Orijinalini görmek için tıklayınız : Tokat / Niksar / Yazıcık

tny
08.12.2005, 12:15
merhaba arkadaşlar ben. Yazıcık Kasabası'nında alevi köyleri listesinde yerini almasını istedim. Eski adı Geyran olan büyük bir köydür. İsimleri Düden ve Lavdız olamak üzere iki tane de yaylaya sahiptir.

Köyümüze yakın köylerdenden de kısaca bahsetmek istiyorum.

Kuyucak : Alevi
Erikbeleen : Alevi
İbiski : Alevi
Mezere : Alevi
Dağüstü : Alevi
Heveske : Alevi
Büşürm : Alevi
Asar : Sünni
Muhtardüzü: Sünni
Aydoğmuş : Sünni

Lamekan
08.12.2005, 14:05
Ben Geyran olarak duymuştum ama yeni adını bilmiyordur.... Bende bu geyran neresi diye merak ediyordum saolsın bilgilendirdiğin için...

Niksarli
09.12.2005, 02:08
Geyran Niksar'da baya unlu bir koy. bu yazdigin koylerinde yarisini duydum.

Kendine iyi bak hemsehrim..

er1964
09.12.2005, 12:48
Yazıcıklı can dostlarım,Ben Erzurumluyum şu anda Çorumda öğretmenim.Sizlerden ricam yazıcıktan okul arkadaşım vardı SAKİN UYGUN şayet kendisini tanıyor veye telefon numarasını biliyorsanız bu forum aracılığı ile bana ulaştırırsanız sevinirim.Hoşça kalın.

tny
13.12.2005, 10:27
Yazıcıklı can dostlarım,Ben Erzurumluyum şu anda Çorumda öğretmenim.Sizlerden ricam yazıcıktan okul arkadaşım vardı SAKİN UYGUN şayet kendisini tanıyor veye telefon numarasını biliyorsanız bu forum aracılığı ile bana ulaştırırsanız sevinirim.Hoşça kalın.

Merhaba. [quote=er1964]. Sakin Öğretmeni şahsen tanımıyorum. Ama şimdi İstanbul/ İkitelli'deki bir okulda 4. Sınıf ta okuyan Yiğenimin öğretmeni olduğunu biliyorum. :) Akşam istediğin bilgileri sorarım. Bir aksilik olmazsa iki gün içerisinde size ulaştırırım. Sizlerin tekrardan haberleşmenize vesile olmak benim için gurur verici bir olay. Size başarılar dilerim. Selamlar.

tny
13.12.2005, 10:33
Geyran Niksar'da baya unlu bir koy. bu yazdigin koylerinde yarisini duydum.

Kendine iyi bak hemsehrim..

Evet. Sebep olarakbüyüklerimiz; Önceden meydana gelen sünni-alevi sağ-sol olaylarında sünni köylerin diş geçiremediği, korktuğu tek köy Geyrandı derler.

er1964
14.12.2005, 17:27
Sayın tny nickli can dostum şimdiden göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim.Sayenizde Sakin hocamla buluşup haberleşeceğimizi ümit ediyorum.Dostça kalın.

tny
15.12.2005, 14:44
Sayın tny nickli can dostum şimdiden göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim.Sayenizde Sakin hocamla buluşup haberleşeceğimizi ümit ediyorum.Dostça kalın.

merhaba. Sakin Hacamın telefon numarasını öğrendim. Fakat bana ait olmayan bir numarayı buraya yazmayı doğru bulmuyorum. tunay_yerli@hotmail.com bana buradan ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler. Selamlar, saygılar.....

er1964
17.12.2005, 19:27
dostum sakin hocama msn adresimi verebilirmisin?msn::::::::::::: ercansezer1964@hotmail.com
selamlar

Akgüney
20.01.2006, 18:46
merhaba canlar, bende niksarin akgüney köylüsüyüm

Bir Zeynep
31.01.2006, 23:05
Bende Niksarliyim, selam olsun tüm hemsolarima.

garcia
04.04.2006, 17:56
merhaba arkadaşlar ben. Yazıcık Kasabası'nında alevi köyleri listesinde yerini almasını istedim. Eski adı Geyran olan büyük bir köydür. İsimleri Düden ve Lavdız olamak üzere iki tane de yaylaya sahiptir.

Köyümüze yakın köylerdenden de kısaca bahsetmek istiyorum.

Kuyucak : Alevi
Erikbeleen : Alevi
İbiski : Alevi
Mezere : Alevi
Dağüstü : Alevi
Heveske : Alevi
Büşürm : Alevi
Asar : Sünni
Muhtardüzü: Sünni
Aydoğmuş : Sünni

merhaba bende köyünüzü tokat ilindeki büyük alevi köyleri listesine yazdım. bu arada reşadiye-çevrecik ve niksar- öz alan ında büyük köyler olduğunu öğrendim(bildiklerimi yazmıştım).birde niksara sonradan yerleşmiş gürcü köyleri var.artvinden gelme(niksara hiçi gitmedim,zileliyim),artvindeki gürcüler içinde farklı insan çok var ,ama niksardakiler ve komple tokattakiler hep imamlığa merak salmışlar. niksar da çok alevi köyü olduğunu daha önce duymuştum.saygılarımla

istanbul60
22.04.2006, 13:32
YAzıcık (geyran) kasabasının bikaç köyleri;
Kayadibi, kamerli, Uzunlu, Sadıklar, Kurallı, Elifgil, Yukaru kurallı, Yahuplar vb..

geyranlı
02.08.2006, 03:00
tanıyorum benim akrabam oluyo tel numarası yok ama iki tellide oturuyo ben size msn adresimi vereyim ersin_kural39@hotmail.com dan ulaşa bilirsiniz yada tel numaramı vereyim 02884153942 dende bula bilirsiniz

geyranlı
23.08.2006, 11:29
slm canlar ben ersin tokatlıyım niksar yazıcık kasabasındanım burdan tüm geyranlılara slm olsun

tny
24.04.2007, 00:09
GEYRAN üç mahalleden oluşuyor.
YENİMAHALLE= )Eldivenli,İbüşlü,Mazanlugil,Kamellü,Garseyngil,Ce nikler, KABAKLIK (Kabaklık birçok kişiye göre Geyran'ın Başkentidir. Küçük İstanbul diyenlerde çoğunluktadır. :)) ,Kelceğel,Sülümangil, Sülüman Çiftliği, Gılızlar, Civrikgil,Ravan)
KÜLTÜR MAHALLESİ=Merkez,Kabacivek,Kamsızlar,Uzunlu,Yakupl ar,Sakaryanı, (eksik Yazmış olabilirim)
ŞAFAK MAHALLESİ=Sadıklar,Koseliğil,Aşşağı Kurallı,Yukarı Kurallı, Eksik yazmış olabilirim)

live_from_tokat
24.07.2007, 23:32
slm,
arkadaslar
bende
yazıcıklıyım
köyümüz
hakkında
herseyi
sorabilirsiniz

mnyx
09.08.2007, 22:17
slm millet ben gökhan yazıcık yağuplardanım işte size yazıcıklıların yeni forum sitesi tıklayın
http://yazicik.sevenleri.com