Orijinalini görmek için tıklayınız : Tayyip Bey'e eleştiriler

Naci
12.01.2007, 17:54
Her ne zaman dinlesem işler yolunda , hiç bir problemimiz yok , ülke güllük gülistanlık görüntüsünde. Bu topik altında eleştirileri yazmaya çalışacağım.

- Irak a aylık 500-600 dolar için giden 30 vatandaşımızın uçağın düşmesi sonucu ölmesi mesela. Tayyip bey her zaman söylüyor işler yolunda gidiyor diye. Nasıl yolunda gidiyor? Bu kişiler iş - güç yok diye rızıklarını savaşın ortasında arıyor.
- Pek haberlere yansımadı kayserili necati özdemir'in ölümü. Çöpten pet şişe toplayarak geçimini sağlıyordu. Bir hafta önce çöp kamyonunun boşalttığı çöplerin altında kalıp öldü. Ceseti 1 haftadır bulunamadı bile. İşler yolunda diyor başbakan. Ülkenin ekonomik durumu ortada
-Gelelim dünya meselelerine abd dışişleri bakanı yeni ırak planına destek için tura çıkıyor. 350 km. ırak sınırı olan Türkiyeye uğramak yok. Hiç sayılıyoruz benim anladığım.

Ama doğru söylediği noktalarda var başbakanın.
- İşler iyi gidiyor. Mesela istanbula hizmet verecek yeni vapurlarda artık dua odamız olacak.
-İşler iyi gidiyor , başbakan maaşı 8522tl olmuyş. Birde cumhurbaşkanı olursa 16000tl olacak.

usLanmaz62
12.01.2007, 18:16
Tayyip amca al ananı git dedi, halk uyguluyor..
İşçi parasızlıktan yatalak annesini doyuramıyor ilaç alamıyor..
Bir sürü anne ölüyor..
Tayyip amca söyledi...
İşçi,köylü annesini alıp mezara gidiyor

azel24
12.01.2007, 18:25
tayyip amca kendi gibilerini kastetmiştir işler yolunda diye bizler için dememiştir hakkını yemeyelim şimdi adamın bakın tayyibin yolundan gidenlere işleri tıkır tıkır yürüyo herkes biz mi...?

nesslimm
12.01.2007, 18:46
benimde bi kaç elestirim olsun;

bir ülkenin basbakanı "siz kadrolasmanın en KASARLISINI YAPTINIZ" diyebiliyorsa

meclis kürsüsünde konusma yaptıktan sonra muhalefet partisi liderine üç nokta koyarak o kürsüden ayrıla biliyorsa

Dün Bush un açıkladıgı Irak raporunu olumlu karsılıyoruz diyebiliyorsa

hakkında bir ton yolsuzluk gensorusuna sahip olan bir maliye bakanını hala savunabiliyorsa

herseye ragmen ilgiyi dısarıya toplayıp içteki sorunları örtbas etmeyi basarabiliyorsa alkıslamak lazım

bu kadar insanı uyutabildigi için

tubişimm
12.01.2007, 18:47
valla thai-yeap e yönelik o kadar yapılacak eleştiri varki.
bi kere kimle nasıl konuşcanı bilmiyo. halk arasında prim yaptığından fazla kasımpaşa havasında konuşuyo. koskoca diplomatı halkın önünde azarladı yaww hiç unutmuyorum o konuşmasını.:olmadi :olmadi :olmadi

hehe bir de Avrupaya msj verirken doğru düzgün TVlerin başına geçmiyor. gidiyo bilmem nerenin AKP ilçe merkez binasından ABye sesleniyo hey allahım seni kim dinler öyle. bu tavrına çok gülüyorum.
aklıma bunlar geldi şimdilik aslında yazacak çok şey var.

taylankoç
12.01.2007, 18:55
tayip bey türkiyenin sayılı zenginleri arasına girmek için ugraşıb duruyor şu ara melih bey sinan aygün yarıştalar ülke meselerini unuttular

cicek60
12.01.2007, 19:36
halkın temsil edileceği meclikte çocuk gibi tartışmalar birbirlerinin özel hayatlarına karışmaları vs vs. bu kadar da olmaz yani bu ülkenin bütün sorunları bitti ve hepsini hallettiler mecliste özel hayatlarını birbirlerinin eşlerinin hangi markayı kullandıkları ve nasıl giyindikleri sorunu kaldı. bu kadarıda yeter dedirtiyo artık. TBMM neden bulunduklarını o koltuğa neden oturduklarını unuttular sanırım. bu zihniyet böyle devam ettiği sürece....

Bakır
12.01.2007, 19:42
tayyip ANNAN'ı da al lübnan'a git!

YoLdAsMg
12.01.2007, 19:54
Buldun koyun sürüsünü, istediğin gibi cami hocası konuşmalarınla peşinde sürükle dur, yandaşlarının hepsini zengin ettin, 70 milyonluk türküyede sadece bi kesime hizmet ettin, eşin vakkolardan seccadeler, giysiler aldı Allaha ibadet edebilmek için, çocuklarınızı bile kendi zengin çevrenizdekilerle evlendirdinizki, (onlara sevme şansı bile vermeden) paracıklarınız dışarı gitmesin, soyguncu yasir el kadıya sahip çıktın, para kimdeyse onun yanında oldun, türkiye ekonomisini ülkenin varlıklarını satarak idare ettin, mal varlığını oğlunun takılarıyla ispatlamaya çalıştın, vs.vs. yapptında yaptın bol bol hizmet yaptın

tabiki AYINA YILDIZINA KURBAN OLACAKSIN VATANININ (sadece reklam broşürlerinde) nasolsa sizin rahat ca yaşamanız için halk çalışır eker, biçer, didinir, çocukalrını büyütür askere yollar 20 yaşında ceseti gelir.TABİKİ AYINA YILDIZINA KURBAN OLACAKSIN nasolsa cemaatin zenginleşti isteklerinizi tek tek yapıyosunuz, ülke sizin olmuş durumda, halk işsiz olsa aç olsa sizeneki, vijdanınızı ramazan ayında zekat vererek, erzak dağıtarak kamaralar karşısında, kurbanda et dağıtarak halkı doyuduryosunuz daha ne yapacaksınız, halk dua etmeliki müslümansınız zekat veriyosunuz halka al doy diye ülkenin bunca zenginliklerinden sana düşen pay bu vede şükret Allaha ki elindekinide almasın.

TABİKİ AYINA YILDIZINA KURABN OLACAKSIN ama sadece reklam broşürlerinde tayyip aga

Saygılarımla

YoLdAsMg

odtülü aslan
12.01.2007, 20:55
Tayyip'in bir diğer eleştirilecek yönüde dış politikada uyguladığı yanlış bürokrasidir.Nerdeyse her ay Amerikaya gidip bushun elini eteğini öpüyor, gitmesi bir yana yanında bürokratlarınıda almayarak devletin dış politikasını bütünüyle tekelinde topluyor ve bizi almayacaklarını artık bir çocuğun bile kolaylıkla görebildiği AB için nice tavizler veriyor.Nası olsa kendi deyimiyle kendisi bir pazarlamacı.

cicek60
13.01.2007, 13:14
ayına yıldızına kurban oluyormuşşş(!). Türkiye 'nin 61 tane ili yok. bu ülkeyi bu şekilde bölemez. sadece o illere kurban oluyo sanırım. diğerlerini bu ülkeden saymayarak asıl bölücülüğü kendileri yapıyor.

aytek
13.01.2007, 14:07
Ülke tarihinde olmuştur hep böyle adamlar; adnanı,süleymanı,turgutu... Şimdi de bu haysiyetsiz herif var...

Bütün saçmalıkları,küstahlıkları ve saygısızlıkları bir yana,
başımızda olmuş olmasını kabul edemiyorum,hemde böylesine bu ülke siyasetinden ve ülke sorunlarından uzakken...

Dün geldi nasıl geldi belli değil,bugün çankayaya gidiyor ve inanın bir mendil gibi kullanılıp yarın nasıl olduğu meçhul bir şekilde ölüp gidecek...

Bu hikaye tanıdık bir yerden...

"eşlerinin başlarındaki örtüler, kocalarının ayıplarını örtmeye yetmez"

kendi şerefi ve haysiyeti olmadığı gibi ülkenin onurunu da ayaklar altına alabiliyor!!!

Seyduna
14.01.2007, 03:08
Gecen haberlerde gordum, hukumet hic yapmadigi kadar cesur olmus ABD bize Irak icin verdigi sozleri tutmadi falan diyordu. Anlasilan halkin sesini dinlemeye basladi yavastan. Basbakan yardimcisi Abdullah Gul ve ekonomu bakani da Istanbul da halkin dertlerini dinlicekmis bu aralar....

Secim yaklasiyor ya din, iman gokten nasil yagmaya basladi bu saygideger devlet buyuklerine.. Tipki 4 sene once oldugu gibi..

kerten
14.01.2007, 03:33
12.5.1994 - Hürriyet - Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok!
25.6.1994 - Sabah - Yeşil (kaldırım rengi) medeniyet rengidir.
1.7.1994 - Hürriyet - Taksim'deki caminin temelini inşallah atacağız.
17.9.1994 - Cumhuriyet - Bütün okullar imamhatip yapılacak.
14.11.1994 - Hürriyet - 10 Kasım'da yaygara kopartıldı.
24.11.1994 - Milliyet - Elhamdürillah şeriatçıyız...
19.12.1994 - Sabah - Yılbaşlarına karşıyım.
8.1.1995 - Hürriyet - Ben İstanbul'un imamıyım.
9.5.1995 - Milliyet - İmamlar da nikah kıymalı.
15.5.1995 - Sabah - Sarık operasyonu çok komik.
8.1.1996 - Milliyet - Ben meclisin dua ile açılmasından yanayım.
5.2.1996 - Akit - Cumhurbaşkanının imamhatipli olacağı günler yakındır.
6.3.1996 - Hürriyet - Mayo reklamı şehvet sorumlusudur.
1.5.1996 - Hürriyet - İçki yasaklansın.
22.1.1997 - Gözcü - Ben tekkeye değil, dergaha karşıyım.
? - Akit - İstanbul'u Medine yapacağız.

Tayyip seni eşekler kovalasın.

odtülü aslan
14.01.2007, 04:10

Sırf Tayyip'i kötülemek adına seviyesiz eleştiriler yapmayınız.Böyle bir durum hem devrimci yada solcu olmanın ilkelerine terstir hemde körükörüne bir nefret doğurur.Eleştirlerinizi somut delillere dayandırarak yaptığı icraatlardan bahsederek yapın.

NOT:Burdan sakın Tayyipçi olduğum falan anlaşılmasın.Sadece eleştirilerin tarzına karşıyım.

SivanA SimyacI
14.01.2007, 10:22
Recep Tayyip Erdoğan İST Büyükşehir Bld Baş. olduğu zamanlar Alevi dergahlarını yıkmaya çalışan Talibanın ayaklarını öpen ve şu T.C Başbakanı olab bir şahıs.
Kendisini tebrik ederim bunca yaptığına rağmen halkı kandırıp eline iki kuruş para verip iktidara gelmeyi başardı her politikacı bu kadar üçkağıt yapamaz doğrusu :)
İki koyun gütmemiş adam dediği SEZER şu an da AKP yi güdüyor haberi de yok :)
Kendisi daha önce şeriatın koyunlarını çok gütmüş olsa gerek. :D

destiny
14.01.2007, 10:35
Recep Tayyip Erdoğan İST Büyükşehir Bld Baş. olduğu zamanlar Alevi dergahlarını yıkmaya çalışan Talibanın ayaklarını öpen ve şu T.C Başbakanı olab bir şahıs.
Kendisini tebrik ederim bunca yaptığına rağmen halkı kandırıp eline iki kuruş para verip iktidara gelmeyi başardı her politikacı bu kadar üçkağıt yapamaz doğrusu :)

çok iyi konuşmuşşsun anıl tebrik ederim:lol: :thumbup1: .başka söz sölenmeye gerek yok heralde:lol: :lol: :lol:

kerten
14.01.2007, 15:51
Sırf Tayyip'i kötülemek adına seviyesiz eleştiriler yapmayınız.Böyle bir durum hem devrimci yada solcu olmanın ilkelerine terstir hemde körükörüne bir nefret doğurur.Eleştirlerinizi somut delillere dayandırarak yaptığı icraatlardan bahsederek yapın.

NOT:Burdan sakın Tayyipçi olduğum falan anlaşılmasın.Sadece eleştirilerin tarzına karşıyım.

Ben böyle eleştirmek istiyorum, ceza almam gerekiyorsa alırım.

odtülü aslan
14.01.2007, 15:53
Ben böyle eleştirmek istiyorum, ceza almam gerekiyorsa alırım.

Benim ceza verme gibi bir yetkim falan yok.Sadece bir tavsiyede bulundum isteyen dikkate alır isteyen almaz.

tubişimm
14.01.2007, 22:58
sn thai-yeap valla sivil hayatındaki pazarlamacılığına siyaset yaşamında da devam ediyor. geçenlerde ürdün vari hareket eden fatih altaylının programında aynen şu cümleyi kullandı: 'GAp için 10 dolara ihtiyacımız ve yatırımcıya gerek duyuyoruz. biz GAP'ı pazarlamak istiyoruz.buyrun gelin çalışalım' dedi

valla şaşırmak istedim ama bi türlü şaşıramadım. çünkü karşımızdaki isim vatan millet diyip başka şeyleri de pazarlayacak bi isim. geçmişine bakıyosun bi de şimdiki konuşmalara bakıyosun. bu kadar olur yani duruma göre siyaset yapıp sağ gösterip sol vurmak.

Naci
15.01.2007, 11:20
Tayyip bey'den son haberler. İstanbul trafiği konusunda. 15 senedir yönettikleri istanbulun trafiğini bir türlü çözemediğini gösterdi. Trafikte vize uygulaması başlatacakmış. Yeni plaka vermeyecekmiş , istanbula araç girişi vize alınarak olavakmış. Hiç kimsenin bir şey anlamadığı yeni bir politika bulmuş tayyip bey. Benim tavsiyem 15 senedir bir şey yapamıyonuz , bari gidinde memleket sorunları ile ilgilenen birileri gelsin

usLanmaz62
15.01.2007, 12:29
Tayyip Beyin son özlü sözü:

''Sizinki canda bizimki değilmi''
Daha ne denilebilirki ben bu sözleri 5-6 yaşlarında söylüyordum:D

Bende dedim George Bush a tepki diye bi topic açıyım ama pek seviyeli tepki edilmez o adama.Forum kuralları bozulmasın diye açmadım:D

SivanA SimyacI
15.01.2007, 21:55

Emre Abi benim dediğim kanıtlı belgeli öpmedimi taliban ayağını :D

odtülü aslan
15.01.2007, 22:17

Emre Abi benim dediğim kanıtlı belgeli öpmedimi taliban ayağını :D

Kardeş sen sen üzerine alınma üstteki mesajı okuduysan kime olduğunu anlamışsındır.

güven35
16.01.2007, 15:25
değerli dostlar ben tayyip denilen kişi için fazla bişey söylemicem tek söyliyeceğim ABD uşağı birisinin başbakan olarak görmek zoruma gidiyor. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E ihanet etmiştir bu halk.

munzur_62
16.01.2007, 15:30
Türkiyenin en terbiyesiz en seviyesiz en ağzı bozuk başbakanı Yarın Cumhurbaşkanı olursa vayki halimize

munzur_62
16.01.2007, 15:46
Tayyip bey Askerlik yan gelip yatma Yeri değil demişti
Soruyorum kendisine Acaba askere giden erler mi yan gelip yatıyo yoksa sizin gibi milletvekillerinin iş adamlarının oğullarımı yan gelip yatıyo bakın bakalım doğuda bir tane milletvekili , zengi çocuğu varmı hep fakir fukaranın ewladı gidiyo

Naci
16.01.2007, 15:54
bu hafta sonu eczacılar toplandı , acaba niye. Verdikleri ilaç parasını devletten alamıyorlardı. Sözde tayyip bey 18 gün içinde ödeneceğini söylemişti. İşin doğrusu şuı an ilaç alabilecek eczane bulmak çok zor. Tayyip beyde ticaretciliği ile hala övüne dursun.
Zaten vizeyide koyuyor artık. İstanbula vizesiz giremeyecekmişiz. Hiç bir plan projesi olmadan ortaya bu fikri atmış. Bir başbakan bu kadar basit konuşmamalı.

aykudgöksun
16.01.2007, 16:50
ben daha önce gelmş iktidarlardan(sol partiler de dahil) bi farkını göremiyorum.hep ağzının bozuk olduğunu söylediniz ama yüzümüze güzel konuşup arkamızdan iş çevirenleri kahraman ilan ettiniz(örn:ecevit).tayyip gitse kim gelcek chp mi??biz deniz baykalın da kim olduğunu biliyoruz..ab uşağı demişsiniz daha önceki iktidarlardan fazla da yaptığı bişe olduğuna inanmıyorum(boş eleştirilerin bize bişey kazandırmayacağını düşünüyorum)
NOT: odtülü aslanın dediği gibi tayyipçi olduğumu düşünmeyin boş eleştirilere karşıyım:D

odtülü aslan
16.01.2007, 22:01
ben daha önce gelmş iktidarlardan(sol partiler de dahil) bi farkını göremiyorum.hep ağzının bozuk olduğunu söylediniz ama yüzümüze güzel konuşup arkamızdan iş çevirenleri kahraman ilan ettiniz(örn:ecevit).tayyip gitse kim gelcek chp mi??biz deniz baykalın da kim olduğunu biliyoruz..ab uşağı demişsiniz daha önceki iktidarlardan fazla da yaptığı bişe olduğuna inanmıyorum(boş eleştirilerin bize bişey kazandırmayacağını düşünüyorum)
NOT: odtülü aslanın dediği gibi tayyipçi olduğumu düşünmeyin boş eleştirilere karşıyım:D

Çok haklısın dostum benim anlatmak istediğim noktayı açığa çıkarmışsın.O zaman geçmişteki bütün siyasiler için topic açalım sayalım sövelim.Bu mudur yani ilerici kesimin eleştiri anlayışı?

Demirel, Ecevit , Evren, Baykal, Özal dahada sayalım mı?Recep Tayyip sizce bunlardan dahamı kötü?

Yada şöyle ssöylemek istiyorum bunları başımıza getiren aygıt ne?Bugünün emperyalizme kucak açmış vahşi kapitalist düzeni değil mi?

Bu mesajdan ssonrada devam edin Tayyip'e saymaya?Bakalım daha ne Tayyipler görecez.

Seyduna
17.01.2007, 10:58

Alevi dergahlarindan da hic cikmiyoruz ya. Soze gelince gusel de gercek hayatta ne kadar gidiyoruz ve savunuyoruz orasi tartisilir..

memzın73
17.01.2007, 11:37
çevremizdeki tanıdığımız insanları oy kullanmaları yönünde uyarırsak bunlara gerek bile kalmayacak aslında. birde bu açıdan bakın olaya

yanılmıyorsam 10 milyon civarı oy geçen sene kullanılmayan bilen varsa düzeltsin

heykeltraş
17.01.2007, 12:09
tayyip efendi sen önce ananı hatta sülaleni de al bu memleketi terk et sana kucak açacak cok ülke var git orada da aynı şekilde siyaset yap belki orada kral olursun herkes önünde diz çöker sen de mutlu olursun.ama yok suç sende değil suçun büyüğü bizlerde seni hala alaşağı etmediğimiz için ne oldu bu halka anlayamıyorum ruhunuz nerede bedeniniz esirse ruhunuzda mı esir kır zincirlerini artık şahlan başına gelecekleri düşün ve şaha kalk. bu memleketi bu hale getirenlerden hesap sor. haydi en yakın zaman bu zamandır

aykudgöksun
17.01.2007, 12:14
valla memleketi bu hale getirenin yalnız tayyip olduğunu düşünmüoyurm.hatta çok az bi kısmında tayyibin yeri olmuş olabilir.bu ülkeyi özgür düşünceye karşı çıkanlar,darbeyle insanları susturanlar,bizi emperyalist ülkelere peşkeş çekenler bu hale getirmiştir.ha tayyip de eskiden yapılanı devam ettiriyor sadece.şahlanma konusunda da bu halk hiç bi zaman başkaldıramamıştır hep boyun eğmiştir bundan sonrada bişe olacağını sanmıyorum.

heykeltraş
17.01.2007, 12:18
istanbul'a giriş vizeyle plakalar dondurulsun ki tayyip ve yandaşları bu ranttan daha fazla pay alsınlar tayyip ve efradı istanbulu işgal etsinler ve istanbul'un adı şeristanbul olsun tayyip efendi kralı eşi de kraliçesi olsun orada ne kadar aydın ve demokrat insan varsa hepsini kovsunlar haa bir de tayyip orada bir harem kursun lazım olur

Naci
17.01.2007, 12:38
tayyip gitse kim gelcek chp mi??biz deniz baykalın da kim olduğunu biliyoruz..ab uşağı demişsiniz daha önceki iktidarlardan fazla da yaptığı bişe olduğuna inanmıyorum(boş eleştirilerin bize bişey kazandırmayacağını düşünüyorum)

Pardon , hangi eleştirimiz boş??? Anlayamadım ne demek istediğini. Yeri geldi mi baykalı da eleştireceğiz , mumcuyu da . Eleştirmekten korkmayın , bu eleştirilerin bir çok insanımızın haberi yok , toplum bilincinin oluşması için , yapılanları söylemek gereklidir diye düşünüyorum.

Çok haklısın dostum benim anlatmak istediğim noktayı açığa çıkarmışsın.O zaman geçmişteki bütün siyasiler için topic açalım sayalım sövelim.Bu mudur yani ilerici kesimin eleştiri anlayışı?

Demirel, Ecevit , Evren, Baykal, Özal dahada sayalım mı?Recep Tayyip sizce bunlardan dahamı kötü?

Yada şöyle ssöylemek istiyorum bunları başımıza getiren aygıt ne?Bugünün emperyalizme kucak açmış vahşi kapitalist düzeni değil mi?

Bu mesajdan ssonrada devam edin Tayyip'e saymaya?Bakalım daha ne Tayyipler görecez.

Yukarda söylediklerin senin içinde geçerli.Burda kimseyi sövmüyoruz , gayet medeni bir şekilde (bir arkadaş hariç)duyulan huzursuzlukları beyan ediyoruz. Kişişel fikrimi sorarsan bu bahsettiğin isimlerden daha iyi biri olmadığını söyleyebilirim.
Alevi dergahlarindan da hic cikmiyoruz ya. Soze gelince gusel de gercek hayatta ne kadar gidiyoruz ve savunuyoruz orasi tartisilir..

Alevi dergahlarına gidilir gidilmez mevzusunun bu konu ile ilgisi nedir anlayamadım.
-------

çevremizdeki tanıdığımız insanları oy kullanmaları yönünde uyarırsak bunlara gerek bile kalmayacak aslında. birde bu açıdan bakın olaya

yanılmıyorsam 10 milyon civarı oy geçen sene kullanılmayan bilen varsa düzeltsin
buna yakın bir rakam. Ayrıca mükerrer oy sayısı 2,5 milyon kişi idi. Yani ikametgahı birden fazla olan kişilerin sayısı. Fazladan oy kullnanlar.Toplam oyların %8 ine denk geliyor. Neyseki tayyip bey zamanında bu sorun çözüldü. (Gerçi yüksek seçim kurulu yaptı )

Gelelim yeni eleştirilere , dünkü açıklamalarında ekonomik performansı o kadar övdü ki yazamadan edemeyeceğim. Hatta benim zamanımda refah seviyesi o kadar yükseldi ki artık herkes uçağa binebiliyor dedi.

Yahu ekonomik performans nası iyi olur. 4 senedir ülke borcu 4 kat arttı. O kadar özelleştirme geliri oldu . Artı uyguladığın program kemal dervişin programı , senin kendine ait bir programın yok. Ve enflasyon geçen seneden itibaren yükşeliş trendine girdi.
Herkes uçağa biniyor çok doğru. İktidarından önce uçak ile otobüs fiyatları arasındaki fark 10 katı idi şimdi aynı fiyattalar. Niye vatandaş otobüse binsin ki?

aykudgöksun
17.01.2007, 12:42
abi haklısın da tayyibi sadece kaba sözleriyle eleştirenler var.ve onların bazıları tayyibi sadece bi iki lafından tanıyor başka bişe bilmiyorlar ve eleştiremiyorlar.sadece bu forumdaki insanları değil hayatımızdaki insanları da katarak söyledim.'ananı al git' tamam ağır bi söz ama bence eleştirilmeyi bile haketmeyen bir olay.böyle olaylarla uğraşıp büyük resmi göremiyoruz.

odtülü aslan
17.01.2007, 14:39
Yukarda söylediklerin senin içinde geçerli.Burda kimseyi sövmüyoruz , gayet medeni bir şekilde (bir arkadaş hariç)duyulan huzursuzlukları beyan ediyoruz. Kişişel fikrimi sorarsan bu bahsettiğin isimlerden daha iyi biri olmadığını söyleyebilirim.

Benim eleştirilerimin çıkış noktası o arkadaşın söyledikleriydi fakat benim kastettiğim bugün Tayyipleri yaratanın burjuva-kapitalist düzen olduğudur.Ve buna dayanarak Tayyipten öte sisteme karşı yapılacak eleştirilerin daha yapıcı olduğunu savunuyorum.Geçmişteki liderlerden verdiklerim örneklerde yükselen sürecin liderliğe taşıdığı kişilerdi.Yani sonuçtan ziyade sebeplere yönelmek daha yapıcı olabilir.

Seyduna
17.01.2007, 19:40
...
..
Alevi dergahlarına gidilir gidilmez mevzusunun bu konu ile ilgisi nedir anlayamadım.
...

yaziyi yazdigim yerde yaptigim alintiyi okumamissin arkadasim. Bir daha bak anlarsin sanirim..

Naci
18.01.2007, 13:48
bugünde eleştirecek bir şeyler çıktı , alışkanlık oldu bende

Asla seçim politikası uygulamayacağız dedi.
250 bin geçiçi işçi , kadrolu hale getiriliyor ve yaptığı TOKİ Taksit İndiriminden En Az 100 Bin Aile Yararlanacak ... Bu indirimden en az yüz bin aile, toplamda aile bireyleri ile birlikte 400 bin kişi ...
Devlet kaynaklarını son gaz seçim için kullanmak denmez de ne denir buna?

heykeltraş
18.01.2007, 16:15
bugünde eleştirecek bir şeyler çıktı , alışkanlık oldu bende

Asla seçim politikası uygulamayacağız dedi.
250 bin geçiçi işçi , kadrolu hale getiriliyor ve yaptığı TOKİ Taksit İndiriminden En Az 100 Bin Aile Yararlanacak ... Bu indirimden en az yüz bin aile, toplamda aile bireyleri ile birlikte 400 bin kişi ...
Devlet kaynaklarını son gaz seçim için kullanmak denmez de ne denir buna?

yok kardeşim bizler de hep yanlış anlıyoruz adamlar seçi yatırımı falan yapmıyorlar tamamen halk için.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bizler aptal değiliz sayın hükumet neleri ne için yaptığınız apaçık ortada halk için birşeyler yapacaksanız halkla birlikte vermelisiniz bu kararları kapalı kapılar arkasında değil.şeffaflıktan bahseden hükumet her şeyi gizli yapmayı marifet edinmiş.varsa cesaretiniz cumhurbaşkanlığı seçimlerini halkın oyuna sunun.akla kara belli olsun

Seyduna
19.01.2007, 17:54
Sayin Basbakanin icinde bulundugu bu ayrimci tavrin son kurbani da bugun bir gazeteci oldu. Once Danistay saldirisi sonra Cumhuriyet gazetesine yapilan bombali saldiri ve simdi de gazeteci cinayetlerine yeniden basliyoruz. Devamini dusunmek urkutucu..

sidarta54
19.01.2007, 18:06
Adamin biri falciya gitmistir. Adamin avuçiçini inceler incelemez, falcinin yüzü karisir. Adam telasla sorar;hayirdir, halim, çok mu kötü? Falci; üzgünüm, pek yakinda tüm Türkiye'nin felaketine sebep olacak bir is yapacaksin? der.Kendini kötü hisseden adamcagiz ne yapsin? Derhal, kendini en yakin demiryoluna atip raylarin üzerinde hayatina son verecek ilk treni beklemeye baslar. Derkeeeeen, yandaki çayirda top oynayan çocuklardan biri topu demiryoluna kaçirir. Tam o anda da, yaklasmakta olan trenin çuf çuf sesleri duyulur. Çocugu raylarin üstünde gören adam, kendi kötü talihini unutup çocuga dogru bir hamle yapar. Oglani kaptigi gibi son anda raylarin disina yuvarlar.Tren uzaklasinca, talihsiz adam döner çocuga sorar;ismin nedir yavrum? Çocuk;Recep Tayyib Erdogan

usLanmaz62
19.01.2007, 18:13
Adamin biri falciya gitmistir. Adamin avuçiçini inceler incelemez, falcinin yüzü karisir. Adam telasla sorar;hayirdir, halim, çok mu kötü? Falci; üzgünüm, pek yakinda tüm Türkiye'nin felaketine sebep olacak bir is yapacaksin? der.Kendini kötü hisseden adamcagiz ne yapsin? Derhal, kendini en yakin demiryoluna atip raylarin üzerinde hayatina son verecek ilk treni beklemeye baslar. Derkeeeeen, yandaki çayirda top oynayan çocuklardan biri topu demiryoluna kaçirir. Tam o anda da, yaklasmakta olan trenin çuf çuf sesleri duyulur. Çocugu raylarin üstünde gören adam, kendi kötü talihini unutup çocuga dogru bir hamle yapar. Oglani kaptigi gibi son anda raylarin disina yuvarlar.Tren uzaklasinca, talihsiz adam döner çocuga sorar;ismin nedir yavrum? Çocuk;Recep Tayyib Erdogan

Gerçekten çok harika:thumbup1:

halitseyfi
19.01.2007, 18:55
benimde bi kaç elestirim olsun;

bir ülkenin basbakanı "siz kadrolasmanın en KASARLISINI YAPTINIZ" diyebiliyorsa

meclis kürsüsünde konusma yaptıktan sonra muhalefet partisi liderine üç nokta koyarak o kürsüden ayrıla biliyorsa

Dün Bush un açıkladıgı Irak raporunu olumlu karsılıyoruz diyebiliyorsa

hakkında bir ton yolsuzluk gensorusuna sahip olan bir maliye bakanını hala savunabiliyorsa

herseye ragmen ilgiyi dısarıya toplayıp içteki sorunları örtbas etmeyi basarabiliyorsa alkıslamak lazım

bu kadar insanı uyutabildigi için

HAlkımıza şaşıyorum bu kadarmı göreme engelleyiz?

"Uyusunda büyüsün niiiinni"

serdal_58
20.01.2007, 00:57
Herkese Selam Bu YÖnetİm A.b.dİyerekİnsanlarin Kanini Emdİ Emmeye Devam Edİyor KİŞİye Özel Yasa Hangİ Ülkede ÇiktiĞi GÖrÜlmÜŞtÜr Bİzİm Ülkemİzde Var Malesef Beyler Ülkemİzde 10mİlyon İnsanin HİÇ Ekmek Bulamadiklarini Hatirlatmak İsterİm Ülkemİzde Asgarİ Ücrete %4 Zam Yapilirken DİĞer Yandan Basİt Bİr Örnek Vermek İstİyorum Toplu TaŞima AraÇlarina %35 Zam Yapmaktalar Bumu Adalet Bumu YaŞamak Bu Nasil Vİjdan AkŞam Yatarken Acaba YastiĞa Kafalarini KoyduĞunda HİÇ DÜŞÜnÜyorlarmi Bu Bİzm Ülkenİn Halİ Ne Olacak Dİye Yok Ama Nerde Onlarda O DÜŞÜnce Onlar Ancak Her BaŞini YastiĞa Koyduklarinda Daha Nasil İran Gİbİ Oluruz Dİye DÜŞÜnmekteler Malesef Bunlarda Bu Zİhnİyet Varken Bu Ülke Dahada Geİye Gİdecektİr Dİye DÜŞÜnÜyorum Onun İÇİn Hepİnİzden Bİr Rİcam Var Elİnİzİ Vİcdaniza Koyarak Oylarinizi Bu Zİhnİyetİn İstedİĞİ Şekİlde Kullanmayiniz İktİdar Olmanin Zamani Geldİ Ama Bİz Alevİler Çok ÇelİŞkİde Kaliyoruz HİÇ Bİr Zaman Bİrlİk Beraberlİk İÇİnde Olmadik Bunun İÇİn Bİzler BÖyle Gİderse Daha Çok ÇekeceĞe Benzİyoruz Gelİn Canlar Bİr Olalim Yazmak İstedİĞİm O Kadar Çok Şey Varkİ Bu İktİdar İÇİn Ama Zaman Yetmez Zaten Hepİnİz Bİlİyorsunuz Bunlarin Bu Oyunlarini Bu Oyunlara Gelmeyelİ Hele Bİrde CumhurbaŞkani Olursa Vay Halİmİze.

heykeltraş
20.01.2007, 16:22
insan haklarına ve halkların kardeşliğine inanan herkesi derinden yaralayan gazeteci hrant dink ve daha önce aynı şekilde cinayete kurban giden aydınlarımız ve gazetecilerimiz için sesinizi çıkartmaya ve meydanlarda tepkinizi koymaya davet ediyorum.tepkisiz ve duyarsız kalmayalım.duyarsızlığın bir örneğide bugün mersin'de yaşandı gazeteci hrant dink'in katledilmesini pretesto için yapılan basın açıklamasına ancak 150-200 kişi katıldı ancak bu kadar olur duyarsızlığın bu kadarına pes yani

Naci
23.01.2007, 18:00
sevgili başbakanımız bir açılış yaptı bugün. İstanbul-ankara ulaşım yolu. Sırf benim zamanımda yapıldı desin diye hemde tek yön kullanıma açıldı. 3,5 saatte gideceğini zannedenler 7 saatte dönecek. Hemde tünellerde yangın önlemleri alınmamasına rağmen.Yapıcı şirket notere başvuruyor , yol bitmeden açılıyor gerekli önlemleri almadık , mesuliyet kabul etmiyoruz diye. İtalya da 41 kişinin bu yüzden öldüğünü bilmiyor herhalde sayın başbakan. İnşallah bir kaza olmaz , olursa sorumluluk kimin üzerinde diye kişi aramaya gerek yok

Reverend
23.01.2007, 19:40
Tayyib...Ülkesindeki halkına kabadayılık yapan..Amerikaya AB'ye karşı şamar oğlanından farkı olmayan pısırık bir kedi..hani bazı hanzolar vardır evde karısını döver kadının parasını zorla alır gidip kahvede paranın hepsini kumarda kaybeder,üstüne üstük bir güzelde dayak yer..İşte öyle karakteri oturmamış bi adamdan farkı yok..tek farkı mevkisi..o maalesef ülkenin başbakanı..

Punisher
23.01.2007, 21:49
Bu tayyip bu ülkenin başından onun deyimiyle anasını da alıp gitse artık !!

çeşm-i naz
23.01.2007, 21:54
tayyib bu ülkenin başbakanı olmayı hak etmiyor daha konuşmadan haberi yok sanki mahalle kahvesinde seviyesiz konuşmalar hala kendini kasımpaşa arka sokakların da sanıyor galiba uslüb yanlış tarz yanlış oldu yer hepten yanlış hadi tayyib ananıda bu ülkeye ektiğin kötü tohumları da al git vaktin geldi gibi sanki:)

güldane17
24.01.2007, 10:29
kesinlikle didem hak etmiyor tayyip erdoğan zaten ülkenin başına geldi geleli düzelme olcagına iyice battık ya insanlarda costu son zamanlarda insan artık haberleri bile acıp izleyemez hale geldi hergün bi olay her gün bi ölüm, dehşet insanlar neden basaramayaca işlerin başına gecerler ki anlam veremiyorum AB AB dediler insanların yarısı onayladı yarısı onaylamdı daha da cok ortalık karıstı zaten bu AB olayınıda işin cırından cıkarmıslardı şimdiye kadar kimseye boyun egmeyen turkler şimdi oldu AB girek diyee başımızdan bi gitseydi gelmemek üzereeee

Sevgi_2420
07.02.2007, 17:17
Adam haklı tabiki.Ülke yavaş yavaş satılıyor,günden güne İran'a benziyoruz,ülkenin yarısından fazlası onun gibi örümcek beyinli(meclisteki müritlerini saymıyorum zaten:001_tongu )çok güzel oynatıyo elinde zaten 1 de cumhurbaşkanı oldunmu gel keyfim gel.Sizce yolunda gitmeyen nedir?

sessizdarbe
07.02.2007, 20:59
tayyip tayyip gelem mi :D yananızdan öpem mi ? sen ananın koynundan ben soğuktan ölem mi???

alevi_murat24
07.02.2007, 21:23
seçimlerden sonra yapilan iddiali ve süslü söylemlerine kanarak AKP'den ümitli oldugunu söyleyenler için.....

Tayyip...
Unutanlara,
* Elhamdulillah seriatciyiz. (21.11.1994 Milliyet)
* Yilbasina karsiyim. (19.12.1994 Sabah)
* Ben tekkeye degil dergaha gittim. (22.1.1997 Gozcu)
* Ata'ya saygi durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok. (12.5.1994Hurriyet)
* 10 Kasim'da yaygara kopartildi. (14.11.1994 Hurriyet)
* Icki yasaklansin. (1.5.1996 Hurriyet)
* Istanbul'u Medine yapacagiz. (Akis)
* Butun okullar Imam Hatip yapilacak. (17.9.1994 Cumhuriyet)
* Ben Istanbul'un imamiyim. (8.1.1995 Hurriyet)
* Mayo reklami sehvet somurusudur. (6.3.1996 Hurriyet)
* Milli Piyango zulumdur. (29.9.1994 Hurriyet)
* Taksim'deki caminin temelini insallah atacagiz. (1.7.1994)
* Cumhurbaskani'nin imam hatipli olacagi gunler yakindir. (5.2.1996 Akit)
* Sarik operasyonu cok komik. (15.5.1995 Sabah)
* Yesil (kaldirim rengi) medeniyettir. (25.6.1994)
* Ben Meclis'in dua ile acilmasindan yanayim. (8.1.1996 Milliyet)
* Imamlar da nikah kiysin. (9.5.1995 Milliyet)

Asagida yazi, bir Hürriyet gazetesi yazarinin, 29 Ekim 2002 tarihli köseyazisindan alintidir ; Bugün size
ülkemizi yönetmeye talip olan bir sahsin imzasiyla gönderilen oglunun nikáh davetiyesini belgeliyorum.
Subat tarihinin yanindakine bakiniz!
*29 Zilkade 1421.
Bugün Türkiye'de böyle bir tarih kullaniliyor mu? Zilkade diye bir ay var mi? Nedir zilkade? Arabi aylarin on birincisi! 1421 diye yil var mi? Yok! Nedir o? Arap takvimi!

İste bu Tayyip ve ekibi, sizin oylariniza talip.

Türkiye'yi onlar kurtaracak! İçlerinden kimi Atatürk'e hakaretten hüküm giymis,kimi sivas katliami saniklarinin avukatlari, kimi yolsuzluktan, hirsizliktan yargilaniyor, Tayyip ise altinlari borç aldigi (!) oglunun davetiyesinde 29 Zilkade 1421 tarihini kullaniyor!
Hem de ''Ben artik degistim!!!'' dedigi günlerden sonra.

Savulun, Tayyip kafasi isbasinda! (can dündar)
tayyip in şuanki durumu bir deyim vardır dogan görünümlü şahin misali. laik görüntülü hilafetci.. kendi agzından cıkanlar onu gösteriyor..

aykudgöksun
07.02.2007, 23:03
.

Savulun, Tayyip kafasi isbasinda! (can dündar)
..

bu yazı can dündara mı ait.bir de tayyip kafası diyince hakaret gibi mi yani???eğer öyleyse başbakana hakaret etmiş oluyor..

ademce
10.02.2007, 20:21
Konu kapandı galiba