Orijinalini görmek için tıklayınız : amerikayı kim keşfetti???

soleylem
06.12.2005, 13:09
canlar sizce amerika'yı kim keşfetti??

Lamekan
07.12.2005, 17:12
Ben keşfetmetmedim...

Piri reisin dünya haritasında görünüyo diye biliyorum ama piri reis keşfetmiştir diye geçmiyor tarihde bildiğim kadarıyla Kolomp olarak geçiyor... Ama dediğim gibi ben keşfetmedim ve keşke kimse keşfetmeseydi....

ErDaL24
07.12.2005, 17:14
arkadaşalar isim çok mu önemli bence ne amaçla kesif edildi cevabı ise sömürülmek için.............

soleylem
07.12.2005, 17:18
kesinlikle katiliyorum geçmişi ve şimdiki hali tamamen bana göre cani ve sömürücü bir ülke. Piri reis keşfetmiş yani haritasında yer alıyo ama kolomb keşfetti diye geçiyo tarihte..

kizilbas44
07.12.2005, 20:07
bizim köylü nihatko leşgetmiş :):):)
ameriko gerçek ismi sonda ki ko yu nihatko dan alıyo
allah belasını versin yawww amerikanın

kizilbas44
07.12.2005, 20:08
aslında tam olarak americo vespuci bulmuş

onurtt
07.12.2005, 23:36
ben kendi adıma çok keşfeden görüyorum etrafta her gün....

Adam
26.12.2005, 16:17
valla ben inadına piri reis koydum seçeneklerden birinde başka bişey olsa onu da işaretliyebilirdim :)

atayselvi
09.01.2006, 21:04
Kim keşfettiyse kötü olmuş.kızıldereliler katledilmiş .Günümüz dünyasında da kendisinden olmayan herkes katlediliyor.

Hüseyin69
09.01.2006, 22:56
yahu soru soracaginiza

icin bir colaturkayi
kesfedin amerikayi

olay bu kadar basitt

Bir Zeynep
10.01.2006, 00:51
Bunca kisi Piri Reis i isaretledigine sasirdim gercekten. Columbus un kesvettigi bence bilinen tartisilmayan bir cevaptir. Ehhhh bu arada ben ispanyolca okuyorum ve tabiki her gün Columbus (Cristóbal Colón) ile kitaplar okuduguma gör, mecburum artik onu ttmaya hahahha....

Hüseyin69
10.01.2006, 01:34
ben colomdo ile reis in arasindan dolanip duruyom
acaba colombomu resimi
napim anam babam cahilligimize verin bilmiyoruz iste
simdilik sonuclar basa bas gidiyor
bakalim kim kesfedecek amerikayi

Oli
20.01.2006, 15:34
Amerika tekrar keşfedildi!

http://www.radikal.com.tr/veriler/2006/01/18/20.gif Liu Gang'in 500 dolara bir koleksiyoncudan satın aldığı 'kopya' haritada Kuzey Kanada ve Antarktika'nın çizimleri de var. FOTOĞRAF: AFP (http://www.radikal.com.tr/arama.php?ara=1&y=1&foto=AFP)
Koleksiyoncu Liu Gang, 2001'de sahip olduğu haritanın tarihi önemini şimdi fark etti. Teoriler doğruysa, Amerika'yı Kristof Kolomb'dan 70 yıl önce, Çinliler keşfetmiş olabilir
18/01/2006 (539 kişi okudu)

PEKİN - Çinli bir harita koleksiyoncusu, elindeki eski bir haritaya dayanarak Amerika'yı Kristof Kolomb'dan 70 yıl önce, Çinlilerin keşfetmiş olabileceğini iddia ediyor. Koleksiyoncu Liu Gang'in teorisi, Gazvin Menzies'in son zamanların çok satan kitabı '1421: Çin'in Dünyayı Keşfettiği Yıl'da yazılanlarla da örtüşüyor.

1418 tarihli haritanın kopyası
1405-1433 yılları arasında Çin'in Yıldız Filosu'nu yöneten Zheng He'nin keşif gezileri sırasında çizilen haritada, Kuzey Kanada ve Antarktika'nın çizimleri de bulunuyor. Haritaya 2001 yılında sahip olan Gang, önemini ise ancak Menzies'in kitabını okuduktan sonra anlayabildiğini itiraf ediyor. Menzies'in teorisine göre, Zheng He'nin amiralleri tarafından çizilen haritalar, daha sonra Avrupalı harita yapıcıları tarafından kopyalanmış ve Batı'nın keşifleri sırasında sıkça kullanılmış.
Menzies teorilerini, Britanya donanmasında bir kumandanken öğrendiği okyanus ve rüzgârlar bilgileri ile destekliyor. Buna rağmen birçok tarihçi Britanyalı yazar, Menzies'in kitabını kanıtların yetersizliği nedeniyle eleştiriyor. Yazara göre, 15. yüzyılda 300 gemili Çin donanması, Ming Hanedanlığı'nın etki alanını genişletmek için Amerika kıtasına gitmişti.
Tarih kayıtlarına göre Çin'deki Ming Hanedanlığı, İmparator Zhu Di'nin ölümünden sonra okyanuslara yapılan keşif gezilerini yasaklamıştı. Zheng'in gezileri ile ilgili kayıtların büyük bir kısmının ise yasak ya da 1420'deki Pekin Sarayı yangını nedeniyle kayıp olduğu belirtiliyor.

'Harita gerçek değil' iddiası
Açıklamaları şüpheyle karşılayan Singapur Ulusal Üniversitesi konuk araştırmacısı Geoff Wade, Zheng'in Afrika'nın doğu kıyısının ilerisine geçtiğine dair hiçbir kanıt olmadığını söylüyor. Diğer eleştiriler ise haritada kullanılan dilin Ming Çini'nin dil tarzına uymadığı, dolayısıyla haritanın gerçek olmadığı yönünde. Wade, yapılan açıklamaların politik olduğunu ve Çin'in artan gücünün komşularını tehdit etmediği mesajı verilmek istendiğini de söylüyor. (afp, Reuters)

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=176001&tarih=18/01/2006

MetinK
11.03.2006, 02:43
Amerika mi?
Burda arkadaslar hergün ne Amerikalar kesfediyor haberiniz yok...

Kemal
11.03.2006, 10:17
Amerika mi?
Burda arkadaslar hergün ne Amerikalar kesfediyor haberiniz yok...

hay ağzına sağlık... benzer şeyler yazacaktım, ama geç kalmışım...:D

Amerikayı ben keşfettim... her gün de keşfediyorum...:komik

Adam
11.03.2006, 14:10
Amerika tekrar keşfedildi!

http://www.radikal.com.tr/veriler/2006/01/18/20.gif Liu Gang'in 500 dolara bir koleksiyoncudan satın aldığı 'kopya' haritada Kuzey Kanada ve Antarktika'nın çizimleri de var. FOTOĞRAF: AFP (http://www.radikal.com.tr/arama.php?ara=1&y=1&foto=AFP)
Koleksiyoncu Liu Gang, 2001'de sahip olduğu haritanın tarihi önemini şimdi fark etti. Teoriler doğruysa, Amerika'yı Kristof Kolomb'dan 70 yıl önce, Çinliler keşfetmiş olabilir
18/01/2006 (539 kişi okudu)

PEKİN - Çinli bir harita koleksiyoncusu, elindeki eski bir haritaya dayanarak Amerika'yı Kristof Kolomb'dan 70 yıl önce, Çinlilerin keşfetmiş olabileceğini iddia ediyor. Koleksiyoncu Liu Gang'in teorisi, Gazvin Menzies'in son zamanların çok satan kitabı '1421: Çin'in Dünyayı Keşfettiği Yıl'da yazılanlarla da örtüşüyor.

1418 tarihli haritanın kopyası
1405-1433 yılları arasında Çin'in Yıldız Filosu'nu yöneten Zheng He'nin keşif gezileri sırasında çizilen haritada, Kuzey Kanada ve Antarktika'nın çizimleri de bulunuyor. Haritaya 2001 yılında sahip olan Gang, önemini ise ancak Menzies'in kitabını okuduktan sonra anlayabildiğini itiraf ediyor. Menzies'in teorisine göre, Zheng He'nin amiralleri tarafından çizilen haritalar, daha sonra Avrupalı harita yapıcıları tarafından kopyalanmış ve Batı'nın keşifleri sırasında sıkça kullanılmış.
Menzies teorilerini, Britanya donanmasında bir kumandanken öğrendiği okyanus ve rüzgârlar bilgileri ile destekliyor. Buna rağmen birçok tarihçi Britanyalı yazar, Menzies'in kitabını kanıtların yetersizliği nedeniyle eleştiriyor. Yazara göre, 15. yüzyılda 300 gemili Çin donanması, Ming Hanedanlığı'nın etki alanını genişletmek için Amerika kıtasına gitmişti.
Tarih kayıtlarına göre Çin'deki Ming Hanedanlığı, İmparator Zhu Di'nin ölümünden sonra okyanuslara yapılan keşif gezilerini yasaklamıştı. Zheng'in gezileri ile ilgili kayıtların büyük bir kısmının ise yasak ya da 1420'deki Pekin Sarayı yangını nedeniyle kayıp olduğu belirtiliyor.

'Harita gerçek değil' iddiası
Açıklamaları şüpheyle karşılayan Singapur Ulusal Üniversitesi konuk araştırmacısı Geoff Wade, Zheng'in Afrika'nın doğu kıyısının ilerisine geçtiğine dair hiçbir kanıt olmadığını söylüyor. Diğer eleştiriler ise haritada kullanılan dilin Ming Çini'nin dil tarzına uymadığı, dolayısıyla haritanın gerçek olmadığı yönünde. Wade, yapılan açıklamaların politik olduğunu ve Çin'in artan gücünün komşularını tehdit etmediği mesajı verilmek istendiğini de söylüyor. (afp, Reuters)

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=176001&tarih=18/01/2006

Bana şahsen pek mantıklı gelmedi, iyi güzel keşfettiler de insan bir çıkıp bakmaz mı ya? :) O kadar nüfus salıver biraz amerikaya di mi ama :)