Orijinalini görmek için tıklayınız : Cem Tv ve Arabesk

erzincanliyam
09.01.2007, 15:28
Dün aksam tesadüfen Cem radyoyu dinledim,beşten yediye isimli bir program var,programı yapan ve sunan radyonun müdürü Ayşe Acar,dünki programın konuğu benimde sesini ve yorumunu beğendiğim Yasemin Göksu idi,sohbet türkü barlara ve oradan türkülerin arebeskleşdiğine geldi,Ayşe hanım,Yasemin hanıma şöyle bir soru sordu siz neden artık çok fazla dinleti yapmıyorsunuz türkü barlarda,cevap aynen şöyle,biz eskiden türkü dinletisi yapardık ama son yıllarda türkü barlara gelen insanlara türkü dinleyen değil müşteri gözüyle bakılıyor,18 yasındaki gencler elinde rakı kadehleriyle masaya vurup benim istediğim türküyü neden söylemiyorsunuz,ben bu masada paramla iciyorsam sende benim istediğim türküyü söylemek zorundasın diye hitamlar,benimde bir duruşum var her eseri okuyamam,tabiki doğrudur eğer siz bu toplumun gözünde sanatcı iseniz bazı konularda taviz vermemeniz gerekmektedir,bu konuda Yasemin hanıma katılmamak mümkün değildir,fakat ne hikmetse Sayın Ayşe Acar hanım olayı gecen yıl ve bu yıl hala dillerde düşmeyen Tabip Sen Elleme Benim Yaramı (Bul Getir) türküsüne getirdi,neymiş efendim bu türkü arabeskmiş,icinde şiddet varmış,bu türküyü Zeynel&Kenan Kardesler okudu ve gercekden türkü milyonlarca insanın gönlünde taht kurdu Zeynel&Kenan Kardeslerde Muyap'dan yılın en fazla satan albumleri dalında ödül aldı,tarihde ilkkez Türküler Zeynel&Kenan'la ödül alırken ve bu ödül konusulmuyor arabesk olduğu konusuluyor,o türkünün icinde sitem var,iki kişi arasında gecen bir olay,kız adamı bırakıp gidiyor ve adam tabibe derdini yanıyor,tabip sen elleme benim yaramı diyor beni bu dertlere salanı getir,ve en sonunda diyorki merhamet et karsısında bıkmadan,hatırını gönülünü yıkmadan,cabuk getir can bedenden cıkmadan,fakirin derdine dermanı getir,Ayşa Acar Hanımın türküleri iyi dinlemesi gerekdiğini düşünüyorum,ayrıca arabesklik var ise şuan Cem tv de yayın yapan Ekin isimli bir insan program yapıyor ve canlı yayında şahit oldum Urfalı Sevmiş Doğrudur Güzelim adlı şarkıyı okuyor,bunlar Cem tv ye yakısmıyor Sayın Ayşe Acar,siz ilk önce kendi icinizdeki arabeskliğe bakın,verdiğim cok küçük bir ayrıntıydı,ayrıca türkü barların hepsi aynı kefede değildir,istanbulda seviyeyiye koruyan türkü barlarda vardır unutmayın,ve son olarak eğer siz arabesk'e karşıysanız o zaman Cem tv ve Cem radyoda her hangi bir yayın,reklam,praogram veya klip yayınlamayın,ucuz kahramanlık değil biz Cem logosu altında gercek Kahramanlar istiyoruz...iyi forumlar

Naci
09.01.2007, 16:01
Çok haklı olduğun bir konu cem tv'de halk müziği adı altında arabesk parçalar söylenmektedir. Böyle bir akım doğdu , nereden doğduğu şeklindeki sorunun cevabıda , tabib sen elleme benim yareme nin çektiği ilgi olabilir mi? Baştan beri hiç sevmedim , bu esere türkü diyemedim duyduğumdan beri zaten.

erzincanliyam
09.01.2007, 16:13
Çok haklı olduğun bir konu cem tv'de halk müziği adı altında arabesk parçalar söylenmektedir. Böyle bir akım doğdu , nereden doğduğu şeklindeki sorunun cevabıda , tabib sen elleme benim yareme nin çektiği ilgi olabilir mi? Baştan beri hiç sevmedim , bu esere türkü diyemedim duyduğumdan beri zaten.

Her türküyü veya besteyi sevmek zorunda değiliz fakat insanların sevdiği beğendiği eser,türkü veya besteyede saygı duymak lazım diye düşünüyorum,benim orada anlatmak istediğim iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır mantığıydı,Ayşe hanım suanki radyonun ve televizyonun haline bakıp sonra eleştiri yapsın,bizim toplumumuz birazda başarıyı kabullenemiyor aslında,yukarı çıkanı aşağı cekme politikası,fakat halk herkese her duruma gereken değeri veriyor bunu biliyoruz...

anibal
10.01.2007, 00:50
cem tv ile ilgili daha öncede söylemiştim bu kanal bu yayın akışını değiştirmediği sürece çok eleştiri alır
bence kanal bu haliyle flash tv den veya sıradan müsic kanalından hiçbir farkı yok

Servan
10.01.2007, 01:14
zaten cem tv yi izlemiyorum bizi temsil ettigini dusunmuyorum canlar alakasız klipler.ama isimi cem tv.

can85
10.01.2007, 02:23
cem tv artık bizi temsil etmiyor pek..sadece perşembe akşamları cem yayınlaması çok güzel..diğerleri tamamen bütün ulusal kanal gereklilikleri gibi davranıyor.

ONU®
10.01.2007, 16:35
Bir besteyi sevmeyebiliriz o bizim tercihimiz,bizim müzik zevkimizdir.Ama şunu bilmek gerekir ki onu yapan insanların emeği vardır işin içinde,onu seven büyük bir kitle vardır.Onu bu şekilde yok arabeskmiş,yok şiddet içeriyormuş diye karalamak bu insanlara hakarettir.

Cem Tv'nin,yayınladığı cem törenleri haricindeki yayın formatıyla bizi temsil etmediği görüşüne artık sonuna dek katılıyorum.Artık türkü programı adı altındaki programlarda düpedüz arabesk okunuyor.Artık bu da demek oluyor ki Cem tv'nin ismi dışında diğer müzik kanallarından farkı kalmadı.

aytek
10.01.2007, 16:44
bence bu kadar ağır eleştirilere gerek yok,cem tv ve benzeri kanallar olmasaydı bizler bir çok ozanımızın süratlarını,eserlerini ya da kliplerini nerden izleyecektik?bitraz bozulduğu doğrudur ancak sahip çıkmak gerekir..

cagdascetin
11.01.2007, 09:01
Tahmin ettiğim şey gerçektende olmuş.Ben uzun bir süredirki Cem Vakfı kuruluşlarıyla ilgilenmiyorum.Bugün künyesine baktım ve tahmin ettiğim şey olmuş Kenan KAPLAN'ı tanıyanınız tanır.

Cem Radyo Genel Müdürüydü.Onun döneminde Radyo gerçekten bir düzlüğe çıktı tarhinde çok önemli başarılara ulaştı.Dinlenme oranı arttı Türkiye'de ilk 3 arasına girdi.Şimdi Genel Müdür'ü değişmiş.Başka birisi olmuş Radyo yayınına baktığımızda radyo yayınlarında değişiklikler olmuş.

Arabesk çalan bir radyoda düşünün ki Deyişlerin anlatıldığı bir yayn yapılıyor yani ben öyle duydum.Ama dediğim gibi bunun genel sebebi galina yönetimde ki değişiklikler.

azel24
11.01.2007, 10:55

can arabekse bende karşıyım hele ki cem tv gibi bir televizyon kanalında da bu türküyü çok severim ben yaa ve hiç arabeks diye de nitelendirmemiştim ilk kez senden duyuyorum bi daha dikkatli dinleyeyim bakayım belki de sen haklısındır bilmiyorum

erzincanliyam
11.01.2007, 22:35
QUOTE=azel24;331931]
can arabekse bende karşıyım hele ki cem tv gibi bir televizyon kanalında da bu türküyü çok severim ben yaa ve hiç arabeks diye de nitelendirmemiştim ilk kez senden duyuyorum bi daha dikkatli dinleyeyim bakayım belki de sen haklısındır bilmiyorum[/QUOTE]

Arkadaşlar 60 yaşında sivaslı bir aşık ve ozan aşık fakiri Rıza Karahan arabesk sözler yazabilirmi? sözlerin icindeki saclarını yol getir arabeskmiş,yok böyle birşey yaa,orada anlatılmak istenen saclarından bir tel getir ama olay başka boyuta taşındı,zaten son dörtlükde diyorki,merhamet et karşısında bıkmadan,hatırını gönülünü yıkmadan,cabuk getir can bedenden cıkmadan,fakirin derdine dermanı getir,git ara bul getir saclarını yol getir, ayrıca bir arkadaşın yazdığı Kenan Kaplan ve çalışma arkadaşlarından sonra Cem radyo ve Tv de ki olayların hangi boyutda olduğunu gördük,alakasız klipler ve kişiye göre muamele,şuan Cem tv de bazı sanatcılara karşı büyük bir haksızlık var,gelen sms istekleri yayınlanmıyor,o zaman sms istek hatdı diye insanları kandırmamak lazım,dikkat edin günün 24 saati 3-4 klip saatde bir yayınlanıyor,acaba çok istekmi yoksa keyfi bir durummu,başka bir tv kanalında başarıya ulaşamamış insanlarnyapacakları ancak bu kadardır,yakında halkın türkülerine başka isimlerle lanse ederlerse hiç şaşmayın,gerci olmuyorda değil yeni program yapan türküyle alakasız dj ler efendim aşık Mahsuni Şeriften bir şarkı yayınlıyıcaz,varmı böyle bir durum sorarım size?yani olay Saclarını Yol Getir değil,Cem tv halkın gercek sanatcılarına son 3 aydır değer vermiyor,olayın özü budur,ve türkülere arabesk muamelesi yapıyor Radyonun Genel Müdürü...