Berucavan
26.01.2007, 10:36
bu soruyu 7 yaşındaki bir çocuk bana sordu. bende sizi soruyorum neden?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkes Cennete gitmek ister; ama ölmek istemez! Neden ? Berucavan 26.01.2007, 10:36 bu soruyu 7 yaşındaki bir çocuk bana sordu. bende sizi soruyorum neden? müttaki 26.01.2007, 11:48 bu soruyu 7 yaşındaki bir çocuk bana sordu. bende sizi soruyorum neden? çocuk olmak güzel birşey :biggrin: cevap verirken yedi yaşında ki çocuğa göre mi verelim yoksa daha açıklayıcı mı olsun :sorcerer: herkes ölümden korkar çünkü ölümü tanımıştır.. çevresinden ailesinden birinden ayrılık acı verir tüm ölenlere de o şimdi cennette dendiği için herkes cennete gidip sevdikleriyle beraber olmak ister.... o şimdi cehennemde deseydik o zaman cehenneme gitmek isteyecekdik sonuçta cennet sevdiklerimizin yanıdır :surrender aslında bu çoğu kişi için cenneti istemek değil umut etmekdir ölüm ise umuttan öte bir gerçek durur önümüzde deniz olmak 26.01.2007, 11:52 Ölümden öte köy yokki... Herkes ölecek deriz ama öleceğimize kanaat getiremeyiz kendi düşünümümüzde...yani hayal etmeyi ahmahlık sayarız...en çokta sevdiklerinden ayrılma korkusu vardır...cennet ise göreceli bir kavramdır dikkatli olmak gerek :) hem ölmedende cennet olmaz belkide cennetle ölmek bu dünyada her gün yaşadığımız değerlerdir kim bilir... Serkan_Devrim 26.01.2007, 12:30 çünkü kimse cennete gideceğine inanmıyor. yani cehennemden korkuyorlar. :yamukgul: aslında doğrusu şudur ki; ölmek istememenin cennet ve cehennem ile ilgisi yoktur. insan yok olmaktan korktuğu için ölmek istemez. çünkü ölümün sonu belirsizdir. deli gönül 26.01.2007, 12:54 Cennete gitmek istemiyorum.Cenneti şimdi yaşamak istiyorum.Bu bağlamda ölmeyi de düşünmüyorum:p Cennete gidicem diye ölüp hayal kırıklığına uğramak işime gelmez valla:biggrin: deniz olmak 26.01.2007, 13:01 Cennete gitmek istemiyorum.Cenneti şimdi yaşamak istiyorum.Bu bağlamda ölmeyi de düşünmüyorum:p Cennete gidicem diye ölüp hayal kırıklığına uğramak işime gelmez valla:biggrin: doğru dedin cennete gidip bize orayı detaylı açıklayan olmadıki, hayal kırıklığına uğramamak için cennete gitmek için, özel bir çaba sarfetmek akıllı işi değil sanırım:sas Alevv 26.01.2007, 13:11 ölüm sonun da cennet ve cehennem olduğunu biliyoruz belki de ölüm korku verirken cenneti hakettiğini düşünmek korkuyu bastırır sonuçta her canlı ölümü tadacaktır asıl hesap yeri orası olduğu için cennet yada cehennem insanın yaşarken yaptıklarının bir mükafatıdır.hayatımızda bazen zamansız kayıplar yaşasakta bu bi gerçek:001_unsur :001_unsur ...:innocent: BerfeM 26.01.2007, 13:14 öyle bi kaygım düşüncem olmadı aslında.. ölümde günü gelince bulur beni,istesemde istemesemde..aziz nesin'in bi sözüyle bitireyim. yalnız geldiğim dünyada nasıl yaşadımsa bir başıma gün gelip ölünce ölümede alışırım... ismailseldag 26.01.2007, 13:27 aslında doğrusu şudur ki; ölmek istememenin cennet ve cehennem ile ilgisi yoktur. insan yok olmaktan korktuğu için ölmek istemez. çünkü ölümün sonu belirsizdir. Arkadaşım tespitin için çok teşekkür edrim aynısını ben yazacaktım ben de böyle düşünüyorum.... öldükten sonra ne yapacağız nereye gideceğiz,elbette bişeyler söyleniyor nerde ne yapacağımız için ama asıl korkutan belirsizliktir.... gül01 30.01.2007, 09:09 ölüm soğuktur ve o soğukluğu kimse hissetmek istemez artık herşeyin bittiği nokta oluyor dörtkollunun üzerinde sallanarak giderken bundan sonrası dünya malı dünyada kalır sen diğer taraf için ne yaptınğındır.we de bu konuda terddütler başlar aha cehennme gideceğim yanacağım diye..size kısa bir şey anlatayım; iki adam warmış biri alkol,kumar,karı-kız,adamda herşey mevcut:)diğeride allah diyormuş başka birşey demiyormuş..birgün yolda yürürken dinine çok düşkün adam bir delikten ses duyuyor bakıyor ki bir adamlakadın birlikteler bağırarak diyorki herkes görsün bu terbiyesizliği ve gidiyor...diğer adam geliyor o da bakıyor we de cebinden mendilini çıkartıyor yerden 4 tane taş alıp deliği kapatıyor..gün oluyor bu adamlar ölüyor dinine düşkün olan adam cehenneme gidiyor adam itiraz ediyor ben burayı hak etmedim diye..alkolik ölüyor diyorlarki melekler senin yerin cennet adam şaşırıyor neden peki.?diyor sen bir mendil 4 taşla bütün günahlarını sildin yok ettin.... kıssadan hisseyi de siz yapın artık..çok konuştum:) emreank 30.01.2007, 09:36 Öldükten sonra nereye gideceğiz.!!! Her kişi inandığı şeyin sonucuna gidecek elbet. Birde süprizler yok değil ! Farkında olmadan yada bilerek yapılan önemsiz olarak atfedilen bir iyilik yada bir kötülük sonu belirlemeye yetebiliyor. Kişi neden ölmek istemez? İnsanoğlu hangi isteğine sınır koymuşturki hayatına bir son koymayı istesin. tüm acılara rağmen bir nefes alabilmek bile dünyanın malına değer. dede_27 31.01.2007, 13:46 bu soruyu 7 yaşındaki bir çocuk bana sordu. bende sizi soruyorum neden? çok mantıklı bir soru... ve mantıklı bir cevabı var... Herkes cennete gitmek ister . Çünkü orası sonsuz mutluluğun huzurun yeridir...Kötülük adına zerre kadar birşey yoktur...Orada süt,şarap ırmakları vardır...En büyük ödüldür... Ölmek istemez..Çünkü bu kadar güzel bir yere gidemeyeceğinden korkar...Ya cehenneme gidersem der..... Bu arada başlangıcı olan herşeyin birde sonu vardır...Unutmamak gerek.. Eyvallah.. hasan cicek 31.01.2007, 15:56 Berucavankardeşımız hepimizi ilgilendiren güzel konuya degınmiş evet bende bu konudakı yazıyı okurken şu soruyu düşünüyorum, İnsanlar neden ölüyor? Öyleyse insanlar neden ölüyor? Cevabı bulmak için yeryüzünde tek bir erkek ve kadın neler olduğunu bakmalıyız Mukaddes Kitap (Tevrat,Zebur,İncil) Tanrı '' görünüşü güzel ve yenilmesi iyi olması her ağacı yerden bitirdi'' der (Tekvin 2:9) Ancak bir kısıtlama vardı,Yehova (Allah'ın ismi) Adem'e ''Bahçenin her ağacından istedigin gibi ye;fakat iyilik ve kötülügü bilme ağacından yemiyeceksin çünkü ondan yedigin günde mutlaka ölürsün'' dedi (Tekvin 2:16.17). Bu emre itaat etmek zor degildi.Adem'le Havva'nın meyvesini yiyibilecegi başka pek çok ağaç vardı.Bu emir sayesinde onlara özel bir fırsat verilmiş oldu. Kendilerine kusursuz yaşam da dahil her şeyı veren Kişiye minnettarlıklarını gösterebilirlerdi.Ayrıca itaatleri,gökteki Babalarının yetkisine saygı duyduklarını sevgi dolu yönlendirmesini istediklerini de gösterecekti. Ne yazık ki ilk insan çifti Tanrı Yehova'ya itaatsizlik etmeyı seçti.Şeytan bir yılan aracılığıyla Havva'ya şöyle sordu ''Tanrı gerçekten, 'Bahçedeki ağaçların hiç birinin meyvasını yemeyın dedi mi?'' Havva da şöyle cevapladı; ''Bahçedeki ağaçların meyvelerinden yiyebiliriz. ama Tanrı, 'Bahçenin ortasındadaki ağacın meyvesini yemeyin ona dokunmayın: yoksa ölürsünüz' dedi'' (Tekvin Yaratılış 3:1-3 yeni Türkçe çevri) [BŞeytan ''Katıyen ölmezsiniz: çünkü Allah bilirki ondan yediginiz gün o vakit gözleriniz açılacak ve iyiyi kötüyü bilerek Allah gibi olacaksınız''dedi (Tekvin 3:4.5) [/B]Şeytan Havva'nın yasak meyveyi yemekten yarar görecegine inanmasını istiyordu.Ona göre Havva neyin iyi kötü olduğunua kendisi karar verebilir.istegini yapabilirdi.Ayrıca Şeytan Tanrı.ya o meyvayı yemenin sonuçları hakında yalan söylemekle suçladı.Havva Şeytana inandı.Bu yüzden ağacın meyvesinden kopardı ve yedi.Sonra biraz kocasına verdi.o da yedi. Böyle davranmalarının nedeni bilgisizlik degildi. Tanrı'nın yapmamalarını söyledigi şeyı yaptıklarının tamamen farkındaydılar. Meyveden yemekle basit ve mekul bir emre kasten itaatsizlik ettiler Gökteki Babalarını ve O' nun otoritesini küçümsediler sevgi dolu Yaratıcılarına yaptıkları bu saygısızlığın özürü yoktu. Ölümü ve İnsanlar neden öldügünü burda cevabını bulmuş oluyoruz. Saygılar maymay 31.01.2007, 18:01 Bir türkü var, adi "Seni gerek, seni", Ruhi Su söylyor, ve soyle bir kismi var: "Cennet cennet dedikleri, bir kaç köskle, bir kaç huri. Isteyene versen ali, Bana seni, gerek, seni... maymay 31.01.2007, 18:03 Pardon, bir hata yaptim, nedense Düzen veremiyorum, Düzen butonu yok :S "Isteyene versin alir" olmaliydi. Agop 31.01.2007, 19:53 birde Onur AKIN'ın dizeleri var. Biz bu dünyaya her saban her akşam. Sevgi penceresinden bakarız. Bu dünyada zaten yandık. Cehennemde yorgan ile yatarız. YoRuM78 04.02.2007, 19:49 tüm kalleşliğe,tüm olumsuz şartlara rağmen yaşam devam ediyor.yaşamakta güzel olduğu için kimse ölmek istemez doctorctf 06.02.2007, 20:21 insanoğlu hep herşeyin iyisini istiyor.cennetin vaadettiği şeyler cazip geldiği için galiba tercih ediyorlar.umarım cennetin de cehennemin de burda olduğunun farkına varıp ona göre hareket ederler serap_87 06.02.2007, 20:27 herkese çocukluğundan beri ya da bu soru sorulduğu yaşlarda cennetin muhteşem olduğu ve hep hayallerdeki gibi bir yer olduğu anlatılır.Herkesin öleceği bilinir ve şunları yaparsan eğer ya da bunu yapmazsan eğer cennete gidersin denilir(bilmeyenlere).Bence böyle bir durumda herkes ölümün korkutucu olduğunu düşünür çünkü bu dünyada bir şeyler için çabalıyorsun ve istediklerini elde ediyorsun bir şekilde.Öbür dünyanın nasıl olacağı konusunda kimse bir şey söyleyemiyor bu da insanı korkutuyor ya da endişelendiriyor.Bence cennete gitme fikri daha cazip çünkü her şey var mutlu olmak için... ferhat_gs 07.02.2007, 14:33 Vallahi bir insan cennete gideceğini bilse bence hemen ölmek ister :D:D hasret_eylul 07.02.2007, 15:00 Belkide gerçekten öleceği düşüncesi...Bana kalırsa insanlar hep korkutulmuş ve kandırılmıştır bu güne kadar Cehennem ile korkutulmuş ve cennet kavramı ile kandırılmıştır... insanlar kardeş 07.02.2007, 16:51 Cennete gitmek isteyenler gitsinler. Cennetin yolu nerde geçer her kes gibi bende biliyorum. Gönüllüsü henüz çıkmadı. Hoca sınfa sordu Çocuklar kim cennete gitmek istiyor? Sınıfın hepsi parmak kaldırdı. Ama arkada Temel'in mahzun boynu bükük oturduğunu gören hoca. Oğlum Temel sen cennete gitmek istemiyormusun ? Gitmek istiyorum Ama annem okul dağılır dağılmaz eve gel dedi...:))) kuzey1982 07.02.2007, 17:21 ölümden korkmuyorum ben:)huzur veriyor bana.bilinmezlik,bilgiye götürüyor beni.yanlışlardan korkmuyorum.kendi küçük doğrularına sıkı sıkı yapışıp, gizemden korkanları anlamıyorum.gizemden korkanların, gizem korkularını cesaret olarak sunmalarını(ya da nesnel bilgi-nesnel inanç) da garip buluyorum.ama insan böyle.yürünecek bu yollar.yaşanacak bu çelişkiler.ve gerçek tüm gizemiyle anlaşılmayı bekleyecek bizlerden.ölüm olmasa bilmek istemezdim herhangi bir şeyi.öleceğimi bilmesem,yaşamak içimden gelmezdi... ölüm, ölüm dedeğin nedirki gülüm ben senin uğruna yaşamayı seçmişim:komik ölümden korkmam yalandan korktuğum kadar:(i.KANT) ÖLÜM HER AKLINA GELDİĞİNDE AH EDİP VAH EDİP İNLEME BU SÖZLERİNLE TANRIYI İNCİTMİŞ OLACAKSIN ECEL KAPINI ÇALDIĞI ZAMAN EVİ VELVELEYE VERME O GELDİĞİ ZAMAN SEN ÇOKTAN GİTMİŞ OLACAKSIN... dediği gibi Ahmet Kaya'nın o geldiğinde biz gidicez sonrası meçhul zaten bilmediğim bir şeyden de şimdi korkmak istemiyorum zamanı gelince zaten korkacaksam iki kez düşünmeye gerek yok :blush: saygılarımla... aykudgöksun 07.02.2007, 19:34 bencede belirsizliktir insanı korkutan bir de bu dünyayı sevmek ve ayrımak istememektir.insanlar inanır cennet olduğuna ama her insanın içinde ''ya yoksa'' düşüncesi vardır bunu sesli bir şekilde söyleyemeselerde.ben ölmek de istemiyorum cennete gitmek de.mümkünse dünyaya kazık çakıp kalmak istiyorum.. aliaybars 13.02.2007, 22:09 nedir bu anlamsız ölüm korkusu yahu...ölmek büyük bir nimettir... hem ekolojik dengeyi de sağlıyor...bazen ölmeyi çok istediğim de oluyor...yanlış anlamayın depresyona girdiğimde ya da kötü vakitlerde deil,zamanın bazı özel anlarında bu duyguya kapılıyorum...ölüm hakkındaki tek korkum boş bi sebeple veya insan onuruna yakışmayacak bir durumda ölmem olur...gerisi boş....Allah bana hayırlı bir ölüm nasip eylesin... Dünay sultan Süleymana kalmamış bana mı kalacak... ölümden niye korkuyorsun,sen varken ölüm yok,ölüm varken sen yoksun.... kim bilir nerde nasıl kaç yaşında,bir namazlık saltanatın olacak taht misali o musalla taşında.... |