Orijinalini görmek için tıklayınız : İçinizdeki Türk’ü Serbest Bırakın!

dionysos
26.01.2007, 04:45
İçinizdeki Türk’ü Serbest Bırakın!

İnternetten uzak kaldığım dönemlerde güncel olayları takip edebilmek için Birgün gazetesi alırdım ve orada Hrant Dink’in köşe yazılarını okurdum, kendisini Birgün gazetesi ile tanıdım. Agos gazetesini iste İstanbul’da Osmanbey’de yaşayan arkadaşımın yanına gittikçe her yerde görürdüm, Ermenilerin çıkardığı bir gazete olduğunu söylemişti arkadaş ama Hrant Dink’in editör olduğunu çok sonra öğrenmiştim. Yazılarından okuduğum kadarıyla hümanist, eşitlikten, birlikte yan yana yaşamdan yana olan bir yazardı Dink, fakat “Türk’ün kanı”yla ilgi bir yazı yazarak hayatının hatasını yaptı. 301’den yargılanmaya başladı, tehditler almaya başladı, mahkeme önlerinde saldırılar yaşamaya başladı…

Ve 20 Ocak tarihinde haber sitelerinden birine girdiğimden Hrant Dink’in gazetesi önünde vurularak öldürüldüğünü okuduğumda şok oldum fazlasıyla şaşırdım ve üzüldüm. Olayla ilgili güncel haberleri okudukça farklı sitelerde dolaşmaya başladım, cinayetin işlendiği ilk anda bile tepkiler başlamış insanlar bir araya gelip olayı kınamaya protesto etmeye başlamışlardı. “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeniyiz” “Yaşasın Halkların Kardeşliği” vb sloganlar atılıyor, Dink ve Ermeni halkı sahipleniliyordu.

Haberleri okumaya devam ederken milliyetçi sitelerin linklerini gördüm. Orada yazanları okuduğumda nefret dolu mesajlarla karşılaştım, girdiğim tüm siteler olayla ilgili üzüntülerini belirtirken bu milliyetçi hatta faşist insanlar salyalarını akıta akıta “hak etmişti” “Türk’e dil uzatırsan sonun bu olur” “Sıra diğerlerinde” “Alçaklar hepimiz Ermeniyiz diye bağırıyorlar” “Hainler” vs vs daha neler neler yazmışlardı. Özellikle “hepimiz Ermeniyiz” sloganının onları fazlasıyla rahatsız ettiği ortada. Mesajlarında içlerindeki Türk’ü serbest bırakmışlar küfür etmişler, aşağılamışlar, insanın tüylerini ürperten şeyler yazmışlardı. Bunların politik düşünceleri olduklarını düşünerek fazla şaşırmadım sadece beklediğimden biraz fazla nefret doluydu yazdıkları ama beni asıl şaşırtan politik kimliği olmayan haber sitelerinin yorum bölümlerine yazılanlar oldu. Orada da insanlar Hrant Dink haberlerinden bıktıklarını doğuda yaşamlarını kaybeden asker cenazelerinin bu derece haber yapılmadığını, Dink’in cenazesine katılımın bir asker cenazesinden fazla olduğunu bunun tam tersi olması gerektiğini vs yazmışlar. Onlarda içlerindeki Türk’ü serbest bırakmışlar, hatta Uğur Mumcu’nun Türk olmasına rağmen bu kadar sahiplenilmeyip de bir Ermeni’nin bu kadar sahiplenilmesini hoş bulmadıklarını yazanlar olmuş.

Kısaca herkes içlerindeki Türk’ü serbest bırakmış, Ermeni düşmanı, “Türk’ün Türk’ten başka dostu olmaz!” diyen zihniyeti halen yaşattıklarını kanıtlamışlardır. Hrant Dink’in gidişi Türkiye aydınlarından bir kişiyi daha eksiltti fakat Türklerinde halen ne kadar milliyetçi olduklarını ortaya çıkarttı. İçinizdeki Türk’ü serbest bırakın ve gitsin… İçinizdeki insanla kalın, insan olmanın tadını çıkartın biraz, hepimizden akan kan, kan gruplarımız dışında aynı.
25.01.2007
dionysos
http://dionysos.110mb.com/wordpress/2007/01/26/icinizdeki-turk%e2%80%99u-serbest-birakin/

kızılmavican
02.04.2007, 19:13
insan olmak herşeyin başı elbette ama Ermeni'lerede içinizdeki Ermeni'yi çıkarın imsan olun niye demiyorsun?

lion12
02.04.2007, 19:24
Milliyetçilik ırkçılık gibi terimler bizlere yakışmaz ve felsefemizde de yeri yok.
Türk olanda Kürt olanda Ermeni olanda,Yahudi olanda,Alman olanda ve dünyadaki bütün ırklardan insanlara sesleniyorum herkes içinden atsın milliyetçi ve ırkçı duyguları.
Şahsım adına konuşmam gerekirse,Hrant Dink öldürülürken Ermeni yim.Dersim katliamı yapılırken Dersim liyim.Hittler denen faşist hain katliam yaparken orada ölen Yahudi yim.

Mazlum kimse bende ondan tarafım,düşman kimse onunda karşısındayım.Çünkü ben Ali taraftarı ve yoldaşıyım.

Gülom
02.04.2007, 19:36
Vallahi ben kendim kaliyorum, kendim kalarak haksizliga karsi geliyorum. Hrant Dink olsun, Ugur Mumcu olsun, dusunceleri ugruna oldurulen insanlari savunmamiz lazim, cunki boyle seyler bu ulkenin ayibi. Ne olursan ol, ne olursa olsun, burda inanc, irk ayrimi yapilmaz, cunki bu devlet hepimizin...