Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP ve MHP Alevi oyları için atakta

PeN_ChE
12.01.2007, 14:10
Aşağıdaki yazı Radikal gazetesinden Murat Yetkin'in yazısı ; MHP'nin ve AKP'nin alevi oylarını kapma yarışı içindeymişler..
Arkdaşlar lütfen çevrenizi bu tip şerefsizlerden koruyun.. Kandırmalarına izin vermeyin..

MHP, Orta Anadolu kırsalıyla Ege-Akdeniz Alevileri içinde güçleniyor. Örgütlü Aleviler CHP'yi zorlamaya başladı. İktidar partisi, 'Kapımız açık' mesajı veriyor

"Maalesef parlamentodaki grubumuzda Alevi kökenli vatandaş yok. Bu yanlış oldu. Bu bir eksiklik. AK Parti, Sünni partisi diye lanse edildiği için Alevi vatandaşlar çekildi. Bunu aşmamız lazım. Milletvekili kotası uygulamasına herkes için karşıyız. Ama biz Alevi vatandaşlarımızın da parti çalışmalarına katılıp milletvekili kademesine yükselmesini istiyoruz. Bize katılıp milletvekilliğine yükselmek isteyen Alevi vatandaşların önü açık." Bu sözler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat'a ait.
Fırat, herhangi bir ırka, mezhebe, bölgeye özel politika yapmayacaklarını tekrarlayarak, bu tür siyasetin başarı getirmediğinin zaten görüldüğünü şu sözlerle anlatıyor: "En açık örneği DTP. Alabildiği oy ortada. Geçmişte Alevilere yönelik partiler de kuruldu, ama gülünç oranlarda oy aldılar. Bizim, parlamento grubumuzda Türkiye'nin bütün renklerinin temsil edilmesini sağlamamız lazım."
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in geçen hafta Ehli Beyt Vakfı'nca düzenlenen bir panelde "Hepimiz Aleviyiz" sözü ardından, Fırat'ın bu sözleri ortada Alevi oylarını kazanmaya yönelik bir parti siyasetinin olduğunu gösteriyor. Fırat'ın geçenlerde Cem TV'de 1.5 saatlik bir programda konuşması camiada dikkat çekmiş bile.

'AKP Alevilerden zor oy alır'
Şener'e, madem Alevi ise neden Alevilerin inanç özgürlüğü için yasa çıkarmadığını sorarak tepki gösteren kuruluşlar arasında bulunan Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, şu değerlendirmeyi yapıyor: "AKP'nin belki Fermani Altun çevresi dışında Alevilerden oy alması zor. Bir de Orta Anadolu'nun kırsal kesimlerinde şimdiye dek CHP'ye ve diğer partilere oy verdiği için köylerine hizmet götürülmeyen bölgelerdeki hizmet arayışı var. Ama bu, büyük bir oy potansiyeli değil. Tabii 2002 seçimlerinde CHP'ye tepki duyarak oy kullanmayan, ama oy kullanmamış olmalarının AKP'ye yaradığını gören büyük bir kitle var. Bu kitle ortak bir davranış biçimi arıyor."
Bu arayışa Anavatan Partisi ve özellikle de İzzettin Doğan'ın Cem Vakfı aracılığıyla devreye giren DYP de dahil olmak istiyor. Ancak asıl burun gösteren MHP.
MHP'nin Orta Anadolu'da Ankara-Sivas-Kahramanmaraş üçgeni içinde, özellikle Kahramanmaraş, (Şener'in seçim bölgesi) Sivas, Tokat, Yozgat, Çorum, Amasya kırsalındaki ve daha örgütsüz durumdaki Aleviler arasında bir eğilim baş göstermiş. Selahattin Özel "Bu yeni bir şey değil" diyor.
Dün kendisini Çorum'da bulduğumuz MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır iddialı: "Dün CHP'ye siyasi taban olan Alevi vatandaşlarımızın çoğu bugün büyük oranda MHP'ye kayıyor, patlama yapabiliriz" diyor ve sürdürüyor: "Ama biz ne Alevilere, ne diğer kesimlere özel bir mesaj, ayrıcalık tanımamaya özen gösteriyoruz. Çünkü kırılabiliyorlar. Ama biz bütün kesimler kendilerini nasıl ifade ediyorlarsa ona saygı gösteriyor, temsillerine de kapıyı açık bırakıyoruz. Bizim Mardin İl Başkanımız Arapça, Diyarbakır İl Başkanımız Kürtçe konuşuyor. Farklılıkların farkında olarak birlikte yaşamak ilkesiyle hareket ediyoruz."

'Türklükle Alevilik aynı'
MHP yayılmasındaki yeni boyutu ise Hacıbektaş Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez gösteriyor: "Batı Anadolu'da Balıkesir, Kütahya, İzmir, Aydın ve Antalya kırsalındaki Tahtacı Alevilerinde MHP'ye sempati baş gösterdi. Bunun nedeni PKK eylemlerine ve çatışmalarla gündeme gelen Türk-Kürt çatışması ihtimaline tepki. Alevi düşüncesinin her türlü şoven milliyetçiliği reddettiğini anlatmaya çalışıyoruz. Ama zorluk çekiyoruz doğrusu. MHP'nin, Türklük ile Aleviliği aynı gösteren propagandası kırsal kesimde etki gösterebiliyor."
Örgütlü Aleviler ise var güçleriyle 2007 Kasım seçimleri için ortak tutum belirlemeye çalışıyorlar. Bir süre önce Sivas'ta bölge toplantılarını yapan Türkiye ve Avrupa'daki 495 Alevi-Bektaşi kuruluşunu temsilen federasyon temsilcileri, bu hafta sonu Mersin'de bir araya geliyor, 2007 seçimlerini tartışacaklar. Bölge toplantıları, mart ayında Ankara'da 'Aleviler ve Siyaset' başlığı altında yapılacak İkinci Alevi Kurultayı'na hazırlık niteliğinde.
Geçmez, "Alevi seçmen yıllarca CHP tarafından 'Cumhuriyet'in sigortası' tanımıyla garanti oy sayılmaya tepkili" diyor ve izah ediyor: "Artık kimse sırf milletvekili listesine 3-5 Alevi yazdı diye belli bir partiye oy vermeye niyetli değil. 2002 seçimlerinde kullanılmayan oyların yüzde 60'ı tespitlerimize göre, bilinçli olarak sandığa gitmeyen Alevi seçmen. Bu 5 milyondan fazla oy ediyor. Toplantılarımızda önceliği laik-demokratik cepheye destek vermeye tanıyoruz. Ön sıraya CHP ve diğer sosyal demokrat partiler arasında birliği koyuyoruz. Ama bu olmazsa, yine de sadece Alevi tavrı değil, demokratik örgütlerle birlikte tavır geliştirmeye, tercih yapmaya çalışacağız."

1999'dan sonra sağa kayış var
Alevi kuruluşları, kendi aralarındaki uzlaşmanın oyların blok olarak kullanılmasıyla sonuçlanacağından neredeyse emin görünüyorlar. Oysa 1999 seçimlerinden bu yana Alevi oyların parçalanmaya başladığı ve sağ partilere oy verildiği görülüyor.
Bütün bu mücadelenin sessiz aktörü CHP ne diyor? Partisinin Alevi oylarını 'çantada keklik' gördüğü iddiasını reddeden CHP Genel Sekreteri Önder Sav şu değerlendirmeyi yapıyor: "Sandığa gitmeyen oyların haritasını çıkarmak zordur, bizde böyle bir veri yok. Biz Cumhuriyet'in kazanımlarına ve birikimlerine sahip çıkan bir siyasi partiyiz. Alevi kesim de buna sahip çıkar. Alevi inançlı seçmenlerle en sıcak ilişkide olan parti de biziz; örgütümüzün her kademesinde her kesimden olduğu gibi, Alevi kesimden arkadaşlarımız da var. Tabii başka partilerin de bu kitleden oy alma çabası, demokratik sistem içinde doğaldır. Ama o partiler kendi türküsünü söylüyor, biz kendi türkümüzü. Biz aptesimizden eminiz. Önümüzdeki seçimlerde bu iddiaların gerçek olmadığını göreceğiz."

çeşm-i naz
12.01.2007, 14:17
onlar daha çok bekler ne yaparlarsa yapsın o insanlara oyu bırakın günahımı bile vermem ben ne akp ne mhp daha çokk beklerler çokkk

ONU®
12.01.2007, 14:21
Boşuna kendilerini tüketmesinler bence de.

Nesimi
12.01.2007, 14:31
Burjuva siyasetçilerin amacı kandırabildiği kadar insanı kandırıp koltuklarını sağlama almakdır. AKP MHP gibi partileri çok iyi tanıyoruz. Popülist düşünüp Hükümet benzine % şu kadar indirim yaptı oyum ona, MHP vatanını seviyor(!) oyum buna demek doğru değildir.

Ama bunları kullanıp çok iyi oy topluyorlar. Bunların yanına CHP yi eklesek oldukça güzel olur. CHP bugün AKP ile birlikte meclisi idare ediyor. CHP bu şekilde tek muhalefet kalmayı istiyor. Zaten bir dahaki seçimde de insanlar AKP gelmesin diye CHP ye oy verecektir bu da yanlış bir düşünce kime sorsanız Deniz Baykal kötü ama AKP gelmesin diye ona oy vereceğim diyor. Bu anlamda AKP ile CHP nin bir farkı kalmamıştır. Danışıklı dövüş yapıp herkes kendi koltuğunu sağlama alıyor arada türban vs gibi gereksiz konuları gündeme taşıyıp halkın gerçek sorunlarını da unutturarak her iki kesimde kendi oylarını tekrardan garantiye alıyor.

azel24
12.01.2007, 14:31
lafa gelince bunlar işe yaramaz insanlar ne allah bilir ne kitap kuran bilir der madımakta da cayır cayır yakarlar işleri düşünce de utanmadan oy isterler lanet olsun bunların topuna.

PeN_ChE
12.01.2007, 14:52
Burjuva siyasetçilerin amacı kandırabildiği kadar insanı kandırıp koltuklarını sağlama almakdır. AKP MHP gibi partileri çok iyi tanıyoruz. Popülist düşünüp Hükümet benzine % şu kadar indirim yaptı oyum ona, MHP vatanını seviyor(!) oyum buna demek doğru değildir.

Ama bunları kullanıp çok iyi oy topluyorlar. Bunların yanına CHP yi eklesek oldukça güzel olur. CHP bugün AKP ile birlikte meclisi idare ediyor. CHP bu şekilde tek muhalefet kalmayı istiyor. Zaten bir dahaki seçimde de insanlar AKP gelmesin diye CHP ye oy verecektir bu da yanlış bir düşünce kime sorsanız Deniz Baykal kötü ama AKP gelmesin diye ona oy vereceğim diyor. Bu anlamda AKP ile CHP nin bir farkı kalmamıştır. Danışıklı dövüş yapıp herkes kendi koltuğunu sağlama alıyor arada türban vs gibi gereksiz konuları gündeme taşıyıp halkın gerçek sorunlarını da unutturarak her iki kesimde kendi oylarını tekrardan garantiye alıyor.

Hocam peki kime oy verelim.. Sandığın başına gitmemek bence daha kötü bir olay..
Yada küçük partilere ( oy oranı olarak söylüyorum ) oy verip yine bunların başımıza gelmesimi daha iyi..
Yada bence en güzeli ama en zoru sol ittifak'ın kurulup ona oy vermek mi ?

Nesimi
12.01.2007, 14:56
Hocam peki kime oy verelim.. Sandığın başına gitmemek bence daha kötü bir olay..
Yada küçük partilere ( oy oranı olarak söylüyorum ) oy verip yine bunların başımıza gelmesimi daha iyi..
Yada bence en güzeli ama en zoru sol ittifak'ın kurulup ona oy vermek mi ?

İttifak taraftarıyım. CHP içindeki aydın dmeokrat kesimleri saymazsak artık bitmiş bir partidir tabiki gönül isterdiki bu parti daha farklı ve daha dmeokrat olsun ancak artık bu şekilde ve yönetimi değişmediği sürece de bu şekilde kalacaktır.

Oy kullanmamak da bir tepkidir ancak ülkemizde bunu pek önemsemedikleri için Sol partiler arası ittifaklara destek vermeliyiz. CHP ye verilen oy nasıl boş gidiyorsa bir karşılığı yoksa aynı şekilde baraj altında kalan partilere verilen oy da en azından doğru bildiğimiz için oy vermemiz bakımından daha değerlidir.

mehmet_onal
12.01.2007, 16:14
bizim sorunumuz şöyle bir önceki seçimlerde bir birleşme olmuştu hatırlarsanız ancak istediğini bulamadı. aynı olaylar içinde sandık başına gitmeden bir konuşmamı anlatayım bu konuşmanın sayısını çoğaltabiliriz.
-yav arkadaşım birleşime oy verip neden oyumu yakayım
-neden böyle düşünüyorsun ki?
-yaw nasıl olsa barajı aşamayacak neden ona oy vereyim
-öyle düşünme herkes senin gibi düşünürse ne yapacağız ya nasıl değişecek bu ?
-valla ben kendimi bildim bileli ailem o partiye oy veriyor
-ailenin vermesi seninde vermen anlamına gelmez değilmi?
-yav neyapayım kardeşim en azından diğer taraf kazanmasın!!

buna benzer bir çok olay var ve bizim sorunumuz denize düşen yılana sarılırdan öteye gitmiyor. insanların düşünceleri kalıplaşmış.babam bu partiye oy veriyor diye seninde o partiye oy vermen tamamiyle ahmaklıktan öteye başka bir tanımlaması olamaz. sen ver oyunu barajı düşünme. bu durumlarda kötü düşünüyoruz ya oyum yanarsa ki sen o partiye oy verdiğinde senin oyun yanıyor zaten. ben ona oy veriyorum herkeste ona verecek mantığında düşünüp örgütlü bir sekilde beraberce çalışmalar yaparak istediğmiz düşünceyi savunabiillir ve bunun sonunda geçme barajı,önemli olan bu değil ancak gelecek seçimlerde göreceksin ki bir önceki seçim senin referansın olmuş ve kazanımların olmuştur. ve artık kendi ayakların üzerinde durabiliyorsundur. mhp kavramına gelince insanın milliyetçilik ve dinini sömürerek rant elde etmektedir. burda hassas bir nokta var milliyetçilik duyguları diyorum ancak tamamiyle Türkçülük değil ki esasenda türkçğülüğü savunan bir zihniyet olsaydı göktanrı inancını savunurdu..bakınız kendi içlerinde çelişkileri var ancak bunun farkında bile olmayan bir oy kitlesi var yani sür sürebildiğin yere sesleri çıkmıyor.sonradan kazandıkları değerlerle kişilerin inançlarını kötüleyebiliyorlar ve katliamlarda rahatlıkla bulunuyorlar sonradan kazandıkları bu değerlerle. bugun bu memlekette tayyipin yaptıgı gibi yerden bitme bir parti kurup temelini milliyetçilik yaptıktan sonra istersen TBMM de borunu öttürebilirsin. ki seçimler gelmeden böyle bir oluşumun kurulacağı teorisine inanıyorum bakalım bereber göreceğiz.umarım kimsenin baskısı ve alışkanlıklarımıza yenik düşmeden vicdanımız ile cüzdanımız arasında kalmadan insanlık onurunun gerektirdiği gibi kendi düşüncemizi vereceğimiz oya yansıtabiliriz..saygılarımla

aytek
12.01.2007, 17:01
Her dönem de bu tip partiler, böyle yaklaşımlara girmiştir,ancak geçmiş dönemlerde oy alamamıştır alevi toplumundan,bir kaç kendini bilmezimiz belki vemiştir sağ partılere oyunu...
Ancak ben bugün bu kadar kesin konuşmamak gerektiğini düşünüyorum.AKP ve MHP"nin yanı sıra ANAP genel başkanı Erkan MUMCU da gözünü alevi toplumunun oylarına dikmiştir. Bu sene hem Abdal Musa Şenliklerine hemde Hacı Bektaş Şenliklerini katıldı..

Ben yine de hiçbir alevinin AKP ve MHP ye oy vereceğini düşünmüyorum,yakıştıramiyorum ama belki ANAP " a oy verenlerimiz çıkabilir gibi geliyor...

Bizim Türkiyemizde asosyalleşen gençlik, 80 sonrası annelerimizin ve babalarımızın kafasına kazınmış suya sabuna dokunma kültürü silinmedikçe ve CHP ve Deniz Baykal bir revizyona gitmedikçe işimiz zor gibi gözüküyor...

İttifak ise Deniz Baykal başkanlığın da sindirilir gibi,yeni ve heycanlı bir başkan...

Ancak başka bir sorun da burda doğuyor ki; kim bu başkan?

Mustafa Sarıgül mü? Belki ama bana güven vermiyor...

anibal
12.01.2007, 17:17
ben hiçbir aklı başında Alevinin akp oy vereceğini düşünmüyorum.
özellikle Madımak otelinin kamulaştırılması için gelen yasa tasarısının akp sayesinde reddedilmesiyle.
fakat mhp oy veren birçok Alevi vatandaş var ve bunlar özellikle mhp nin son çabaları sonucu artabilir.
ben kendi adıma geçen genel seçimlerde chp ye oy verdim fakat bu seçimlerde eğer solda güçlü bir ittifak olmazsa kesinlikle oy kullanmayacağım en azından vicdanım rahat olur.

Hinoralı
12.01.2007, 17:27

arkadaşlar herşeyi kabul ediyorumda, akp ile chp nin farkı kalmamıştır cümlesini kabul edemiyorum, bu partiyi kuranlar bizim atalarımız dedelerimizdi, tamam şu anki yönetim kademesinde ciddi sıkıntılar olduğu aşikar, ama mantıklı düşünüldüğü takdirde potansiyeli ve kemik oyu bulunan bir parti bu partiyi sürekli yermek yerine içinde daha aktif çalışıp fikirlerinizi burda harekete geçirmeniz daha doğru parti deniz baykalın değil sahip çıkanların partisi.

Nesimi
12.01.2007, 17:34
arkadaşlar herşeyi kabul ediyorumda, akp ile chp nin farkı kalmamıştır cümlesini kabul edemiyorum, bu partiyi kuranlar bizim atalarımız dedelerimizdi, tamam şu anki yönetim kademesinde ciddi sıkıntılar olduğu aşikar, ama mantıklı düşünüldüğü takdirde potansiyeli ve kemik oyu bulunan bir parti bu partiyi sürekli yermek yerine içinde daha aktif çalışıp fikirlerinizi burda harekete geçirmeniz daha doğru parti deniz baykalın değil sahip çıkanların partisi.

Tabikide Deniz Baykalın değil halkın partisidir ancak Deniz baykal ve ekibi buna izin vermiyor bakın CHP den çok sayıda muhalif ihraç edildi ya da kendileri ayrıldılar. Çünkü CHP nin günümüzde diğer burjuva partilerden farkı kalmamıştır. Sosyalist enternasyole üyeliği dışında sol adına bir şey yaptığı yoktur. DYP, ANAP gibi merkez sağ partilerden somut hiç bir farkı yoktur. CHP nin AKP ile birlik olduğu ve aynılaştığı nokta ise çıkarlar için belirli şeyleri öne sunup bu şekilde seçimleri garanti etmektir yani halkın sorunları yerine popülist politikalarla kendi sorunlarını çözmeye çalışıyorlar.

CHP nin içinde veya tabanında bunları gören insanlar var, çağdaş demokrat insanlar var ancak bunları bilip halen desteklemek ortada bir yanlış olduğunu gösteriyor.

Türkiyede seçim yaklaşıyor seçim dönemine yakın gine laik-antilaik tartışmaları gündeme taşınacak ve insanlar bu doğrultuda 2 parti arasında tercih yapacak bu her iki partinin de işine geliyor ve her ikiside bu şekilde bir gündem oluşmasını tercih ederler.

Hinoralı
12.01.2007, 17:40
Tabikide Deniz Baykalın değil halkın partisidir ancak Deniz baykal ve ekibi buna izin vermiyor bakın CHP den çok sayıda muhalif ihraç edildi ya da kendileri ayrıldılar. Çünkü CHP nin günümüzde diğer burjuva partilerden farkı kalmamıştır. Sosyalist enternasyole üyeliği dışında sol adına bir şey yaptığı yoktur. DYP, ANAP gibi merkez sağ partilerden somut hiç bir farkı yoktur. CHP nin AKP ile birlik olduğu ve aynılaştığı nokta ise çıkarlar için belirli şeyleri öne sunup bu şekilde seçimleri garanti etmektir yani halkın sorunları yerine popülist politikalarla kendi sorunlarını çözmeye çalışıyorlar.

CHP nin içinde veya tabanında bunları gören insanlar var, çağdaş demokrat insanlar var ancak bunları bilip halen desteklemek ortada bir yanlış olduğunu gösteriyor.

Türkiyede seçim yaklaşıyor seçim dönemine yakın gine laik-antilaik tartışmaları gündeme taşınacak ve insanlar bu doğrultuda 2 parti arasında tercih yapacak bu her iki partinin de işine geliyor ve her ikiside bu şekilde bir gündem oluşmasını tercih ederler.

ben kesinlikle aksini iddia etmiyorum, chp nin tabiri caizse asimile edildiğini veya çalışıldığını görüyoruz, benim anlatmak istediğim ciddi manada bir oy potansiyeli var, ülke genelinde bana göre % 8 gibi sabit bir oyu her zaman mevcut bu potansiyelle küskünleri birleştirebildiği anda söz sahibi bir parti haline gelecektir. buda bizler gibi chp ye soğuk bakmak zorunda kalan gençlerin daha aktif bir şekilde parti içinde çalışmasıyla gerçekleşir. deniz baykala küskünlüğümüzün tek hediyesi diyim artık mevcut hükümet.

odtülü aslan
12.01.2007, 21:07
ben kesinlikle aksini iddia etmiyorum, chp nin tabiri caizse asimile edildiğini veya çalışıldığını görüyoruz, benim anlatmak istediğim ciddi manada bir oy potansiyeli var, ülke genelinde bana göre % 8 gibi sabit bir oyu her zaman mevcut bu potansiyelle küskünleri birleştirebildiği anda söz sahibi bir parti haline gelecektir. buda bizler gibi chp ye soğuk bakmak zorunda kalan gençlerin daha aktif bir şekilde parti içinde çalışmasıyla gerçekleşir. deniz baykala küskünlüğümüzün tek hediyesi diyim artık mevcut hükümet.

Biz 70 lerde CHP ye sahip çıktık ama o katledilen halk yerine halkı katleden kontrgerilla derin devlet ve kapitalist düzen yanlılarına sahip çıktı.Aynı ortam tekrar oluştuğunda yine halkın karşısında mevzileneceğinden emin olabilirsiniz.

hero
12.01.2007, 21:23
rahmetli kazım koyuncu abimizin deiğini yapicam bu sene ilk oyumu ödp ye wericem :)

özgüc
12.01.2007, 21:23
mhp ve akp karsisinda chp tercih ederim
unutmayin maras olaylarini orda ölen 5 yada 10 kisi solcuydu geri kaln yüzlerce kisi aleviydi sucsuzlardi siyasetle alakasi yoktu
asik mahsunu nin bir sarkisi var yüzüne tükürsen gülüyor murti o duruma düsmeyelim bu partinin alt yapisi hatayda bir aileyi yaktilar gecmiste onlarcasi var bu olaylari yapan mhp nin alt tabanidir
akp ise alt tabani allahüekber deyip sivasta madimakta aydinlarimizi yaktilaro zamanin belediye baskanimi bilmem temel karmollaoglu bas sucludur
lütfen arkadaslar bu iki partiye oy veren bir bakima kisiligine karsi suc islemistir

Hinoralı
15.01.2007, 10:53
Biz 70 lerde CHP ye sahip çıktık ama o katledilen halk yerine halkı katleden kontrgerilla derin devlet ve kapitalist düzen yanlılarına sahip çıktı.Aynı ortam tekrar oluştuğunda yine halkın karşısında mevzileneceğinden emin olabilirsiniz.

70 lerde kimseye fırsat vermeyen bir orduyla karşı karşıyaydı siyaset, chp nin yapabileceği fazla bişey ( o dönem itibariyle) yoktu.

falcon0662
16.01.2007, 09:09
Keske saglam bir ittifak olsada oylarimizi verebilsek ama en iyi ittifak %3u asamiyor CHP ye 70lerde sahip ciktigimizda 200 un ustunde vekil cikardi ama 3 fidanin idamini engellemek icin 20-30 oy vermediler simdide zaten baykal orada krallık kurmus el uzatanin kolunu kopariyo bize yeni bir olusum lazim saglam bir ittifak

güven35
16.01.2007, 15:59
Eh Dostlar Atalarimizi Kesİp Susuz Şehİt Edenler Bunlar.
Menemende Kubİlayi Şehİt Edenlerİn Torunlari Bunlar. Akp Ye Mhp Ye Yada DİĞerlerİne Verİrsenİz Oylarinizi Şunu Bİlİnkİ Davaniz MahŞerde Pİrİmİz Tarafindan Sorulur. Allah Korkusu Olanlar Ehlİbeyt Sevgİsİ Olanlar Yapmayin Yezİde Bİ BiÇakta Sİz Vermeyİn.
Soysuzlara Firsat Vermeyİm

azemheval
16.01.2007, 16:07
ben yıllardır oy kullanmıyorum, ve cevremdeki benim gibi olan çok arkadaşım ve akrabalarım var gecen secimde babamla bunun kavgasını verdim babam diyorki adamlar sakat hastalarını bile sandık başına götürüyor siz saglam halinizle gitmiyorsunuz yazık bize yazık dedi , gercektende şöyle bir saydıgımda tanıdıklarımdan oy kullnamyanları sırf benim hatırladıgım 25 kişiydi ben kendi adıma söylersem tepkiimden dolayı kullanmıyorum hayatta sağa oy vermem sola gelince chp nin hiç bir şekilde beni temsil edemiyeceginin bilincindeyim ve bu yüzden oy kullanmayacam biliyorumki oy kullanmayanların saysısı küçümsenmeyecek kadar çok ve cevremdende bu konuda duyumlarım var onlarda kullanmayacak

firaist
22.01.2007, 22:27
ne akp ne de mhp.....Ne de diğer sağ eğilimli partilere oy veren ceddine ihanet eder....Yine inancımıza yakın bizi dinleyen sol partilere oy verelim.Ben derim en kuvvetli parti şu anda CHP Deniz Baykala rağmen bu partide oylarımızı birleştirelim....Vermek istemeyen alevilerde herhangi bir sol partiye versin...Hiç değilse totalda solun oylarıda görülmüş olur.....Daha ileride bu oyları birleştirecek aklı başında birisi çıkar....yeter ki oyunu kullan...Gücümüzü sandıkta hissetirelim