Orijinalini görmek için tıklayınız : Çorumlular, Çorum'da Alevi Köyleri..
COORUMLU19 24.01.2006, 19:44 slm can dostlar sizi burda okuma cok güzel bir duygu...:sas
hele corumluari da cokkkkkkkkk...
ben sapa köylüyüm bu köyden olan var mi??
olan varsa yazarsa sevinirim....
AleviKürt 24.01.2006, 19:53 merhaba.. ben de corumluyum.. :)
Sapaköylüysen bana yardimci olabilirsin, istersen tabi..
Corumun alevi köylerini arastiriyoruz.. :)
Bu asagidaki listenin bütün köyleri Sapaköye cok yakin.
Bu köyler alevi mi, yoksa sünni mi:
Kiranlik
Kireçocagi
COORUMLU19 24.01.2006, 20:01 Slm BÖyle Hemen Cevap Verdigine Sevindim Ve Tskler
Tabikii Yardimici Olmak Isterim Ama Ben Bilmiyorum
Ama Bizim BÜyÜkleri Bir Sorup En Yakin Zaman Da Cevap Veririm
Saygilar Canos
AleviKürt 24.01.2006, 20:09 Slm BÖyle Hemen Cevap Verdigine Sevindim Ve Tskler
Saygilar Canos
önemli degil.. BEN tesekkür ederim, yardimseverligin icin.. :D yardimin cok faydali olur.. sagol..
hem anne tarafin hem de baba tarafin sapalimi?
COORUMLU19 24.01.2006, 20:29 önemli degil.. BEN tesekkür ederim, yardimseverligin icin.. :D yardimin cok faydali olur.. sagol..
hem anne tarafin hem de baba tarafin sapalimi?
RICA EDERIM...
EVET HEM ANNE HEM BABA TARAFI ANNEM VE BABAM ZATEN AKRABA OLUYORLAR :)
Alevikız :) 24.01.2006, 20:57 Selam Çorumlular :)
chatlakalper 25.01.2006, 08:56 alevikürt kiranlık sünni büyük ihtimal
chatlakalper 25.01.2006, 08:57 selam alevikız
AleviKürt 25.01.2006, 15:23 alevikürt kiranlık sünni büyük ihtimal
sagol.. :) kaydediyorum..
slm hemşolar nasılsınız. alevi kürt sennerelisin?
COORUMLU19 25.01.2006, 20:46 Slm BÜtÜn Slm Veren Canlara
COORUMLU19 25.01.2006, 22:26 merhaba.. ben de corumluyum.. :)
Sapaköylüysen bana yardimci olabilirsin, istersen tabi..
Corumun alevi köylerini arastiriyoruz.. :)
Bu asagidaki listenin bütün köyleri Sapaköye cok yakin.
Bu köyler alevi mi, yoksa sünni mi:
Kiranlik
Kireçocagi
Bu asagida bulunan bilgiler dogru mu?
ALEVI köyler:
Sapa
Hamdi
Seyfe
Karabayir
Yenihayat
Evcikuzkisla
Evciyenikisla
Evciortakisla
Cagsak
Mislerovacigi
Laloglu
Balimsultan
SÜNNI köyler:
Sazdegirmeni
Tarhankozlusu
K. Gülecek
B. Gülecek
Babaoglu
Ertugrlu
Bügüroglu
Gökdere
Kinikdeliler
Delibekiroglu
Mecidiyekavak
Kinik
slm
babami sordum bilmiyorum dedi ama kiranlik degildi kirenlik alevi köyü degil dedi... ama
safranköy
cayköy
sarimbeyköy
tarhanköy
de sapaköye yakin dedi ve alevi köyleri
righelli 03.02.2006, 09:39 herkese selam arkadaşlar.. ben de çağşaklıyım. Sapaköy de bizim o taraflarda :) bu foruma yeni üye oldum ve çoruma yeni geldim. kireçocağı sünni galiba.
COORUMLU19 03.02.2006, 17:11 herkese selam arkadaşlar.. ben de çağşaklıyım. Sapaköy de bizim o taraflarda :) bu foruma yeni üye oldum ve çoruma yeni geldim. kireçocağı sünni galiba.
slm hemso..ilk önce hosgeldin buraya ben de yeni sayilrim :D
sizin köyü hic duymadim .. coruma neden geldin? saygilar
musayipakyuz 03.02.2006, 17:15 ya ben çorumda 4 sene kaldım ama hiç bi köyünü bilmem ben orda okul okudum sadece ...valla alevileri çok iyi sünnileride bir okdar gaddar...
valla
AleviKürt 03.02.2006, 18:06 slm
babami sordum bilmiyorum dedi ama kiranlik degildi kirenlik alevi köyü degil dedi... ama
safranköy
cayköy
sarimbeyköy
tarhanköy
de sapaköye yakin dedi ve alevi köyleri
Cevaplariniz icin tesekür ederim.
Kafama hâlâ takilan su Çayköy var. Bu köyün alevi oldugunu bir cok kisiden duymustum. Mecitözünde ve sanirim Iskilipte "Çayköy" isimli köyler bulunuyor. Bu söylemis oldugun köyler büyük ihtimal sizin köye yakindir. Haritamda oralarda Çayhatap köyü var, Çayköyün yeni ismi Çayhatap olabilirmi? Bilen varmi?
Festoolaa 03.02.2006, 18:12 Mecitözündeki çayköy alevi köyüdür...Ben iskilipte alevi yok biliyorum alevi varmı iskilipte???
righelli 04.02.2006, 09:51 slm hemso..ilk önce hosgeldin buraya ben de yeni sayilrim :D
sizin köyü hic duymadim .. coruma neden geldin? saygilar
selam herkese.. hoşbulduk arkadaşlar. bizim köy (cağşak) sapaköy e çok yakın diye biliyorum. akrabalarımız falan da var galiba uzaktan sapaköylü. çoruma gelme sebebim ise aile şirketimizin burda olması. istanbul'da master yapıyordum. okul bitince geldik işte:) bu forumu gerçekten çok sevdim. candan insanlar var.
AleviKürt 04.02.2006, 13:33 Mecitözündeki çayköy alevi köyüdür...Ben iskilipte alevi yok biliyorum alevi varmı iskilipte???
O köy alevi degil, Sögütönü (komsu köyü) köyünden bir tanidigim var. Kendisi sünni cerkezlerden. Alevi oldugunu kim söyledi?
http://www.yerelnet.org.tr/iller/koy.php?koyid=242360
COORUMLU19 04.02.2006, 18:35 Cevaplariniz icin tesekür ederim.
Kafama hâlâ takilan su Çayköy var. Bu köyün alevi oldugunu bir cok kisiden duymustum. Mecitözünde ve sanirim Iskilipte "Çayköy" isimli köyler bulunuyor. Bu söylemis oldugun köyler büyük ihtimal sizin köye yakindir. Haritamda oralarda Çayhatap köyü var, Çayköyün yeni ismi Çayhatap olabilirmi? Bilen varmi?
slm slm hemso nasilsin??? babami sordum evet cayhatap oldu cayköyün ismi....saygilar
haydoglulu 20.02.2006, 13:23 Slm BÖyle Hemen Cevap Verdigine Sevindim Ve Tskler
Saygilar Canos
evet hemserim kiranlik ve kirecocagi ne oldugunu ögrenip banada cevap verirsen sevinirim
gizemli7575 20.02.2006, 16:10 tebrik ederim gerçekten iyi araştırmışsınız.benim de bildiğim kadarıyla yukarıda sıralanan alevi,sunni,sıralaması doğru.enazından bu zamana kadar ben öyle duydum.görüşmek üzere çalışmalarınızda başarılar diliyorum benimde bir katkım olursa sevinirim.
haydoglulu 20.02.2006, 21:28 Mecitözündeki çayköy alevi köyüdür...Ben iskilipte alevi yok biliyorum alevi varmı iskilipte???
iskilipte alevi koyu vardır
sogucak
yavu
ibik=karısık
turabi19 02.10.2006, 23:06 Cevaplariniz icin tesekür ederim.
çayhatap alevidir kuruçay hamamlı çay köy sünnüdür bu köyler çorumun merkez köyleridir halk arasında bu köyler çayköyü olarak konuşulur alevisesi forum türkiye başlığı çorum köylerinde bulabilirsin
selam hemşolar bende mecitözülüyüm turabi 19 rumuzun çok hoş abimin ismini kullanmışsın
merhaba ben de çorumluyum milönü.....
Serkan_Devrim 19.12.2006, 20:48 selaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
bende corumluyum arkadaslar haydarin köylüyümselam kelimesini bu kadr uzatmasanız okuyamayacaktık Allah razı olsun! forumda chat konuşması tarzında yazılmasın arkadaşlar. :)
Türkçe özen gösterilerek kullanılsın. ünlem, soru işareti vb bir defa kullansanız yeterlidir.
merhaba ben de çorumluyum milönü.....
msn: odtucell hotmail com
yalnış hatırlamıyorsam sizi daha önce uyarmıştım. forumda msn adresi vermek yasaktır.
Selam Arkadaslar Bende Corumluyum:))
seam çorumlular ben mecitözünün karacuma köyündenim
ulasirmola 21.12.2006, 20:57 olmazmı heri çorumlu
selam bende corumluyum mehmet dede orbuklu olan varmı
deniz_19 15.01.2007, 21:06 selam galiba alevi köylerini ariyorsun listende bazi eksiklikler gördüm istersen bunlarida ekleyebilirsin
alaca yeniceköyü
kayabüget
kochisar
kuyumcusaray
sögütözü
kizilyar
büyükcamili
eskiyapar
akören
veletöyü
degirmen deresi
haydarinköyü
taylankoç 16.01.2007, 01:06 Karatepe İmad Veled PerÇem KÜrtkÖy ÇagŞak
ozan_ars 16.01.2007, 12:19 son çorumlu şu an için benim herkesehttp://img184.imageshack.us/img184/585/ssf1.gifhttp://img144.imageshack.us/img144/3120/ejj8.gifhttp://img144.imageshack.us/img144/8219/lfc8.gif http://img144.imageshack.us/img144/6408/aaf3.gif (http://imageshack.us)http://img144.imageshack.us/img144/9201/mez8.gif
Selam arkadaşlar ben çorumun mecitiözü ilçesinin karacuma köyündenim
merhaba arkadaşlar bende çorumun mecitözü ilçesinin karacuma köyündenim
selam ayvaz hosgeldin, bende kösayipliyim.
aha bütün heriler burda toplanmış piro bravo sana bütün hemşoları topluyon forumda bayramda geldinmi memlekete
selam radarci, hayir gidemedim. sen gittinmi köye ?
canlar merhaba ben de sungurlunun cavus koyundenim.
ozarslan 17.01.2007, 19:38 corumlu yok gardaş mecitözülü var benim
karyatit 17.01.2007, 19:41 Bende Çorum'luyum.Bütün hemşerilerime selam..
çorumlunun olmadığı yermi var....her yer çorumlu kaynıyor yakında çorumlular diye yeni bi ırk çıkarsa şaşırmamak gerekiyor....:blink:
AleviKürt 17.01.2007, 20:02 selam galiba alevi köylerini ariyorsun listende bazi eksiklikler gördüm istersen bunlarida ekleyebilirsin
alaca yeniceköyü
kayabüget
kochisar
kuyumcusaray
sögütözü
kizilyar
büyükcamili
eskiyapar
akören
veletöyü
degirmen deresi
haydarinköyü
Selam dost, sana bir sorum var. Kizilyar köyünün Alevi oldugundan emin misin? Bu köy karisik olabilir mi? Benim icin bir arastirabilirmisin?
Forumda alevi köylerin merak edildiği gördüm işte ÇORUM'un ALEVİ köyleri. Bu liste daha önce internette bir forumda yayınlanmıştı
WWW.**************** FORUM SAYFASINDA ÇORUM’UN VE YOZGATIN ALEVİ KÖYLERİNİN İSİMLERİ YAYINLANMIŞTIR.
Çorum merkez köyleri:
Kuşsaray, Eymir, Harmancık, Sarmaşa, Hızırdede, Büğet, Güvenli, Karasar, Ataköy, Palabıyık, Atçalı, Pancarlık, Kavacık, Eskiekin(karışık), Kazıklıkaya, Turgut, Tolamehmet, Şekerbey(karışık), Yoğunpelit, Sazak, Çobandüven, Ahmetoğlan, Üçköy, Örencik, Karagöz, Hımıroğlu, Gökçepınar, Kadıderesi, Mollahasan, Şanlıosman, Düdüklü, Mustafaçelebi, Gökköy, Kozluca, Sevindikalan, Mühürler, Teslim, Karacaköy, Kılıçören, Büyükdivan, Budakören, Yenice, Kadıkırı(karışık), Tahran, Çayhatap, Sapaköy, Narlık, Karadona, Çağşak, Evciortakışla, Evciyenikışla, Evcikuzkışla, Yenihayat, Sarinbey, Seyfe, Mislerovacığı, Bürüoğlu, Hamdiköy, Serban, Sırıklı, Morsümbül, Bektaşoğlu, Seydimçakallı, Arpalık, Altınbaş, Kertme, Karakeçili, Şahinkaya, Ülkenpınarı(çerkes), Dereköy, Eskiören, Kızılkır, İnalözü(karışık), Hacıbey, Dut, Çaltıcak, Aslanköy, Eşençay, Eskiköy, Çalyayla, Kızılpınar, Acıpınar, Dutçakallı, Erdek, Çukurören, Çanakçı, Deller, Ömerbey, Laloğlu.
Alaca’nın köyleri:
Harhar, Karkın, Kalınkaya, Çevreli, Karamahmut, Alacahöyük, İmat, Keşlik, Çelebibağ, Eskiyapar, Gıcıklı, Külah, Çomar, Perçem, Velet, Değirmendere, Haydar, Söğütözü, Onbaşılar, Akçaköy, Kayabüğet, Kuyumcusaray, Yenice, Karetepe, Koçhisar, Balçıkhisar, İsaağacı, Akören, Yeniköy, Kürkçü, Soğucak, Bozdoğan, Büyükkeşlik, Kılavuz, Akpınar, Dutluca, Dereyazıcı, Büyükcamili, Küçükcamili, Geven, Kuzkışla, Değirmenözü, Çırçır, Akçasoku, Küre, Koyunoğlu, Mazıbaşı, Çikhasan.
Mecitözü’nün köyleri:
Köseeyüp, Boğazkaya, Kalecik, Dağsaray, Kayaı, Alancık, Totali, Kavaklı, Koyunağlı, Karacuma, Yeşilova, Boyacı, Geygoca, Hisarkavak, Kozören, Körücek, Karacaören, Sorkoğlan, Akpınar, Konaç.
Sungurlu’nun köyleri:
Karakaya, Beyyurdu, Şekerhacı, Gökçam, Kamışlı, Körkü, Çiçeklikeller, Sarıkaya, Alembeyli, Kemallı, Akpınar, İnegazili(karışık), Oğlaközü, Cevheri, Çayan, Mağmatlı, Akçalı,
Ortaköy’ün köyleri:
Aşar, Büyükkışka, Senemoğlu, Cevizli, Kavakalan, İncesu(karışık), Oruçpınar, Kuyucak, Kızılhamza, Fındıklı, Yaylacık, Şalvar.
Osmancık’ın köyleri:
Çampınar, Kumbaba, Baltacı Mehmet Paşa, Yağsiyen, Karağaç.
İskilip’in köyleri:
Kılıçdere, İbik, Veletler, Hasandeğen, Karlık, Cıngıllıoğlu.
Boğazkale’nin köyleri:
Sarıçiçek(karışık), Yazır, Yanıcak.
Uğurludağ’ın köyleri:
Büyükerikli, Küçükerikli, Gökçeağaç(karışık).
Laçin’in köyleri:
Gökgözler, Kuyumcu(bir mahallesi), Gözübüyük.
Dodurga’nın köyleri:
Obruk, Mehmet Dede Tekkesi.
Kargı’nın köyler:
Karapürçek
Bayat’ın köyleri:
Eskialibey.
rockçı turna 26.01.2007, 14:28 toplam 210 köy var listede. hiçte fena deil:) tşk
murat222 21.02.2007, 17:13 çorumun alevi köyü sayısı 300 ün üstünde
selam arkadaslar bu arkadasımın kullanıcı adı ben volkan akyüz bende çorumluyum bildiğim alevi köylerini size sıralayım...
Mustafa çelebi (annemin köyü)
koyunoğlu (babamın köyü )
küre
büyük divan
kozulca
gökköy
kozulca
çikhasan
mazıbaşı
düdüklük
bekaroğlu
cemilbey
fındıklık
sevda alan
ayrıca alevi sitesi olarak ziyeret etmek konulara katılmak isterseniz buda bizim kendi sitemiz begeneciğini umuyorum www.mustafacelebi.net
sedatt19 25.02.2007, 12:23 slm cemali kardeş bende mehmet dede obruk köyündenim sen kimsin ????
slm hemsolarım ben corum keseeyup koyunden
merhaba dostlar ben kussaray koyunden
merhaba dostlar ben kussaray koyunden
hosgeldin e-ner, bende mecitözülyüm.
AleviKürt 22.04.2007, 16:06 çorumun alevi köyü sayısı 300 ün üstünde
Maalesef degil..
gizemli7575 24.04.2007, 21:40 çorumlunun olmadığı yermi var....her yer çorumlu kaynıyor yakında çorumlular diye yeni bi ırk çıkarsa şaşırmamak gerekiyor....:blink:
İşte bu güzeldi :3:
Bende Çorum'luyum (Merkez) :thumbup:
ozan_ars 27.04.2007, 21:41 ahmetoğlanı unutmayın arkadaşlar...
murat222 27.04.2007, 22:02 Maalesef degil..
arkadaşım alevi forum sitesinde bile alevi köyü sayısı 250 üstünde.kaldıki listede olmayan daha bir çok alevi köyü var.bir örnek olarak sungurlu bağdatlı köyü ve sungurlunun bir çok köyü.
ozarslan 27.04.2007, 22:25 geykoca da bir alevi köyüdür
AleviKürt 28.04.2007, 12:14 arkadaşım alevi forum sitesinde bile alevi köyü sayısı 250 üstünde.kaldıki listede olmayan daha bir çok alevi köyü var.bir örnek olarak sungurlu bağdatlı köyü ve sungurlunun bir çok köyü.
Hangi listeden bahsediyorsun? Ben Corum Alevi köyleriyle 3 sene ugrasmis olarak, corum'da alevi köylerinin sayisi 300'ü gecmedigini söyleyebilirim. Ayrica bu forum'da bütün belirten köylerinden bahsediyorsan, burda bir sürü yanlis bilgilerin varoldugunu belirtmek isterim.
Forumda alevi köylerin merak edildiği gördüm işte ÇORUM'un ALEVİ köyleri. Bu liste daha önce internette bir forumda yayınlanmıştı
WWW.**************** FORUM SAYFASINDA ÇORUM’UN VE YOZGATIN ALEVİ KÖYLERİNİN İSİMLERİ YAYINLANMIŞTIR.
Uğurludağ’ın köyleri:
Büyükerikli, Küçükerikli, Gökçeağaç(karışık).
listeyi kimin hazırladığını biliyormusunuz yani kaynağı neresi
çünkü ben küçükerikli köyündenim ama büyük erikli köyü alevi değil listede alevi yazıyor bu köylerin eski adları ise küçük yamadı ve büyük yamadı dır
slm hemşerilerim:) hımıroğlu köyündenim.alevi ve kürt.
Hmhm, bende Akpinar Koyu.
kizilderili23 14.10.2007, 11:32 ben aşağı hamdiköydenim,anne tarafım sapaköyden ,yardımcı olmak isterim görüşmek üzere
kizilderili23 14.10.2007, 11:33 ben aşağı hamdiköydenim,anne tarafım sapaköyden ,yardımcı olmak isterim görüşmek üzere...
kizilderili23 14.10.2007, 11:42 merhaba ,ben aşağı hamdiköydenim,kireçocağı kınıkmış babaanneme sordum,kınık sünni oluyomuş,kiranlık ise çerkezmiş o da alevi değilmiş;ama kireçocağının yukarı tarafında sırıklı ve pederler köyleri alevi köyleriymiş,görüşmek üzere,bir notta bulunmak istiyorum ,çok önemli bir not bu canlar:kınıkdeliler köyü ile ilgili çevre köylerin mezheplerini alatan bir kitap bulunmuş,bu kitap kınıkdelili bir ilkokul öğretmeni tarafından bulunmuş ve kitapta kınıkdeliler köyü de alevi olarak geçiyor,sonradan asimile olmuşlar anlaşılan o ki!!!!
cansukarakuş 14.10.2007, 11:47 selam arkadaşlar bende çorumun alaca ilçesinden dereyazıcı köyündenim size bildiğim bir kaç alevi köyünü söyleyim küre,değirmendere,dereyazıcı,çelebibağ hatırladıklarım bunlar
Ben de çorumluyum
çorum\ortaköy\kızılhamza köyü
bende mecitözü karacuma köyündenim
elcordobes 19.10.2007, 01:09 merhabalar çorum merkez yerlisiyim çorumun
selam hemsolar, canlanalim biraz.
karacuma köyünde olan yok mu yaff :))
corum_milönü 20.10.2007, 12:20 Corum Mecitözü Yukari Körücek! Slm dostlar!
muslum19 28.03.2008, 05:45 Selam gardaslar bende corum alaca kochisar köyündenim, nassiniz iyisinizdir insallah :))
Selam gardaslar bende corum alaca kochisar köyündenim, nassiniz iyisinizdir insallah :))
iyiyiz hemserim :biggrin:
bende corumun cagsak köyündenim...annemde corum merkezden..
selam canlar bende karatepeli haydar
renklikelebek 19.04.2008, 03:13 bende çorumluyum eğer elimden biş gelirse bende yardımcı olmak isterim alevi köyleri araştırıyormuşsunuz bende cem evlerinin resimlerini topluyorum silerde bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim öm yoluyla bana haber verirseniz lgililere duyrulur saygılarımla canlarım
|
|