Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikayi Haraca Bağlamişiz!

hasanerdogan
07.12.2005, 23:34
Yıl 2005 ..Türkiye cumhuriyetini ABD ye köle yapanlar biraz utanırlar inşallah http://graphics.hotmail.com/i.p.emsad.gif

ABD’yi dize getiren Osmanlı İmparatorluğu...
--------------------------------------------------------------------------------

Yıl, 1783... Avrupa standartlarina göre mütevazi da olsa, yeni bir
denizci devlet olan ABD, denizlerde tek basina bayrak gezdirmeye basladı...
Daha 25 Temmuz 1785’te, Atlantik’te Cadiz aciklarinda, bu yeni bayragi
tasiyan ilk gemi Cezayir aciklarinda Osmanli gemileri tarafindan ele
geçirildi. Bu gemi, Boston limanina bagli, Kaptan Isaak Stevens’in
idaresindeki Maria idi.
Arkasindan, Philadelphia limanina bagli, Kaptan O’Brien’in Dauphin’i de
ayni akibete ugradi. 1793 Ekim ve Kasim aylarinda 11 ABD gemisi daha
Osmanlilarin eline geçti...
Kongre, 27 Mart 1794 yilinda, Osmanli denizcilerine karsi koyacak gucte
savas gemileri insa edilmesi veya satin alinmasi icin, Baskan George
Washington’a 700.000 altina yakin harcama yetkisi verdi.
Osmanlilarin olusturdugu deniz tehdidi sayesinde, ABD donanmasının
temelleri atiliyordu. 5 Eylül 1795’te ABD bu tehdide karsi bir anlasma
yapmayi kabul etti. Bu anlasmaya gore ABD, Cezayir’deki esirlerin iadesi ve
gerek Atlantik’de, gerekse Akdeniz’de ABD sancagi tasiyan hicbir tekneye
dokunulmamasi karsiliginda, 642.000 altin ve yilda 12.000 Osmanli altini
(216.000 dolar)ödeyecekti.
Dili Türkce olan ve 22 maddeden oluşan anlaşmaya, Baskan George Washington
ve Cezayir Beylerbeyi Hasan Dayi imza koydular...
Boylece ABD yillik vergiye baglanmis oldu. Bu, ABD’nin iki asrı aşkın
tarihinde, yabancı bir dille imzalanan tek anlaşma olduğu gibi, yabancı bir
devlete vergi ödemeyi kabul eden tek Amerikan belgesidir...
iste;
ABD tarihinde kendi dilinde olmayan tek uluslararasi anlasma Turkçe’dir ve
ABD tarihinde vergi vermeyi kabul ettigi tek ülke Osmanli
Imparatorluğudur....
ABD baskani Corc wasington Efendi Osmanli imparatoru tarafindan muhatap
gorülmemiş ve anlaşma Cezayir beylerbeyi tarafindan imzalanmistir.
buda ispatı ; orjinal metin ingilizce

Ceyhun
08.12.2005, 00:20
Eeeee? Yav bu Osmanlı şöyle aslandı, Osmanlı böyle kaplandı hikayeleri de iyice bayatladı artık. Bir de Osmanlı rönesansı başlatmıştır, heykel sanatının gelişimine şu katkısı olmuştur, bilimsel keşifler için şöyle önemli bir yeri vardır, dünyanın modernleşmesine şöyle katkıda bulunmuştur diye bir övünç aracı bulamaz mı insan? Amerikayi haraca bağlamış, Fransa'yı kılıçtan geçirmiş, 40 bin Alevi katletmiş diye mi övünelecek hep? Sene bilmem kaçta kimsenin sallamadığı Amerika'dan iki kuruş aldı diye nasıl bir anlam çıkarılması gerekiyor? Vay be! Amerika'yı haraca bağlamışız. Hem biz kimiz. Osmanlı değiliz biz. Osmanlı'yla benim bir alakam yok.

tunc2
08.12.2005, 00:39
Dostum bundan bence utnamaliyiz ne kadar osmanli olmasakta bizde bu ülkedeydik yasananlar bizide ilgilendirir o zamanin ABD'si bizdik yani asdigimiz asdik kesdigimiz kesdik eeee nerde kaldi alevilik felsefesi incinsen bile incitme o yüzden bu gibi olaylar tamamen bizim felsefemize ters yani barbarlarin barbari olan bir milletten gelmis olmamiz bunu savunacagimiz anlamina gelmez bu utanilcak bisey bence osmanli tarihine bakarsan insanlik adina hic birsey yok savastan baska ( no war )

Lamekan
08.12.2005, 02:21
Sonuç nedir...

Imf den aldıgımız borçları ödeyemez durumda değilmiyiz yoksa... Bence de osmanlı kan ve vahşetten başka birşey değildirrr...

izmirksk
08.12.2005, 12:20
nefes aldığımız şu an önemlidir
yani bende çok okuyorum buna benzer şeyleri yok efendim bilimi bizden almışlar, biz şöyle idik ,böyle idik.......
o günler çok gerilerde kalmış.
şimdiki durum nedir?
sadece oturup tarihlemi avunacağız

hasanerdogan
08.12.2005, 17:03
Arkadaşlar
Ben zaten Osamanlı'nın yaptıklarının doğruluğunu ya da yanlışlığını vurgulamak için yazmadım.Nerden nereye gelmişiz ya da nerden nereye gelmişler onu belirtmek için yazdım.Şu andaki süper güçler farklı şeyler mi yapıyorlar?Hepinize saygılar

türküdostu
26.05.2006, 19:10
Dostum bundan bence utnamaliyiz ne kadar osmanli olmasakta bizde bu ülkedeydik yasananlar bizide ilgilendirir o zamanin ABD'si bizdik yani asdigimiz asdik kesdigimiz kesdik eeee nerde kaldi alevilik felsefesi incinsen bile incitme o yüzden bu gibi olaylar tamamen bizim felsefemize ters yani barbarlarin barbari olan bir milletten gelmis olmamiz bunu savunacagimiz anlamina gelmez bu utanilcak bisey bence osmanli tarihine bakarsan insanlik adina hic birsey yok savastan baska ( no war )
arkadaş doğru söylüyor .bundan utanmalıyız.amerikanın şimdi yaptığını biz yıllar önce yapmışız . bu marifet değil. ayrıca geleceğe ve şimdiye bakmak lazım. bunlar olmuş bitmiştir.

manifesto
26.05.2006, 19:29
Eeeee? Yav bu Osmanlı şöyle aslandı, Osmanlı böyle kaplandı hikayeleri de iyice bayatladı artık
:) niye bu tarihi manzara seni neden rahatsız etti şimdi onu anlayamadım ben?
Kötü mü yapmışlar adamlar:)
zamanin ABD'si bizdik yani asdigimiz asdik kesdigimiz kesdik
Mesela? Yani ABD ile Osmanlıyı nasıl bir yaptınız anlamış değilim?
500 yıl kaldığımız balkanları ne çabuk unuttun
ABD 5 yıl kalamıyor ırakda , yani sizde bu Osmanlı düşmanlığının temelindeki düşünceyi bir türlü anlayamadım??? Samimi söylüyorum..Yani yavuzun bahsedilen hadiselerini ele alırsak yavuzu belki eleştirebiliriz ama Osmanlıdan nefreti anlayamıyorum doğrusu?
arkadaş doğru söylüyor .bundan utanmalıyız.amerikanın şimdi yaptığını biz yıllar önce yapmışız
:) Sen bir alevi olarak utanabilirsin ama bu millet utanmıyor onlarla gurur duyuyor farketti isen.
Onlar bizim geçmişimiz selçukluda osmanlıda hatalarıda olsalar onlar 20.yy emperyalistlere dur diyen tek millet olmuşdur.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
nefes aldığımız şu an önemlidir
yani bende çok okuyorum buna benzer şeyleri yok efendim bilimi bizden almışlar, biz şöyle idik ,böyle idik.......
o günler çok gerilerde kalmış.
şimdiki durum nedir?
sadece oturup tarihlemi avunacağız
Bu değil ama tarih yol gösterir sövüp sayılması gereken bir hadise değildir
Tarihle avunanlar zaten yol alamaz ama bu belki şimdi Bizden Adam olmaz diyenlere bir cevap olabilir