Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler'den Şener'e tepki
deniz_kizi 09.01.2007, 09:00 "Ben Aleviyim" demenin yeterli olmadığını kaydeden Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Şener'in sözlerinin siyasi bir şov olduğunu öne sürdü.
Her insanın fikrini açıklamada özgür olduğunu kaydeden Özel, "Ancak kalkıp 'Ben Aleviyim' demek yetmiyor. Aleviliğe uygun hareket etmek de gerekiyor" dedi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç de, AKP'nin dini siyasete alet ettiğini iddia ederek şunları söyledi:
"Aleviyim demekle Alevi olunmuyor. Madem Alevisin, inanç özgürlüğü ile ilgili yasal bir düzenleme yap o zaman." Antropolog Doç. Dr. Atilla Erden, Şener'in açıklamalarının Alevileri asimile etmeye yönelik olduğunu öne sürdü.
kaynak : internethaber.com
Eğer söylediklerini canı gönülden diyorsa ne mutlu ona ama eğer ki din gibi böylesine önemli bir konuyu istismar aleti olarak kullanıyorsa,bunun vebalini ödeyemez zaten.
Hüseyin69 09.01.2007, 12:50 Eğer söylediklerini canı gönülden diyorsa ne mutlu ona ama .
kardes bak ben bu tür laf pazarlamacilarina fazla itimat etmeyin.
cani gönüldenmi orasi neresi :rolleyes:
secim sinyalleri SIKlasmaya basladi,
yakin en asiri fasist partiler alevi köyüne cem evi yapmaya kalkarlasa hic sasma
bu uzun yillardir süre gelen bir gelenektir
alevilere yaranmak lazim, köprüyü gecene kadar misali
aslinda bence degil
kesinlikle samimi olmadigi ortadadir
deniz_kizi 09.01.2007, 13:13 politika dedikleri bu işte
siyaset bi yerde kelime pazarlamaktır. Türk halkını yıllarca koyun gibi gören bu faşist zihniyet şimdide bizlere alevi toplumuna el uzatmaya çalışıyor.
bi şeyin farkında değiller aleviye, aleviliğe uzanan eller kırılır
Verdi Esvet 09.01.2007, 14:26 dogrusunu isterseniz;ben bu ikiyüzlü siyasilerin alevilerrin hicbir toplantısına katılmasını istemiyorum.o güzel,temiz,ortamlarda böylelerinin işi yok...bide"hepimiz aleviyiz" demis ya ben komedi olarak gördüm.muhtemelen kendisi bu sözleri söylerken kendi trajedisini yasamıstır.
kardes bak ben bu tür laf pazarlamacilarina fazla itimat etmeyin.
cani gönüldenmi orasi neresi :rolleyes:
secim sinyalleri SIKlasmaya basladi,
yakin en asiri fasist partiler alevi köyüne cem evi yapmaya kalkarlasa hic sasma
bu uzun yillardir süre gelen bir gelenektir
alevilere yaranmak lazim, köprüyü gecene kadar misali
aslinda bence degil
kesinlikle samimi olmadigi ortadadir
yüzde yüz katılıyorum hatta katılmak şöyle dursun başka bi forumda buna yakın bi cvp ben vermiştim ordada aynı konu mevcuttuda
deniz olmak 09.01.2007, 14:41 Zihniyet aynı değişen bişeyleri yok...
Böyle politik sözlerle istikrar yarattıklarını sanıyorlar:) çok komikler çoook
Hani hep aynı söylemi kullanıyorlar -Alevik ali yi sevmekse ben de aleviyim ne komik değilmi.Sen ve senin gibiler alevileri hep yakıp yıktılar horladılar hala 2. - 3. sınıf insan gözüyle bakıyorlar...
Şener,
Senin kendine saygın yok bana nasıl olsun
evet beklenen açıklamalar gelmiştir..dini siyasete alet etmek..oy toplamak.
bu tür sözlere kulak asmamak en iyisidir.öyleyse neden cem evleri ibadethane sayılması içilen sunulan yasa teklifini geri çevirmiş bu zat.
Sayın Şener seçim bölgenizde Madımak müze olsun projesine destek verin. Aleviliğin tanımlanmasını da lütfen Alevilere bırakın.
İlk ayını yaşadığımız 2007'de önemli seçimler bekliyor bu ülkeyi.
Bu ortamda yapılan bu açıklamanın pek de samimi olmadığı açıktır bana göre.
Çünkü açıklamanın sahibi cem evlerine ''cümbüş evi'' yakıştırması yapan,alevileri hiçe sayan bir zihniyetin temsilcisidir.
Bu şekilde alevilerden oy toplayacaklarını sanıyorlar ama kesinlikle yanılıyorlar.
Kendİ İnanÇlarini İkİ Tane Oy, ÜÇ Tane İhale İÇİn Pazarlayabİlİrler!!!!!! GenÇ Kizlarin BaŞ ÖrtÜlerİnİ Bİr Bayrak Gİbİ Sallayabİlİrler!!!!! Ve O GenÇler De Kullanilan Dİnİ İnÇlari KarŞisinda Sessİz Durabİlİrler!!!!!! Ancak HİÇbİr Alevİ Kendİ İnanÇini BÖyle Kaypak Şeyler İÇİn Ayaklar Altina Almaz Aldirmaz!!!!!! İnsan Olmadan Alevİ Olunmaz!!!!!!!!
arkadaşlr benim de söyleyecek bir iki şeyim var bu konunun açılması iyi oldu.tv de bununla ilgili haberleri görünce çileden çıktım.Ya düşünebiliyor musunuz hükümetin bir bakanı kalksın bizimile ilgili bir aktiviteye katılsın ve orda çok acayip kelimeler sarf etsin..bi kere arkadaşlar "benim dinim Hz.Ali`nin dinidir..ben Aleviyim" demek ne kadar doğrudur?Aleviliğin tanımını bilmeyen birinin konuşmalarını alkışlayan bir kesimden olduğum için utanç duydum açıkçası.bizler bile çoğumuz aleviliğin tanımını bilmiyoruz.kimse sorsan : "Hz.Ali`nin yolundan gidene Alevi denir" der.halbuki öyle değil hepimiz biliyoruz ki Hz. Ali,Hz. Muhammed`in amcasının oğlu ve damadıdır.aynı yola baş koymuş ve ayn ı şeyin mücadelesini vermişlerdir.şimdisiz zannediyor musunuz ki Hz.Ali,Hz muhammedden ayrı düşünülsün?Biriinin yolu farklı birinin yolu farklı olsun?çok yanlış...Şener`in orda söylediği sözler Alici Muhammedci iki farklı kavram varmış da ben Aliciyim gibi der gibi bence..Ama bu adamların bizlere yaptıkları müstehaktır arkadaşlar.Sen yıllar yılı bizdendir diyerek 85 yıllık partiye oy ver o sana kucak açmasın,seni tanımasın,isteklerini göz ardı etsin..sonra yeni kurulan bi parti gelsin,daha girdiği ilk seçimde ilk rekabette seni sandığa gömsün..sonra orataya bu tip adamlar çıksın..bu ülkede takım tutar gibi parti tutulursa olacağı budur!!senin kucak açmadığın bi kesime diğerleri yalan da olsa yüzeysel de olsa gelip yanaşır!
AnGeNehM 16.01.2007, 18:18 Sivasta katLiamının yapıLdığı otel şu anda haLa oteL oLarak işLetiLmeye devam ediLiyormus...
ALeviLerin bir istediğide ABDullatif şener ve hükümetten oranın otel olarak işletilmemesi ve müze yapıLması idi tabiki buda kabuL oLmadı.ben Aleviyim dedi diye veya kendini öyle görüyor diye değil
600000 imza topLandı diye istiyoruz
özkan-62 21.01.2007, 14:58 arkadaslar bakan sener bunları icinden geldigi icinmi öyledi sanıyonuz aleviligi inancımızı oylara alet etmesin akp li olcak serefsizler kusura bakmayın
|