Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas / İmranlı ( Sewas / Maciran )

birdal can
02.05.2006, 20:12
canlar herkeze selam olsun.sivas-imranlı-cerit köyü
www.imranli.ilcesi.com.tr (http://www.imranli.ilcesi.com.tr)
www.imranli58.com.tr (http://www.imranli58.com.tr)

bütün imranlılılar buraya saygılarımla birdal çoban

KoCGIRİ
03.05.2006, 08:58
hemşerim bu konuyla ilgili topic açılmış zaten

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=507

konu açmadan önce forumu incelemekte fayda var.
yoksa gereksiz yere açılan birbirinin aynı topiclerden geçilmez burası..

iyi forumlar...

birdal can
03.05.2006, 12:52
olsun fazla bilgi göz çıkarmaz arkadaşım

seher.yeli
03.05.2006, 13:01
olur geleyim bir imranlili olarak :))

birdal can
03.05.2006, 13:50
hoş gelirsin sefa getirirsin seher yeli

sivasli
30.08.2006, 18:40
merkezkılıclar köyünden olan varmı ben jarelerden özlem şoloların gelını:001_wub: ::001_wub:

keklikoluk köyü
11.09.2006, 18:56
Mardin'den merhabalar. Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne bağlı olan köyümüz Keklikoluk; Sivas İmranlı ve Erzincan Refahiye Gümüşakar (Koçgiri) taraflarından gelen Koçgiri Aşireti mensupları tarafından kurulmuş. http://iskenderyildiz46.sitemynet.com/Keklikoluk/ ve www.keklikoluk.com adreslerinden bilgi alabilirsiniz. Belki de bir akrabanıza ulaşabilirsiniz.

eskici
10.11.2006, 22:44
Selam bende istanbuldan imranlı bahadun köyünden.....

Nihat
10.11.2006, 22:50
merkezkılıclar köyünden olan varmı ben jarelerden özlem şoloların gelını:001_wub: ::001_wub:

merhaba dost bende delimahmuyluyum aramıza hoşgeldin candst

cengaver
16.11.2006, 12:21
karlastan cengız slmm

ayaren
16.11.2006, 13:13
KarahÜseyİn KÖyÜndenİm Ben De....

Nihat
16.11.2006, 19:30
:36_7_8: KarahÜseyİn KÖyÜndenİm Ben De....
merhaba pirayem karahüseyin köyünde acaba kimlerdensin tanıdığım arkadaşlarım varda orda seni bu forumda görmek gerçekten güzel.
karahan soyadını ve zengin soyadını tüm ailelerin gençlerini zanedersem tanıyorum. karakuşlarda buna dahil galiba kimse kalmadı
bütün köyünüzü tanıyorum bu gidişle .
en çok görüştüğüm arkadaşım selahattin karahan ve metin zengin pirayem .
yibo okularında beraber okuduk .ben nik kulanmıyorum adım nihat senin can .galiba çok uzatık yazıyı neyse sanada merhaba pirayem hoşgeldin tekrar.

Şoreş
16.11.2006, 19:32
:36_7_8:
merhaba pirayem karahüseyin köyünde acaba kimlerdensin tanıdığım arkadaşlarım varda orda seni bu forumda görmek gerçekten güzel.
karahan soyadını ve zengin soyadını tüm ailelerin gençlerini zanedersem tanıyorum. karakuşlarda buna dahil galiba kimse kalmadı
yibo okularında beraber okuduk .ben nik kulanmıyorum adım nihat senin can .galiba çok uzatık yazıyı neyse sanada merhaba pirayem hoşgeldin tekrar.

Abi KaraHüseyin köyü Xiranın Zerikilerden mi?

Nihat
16.11.2006, 19:34
Abi KaraHüseyin köyü Xiranın Zerikilerden mi?

evet soreş can tanıdığım aileler zerikilerden bazıları .

Şoreş
16.11.2006, 19:51
Xiran Aşiretinin bir parçası olan Zeriki/Zerikiyanlılar gerçekten de İmranlının yarısını oluşturuyor sanırım.

Şoreş
26.01.2007, 04:54
Merhaba İmranlılı canlar, hemşerilerim....
Bizler Dersim'in Kuzey Batı Parçasıyız, Koçgiri Coğrafyasındanız.
İmranlılı hemşerilerim...
Bizim İlçemizde 102 Köy bulunmaktadır..
92 Köy Alevi İnançlıdır.. Bu Köylerin 3'ü Türkmen Kökenli, diğer tüm Köyler ise Kürt Kökenlidir..

İlçemizde 10 Sünni Köy vardır, Merkez'inde % 40'ı Sünnidir.. Onlar ise Devlet tarafından Alevi Yöresine yerleştirilmiş, genellikle Muhacir Sünnilerdir.

İlçemizde ve yöremizdeki Aşiretler Koçgiri, Zerikiyan/Xormek Aşireti, Çarekan, Şeyh Hasan, Şadiyan, Kurmeşan.. İlk akla gelen bu Aşiretlerdir.. İlçenin Köylerinin hemen yarısı Koçgiri Aşiretinden, diğer yarısı ise hemen hemen Zerikiyan/Hirani Aşiretindendir... Seyrekte olsa bazı Köylerde diğer Aşiretlere mensup İnsanlarda yaşamaktadır...

İmranlıdaki Köylerin neredeyse tamamı Kurmanca konuşur.. Ve tüm Kurmanca konuşan Köyler, Tunceliden gelen aileler tarafından kurulmuştur.... Koçgiri Aşiretinin geldiği yöre Ovacık, Hozat, Pülümür, Mamekiye Yöresidir, Zerikiyan/Xormek Aşireti ise Tunceli Nazımiyeden Vartoya, oradan daMazgirt İlçesinden gelmiştir.. Mazgirtte konakladıkdan sonra İmranlıya geçmişlerdir.Kurmeşanlılar Pertek Kökenlidir.. Şadiyanlılarda Mazgirtte yoğundurlar..

Benim annemler Koçgirinin Laçinan Oymağındandır, Köyleri ise Toklucak / Gunde Paciyan.. Tuncelinin Dere Laçi Yöresinden geldik.. Babamlar ise XormekAşiretindendir.. Onlar Varto Dersimden gelmişlerdir.. Köyümüz ise Aydın / Yenicedir.. Fakat Dedemler 1921'den sonra Akıncılardaki bir Alevi Köyünde yerleşmiş ve büyümüşlerdir.. Sülalemizi İmranlıda bırakarak, olaylardan sonra yörede darlık dönemi nedeniyle açlık görülünce, Büyük dedemde Akıncılardaki bir Alevi Köyüne göçmüş.. Köyümüz, Sülalemiz Aydın / Yenice Köyündedir, Köyümüz orasıdır.. Umarım akrabalarım ile birgün tanışırım.. Çoğu Ankaradaymış..Büyük babannem Karataş / Qewreş Köyündendir.. Büyük büyük babaannem ise Karacahisarlıdır... 2 Kuzenim Karacahisarlı, Büyük Teyzemin çocukları, kuzenlerimde Boğanak Köyündendir..

Rahmetli Hasret Gültekinde İmranlılıdır.. Han Köyünden..
Cihan Çelik ise Kondılan Köyündendir..
Araştırmacı Evin Çiçekte Koçgiri Yöresindendir..

Birçok sanatçı İmranlıdan çıkmıştır..
Yöremizdeki Alevilik Dersim / Kürt Aleviliğidir.
Yöremizdeki en bilindik Alevi Uygulaması, Kürt Aleviliğinin parçası olan Gağant Bayramıdır.. Yöremizde asimile edilen tek bir Köy bile yoktur.. Köylerimize ayrıca yavaş yavaş Cemevleri yapılmaktadır.. Yöremizde Kızıldağ, Çengelli Dağ Kutsaldır ve orada 40 Gözeden su akar.. Çel Çavi derler..

İlçemizdeki Ormanlar tahribe uğramıştır.. Seneler önce kalan Ormanlar ise birileri tarafından yok edilmiştir.. Anladınız.... Bugün Tuncelideki Ormanlara yapıldığı gibi..

Tüm İmranlıları buraya beklerim..

http://img409.imageshack.us/img409/5615/dsci00475xqka8.jpg

nurgul_80
26.01.2007, 09:30
selam canlar ben imranlılı değilim ama imranlıların torunuyum :) bende az çok oralı sayılırım..burdan imranlılara sevgiler ,saygılar

Şoreş
27.01.2007, 17:56
Merhaba Nurgul... İmranlılar neredesiniz hemşerilerim, kandaşlarım.. :yamukgul:
Geleneklerimizden, göreneklerimizden, göç ettiğimiz topraklardan Dilimizden konuşalım... Gerekirse Kürtçe konuşalım değil mi :yamukgul: Gelin buraya Seyit Rızanın kanatları altında korunmuş, Alişer gibi yiğit Maciranlılar...

Şoreş
01.02.2007, 18:32
Benim hemşerilerim, Soydaşlarım neredeler :) Forum İmranlılı kaynıyor, gösterin kendini yahu :)

http://img176.imageshack.us/img176/352/dsci00483uksz0.jpg

tatlı cadı
02.02.2007, 00:40
slm annem karacahisarlı babamda toptaşlı

Şoreş
02.02.2007, 00:42
slm annem karacahisarlı babamda toptaşlı

Baba tarafından ve anne tarafından akrabayız :) Babamlar Xormek/Zeriki, annenlerde Koçgiri/Laçinler.:)

KoCGiRiLi_
04.02.2007, 16:21
her yerden koçgiri imranlı konusu acmıssın can :)

diğer taraftakı mılletın mesajlarınıda kaydır bari buraya:)

alişero
04.02.2007, 17:08
slm merhaba ben sewas lı değilim ama atalarım oralı yani izol aşiretindenim tüm alevi kürt lere selam olsun

Şoreş
07.02.2007, 12:38
slm merhaba ben sewas lı değilim ama atalarım oralı yani izol aşiretindenim tüm alevi kürt lere selam olsun

İmranlılar Aleviliğin Mihenk taşlarıdır.. Gençleriyle, çocuklarıyla Cemlerinide bilirler, Erkanlarınıda.. Kimse biz Aleviliğin mihenk taşıyız diyemez bence..:yamukgul: Buralı olduğum için demiyorum ama 12 İmamların adını sayamayana Alevi bile demezler burada.. İmranlı Aleviliğin en koyu yaşandığı ve insanların en bağlı olduğu yöredir..:thumbup1:

BARI
08.02.2007, 12:18
Merhaba Dostum

Imranli KaracaÖren KÖyÜndenİm

TÜm İmranlilara Ve KaracaÖrenlİ Dostlara Selamlar

sevgicocuk78
09.02.2007, 20:36
Merhabalar Canlar İmranlı Bogazoren Köyündenim

Tüm Canlara Selam sevgi ve saygılar

Şoreş
09.02.2007, 20:53
Boğazören, İmranlıdaki en bilindik Köylerde..
Bana Bahadun Köyünü çağrıştırıyor ismi.. Çok benzer.. Eski ismi Gunde Boğazviran.

Ceno
09.02.2007, 21:08
Daha önce de bahsettim kendimden çeşitli konu başlıklarında şoreş can zaten beni bilirsin.(İmranlı koçgiri diye sınırlanmış belki farklılığı budur.) Burada da tekrar edeyim birçoğumuz 1921 isyanında sürüldü dedin işta biz o yurdumuzdan toprağımızdan sürülenlerdeniz.
Bizim şuanki köye yerleşen koçgirinin gerni kolu 1921 isyanı ile imranlı/gilicek(şimdiki ismi değişmiş, bu eski ismi.) köyünden gelmişler.
uygun bir zamanda o köye gidip insanlarımızı görücem.çünkü bazı akrabalarımız kalmış orada.umarım rastlarım bu forumda o köyden tanıdık birilerine. olur da tanırsanız, tanışırsanız bu köyden birilerine, bana yönlendirirseniz çok severim. Saygılarımla...

Şoreş
09.02.2007, 21:26
Daha önce de bahsettim kendimden çeşitli konu başlıklarında şoreş can zaten beni bilirsin.(İmranlı koçgiri diye sınırlanmış belki farklılığı budur.) Burada da tekrar edeyim birçoğumuz 1921 isyanında sürüldü dedin işta biz o yurdumuzdan toprağımızdan sürülenlerdeniz.
Bizim şuanki köye yerleşen koçgirinin gerni kolu 1921 isyanı ile imranlı/gilicek(şimdiki ismi değişmiş, bu eski ismi.) köyünden gelmişler.
uygun bir zamanda o köye gidip insanlarımızı görücem.çünkü bazı akrabalarımız kalmış orada.umarım rastlarım bu forumda o köyden tanıdık birilerine. olur da tanırsanız, tanışırsanız bu köyden birilerine, bana yönlendirirseniz çok severim. Saygılarımla...

Koçgiri Yöresi, Sivas'ın İmranlı, Zara ve Hafik - Kangal İlçelerinin büyük bir kısmını, Divriği, Refahiye, Kemah Yöresini ve Kayserinin Sarız, Develi İlçelerini kapsar..
Sadece İmranlı değildir..:thumbup1:

Bu arada Cenap abi kaç senesinde göçmüş Dedeleriniz ?

Ceno
09.02.2007, 21:32
Koçgiri Yöresi, Sivas'ın İmranlı, Zara ve Hafik - Kangal İlçelerinin büyük bir kısmını, Divriği, Refahiye, Kemah Yöresini ve Kayserinin Sarız, Develi İlçelerini kapsar..
Sadece İmranlı değildir..:thumbup1:

Bu arada Cenap abi kaç senesinde göçmüş Dedeleriniz ?

1921 deki isyanla kanlı bir şekilde bastırılınca bizimkiler onların elinin uzanamayacağı yerlere kaçmış. şuanki köyümüz dağların arasında kalmış bir yer zamanında ormanla kaplı olduğu için kimsenin bulamayacağı bir yerdir. daha son bir kaç sene de yeni yol yapılmıştır.hep patikaydı.

Şoreş
09.02.2007, 21:35
1921 deki isyanla kanlı bir şekilde bastırılınca bizimkiler onların elinin uzanamayacağı yerlere kaçmış. şuanki köyümüz dağların arasında kalmış bir yer zamanında ormanla kaplı olduğu için kimsenin bulamayacağı bir yerdir. daha son bir kaç sene de yeni yol yapılmıştır.hep patikaydı.

Benim anne tarafı Koçgiri Laçin, Babamlarda Koçgirilikte var, Xormeklikte.. Mozaik gibi Kökenim var.:yamukgul: Benimde büyük Dede orayı açlık vurunca, Katliam olunca kaçmışlar .. Gezmiş gezmiş, Samsun demiş, Giresun demiş, sonunda Sivas'ın Akıncılar İlçesinde bir Alevi Köyüne yerleşmişler.. Büyük Dedemler akrabalar felan hep öldürülmüşler büyük babaannemin yanında.

ceylanım_58
13.02.2007, 02:09
selam benimde annem sivas imranlı karacaoren köyünden KARACAÖRENLİ olan vamı?

serpil_88
13.02.2007, 13:08
selam benimde babaannem imranlı...

Nazlıçiçek
15.02.2007, 16:25
merhaba Şoreş.Yazmış oldugun mesaj beni çok duygulandırdı.Benim Anne tarafım da Karataş Zerikiyan aşiretinden,Baba tarafım ise Dağyurdu(mustolar Köyü) Koçgiri Aşiretinden.Sizlerle tanışmak çok güzel.k.i.b.görüşürüz.

Şoreş
16.02.2007, 04:19
Benimde babamlar hem Xormek ama Koçgirilikte var.. Büyükbabannem ise Karataşlıydı.. Koçgiriliydi

Şoreş
18.02.2007, 18:10
merhaba Şoreş.Yazmış oldugun mesaj beni çok duygulandırdı.Benim Anne tarafım da Karataş Zerikiyan aşiretinden,Baba tarafım ise Dağyurdu(mustolar Köyü) Koçgiri Aşiretinden.Sizlerle tanışmak çok güzel.k.i.b.görüşürüz.

Slaw
Gundê Bapiremın Qewreş e u xeyri bapiremın je Gunde Karacahisar.
Ez zanim Mıstolar.. Tireye Mıstolar veqetine je İbolar. Mıstoyan gelek bıhez..
Heri bezin Tireyan Mıstoyan, Baloyan, Zazayan, İboyan, Kerteyan.
Ez hez dikim hemu Tireyan..

Selam
Büyükbabaannem Karataşlı ve diğer büyükbabaannem ise Karacahisarlı
Mıstoları biliyorum.. Mıstolar kabilesi İbolardan ayrıldılar.Mıstolar çok güçlü.
En büyük kabileler Mısto, Balo, Zaza, Saro, Kertel
Ben tüm kabileleri seviyorum.

Nihat
18.02.2007, 20:57
roya he bığerbi maciranlıbalar ezcilıgınde delimahmuteme soreş bra tıci lı vedereya ezıte bırane ene n barymın ı tı
can gındeme lımacıran dehheft km.dure lıbıne kızıldağeye .ez gınde ğe hezdıkım .

Şoreş
20.02.2007, 21:04
roya he bığerbi maciranlıbalar ezcilıgınde delimahmuteme soreş bra tıci lı vedereya ezıte bırane ene n barymın ı tı
can gındeme lımacıran dehheft km.dure lıbıne kızıldağeye .ez gınde ğe hezdıkım .

Xalomin u lezimemin diçin Maciran li her sal.. Ez hevi dikim, ez'e çüm Sewas.. Le Ez'e qet çüm deste yezide :yamukgul: Ango Suşehri:D Ango Ezbider..:D Heta Merqeze Sewas :D Em'e çün Otele Madımax.:ilgili: pasko, Madımax zaf giring ji bo Milete Elewi..:) Mı'e ma li Koye Pacciyan, ango Toklucak..

erdal_87
23.02.2007, 14:37
selamlar canlar bende imranlılıyım. annemde babamda imranlılı hatta 2 senedir de sivastayım

hozusen
26.02.2007, 13:14
merhaba arkadaşler ben hozusen sivas karacahisar köyündenim annem karataş babam ise karacahisrlı.tüm sivaslılara selamlar.

boze88
26.02.2007, 19:30
herkese merhaba.bende imranlının sandal köyündenim annemde babamda baliki aşiretinden.
belkide birçoğunuz bu köyün adını bile duymamışsınızdır:garibbak: imranlının güney batısında zara sınırına yakın bir yerde....
burdan tüm barış kardeşlik yanlısı insanlara selam olsun.....

aykudgöksun
26.02.2007, 19:42
toptaş(kürtşeyhli) köyü laçini kabilesindenim.bütün imranlılara selam olsun..

boze88
26.02.2007, 20:45
Şoreş sana bir sorum olacaktı. edindiğim bilgilere göre bizim köyden kayserinin çeşitli yerlerine göçler olmuş.göç edenler hakkında bir bilgin varmı diye soracaktım veya nasıl bilgi edinebilirim....şimdiden teşekkürler.

Şoreş
27.02.2007, 01:15
Şoreş sana bir sorum olacaktı. edindiğim bilgilere göre bizim köyden kayserinin çeşitli yerlerine göçler olmuş.göç edenler hakkında bir bilgin varmı diye soracaktım veya nasıl bilgi edinebilirim....şimdiden teşekkürler.

Koçgiri olaylarından sonra göçtüler.. 1921lerde sonra Köyler kurmuşlar Kayseri Develi, Sarız Yöresine.. Yörede açlık başlamıştı.

seyhunbey
27.02.2007, 02:05
Şoreş can imranliya bende gittim gercekten güzel bi yer ufak :) babamlar anlatir önceden eskiden orda kocaman bi pazar kuruluyormuş bütün cevre köyler oraya gidermiş pazara babamlarda iliç ' dan oraya pazara giderlermiş :) baya meşhurmuş imranli pazar :) ama şimdilerde o eski pazar pek kalmamiş

özkanbeydilli
05.03.2007, 17:41
lsm canlar bende imranlının boğazören köyündenim ben imranlıda büyüdüm o yüzden köyümü ve imranlıyı çok seviyorum aranızda bulunmaktan mutluyum

sinan_0758
08.03.2007, 09:23
slm arkadaşlarlar bende imranlı karacaörenliyim tüm karacaörenlilere selamlar ŞEROŞ HAZIRLADIGIN YAZI İÇİN TEŞEKÜRLER ÇOK İYİ OLMUŞ BİZDE DERSİM OVACIKTAN SİVAS KARACAÖRENE ORDANDA ALİBABA MAHALESİNE GELMİŞİZ.ŞUANDA İSE ANTALYADAYIZ ŞİMDİ ORALARDA OLMAK VARDI........BEEEEEEEE

armidanich
09.03.2007, 20:50
bende imranlı darısekiliyim tanışmak ısterim sızlerle

Şoreş
09.03.2007, 20:51
Selam hemşerim, Darıseki Köyü Koçgirili mi ?

eskici
09.03.2007, 20:59
Selam arkadaşlar bende İmranlı Bahadun köyündenim.Burda olmaktan son derece mutlu vede bir koçgirili olarak gururluyum.........

boze88
10.03.2007, 14:40
Selam arkadaşlar bende İmranlı Bahadun köyündenim.Burda olmaktan son derece mutlu vede bir koçgirili olarak gururluyum.........

merhaba arkadaşım ben sandallıyım.babamın dayıları sizin köyden...siz kimlerdensiniz...

Şoreş
10.03.2007, 14:41
merhaba arkadaşım ben sandallıyım.babamın dayıları sizin köyden...siz kimlerdensiniz...

Sandal Köyü hakkında bilgi verebilir misin can ?
Mesela kimler tarafından ne zaman kurulmuş ?:)

boze88
10.03.2007, 15:14
Sandal Köyü hakkında bilgi verebilir misin can ?
Mesela kimler tarafından ne zaman kurulmuş ?:)

bildiğim kadarıyla herkes gibi bizde DErsim ve çevresinden göçmüşüz.1670 yılında, Balolar aşiretine mensup Ferooğulları sülalesinden Mahmut Ağa adlı şahıs
tarafından kurulmuştur. Sandal Köyünde Balolar aşiretine mensup Gençağagiller - Kejooğulları
ve Laçinoğulları de sülaleleri yaşamıştır.İlçeye uzaklığı 21 km'dir.
kötde şuanda 3 hane var.

http://www.sandalkoyu.com/index.php

karahan
14.03.2007, 22:23
merhaba dostlar bende imranlı karahüseyin köyündenim karahüseyin köyü koçgiri aşiretinin 13 çekirdek köyünden birisidir hemşerilerimize sevgilerimizi sunuyoruz 24mart,da gecemize imranlıları bekliyoruz...internet sayfamızdan bilgi alabilirsiniz...

rıza58
15.03.2007, 22:33
merhaba arkadaşlar bende bahadunlyum boze biz senin dayılarınız belki bilirsin bizi izmirdenim geçenlerde abinle ablan bize gelmişlerdi cihan ve çiğdem
ESKİCİ MERHABA SENİDE MSNE EKLEDİM BEN RIZA NURİ GÜRSOYUN OĞLUYUM

rıza58
15.03.2007, 22:35
eskici ben bizim köyün adresini veriyorumki arkadaşlar gerekli bilgiyi edinsinler bizim oralarla ilgili www.sivasbahadun.com

sedatgrs
16.03.2007, 22:27
merhaba bende bahadunluyum rıza58 kardeşiyim bahadunu olarak sadece üç kişi varız birde yeğenimiz var

seher.yeli
17.03.2007, 11:14
slm canlar bende imranli eskidere koyundenim bútún imranlilara sevgiler ve saygilar.

bulut90
17.03.2007, 13:19
selam dostlar ben imranlının sandal köyündenim tüm imranlılara slamlar

birdal can
19.03.2007, 20:25
İmranlı cerit köyü............

YILDIZD
20.03.2007, 21:08
Merhaba

Babam Yazikavak ve Annem Gökdere köylerindenler.

Tüm imranlilara candan selamlar

özkanbeydilli
20.03.2007, 21:42
http://www.bogazoren.com/
bizim boğazören burası

ayaren
21.03.2007, 09:46
Ne kadar da çoğunluktayız değil mi canlar..Ben de KARAHÜSEYİN köyündenim...Herkese selamlar..

Şoreş
21.03.2007, 12:51
KürtYeniceliler yok mu :D

tolga06
21.03.2007, 14:01
selam canlar babam kararataş annemde karacahisralı tüm imranlılara selamlar.

kılıç58
24.03.2007, 19:38
imranlı dereköylüyüm tüm canlara selam olsun
birde sivasın dağına taşına çamuruna tozuna karına poyrazına
koçgiri kadınının başına bağladığı yazmaya selam olsun
selam olsun duruşu sivasın poyrazı kadar sert
yüreği akdenizin suları kadar sıcak insanıma selam olsun

Şoreş
24.03.2007, 19:55
Koçgirililer Koçgiri Aşiretine oy vermeyi unutmasın :)

http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=388284#post388284

karahan
28.03.2007, 21:14
merhaba arkadaşlar, karahüseyin köy derneğinin 24 marttaki gecesini çoşkulu bir şekilde kutladık,dostlarımıza, ve komşu köylerimize tşkler.

Şoreş
29.03.2007, 15:31
İmranlıdan bir Ağıt ;

Hespê mîrê min qir û hêşîn
Tere dilîze li ser lingê pêşîn
Prînên mîrê min pir giranin
De dilê min jî jê ra dêşe

De mîro mîro mîrê mîran
Karê te çi li Sêwazê li nav Maciran

De rabe rabe mîro rabe
Xewa sibê pir xirab e
Xewa sibê pir giran e

Hespe mîrê min qir û boz e
De rê ra mere rê bi toz e
Dilê xwanga wî ji wî sû ye
De lomane jî bi lêv û poz e

yilgulmus
29.03.2007, 20:12
selam ben imranlı arık koyundenn yıldız ...

kemal_58
03.04.2007, 21:44
slm hemşerilerim.ben imranlı bahadunluyum.böyle bi site hazırladıgınız için çok teşekkürler.

kemal_58
03.04.2007, 22:36
slm bahadunlu olan arkadaşlar warsa tanışalım.benim amcaçocukları war rıza58 ve sedatgrs.bahadunlu olarak 3 kişiyiz başka canlar warsa sohbet edebilriz.

kemal_58
03.04.2007, 22:39
Benim hemşerilerim, Soydaşlarım neredeler :) Forum İmranlılı kaynıyor, gösterin kendini yahu :)

http://img176.imageshack.us/img176/352/dsci00483uksz0.jpg

şoreş o resimdeki köy bizim köy.çok güzel bi foto.ellerine saglık:thumbup1:

gamzelım
04.04.2007, 17:05
selam canlar bende KARACAHISARLIYIM.
sayfa cok guzel.ıcınde ozumu buldum:):)sagolun canlar

utay_han
05.04.2007, 19:34
ben zeynel bende aslen imranlı han lıyım kocgiri aşiretindenim bursa gemlıkte bulunmaktayım neyse iyi günler dileklerinlen

utay_han
05.04.2007, 19:38
imranlı hanlıyım Ap zeynel in torunu zeynelim sevgi ve saygılarımı en içten devrimci duygularımı sunarım arkadaslar imranlı han lı arkadaslara sesleniyorum sevgilerimlen

utay_han
05.04.2007, 19:41
önceliklen bende imranlı hanlıyım sevgilerimi sunarım arkadasım sizleri burada görmekten cok mutluyum

cicim
08.04.2007, 17:03
Gürsel can beni zaten biliyorsun:)
Sivas imranlı Çalıyurt köyündenim.
Ama sanırım tüm imranlılılar yazmamış

mendires
12.04.2007, 23:23
gürsel canım merhaba herkese merhabalar uzun zmandır yoktum ben gürselle aynı köylüyüz ama kökenimiz imranlıdan gelir benim çalıyurt'tur ve halen 1.dereceden akrablarım ikamet etmektedir bir çoğu ise hepinizin bildiği gibi ankarada ankarayada gittim bir çok kez gerçekten ankarada baya bir potansiyelimiz var!!
tekrardan herkese merhaba canlar!!

serpil_88
18.04.2007, 12:31
selam canlar bende erzincan/refahiye/arpayazı köyündenim.
babaannemle yengelerim imranlı/dağyurdu(mustolar) köyünden.
zaten kökenimizde dağyurdu köyünden geliyormuş.
insanın hem erzincanlı hemde sivaslı olması ne kadar güzel ya.
gerçekten çok gurur verici. daha ne olsun yani:36_1_55:

Banazlı Derviş
08.05.2007, 09:34
Merhaba İmnranlılı canlar Annem Boğazörenli Baba Demirtaşlı...
İstanbul-Çamlıcada oturuyor...
Kozyatağında çalışıyorum...
Bütün hemşehrilerime selamlar...

guneyyy
08.05.2007, 11:44
imranlı-CERİT

mercanboran
28.05.2007, 22:05
merhaba imranlı kemreliköyü[gundemame] sevgilerle..

vitamin
29.05.2007, 01:17
imranlı-karacahisar köyündenim meşhur şamatenin torunuyum

caner58
01.06.2007, 22:01
Selam Canlar Ben İmranli BoĞazöreN Köyündenİm. Herkse çok Selamlar

kılıç58
11.06.2007, 21:58
imranlı dereköy ve hanlılara selam

Şoreş
11.06.2007, 22:00
Xortê Maciranan den bikin :D

ezgede
11.06.2007, 22:36
Sizi burada kaynaşmaya, tanışmaya çalışırken görmek beni duygulandırdı.

Aklımızın,bedenimizin, ruhumuzun yarısı hep orada ( koçgiride)

Acılarımız, anılarımız, sevdalarımız ve azda olsa sevinçlerimiz var orada

Ana dilimden gülmesini, ağlamasını, bir türkünün hüzünlü nağmelerini özlemişim.

hepinize sevgiler diliyorum. Bahadunluyum.

Banazlı Derviş
11.06.2007, 23:14
selam canlar ben imaranlı boğazören köyündenim
sivas cumhuriyet üniversitesinde okudum
istanbulda yaşıyorum
malimüşavir stajyeriyim...

sen-ay
09.09.2007, 15:41
selam canlar
ben de imranli bogazörenliyim

zarali
09.09.2007, 16:39
Slm topragimin canlari benim babam yaziliköy (ricikan) annem sandal köyünden... tekrar yazismak ümidiyle hoscakalin

kötü bakkal
12.09.2007, 08:29
soreş abi ben siteye yeni üye oldum. ben bahadunluyum çok güzel yazı araştırmalarınız varherkesin bilmesi gereken bilgiler eline sağlık

soreş abi ben siteye yeni üye oldum. ben bahadunluyum çok güzel yazı araştırmalarınız varherkesin bilmesi gereken bilgiler eline sağlık

ben gültekin erdoğan bahadunluyum 1989 izmire göçtük tanıdık dost ve arkadaşlarda mesaj bekliyorum

Şoreş
12.09.2007, 14:31
İmranlıdaki Koçgiri Aşiretinin yerleşik olduğu bilinen Köy ve Mezralar..

Qewreş, ( Qewreş Köyünde Koçgirililerin yanısıra Xormek Aşiretinin Zeriki kolu ve Şeyh Hasanlılarda vardır )
Peci, ( Koçgirililerin yanısıra bir kısım Pecililer Sarı Saltukludur )
Doğançal,
Kürtşıxlı,
Boğazören,
Karacaören,
Dereköy
Yünören,
Maden, ( Bu Köyde Koçgiri, Dimili, Xormek/Zeriki, Çarekan gibi Aşiretler karışık yaşarlar )
Azger,
Konak, ( Koçgirililerin yanısıra Çarekanlılar da vardır )
Kemreli,
Dağyurdu,
Eskikeşlik,
Kasaplar,
Sarıçubuk,
Cerit,
Arıx, ( Koçgirililerin yanısıra bir kısım kişiler ABDAL Alevisidir. )
Kızıltepe,
Hanköy,
Bolucan,
Becek,
Sandal,
Haliller,
Yukarı Çulha,
Aşağı Çulha,
Yazılı,
Karahüseyin, ( Koçgiri ve Resul Aşireti bir arada yaşar )
Karlık,
Kevenli,
Koçgediği,
Yazılı,
Genco, ( Koçgirililer ve Xormeklilerin Zeriki kolu da yaşamaktadır )
Hallas,
Mezre,
Elmaseki,
Bandıra,

fellow
12.09.2007, 23:02
Benim de babam Doğançal(yazıfate); annem Dereköy' lü.
Selam tüm Koçgirililere...

armidanich
13.09.2007, 15:59
merhabalar bende darısekılıyım tum canlara selam

Şoreş
13.09.2007, 16:08
Darıseki Koçgirili midir ?

sevgicocuk78
20.09.2007, 22:25
Merhaba Canlar Ben Özdemir DÜZGÜN bende İmranlı Boğazören Köyündenim,
Ayrıca sitede Boğazörenlilerin toplandıgı küçük bir bölümde mevcut. Saygılarımla

vitamin
20.09.2007, 22:28
imranlı-karacahisar köyü ez torne şamateme:lol:

Göksun
20.09.2007, 23:20

biz senle aynı köylü oluyoz galiba,bende Paşo'nun torunu:whistling

caner58
20.09.2007, 23:30
bende boğozörenliyim tüm dostlara selam ve sevgimi yolluyorum

Şoreş
22.09.2007, 21:46

Merhaba dostum.. Benim büyük büyük büyük Babaannem de Karacahisarlıymış.Ve 2 kuzenim Karacahisarlı ve Karacahisarlılar ile Aşiretten kan bağımız var..
Kuzenlerin Haydar'ın Torunları.. Hanımının adı Hatice sanırım.

Gegel_58
15.10.2007, 13:12
SeLam Can'lar ... Bende İmranLı Karataş ( Qewreş ) köyündenim ..

Meşhur Demirci Ustası Ali GegeL'in Torunuyum ..

Babam GegeLLerden Hasan Demir Annemde PerviziLerden Kıymet Demir ..

Tüm İmranLıLı hemşehriLerime saygıLar sevgiLer ...

Emrah Demir

http://img88.imageshack.us/img88/7096/sany1459lm2.jpg (http://imageshack.us)

Karataş YayLası

http://img515.imageshack.us/img515/4110/sany1488of1.jpg (http://imageshack.us)

Buda Bizim YayLadaki MutLuLuk Yuvamız :D

alibabali
15.10.2007, 22:55
zara çam özü köyünden nuru çavuşun torunuyum.sülalemizin bir kısmı imranlı köylerindeler.koç giriliyiz .

**alişer**
16.10.2007, 00:43
selamlar koçgirinin onurlu halkına saygılarımla..
ben imranlı azgeri- sıdıkan köyündenim,annemde erzincan refaiye maden köyü.
ez torne alişero.. heydero..(dönemin dersim generallerinden ,dedemin babasıyla amcasıdırr koçgiride herkes tanır..)

ayrıca değerli kardeşim soreş koçgiri çalışmalarını bir koçgirili olarak onurla okudum çok güzel bütün topiclerin yüreğine sağlık...

selamım yüceden olsun canım kardeşime ....

EseN
16.10.2007, 12:06
selam : bende imranlı/ altınca köyündenim

alevi_tugce_89
29.10.2007, 21:37
edit

imranlee
16.11.2007, 00:43
Merhaba canlar istanbulda 2 milyon sivaslı var derler ancak imranlılı hemşehrilerim, akrabalar dısında pek denk gelmiyordu ta ki bu topiği görene kadar.
Ben yukarıboğaz (giriki Bağla) köyündenim,
Doğma büyüme istanbullu olmama rağmen özümden kopmamak için gereken çabayı sarfediyorum. Köyümde kış ayları yaklasık olarak 10 hane yasamatadir.
Bizde asimile girişimlerinden nasibini almıs halklardanız ancak özümüz sazımız ve sözümüzle dimdik ayaktayız. Bütün canları selamlarım.
(bu arada forumda canlı video kaydımız mevcut izlemek isteyen canlar asagıdaki linke tıklayabilirler)

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=37097

boze88
22.11.2007, 01:11
http://www.youtube.com/watch?v=QKOD3HoD0PM&feature=related
imranlıdan görünümler...

GrupMat
15.12.2007, 09:17
slm arkadaşlar herkese mutluluk ve sağlık diliyorum biz borular (boriyan)köyunden erdal kılıç ve ercan kargı bizi tanıyan veya tanışmak istiyen bütün canlara sesleniyorum.insanları sevelim onları hoş tutalım kalp kırmayalım
birlik olalım .geriye dönüp baktığımız da keşke diyeceğimiz az olsun. hepinizi sevgiyle selamlıyorum CANLAR

irtibat.
(grupmat@hotmail.com)

nurubaba
17.12.2007, 12:31
canlar herkeze selam olsun.sivas-imranlı-cerit köyü
www.imranli.ilcesi.com.tr (http://www.imranli.ilcesi.com.tr)
www.imranli58.com.tr (http://www.imranli58.com.tr)

bütün imranlılılar buraya saygılarımla birdal çoban
merhaba ben cem sivas imranlı sinek köyünden, avrupa yakasında ikamet ediyorum selamlar

birdal can
27.12.2007, 00:21
Arkadaşlar iletişim adresi vermek yasak bildiğim kadarı ile kaldırırsanız sevinirim.

CaNCa
27.12.2007, 03:11
Arkadaşlar iletişim adresi vermek yasak bildiğim kadarı ile kaldırırsanız sevinirim.

Site adminimizden aldığımız bilgiye göre böyle bir yasak uygulamamız yokmuş. Daha önce böyle bir duruma şahit olunmuşsa üye arkadaşlarımız, tekrardan söz konusu mesajlarına iletişim bilgilerini ekleyebilirler.

Saygılar.

CaNCa

karahan
10.03.2008, 22:50
:36_7_8:

merhaba bende karahüseyinliyim anlaşılan bizimkileri iyi tanıyorsunuz.

karahan
10.03.2008, 23:01
selam canlar bende erzincan/refahiye/arpayazı köyündenim.
babaannemle yengelerim imranlı/dağyurdu(mustolar) köyünden.
zaten kökenimizde dağyurdu köyünden geliyormuş.
insanın hem erzincanlı hemde sivaslı olması ne kadar güzel ya.
gerçekten çok gurur verici. daha ne olsun yani:36_1_55:

merhaba sizin köyden tanıdıklarımız var hatta akrabda oluyoruz yengenlerim arpayazılı (eski dernek başkanının kızı)kazım ateşoğlunu kzı yengem olur.

karahan
10.03.2008, 23:06
İmranlıdaki Koçgiri Aşiretinin yerleşik olduğu bilinen Köy ve Mezralar..

Qewreş, ( Qewreş Köyünde Koçgirililerin yanısıra Xormek Aşiretinin Zeriki kolu ve Şeyh Hasanlılarda vardır )
Peci, ( Koçgirililerin yanısıra bir kısım Pecililer Sarı Saltukludur )
Doğançal,
Kürtşıxlı,
Boğazören,
Karacaören,
Dereköy
Yünören,
Maden, ( Bu Köyde Koçgiri, Dimili, Xormek/Zeriki, Çarekan gibi Aşiretler karışık yaşarlar )
Azger,
Konak, ( Koçgirililerin yanısıra Çarekanlılar da vardır )
Kemreli,
Dağyurdu,
Eskikeşlik,
Kasaplar,
Sarıçubuk,
Cerit,
Arıx, ( Koçgirililerin yanısıra bir kısım kişiler ABDAL Alevisidir. )
Kızıltepe,
Hanköy,
Bolucan,
Becek,
Sandal,
Haliller,
Yukarı Çulha,
Aşağı Çulha,
Yazılı,
Karahüseyin, ( Koçgiri ve Resul Aşireti bir arada yaşar )
Karlık,
Kevenli,
Koçgediği,
Yazılı,
Genco, ( Koçgirililer ve Xormeklilerin Zeriki kolu da yaşamaktadır )
Hallas,
Mezre,
Elmaseki,
Bandıra,

sevgili soreş can karahüseyinde (dımıli) aşiretide yaşamaktadır.koçgiri,resul,dımıli.

EseN
30.03.2008, 18:36
selam bende sivas/imranlı altınca köyündenimm..