Orijinalini görmek için tıklayınız : Ana dilde topic

usLanmaz62
25.01.2007, 21:19
Ana dilimizde yazabileceğimiz bir topic olabilirmi?
Bu ayrımcılık olarak görülmesin lütfen...
Kültürel ve etnik yapılarımızdan zaten baya uzak yaşıyoruz...
Foruma yeni bir renk,
Yeni bir tat gelebilir,
Kültürlerin buluşma noktası olan bir foruma ters düşmez diye düşünüyorum.
Ana dilimizdeki eserleri ordan paylaşabiliriz diye düşünüyorum.
Eğer bu forumda ırkçılık olarak görülmezse diğer üyelerde benim gibi düşünüyorsa böyle bir toiğin açılması için izin istiyorum...

Şoreş
25.01.2007, 21:29
İleride böyle birşey düşünülebilir.. Kurmanca / Kırmançki Topikler, birçok Üyemiz için yararlı olabilir.

Önerin için teşekkürler.

KomünistAlevi
25.01.2007, 21:41
Bence böyle birşey olmasın...Çünkü herkes kendi anadili ile olan kısıma yazılar yazıcak ve başka dillerin bölümüne yazma ihtiyacı duymayacak ve bende o kişilerin düşünce ve fikirlerini öğrenemeyeceğim...

Bence tek bir Dil altında bir forum olursa daha sağlıklı iletişim kurabiliriz aramızda...İster istemez eksiklikler karşıklıklar karşımıza çıkıcak bunu kimse inkar edemez...Belki zamanını bu forumda çok geçirebilen arkadaşlarımız türkçe topiğede kürtçe topiğide vb. topiklere görüşlerini uzun uzun yazılar yazarak açıklyabilirler ama birde kısıtlı bir zaman içerisinde nete giren canlarımız var aramızda ve her dilin topiğine görüşlerini yazabilcek durumda değiller uzun uzun...

Ne bileyim pek sağlıklı olmaz gibime geliyor bana:)

Kimsenin anadiline,etnik kökenine karşı falan değilim yanlış anlaşılmaya...Zaten forumda beni tanıyan dostlar iyi tanır...Benim ırkçı bir bakış açısı ile bu yazıları yazmayacağımı gayet iyi bilir...Forumda biraz zor olur gibime geliyor sadece okadar...

usLanmaz62
25.01.2007, 21:48
Bence böyle birşey olmasın...Çünkü herkes kendi anadili ile olan kısıma yazılar yazıcak ve başka dillerin bölümüne yazma ihtiyacı duymayacak ve bende o kişilerin düşünce ve fikirlerini öğrenemeyeceğim...

Bence tek bir Dil altında bir forum olursa daha sağlıklı iletişim kurabiliriz aramızda...İster istemez eksiklikler karşıklıklar karşımıza çıkıcak bunu kimse inkar edemez...Belki zamanını bu forumda çok geçirebilen arkadaşlarımız türkçe topiğede kürtçe topiğide vb. topiklere görüşlerini uzun uzun yazılar yazarak açıklyabilirler ama birde kısıtlı bir zaman içerisinde nete giren canlarımız var aramızda ve her dilin topiğine görüşlerini yazabilcek durumda değiller uzun uzun...

Ne bileyim pek sağlıklı olmaz gibime geliyor bana:)

Kimsenin anadiline,etnik kökenine karşı falan değilim yanlış anlaşılmaya...Zaten forumda beni tanıyan dostlar iyi tanır...Benim ırkçı bir bakış açısı ile bu yazıları yazmayacağımı gayet iyi bilir...Forumda biraz zor olur gibime geliyor sadece okadar...

Konuyu güzel bir boyutta ele aldın.Haklı yönlerin var.

Şöyle düşünelim alevi köyleri,yerleşim yerleri bölümündeki alt forumlarda açılabilir.

Örneğin: Gümüş Kapı(dersim) /Tunceli bölümünde kırmançki,Kurmanca gibi topicler açılabilir.

Bu pencereden nasıl gözüküyor sence olay,bütünlüğü bozarmı?

KomünistAlevi
25.01.2007, 21:53
Konuyu güzel bir boyutta ele aldın.Haklı yönlerin var.

Şöyle düşünelim alevi köyleri,yerleşim yerleri bölümündeki alt forumlarda açılabilir.

Örneğin: Gümüş Kapı(dersim) /Tunceli bölümünde kırmançki,Kurmanca gibi topicler açılabilir.

Bu pencereden nasıl gözüküyor sence olay,bütünlüğü bozarmı?

He bak işte bu güzel olur:)

Bende isterim böyle bir girişimi.

Nesimi
25.01.2007, 22:14
Anadilde yazma elbette kültürel açıdan insanlara fayda sağlar. Sayısı azımsanmayacak kadar Kürt, Zaza ve Arap Aleviler var tabi bu dillerdeki mesajları takip etmek bizim açımızdan zor olacak misal Zazacayı anlıyorum Kürtçeyide kısmen ne yazdığını tahmin edebilirim ancak Arapça anlamıyorum konuyu değerlendirdikden sonra gerekirse uygun bölümde insanların anadillerini geliştirmeleri adına konular açılabilir tabi öncelikle her açıdan değerlendirmek lazım.

usLanmaz62
25.01.2007, 22:17
Anadilde yazma elbette kültürel açıdan insanlara fayda sağlar. Sayısı azımsanmayacak kadar Kürt, Zaza ve Arap Aleviler var tabi bu dillerdeki mesajları takip etmek bizim açımızdan zor olacak misal Zazacayı anlıyorum Kürtçeyide kısmen ne yazdığını tahmin edebilirim ancak Arapça anlamıyorum konuyu değerlendirdikden sonra gerekirse uygun bölümde insanların anadillerini geliştirmeleri adına konular açılabilir tabi öncelikle her açıdan değerlendirmek lazım.

Ever modların takibi açısından sorun yaşanabilir.

Şoreş
25.01.2007, 22:19
Benim Ana Dil'im Kurmanca, sonrada Kırmançki.. Ana Dilde yapılan Sohbetler ile Asimilasyona birazda olsa dur demiş olabiliriz.. Mesela 2 gün Kurmanca sohbet yaptık bir arkadaşım ile, 2 günde birçok kelime aklımda kaldı, daha çok güvenim geldi kendime.. .

Önerin için tekrar teşekkürler can.. Atak ve bilinçli olduğun için seni kutlarım dostum.

Alevimen
25.01.2007, 22:56
Ana dilimizde yazabileceğimiz bir topic olabilirmi?
Bu ayrımcılık olarak görülmesin lütfen...
Kültürel ve etnik yapılarımızdan zaten baya uzak yaşıyoruz...
Foruma yeni bir renk,
Yeni bir tat gelebilir,
Kültürlerin buluşma noktası olan bir foruma ters düşmez diye düşünüyorum.
Ana dilimizdeki eserleri ordan paylaşabiliriz diye düşünüyorum.
Eğer bu forumda ırkçılık olarak görülmezse diğer üyelerde benim gibi düşünüyorsa böyle bir toiğin açılması için izin istiyorum...

Eğer yazılan bir iletiyi yönetimden biri anlayabiliyorsa, bizim açımızdan sorun kalmaz. O yönden topik açılabilir. Anlamayan üyeleride ilgilendirmemesi gerekir, burda herkese yer var.

slush
26.01.2007, 00:13
Bencede açılması lazım, Zaten Türkçe dışında ingilizce ve almanca topiklerde var onlarıda çoğu kimse anlamıyor örneğin almancayı hiç anlamıyorum.

Geç kalınmış iyi bir fikir destekliyorum

AnGeNehM
26.01.2007, 01:33
Uslanmaz62 bencede iyi bir fikir bu herkez değişik bir pencereden bakmıs evet iyi yanlarıda var kötü demiyimde engel yanlarıda var.mesela benim kulağıma hoş geldi bilmediğim şeyleri öğrenebilirim ve gerçekten öğrenmeyide çok isterim.Dilimizide foruma taşımak çok değişik ve bir o kadarda iyi bi fikir tskrler

LaDY
26.01.2007, 11:51
peki benim bir sorum olacak, diyelim ki öyle bir topik açıldı ve benim ana dilim Arapça, ben tabi ki Arapça yazacam ve bu yazımda doğal olarak arapça karakter kullanacam, kaç kişi anlayacak benim anlatmak istediğimi....

sianus
26.01.2007, 13:46
herkese selem..bu benim ilkyazım olacak...bende antakyalıyım ...hemşerime slm...anadilim ARAPÇA arap alevisiyim...herkesin anadilinde yazması bence daha iyi olur..çünkü insan kendi anadilinde konuştuğu ve yazdığı zamn daha çok mutlu oluyor.kimsenin mutluluğu engellenmesin asimilasyona hayır ''elf merra'' hayır.deniliyor ki başkaları bizim düşünceleri anlayamaz bir yerdede anlamazsın.:biggrin: forumda birçok bölüm var söz konusu olan bölümde söylenenler başka bir bölümdede dile getirilebilir(isteyenler)..demek istediğim herkes kendi anadilinde yazsın.herkese selemler..iyi günler.
:no: :no: :no: :surrender
asimilasyona hayır! ELF MERRA hayır:no: ..:surrender

insanlar kardeş
26.01.2007, 13:54
Sevgili arkadaşlar,
aslında farklı dillerde topiğin açılması forum açısında bir mozaik olabilir.Ancak örneğin arapça bir topik açıldı .Belki kalıtesiz seviyesiz bir ileti olduğunu düşünürsek hangi moderatör yada üye anlayıp cevap verebilecek.

Böylesi forum gibi ortamlarda çoğunlığun anladığı ortak bir dil kullanılmasının birliktelik açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Örneğin dünya Tıbbının ortak dili Latincedir.Yoksa her doktor kendi ana dilinde konuşup yazsa idi insanlık adına hiçbir ilerleme sağlanamazdı.

Saygılarımla...

Servan
26.01.2007, 17:31
Sevgili arkadaşlar,
aslında farklı dillerde topiğin açılması forum açısında bir mozaik olabilir.Ancak örneğin arapça bir topik açıldı .Belki kalıtesiz seviyesiz bir ileti olduğunu düşünürsek hangi moderatör yada üye anlayıp cevap verebilecek.

Böylesi forum gibi ortamlarda çoğunlığun anladığı ortak bir dil kullanılmasının birliktelik açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Örneğin dünya Tıbbının ortak dili Latincedir.Yoksa her doktor kendi ana dilinde konuşup yazsa idi insanlık adına hiçbir ilerleme sağlanamazdı.

Saygılarımla...

şöyle bir çözüm olur bu dilleri gercekten bilen mod yada kişi secsinler onlar bu topikleri kontrol etsinler mesela şimdi de ingilizce almanca topikler var ama daha böyle birşeyle karşılaşmadık.saygılar..

jacques lion
26.01.2007, 18:08
işin teknik yönü bir tarafa, -sözkonusu dili bilen moderatör bulunması vs. bulunur zaten- gayet yerinde bir öneri. amaç iletişim kanalı kurmaksa, illa tek aracımız türkçe olacak değil, zazaca da, kürtçe de, arapça da.... bir anlama aracı olabilir.

bir de, zazaca, kürtçe ve ihtiytaç duyulan farklı dillerde bölümlerin açılması, çoğulluğumuzu ve çoğulluğun içerisinden demokrat pozisyonlar üretebilmemizi besleyecek bir iş olacaktır bence.

bakarsınız, benim gibi anadili zazaca olup, doğru dürüst zazaca bilmeyenler de nasiplenir de, en azından üç beş kelam edebilecek kadar birşeyler öğreniverir:)

Alevimen
26.01.2007, 18:31
yazıyorsanız bari doğru yazın, biri topik biride bölüm den bahsediyor. Ben gerekli açıklamayı yaptım. ikidebir her ikinci yeni yazılan mesaj aynısını tekrarlıyor. bazen birşeyi konuşuyorsak sonucuda bulalım ve duralım, konuştuk bitti. Açıklamayıda yaptık.

Zahir
26.01.2007, 19:44
Eğer yazılan bir iletiyi yönetimden biri anlayabiliyorsa, bizim açımızdan sorun kalmaz. O yönden topik açılabilir. Anlamayan üyeleride ilgilendirmemesi gerekir, burda herkese yer var.

Yönetimde Arapça anlayan yada yazabilen varmı? Var ise Arap olan Alevilerinde kendi dillerinde yazma ve konuşma şansı olabilirmi?

Alevimen
26.01.2007, 20:04
Yönetimde Arapça anlayan yada yazabilen varmı? Var ise Arap olan Alevilerinde kendi dillerinde yazma ve konuşma şansı olabilirmi?
Şu anda arapça bir bölüm yok. Türkçe, Almanca ve İngilizce bölümleri resmi olarak var.

insanlar kardeş
29.01.2007, 13:35
yazıyorsanız bari doğru yazın, biri topik biride bölüm den bahsediyor. Ben gerekli açıklamayı yaptım. ikidebir her ikinci yeni yazılan mesaj aynısını tekrarlıyor. bazen birşeyi konuşuyorsak sonucuda bulalım ve duralım, konuştuk bitti. Açıklamayıda yaptık.

Alevimen,
bir sonuca varıldıysa,konuştunuz ve bittiyse topiği kilitleyiniz.Bu uslubunuz çok itici.Forum demek birlikte konuşmak fikir birliği sağlamak demek.Ama ben bu uslubunuz ''boşa konuşmayın.Ben konuştum ,bitti'' dir.Yanlış....
Bir forum yöneticisinin en önce uslubuna dikkat etmesi gerekir.

Saygılarımla.....

selva
29.01.2007, 13:42

aslında yönetimdeki arkadaşlar arasında arapça anlıyan olması önemli değil bence.arapça bilen bir arkadaş görevlendirilebilir bu konuyla ilgili hem arapça yazan insan çıkacağını sanmıyorum çünkü çoğu arkadaş arapça konuşma dilini biliyor okuma yazma bilenin olduğunu pek sanmam.yalnız benimde önerim dil öğrenmeye merakı olan arkadaşlar için bir kurs niteliğide taşıyabilir bu açılabilecek olan topikler.alfabesiyle kelimeleriyle baştan verilirse topiğin bayağı ilgi göreceğine inanıyorum.

Zaza_024
29.01.2007, 14:40
evet açılmasını ben de isterim..ana dilimizin topiğini memleketimizin başlığı altında.. istanbulda doğduk büyüdük.. çok iyi anlıyorum fakat konuşamıyorum ve anladığım gibi yazamıyorum.. hem geliştirmiş oluruz ana dilimizi hem de hemşerilerimizle tanışır bir köy ortamı yaparız :komik gerçekten böyle bir çalışma olursa ben kendi adıma çok sevinirim..

selva
29.01.2007, 18:12
peki benim bir sorum olacak, diyelim ki öyle bir topik açıldı ve benim ana dilim Arapça, ben tabi ki Arapça yazacam ve bu yazımda doğal olarak arapça karakter kullanacam, kaç kişi anlayacak benim anlatmak istediğimi....

arapça konuşacaz ama arap harfli klavyeyi nerden bulcaz :yamukgul: bu işin bir kolayı yok mu?bir bilgin varsa aktarırsan bu konuda sevinirim:D

sidarta54
29.01.2007, 18:22
arapça konuşacaz ama arap harfli klavyeyi nerden bulcaz :yamukgul: bu işin bir kolayı yok mu?bir bilgin varsa aktarırsan bu konuda sevinirim:D

var arapça klavye ama kurulum zor galiba ben tez yazarken kullandım ancak benim bilgisayarımda kurulu değil ee o zaman okunduğu gibi yazın arapçayı zaten yazması zor abla yaa:sweatdrop tamam tam olarak anlamı yansıtamıyor latin harflerine çevirmek ama:confused1