seyyah1982
10.01.2007, 17:58
erdal güneyi dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim saklımdasın hacel obası gibi şarkıları çok güzel...
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdal Güney seyyah1982 10.01.2007, 17:58 erdal güneyi dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim saklımdasın hacel obası gibi şarkıları çok güzel... azemheval 10.01.2007, 18:30 Sakllimdasin AŞkİyeaalbÜmÜnde Sen Yenİ KeŞfetmİŞsİn Demek Senİn Adina ÜzÜldÜm Çok Uzun Zmandir Dİnlerİm Ben Ve AŞkİyadan Öncekİ AlbÜmlerİde Çok GÜzel Tavsİye Ederİm Ben İnce Memed İ Çok Sverek Dİnlİyporum Sevgİlerle Zelal 10.01.2007, 18:43 bence bir de "bir kara sevda" yı dinleyin Erdal Güney'den onu da begeniceğinizden eminim. Sevgi Erkan 10.01.2007, 18:57 Sevgili Erdal Güney, Yaptığı besteler, söz yazarlığı ile çoğu emekleri kendisine ve kardeşi Mustafa ya aittir.Tümü kendi emek ve çabalarıyladır.Değerli bir insandır.Hepsi çok güzel eserler.Benim ve Erkan ın favorileri: Saklımdasın, Çınar Olsam... Türkü tadında kalın. Lazoşa_62 10.01.2007, 19:46 Arkadaşlar ben bu ismi ilk defa duyuyorum. Gerçi okadar çok türkü,semah ve deyiş söyliyenler çoğaldıkı isimlerini arımsamakta zorlaştı. Ulalı 10.01.2007, 22:22 Erdal Güney bence hem sanatıyla hem de kişiliğiyle çok önemli bir kişiliğe sahip.Özellikle Aşkiya albümü mükemmel olmuş.Türkü ayrımı yapmak çok zor ama çok sevdiğim iki türkü Ölmedi Aşklar ve Bir Kara Sevda. azemheval 11.01.2007, 09:02 Arkadaşlar ben bu ismi ilk defa duyuyorum. Gerçi okadar çok türkü,semah ve deyiş söyliyenler çoğaldıkı isimlerini arımsamakta zorlaştı. erdal güney bu dejenerosyon başlamadanda , emegiyle ve duruşuyla gündemdeydi ama sadece bilmek ve görmek isteyenler duydu ve dinledi ... bu konuda erdal güneye haksızlık etmeyelim derim ben sevgiyle.... Derya 44 13.01.2007, 03:27 slm arkadaslar ee bu kadar erdal güney yorumundan sonra birde bir kac parcasini ekleseydiniz cook iyi olurdu ya:olmadi :pisman yani buraya eklersiniz coook sevinirim ben su ana kadar sadece gül kokuslum ce ölüm sarar ... gerisini hatirlamiyorum biliyorum sesi bir harika ondan baska parcalarinida istiyorum ve burda yardimsever arkadaslarimizdan birtanesi yardimci olura cook sevinirim.. sevgilerimle tskler simdiden dostcakaln LaDY 13.01.2007, 03:56 hayatıyla ilgili birkaç şey öğrenelim bence :) Erdal Güney'in küçük yaşlarda başlayan müzik yaşamı üniversite yıllarıyla yoğunluk kazandı. İstanbul'da Kemal Kaplan'dan bağlama, Jerair Aslanyan'dan solfej, Berlin'de ise; Tahsin İncirci'den armoni-konturpuan, Elmira Aşrafov'dan piyano dersleri aldı. 93-94 yılları arasında Metz-Fransa'da bir kültür kuruluşunun davetlisi olarak bağlama dersleri verdi. 94-96 yılları içinde Anamur-Ören Bld. Kültür Merkezinde yöneticilik yapan Güney; burada verdiği bağlama derslerinin yanı sıra, koro çalışmaları da yaptı. 98-2003 'de Berlin 'de özel bir kuruluş olan Alman-Türk Müzik Akademisi'nde öğretim kadrosu içinde yer aldı.Halk müziği ve bağlama dersleri verdi. Anadolu Halk Müziği üzerine seminerlere katıldı. Türkiye içerisinde birçok etkinlik ve festivalde konserler verdi. Ayrıca Fransa, Almanya, Hollanda ve İsviçre'de kültürel etkinlikler çerçevesinde halk müziğinin tanıtımına katkıda bulundu. Halen Taşeli Platosu üzerine alan çalışmasına dayalı müzik incelemesi yapmakladır. ALBÜMLER: 1996 "Güney Türküleri"-Ada Müzik 1999 "Yakımlar"- Ada Müzik 1999 "Köprüler" - Enstrümantal toplama albüm -Ada müzik , 2005 "Eşkiya" -Ada müzik "Eşkiya" albümü Erdal Güney ve Mustafa Nuhut'un beste ve sözlerinden oluşmaktadır. Aranjöılüğünü Kemal Sahir Gürel'in yaptığı albümün içeriğinde, kentli bir ifadenin yanı sıra Taşeli Platosuna ait masalsı bir söylem göze çarpmaktadır. benim iki favorim "ince memed" ve "saklımdasın" ince memed: her dinleyişimde ezgisiyle sözleriyle diyardan diyara alıyor beni bu türkü. umudu işliyor yüreğime,sevdayı, onuru ve savaşı.... çektikleri onca kahır,türkülerde yakılıdır eşkiya denmiş onlara,onlar dağda yazılıdır. oy oy ince memed,yüreğimde sancı memed içimizde kara sevda,alnımızda yazgı memed yağlı kurşun çökertemez,hoyrat kızın sözü kadar duman çökmüş dağ başına,yiğittir türküler kadar oy oy ince memed,yüreğimde sancı memed içimizde kara sevda,alnımızda yazgı memed acı tütün heybesinde toroslarda silah çatar düşünür de dağ başında sevdası memleket kadar oy oy ince memed,yüreğimde sancı memed içimizde kara sevda,alnımızda yazgı memed saklımdasın: bu türkü öyle yerlere alıyor ki yüreğimi içimden koparıp...koşup varamıyorum yanına... sevdaların en güzeliyle yeniden çağlıyor yüreğim bu türküyle ve yüreğim nerde,hangi şehirde karar veremiyorum yürüyorum ey yar,insanların arasında kimi yorgun kimi dökük,kanar sabır yarasında özlüyorum seni,zamanla alışamadım geçip gidiyor ömür,günlere doyamadım ucum yok,bucağım yok saklımdasın ey yar haberin yok yıllar geçti,sönmedi ateş, yanıyorum ey yar haberin yok üşüyorum ey yar,yangınların ortasında yürek kırgın, yürek talan, kanar sevda yarasında kahırlı yılları çizdin alnıma dost eyledin beni göçüp giden kuşlara ucum yok,bucağım yok saklımdasın ey yar haberin yok yıllar geçti,sönmedi ateş, yanıyorum ey yar haberin yok kadembey 26.01.2007, 10:44 evet erdal güney yorumuyla,müziğiyle çok farklı bir sanatçı.kendisini görebilmek çok zor herhalde medya da.ama ezgileri o medya da olmasada onu kulağımızda var olmaya,yaşatmaya yetti.özellikle saklımdasın adli ezgiyi kime önerdiysem şimdi arkadaşlarımın çoğu o ezginin tutkunu oldular. bolşevik 26.01.2007, 11:31 Gül teninden usalanıp süzül de gel Gül bakışlım gözyaşların silip de gel Yarem sızlar yalnızlığım bilip de gel Gül kokuşlum gel.. Ay büyüdü geceleri seni beklerim Ak gerdana gül kokusu tenin özlerim Çare bilmez dertlerimle yolun gözlerim Gül kokuşlum gel Bu şarkıyı bilmeyen kişi azdır, yani ben öyle düşünüyorum; ama gerçekten Erdal Güney çok güzel yorumluyor şarkıları, Saklımdasın adlı şarkıyı dinledikten sonra tüm tanıdıklarıma yolladım. Bence Maviye Türkü yü de dinleyin arkadaşlar, harika... serkanbaki 09.06.2007, 19:14 Ben de Dalgakıran diyorum Aşk herkesi kırar biraz Eksilmesin acısı şükret Varsın ağlasın dalda kiraz Herkes kendine sürgün biraz Çocuk gülüşün dünden bir yara Aşk bize sıla Günler gelir ve büyürüz elbet Aşk bize gurbet Ayışığı dalgakıran Yarada tuz aşktan kalan Ayışığı tende bıçak Giden sürgün kalan kaçak Aşk bize sıla Aşk bize gurbet Kapansın yarası şu gecenin Ayrılıklar örtsün üstümü Kimim kimsemdi ah gözlerin Gidecek yeri yok kimsenin sausen 10.06.2007, 04:35 Merhaba Canlar, Bende dinlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum... Çok güzel bir ses ve yorum... PeN_ChE 11.06.2007, 23:47 Erdal Güney bildiğim kadarı ile akdeniz'li ( yalnışda biliyor olabilirim) ..ilk olarak üniversitede antalyalı bir arkadaşım sayesinde dinledim.. hemen gittim kasetini aldım..Yakımlar kasedi hala evimde durur..Ara ara dinlerim.. 10 numara bir kaset..Zaten o kasetinde Musa Eroğlu'nun emeği var..Çok kaliteli güzel müzik yapan bir insan..Forumdakilere tavsiye ederim.. serkanbaki 03.08.2007, 00:48 Erdal Güney bildiğim kadarı ile akdeniz'li ( yalnışda biliyor olabilirim) ..ilk olarak üniversitede antalyalı bir arkadaşım sayesinde dinledim.. hemen gittim kasetini aldım..Yakımlar kasedi hala evimde durur..Ara ara dinlerim.. 10 numara bir kaset..Zaten o kasetinde Musa Eroğlu'nun emeği var..Çok kaliteli güzel müzik yapan bir insan..Forumdakilere tavsiye ederim.. Evet arkadaşım Erdal Güney Akdenizli.Mersin Anamurlu. kolpa 28.08.2007, 14:54 erdal güneyin tüm parçalarını seviyorum,yaptığı her işle adından sözettiriyor.Ayrıca sırf rock/rap/pop dinleyip de erdal güney de dinleyen çok kişiye rastladım.onu ayrı bir kategoriye koymak lazım.Son olarak da kendisinin benim gibi ,bir arkeoloji ilgisi var .Tabi bu ilgiyi eyleme de dönüştürüyor,kazı çalışmaları yapıyor(taşeli platosunda).türkiyede saklı olan kültürleri gün ışığına çıkarmak için uğraşıyor. İrMaK_D 28.08.2007, 17:34 erdal güney gerçektende çok az kişi tarafından tanınıyor ama sesi ve yorumu o kadar güçlüki ii müzik dinlemek isteyenlerinde bir şekilde karşısına çıkıyor bana bir arkadaşım önermişdi dinledim ve gerçektende çok etkilendim ama erdal güney diyince ilk aklına dalga kıran gelir... AŞK HERKESİ KIRAR BİRAZ..http://www.youtube.com/watch?v=EDEt0rBxOx0&mode=related&search= PeN_ChE 28.08.2007, 17:54 erdal güney gerçektende çok az kişi tarafından tanınıyor ama sesi ve yorumu o kadar güçlüki ii müzik dinlemek isteyenlerinde bir şekilde karşısına çıkıyor bana bir arkadaşım önermişdi dinledim ve gerçektende çok etkilendim ama erdal güney diyince ilk aklına dalga kıran gelir... AŞK HERKESİ KIRAR BİRAZ..http://www.youtube.com/watch?v=EDEt0rBxOx0&mode=related&search= çok güzeldi .. teşekkkürler.. kara_kız 28.08.2007, 18:10 bütün parçaları özellikle ''düş pare'' çok güzel dinleyin dinleyin dinleyin öykücan 29.03.2008, 17:11 bayiliyorum erdal güneyin yaptigi müziklere...beni böyle alip bir yerlere götürür her dinledigimde...cok duygulu, hisli ezgilerin sahibi...ayrica sesi ve yorumu da müthis... hatirla sevgili ve elveda rumeli adli dizilerde de cok emegi var... Hüseyin Yildiz abime, Kemal Sahir Gürele ve Erdal Güneye sonsuz tesekkürler... hele hatirla sevgili icin yapilan iki eser beni bende aliyorlar her dinledigimde... Kasi Kemanim... http://rapidshare.com/files/103307868/14_Ka__351___305__Keman__305_m.wma.html Cekilmis sularda... http://rapidshare.com/files/103308265/18__ekilmi__351__sularda.wma.html iyi dinlemeler arkadaslar... kezban 29.03.2008, 17:51 harika bir ses özellikle ''saklımdasın'' şarkısını çok severim |