Orijinalini görmek için tıklayınız : Son olayların açıklaması

Alevimen
08.01.2007, 21:12
Merhabalar

Öncelikle ben forumda olmadığım bir zamanlarda forum itibarina ve prestijine gölge düşürülecek topikler açıldığı için üzgünüm.
İkincisi burası bence en demokratik forumlardan biridir, herkes elini vicdanına koyduğunda bunu anlaması gerekiyor.
Hemen mevzulara giriyorum.
Bu ara son günlerde enteresan bir duurm var Kizilbas 66 abimiz tekrar buraya akın edip karalama mesajları bıraktığı için direk o meseleye açıklık getiriyorum (daha önce açıklamıştım):

Kizilbas 66 yani Halil abi daha önce bu forumda saygın bir kişiliğe sahipdi halende birçok sevenleri vardır. O dönemler forumda bir evli çift var, hasan1 (Hasan abi) ve gulizar (Suna abla). Bir gün Kizilbas 66 MSN'de gulizar ile konuştuğunda etik olmayan sorular soruluyor (karşı tarafa göre) bunun üzerine gulizar kocasına bunları anlatıyor veya kocasıda o an Bilgisayarın başında mı tam olarak bilmiyorum ama sonuçta haberdar oluyor. Kizilbas 66 ile bağlantı kurup hakaretler ediliyor ve birbirine küfür olayı oluyor. Bundan aslından bana ne ve sizie ne ama işte böyle kalmıyor, insanlarımız böyle işte.. Kizilbas 66 benden sözkonusu kişilerin banlanmasını istedi fakat kendisine şöyle bir uyarı cevabı verdim: Lütfen özel sorunlarınızı foruma taşımayın, forum dışında başlattığınız kavgayı gene forum dışında hal edin. Bunun bile açıklamasını yapmak zorunda kalıyorum. Rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

Uyarıdan sonra Kizilbas 66 istediğini alamadığı için forumdan uzaklaştı.. Birgün başka bir forumda aleviforum hakkında karalama ve kötü niyetli mesajına rast geldiğimde kurdelasınıda (aleviforumda güvenin simgesi) doğal olarak aldm, bize güvenmeyene bende güvenemem.
Bu nedenle Kizilbas 66 tarafından son günlerde mesaj aldıysanız bu açıklamamı okudukdan sonra değerlendirmeye alırsanız, sevinirim.

Eylüleren in modluktan istifa etmesi ve Gülseren58: Burdada yanlış bilgilendirme var, daha doğrusu ben daha önce eylüleren'in modluktan istifasını sunmadan fesh edilmesini istedim. Benden habersiz moderatörlük işlemlerini yapmasına tahamül edemem, forumun güvenliği ve düzeni için bir mod ayrılmışsada elini kolunu sallaya sallaya tekrar aramıza dönemez, önce bana danışmalı önce adımlar atılmalı. Eylüleren in bu konuda serbestçe davranması (Cenk ve Gürsel ayrıldıktan hemen sonra serbestçe davranıyor buda gene etik deyil ve soru işaretleri çıkarıyor, benim için yani forum için mi çalışıyor yoksa başka birileri için mi?).
Gülseren58'de tekrar modluğa geldiğinde hiç bir şey olmamış gibi yönetim adına dair mesajlar yazması ve başka işlemler yapması yani hiç birşey olmamış gibi davranışlarından dolayı onunda feshini istedim:
Cenk ve Gürsel'in bu tatsız ayrılışı ile birlikte yaşanan olayları göz önünde bulundurarak. Taraf tutan ve taraflı olan kişilerin herhangi bir öz eleştiri yapmadan tekrar yönetime dönmesi veya Eylüleren konusunda yönetimde kalıp yönetime gene danışmadan işlemler yapmasınıda göz önünde bulundurarak Gülseren58 ve Eylüleren yani Gülseren abla ve Eylem ablanın bu forumda bu şartlar altında yönetici olarak kalmaları benim açımdan ve ilk günden beri ilan ettiğim forum ahlaki ve erkanı ve ilkesi adında yararlı olacağını düşünmüyorum. Dış dünya yanı forumun dışardan görüntüsü için çok güzel bir durum olabilir ama içimizde bu yaşanmış olayın böyle sonuçlanmasına hiç bir zaman razı olamam.

Olaylar yaşanıp hiç bir pay ödemeden hiç bir özür veya öz eleştiri bulunmadan hiç bir uzlaşmacı veya barışsal mesaj göndermeden, iyi niyetli mesajların art niyetli ve kavgaya yönelik mesajların altında ezilmesiyle birlikde bu mesajların yazan kişi ve kişilerin hiç birşey olmamış gibi tekrar aramıza dönmesine veya aramızda kalmasına (Eylem) razı olamam.
Cenk ve Gürsel ile barışsal bir ortam ve kargaşadan uzak bir tartışma yapılmadığı sürece bu davetiyem bu akşam kabul görmesini şiddetle diliyor ve umuyorum.
Bu çözüme karşı gelecek tüm başka çözümleri tüm samimiyetim ve saygımla peşinen red etme lüksümüde kullanarak beyan etmek istiyorum.

Halil abi (Balta) benim hakkımda Ali ve Serkan nın iplerini çekmek istedi, dedi. Niye çekmek istemişim? Yada şöyle soracağım siz sevgili ziyaretçiler buna inanabilirmisiniz? Yani benim hakkımda böyle ucuz bir cümle kullanılabilir mi?
Olay Erhan bunun ipini çekmek istedi diğerini kurtarmak istedi muhabbetine dönüşmesin. Hatta KızılKiliseyi Lamekan ile egalize delim teklfinide red ettim, dostunu satan biri aleviforum.com yönetici kılıfını hiçbirşey olmamış gibi tekrar alamaz.

Ortada net ve açık 2 durum var. Türkiyede en hassas meselesi olan PKK meselesi.
Bir insan radyoda yanlışlıkla Apoyu öven bir türkü çalıyor, ve sonradan bunun yanlış olduğunu özür dilerek kabul ediyor. Talihsiz bir gün oldu diyor. Bu sözlerin sahibi Cenk (KızılKilise) ve ben onun bölücü veya PKK sempatizanı olmadığını biliyorum. Ama onu Apocu ve Pkkcı diye açık şekilde bölücü olarak suçlama yapan insanlar vardı. O nedenlede ayrılış oldu.

2. duurm: İtibar puanı meselesi. Yahu bundan komik bir durum olabilir mi? Şimdi bize ziyaret eden çeşitli otoriter kişiler ne düşünüyorsunuz siz? 'Nedir bu ciddiyetsizlik!' veya 'Çoçuk parkına dönüşmüş!' gibi düşünceleriniz varsa malesef katılıyorum haketten öyle gülünç bir durum bu itibar puan meselesi :sleep1: O nedenle hiç ayrıntıya girmeyeceğim. Fakat birbirine puan verip yücelmeyi sanan birçok üye yani dostlukları puan ile satan/alanlar kişiler tespit edildiği sürece forumdan uzak tutulmaya çalışılacaktır.

Balta (Halil abi): Son açtığı topiği aynı şekilde daha önce Cenk ve Gürselin hoşçakal topiğini SİLDİĞİM gibi sildim. Lütfen yeter artık, bu forumu daha fazla kirletmeye kimsenin hakkı yok adı Halil abi olsa bile. Sorun olmadığı yerden sorun yaşatılıyor. Kocaman Türkiye devleti pkk meselesini yıllardır çözmeye çalışyor bize mi düştü şimdi bu olayı çözemeye? Tekrarlıyorum: Bu yönetimde hiç bir pkklı yok. Bu insanları terrörist olarak suçlamak ne kadar etik...
Halil abide yönetime tekrar gelir gelmez ve ben Gülseren58 ve Eylüleren'in feshini istediğim günde yönetime tekrar bir hoşçakal mesajı yazarak yönetimden ayrılmak istediğini vurguladı. İşte olaylar çözülmeden edilmeden benden habersiz git gelmeler olduğu sürece bu çamurdan çıkamayız.
Forumun prestiji ve sağlığı için daha kötü şeyler olmadan Halil abinin modluk yetkisini almış durumdayım.

Herkes silkelensin artık, nedir bu ırkçı tavırlar nedir bu bölücülük sevdaları? Ayıp, utanın yahu. Ben mi hep sizin yerinize utanacağım? Birazda siz yaptığınızdan utanın, oturun ve düşünün nerden nereye getirildi konular. Irkçı olmayan ırkçı, pkkcı olmayan pkkcı oldu.

Artık bu günden sonra konuyla ilgili her açılan topiği yorumsuz sileceğim.
Sorularınız varsa ÖM ile bana iletin, ben bu forumun Admini olduğum sürece en adil ve düzgün davranış şeklimi devam ettireceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Duygusal davranmayın.
Saygılar
Alevimen

Notlar:
- Bu forum ticari amaçlı kullanılmıyor, bunu savunan moderatörü (veya *leri) kınıyorum.
- İtibar puanları için meydana çıkan gruplaşmayıda ayıplıyorum aynı şekil koro halinde yazılan hakaretleride.
- Herhangi bir yerde aleviforum.com a karşı karalama ve suçlama durumuyla karşı karşıya gelirseniz lütfen daima belgeler isteyen (mesele Ekran Görüntüsü). Eğer herhangi bir belge elinizde bulunuyorsa lütfen benimle irtibata geçin ve bilgi istemekten lütfen üşenmeyin.

Özel not: MetinK ve hüseyin69 nickli eski moderatörlerimiz olaylara müdahale etmeye çalıştılar fakat çabaları yankı bulmayıp izleyici kalmak zorunda kaldılar. İki değerli abime verilen tüm rahatsızklardan dolayı forum adına özür dilerim.

Özel özel not: Bu forumda geçen tüm moderatörlerin emeklerini kimse inkar edemez, inkar etmemiz mümkün deyil. Emekleriniz yazılarda, topikler, heryerde.. Hepinize forum ve kendi şahsım adın tüm emekleriniz için tekrar tekrar teşekkür ederim Mod veya Eski Mod veya çok eski Mod, herkes...