Orijinalini görmek için tıklayınız : bulmaca kralın oğlunu iyleştiren mahkum doktorun isteği

chatin
08.12.2005, 22:44
kralın oğlu hastadır ve iyleştirecek tek kişi var dır oda bir mahkum doktordur kral oğlunu iyleştirmesi karşılığında bir isteğini yapacağını söyler oda mahkumların cezasını yarıya indirmesini ister kral bu isteği kabul eder isteğe göre 50 yıl ceazsı olanın cezası 25 e 20 yıl olanın 10 yıla 10 yıl yatatının cezası 5 yıla inecektir buna göre ömür boyu yatan birin cezası nasıl yarıya inecektir???????????bilin bakalım :yorgun: :3D_NG (3)

Erki
08.12.2005, 23:46
isi kökünden halledilip hemen öldürülcektirr

chatin
08.12.2005, 23:59
burada cezalarını nasıl yarıya ineceğini soruyorum ceza verileceğini değil

Lamekan
09.12.2005, 00:27
50 yıla düşürülür heralde... yani en uzun hapis cazası olan mühebbet hapisden sonraki cezaya düşürülür olabilirmi

Hüseyin69
09.12.2005, 00:31
insanlarin ortalama yas sinirini 70 olarak hesaplarsan yarisi 35 eder, 80 olarak hesaplarsak 40, 100 olarak hesaplarsak 50 eder, ömür boyu olarak hesaba katarsak kiyamete kadar ölmeyecegini var sayalim ozaman kral in yapacagi tek alternatif o mahkumu serbest birakmak

1-dogru olabilir
2-yanlis olabilir
3-az farkla yanindan gecmis olabilirim
4- hicbiride olmaya bilir

tunc2
09.12.2005, 01:04
anahtar galiga ömür boyu yatanda bu kelime dogrumu...?

izmirksk
09.12.2005, 13:07
ömür boyu yatan birisinin cezası normalde yarıya inmez.yani insan yaşamı standart bir ömre sahip olmadığı için 2 ye bölünemez.yani bu bulmaca matematiksel bir şey içermiyor.
belliki gırgır/eğlence sorusu
bakalım altından ne çıkacak.

mercan
09.12.2005, 13:12
hııı demekki gırgırlık bi cevap ozaman tam benlik:))
son derece mantıklı bi cevap işte size!!!!! :)) tüm gece düşündüm yaaa bu soruyu:3D_NG (9)

ÖMÜR BOYU diyo soruda demekki bize ne lazım evet malzemeleri yazıyorum :)

1- birtane ÖMÜR adında bi adam:3D_NG:
2-Bu ÖMÜR adındaki adamın Boyunu ölçmek için bir adet mezuro:3D_NG (9)
3-evet ömürün boyunu ölçtüysek Bulduğumuz sonucu yarıya bölersek işte alın size cevap:))
ömür boyunun yarısı

eehehehheheh nasıl :)) cavap bumudurrr
kesin bu değildir ama aklıma sadece bu geliyooo :( içimde kalcağına yazim forumda kalsın hiçdeilse :))

Bir Zeynep
09.12.2005, 13:14
Canin ne zaman ölecegini bilemedigimiz icin, bence HEMEN özgürlüge sallinmasi lazim bu kisinin. Allah göstermesin, her an ölebilir. Azrail aniden gelir, önceden haber salmaz ki....

Ezo
09.12.2005, 13:14
Bu nasil bir bilmece ya aksamda düsundum bulamadim matematiksel bir seydegil bencede....

Ezo
09.12.2005, 13:16
son derece mantıklı bi cevap işte size!!!!! :)) tüm gece düşündüm yaaa bu soruyu:3D_NG (9)

3-evet ömürün boyunu ölçtüysek Bulduğumuz sonucu yarıya bölersek işte alın size cevap:))
ömür boyunun yarısı

haha bende 2 çarpacaktim bir ömür birde boy sen daha güzel cevaplamisin:))))

Lamekan
09.12.2005, 13:16
olabilirmiki:))))

mantık güzel ama görecezzzz...

mercan
09.12.2005, 13:20
yaaa valla tüm gece bu soruyla kafamı patlattım durdum ( bişeye kafamı takmiyim ben) :3D_NG (9) biran önce soruyu yazan arkadaşımız gelsede doğrumu yanlışmı söylese :3D_NG:

Yakapınarlı
09.12.2005, 13:22

ömür boyunun yarısı

kesin bu değildir ama aklıma sadece bu geliyooo :( içimde kalcağına yazim forumda kalsın hiçdeilse :))
bu benimde aklıma geldi de birde sorunun cevabı matematiksel çıkar mıkar diye yazmadım.bakalım heyecanla bekliyoruz.neymiş cevap.

izmirksk
09.12.2005, 13:27
bu benimde aklıma geldi de birde sorunun cevabı matematiksel çıkar mıkar diye yazmadım.bakalım heyecanla bekliyoruz.neymiş cevap.
asla matematiksel bir şey olamaz
buna eminim çünkü matematik sağlam verilere dayanır ömür boyu yatan kişinin ne zaman öleceği bilinmediği için o anki yaşından çıkarıp 2 ye bölemezsin.
belli ki kelime oyunu var

foodal
09.12.2005, 16:23
Mantık olarak hep yarıdan gidildiyse, ömür boyu yatanın cezasının ismi şöyle olur: ...yarı ömür boyu ceza...

Yani sonuçta yine hapisten ne zaman çıkacağı belli olmaz, garibim yine orda kalır...

:36_1_50:

sila
09.12.2005, 16:51
adamin ne zaman olecegi belli olmadigi icin belki cezasi otomatik olarak silinicektirr.... yada adama bir yasama suresi verecekleridr ve cezasini yariya indirecekelridr sonra verdikleri sure geldiginde adami oldureceklerdirrr....... :)))

Asya
09.12.2005, 17:27
Bence birgün hapis yatip bir gün disari salinir.Baska birtürlü olayin altindan kalkmak mümkün degildir heralde.

chatin
09.12.2005, 19:35
vallahi asya arkadşımız doğru cevabı vermiş zaten matematiksel bi şey yoktu:-)biraz mantığa dayanıyo

mercan
09.12.2005, 22:42
vallahi asya arkadşımız doğru cevabı vermiş zaten matematiksel bi şey yoktu:-)biraz mantığa dayanıyo

aaaaa:3D_NG (9) neyani şimdi bumuydu cevapp :))
bigün yatıp bi gün çıkacak alla allah ilginç

sila
09.12.2005, 22:55
banada pe alakasi yok giib geldii cevabiiii yaa bumuydu simdi cevapp :))

mercan
09.12.2005, 22:59
banada pe alakasi yok giib geldii cevabiiii yaa bumuydu simdi cevapp :))
sila aynen katılıyorum sana
ben daha bi vayyy dedirticek bi cevap bekliyodum nedense:))
yinede cevabı öğrendim ve rahatladım bayabi merak etmiştim doğrusu :3D_NG (9)

chatin
09.12.2005, 23:45
ne yanii çok farklı bi cevapmı bekliyodunuz bundan iyi cevap olmazdı birinsanın nekadar yaşyacğını kimse bilemez ve cezalarını bu şekilde yarıya indirebilirler başka nasıl olurki varsa fikriniz yazın (:-)))))

mercan
09.12.2005, 23:48
ne yanii çok farklı bi cevapmı bekliyodunuz bundan iyi cevap olmazdı birinsanın nekadar yaşyacğını kimse bilemez ve cezalarını bu şekilde yarıya indirebilirler başka nasıl olurki varsa fikriniz yazın (:-)))))

ben fikrimi yazmıştım şu ömürün boyunu mezuro ile ölçmee ehehhe :3D_NG (9)

Lamekan
10.12.2005, 00:32
Valla ne diyim benide tatmin etmedi sorunun cevabı.. İki gündür bunun cevabıyla boguşuyor millet.. Hele mercan nın fikri cevaptan daha mantıklıydı bence... :))))

izmirksk
10.12.2005, 01:17
arkadaşlar hukukla ilgilenen birisi olarak(bir o eksikti zaten:3D_NG: ) buna şöyle yaklaşmak isterim.
örneğin falanca ülkede içtihat kararı alınabilir.(yada mesela genel af çıkarılır .buna paralel hukuksal içtihatlar yapılır/yapılabilir)
örneğin ömür boyu hapis 70 yaşla yada 80 yaşlada sınırlandırılabilir.bu o ülkedeki yargının içtihadı ile olabilir.yani ömür boyu hapis cezası verilenler mesela o ülkede 80 yaşına geldiğinde yaşın ilerlemiş olmasından dolayı artık salıverilebilirler.vb....bu tip durumlarda o anki yaşı ile cezaevinden çıkması beklenen yaş arasındaki fark 2 bölünebilir.
yani olayı genişletebiliriz.
matematiksel temeli olmayan bir soru idi elbette.bu tip soruların tek bir cevabı olmayabilir.yani birden fazla mantıklı cevap gelirse hepsi birden de doğru kabul edilebilir.elbette tek bir cevap şartına bağlanamaz.
bulmacayı soran arkadaşa teşekkür ederim

sila
11.12.2005, 19:03
arkadaşlar hukukla ilgilenen birisi olarak(bir o eksikti zaten:3D_NG: ) buna şöyle yaklaşmak isterim.
örneğin falanca ülkede içtihat kararı alınabilir.(yada mesela genel af çıkarılır .buna paralel hukuksal içtihatlar yapılır/yapılabilir)
örneğin ömür boyu hapis 70 yaşla yada 80 yaşlada sınırlandırılabilir.bu o ülkedeki yargının içtihadı ile olabilir.yani ömür boyu hapis cezası verilenler mesela o ülkede 80 yaşına geldiğinde yaşın ilerlemiş olmasından dolayı artık salıverilebilirler.vb....bu tip durumlarda o anki yaşı ile cezaevinden çıkması beklenen yaş arasındaki fark 2 bölünebilir.
yani olayı genişletebiliriz.
matematiksel temeli olmayan bir soru idi elbette.bu tip soruların tek bir cevabı olmayabilir.yani birden fazla mantıklı cevap gelirse hepsi birden de doğru kabul edilebilir.elbette tek bir cevap şartına bağlanamaz.
bulmacayı soran arkadaşa teşekkür ederim

sasardimm :)))))

evanescence
25.07.2006, 02:17
bunlarıda bir gün içerde bir gün dışarıda olarak cezalandırır heralde artık nerde ölürse doğru mu???????

munzur6262
25.07.2006, 11:13
bunlarıda bir gün içerde bir gün dışarıda olarak cezalandırır heralde artık nerde ölürse doğru mu???????bende aynen öyle düşündüm baktım beninle aynı düşünen biri daha var.ama senden kopyada almadım söyleyeyim.bencede adam bir gün hapiste yatar.diğer gün salı verilir.bu hep bu şekilde gider.baktılar adam hastalanıyor yarım günde bir bir içeri bir dışarı çıkar.ee nede olsa adamın hakkını yememek lazım.:001_tt2: :001_tt2: :001_tt2: :p :p :p

canerkan
28.07.2006, 11:03
içerde kaldıkları süre ikiye bölünüyor galiba..bildimmi :)

pazarcıklı
29.07.2006, 00:09
daha farklı bi cevap bekliyordum çok merak etmiştim merakım gittiii en azından..........:):):):)

rengin23
29.07.2006, 23:26
1.ömür boyu yattıysa zaten o kişi ölmüştür
2.o kişinin yaşının yarısı kadar indirilebilir.
3.ömür boyu hapislik olmayabilir kral döneminde ...........