Orijinalini görmek için tıklayınız : Korku, Gerilim, Fantastik Romanlar

pınar_86
16.01.2007, 17:14
canlar öncelikle herkeze selam,
korku,gerilim ve özellikle doğa üstü (fantastik) güzel ve kaliteli kitaplar okuyan bilen varmı.varsa bunların yazar ve kitap isimlerini verebilirseniz çok sevinirim.
uzun zamandır bu tür kitaplar okumadım ve hayal gücümün fazla olmasından dolayı bana hitap eden fantastik romanlardır.yüzüklerin efendisini filmi çıkmadan okmuştum ve çok beğenmiştim.onun dışında harry potter var yanlız bu kitap çocuklara hitap ettiğinden dolayı okumak istemem.ama seyrettim çünki çok yaratıcı buluyorum.
ben fantastik kitap bulamadığım için genelde korku okuyorum .böyle bir konuda bildiğiniz kitap varsa o da iyi olur.ben daha çok dean r. koontz ve stephing king in kitaplarını okudum.
bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.:thumbup:

yagmur_ozgur33
16.01.2007, 17:35
JEAN CHRİSTOPHE GRANGE::LEYLEKLERİN UÇUŞU KIZIL NEHİRLER KURTLAR İMPARATORLUGU kalbiniz varsa okumayın yoksa allah göstermesin ama okursanız bana hak vereceksiniz

pınar_86
16.01.2007, 18:41
JEAN CHRİSTOPHE GRANGE::LEYLEKLERİN UÇUŞU KIZIL NEHİRLER KURTLAR İMPARATORLUGU kalbiniz varsa okumayın yoksa allah göstermesin ama okursanız bana hak vereceksiniz

benim için pek korkunç olucağını zannetmiyorum şimdiye kadar hiç roman okurken korktuğumu hatırlamıyorum.:yamukgul:
ama bu roman yazarını okumamıştım teşekkürler şimdi birde onu okuycam.:thumbup1:

dnz_che
17.01.2007, 16:16
Çok sevecegin bir kitap önerebilirim.Orhan Pamuk'tan Sessiz Ev.Vera Tulyakova Hikmetten'de Nazimla Son Söyleyisimiz.ataol behramoglu türkçeye çevirmistir.Nihat Behram'dan Yilmaz Güney'le Yasakli Yillar.Çok var aklimda çok.Aziz Nesin'den Türkiye Sarkisi Nazim.Bide sana Yazarlar önere bilirim.Yasar Kemal.Orhan Kemal.Orhan Pamuk.Nazim Hikmet.

pınar_86
18.01.2007, 12:05
evet türk yazarlardan benimde tavsiye edebileceğim merhum yazar Peyami Safa dır.yazarın klasikleşmiş romanı 9.hariciye koğuşunu herkez bilir zaten çok güzel ve yine aynı yazarın okuduğum başka bir kitabı Selma ve Gölgesi tavsiye ederim okumanızı .yazarın anlatım dilide harika.
başka tavsiyelerinizide bekliyorum özellikle fantastik romanlardan olabilir.

gurbet1971
18.01.2007, 14:34

Benim kisa zaman once okumus oldugum Ahmet UMIT´in yazmis oldugu KAVIM adli romani tavsiye ederim.Roman cok sade bir anlatimla yazilmis ve ayni zaman da ögretici bir takim bilgiler var.kitabi 2 hafta okudum akici bir anlatim tarzi var.

odtülü aslan
18.01.2007, 21:26
Dan Brown'ın kitaplarını tavsiye ederim.Oldukça sürekleyici kitapları var..

SivanA SimyacI
18.01.2007, 22:51

Benim kisa zaman once okumus oldugum Ahmet UMIT´in yazmis oldugu KAVIM adli romani tavsiye ederim.Roman cok sade bir anlatimla yazilmis ve ayni zaman da ögretici bir takim bilgiler var.kitabi 2 hafta okudum akici bir anlatim tarzi var.

Katılmamak mümkün değil akıcı gerçekten sıkmadn ve boğmadan ben de tavsiye ederim.

pınar_86
18.01.2007, 23:22
Katılmamak mümkün değil akıcı gerçekten sıkmadn ve boğmadan ben de tavsiye ederim.

herkeze teşekkür ederim tavsiyeleriniz için inanın tam bir kitap kurduyum tavsiyelerinize uyucam.yanlız sivana simyacı nicki nerden geliyor :stuart: hep merak ettim konuyla alakasız olcak kusura bakmayın ama açıklarsan sevinirim gerçekten simyacı.

deniz olmak
19.01.2007, 14:50
Pınar Felsefe kitabı ama şaşırtıcı bir kitap
'Nıche ağladığında' kitabın ismi bu
yanlış da yazmış olabilirim uzun yıllar önce okudum
korku da var güzel bir anlatımla

SivanA SimyacI
19.01.2007, 17:21
Pınar Felsefe kitabı ama şaşırtıcı bir kitap
'Nıche ağladığında' kitabın ismi bu
yanlış da yazmış olabilirim uzun yıllar önce okudum
korku da var güzel bir anlatımla

Nıetzsche Ağladığında kitabın adı yazarı Irvan D.Yalon Deniz Olmak Nihilizim felsefesinin de kurucu Nıetzschedir.

dionysos
24.01.2007, 02:30
Selamlar;

Türkiyede fantastik edebiyatın son yıllarda canlandığını görüyorum, belki 2000 öncesinde başladı bu canlanma tam olarak bilemiyorum fakat bir ara "satanist operasyonu" vs tantanasında fantastik edebiyat, fantastik sanatlarda kaydadı gitti. Hatta fantastik edebiyatın bir yansıması olan FRP (Fantasy Role Playing) oyuncuları bile satanist ilan edilmişlerdi.

Neyse bunları uzatmanın manası yok ben sevdiğim eserlerden bahsediyim Artemis Yayınlarının fantastik romanlarından Diablo (I-II-III) serisi, Diablonun PC oyunundan etkilenilerek yazılmış harika bir fantasik eser. Yine Artemis Yayınlarında Vlad Taltos serisi fantastik dünyada geçen mafya vari çekişmelerin yaşandığı hoş bir seri. (http://www.ideefixe.com/kitap/firma_urun.asp?fid=2332&dzid=8025)

Daha sonra ithaki yayınları Shannara serisi (http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=G6GB63KM1S4SI2CXIRLZ)

İthaki ve Artemis yayınlarının fantastik eserleri gayet güzel tavsiye ederim, yayın evlerinin sitelerinden tanıtımlarına bakabilirsin.

Korku edebiyatında ise H. P. Lovecraft diyorum sadece, kesinlikle beğeneceğine eminim, seçme öykülerinin yer aldığı Cthulhu'nun Çağrısı kitabını oku önce sonra başka eserlerine yönelirsin. (http://www.ideefixe.com/Kitap/tanim.asp?sid=M5MRAB3FM6NWLWWYRYKD)

Fantastik sanatlar ilgini çekiyorsa eğer www.therionweb.de sitesinede bakabilirsin. Ayrıca metal aleminin biricik fantastik grubu Blind Guardian dinleyerek de kendini fantastik dünyada bulabilirsin :-)
(http://www.metal-archives.com/band.php?id=3)

Umarım faydalı olmuşumdur.

anibal
25.01.2007, 22:44
bende polisiye gerilim romanı olan
Craig Russell yazdığı Kanlı Kartalı tavsiye ediyorum.
bence muhteşem ve sürükleyici bir roman
bir kere ele alınınca bi daha bırakılamıyor.

seyyah1982
06.03.2007, 17:11
stephen kingin kitapları ve türkiyede phoenix yayınevi diye pek bilinmeyen ama bu tür kitaplarının oldugunu bildiğim bir yayınevi var bir bak istersen...

ademce
06.03.2007, 17:42
korku,gerilim ve özellikle doğa üstü (fantastik) güzel ve kaliteli kitaplar okuyan bilen varmı.varsa bunların yazar ve kitap isimlerini verebilirseniz çok sevinirim.
uzun zamandır bu tür kitaplar okumadım ve hayal gücümün fazla olmasından dolayı bana hitap eden fantastik romanlardır.yüzüklerin efendisini filmi çıkmadan okmuştum ve çok beğenmiştim.onun dışında harry potter var yanlız bu kitap çocuklara hitap ettiğinden dolayı okumak istemem.ama seyrettim çünki çok yaratıcı buluyorum.
ben fantastik kitap bulamadığım için genelde korku okuyorum .böyle bir konuda bildiğiniz kitap varsa o da iyi olur.ben daha çok dean r. koontz ve stephing king in kitaplarını okudum.
bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.:thumbup:

Sanırım aradığın ve beğeneciğini sandığım kitap Tayfun Pirselimoğlunun ÇÖL MASALLARI kitabıç Fakülte de merkez kütüphanesin de şöyle bir göz attığım kitabı tam 5 kez eve getirdim ve çok beğendim. Bizim edebiyatta çok örneği yok bu türün ama çok güzel ve etkileyici olmuş. Yapı Kredi Yayınlarından çıkmış bu kitabın sahibi aynı zaman da kısa film yapımcısı ve ödüllü bir yönetmen. Okurken şaşırtuıcı beklenilmedik durumlar karşısın da insan gerilmeden yapamıyor. Yazarın muhteşem bir kurgu ve hikaye etme yeteneği var. Okursan sanırım pişman olmazsın. Bu türden hoşlanan bütün arkadaşlar için öneriririm.

Hikayeler birbirinin içine geçmiş durum da ve kahramanlar sanırım 3-5 kişi ama bunlar bir yolculuk esnasın da yaşanan hikayeler de farklı farklı kimlikler ve geren hatta ürperten küçük hikayeleri ile bambaşka kişiliklere dönüşebiliyorlar. Tavsiyem olsun bu tür sevenlere. En kısa zaman da alıp kütüphaneme koyacağım. Çok okumuş olmama rağmen.

Seyduna
07.03.2007, 13:03
Yuzuklerin Efendisi'nin ustune tanimam. Sinemasini da guzel cektiler ama kitabin buyusunu hic bir zman yakalayamaz..

ceydaa
01.05.2007, 04:07
a
Altay Öktem in - tanrı acıkınca,filler çapraz gider,içimde bir boşluk var,aslında saçları siyahtı ve bu kitaptan kimse sağ çıkamayacak...bütün eserlerini okudum ama bunları şiddetle tawsiye ederim :)