Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilik din kitabinda yine yok

kamelot1970
13.01.2007, 06:50
Bakan Çelik'in güya yenilenen ilköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatında Aleviliğin yer alacağını söylemesine rağmen, yeni müfredatta Hacı Bektaş-ı Veli tanıtılırken dolaylı olarak Aleviliğe değinilecek.

Aleviliğe "kültürel zenginlik" çerçevesinde değinebilecek, Hıristiyanlık, Yahudilik, Hinduizm ve Budizm tanıtılacak.

Bu yeni müfredatta "Alevilik" konu başlığı olarak yer almayacak

Öğretmen, getirdiği Kuran mealinden örnekler sunabılecek ve cami tanıtan CD izletilecek.

Öğretmen, öğrencilerden ezan dinlerken neler hissettiklerini yazmalarını isteyecek.

Tevrat, Zebur, İncil ve Kuran'dan metinler tahtaya yazılarak anlatılacak ve öğretmen öğrencilere, nasıl abdest alındığını,.namazın kılınışını sınıfta gösterecek.

Source : http://www.milliyet.com.tr/2007/01/10/guncel/gun05.html

azel24
13.01.2007, 10:48
valla ben böyle bir devirde bu kadarına bile şükrediyorum can geçen zamanlarda bunu bile bulamıyorduk yalan mı...?
paylaşımın için teşekkürler

sevgiyle...

Mesut Gündüz
13.01.2007, 10:52
Bakan Çelik'in güya yenilenen ilköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatında Aleviliğin yer alacağını söylemesine rağmen, yeni müfredatta Hacı Bektaş-ı Veli tanıtılırken dolaylı olarak Aleviliğe değinilecek.

Aleviliğe "kültürel zenginlik" çerçevesinde değinebilecek, Hıristiyanlık, Yahudilik, Hinduizm ve Budizm tanıtılacak.

Bu yeni müfredatta "Alevilik" konu başlığı olarak yer almayacak

Öğretmen, getirdiği Kuran mealinden örnekler sunabılecek ve cami tanıtan CD izletilecek.

Öğretmen, öğrencilerden ezan dinlerken neler hissettiklerini yazmalarını isteyecek.

Tevrat, Zebur, İncil ve Kuran'dan metinler tahtaya yazılarak anlatılacak ve öğretmen öğrencilere, nasıl abdest alındığını,.namazın kılınışını sınıfta gösterecek.

Source : http://www.milliyet.com.tr/2007/01/10/guncel/gun05.html

Bu ülke o kadar çabuk geçmişinden sıyrılamaz.Sünni bir hoca aleviliği anlatacak olsa ne kadar reel olabilir sizce.Çok çalışmamız lazım çok. Önyargıların kırılmasına var daha....

ONU®
13.01.2007, 14:01
Bu bakanla,bu zihniyetle olmasını beklemek de yanlış olur bence.