zülcenah
15.01.2007, 17:07
ArkadaŞlar Kizilderİlİlerle İlgİlİ BİŞeler Bİlenler Varmi TÜrklerİn Atasi Denİyor Onlar İÇİn Bİzde TÜrkmen OlduĞumuz İÇİn Aramizda Bİr BaĞ Varmi Acaba ?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Kızılderililer ? zülcenah 15.01.2007, 17:07 ArkadaŞlar Kizilderİlİlerle İlgİlİ BİŞeler Bİlenler Varmi TÜrklerİn Atasi Denİyor Onlar İÇİn Bİzde TÜrkmen OlduĞumuz İÇİn Aramizda Bİr BaĞ Varmi Acaba ? 0nurr 15.01.2007, 17:29 kıtalar ayrılmadan önce asya da ki atalrımızın bazılarının amerikaya geçmiş olduğu ve bundan dolayı ortak atadan geldimiğimiz idda ediliyor... Ayrıca kızılderililer ve türkler de ortak genler bulunduğuda söyleniyor fakat ... Bunlar sadece bazı tezler daha kesin bir şey yok yani usLanmaz62 15.01.2007, 17:41 Araştırmacılar 51% ihtimal veriyorlar. Erdem12 15.01.2007, 18:15 Moğollarla akraba bir yapıdan oldukları ihtimali yüksek. Zaten simalarında bu belirgin dikkat edilirse erkeklerin sakal ve bıyıkları yok, çekik gözlüdürler. Genetik bakımdan Moğollarla akraba olma olasılıkları yanında yaşam biçimleride benzerlik taşıyor. Doğa şartlarına uyum sağlamaları, doğaya olan saygıları enteresan. İlginçtir Moğolların totemist şamancı yapılarına benzerlikleri olduğunuda biliyorum. Türklerle aynı kökenden gelme olasılığından daha çok Moğollara yakın olduklarını düşünüyorum. Ama en azından Moğollar kadar olmasada Orta Asya Türklerinin bir bölümüne benzediklerini söyleyebiliriz. zülcenah 16.01.2007, 12:27 şimdi bende biraz araştırdım ve şunları öğrendim.. atlantisten daha önce batan ( mu ) kıtasından atlantise amerikaya avrupaya ve asyaya göçler olmuş. daha sonra atlantis batınca ordanda aynı göçler yaşanmış eski mu kıtasındaki yaşayan bilge insanlar varmış ve eski tarihçilerin dediklerine göre alfabeleri kullandıkları harfler türkçeye çok benziyormuş.daha sonra kızılderililerinde türkçeye yakın bir dil konuştukları ve yazılarıda türkçeye çok benzediğinden onlarında türk soyundan geldiği düşünülüyor.hatta bu konuda ATATÜRK bile araştırmalar yapmış ve yanılmıyorsam hasan tahsin isimli birini görevlendirip meksikaya kızılderilileri incelemesi ve araştırması için göndermiş ve hasan tahsinin öğrendiği şeyler ATATÜRK ü bile hayrete düşürücek kadar türkçeye yakın bi konuşma ve yazılar olduğu ırk ve soy bakımındanda türke ve türkmenlere çok yakın olduğu anlaşılmış , galiba kızılderililerle biz aynı soydan geliyoruz ...inşallah öyledir eskiden beri zaten izlediğim kovboy filmlerindede kızılderilileri tutardım aslan kızılderililer :) PirO_62 16.01.2007, 14:11 Bende Biraz Araştırdım Ve Forumda Hatırladığımı Hissettim Daha Genis Bilgiler İçin Forumda Mevcut Bir Konu Var Bilgi Edinebilirsiniz.. Kızılderililer (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2569&highlight=k%FDz%FDlderililer) Servan 21.01.2007, 13:49 Araştırmacılar 51% ihtimal veriyorlar. cok vermişler bence.:clap: maymay 21.01.2007, 14:24 kıtalar ayrılmadan önce asya da ki atalrımızın bazılarının amerikaya geçmiş olduğu ve bundan dolayı ortak atadan geldimiğimiz idda ediliyor... Ayrıca kızılderililer ve türkler de ortak genler bulunduğuda söyleniyor fakat ... Bunlar sadece bazı tezler daha kesin bir şey yok yani Sana katilmiyorum, cunku kitalar birken o zaman turkiyede insan daha yoktu herhalde, olsaydida, simdiki turkiye halkiylan hic bir alakasi yok, hemde turkler asya daglarindan geliyor, Mogolistandan, kizil derilerle hic bir alakasi yok. Yanlisim yoksa :) efruz 31.01.2007, 14:15 benm bildiğim kadarıyla şöyle Ural altay halklarının hepsi çerkesler,çeçenler,moğollar,japonlar,finler,vs hepsi aynı kökten soydan geliyor.Ama zaman içinde olan göçler,ayrımlar,değişimler nedeniyle ayrılmış uzaklaşmışlar.kızılderililerde bunlardan biriymiş ama pek ihtimal vermiyorum bende:shifty: :shifty: kayra 08.02.2007, 04:37 Kızılderililer ile Türkler arasında akrabalık var, Kızılderililer Türk değil. Kızılderililer Asya'da iken bir kısmının Türklerle evlilik yoluyla karıştığı iddiaları ve bu yönde bulgular var. Aynı şekiilde Moğollar ve hatta Çinliler de Kızılderililer le akraba sanırım fdiler 10.02.2007, 10:00 inanışları bızımkıyle benzerlık gosterıyor ama kesın bırsey soyleyen yok cornflakegirl 25.03.2007, 17:26 Bizimle bağlantıları var mı bilmem ama; kendi topraklarında işgalci sayılan,toprakları zorla ellerinden alınan,yaşama biçimleri inaçlarına karıştırılan ve de bunlara başkaldırdıklarında vahşi olarak adlandırıldılar güçlü bir ırk oldukları ortadadır. Agop 25.03.2007, 17:36 http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=26074 Daha önce şöyle bir araştırmayı sunmuştum kızılderilierin alevi olması ile ilgili. Pek tarafsız bir kaynaktan değildi ama yinede ilginç bir araştırma idi. |