem cikartmazki sadece bi kac geri kafali ...

yan yana yasamak olur ve cayirli saten aslinda bi alevi-ilcesi .. kendi ilcemizde cem evi kurmak yasakmi acaba?!

bu bizim hakkimiz, bizim de ülke.. hak vermeseler , hakkimiz aliriz... yolumuza cikanlar ciksin, denesinler, ... cem evimiz cayirlida ve orda duracak daha, kimse yikamaz, sahip cikmaliyiz

biz nasil camileri kabul edersek onarda bizim cem evlerimizi kabul etmeliler, etmeseler, etmek zorunda kalacaklar

en önce bu olaylar bittikden sonra, insanimiz (alevi ve sünniler) birbirine yaklasir ve dialog kurular.. sadece böyle ayrimcilik bitebilir...

yasasin halklarin kardesligi - siz bizi kabul edin, bizde sizi kabul ederiz

iyi geceler
emo