doctorctf
07.01.2007, 01:10
Hz. Muhammed miraca çıktığı zaman Allah ı görmek ister ama karşısına bir aslan dikilir ve görmesini engeller.Bizim inancımızda bu aslanın Hz. Ali olduğu söylenir.Bu konu hakkında bilginiz var mı acaba.Paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler
Hz. Muhammed miraca çıktığı zaman Allah ı görmek ister ama karşısına bir aslan dikilir ve görmesini engeller.Bizim inancımızda bu aslanın Hz. Ali olduğu söylenir.Bu konu hakkında bilginiz var mı acaba.Paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler
Kapısında Hatem yüzüğü ile bekleyen Allahın Aslanı vardır... Allahın aslanı.. Allahın aslıdır.. :yamukgul:
miractan döndüğünde Aliye ne dedi.. ya Ali senin doğumuna şahit olmasaydım Allahın sen olduğunu düşünürdüm :yamukgul:
demekki Ali... beden olan Ali doğup ölen Ali değil.. ne doğar ne ölür..
doctorctf
07.01.2007, 01:24
[QUOTE=müttaki;328790]Kapısında Hatem yüzüğü ile bekleyen Allahın Aslanı vardır... Allahın aslanı.. Allahın aslıdır.. :yamukgul:
miractan döndüğünde Aliye ne dedi.. ya Ali senin doğumuna şahit olmasaydım Allahın sen olduğunu düşünürdüm :yamukgul:
demekki Ali... beden olan Ali doğup ölen Ali değil.. ne doğar ne ölür..[/QUOT
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.yanlız son cümleyi anlayamadım.biraz daha açarsanız sevinirim.teşekkürler
KomünistAlevi
07.01.2007, 01:25
Sayın muttaki çok iyi açıklamış aynısını bende yazıcaktım...:)
Bende anamdan,babamdan,yaşça büyüklerimden böyle öğrendim...
Medet Senden Ya Ali...
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.yanlız son cümleyi anlayamadım.biraz daha açarsanız sevinirim.teşekkürler
Allahın aslı.. ne doğar ne ölür.. sadece tecelli eder..
Ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm... halada görünüyor
lamekan bawo
07.01.2007, 01:33
Dertlere Dermandır Ali
Yakın bil ebced-ü burhandır Ali
Beyan-ı tevhid-i Kuran’dır Ali
Muhammed miraca vardığı gece
Kapıda gördüğü aslandır Ali
Çıkardı yüzüğün verdi nişane
Hakikat gördü kim Sübhan’dır Ali
Hak ile kıldı doksan bin kelam
Otuzbin sır ile sırdandır Ali
Yoğ iken yer ve gök arş ile kürsi
Hakikat mizanın kurandır Ali
Bu biçare Hatayi’nin penahı
Devasız dertlere dermandır Ali
Şah Hatayi
Ya Ali
Şah Hatayi her şeyi anlatıyor demelerinde...
peygamber aslanı gorunce parmayındaki yuzugu aslanın agzına atar nisan olarak miractan dondugunde ise daha peygamber haber vermeden Hz Ali peygamberein miracını kutlar.buradan hz Ali ye aslan denmesinin sebebi cıkarılır ki savaslardaki yurekliligi bunu destekler.haydar-ı kerrar denir hz Ali ye bunun anlamı da allahın aslanıdır.
Kapısında Hatem yüzüğü ile bekleyen Allahın Aslanı vardır... Allahın aslanı.. Allahın aslıdır.. :yamukgul:
Açıklama çok iyi olmuş,:thumbup1:
beni şaşırtan şey;
bunu biliyor ve inanıyorsun (anladığım kadarıyla) ama profiliinde alevimisiniz sorusuna " hayır" diye cevap vermişsin. Şaşırmakta haksızmıyım ?
kesinlikle yargılama falan olarak algılama meraktan sordum
Tesekkurler sedat cok guzel bır sekılde acıklamıssın
Zaten senın yorumlarını zevkle okuyorum:D:D sende zevkle yazıyorsun
Hayranınım (Anladın sen Onu ) :D:D:D
seyhunbey
08.01.2007, 10:25
Ali'den Yigidi ZÜLFİKAR'dan keskini yoktur....
Tesekkurler sedat cok guzel bır sekılde acıklamıssın
Zaten senın yorumlarını zevkle okuyorum:D:D sende zevkle yazıyorsun
Hayranınım (Anladın sen Onu ) :D:D:D
bende seni her seferinde Hayır ile anıyorum :D sana hayran oluyorum.. :)
bunu biliyor ve inanıyorsun (anladığım kadarıyla) ama profiliinde alevimisiniz sorusuna " hayır" diye cevap vermişsin. Şaşırmakta haksızmıyım ?
evet hayat çok şaşırtıcı şeylerle dolu .. bende şaşırıyorum kendime.. acaba ben neyin nesiyim :1eye:
cem_sultan
08.09.2007, 12:53
Hz. Muhammed miraca çıktığı zaman karşısında kükreyen bir aslan görür...arslana bir yüzük verir arslan sakinleşir ve yol verir...miractan döndüğünde Hz.Ali görür ve arslana verdiği yüzük ondadır..
delidervis
16.09.2007, 15:28
yüzügü vermesiyle aslında Hz. Muhammed mucize vs ilmini Hz. Ali'ye vermis oldu iste o sebepledir ki Hz. Muhammed diger peygamberlerin aksine mucizesi olmayan bir peygamberdir ve sıradan bir insan gibi yasamıstır..
Hz. Ali miracta Hz. Muhammed'den ilim yetenegini aldıgında, bunu ancak geri döndügünde anlar Hz. Muhammed ve onun icin "ilim arayan Hz. Ali'ye gitsin, ilmin kapısı Hz. Ali'dir" der...
Hz. Ali ilmi 12 imam aracılıgı ile ögretmeye baslamıstır bu ögreti ise alevi erenleri ile günümüze kadar gelmistir.. nedir diye merak edenler bir pire bel baglar ve bu yola girerse bu sırrı ögrenir.. artık gerisi kisiye kalmıstır...