Orijinalini görmek için tıklayınız : Selahattin AKARSU

feridoo
10.01.2007, 14:03
Selahattin AKARSU

1958 Sivas-Kangal ilçesi,Minekaraya Köyünde doğdu. Sanatçının saz çalıp söylemesi ozan geleneğinde usta bir isim olan dayısı MUHLİS AKARSU 'dan etkilenip feyz almasıyla başlar. 1970'li yıllarda Muhlis Akarsu'dan müzik dersleri alır, başta Aşık Mahsuni olmak üzere dönemin ozanlarından etkilenir, onların eserlerini çalıp söyler...
1992' yıllında ilk kaset denemesi gerçekleşir. Profosyonel müzik yaşamı 1994 yılında başlar. 2001 yılına kadar 4 albüme imza atan Selahattin Akarsu yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konser ve etkinlikte sahne aldı. Kaset çalışmalarının yanı sıra radyolarda da program yapan Selahattin Akarsu , dokuz yıldır Yön Fm 'de "Aşıklar Meclisi" adlı radyonun yapımcı ve sunuculuğunu yapıyor...

cemalagöz
10.01.2007, 14:55
ben kendisini dinlemeye sahit oldum ve gercekten cok etkilendim. rahmetli muhlis akarsu´yun sesine cok benziyor sesi. daha üst seviyede olmasini dilerim kendisine, büyük bir zenginlik aslinda. ne yazik ki bu cok sesli müzik caginda öyle insanlarimizin ve degerlerimizin kiymeti pek bilinmiyor.
saygilar can

aleveylem
10.01.2007, 14:57
Bende kendisini dinledim sesi gerçekten çok güzel...
Adları pek duyulmamış ama belli bir hayran kitlesine sahipler..
Bilgi için teşekkür ederiz :)

feridoo
11.01.2007, 11:59
evet arkadaşlar dediğiniz gibi bu çok sesli müzik çağında ön plana çıkamayn öyle sanatçılarmız var ki gerçekten takdir edilecek kişiler ama günümüz modasına uymadıkları için kliplerinde üzerleri giyinik, hanımefendi ve beyefendi olduklarında dolayı bu kişiler hep arka planda kalıyor... bence şimdiki nesil sanat nedir, sanatçı nedir ve nasıl olmalı bunu bilmiyor..çok afedersiniz ama nerde bir tarafları açık birisi var ona sanatçı diye tapıyorlar. bizim ozanlarmız bizim sanatçılarımız bedeni ile değil sesi ve yüreği ile sanat yapıyorlar. acaba yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar.

cemalagöz
11.01.2007, 15:38
evet arkadaşlar dediğiniz gibi bu çok sesli müzik çağında ön plana çıkamayn öyle sanatçılarmız var ki gerçekten takdir edilecek kişiler ama günümüz modasına uymadıkları için kliplerinde üzerleri giyinik, hanımefendi ve beyefendi olduklarında dolayı bu kişiler hep arka planda kalıyor... bence şimdiki nesil sanat nedir, sanatçı nedir ve nasıl olmalı bunu bilmiyor..çok afedersiniz ama nerde bir tarafları açık birisi var ona sanatçı diye tapıyorlar. bizim ozanlarmız bizim sanatçılarımız bedeni ile değil sesi ve yüreği ile sanat yapıyorlar. acaba yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar.

yanlis düsünmüyorsun dostum, cok sesli müzik güzeldir veya müzigimizin caga göre gelismesi güzeldir fakat otantik degerleri unutmamak veya yok etmemek kaydiyla yapilmiyor maalesef. kuru baglmamanin yeri de apayri bir tat bence.
neyse, ayni fikiriz sanirim. nadir rastlaniyor bu devirde, tesekkürler can.
iyi forumlar

feridoo
11.01.2007, 16:37
merakt etme ey can. bizler var olduğumuz sürece türküleri özüyle yaşatacağız...