Orijinalini görmek için tıklayınız : Zorunlu Din Dersleri

YOLGEZER1984
08.04.2005, 21:38
Alevilik, Andolu?ya özgü bir inaçtır!

Anadolu?ya özgü bir inanç olan Alevilik, öğretisinin tanımını yapmıştır. Cem?den Semah?a, Semah?tan Müsahip?liğe kadar yaşayan öğretisi ve uygulamasıyla bir bütündür ve diğer inançlarla farklılığını korumaktadır. Bunun sonucu olarak, kimliklerine, inançlarına ve Cemevlerine, iktidarların bütün karşı çıkışlarına rağmen, kendi olanaklarıyla sahip çıkmışlardır.

Zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır!

AB raporundan sonra, AKP iktidarı için deniz bitmiştir.

- Alevilerin inanç merkezi olan, Cemevileri de, Cami, Mescit, Kilise, Sinagog gibi bir inanç merkezi olarak yasal statüye kavuşturulmalıdır.

- Alevi çocuklarına, zorunlu din dersi okutulmasına son vermelidir. Alevi çocukları üzerindeki psikolojik baskı ve asimilayon çabası sona erdirilmelidir.

- Devletin, yaklaşık 100 bin imamlı en büyük "resmi camisi" olan Diyanet lağvedilmelidir.

- Siyasi iktidarlar tarafından, Alevi köylerine cami inşaasına son verilmelidir.

- Alevilerin "inanç merkezi"si Hacı Bektaş Veli Dergahımız, Kültür Bakanlığı?ndan alınıp, gerçek sahipleri olan Alevi kurumlarına teslim edilmelidir.

- Kimliklerden "din hanesi" kaldırılmalıdır.

- Alevi inancı ve kurumları resmi olarak anayasal güvence altına alınmalı, Aleviler aşağılayan, horlayan, yok sayan bütün hukuksal metinler ve uygulamalar sona erdirilmelidir.

BU KARARI:

3 Ekim 2004 tarihinde Köln?de biraraya gelen Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu?nu oluşturan, Almanya, Fransa, Avusturya, ?sviçre, Belçika, Hollanda, Danimarka ve ?sveç Alevi Birlikleri Federasyonları aşağıdaki kararları almıştır:

TheGodfather
08.04.2005, 23:49
Zorunlu din derslerinin kaldırılmasını geçtik...En azından zorunlu din dersi içinde alevilikte olsa yinede şimdilik bize yeter diye düşünüyorum...

YOLGEZER1984
09.04.2005, 14:02
hepsini yawaş yawaş yapıyoruz..sırayla abii bizi bir türlü anlamadılar onların anladığı cevap belli ... var olan bir değeri yoktur.. buda islamın içindedir.bu şekilde birşey olamaz gibi lafların yıkılma zamanı geldi....

Alevi_cocuk
11.04.2005, 08:33
Din derslerinin kaldırılması şu dudurumda çok zor gözüküyor ama onun yerine din derslerini saatleri kadar alevi dersleride verilebilir eğer devlet bu öneriyi kabul etmezse büyük bir ayaklanma olması gerekir diye düşünüyorum çünkü bizler de birer insanız bazı haklarımız ve onları kullnamak için elimizden geleni yapmaya çalışıcağız,
cami ve cem evlerine gelince ; ben kafamı sağa çevirsem camii sola çevirsem camii türkiyede bir araştırma yapılsa inan camii sayısı okul sayısının tam 3 katı çıkar ,
bu kadar çok camii ne işe yaradığını anlamış değilim cami yerine okul ve bunun gibi yararlı faaliyetler yapılırsa daha iyi olur aksi takdirde ülemizin eğitim seviyesi daha düşük olacak doktor öğretmen hakim den çok HACI HOCA olacak çocuklar .

HEP YOLDA?'ÇA

munzur_hozat
12.04.2005, 23:43
Din derslerinin kaldırılması mantıklı değil.Sunnilerin de aleviliği öğrenmesi gerekir.Nerde bilgisizlik varsa o boşluğu, hurafeler ve kulaktan dolma şeyler doldurur.Din dersi olsun ama alevilik genişce bir işlensin.Sonra Alevi_cocuk , yoldaş ayaklanmak nerde aleviler nerde.Biz ağacın kurdu içinde misali kendimizi yemekle meşgulüz.

movsarbareyev
13.08.2005, 22:38
zorunlu din dersleri kaldırılmamalıdır aksine ders saat sayısı arttırlmalıdır ki gençler islamı anlaya bilsin ama din dersi görmek istemeyen yada bundan muaf olanlar için din dersi seçmeli ders olabilir.

Ceyhun
13.08.2005, 22:45
zorunlu din dersleri kaldırılmamalıdır aksine ders saat sayısı arttırlmalıdır ki gençler islamı anlaya bilsin ama din dersi görmek istemeyen yada bundan muaf olanlar için din dersi seçmeli ders olabilir.

E zorunluluğun kalkması seçmeli olması demek zaten.

zerdekes
11.11.2005, 01:07
belkide din dersleri tamamen kaldırılmalı...

chatlakalper
11.11.2005, 14:21
zaten okullarda okutulan din dersleri din dersi olmaktan çıktı bir nevi vatandaşlık dersine dönüştü dinin haricinde herşey var artık derslerde olsada olur olmasada ...

eerkan82
11.11.2005, 16:22
zorunlu din dersleri kaldırılmamalıdır çünkü cehalet en büyük düşmandır insalara, elbetteki din derslerine girelimki bir konuda fikir sahibi olalım. bilmeden kendi kafamıza göre yorum yapmamış oluruz. ama kesinlikle okullarda alevilik hakkındada derslerin aynı seviyede verilmesini isterim.

özgüreren
12.11.2005, 21:55
bence kalkmamalı ama geniş tutulmalı dinin içindeki mezhepler öğretilmeli ve gerekirse seçmeli olmalıdır...saygılar

gmutlu
29.11.2005, 16:03
evet zorunlu din desleri kaldırılmalıdır. Alevilik ders olarak okutulacaksa felsefe dersinde okutulmalıdır. Bu felsefede insan sevgisi vardır. Bu din dersi olarak verilmemeli.

Alevimen
06.12.2005, 17:49
bana emaille gelen mesajın ufak ayrıntısı:

Osmanlı döneminde, halk geçim sıkıntısı içinde sokağa çıkar, sarayı protesto edermiş. Padişah da halk ne yapıyor diye Sadrazamını görevlendirerek olayları izlermiş. Sadrazam her defasında; “halk bağırıp, çağırıyor bizi protesto ediyor” dermiş. Sadrazam bu durumdan çok rahatsız olduğu halde, Padişah, “bir şey olmaz” dermiş. Yine bir gün halk sokağa çıkmış, ancak bu kez eğlenmeye, halay çekmeye başlamış!. Sadrazam bu durumu ilettiğinde; Padişah, “eyvah işte bu tehlike!” demiş.
Çağdaş eğitim için okula gönderdiğimiz çocuklarımız, zorunlu din dersinden sonra şimdi de camiye götürülüyor... Var mısınız sokağa çıkıp oynamaya?
Sonra geç olmasın!?..

Lamekan
06.12.2005, 18:16
Ya biz camiye ancak turistik gezi amaçlı gideriz... Bu cami olayı nedir....:))

Hüseyin69
07.12.2005, 00:34

he he gecen sene izinde istanbulda gittim beyazit camisine
yahu baktim herkes gidiyor ** dedim kendime sende git nolurki yarim saatlik bir gezi nasilsa girisler bedava dedim ve iceri girdim muhtesem bir görüntüsü vardi 15 dk dolastim ciktim bir 15dk daha kalsaydim mazallahh gitmistim güme :2:

Yakapınarlı
07.12.2005, 00:41
evet bizim zamanımızda da namaz kılmayanı hoca geçirmiyordu.sınıfta uygulamalı namaz kılacaksın.kılmam diyosun hoca takıyo sana.ama kılmamıştım ve geçmiştim.müdürümüz sağolsun.ben pek girmezdim din derslerine benim gene girmediğim bi derste hoca kaldırmış bizim köyden bir çocuğu demiş namaz kıl çocuksa demiş ben bilmiyorum hocam sıkıyosa sende semah dön.

Lamekan
07.12.2005, 00:46
Çocuk bunu dediyse o hocaya yetmiştir bee....
Bizim hocada ya dua okuyacaksınız yada ezan derdi... Bende hocam sana bir türkü okusam yetmez mi derdim oda saolsun o kadar çiğ değildi heralde... türrkülerle geçiriyodu işte... Babamımda öğretmen olmasının etgiside vardır heralde .... :))

Fatma kardeş senin içinde aynı şeyi söylebilirmiyiz.....

izmirksk
07.12.2005, 00:47
lisede iken sınıfımız çok kalabalıktı ve herkes sünni sadece 3 kişi alevi idi.
din derslerinde hep en yüksek notu ben alırdım
herkes alevi olduğumu bilirdi ama nasıl yüksek not aldığımı bilmezlerdi
(hocamız nurcu idi bende said nursinin eserlerinden yazıyordum.hocada bu çocuk nurcu herhalde diyordu.)

Yakapınarlı
07.12.2005, 00:47
evet aynı öyle oldu.babamla aynı okulda değildik ama etkisi oldu sanırım.

izmirksk
07.12.2005, 00:53
fatma ile aynı anda mesaj yazma hastalığımız:3D_NG (9) sebebi ile fatma nın bana değil lamekan a cevap verdiğini hatırlatır
teessüflerimi iletirim:3D_NG (4)

mercan
07.12.2005, 00:55
evet bizim zamanımızda da namaz kılmayanı hoca geçirmiyordu.sınıfta uygulamalı namaz kılacaksın.kılmam diyosun hoca takıyo sana.ama kılmamıştım ve geçmiştim.müdürümüz sağolsun.ben pek girmezdim din derslerine benim gene girmediğim bi derste hoca kaldırmış bizim köyden bir çocuğu demiş namaz kıl çocuksa demiş ben bilmiyorum hocam sıkıyosa sende semah dön.

aynı şekilde bizdede din dersinden geçmek için namaz kıılmak şarttı bende geçmiştim :3D_NG (9) namazı kılamamıştım ama yazılı sınavdan 100 almıştım yanımdaki arkadaşım sağolsun kağıtları deişmiştik:))
ama bu camiye götürme namaz olayınıda geçmiş ne bu yaaa onun yerine daha yararlı biyere götürün mesela beşiktaş maçına :yamukgul:
sonumuz hayır ola inşallahh :3D_NG (6) bu hükümetle hiç sanmıyorum yaaa:3D_NG (28

Yakapınarlı
07.12.2005, 00:56
fatma ile aynı anda mesaj yazma hastalığımız:3D_NG (9) sebebi ile fatma nın bana değil lamekan a cevap verdiğini hatırlatır
teessüflerimi iletirim:3D_NG (4)
evet yaa :3D_NG (6) ama hep sen benden önce davranıyosun.:3D_NG (4) bi dahakine bakacağım sen varsan daha hızlı yazıp senden önce göndereceğim mesajı.:3D_NG (9)

Lamekan
07.12.2005, 01:01
aynı şekilde bizdede din dersinden geçmek için namaz kıılmak şarttı bende geçmiştim :3D_NG (9) namazı kılamamıştım ama yazılı sınavdan 100 almıştım yanımdaki arkadaşım sağolsun kağıtları deişmiştik:))
ama bu camiye götürme namaz olayınıda geçmiş ne bu yaaa onun yerine daha yararlı biyere götürün mesela beşiktaş maçına :yamukgul:
sonumuz hayır ola inşallahh :3D_NG (6) bu hükümetle hiç sanmıyorum yaaa:3D_NG (28

Yararlı bir yere götürüyorlar işte çocuklar turistik gezi yapsınlar diye camiye gidiyor her hall... Aslında beşiktaş macıda fena fikir değil ama burası yeri değil alim allah fanatizim bu başlığada bulaşmasın...

Yaptıgım geyikeler güzelde harbiden sonunuz hayırlı değil.. Belkide ilk mesajda denildiği gibi gülüp eğlenirsek yukardakilerin dikkatini daha çok çekeriz kim bilir..... .

rockçı turna
07.12.2005, 09:36

ahahah aynen katılıyorum. bende haytımda bir kez camiye girdim. oda turistik amaçlı :)
ben arkadaslarıma cemevi ni gezdirmiştim onlarda bana camiyi gezdirmişlerdi.

Dogan24
02.01.2006, 17:48
ya arkadaşlar ben caminin yanından gecerken bakıyorumda ya diyorum bune ya nekadar harcama yapılmiş diye icerleniyorum kim bilir kac okul kac tane yoksul insan doyurulur kactanesi okutulur saşıyorum hele mahlemizde ikitane cami var yazık cok yazık ( yaşlılar harıç cuma gunleri kullanılır)

Hüseyin69
02.01.2006, 20:08
ya arkadaşlar ben caminin yanından gecerken bakıyorumda ya diyorum bune ya nekadar harcama yapılmiş diye icerleniyorum kim bilir kac okul kac tane yoksul insan doyurulur kactanesi okutulur saşıyorum hele mahlemizde ikitane cami var yazık cok yazık ( yaşlılar harıç cuma gunleri kullanılır)

hehe camiler kislamis minareler süngümüz
kubeler migfer müminler askerimizdir dogan
dar güne lazim olur :3D_NG (4) :3D_NG (4) :3D_NG (4)

Oli
02.01.2006, 20:41
küçüktük ufacıktık! sokakta alevi alevi top oynardık yaşlı amcalar camiye giderken hadi çocuklar camiye derdi. bizde, tamam amca sen git biz geliyoruz derdik. Bi gün camiye fayans falan gelmişti adam çocuklar bi el atın dedi. ilk kez o zaman camiye girmiştim ancak ürkek ve sanki sünni olacağız diye korka korka. çok karanlık gelmişti o zaman bana. hâlâ da karanlık...

Dogan24
04.02.2006, 18:49
devletin aleviler uzerindeki dayatmaları son bulmalıdır bu sadece din dersleri ile kalmamalı tüşünçeler acıkca soylenmeli ve diyanetden pay verilmeli

barabar
04.02.2006, 22:06
öncelikle bu forumda ki herkese merhaba diyorum

bence de din dersleri kalkmalıdır.neden derseniz ben lise deyken bir dua yı ezberleyememiştim hoca da yazılada soracam demişti ama ezberleyemedim işte kafa çalışmadığından değil istek olmadığından neyse sınava girdim hoca bir kısmını vermiş dua nın arapça bide arapça devamını istiyo bende yazamadığımdan o sene dinim 3 düşmüştü garip olan şey okulda tek benim dinim 3 düştü diğer herkesin 4,5 idi...o yüzdendir ki bu din dersleri kalkmalı...diyelim ki kalkmadı bizim alevi gençlerimiz bu derslereden muhaf tutulsunlar

GSA
15.02.2006, 00:29
Zorunlu din dersleri dışında diyanet de kaldırılmalıdır. Madem laik devlet hiçbir şekilde din ile ilgili konulara karışmamalı her türlü inanca eşit mesafede olmalı ve sadece bir inancın bir diğerine üstünlük kurma çabasının önüne geçmelidir. Ama nerdeeee......

izmirksk
15.02.2006, 00:30
Türkiye laik değil ve bence atatürkten sonra hiç bir zaman laik olamadı

Dogan24
15.02.2006, 21:07
dindersleri kaldırılsın yada kaldırılmasından çok dinlerin özgurçe yapılmasına darafdarım ben bir alevi olarak çoçuguma dayatmada bulunan her fırsatda çamur atan ve şünileştirme çabaları ve bizleri görmezden gelen bu devletin diyanet işlerini yönetenlere şunları şöylemek istiyorum bizler aleviyiz ve alevi olmakdanda gurur duyuyoruz bizlere yydır dayatmada bulundunuz ama bundan sonra değil kirli oyunlarınıza bizleri alet edemiyeceksiniz bizler bildiklerimizi nesilden nesile dille getirdik sizlerin din kıtaplarına aleviliği serpiştirip alevi kitlesini yanıltamazsınız

gmutlu
13.03.2006, 20:01
Din derslerinin kadırılması ya da kaldırılmaması meselesi değil bizim meselemiz. Bizim meselemiz aleviliği resmi olarak kubul ettirmek. Yani varlıgımızı resmi olarak devlete kabul ettirme kavgası olmalıdır. Bunu kazanmadan diger adımlar yalandan öteye gitmez.

pirimunzur
13.03.2006, 20:22
bence dindersini kaldirmak yerine zorunlu kismini istege bagli yapsalar daha iyi olur

şavolanlı
19.03.2006, 03:05
canlar zorunlu din dersleri kalabilir fakat bizlerin mensubu olmadıgı hanifi inancını bizlere dayatmaları yanşıltır.ya zorunlu din derslerinden alevi yurttaşlar muaf tutulmalı yada zorunlu din derslerinde alevilik okutulmalı alevi olan insanlara; hakkın adaletini her yerde eşit dagıtmak lazım gerekir canlar böylelikle bazı olylardan kurtula biliriz.