Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da ki Bingöl'lüler
mehmet_onal 16.01.2007, 13:25 Arkadaşlar selam forumumuzda yapılan illere göre aleviler araştırmasında Bingöl'den oran sadece %0.76 bu çok az bence. Ben Bingöl Kiğı'lıyım ve istanbulda yaşıyorum. Benim gibi memleketinden uzakta yaşayan varmı ve de hangi yılda istanbula geldiniz veya istanbuldamı doğdunuz? örneğin ben 1989 da istanbula geldim. ve de en son 6 yıl önce kiğıya gidebildim ya sizler mesajlarınızı bekliyorum arkadaşlar..:sas
Mehmet abi merhaba..
Kığıdaki Köylerin çoğu Alevi.. Bizim İstanbulda Bingöllü tanıdıklar var ama Sünniliğe geçmişler.. Ama iyi insanlar..
Kığıdaki Köylerin çoğu sanırım Kurmanca konuşuyor.
mehmet_onal 16.01.2007, 13:33 Mehmet abi merhaba..
Kığıdaki Köylerin çoğu Alevi.. Bizim İstanbulda Bingöllü tanıdıklar var ama Sünniliğe geçmişler.. Ama iyi insanlar..
Kığıdaki Köylerin çoğu sanırım Kurmanca konuşuyor.
haklısın kardeşim kığının çoğu alevidir ve kurmanci konuşulur zazaca konuşanlar yok gibi benim bilgim böyle bu bilgi hakkında detaya sahip olan arkadaşlar bilgilendirirler umarım. Geçiş yaşayanlar var haklısın dönen dönsün ben dönmezem.Onların iyilikleri de onlara kalsın kardeşim.insan alinin yolunu bırakırmı? bence hayır. Dıxwastina mın hemu insanan derbazwın riya pire me(Hz.Ali).sağlıcakla kal.
:D:D
Merhaba Mehmet Benimde Bir Tarafım Bingöl Kiğı Aslen Dersim Karagöl lüyüz ama Ama Dedelerimiz Oraya Göç Etmiş Annem Tabi Dersim Pülümürlü Ama Amcam ve Dedem Hala Kiğıda Nasip Olursa Bu sene Giderim.. Gidicem..
Evet Soreşin DEdiği Bir Bakıma Doğru... Benim Karsılastığım Tam Asimile Olmus Değilde.. Sadece İbadetleri Sünnilik İnancına Göre Bazıları Tabi.. Yada Haklı
Asimile Olmuslar...:bitmisbu: :bitmisbu:
mehmet_onal 16.01.2007, 14:17 sağlıcakla kal piro umarım en yakın zamanda gidersin de özlüce barajında sepme ile balık avlarsın. çok değişik bir duygu anlatamam umarım gönlünce olur herşey ilgin için saol.
mehemet bey selamlar bende bingöl kiğı temran köyündenım babam 15 yaşındayken köyü terk etmış bir daha geri dönmemiş sadece köyün adını biliyorum hiç gitmek nasip olmadı çokta görmek isterım 25 yıldır bursada yaşıyorum devlet memuruyum
imkanım olsa kitmek isterım inanırmısın bursada bingöllüler derneği var fırsat bulup gidemiyorum aaa unutum hatırlatmak istiyorum aleviyim alevi olduğuma gurur duyarım :surrender
bende doğma buyume ıstanbullu olsamda kökenim bingöl kiğıya dayanır.hiç gitmek nasıp olmadı.istanbul kadıköyde oturuyorum.
zaten insanın kökü önemli bir insan nerde geldığı inkar etmemeli örneğin mahsun kırmızıgül kendisi bingöllü inkar ediyor diyarbakırlıyım diyor
Vapurmania 11.04.2007, 14:22 zaten insanın kökü önemli bir insan nerde geldığı inkar etmemeli örneğin mahsun kırmızıgül kendisi bingöllü inkar ediyor diyarbakırlıyım diyor
Onun karışık sanırım. Bir yanı diyarbekir bir yanı bingöl. Bingöllü aleviler az genelde kiğılı oluyorlar.
bingöl sancak karapınar köyü bilen varmı bizim dedelerın köyü
murat222 12.04.2007, 12:37 Onun karışık sanırım. Bir yanı diyarbekir bir yanı bingöl. Bingöllü aleviler az genelde kiğılı oluyorlar.
bingöllü alevi az değildir.yayladere, yedisu,kiğinin köylerinin çoğunluğu alevidir.adaklı nın köylerinin yarısı alevidir.ayrıca karlıova ve bingö merkeze bağlı alevi köyleri vardır.
bence bingöllü alevi sayısı fazladır ama bingölde alevi azdır.bingöllü alevilerın coğu buyuksehırlerde ve yurt dısındadır.
Aslinda BİngÖl De Alevİ HİÇte AzdeĞİl Bazİ ArkadaŞlar Nereİlsin Dedİklerİnde BİngÖl Deyİnce Alevİmİsin Dİye Souyorlar
bir yörede ne kadar alevi olup olmadığını az cok secım zamanı göruyoruz.verılen oylarla ben bıngölde suan fazla alevı olduğunu düşünmüyorum.bıngöllu alevıler suan anadoluda dağılmış bır durumdadır
xolxol_12 15.06.2007, 14:30 Ben yayladereliyim
Kendimi bildim bileli İstanbuldayım her yaz yayladereye gideriz.
türküler_sevdam 14.07.2007, 00:08 babamda bingöl yedisu köyünden. istanbulda doğdum ve burda yaşıyorum...
|