Orijinalini görmek için tıklayınız : Tkp Yİne TÜrk Kaldi!
SivanA SimyacI 24.01.2007, 11:17 TKP KATILMIYOR
''Hrant Dink’in cenaze töreninin AB’cilerin şovuna dönüştürülmesine Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) tepki geldi. 19 Ocak’ta Taksim’de yapılan eyleme yoğun bir katılım gösteren TKP, dünkü açıklamasında Dink’in cenaze törenine katılmayacağını bildirdi.''
Internet Gazetesi Sol'un haberini okuduğumda şaşırdım ve çok özüldüm. Ben neler kaçırdım bilmiyorum, ama bildiğim birşey TKP'nin artık enternasyonalist solun yörüngesinden çıktığıdır.
Şimdi çok iyi anlıyorum ki, ne atılan radıkal sloganlar yerine oturuyor... ne de sınıfsız ve sınırsız bir gelecek.... Eğer insan burnunun dibindeki sınırları aşamıyorsa, milli sınırları nasıl aşabilsin! Yazık, yazık ve bir daha yazık! Kimlerin arkasına takılarak yeni bir gelecek, 'milli' bir gelecek için şavaşıyoruz!
Kemalizm, kendisine koministim diyen özellikle 'yeni' koministlerimiz de hala belirleyici ve hala güçlü..., onların politikasını belirleyen hala bu anlayış...
Hrant' la ilgili yapılan tüm etkinliklerde temel vurgu halkların kardeşliği ve enternasyonalizm olmuştur. Bu durum en azından yaşadığım ülke ve bulunduğum şehirde böyledir. TKP' nin burada hiç ikirsimsiz olarak başı çekenlerden birisi olması gerekirdi.. Ne yazık ki böyle olmadı. TKP etkinliklere katılmadı. Acaba ne etkili oldu dersiniz? Antı-emperyalizm mi, yoksa milliyetcilik mi?
Hepimize geçmiş olsun, ayrılık bu kadar hızlı mı derinleşecekti?
Hepimiz Hrant'ız!
Hepimiz Ermeni,
Hepimiz Kürt,
Hepimiz Türk,
Hepimiz Arap,
Hepimiz ABD'
Hepimiz Kuba,
Hepimiz AB,
Hepimiz Cın,
Hepimiz Venezualla'li
Kahrolsun milliyetcilik, ırkcılık ve faşizm!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!
Yaşasın Enternasyonalizm!
Yaşasın Sosyalizm!
Cherokawan 24.01.2007, 16:05 Dostum yazınızın bazı bölümlerine katılmamak elde değil.Ancak bence son bölümde ve son anda bir başka partiye göz kırpmanız hoş olmamış.Ben içerik olarak Türkiye'deki sol partiler arasında öyle dağlar kadar fark olduğunu sanmıyorum.Sosyalistler bir türlü parti-örgüt amblemi yapıştırılmış at gözlüklerini çıkaramadıkları için bugün ülkemizde bu durumdadır.
Sosyalist başına bir örgütün-yapının düştüğü bir ülkede ne sosyalist bir "hareketten" bahsedilebilir ne de gerçekçi bir sol politikadan.
Parlamenter demokrasi yoluyla sosyalizme ve hatta kimilerince "komünizme" ulaşmak ne derece gerçekçi bir düşüncedir bunu da anlamak ta zorlanıyorum ya hadi diyelim ki bu zamanın bir getirisidir veya avrupa etkisidir.Ancak herşeyden önce kitlesi ve heyecanı olmayan bir hareketin tabana yayılması ne yazık ki zorluklar içermektedir.Belki de politikaları değiştiren de bu zorluklardır.
Sosyalistlerin hepsinin ne Hrant Dink konusunda ne de cenazesinde alınacak tavır konusunda fikir birliği içerisinde olması gibi bir zorunluluk yoktur.Zaten Hrant Dink'in kendisi de örgütlü sloganlı bir cenaze istememiş ve bunu da açıkça ailesine belirtmiştir.Önemli olan sosyalistlerin bu ölümün nelerin getirisi olduğu ve buna karşı nasıl mücadele etmek gerektiği hususunda fikir birliği içerisinde olmasıdır.
Ben cinayetten hemen sonra internette şöyle bir gezdim.Ve halkımızn genel söylemlerinden çıkardığım sonuç toplumda bu cinayetin hiç te medyanın abarttığı ölçüde anti-milliyetçi ya da demokratik bir rüzgar estirmediğiydi.Hrant Dink cinayetini lanetleyenler yine sadece ülkenin "hiçbir" ölümden hazetmeyen,yani demokrat kesimiydi.Belki zaman ilerledikçe daha iyi farkına varacağız çoğu insanın yüzünde cinayeti anlatırken hüzünlü bir çehrenin arkasına saklanmış "Ama o bir Ermeniydi" ifadesi gördüm.Belki de yazıda sözde ve yüzde yansıtılmaktan korkulan bu ifadenin endişesiydi insanları bu derece cinayetin üstünde durmaya iten.
Bu anlamda cinayetin hem medya hem de bazı çevreler tarafından farklı biçimlerde kullanılmak istenmesi (ifademi bağışlayın) ölmüş bir ceylanın etrafında toplanmış kurtların çakalların tilkilerin cesedi çekiştirirken ortaya çıkan vahşi ve iğrenç görüntü gibi mide bulandırıcı bir etki yarattı bende.Dolayısıyla cenazeye katılmayanlara da saygı duyabilirim.
Ancak benim asıl beklentim pek ümidim olmasa da halkımızın bu ibret verici vahşetten ders çıkarması ve seçim dönemlerinde daha da agresifleşen milliyetçilik rüzgarına kendisini kaptırmamasıdır.Eğer üstünden zaman geçtikten sonra da diğer cinayetlere yaptığımız gibi balık hafızalarımıza geri dönmüyor ve toplum olarak hesap sorabiliyorsak gerçekten özgürleşmeye başladık demektir.
Aksi takdirde ölenin cenazesine gelmeyen solcuların çok kıymet-i harbiyesi yoktur.Asıl mesele ölenin "ölmüş" olmasıdır...
Saygılarımla..
SivanA SimyacI 24.01.2007, 16:09 Düşüncelerinize katılıyorum yanlız ölenin ölmüş olması diyip geçmek ve TKP'nin yaptığını göz ardı etmek bana uygun değil.
Cherokawan 25.01.2007, 17:03 Dostum dikkat ederseniz tırnak içerisinde yazdım o kelimeyi.Tam olarak sizin de belirttiğiniz gibi "ölmüş" demek ve geçiştirmek yeterli olmuyor.Burada asıl üzerinde durulması gereken nokta bir düşüncenin mensubunun sadece fikirleri beğenilmedi diye vurulabilmiş olmasıdır.Burada durup düşündüğümüzde ve yapılan şeyin ne olduğunu daha derinlemesine kalbimizde ve beynimizde tarttığımızda TKP'nin ne yapıp yapmadığı bence anlamını yitiriyor.Çünkü bence asıl anlamlı olan toplumun bu olay karşısında sesini yükseltmesiydi ki ne kadar medya tarafından sulandırılsa da hepimiz biliyoruz ki oradaki büyük çoğunluk bizlerdik.Yani bu ülkenin demokratları.
Asıl halk kitleleri ne derece tepkiliydiler bu faşizme ve zorbalığa önümüzdeki zamanlarda göreceğiz...
TKP'ye gelince bence çok ta önemli bir parti ya da öncü bir örgüt falan değil.Ne yaparsa yapsın toplumda pek yankı bulmuyor zaten.Türkiye halklarını temsil etmeyen bir parti Hrant Dink ya da başka bir olayda birşeyler yapsa ne olur yapmasa ne olur.Aynı şey ÖDP için de geçerlidir.Sol diye ismini andığımız bütün bu partiler 3-5 kişi bir araya gelip solculuk oynamaktan,entellektüel tartışmalarda retorik kullanmaktan ve kendi halklarını güya özgürleştirmeye çalışmaktan öte bir anlam ifade etmemektedir benim gözümde.Halkın da çok ilgilendiğini sanmıyorum.Kuşkusuz bu yapılarda çok değerli insanlar da mücadele etmektedir.Ancak istisnalar genel durumu değiştirmiyor ne yazıkki.
odtülü aslan 25.01.2007, 19:23 TKP diğer ülkelerin komünist partilerinde olduğu gibi Stalinist çizgisini bugün ulusalcılıkla harmanlayarak devam ettirmektedir.Yani bu nedenlerden ötürü TKP den ulusal çıkarları fazlasıyla ilgilendiren konularda tarafsız bir tutum beklemek malesef mümkün değildir.Bugün göstermemiz geken Entarnasyonalist yaklaşımlarla Kürt olsun Ermeni olsun bu ülkede ezilen bütün halkların sesini duyurabilecek ve Marksizmin "İşçilerin vatanı yoktur." sloganını özümsemektir.Bunu sürdürmekte Devrimci Marksistlerin boyun borcudur.
TKP son 2-3 yıldır milliyetçiliğe adım adım yaklaşıyor tıpkı İşçi Partisi gibi. Özellikle ismini Yurtsever cephe olarak değiştirmesi ve Türkiyede çok çeşitli gündem maddeleri varken kübalı 5 tutsağı tartışması gibi konular TKP nin gençlik kitlesini gerçek gündemden uzaklaştırması buna örnekdir
spartacus 31.01.2007, 02:36 Hepimiz ABD'
Hepimiz AB,
Ezilen uluslara enternasyonalizm boyutunda destek sunmak adına, hepimiz A,B,C ulusuyuz diyebiliriz de, niye emperyalist devlet veya toplulukları sahiplenmek adına Sivana Simyacı "Hepimiz AB, hepimiz ABD" sloganını atmış. Bunu bir türlü anlamış değilim!
AB bir emperyalist topluluktur, niye hepimiz AB şeklinde bir vurguya ihtiyaç duyuldu? Çok tuhaf bir durum. Hepimiz ABD derken, Amerika Birleşik Devletlerine mi atıfta bulunulmuş, yoksa Amerika halkına mı? ABD, birleşik devletler manasına geliyor, halklarla alakası yoktur. Esasen bir kaç ülkede daha sorun varda, hadi onları o ülke halklarına verelim. Ama bir türlü "Hepimiz AB, hepimiz ABD" söylemini anlamlandıramadım.
ABD'deki siyahlar ve AB'deki hippiler i kastetmiştir umarım :D
SivanA SimyacI 31.01.2007, 10:52 AB ve Amerikadaki yaşayan tüm halkları kast ettim neticede halkların kardeşliğinden bahsediyoruz.Emperyalist olan devletleri halklarıysa değil.
Devrimci Marksist 31.01.2007, 12:15 ABD'li beyaz ırktan emekçiler, siyahlar, yerliler bizim kardeşlerimiz Dünya Sermayesinin başını çeken ABD sermayesi ve tabii ki Türkiye sermayesi düşmanımızdır.
Cherokawan 04.02.2007, 21:02 Doğrusu katılmamak elde değil.Aslında belki de tartışılması gereken başka bir konu da bu.Yani doğu halklarının anti-emperyalizminin hedefi ne olmalıdır?Biz anti-emperyalistler ABD'ye mi düşmanız yoksa Amerikan halkına mı?
Çok yerde duyuyorum bir intihar saldırısı sonrası ölen İsrail vatandaşlarına "gebersinler" diye yorum yapan sosyalistler(!),bütün Amerikalılara cadı avcısı engizisyon üyelerinin pagan inançlı kadınlara baktığı gözle bakan "demokratlar"...
Bence sosyalist ya da komünist sıfatlı partileri milliyetçi tavır almaya iten psikoloji burada yatıyor.Elbette doğu ve batı arasında çok büyük bir algılama anlayış ve kültür uçurumu var.Şu bir gerçek ki "biz ve onlar" tanımlaması burada çok yerinde bir tanım.Ancak onlardan bizi anlamalarını beklediğimiz kadar bizlerin de artık bu fanatik tutumu değiştirmemiz gerekiyor kanımca.
İnsan insandır.Onu dünya üzerinde bir yerde konumlayabilecek en son şey hiçbir seçme hakkı yapamadan içerisinde doğduğu ulustur.Ve bir halka bir ulusa ait olmanın hiçbir sakıncası yoktur.Bireylerin ait oldukları ulusu sevmelerinin o ulusla gurur duymalarının da bir sakıncası yoktur.Burada endişe verici olan kişinin ulusal kimliğini başka bir ırkı aşağılayarak ve o ırka düşmanlık yoluyla ortaya koymasıdır.Bu da bizi milliyetçilik-yurtseverlik ayrımına geri götürüyor.Ne yazıkki insanlığın çok büyük bir kısmı boş bir milliyetçiliği ve fanatizmi aşamamış durumdadır.Bu fanatizmin pek çok sebepleri olmakla birlikte en önemli sebebi emperyalizm ve kapitalizmdir.
Sonuç olarak benim için Filistinli bir devrimcinin Amerikalı bir devrimciye üstünlüğü ya da İsrailli bir demokratın Kübalı bir demokrattan farkı yoktur.Bir Türk emekçisine derdimi daha iyi anlatabileceğim ortak dilimiz dışında...
serap_kerasus 14.02.2007, 16:37 Dostum dikkat ederseniz tırnak içerisinde yazdım o kelimeyi.Tam olarak sizin de belirttiğiniz gibi "ölmüş" demek ve geçiştirmek yeterli olmuyor.Burada asıl üzerinde durulması gereken nokta bir düşüncenin mensubunun sadece fikirleri beğenilmedi diye vurulabilmiş olmasıdır.Burada durup düşündüğümüzde ve yapılan şeyin ne olduğunu daha derinlemesine kalbimizde ve beynimizde tarttığımızda TKP'nin ne yapıp yapmadığı bence anlamını yitiriyor.Çünkü bence asıl anlamlı olan toplumun bu olay karşısında sesini yükseltmesiydi ki ne kadar medya tarafından sulandırılsa da hepimiz biliyoruz ki oradaki büyük çoğunluk bizlerdik.Yani bu ülkenin demokratları.
Asıl halk kitleleri ne derece tepkiliydiler bu faşizme ve zorbalığa önümüzdeki zamanlarda göreceğiz...
TKP'ye gelince bence çok ta önemli bir parti ya da öncü bir örgüt falan değil.Ne yaparsa yapsın toplumda pek yankı bulmuyor zaten.Türkiye halklarını temsil etmeyen bir parti Hrant Dink ya da başka bir olayda birşeyler yapsa ne olur yapmasa ne olur.Aynı şey ÖDP için de geçerlidir.Sol diye ismini andığımız bütün bu partiler 3-5 kişi bir araya gelip solculuk oynamaktan,entellektüel tartışmalarda retorik kullanmaktan ve kendi halklarını güya özgürleştirmeye çalışmaktan öte bir anlam ifade etmemektedir benim gözümde.Halkın da çok ilgilendiğini sanmıyorum.Kuşkusuz bu yapılarda çok değerli insanlar da mücadele etmektedir.Ancak istisnalar genel durumu değiştirmiyor ne yazıkki.
Teşekkürler, çok güzel bir noktadan yakalamışssın..Evet durum bu maalesef, sol bizde çok yetersiz..çünkü yapılan siyaset günü kurtarmak için ve hepsi sistemin bir parçası.. ha bunlar bir adımdır, bu tabiki de olumlu birşey ama Türkiye'deki sol etnik ve dini farklılıkların üzerinde bir siyaset yapmalı, toplumu çok iyi çözümlemeli ve halka inmelidir.. Yoksa ancak kişisel tatminlerinin sağlarlar..ve hiç bir yol katedilemez
serap_kerasus 14.02.2007, 16:47 Doğrusu katılmamak elde değil.Aslında belki de tartışılması gereken başka bir konu da bu.Yani doğu halklarının anti-emperyalizminin hedefi ne olmalıdır?Biz anti-emperyalistler ABD'ye mi düşmanız yoksa Amerikan halkına mı?
Çok yerde duyuyorum bir intihar saldırısı sonrası ölen İsrail vatandaşlarına "gebersinler" diye yorum yapan sosyalistler(!),bütün Amerikalılara cadı avcısı engizisyon üyelerinin pagan inançlı kadınlara baktığı gözle bakan "demokratlar"...
Bence sosyalist ya da komünist sıfatlı partileri milliyetçi tavır almaya iten psikoloji burada yatıyor.Elbette doğu ve batı arasında çok büyük bir algılama anlayış ve kültür uçurumu var.Şu bir gerçek ki "biz ve onlar" tanımlaması burada çok yerinde bir tanım.Ancak onlardan bizi anlamalarını beklediğimiz kadar bizlerin de artık bu fanatik tutumu değiştirmemiz gerekiyor kanımca.
İnsan insandır.Onu dünya üzerinde bir yerde konumlayabilecek en son şey hiçbir seçme hakkı yapamadan içerisinde doğduğu ulustur.Ve bir halka bir ulusa ait olmanın hiçbir sakıncası yoktur.Bireylerin ait oldukları ulusu sevmelerinin o ulusla gurur duymalarının da bir sakıncası yoktur.Burada endişe verici olan kişinin ulusal kimliğini başka bir ırkı aşağılayarak ve o ırka düşmanlık yoluyla ortaya koymasıdır.Bu da bizi milliyetçilik-yurtseverlik ayrımına geri götürüyor.Ne yazıkki insanlığın çok büyük bir kısmı boş bir milliyetçiliği ve fanatizmi aşamamış durumdadır.Bu fanatizmin pek çok sebepleri olmakla birlikte en önemli sebebi emperyalizm ve kapitalizmdir.
Sonuç olarak benim için Filistinli bir devrimcinin Amerikalı bir devrimciye üstünlüğü ya da İsrailli bir demokratın Kübalı bir demokrattan farkı yoktur.Bir Türk emekçisine derdimi daha iyi anlatabileceğim ortak dilimiz dışında...
işte bu yüzden yaşasın halkların ve halklardan da öte insanların kardeşliği..Uğur Mumcu'nun çok güzel bir sözü var bu konuda '(masum) insanlar öldürülürken susulmaz.Susan da bu insanlık suçuna katılmış olur.Bu ölen arap da olur, yahudi de, müslüman da Kürt de Türk de..Ölen insandır..'
tkp nin bu kararı alması beni hiç şaşırtmadı aksine son yıllarda göstermiş oldukları kürt siyasal hareketi karşıtlığına bugün;milliyetçilik sahiplenmesi adıyla diğer halklarıda katmışlardır.bu durum türk solu nun bugün geldiği noktayıda özetlemektedir.
dink cinayetinden sonra,türk solu dergisinde bu cinayeti sahiplenici ve övücü yazılar çıkmıştır.ülke bütünlüğünü korumayı akılları sıra ölen bir kaç vatandaşın üstene atmaya çalışıyorlar.bu durum mhp nin politikasıyla örtüşmektedir.işçi partisi gibi tkp de şoven ve ırkçı söylemlerle prim yapmaya çalışıyor son zamanlarda ama bu durum iğrençlik vermekten öteye gitmiyor.
yaşasın halkların kardeşliği
CHP yi sosyal demokrat olduğu halde Hrant dink cenazesine katılmamasını ve 301.maddenin kaldırılması konusunda soğuk durdukları için eleştirirken koyu solcu bi parti olan TKP bile bunu yapıyorsa sosyal demokrat partiler neler yapmazki....
Türkiyede her siyasi parti milliyetçiliğe doğru kaymaya başladı TKP de bunu yapıyorsa bunu söylemek hiçte yanlış olmasa gerek....
Sol ve sosyal demokrat partileri milliyetçiliğe kayarken milliyetçilerde daha da radi-kalleşiyorlar ırkçılığa doğru gidiyorlar....
Bu gidişle Türkiyede önümüzdeki bir kaç yıl siyaset milliyetçilik ekseniyle yapılacak eski milliyetçiler ırkçılığa sol gruplar ise daha ılımlı milliyetçi veya ulusalcı yol çizecekler gibi görünüyor tkp nin bu söylemlerinden sonra...
bakalım görelim neler oluyor....
Tabi bunun gercekleşmesi için bi kaç olayın gercekleşmesi gerekiyor mesela ABD nin ermeni soykırımını senatodan gecirmesi,Kuzey Irakta kerkük ün durumu ve Kürt devletinin durumu gibi olaylar milliyetçiliğin dahada hortlayıp,hortlamayacağının göstergesi olacak.....
Diyelimki bu olaylar türkiyenin aleyğine oldu o zaman sol gruplar ulusalcı bi çizgiye milliyetçilerde ırkçılığa doğru kayacak gibi görünüyor TKP nin bu söylemlerde bulunmasından sonra.....
KızılBant 14.02.2007, 17:48 Türkiyenin en büyük tehlikesi Faşizmdir. Yasal partiler oldukça tehlikelidir her an milliyetçilik batağına düşebiliyorlar görüldüğü gibi bu yüzden İllegal partileri destekleyelim.
TKP KATILMIYOR
''Hrant Dink’in cenaze töreninin AB’cilerin şovuna dönüştürülmesine Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) tepki geldi. 19 Ocak’ta Taksim’de yapılan eyleme yoğun bir katılım gösteren TKP, dünkü açıklamasında Dink’in cenaze törenine katılmayacağını bildirdi.''
Internet Gazetesi Sol'un haberini okuduğumda şaşırdım ve çok özüldüm. Ben neler kaçırdım bilmiyorum, ama bildiğim birşey TKP'nin artık enternasyonalist solun yörüngesinden çıktığıdır.
Şimdi çok iyi anlıyorum ki, ne atılan radıkal sloganlar yerine oturuyor... ne de sınıfsız ve sınırsız bir gelecek.... Eğer insan burnunun dibindeki sınırları aşamıyorsa, milli sınırları nasıl aşabilsin! Yazık, yazık ve bir daha yazık! Kimlerin arkasına takılarak yeni bir gelecek, 'milli' bir gelecek için şavaşıyoruz!
Kemalizm, kendisine koministim diyen özellikle 'yeni' koministlerimiz de hala belirleyici ve hala güçlü..., onların politikasını belirleyen hala bu anlayış...
Hrant' la ilgili yapılan tüm etkinliklerde temel vurgu halkların kardeşliği ve enternasyonalizm olmuştur. Bu durum en azından yaşadığım ülke ve bulunduğum şehirde böyledir. TKP' nin burada hiç ikirsimsiz olarak başı çekenlerden birisi olması gerekirdi.. Ne yazık ki böyle olmadı. TKP etkinliklere katılmadı. Acaba ne etkili oldu dersiniz? Antı-emperyalizm mi, yoksa milliyetcilik mi?
Hepimize geçmiş olsun, ayrılık bu kadar hızlı mı derinleşecekti?
Hepimiz Hrant'ız!
Hepimiz Ermeni,
Hepimiz Kürt,
Hepimiz Türk,
Hepimiz Arap,
Hepimiz ABD'
Hepimiz Kuba,
Hepimiz AB,
Hepimiz Cın,
Hepimiz Venezualla'li
Kahrolsun milliyetcilik, ırkcılık ve faşizm!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!
Yaşasın Enternasyonalizm!
Yaşasın Sosyalizm!
tkp'nin tutumunda haklı gerekçeler elbette vardır fakat;
kahrolsun milliyetçilik diyosun ama profiline de türk milliyetçisi yazısını koymakdan da çekinmiyosun.
teşekkürler....
tkp nin bu kararı alması beni hiç şaşırtmadı aksine son yıllarda göstermiş oldukları kürt siyasal hareketi karşıtlığına bugün;milliyetçilik sahiplenmesi adıyla diğer halklarıda katmışlardır.bu durum türk solu nun bugün geldiği noktayıda özetlemektedir.
dink cinayetinden sonra,türk solu dergisinde bu cinayeti sahiplenici ve övücü yazılar çıkmıştır.ülke bütünlüğünü korumayı akılları sıra ölen bir kaç vatandaşın üstene atmaya çalışıyorlar.bu durum mhp nin politikasıyla örtüşmektedir.işçi partisi gibi tkp de şoven ve ırkçı söylemlerle prim yapmaya çalışıyor son zamanlarda ama bu durum iğrençlik vermekten öteye gitmiyor.
tamamen katılıyorum zaten "hepimiz hranız hepimiz ermeniyiz" sloganını anlamayanlar hemen arkasından "hepimiz mustafa kemaliz hepimiz türküz" şeklinde söylemlere başladılar bunu da yapan işçi partisidir. ama bir şeyi unuttukları çok açıktır bu ülkede hepimiz ermeniyiz diye bağıran insanlar mustafa kemale karşı değiller ki zaten! ama tam tersinden bakacak olursak olaya "hepimiz mustafa kemaliz" diye söyleyen grup bu ülkede ki yaşayan diğer unsurları görmezden gelerek kendi yollarını tayin etmişlerdir: faşizm...
teşekkürler
Hepimizi Hrantız
hepimiz Ermeniyiz diye slogan atılıyor ya ben hepimiz SAFIZ diyorum.NEyin ne olduğunu biliyoruz.Bence bi parti böyle yaptı diye onu alaşağı yapmak ne kadar doğru.Sonuçta onun çizgisi o.Oy vermeyiz olur biter.
Burada TKP'yi yermek ya da başka birilerini övmek manasız geliyor bana.
promethe 21.02.2007, 17:56 Hırant Dink için düzenlenen cenaze törenine çok çeşitli örgütlerden katılım oldu.Çeşitli sol gruplar da burada boy gösterdi.Hepsi de bu yürüyüşün faşizme ve halk düşmalarına karşı olduğu konusunda hemfikir!
Ama bana bayağı ilginç gelen bir nokta var:Bu yürüyüşte en önde TÜSİAD temsilcileri;onların yanında tam ortada ABD nin büyükelçisi Ross Wilson ve medyadaki bilcümle Amerikancı "yazar" kolkolaydı!
Bu durum hiç önemli değilmiş gibi,yürüyüşe katılmayanlar nasıl "faşist" olmakla suçlanabiliyor?Diğer bir bakışla bu gruplar ve partiler "Amerikan işbirlikçisi"dir.ABD büyükelçisinin nezaretinde demokrasi mücadelesi yapmaktadırlar.
Bana göre bu yürüyüşe katılmamak alınabilecek en doğru karardı.
1968 de Amerikan 6. filosunu denize döken anlayış o yürüyüşte yoktu.
O yürüyüşte küreselleşmenin etkisinde kalmış ve vatanına yabancılaşmış "sol" vardı.Enternasyonalistlik adına ABD den gelecek demokrasiyi bekleyenler vardı.
Evet;küreselleşmenin hesabına vatan kavramını silen "solcu" emperyalizmle aynı mevziye düşmüştür!
Üzücüdür;ama daha çok ibret vericidir!
odtülü aslan 22.02.2007, 00:01 TKP'Lİ ARKADAŞA
Hrant Dink'in arkasından yürüyen yüzbinler orada halkların kardeşliğini katledilen devrimcileri savunmak adına bulunmuşlardır.Fakat bu bizzat sizin yayınlarınız tarafından karşı devrimcilik olarak nitelendirilmiştir.Sizin bahsettiğiniz şahıslarsa sağken hakkında atıp tuttukları kişinin arkasından timsah gözyaşları dökmek için bu yürüyüşe katılmışlardır.Ama sizin gibi yurtsever kalıplar içinde sıkışmış sözde devrimci kesim düşmanı içeride aramak yerine her fırsatta amerikan emperyalizminden falan dem vurmaktalar.Asıl kortejin başını çekenlerin peşinden giden o yüzbinler değil Nesiminin de bahsettiği gibi milliyetçilikten pay çıkarmak isteyen sizin gibi yurtsever karşıdevrimcilerdir.
Devrimci Marksist 22.02.2007, 00:28 TKP'liler Amerika'dan korkmuyormuş yeni kampanyaları bu. TKP önce kendi evinin önündeki pisliği temizleyip Türkiye egemenleriyle mücadele etsin, jandarma görünce polis görmüş hırsız gibi tabanları yağlamasın. Amerika'ya 10.000 km uzaktan dayılanmak kolay, sıkıyorsa TC'ye dayılansana. Devrimciler bedel öderken TKP ne yapıyormuş, ABD'den korkmuyormuş vay aslanlarım benim be. Çuvalın öcünü almak için bekleyenler oldukça siz korkmazsınız zaten. Siz (sözde) Komünist adlı gazetenizde Talat Paşa köpeğini övün.
promethe 22.02.2007, 12:44 TKP'Lİ ARKADAŞA
Hrant Dink'in arkasından yürüyen yüzbinler orada halkların kardeşliğini katledilen devrimcileri savunmak adına bulunmuşlardır.Fakat bu bizzat sizin yayınlarınız tarafından karşı devrimcilik olarak nitelendirilmiştir.Sizin bahsettiğiniz şahıslarsa sağken hakkında atıp tuttukları kişinin arkasından timsah gözyaşları dökmek için bu yürüyüşe katılmışlardır.Ama sizin gibi yurtsever kalıplar içinde sıkışmış sözde devrimci kesim düşmanı içeride aramak yerine her fırsatta amerikan emperyalizminden falan dem vurmaktalar.Asıl kortejin başını çekenlerin peşinden giden o yüzbinler değil Nesiminin de bahsettiği gibi milliyetçilikten pay çıkarmak isteyen sizin gibi yurtsever karşıdevrimcilerdir.
Eleştirilerin hangi noktadan yapıldığını muğlak!
Eğer "sosyalist" kisvesiyle bu eleştiriler yapılıyorsa durum vahim demektir!Vatanseverlik,yurtseverlik gibi kavramlarla bir sosyalistin ne gibi bir sorunu olabilir?Bu sosyalist bir devrim yapacaksa nerede yapmayı düşünmektedir?Vatanı yoksa eğer...Sanırım evrenin kendi seçtiği herhangi bir noktasında!
Kiminle?
Burada bana yanıt veren arkadaşlardan bu konularda da yanıt bekliyorum!
Bir soru sormuştum:ABD ile orada bulunan kitle hangi ortak duyarlıkta buluşmuştur?Yanıtlar soruma cevap vermeye yönelik değildi...
Hangi sosyalist ,ABD büyükelçisiyle aynı paydada buluşmayı meşrulaştırabilir?
Solculuğu anti-emperyalist tavırdan kopartırsanız düşeceğiniz yer ABD büyükelçisinin kollarıdır.Bu yürüyüş belirttiğim gerçeği sunmuşken ,hala gelmeme tavrını "faşistlik" olarak suçlamakta bilinçli bir tavır olsa gerek:Kendi hatasını örtbas etme telaşı...
Bugün emperyalizmin dayatmalarına tavır almadan ne solcu olunabilir;ne de halkın çıkarlarından bahsedilebilir.Bu tavrı almadan "solculuk" yapanlar, ya yeterli bilince sahip değildir;ya da kötü niyet beslemektedir!
Yürüyüş kortejine bakıyoruz:AB fonlarından fonlanmış dernekler ,yazarlar(İHD,Cengiz Çandar,Gülay Göktürk....);Fetullah Hocayı meşru sayan partiler(ÖDP....),solculuğu halktan koparak cezaevi tecritlerine direnmeye indirgeyen,ölüm oruçlarında onlarca inanmış devrimci genci helak eden örgütler....
Bu örgütler söylemde ABD nin IRAK saldırısına tavır alırlar;ama Irakın kuzeyinde ABD eliyle kurulan ve bölge halklarını birbiriyle boğazlaşmaya götürecek olan yapılanmaya hiçbir tavır göstermezler.Kürt halkını çok severler(!) ama ,onları emperyalizmin bölgedeki hegamonya hesaplarının insafına terketmekte hiçbir sakınca görmemişlerdir.Çünkü ENTERNASYONALİZMİ VATANA DÜŞMAN SANMAKTADIRLAR.
Halktan kopmuşlardır.Ama doğa yasasıdır;hiçbir nesne boşlukta uzun süre salınamaz!İlla ki bir yerlere takılır sürüklenir ve tutunur.İşte halktan kopan bu örgütler de en sonunda ABD büyükelçisinin şevkatli kollarında yerlerini almışlardır!
Yukarıda belirttiğim hiçbir mesele ispatsız ya da benim öznel değerlendirmelerim değildir.
Fotoğraflara baktığımızda yorumsuz çıplak gerçekle karşılaşırız.İşte bu yürüşün fotoğrafı da çıplak gerçeği yüzümüze vurmaktadır!
Saygılarımla...
Devrimci Marksist 22.02.2007, 16:16 Promethe efendi sen onları bırak da şunu söyle: artık utanmayın çıkarın TC bayraklarını gösterin öyle ürkekçe ufak eylemlerde, uluslararası organizasyonlarda çıkarmayın her yerde sallayın TC bayraklarını (Türk bayrağı değil TC bayrağı milliyetçiliğin bayrağı). Dağıttığınız o meşhur "bayrağa saygısızlık kabul edilemez, ama" bildirilerini hepiniz duvarınıza asın da herkes ne kadar vatansever olduğunuzu görsün. Türkiye'de devrim yapacağız diyerek şoven politikalarınızı övüyorsunuz ama nedense devireceğiniz devleti kuzu gibi gösteriyorsunuz. Dememişmiydiniz bir yazınızda "Kuzuyu kurda teslim etmemek lazım" diye. Siz bence devrimi ABD'de yapın.Talat itiyle aran nasıl promethe efendi, Ya kahraman Miloseviç'le?
Devrimci Marksist 22.02.2007, 16:25 "ABD vuruyor Emperyalistler bölüyor" haa. vay aslanım TKP be, tabii canım o Ogün Samast itini ABD tuttu zaten. Aydemir Güler'in deyimiyle "anti-emperyalist" ordumuzun bunlarla ne işi olur onların hepsi ermeni dostudur zaten. Türkiye'de faşizm diye bir şey de yok onların cebine harçlığı bile ABD koyuyor. Türkiye egemenleriyle mücadeleye esaret edemeyenler her şeyi ABD'ye havale edip ne güzel çıkıyorlar işin içinden.
aykudgöksun 22.02.2007, 16:36 başınıza gelen her kötülüğü ABDye vurmak bence anlamsızdır.insan biraz da kendine kendi halkına bakmalıdır.eğer tkp sırf amerikan büyükelçisi var diye yürüyüşe katılmadıysa yazık.çünkü yürüyüşün amacına değil gelenlere bakarak hareket etmişsiniz..
Devrimci Marksist 22.02.2007, 16:48 Arkadaşlar kimse anlamak istemiyor herhalde bulunacak bahne çok. TKP'liler mitinglerine emekli yarbay çağırmaktan rahatsız olmuyorlar niye? Çünkü o yerli.
TKP son dönme politikalrına uygun davranıp milliyetçi rüzgardan nemalanmak için bu yürüyüşe katılmadı. Samimi olsalardı ODTÜ'yü "Amerikan Mandası olmayacağız" deyip manda resimleriyle donatmazlardı. Türkiye solu faşist saldırıları ve cinayetleri göğüslemek için herşeyini ortaya koyarken TKP "Gençlik Amerika'dan Korkmuyor" kampanyası yapıyor. Bu iki yüzlülktür bu faşizstlerin ekmeğine yağ sürmektir. Bu sol gösterip sağ vurmaktır. maske düşüyor kel görünüyor herkes bilsin. Bugün şoven ulusalcı solla devrimci, özgürlükçü sol arasındaki mücadele keskinleşiyor. Biz bu mücadeleyi TKP'lilerin Kürt hareketinin ve İP'nin yaptığı gibi demir çubuklar mınçıkalar olmadan yapacağız ve kazanacağız.
promethe 22.02.2007, 18:35 Yürüyüşte bulunmamayı ,kendine göre haklı nedenlerle "faşizm"ilan ediyorlar.Bu ülkenin bağımsızlığını savunmayı yine öyle!Amerika ile halvet olmayı kürt sorunu vb. konularda olduğu gibi normal görüyorlar.Görüşlerine değil ama kendilerine yine de saygım var.
Şimdi bu tür solcuyla oturup sohbet etmeye kalksanız....Biraz halk kültüründen bahsetseniz,hemen Mahsuni'den falan bahsedecektir.Politika konuşsanız Deniz Gezmiş'i en çok kendisinin sevdiğini ispat için kırk takla açacaktır;zira Nazım Hikmet deseniz yine öyle!Çok sevmiştir onların hepsini.Odasında posterleri,gittiği kafe ve derneklerde de fotoğrafları bulunur.
Sorsanız neyini seviyorsun diye,hemen yanıtı yapıştırır:onlar sosyalisttir ve halkın sanatını yapmıştır.Hem yaşamlarının sonuna değin herkese örnek olacak mücadelelere girmişlerdir.
Ve o andan itibaren onu tutmanın mümkünü yoktur.Anlatırda anlatır.
Konu biraz değişir ve güncel politikaya gelir.Amerikan emperyalizmi dersin,bağımsızlık dersin;o tür sol solcu dudak kıvırır.Onun için artık dünya değişmiştir.Bağımsızlık denilen şey faşist düşüncenin alanındadır ona göre.Ay-yıldızlı bayrak dersiniz!Bu kez tepkisi daha serttir:sen faşizmden bahsediyorsun!
Deniz Gezmiş ömrünün sonuna kadar ve darağacında son nefesini verirken bile "tam bağımsız Türkiye"demişti;tam bağımsız Türkiye sloganıyla o dönemin tüm devrimcilerinin önünde ay-yıldızlı bayrakla Samsun'dan Ankara'ya yürümemişmiydi?Mahsuni Şerif ,türkülerinde bu ülkenin Amerika'ya karşı bağımsızlığını savunmadı mı?Nazım Hikmet yine şiirlerinde "Türk Milleti"nin bağımsızlık mücadelesini destanlaştıran kişi değil miydi?Hatta "Türkiye İşçi Sınırına Selam" adlı şiirinde "ay yıldızı esir bayrağı" selamlayan da yine Nazım Hikmet değil miydi dersiniz.
O tür solcu sizi faşistlikle suçlar;siz halka düşmansınızdır onun gözünde!
Tabi Deniz Gezmiş,Nazım Hikmet,Mahsuni Şerif konusu birden kapanmıştır. Konuyu tekrar açacak olursunuz,sanki ona küfretmişsiniz gibi tepki gösterir.Artık ne konuşacak ortam kalmıştır; ne de dağ gibi gerçekleri kabul edecek iyi niyet!
Yeni bir solculuk türemiştir.Emperyalizme tepkisiz,halka yabancı ve geçmişini bilmeyen...Marksist terminolojiyi istediği gibi eğip büken!
Evet!Halktan kopmak tam da budur.O tür solcu halk adına konuşmaktadır ama ağzından çıkanı da kulağı duymamaktadır.
Devrimci Marksist 22.02.2007, 19:56 Bana göstersene o "ABD emperyalizmi denince kıvıran solcuları" sen uzayda yaşıyorsun herhalde. geçmişi olmayan SİP(çünkü onlar bu ismi çaldılar çünkü onların TKP'sinin 1920 hatta 1980 öncesinin TKP'siyle alakası yok.) Kusura bakmasın ama emperyalizme karşı mücadeleyi bize öğretmek onun haddine değildir
Evet maske düştü kel göründü öyle olmasaydı Promethe benim yazdıklarıma cevap verirdi. Ancak ne yazık ki iddialarımı geçiştirerek ve söylemediğim konulara atlayarak cevap veremeyeceğini ortaya koydu. Ancak susmak da önmeli bir cevaptır.
Merhaba Canlar,
Gelin Canlar Bir Olalım...
Faşizme karşı omuz omuza...
Devrimci Marksist 22.02.2007, 20:19 TKP'lilerle çok eyleme katıldım yine katılırım ayrıca cenazeye katılmamaları faşist oldukları anlamına gelmez. Ancak söylediklerimin arkasındayım ve TKP ile ideolojik mücadeleden vazgeçmem.
Faşizme Karşı Omuz Omuza!!!!!!
odtülü aslan 23.02.2007, 00:34 Artık gerçeklerle yüzleşmek lazım.Bugün vatanseverliği kendine siper etmiş(tabiki oy uğruna) sözde devrimciler enternasyonalist düşüncelerle hesaplaşmaktan farenin kediden kaçtığı gibi kaçmaktadırlar.Neden çünkü onun özünde halkların kardeşliği vardır.Türk Kürt Ermeni her insanın özgür yaşantısı ve demokratik hakları vardır.Fakat bugün bu sözde devrimciler Kürt hareketi dendiğinde onlarla çatışmaktan geri kalmayan, burjuva medya ve türk milliyetçileri gibi bölücülük naraları atanlardır.Madem amacınız sosyalizm?Sizi besleyip büyüten bir zihniyetin ürünü olan dünyadaki biçok Komünist Parti geçmişte hangi devrimleri ezdi?Vatanseversiniz bu noktayı tartışmaya açmıyorum ama karşı devrimci olduğunuzu dünya alem biliyor.
|
|