Orijinalini görmek için tıklayınız : Ordu / Ulubey
sercanordu 13.01.2007, 00:01 Ordu'da Alevi köyü yok diyolar anlamıyorum nerden biliyosun araştırdın mı?
Kesin yoktur diyebiliyomusun?
VAR kardeşim nasıl yok en azından ben varım...
Gümüşkaşlı 14.01.2007, 19:50 selam sercan ben tokatlıyım .demişsin ya anlamıyorum heryerde aleviler vadı ordudda olduğı gibi.ama ordu diyince alevi var demek biraz zor geliyo insana sayende ordada olduğunu ve hangi köylerin olduğunu öğrendik cem evinin ibadete açılmasınıda öğrendi çokta sevindik bilgilendirdiğin için bizi teşekkür edrim ....bu arada ordu çok güzel diyolar.arkadaşlar varda ordu dan çok merak edenlerdenim gerçekten ölemi.karadenizi çok merak ediyorum ....???????:)
sercanordu 15.01.2007, 14:58 İlk önce yorumun için teşekkur ederim kardeşim...
Ordu'da dedigim gibi var ama az işte..
Ama olsun biz en iyi şekilde orda temsil etmeye çalışıyoruz...
Ya karadeniz diyince akla hemen muhafazakarlar geliyo gercektende coklar bende bundan rahatsız oluyorum zaten orduluyum diyince beni onlardan sayıyolar bende hemen belli etmeye çalışıyorum zaten:)))
Ordu cok guzel gercekten kendi memleketim diye demiyorum
kısacası bozulmamış diyebilriz
sanayi olmadıgı için cok dogal
yaylaları köyleri cok guzel
ayrıcada eklim burda oturdugum yerde cok tokatlı Alevi tanıdıgımız var bi dede ogluda cok samimi arkadasım tokatlılar cok degişik insalar en yakın dostlarımız onlar burda
tekrar yazın için teşekkur ederim Aşk-ı niyaz ediyorum yüreginden öpüyorum kardeşim....
__________________________________________________ ___
Muhammed Ali'yi Candan Sevenler
Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah
İmam Hasan'ın Yüzün Görenler
Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah
Gümüşkaşlı 15.01.2007, 15:32 İlk önce yorumun için teşekkur ederim kardeşim...
Ordu'da dedigim gibi var ama az işte..
Ama olsun biz en iyi şekilde orda temsil etmeye çalışıyoruz...
Ya karadeniz diyince akla hemen muhafazakarlar geliyo gercektende coklar bende bundan rahatsız oluyorum zaten orduluyum diyince beni onlardan sayıyolar bende hemen belli etmeye çalışıyorum zaten:)))
Ordu cok guzel gercekten kendi memleketim diye demiyorum
kısacası bozulmamış diyebilriz
sanayi olmadıgı için cok dogal
yaylaları köyleri cok guzel
ayrıcada eklim burda oturdugum yerde cok tokatlı Alevi tanıdıgımız var bi dede ogluda cok samimi arkadasım tokatlılar cok degişik insalar en yakın dostlarımız onlar burda
tekrar yazın için teşekkur ederim Aşk-ı niyaz ediyorum yüreginden öpüyorum kardeşim....
__________________________________________________ ___
çoooooook teşekkür edrim ya sercan 2 şeye çok sevindim ya birincisi kendi kimliğinden gurur duyman kendini gizlememen.ikincisi ise en samimi arkadaşlarının tokatlı oması bu beni çok sevindirdi.inşallah bizde ii arkadaş oluruz.benimde bi arkadaş var ordulu ama sünni ama ii anlaşıyoruz hiç tartışmaya girmedik obana saygı duyuyo bende ona çokta ii arkadaşız ordunun çok güzel olduğunu senden de duydum ya ii oldu..
tekrar çok sağol kendie ii bak bende seni yüreğinden öper.sen bize lazımsın orduyu sen temsl ediyosun baksana yazmıssın .........:)
sercanordu 15.01.2007, 18:16 çoooooook teşekkür edrim ya sercan 2 şeye çok sevindim ya birincisi kendi kimliğinden gurur duyman kendini gizlememen.ikincisi ise en samimi arkadaşlarının tokatlı oması bu beni çok sevindirdi.inşallah bizde ii arkadaş oluruz.benimde bi arkadaş var ordulu ama sünni ama ii anlaşıyoruz hiç tartışmaya girmedik obana saygı duyuyo bende ona çokta ii arkadaşız ordunun çok güzel olduğunu senden de duydum ya ii oldu..
tekrar çok sağol kendie ii bak bende seni yüreğinden öper.sen bize lazımsın orduyu sen temsl ediyosun baksana yazmıssın .........:)
Kardeş sende cok sagol...
sizin gibi dostlarla tanışmak muhabbet etmek cok guzel...
Ayrıca gözumden kaçmış!
sen 1 mayıs ta oturuyosun
ben 1 Mayıs mahallesi olayları sırasında namık kemalde oturuyodum hemen yakınında yeni geldim avcılara cok iyi biliyorum mustafa kemal namık kemali
ama bazıları işte herkezin bildigi nedenlerden dolayı ismini mustafa kemal diye degiştirdi..
tesekkurler kardeşim:rolleyes:
__________________________________________________ ___ ___
Gümüşkaşlı 15.01.2007, 19:53 Kardeş sende cok sagol...
sizin gibi dostlarla tanışmak muhabbet etmek cok guzel...
Ayrıca gözumden kaçmış!
sen 1 mayıs ta oturuyosun
ben 1 Mayıs mahallesi olayları sırasında namık kemalde oturuyodum hemen yakınında yeni geldim avcılara cok iyi biliyorum mustafa kemal namık kemali
ama bazıları işte herkezin bildigi nedenlerden dolayı ismini mustafa kemal diye degiştirdi..
tesekkurler kardeşim:rolleyes:
__________________________________________________ ___ ___
evet kardeşim öle oldu isim değişti biraz demek namık kemalde oturdun bizim burayı ii biliyon çok iyi.bizim akrabalar vardı yanılmııyosam avcılarda.kendine çoooooooook iyi bak bu arada benim isim savaş tanıştığıma memnun oldum
pasaoglu_sk 25.02.2007, 20:16 aa sercan bende ulubey'liyim. Aynı köydeniz başçardaklıyız. Ama ben yukarı ki mahalleliyim.
Belki tanırsın bize paşa sülalesi derler
CAN_DOSTU 08.03.2007, 11:18 ordu'nun bir çok ilçesinde alevi yaşamaktır...özellikle fatsa-Ünye ve benim ilçem olan Ulubey.. Ulubey ilçesinin yaklaşık 11 tane köyü tamamen alevi köyüdür. bu arada ÖREN köyünde (bizim köy) geçen yıl faaliyete geçen ve görkemli bi açılış yaptığımız CEM EVİMİZ tüm canlara hayırlı olsun.......HUU CANLAR..
sercanordu 10.03.2007, 15:33 ordu'nun bir çok ilçesinde alevi yaşamaktır...özellikle fatsa-Ünye ve benim ilçem olan Ulubey.. Ulubey ilçesinin yaklaşık 11 tane köyü tamamen alevi köyüdür. bu arada ÖREN köyünde (bizim köy) geçen yıl faaliyete geçen ve görkemli bi açılış yaptığımız CEM EVİMİZ tüm canlara hayırlı olsun.......HUU CANLAR..
slm örenli
__________________________________________________ ______________
sercanordu 10.03.2007, 15:34 aa sercan bende ulubey'liyim. Aynı köydeniz başçardaklıyız. Ama ben yukarı ki mahalleliyim.
Belki tanırsın bize paşa sülalesi derler
Dalga gecme dayıoglu tanıyorum seni:biggrin:
aramıza hoşgeldin....
__________________________________________________ ______________
bende gürgentepeliyim.merak etme sercan anlata anlata öğreticez orduda alevi olduğunu,hem de dede ocağındanım,şimdi burda diğer yörelerdeki insanlar buna da inanmaz... ben muğladayım burdaki arkadaşlarada anlatıyorum orduda alevi olduğunu yeterince...
anlatmak istediğimiz her yerde bizler varız,çok şükür....
sercanordu 11.03.2007, 23:00 bende gürgentepeliyim.merak etme sercan anlata anlata öğreticez orduda alevi olduğunu,hem de dede ocağındanım,şimdi burda diğer yörelerdeki insanlar buna da inanmaz... ben muğladayım burdaki arkadaşlarada anlatıyorum orduda alevi olduğunu yeterince...
anlatmak istediğimiz her yerde bizler varız,çok şükür....
mrhb selda,
bizim köydeki cemleri gürgentepeli dedeler yürütüyo ve cogunu isim olarak biliyorum...
__________________________________________________ _______________
arkadaşlar ordu ilinde kalabalık bir alevi nüfus yaşar ve başta gürgentepe ilçesi olmak üzere hemen hemen,ordunun her tarafında aleviler var.nüfusunun yaklaşık %20-30 arası alevi olduğu düşünülüyor ordunun.ben tokat/zileliyim orduyu hiç görmedim ama,orada alevilerin kalabalık olduğunu biliyordum...
xolxol_12 13.06.2007, 14:19 Ordu lu alevi tanıdıklarım var Şahkulundan Mehmet abii Pis Bağlama çalar Mesudiyelidir...
orduda nasıl alevi yok be bizim komşularımız vardı ordulular aleviler ve bütün ibadetlerini yerine getiriyorlardı hemde çok var her tarafta da aleviler var
muhasebeci52 01.03.2008, 11:29 Merhaba Ben De GÜrgentepelİyİm.gerÇekten Orduda Alevİ Yok Saniyorlar.fakat Ordu Nun Hemen Hemen BÜtÜn İlÇelerİnde Alevİ KÖylerİ Var Ve Alevİlİk KÜltÜrÜ YoĞun Bİr Şekİlde YaŞaniyor.ben De 4 Yildir Antalyadayim Alevİyİm DedİĞİmde Yok Canim Ya Orduda Alevİ Yok Kİ Dİyorlar.
Yaaa canlar,
ben bilgi ariyorum ama bi turl guveilir bilgi bulamadim;
aradigim sudur, Ordu/fatsa/Pesembe ve köylerinde Sunnilestime operasyonlr olmusmudur?
ve kökenlerim hakkinda nderden bilgi Alabilirm??
yarimlarini dan tesekkur deyim
Eyvallah
[QUOTE=fatsali;608151][B]Yaaa canlar,
ben bilgi ariyorum ama bi turl guveilir bilgi bulamadim;
aradigim sudur, Ordu/fatsa/Pesembe ve köylerinde Sunnilestime operasyonlr olmusmudur?
ve kökenlerim hakkinda nderden bilgi Alabilirm??
yarimlarini dan tesekkur deyim
merhaba sayın fatsalı ordu mesudiye fatsa yada tüm karadenizde asimile olmuş alevilik üzerine eğer deseydiniz sorunuz bence daha iyi olurdu bu yönd e .evet aradığın bilgi olarak kaynaklar mevcut aslında tarihimize . kaynağın doğruluğu önemlidir burda gerçek ve verimli bilgiler için.karadenizde özelikle çepnilerin izini eğer sürersen ve göreceksinki aleviliğinne kadar yaygın olduğu ve osmanlıda itibaren nasıl asimile olduğunu göreceksiniz.özelikle trabzon ordu samsun artvin yöresinde aleviliğin izlerini bulabilirisiniz. size verebileceğim şuanki kaynak eğer temin edebilirseniz okumanızda yarar vardır diye düşünüyorum.Prof. Dr. Faruk Sümer, Trabzon Bölgesi Çepnileri bu kaynağı okumnız ı ve bu kaynakla beraber dah a nice kaynaklara ve yazılı tarihe ulaşabilirsiniz bu yolda özelikle bu bölgede çok etkili bir nufüsa sahip olan emiroğğuları ailesinin soyunu araştırmkda yara vardır.
saygılar.
bu yazı o kaynaktan bir alıntıdır.
Osmanlı coğrafyacılarından Mehmed Aşık'ın XVI. yüzyılın sonlarında
yazdığı Menazirü'1-evalim adlı eserinde Trabzon yöresinde yaşayan
Türk halkından önemli bir kısmın Çepniler'den oluştuğu, yörenin batı
ve güney tarafındaki dağların da Çepni dağları adını taşıdığı
yolunda bir kaydın bulunduğu bilinmektedir. Tahrir defterlerinden bu
Çepniler'le ilgili mühim kayıtlar elde edilmektedir.
Birinci Selim devrine ait (921 - 1515 - 1516 tarihli) bir defterde
Çepniler'in yoğun bir şekilde yaşadıkları yer "vilayet-i Çepni" adı
ile ayrı bir idari yöre olarak gösterilmiştir. Bu yörenin,
defterdeki yer adlarından, Giresun, Torul ve Görele arasındaki saha
olduğu anlaşılıyor. Özellikle Kürtün kazasına tamamen Çenpiler
yerleşmişlerdir. Bununla beraber Çepniler, Trabzon-Torul-Vakf-ı
Kebir arasındaki sahada da yaşamaktadırlar.
http://www.emirogullariailesi.com/mynet_resimlerim/_epniler_y_resel.jpg
sayin nihat,
Ilginç ama ben çepni degilim saninirim, etnik koken olarak ne oldugumu bilmiorum, onu nasil arastirabiliirm diye ariorum?
|