Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzon / Sürmene de alevi felsefesi benimsenmiştir

taylan
07.12.2005, 19:36
trabzon sürmene kültürünü alevilikten almış alevi köyü olmasada yoğunluk aydınlık devrim düşünce var olmuştur

Dogan24
30.12.2005, 18:38
sevindiriçi aydınlık her karanliğa ışık sacar karanlık beyinlerin aydınlanması dileğiyle

SivanA SimyacI
18.01.2006, 16:07
trabzonda aydın çoktur sasırmadım

kardelen34
06.03.2006, 01:33
trabzon da populer insan çoktur. her fikirden her alandan .ama genelleme yapmak eksik olur. zira kılıcı ceken de kılıcı cekene kılıcı ceken de çıkabilir tarbzondan :)

Dogan24
06.03.2006, 01:35
trabzon da populer insan çoktur. her fikirden her alandan .ama genelleme yapmak eksik olur. zira kılıcı ceken de kılıcı cekene kılıcı ceken de çıkabilir tarbzondan :) aman kılıçlar kalsın can kalemler konuşsun daha iyi kan yerine murekkep he he he..:komik :D

yılmaz kaya
18.03.2006, 21:02
trabzon sürmene kültürünü alevilikten almış alevi köyü olmasada yoğunluk aydınlık devrim düşünce var olmuştur

SEVGİLİ CAN MERHABA SÜRMENE YE SELAM MÜMİNE HÜ DEMİNE YA ALİ

akpınar piklop
20.03.2006, 23:55
ben trabzonlu değilim ama annem ve babamın dediğine göre tahtacılar varmış trabzonda.onlar kendilerine tahtacılar denilmesinden pek hoşlanmıyormuş.bize türkmen diyin diyolarmış.bu bilgilerin çoğu tahtacıların web sitesinden okuduğum şeyler.sitenin adı ----> www.tahtacilar.com olan varsa baksın

zeyberoğlu
27.04.2006, 21:16

bu tespitinizi neye dayanarak yaptınız? ispatlayabilir misiniz?

bakınız, Sürmene, çoğunluk nüfus muhafazakar olmasına rağmen, Pontus kültürü ile yoğrulmuş, coğrafyasının sert olması nedeniyle, insanlarının okumak zorunda kaldığı ve dolayısı ile aydınlık ve devrimci düşünceye yöneldiği bir ilçedir.

cümle çok uzun oldu farkındayım, ama Sürmene Trabzon'da Alevi Kültüründen etkilenme olasılığı en az olan yerdir.

Trabzon'da, Alevilik ve Çepniliğin (Çepni'nin ne olduğunu biliyorsunuzdur) en yoğun olduğu yerler, Trabzon'un Batı kesimi, Beşikdüzü, Şalpazarı ve Tonya taraflarıdır. Bu ilçelerdeki nüfus yoğunluğu, Rum-Pontus kültüründen daha az etkilenmiştir.

deniz6161
04.07.2006, 22:43
trabzonunun batısındaki ilçeleri çok iyi bilrimm orlarda uzun yıllar çalıştım,alevi olarak köyü çarşı başı samsun köyü deniliyor ama bu köyünde alevilikle alakası yok,şalpazarının geyikli beldesindede bazı ailelerin alevi olduğuu söyleniyorr bunun dışında tbzonun batı ilçelerinde kesinlikle alevi köyüne raslamadım bilgilerinize

murat222
06.07.2006, 09:32
akçabatın eskiköy alevi köyüdür.trabzonun batısındaki alevi köyüne örnek

selokal61
07.08.2006, 22:39
sürmenede bir tane bile alevi yokken alevi kültürünü nasıl benimsemiş bir sürmeneli olarak şaşırdım doğrusu

Ali sağlam
16.11.2006, 23:37
Akçaabata birde Karpınar köyü de ilave edelim canlar Alevi köylerine.

xolxol_12
23.12.2006, 14:47
Arkadaşlar burada amacım ırk ayrımı yahut başka bir şey anlaşılmasın ama
1993 2 Temmuz (kanayan yaramız) 'da Trabzondan gelen yaşlı bir topluluğun Katliamda bulunduğu halk arasında bilinen ve konuşulan bir hakikattir.

The61
05.02.2008, 12:22
Ben de Sürmeneliyim hayret ettim Alevin A sı olduğunu sanmıyorum hemen her yazımda sorduğum gibi burdada soruyım Alevi benzetiyor arkadaşlar bazı sunnileri hangi krıterlere
Aleviye benzeniyor mesela benim avatarda foto var ben Aleviye benziyommu :)

Kuzey Egeli
05.02.2008, 12:38
Bakmayın siz bugün Anadolunun yozlaşmaya başlamasına.Yıllar önce Anadolu tamamiyle alevi bektaşi kültürüne sahipti.Bütün güzelliklere sahipti.Bilim ,irfan cennetiydi anadolu.Bütün insanlar barış içinde yaşıyorlardı.Sonradan araplaşmaya başladı bu toplum.Birbirinden korkmaya başladı.İcatlar memleketiyd anadolu,bakmayın şimdi yozlaştı.

shahrud
05.02.2008, 14:44
Ben de Sürmeneliyim hayret ettim Alevin A sı olduğunu sanmıyorum hemen her yazımda sorduğum gibi burdada soruyım Alevi benzetiyor arkadaşlar bazı sunnileri hangi krıterlere
Aleviye benzeniyor mesela benim avatarda foto var ben Aleviye benziyommu :)

Once bir Turkce yazabilirseniz anlasmak daha kolay olur sizinle.

aysegul
23.02.2008, 23:45
ben sürmeneliyim benım 7 ve fazla sülalem burda yaşadı.alevilik dıye sürmenede hiç duymadım .bizim törelerimizden kastın nedır.devrimci düşünce dediğin olay tüm doğu karadeniz halkının düşündüğü şey tektır...saygıar