Orijinalini görmek için tıklayınız : Coca Cola Nedir

Hüseyin69
07.12.2005, 22:54
evet soru baslikta oldugu gibidir
ben oyumu verdim devlete millete hayirli ugurlu olsun

Yakapınarlı
07.12.2005, 22:59
bi ara mail adreslerine toluca gönderilen bir yazı vardı.coca cola ile ilgili zararlarından bahsediliyordu.ne bileyim paslı bir çivinin pasını çözdüğüne filan.eti parçaladığından vs.ama herşeye rağmen hala severek içtiğim bir içecek:(((

Hüseyin69
07.12.2005, 23:05
bi ara mail adreslerine toluca gönderilen bir yazı vardı.coca cola ile ilgili zararlarından bahsediliyordu.ne bileyim paslı bir çivinin pasını çözdüğüne filan.eti parçaladığından vs.ama herşeye rağmen hala severek içtiğim bir içecek:(((

cok acelecisin fatma daha anketi düzenlemeden hemen yazdin :-)))))

Yakapınarlı
07.12.2005, 23:17
cok acelecisin fatma daha anketi düzenlemeden hemen yazdin :-)))))
evet öyle bukadar sandım.ya ben çift seçenek işaretleyecektim tek varmış gerçi ilk seçeneğimi işaretledim.

mercan
07.12.2005, 23:21
geçenlerde bi sitede okumuştum yazdığına göre; coca colayı yahudiler üretiyomuş ve coca cola yazısını ( markada yazdıgı şekliyle ) ters çevirince "La Muhammed La mekka" yazıyomuş yani çeviriside muahmmedi ve mekkeyi ortadan kaldırmak anlamı çıkıyomuşşmuş!!! doğruluk payı nedir bilemicem....ama bu konuda sizlerin yorumlarını bende gerçekten çok merak ediyorum ...saol canerzincan :)) tam merak ettiğim konuya değinmişsinn

Hüseyin69
07.12.2005, 23:21
aslinda secenekler cok ama ben kisalttim örn 1-kan savas ölüm aci sefalet vs bir secenek verdim 2-yasam hayata cilginlik eglence özgürlük vs gibi

Hüseyin69
07.12.2005, 23:23
geçenlerde bi sitede okumuştum yazdığına göre; coca colayı yahudiler üretiyomuş ve coca cola yazısını ( markada yazdıgı şekliyle ) ters çevirince "La Muhammed La mekka" yazıyomuş yani çeviriside muahmmedi ve mekkeyi ortadan kaldırmak anlamı çıkıyomuşşmuş!!! doğruluk payı nedir bilemicem....ama bu konuda sizlerin yorumlarını bende gerçekten çok merak ediyorum ...saol canerzincan :)) tam merak ettiğim konuya değinmişsinn

ayni yaziyi ve resmi bende görmüstüm ama günümüz teknolojisinde careler tükenmiyor bana pek inandirici gelmemisti

onurtt
07.12.2005, 23:35
Forza A Y R A N

Alevimen
07.12.2005, 23:42
tat
ticaret
iş yeri
kalite
marketing örneği

bana bunlar aklıma ilk gelenler. şu asit olayına inanmıyorum, yoksa tazminatlar devleti ABD'de bu fırsat kaçmazdı ve bilim olarak zaten böyle bişey mümkün olmadığıda o meçhul emailler gibi onlarca yayınlanmıştır.

yahudi olayıda tamamen fantazilerden çıkmış bir hikayedir ve coca-cola karşıtı olan şirketler veya kurumlar, gruplar tarafından propaganda haline getirilmiştir diye düşünüyorum. sadece biraz sabit fikirli oldumu insan bunları kendi başına araştırarak öğrenebilir.

Hüseyin69
07.12.2005, 23:55
tat
ticaret
iş yeri
kalite
marketing örneği

degerli admindost yukaridaki seceneklerini bilerek ekleme yapmadim örnek makrettign ticaret ve isyeri ayni kategproye girer ben günümüz gencligin cola hakindaki görüsünü almak icin dört secenegin dördüde günümüzde cocalcolayi neden ictigimizi neden icmedigimiz ve neden cekimser kaldigimizi anlamak icin extra sectim ve anket benden yana süresizdir tabiki nahos bir durum olmadigi ve site yasadigi sürece böyle kalmasindan yanayim yinede siz degerli adminlere karsi kellemiz herzaman egiktir

saygilar sevgiler

izmirksk
08.12.2005, 11:33
coca cola deyince aklıma sevdiğim bir içecek geliyor.şıklarda yoktu hiçbiri şıkkını işaretledim
bir insanın aklına coca cola deyince neden savaş vb..şeyler gelir onuda anlamış değilim.teknolojide bir çok şeyin kaynağı ABD.
biz bunları kullanırken aklımıza gelmiyorda coca cola da neden gelir bunuda anlamış değilim

ErDaL24
08.12.2005, 11:59
arkdaşlar benim cevabım aşagıda yazan cümle :))))))

BooZeR
08.12.2005, 12:14
Amerikanın bu günlere ulaşmasında çok büyük bir etkisi vardır coca cola nın. Çünkü bağımlılık yapması ile dünyaya hızla yayılmış ve bir vaz geçilmez olmuştur. Ve daha sonrada bizim kültürümüzmüş gibi gösterilmeye başlanmıştır. Hepiniz bilirsiniz ramazandaki kola reklamlarını. Varmıdır böyle bişi yüzyıllardır ramazanda kolamı içiyordu insanlar? Tabiki hayır ama bakın kültürümüzü saptırıyorlar. Değerlerimize değer veriyormuş gibi görüyoruz ve benimsiyoruz. Böylelikle değişmeye yozlaşmaya açık bi kültür haline geliyoruz. Savaş bütçesine destek verdiğine dair belgelerde çeşitli yerlerde yayınlanmaktadır. Tabi sonuçta inanmak veya inanmamak size kalmış. Ben inanıyorum. Ama nadiren de olsa içmeden yapamıyorum. Buda benim zayıflığım bu iredesizliğimide yenmek için çaba harcıyorum...

Sevgiyle bakın, hoş görün tüm canlıları :ilgili:

TheGodfather
08.12.2005, 14:40

Sevgili mercan 2003 yılı Eylül ayında coca cola Ankara Pursaklar ve Etimesgut üretim tesislerine AIESEC olarak toplu bir gezi düzenledik...
Coca Cola hakkında kafamıza takılan bir çok soruyu Coca Cola üretim tesislerindeki üst düzey yetkililere sorduk..Senin bahsetmiş olduğun konuyu ben orda gündeme getirdim...Aldığımız cevap böyle bir şeyin söz konusu bile olamayacağına dairdi. Hemen ardında bir soru daha sordum..''Neden acaba coca cola yazısının üst kısımı el yazısı gibi birbirine bitişik''
Aldığım cevap ilginçti ''Estetik''..İbranice bilmek gerekiyor işin aslını öğrenebilmek için..Coca Colanın sahibi yahudi asıllı bir amerikalı olduğunu biliyorum..Daha doğrusu öyle zannediyorum..

Coca cola denince aklıma amerikan sömürüsü,kapitalizm geliyor...Vucuda hiç bir faydası olmayan bir içecek ayrıca bağımlılık yaptığıda bilimsel raporlarca kanıtlandı..
sevgilerimle

mercan
08.12.2005, 14:48
Sevgili mercan 2003 yılı Eylül ayında coca cola Ankara Pursaklar ve Etimesgut üretim tesislerine AIESEC olarak toplu bir gezi düzenledik...
Coca Cola hakkında kafamıza takılan bir çok soruyu Coca Cola üretim tesislerindeki üst düzey yetkililere sorduk..Senin bahsetmiş olduğun konuyu ben orda gündeme getirdim...Aldığımız cevap böyle bir şeyin söz konusu bile olamayacağına dairdi. Hemen ardında bir soru daha sordum..''Neden acaba coca cola yazısının üst kısımı el yazısı gibi birbirine bitişik''
Aldığım cevap ilginçti ''Estetik''..İbranice bilmek gerekiyor işin aslını öğrenebilmek için..Coca Colanın sahibi yahudi asıllı bir amerikalı olduğunu biliyorum..Daha doğrusu öyle zannediyorum..

Coca cola denince aklıma amerikan sömürüsü,kapitalizm geliyor...Vucuda hiç bir faydası olmayan bir içecek ayrıca bağımlılık yaptığıda bilimsel raporlarca kanıtlandı..
sevgilerimle

aydınlatıcı bilgilerin için teşekkürederim :3D_NG:
nedense ben coca colayı içerken çok ayrıntılı düşünmüyorum :( sadece bağımlılık yapan bi içecek gözüyle bakıyorum..
ama buna karşın asla kola turka almam ve içmem nedense onda olayı ayrıntılı düşünüyorum aklıma direk tayyip erdoğan ve tayfası geliyo:))

TheGodfather
08.12.2005, 15:07
aydınlatıcı bilgilerin için teşekkürederim :3D_NG:
nedense ben coca colayı içerken çok ayrıntılı düşünmüyorum :( sadece bağımlılık yapan bi içecek gözüyle bakıyorum..
ama buna karşın asla kola turka almam ve içmem nedense onda olayı ayrıntılı düşünüyorum aklıma direk tayyip erdoğan ve tayfası geliyo:))

:))

Cola Turkayı Coca colaya tercih ederim..Ha ağız tadı bakımından coca cola daha lezzetli.. :))

Cola turka'nın(ülker) sahibi zaten şeriatçılar..Arap destekli bir kuruluş ama ETi'yi dünya pazarında çökertmiş durumda maalesef..Ha bu arada cola turka içebiliriz..Tay yeap Avusturalyada haka dansı yapıyo :))..12 günlük tatile çıktıda başbakan ve tayfası..Yakında uganda'ya da giderler herhalde :))

mercan
08.12.2005, 15:12
:)) Cola Turkayı Coca colaya tercih ederim..Ha ağız tadı bakımından coca cola daha lezzetli.. :)) Cola turka'nın(ülker) sahibi zaten şeriatçılar..Arap destekli bir kuruluş ama ETi'yi dünya pazarında çökertmiş durumda maalesef..Ha bu arada cola turka içebiliriz..Tay yeap Avusturalyada haka dansı yapıyo :))..12 günlük tatile çıktıda başbakan ve tayfası..Yakında uganda'ya da giderler herhalde :))

:)))
dediğim gibi benimkisi daha çok pisikolojik cola turkayı içince gözümün önüne tay yeap'in :)) yüzü geliyo bianda tüm iştahım kaçıyo:3D_NG (9) nekadar uzkalaşırsa uzaklaşsın benim için farketmiyorr yanii :))

TheGodfather
08.12.2005, 15:18
:)))
dediğim gibi benimkisi daha çok pisikolojik cola turkayı içince gözümün önüne tay yeap'in :)) yüzü geliyo bianda tüm iştahım kaçıyo:3D_NG (9) nekadar uzkalaşırsa uzaklaşsın benim için farketmiyorr yanii :))

heheheheh anladım sevgili mercan...Benimde aklıma hep o uzaylı karısı geliyo..Ya bir resmini görmüştüm Emine erdoğanın türbanlı tam uzaylı gibiydi ya...:))

Ya bu Tayyeap yakında içki yasağı uyguladığı yerlerde Cola Turka içilmesini zorunlu hale getirmesin.. :5:

izmirksk
08.12.2005, 15:21
asla kola turka almam ve içmem nedense onda olayı ayrıntılı düşünüyorum aklıma direk tayyip erdoğan ve tayfası geliyo:))
aynen mercan
bende dünde cola turka alacaktım tayyip aklıma geldi :3D_NG:
yanlış anlaşılmasın özellikle türkiye üst kimliği gibi sözlerine katılıyorum başbakanın bence güzel tespitler ama yaşam tarzlarımız ve bir çok şeyimiz farklı bu yüzden cola turkaya paramın gitmesini istemiyorum peki bu davranış etkili mi yada ne derece etkili olur?
olmayabilir ama ben kendimi tatmin etmiş oluyorum ve cola turka dan uzak duruyorum:3D_NG (9)

TheGodfather
08.12.2005, 15:30
Yinede param Amerikaya gitmesin...Paramız şeriatçının eline geçicekde olsa ülkemizde dursun...Bu arada ben genede şeftali nektarı içerim :)

eerkan82
08.12.2005, 15:36
kendi sağlığını düşünen birisi zaten içmez,
bir tabağın içine koyduğum etin üzerine kola koydum ve et bem beyaz oldu
sanki böyle etin içi kaynıyordu
ben pek sevmem kimseyede tavsiye etmem.

saygılar.....

mercan
08.12.2005, 17:00
heheheheh anladım sevgili mercan...Benimde aklıma hep o uzaylı karısı geliyo..Ya bir resmini görmüştüm Emine erdoğanın türbanlı tam uzaylı gibiydi ya...:))
Ya bu Tayyeap yakında içki yasağı uyguladığı yerlerde Cola Turka içilmesini zorunlu hale getirmesin.. :5:

heheh ilahi sennn:)) uzaylı karısı demek :3D_NG: ilk kez böylesiinide duydum resmen koptum yaa :3D_NG (9)

Lamekan
08.12.2005, 18:10
Ben tayip kolasına turca adındaki şekerli içeceğinede hele son günler deki alt üst kimlik konuşmalarınada katılmıyorum...

Neden kimliğin birisi alt da kalıyorda birisi üste çıkarılmak isteniyorki.. Türk kimliği bizim ortak kimliğimiz niye demiyo ya da bizi birleştiren şey neden din dir diyo... Sözde kürt kimliğine açık kapı bırakıyor ama yinede arkada kalsın diyeugraşıyor..

Ben karısından da kendinden de iğreniyorum.. İstanbuldan gidince nursuz yüzünden kurtlduk dediydim adam ülkenin başına geçti ii mi :)))

skandinava
11.12.2005, 13:36
valla coca cola yı pek seviyorum diyemem ama ara sıra içerim.yukarıdaki bilgiler ise beni çok şaşırttı.bilemiyorum eğer mercanın dediği gibiyse yani muhammed ve mekkeyi ortadan kaldırma düşüncesi taşıyorsa bunan sonrada içmem sanırım.

mercan
11.12.2005, 16:38
valla coca cola yı pek seviyorum diyemem ama ara sıra içerim.yukarıdaki bilgiler ise beni çok şaşırttı.bilemiyorum eğer mercanın dediği gibiyse yani muhammed ve mekkeyi ortadan kaldırma düşüncesi taşıyorsa bunan sonrada içmem sanırım.

heyy yanlış anlaşılmasın o benim düşüncem değil
sadece böyle bişey duydum doğruluk payı olabilirmi .... en iyi burdaki arkadaşlarımın fikirlerine güvene bilirim diye buraya yazdım okadar:)

erayY
10.03.2006, 00:31
arkadaslar hz.muhammed ile ilgili olan kısımları gereksiz buluyorum zannetmiyorumki öyle birşey olsun ben konuya geleyim; coca colanın ilk çıktığı zamanlarda reklamı 'mucize içecek' şeklindedir bunun sebebi ise cola nın temel etken maddesi olarak coca bitkisinin kullanılmasıdır bilindiği üzere coca bitkisi kokain in hammaddesidir 1930 lu yıllarda kokain in amerikada yasaklanmasıyla birlikte temel madde coca çıkarılmış yerine Kafein konmuş ama adı kalmıştır(coca cola).

Kolera
10.03.2006, 00:45
bir ara lemanda okumustum temmuz ayi gelirlerini israil donanmasina bagisladigi yaziyordu. valla ben coca cola icmiyorum fanta da

Caf€Ri
17.03.2006, 19:51
Coco -Cola benim için sadece bir içecek. Yukarıdaki kavramlarla adapte olabilmesi içinde tekel olması gerekir. Alternatifleri mevcut olduğunda.

Hiçbiri.

manifesto
17.03.2006, 20:14
Neymiş bu içecekler be kan savaş vahşet ne yapıyormuşuz biz.
Kimi Cola Turka içmez sebep siyasal kimi Coca Cola sebep gene siyasal
İçeceklerin siyasallaşması bu olsa gerek
Siyasal İçeceklerin Çöküşü Olever Stone bu kitabı kaleme almalı artık

DersimVatan
17.03.2006, 21:10
siyah bi su :):):)

Sema
17.03.2006, 23:13
Coca-cola denince aklıma pekde iyi şeyler gelmiyor açıkcası, öncelikle kendi sağlığımız için çok zararlı, diğer yandanda gelirinin büyük bir kısmını savaşlar için kullanıyorlarmış (yardım). Yani her açıdan kötü ama ne yazıkki içiyoruz. Bende ayda bir içiyorum, oysa içmemek için defalarca karar vermiştim

yener
18.03.2006, 03:00
Kolayı eskiden çok içerdim özellikle yazın günde içtiğim kola 2 lt yi bulurdu ama şimdi artık içmiyorum. Çünkü karaciğer üzerinde olumsuz etkileri olduğunu biliyorum.
İnsan vücudunun normal olarak günde 2 lt su alması gerekiyor.Biz napıyoruz özellikle yazın susadığımızda dayan gitsin buz gibi kolaya . Dolayısıyla vücuda su yerine ne olduğu belirsiz bi sıvı gönderiyoruz. Buda karaciğer fonksiyonlarını etkiliyor.Karaciğer vücuttaki mikropların temizlenmesini sağlarken bunu su ile yapmaktadır.Bu yüzden Kolayı mümkün olduğu kadar en aza indirmek gerek. Cola yerine su içmeye dikkat etmeliyiz.Giden sağlık kolay kolay yerine gelmiyor arkadaşlar...

Bol sulu günler...

srdr_ist
18.03.2006, 03:20
Ben arkadaşın yalancısıyım
1. meyan kökünden yapıldığı(bunuda farelerin çok sevdiğini bazen sökülürken hepsi birden hop)
2. Deniz suyundan yapıldığı vede direkt
Neyse ben hala içiyorum :) ne bilim nerden çıkardınız boyle konuyu

halitseyfi
18.03.2006, 22:55
coca cola = ABD= sömürü,kan şiddet,ölüm vs..... vs vs

elazıgsünköyü
18.03.2006, 22:57
ona bakarsanız kristal kolada aynı ne farkı varki

manifesto
18.03.2006, 23:00
ona bakarsanız kristal kolada aynı ne farkı varki

Kristal Kola ne yaptı onun şuçu neymiş.
Bundan sonra içtiklerime çok dikkat edicem sanırım farkında olmadan nelere ortak oluyormuşuz.

İş o ürünleri piyasaya süren sakıncalı zihniyet onları içmek içmemek meselesi değil zaten bir ürününü içmesen başka ürününü yiyiyorsun dolayısıyla pek kaçış yok.

şavolanlı
19.03.2006, 01:06
caco cola amerikan israil sermayesidir buraya akan her para filistinde birer kurşun olrak geri dönüyo artı zararlı bir içecek içinde kafein(uyuşturucu)bagımlılık yapan bir madde var.vede büyük bir tekel haline gelip dünyanın her yerinde kartelleşmektedir.

MetinK
23.03.2006, 02:48
En güzeli cola icmeyin.Ayran icin

Hüseyin69
23.03.2006, 03:57
ben evde o tür icecekleri bulundurmuyorum
ama sokakta bos sise pet iadeli gibi icecek kutularini buldugum zaman biriktiririm her hafta bir sigara alirim:3: :36_1_55:
nasil ama iyi fikir dimi

MetinK
23.03.2006, 04:39
ben evde o tür icecekleri bulundurmuyorum
ama sokakta bos sise pet iadeli gibi icecek kutularini buldugum zaman biriktiririm her hafta bir sigara alirim:3: :36_1_55:
nasil ama iyi fikir dimi

valla fikrin güzelde Canerzincan nikotini koffeine tercih etmene bir anlam veremedim.neyse bir sigara verde ben bu mesaji okumamis olayim...:)

elifelif
27.06.2006, 15:46
coca cola nın vücuda zararları şöyle bir yana dursun bu içeceği her gördüğümde aklıma direk savaş,kan ve ölüm geliyor..benm düşünceme göre coca cola bir savaş sponsorudur!

tamerx
28.07.2006, 21:30
benim ilk aklima gelen:
seker ve igrenc bir tat.

maliye85
28.07.2006, 23:13
coca cola denince kan savaş ve ölüm akla gelebilir ancak kendimize baktığımızda kanın savaşın ve ölümlerin ne kadar önüne geçebiliyoruz bu içeceğin tüketimini durdurarak?cevabın pek de iç açıcıcı olacağını zannetmiyorum zanneden varsa birkez daha açıp buzdolaplarına baksınlar

deniz_1905
29.07.2006, 15:08
israil yahudi zulüm

kemalevi
29.07.2006, 15:13
coca cola işte budurhttp://img152.imageshack.us/img152/4259/cola3sy19zfbp6.gif (http://imageshack.us)

tuncerbio
29.07.2006, 16:17
Neden kimliğin birisi alt da kalıyorda birisi üste çıkarılmak isteniyorki.. Türk kimliği bizim ortak kimliğimiz niye demiyo ya da bizi birleştiren şey neden din dir diyo... Sözde kürt kimliğine açık kapı bırakıyor ama yinede arkada kalsın diyeugraşıyor..

1980 AFC sorumlusu kenan evrende darbe sonrası halkın içinden çıkacak tepkileri azaltmak adına islam-din olgusunun kullanılması gerektiğini savunmuştu Can Dündar ın 12 eylül belgeselinde evrenin kendi kabul ettiği bir gerçek...........

Yine Avrupada din birçok dönemde birleştirici unsur olarak kullanıldı (haçlı ordusu-ingiliz fransız savaşının sona erdirilmesi...)

Açık olarak görülen şey katı dini anlayışalar insanlığın önüne sürülmüş ciddi bir engeldir ve temel sorun bunun aşılmasında yatıyor......

Din,dil,renk,....ayrımı gözetmeyen sınıfsız bir toplum için .........................

ZülfüKakul
30.07.2006, 12:21
Coca Cola?????

güzel bi soru.. aslında biz arkadaşlarla kendi aramızda kaka_cola deriz...:D:D:D

ben artık cola içmiyorum ne mantığı var anlamış değilim.. içinden ne olduğunu bilmediğimiz bişeyi içiyoruz kola özü kardeşim kola özü de ne yani...

Size Yılmaz Erdoğan'ın bu konudaki bi hikayesini kısaca yazayım... (cebimde kelimeler oyunundan)

"Her kış Ankara'dayım okul yüzünden, her yaz Hakkari'deyin ailevi nedenlerden...

Ve bu gidiş gelişlerdede oyuncu olmak zorundaydım...

Mesela kola benim için bi ızdırap kaynağı olmuştur.. Çünkü Ankara'da vardı Hakkari'de yoktu...

Ben bi ara bunu unuttum ve arkadaşların arasında dedimki öfff be çok sıcak oldu bi kola olsaydıda içseydik

la kola nedir(arkadaşları)

hadi gelde anlat, arkadaşlarım anlayamayacağı için hepsi benden daha zeki çocuklardı ama kola bilmeyene anlatılır tutarlı bişey değilki:D

vallahi siyahtir, köpüğü var köpüğü beyazdır,içiyorsun şekeri var fakat yakıyor

tabi ben böyle salak salak konuşunca arkadaşlarım çok mantıklı bi soru sordular

ula oğlum manyakmısın madem yakıyor niye içiyorsun

ben bu soruya güzel bi cevap bulmuştum o zaman
işte arkadaşlar amerikan emperyalizmi buna deniyor

ama benim bu fiyakalı cevabım o zaman alkış almamıştı ve beni bütün yaz alay konusu olmaktan kurtarmamıştı....

ne zaman bi arkadaş yanıma gelse
öfff çok sıcak oldu acı bişey olsada içsek yılo neydi o kokamıydı "

umarım beğenmişsinizdir arkadaşlar..

can85
30.07.2006, 12:58
beğendik kral özlem ... :D

coca kola diyince akıma ilk serinlemek için içtiğim içecek geliyor..severim kolayı ne yalan söyleyeceğim..

birde yazısı aklıma geliyor ters çevirip okuduğumuzda mekke ve MUHAMMED E hayır yazısı çıkıyormuş....

Alevimen
30.07.2006, 13:02
yıllar önce başımdan geçen olay:
marketten 2 veya 3 şişe coca-cola alıp eve doğru yola çıktım, marketten çıkar çıkmaz beni biri takip ettiğini fark ettim ve bana 'dursana' diyordu elle işaretler yapıyordu. ben 12-13 yaşlarındaydım, hızlı yürümeye başladım ama kadın beni yakaladı ve 'coca-cola aldın değil mi?' diye sordu, şok ve heyecanlı biçimde 'evet' dedim sonra kadın çantasını açtı ve bana coca-cola anahtarlık, açacak ve jeton verdi artı coca-cola aldığıma dair teşekkür etti :D
Başıma ilk kez böyle bişey geldiği için epey şaşırdım ve kadını izledim, coca-cola arabasına bindi ve gitti.
Dün ise McDonalds'da coca-cola ısmarladım bana coca-cola bardağı hediye etti kasadaki kadın :D
Ama ben genelde light içiyorum (diğeri çok şekerli) ve evde daima bulunduruyorum arada içmek reklamlarda söylediği gibi ferahlatıcı :)

gotyak
31.07.2006, 13:10
yok arkadsım sizlerde yavas yavas bencilce düşünmeeye balamısnız ya biraz geniş düşün bırakın su coca coal bu ne diye olanı biliyorsunuz daha niye siyaset yapıyorsunuz kii

sertur
31.07.2006, 14:28
yıllar önce başımdan geçen olay:
marketten 2 veya 3 şişe coca-cola alıp eve doğru yola çıktım, marketten çıkar çıkmaz beni biri takip ettiğini fark ettim ve bana 'dursana' diyordu elle işaretler yapıyordu. ben 12-13 yaşlarındaydım, hızlı yürümeye başladım ama kadın beni yakaladı ve 'coca-cola aldın değil mi?' diye sordu, şok ve heyecanlı biçimde 'evet' dedim sonra kadın çantasını açtı ve bana coca-cola anahtarlık, açacak ve jeton verdi artı coca-cola aldığıma dair teşekkür etti :D
Başıma ilk kez böyle bişey geldiği için epey şaşırdım ve kadını izledim, coca-cola arabasına bindi ve gitti.
Dün ise McDonalds'da coca-cola ısmarladım bana coca-cola bardağı hediye etti kasadaki kadın :D
Ama ben genelde light içiyorum (diğeri çok şekerli) ve evde daima bulunduruyorum arada içmek reklamlarda söylediği gibi ferahlatıcı :)

evet sn Alevimen sizin anlattığınız promosyonlar fazlasıyla devam ediyor biz coca cola bayiisiyiz tişörtde tutun futbol topu bardak saat mp3 çala mini buzdolabı o kadar çok armağan veriyorlarki inanın aldığımız mal tutarını geçiyor bazan mesela ankarada en çok kola satan şirketlere 2007 doblo araç veriyor plazma tvlerde cabası kısacası kolanın tüketiciye sattırılması ve satılması için hiç bir masraftan kaçmıyorlar bazan kar ettiklerinden şüphe duyuyorum ben şahsen içmiyorum natural meyve suyunu tavsiye ederim

trabzonlu
31.07.2006, 14:32
asit ve serinlik

ender77
31.07.2006, 14:35
AT GÖZLÜKLERİ İLE BAKILIRSA SAVAŞ KANDA VS GÖRÜLEBİLİR.BEN O TERSTEN OKUNUNCA KABE YOK HZ MUHAMMED (S.A.V) YOK YAZISINA BAKTIM BİRŞEY GÖREMEDİM
.VALLA BENDE COCA COLA İÇMİYORUM VE AMERİKAN EMPERYELİMZMİNE HİZMET ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORRUM.AMA ADAMLAR YAPMIŞ TADI GÜZEL YAPCEK BİRŞEY YOK.FAZLA ABARTMAMAK LAZIM.BİRŞEYLER YAPMAK İSTEYEN SÜNNİ KARDEŞLERİMİZ VARSA BENCE EN MAKTIKLISI PARA GÖNDERMEK.ORDA BİR SAVAŞ VAR BURDA İSE İNSAN COCA COLA' YI TARTIŞIYOR. BENCE ANLAMSIZ.SADECE SİYASİ AMAÇLAR VAR....

degerli admindost yukaridaki seceneklerini bilerek ekleme yapmadim örnek makrettign ticaret ve isyeri ayni kategproye girer ben günümüz gencligin cola hakindaki görüsünü almak icin dört secenegin dördüde günümüzde cocalcolayi neden ictigimizi neden icmedigimiz ve neden cekimser kaldigimizi anlamak icin extra sectim ve anket benden yana süresizdir tabiki nahos bir durum olmadigi ve site yasadigi sürece böyle kalmasindan yanayim yinede siz degerli adminlere karsi kellemiz herzaman egiktir

saygilar sevgiler

CcEeMm
31.07.2006, 19:11
coca cola nın bunlarla hiçbir alakası yok

NiEvRoS_KaLiS
01.08.2006, 20:13
evet arkadaşlar. coco cola tüm gelirini israil ordusuna devrettiğini açıkladı sanrım haberiniz vardir. yani artık içtiğimiz her cola ve yediğimiz her nestle çikolata bizlere kurşun olarak geri dönecek.çokk yakında :((

deryaa
01.08.2006, 20:59
evet bana gelen bir e-maildede coca cola nın ters yansıması(aynaya) Arapça La Muhammed La Mekke yazıyormuş... Ya Muhammed yok, Mekke yok anlamındaymış...
Vallahi ben kendim meyan kökünden sonra cola içmiyorum. Ama Coca Cola firmasının tüm kazançlarını israile bağışladığını resmen açıklamış olmasından dolayı Coca Cola firmasına ait Loreal, Ariel, Nestle, Mc Donalds vb. ürünleride bireysel olarak kullanmama taraftarıyım...

Azrail
01.08.2006, 21:04
ben merak ediyorum bu arkadaslar COCA COLA içiyorlar mı, ama dürüst olalım,

05atasoy, AçelyaYıldız, Adi güzel Alim, Agucan, ahmetasrlan, ali ekber, Arguvan, azadirfan, barabar, baran 19, Barış^, BooZeR, Canan, canerzincan, cemalettin, Ceyhun, CeZaM, deniz_1905, dostlar, dukkha, ecus.bucus, elazıgsünköyü, elifelif, erdals, erdemli83, hadigari, halitseyfi, hilbirt, hsyn, huseyn, inanc, inancli, KaRTaL_58, kemalevi, Kolera, kızılbas_corum, Lamekan, libas, Lon_Caner, MeRaL58, Mirioglu, mlt1905, ozlemkral, pirimunzur, PirO_62, ruhsuz, SahHatayi, sakka, Sema, sertur, sibellester, sivana simyaci, soleylem, spartakus, Taner62, taygun4736, tazy19, thanatos, TheGodfather, thunderstorm, tokatlı_86, tuncerbio, ulalıgenç, ustaclu han, uygar78, uzak12, w2TR, Yakapınarlı, Yilmaz_Can, zack, zaza_alevi, şavolanlı

Hüseyin69
01.08.2006, 21:06
aslind akendimi öyle bir amerikan emperyalizmine kaptirmisizki cola verecegim iki örnekte basa bas gidiyor
marlboro ve sigara ürünler
levi s ve giyim ürünleri
örnekler uzar gider
neyse iyismi anketi kapatalim burayida amerikan karsitligi yaparsak valla CIA FBI canimiza okur

hilbirt
01.08.2006, 21:35

05atasoy, AçelyaYıldız, Adi güzel Alim, Agucan, ahmetasrlan, ali ekber, Arguvan, azadirfan, barabar, baran 19, Barış^, BooZeR, Canan, canerzincan, cemalettin, Ceyhun, CeZaM, deniz_1905, dostlar, dukkha, ecus.bucus, elazıgsünköyü, elifelif, erdals, erdemli83, hadigari, halitseyfi, hilbirt, hsyn, huseyn, inanc, inancli, KaRTaL_58, kemalevi, Kolera, kızılbas_corum, Lamekan, libas, Lon_Caner, MeRaL58, Mirioglu, mlt1905, ozlemkral, pirimunzur, PirO_62, ruhsuz, SahHatayi, sakka, Sema, sertur, sibellester, sivana simyaci, soleylem, spartakus, Taner62, taygun4736, tazy19, thanatos, TheGodfather, thunderstorm, tokatlı_86, tuncerbio, ulalıgenç, ustaclu han, uygar78, uzak12, w2TR, Yakapınarlı, Yilmaz_Can, zack, zaza_alevi, şavolanlı

sayın olgun, merakını gideriyim o zaman. kendi adıma söyleyim içiyordum ama bir hafta on gündür içmeme kararı aldım ve içmiyorum. Uzun bir zaman ve hatta başarabilirsem hiçbir zaman içmeyi düşünmüyorum. Sevgiler....

slush
01.08.2006, 21:47

Ben arkadaslarin dürüstlükle bu ankete oy verdigine inaniyorum.. Ne hikayeler duyuyoruz Coca Cola hakkinda aslinda pekte tercihim degildir Cola ama bir icecege bu kadar anlam yüklemesi ben bir rahatlama olarak duyuyorum hani su meshur soz varya bugun allah icin ne yaptin sorusuna.. bugun anti-emp. icin ne yaptin sorusuna,

Kredi kartimla alisveris yaptiktan sonra ( Visa, Mastercard, American Exp.) amerikan kokenli sirketlerdir, Levis kotumu cikartip dell marka bilgisayarimi actim Xp harika bir sistem ve canim sigara cekti marlboro sigarami yakip yaninda canim colada cekse cay ictim.. :p

ataki72
01.08.2006, 21:56
arkadaşlar sonuçta coca cola da pepsi cola da amerikan kökenli..
sonuçta bizler bunları tüketerek o insanlara para kazandırıyorsak bu parayı istedikleri yönde harcama hakları var. bize doğru yada yanlış gelir ama para onların. onlarda doğru bildikleri amaca hizmet ediyor. bizlerde burada bunun tartışmasını yapıyoruz.
bir zamanlar italya apo ya destek oldu diye birçok kimse italyan malını almamakla beraber aldıklarını yakanlar oldu ama sonuç.? şu anda en fazla ithalat neredeyse italyadan
benim halkım herşeyi unutur. hiç bişey olmamış gibi yapar. ben zaten amerikan malı kullanmamaya özen gösteririm
buyurun kimse cola içmesin nasıl olacak sa.....

Azrail
01.08.2006, 22:41
tepkiyi bu şekilde verme kararı almış bu Canlara saygı duyuyorum,

eeeeee haklılarda,

ben içiyorum, içerken coca cola'nın Türkiye temsilcilerinin ailelerini düşünüyorum, onlar kazansın,

cola turka'dan iyidir bence :) içilmiyo o zıkkım ne yapalım :)

Hüseyin69
01.08.2006, 22:44
nasilki sigara iciyoruz yahu alismisim birakamiyorum deriz ya colada onun gibi birsey nerden kafama esti bilmiyorum ama yaklasik iki senedir colanin bos siselerini bile evde bulundurmuyorum

Nesimi
01.08.2006, 23:07
İyi veya kötü şu an dünyada sağcısından solcusuna her kesimin tükkettiği başarılı bir ticari metadır.

Azrail
01.08.2006, 23:09
İyi veya kötü şu an dünyada sağcısından solcusuna her kesimin tükkettiği başarılı bir ticari metadır.güzel ve objektif yaklaşım , bencede öyle

bu arda canım kola cekti :)

ataki72
01.08.2006, 23:39
işte arkadaşlar direniş bu kadar herkes yine cola içmeye devam edecek. herkesin de kendine göre bahanesi var. şu kadarcık eyleme bile böyle yaklaşımlar var ve bizler halkımızdan büyük tepkiler bekliyoruz. amerika düşmanlığı herkesin dilinde ama amerikanın umrunda bile değil. çünkü onlar bizi bizden iyi tanıyor. halkımızın onlara hiçbirzaman sırtını dönmeyeceğini bizden iyi biliyor. ve yazık olmuş diyorum bu uğurda şehit olanlara ................
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
bir cola yüzündenmi demeyin sakın. cola sadece küçük bir örneği olayların

eylüleren
01.08.2006, 23:50
geçende arkadaşımla konuşuyordum cola almayın alacaksanız cola turka alın cocalaya giden para israile gidiyor dedi.bende dedimki sırf bu yeterli mi sence cola almamakla israile engel olunabilinir mi? hayır bunun için ilk etapta arapların kendi aralarında birlik olması gerekir.zaten bu olduktan sonra israil birşey yapamaz.(yanısıra ben zaten cola içmeyi sevmem)

Zahir
02.08.2006, 10:25
hayır bunun için ilk etapta arapların kendi aralarında birlik olması gerekir.zaten bu olduktan sonra israil birşey yapamaz.

Allahın dilemediğini siz diliyorsunuz... :no:

Onlar için birlik bu evrende hiç olmayacak şey...

Azrail
02.08.2006, 12:26
geçende arkadaşımla konuşuyordum cola almayın alacaksanız cola turka alın cocalaya giden para israile gidiyor dedi.bende dedimki sırf bu yeterli mi sence cola almamakla israile engel olunabilinir mi? hayır bunun için ilk etapta arapların kendi aralarında birlik olması gerekir.zaten bu olduktan sonra israil birşey yapamaz.(yanısıra ben zaten cola içmeyi sevmem)sorsana o arkadasına cola turka'nın parası nereye gidiyormus :garibbak:

eylüleren
04.08.2006, 16:03
Allahın dilemediğini siz diliyorsunuz... :no:

Onlar için birlik bu evrende hiç olmayacak şey...

öylese söylenecek tek bir şey var ezilmeye acı çekmeye ABD'nin boyunduruğu altında yaşamaya mahkumlar......
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
sorsana o arkadasına cola turka'nın parası nereye gidiyormus :garibbak:

biz bu konuyu onunla çok tartışık oda paranın nereye gittiğini biliyor.ama değişen birşey yok hala cola turka içiyor.amerika kazanacağına bizimkiler kazansın diyor.ben ona bu kolanın tadı çok kötü seni kandırıyorlar diye kaç kere söyledim.......

faryo
04.08.2006, 16:19
Çok sevmeme ramen 3 aydır hiçbir şekilde kola ve diğer israil ürünlerini almıyorum.En azından abd ve israile olan tepkimi böyle gösteriyorum.

http://img216.imageshack.us/img216/3345/boykot2eb3.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/2330/boykot4tq8.jpg

http://img216.imageshack.us/img216/1527/boycottisraelanimey3.gif

zafergngr
04.08.2006, 20:46
ya ne cola turkaya ne coca colaya para vermem biri fetullaha diğeri amerikaya gidio o yüzden kola içmiyorum meyve suyu :DD

arslankılıç
04.08.2006, 21:41
coco-cola amerika patentli olan yahidilere ait bir markadır
veni-vini-vici
geldim gördüm-yendim diyen israil sloğanı tıpkı marlbora gibi....

ilknur_23
31.08.2006, 20:06
coca cola hakkında bir çok faraziyeler söyleniyor.asıl olan bu markanın amerikan ürünü olması amerikanın israili bu markalar ile finansman etmesi ve şuan israillin yaşattığı felaketler...
sadece coca cola degil tabiki daha bir çok türkiye pazarında lider markalar bu finansmanın kaynağı malasef..

Guleycan
24.10.2006, 01:09
yilmaz erdoganin cebimdeki kelimeler adli tiyatrosunda izlemistim coco cola hakinda siyah ama köpugu beyaz tali ama icince icini yakiyor gibi birseydi sanirim cok gulmustum bana coca kola emperyalizmi hatirlatiyor bu secenk yoktu burdan yazayim dedim

ONU®
24.10.2006, 18:21
Bırakalım Coca cola'yı,kola zaten zararlı bir içecektir.Ses tellerine önemli derecede hasar verir,özellikle aç karnına içildiğindeyse midede ülsere kadar gidebilecek ciddi tahribata yol açar.

ZülfüKakul
24.10.2006, 18:24

İçmiyorum...

özgürf
24.10.2006, 18:34
ben listede yokum ama içince baş ağrısı yapıyo o yüzden içmemeye özen gösteriyorum

erkut ziya
24.10.2006, 20:26
Sadece bir içecek....

by@oktay
29.10.2006, 05:57
o degil adamlar yok caca cola içemyin falan filan yav hem içiyorlar hemde millete diyorlar içmeyin ben bu isten bise anlamadım ben içiyorum yalan yok amerikayı destekledigmden degil caca colada turk insanlarıda ekmek yiyor bunuda unutmayın onlarında emegi var kimseyi yani ilgilendirmez içip yada içememek

ErDaL24
29.10.2006, 16:42
Cinayet
Ortadogu
Cellat
Anti özgürlük

Calori
Obez
Cinnet
Aynaya bakamama
Luzumsuz
Anti saglık
hhehehhee

Nesimi
29.10.2006, 16:46
Mekke cola, China Cola, Küba cola, Cola Turka. :)

Pek sevilen bir içecek. Kim ne derse desin insanlar tercih ediyor kendine özgü bir tadı var,

brestık
07.11.2006, 15:09
coca cola bağımlılığın en masum ve en açık göstergesi. Ve gerçekten savaş ve kanı görüyorum onda masumların ölümüne sebep olan savaşların cinayetlerin en büyük yatırımcılarından sadece biri

mercan
07.11.2006, 16:48
bencede coca cola bağımlılıkdırr
en azından ben bağlandım kaldımm bi türlü bırakamıyorummm. :olmadi ne koymuşlar içine yaa bu beni böle bağladıı heheh avrupa yakasının burhanı geldi aklımaa
bu ne kokiii kiiii ??? buuuuu neeeee :D

CcEeMm
13.11.2006, 20:50
bi yerde okumuştum sizinle paylaşayım

Değişik ülkelerden gelmiş insanlar; masaya oturup birer cola ısmarlar...
Colalar gelince bakarlar ki, bardaklarında bir sinek var;
İsveçli; aynı bardakta yeni cola getirilmesini ister...
İngiliz; yeni bardakta yeni cola ister...
Finlandiyalı; sineği bardaktan alır ve colayı içer...
Rus; colayı sinekle içer...
Çinli; sineği yer fakat colayı içmez...
Yahudi; sineği yakalar ve Çinli'ye satar...
Yunanlı; colanın 2/3 'ünü içer ve yeni cola ister...
Norveçli; sineği yakalar ve yem olarak kullanarak balığa çıkar...
İrlandalı; sineği ezerek colaya karıştırır ve İngiliz'e satar...
Amerikalı; lokantaya tazminat davası açar ve 65 milyon dolar tazminat talep eder...
TÜRK; başka gören yoksa sesini çıkarmaz, varsa da olayı şiddetle kınar...

rewhat
15.11.2006, 12:20
filistinli bir elci ictigim her kola ulkemde cocuklara sikilan kursunlara maddi kaynak oluyor demişti. cok etkilendim.
komplo teorilerini hic sevmem ama israile acik destek verildigine dair bir haber okumustum.(yaniliyor olabilirim)
gecenlerde yine bir haber de hindistan hukumeti coca cola nin ve pepsi cola nin satisini durdurmustu. icinde cok fazla sagliga zararli madde bulundurdugu icin ve de eger bu kuruluslar bu urunleri ve icinde ki maddeleri aciklamazlarsa (nasil yaptiklarini ya da formulerini) satisa izn vermeyeceklerini beyan etmislerdi. ne ictigini herkesin bilmeye hakki var degil mi?

birde yine bir komplo teorisi ve de midenizi bulandirmak istemem ama cola nin ana maddesi olan kokanin islenmesi bitkilerin icinde bulunan fareler birlikte gerceklestigini duymustum.

sunam
15.11.2006, 12:38
Rusya'da bir bayan Coca Cola'nın kronik bağımlılık yaptığı gerekçesi ile açtığı davada haklı bulundu ve Amerikan firması tazminata mahkum edildi.
Rus bayan Natalia Koshuba, mide ve bağırsaklarında rahatsızlık hissetmesinin ardından hastaneye kaldırılmış, doktorlar da rahatsızlığının gazlı içeceklerden kaynaklandığı teşhisini koymuşlardı. Tedavisi için yaklaşık 200 dolar harcayan Koshuba, Coca Cola'yı mahkemeye vermişti.
Natalia Koshuba, Coca Cola firmasının kapakların getirilmesi karşılığında ücretsiz yeni ürünlerin verilmesi ile ilgili reklamlardan etkilendiğini belirterek, "Kapak toplama reklamlarından sonra her gün daha fazla tüketmeye başladım. Son beş yıldan bu yana günde 2-3 litre Coca Cola tüketiyorum. Bağımlılık yapan bu durum mide ve bağırsaklarımda da ciddi rahatsızlıklara neden oldu." dedi.
Koshuba'nın avukatı, mahkemede müvekkilinin alkol alışkanlığı olmadığını, bunun doktor raporu ile de tespit edildiğini belirterek sağlık sorununun tek nedeninin daha fazla Coca Cola içmek olduğunu savundu. Mahkeme de Amerikan şirketini suçlu bularak Koshuba'nın sağlık masraflarını karşılamaya mahkum etti.
Coca Cola'yı 200 dolar tazminat ödemeye mahkum eden mahkemenin kararı Avrupa'da benzer kararlara göre çok düşük bulundu.
Bunun yanı sıra Koshuba, Amerikan içecek firması hakkında yeni bir dava daha açmaya hazırlanıyor. Psikolojik olarak da ciddi zarar gördüğünü savunan Rus bayan Coca Cola'dan 3 milyon ruble istiyor
http://www.milliyet.com.tr/2006/11/15/son/soneko04.asp

er@y
15.11.2006, 13:33
arkadaşlar nekadarda burda tartışsak sonuçta yapacak fazla bişey yok coca cola ile olan arkadaşlığım uzun bi zaman dayanır ama son zamanlarda 2002 yılından beri doğru düzgün içmiyorum askerde olduğum dönemde ise sadece 1 bardak içtim ha içmiyomuyum arada çok nadiren. gidip almam anca başkası alıcak 1 bardak içerim fazlası zaten içemiyorum bize özgü içeceğimiz ayran var veya meyve suyu kola kadar ferahlatıcı olmaya bilir ama faydalı...

volkan gedik
27.01.2007, 00:07
coca cola ABD devletının sımgesı halınde bır sömürüdür bence..

dus_sokagi
27.01.2007, 01:35
sanirim butun arkadaslar dogru soyluyo yani;cola herkesin sevdiyi icecek,amerikanin simgesi,dagimlilik yaratiyo,gelirinin yude kirk i israil savunmasina gidiyo.tabi yalniz cola deyil mc danilds,nescafe hani cocuklarimiza bolca yedirdiyimiz danino varya onun bile karinin bi kismi israil ve amerikaya gidiyo ama la muhammed la mekke diye bisey yok burda (suudi arabistan) yani bazi kisilere sorduk ve oyle bisey yok oyle bi soylenti cikti sirf propaganda.bence kullanilmasi gereken bi icecek gerci dunya uzerinde amerikanin yararlanmadigi bi urun kalmadi diye dusunyorum

izmir_35
16.08.2007, 13:09
tadını hiç sevmediğim bir içecek hiç içmem içmeyide düşünmüyorum en güzeli meyve suyu

ONU®
16.08.2007, 13:39
Ülser,gastrit demek. :)

shahrud
16.08.2007, 14:31
Hic aramam, hemen hemen hic de icmem. Onun yerine guzel bir fincan cay veya kahve icmeyi tercih ederim.

Labrys
16.08.2007, 14:31
bi içeceğin bu kadar üstüne gidilmemeli bence, içmeyin o zaman arkadaşlar...
hem ne güzel demiş adam;

çalkala ahmet çalkalaaa!
çalkala ayşe çalkalaaaa! (doğal serinlik ayran en güzeli) :)

ONU®
16.08.2007, 14:52
Zaten doğru dürüst içtiğim yok.Bazen çok fazla yiyip tıkandığım zaman içerim.O zaman iyi geliyor.

Zaten güzelim ayran dururken o da ne ola ki? :)

AristocraT
08.03.2008, 22:39
Amerikan askerine destektir.

Alevi_Semih
27.03.2008, 14:44
Ben size cocacolanın gerçek yüzünü anlatan bir yazıyı buraya yazmak isterdim ama iğrendiğim için sildim.Aklımda kalan tek şey var oda şu:kaktüs bitkisinde yetişen bir böcek varmış onu ezdiğimiz zaman cocacola renginde bir sıvı çıkıyormuş işte cocacolanın ana maddeside buymuş.Öle yazıyordu daha bir sürü şey vardıda aklımda kalan tk şey bu bulursam buraya koyucam onu.

hayatt
27.03.2008, 17:38
[B]coca cola deyince aklıma böcekler geli çünkü bugün izledim bir slaytta kolanın yapılışını gösteriyodu görünce artık asla kola içmemeye kara verdim kolalar aslında bir böcekten yspılıyormuş bu böceğin suyunda elde ediliyormuş ve dah bir sürü şey ama bu bilgiyi çogu yerden duysamda tam olarak kesin bir şey yok]

Zemheri*
27.03.2008, 18:56
güzel bir içecektir 330 ml. si vardır 1 litresi vardır 2.5 litresi vardır severek tüketiriz.Amerika malıdır uzak dururum gibi bir fikrim yoktur çünkü şuan Türkiyede'ki içtiğimiz suyu geçtim(Nestle ve Aquafanıa su:) )soluduğumuz hava bile made in usa o yüzden bu konu hakkında nötr bir yaklaşım içindeyim.

oylum
27.03.2008, 19:09
valla bende meyan kökünden yapıldığını ve kökleri sökerken arada farelerin de içeriğine katıldığı yönünde birşeyler duymuştum.doğruluk payı varsa sanırım içmemeyi tercih ederim.

funky caner
27.03.2008, 19:56
:sweatdrop:sweatdrop:sweatdrop:sweatdrop:sweatdrop BIRRRRRRRRRRRR:thumbup1::thumbup1: