Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Madımak Oteli Müze Olsun Kampanyası

yorum200423
09.12.2005, 00:18
Herkese merhaba
Bilindiği üzere 2 Temmuz 1993 yılın da Sivas' ta Madımak Otel' nde 35 ( insan ) dikkat edin parantez içindeki kelimeye katledildi ve katledilirlerken de katli vaciptir diye ( insanlık sıfatını taşımayan ) yaratıklar bağırıp oteli ateşe verdiler.
Ben burada o insanların düşüncelerinden, idaallerinden, siyasi kimliklerin den bahsetmeyeceğim.Ama asla unutulmaması gereken bir şey var o da bu insanlar oraya bir kültürü, bir şenliği, aydınlanmayı, insanlarla içiçe olmayı amaçlayarak gittiler ama herşeye rağmen tehditlere, kışkırtmalara rağmen oradaydılar ve onlar şuna inanıyorlardı biz bir ilki gerçekleştireceğiz Pir Sultan Kültür Etlinliğini KANLI SİVAS' TA yapacağız diyorlardı.Neden çünkü Pir Sultan Abdal Sivas' ta katledilmişti ve bu etkinliğin orada yapılması orada yaşayan insanların da etkinliğe katılımları sağlanacaktı.12 Eylül darbesin den sonra yaşanan olumsuz olaylar yobaz kesimin Sivas' ta olduğu gibi birçok şehirde etkinliğinin sürdürmesine zemin hazırlamıştı.
İşte bu insanlar 35 CAN birlik oldular ve bütün olumsuzluklara rağmen demokrasi adına, aydınlanma adına yürüdüler ölüme...........
Evet Madımak Oteli tamir edildi ve tekrar faaliyete geçirildi;hala otel ve girişteki katı da kebap salonu olarak kullanılıyormuş............................!!!
Evet arkadaşlar alevi.com aderesinde okuduğum ve Madımak Otelinin ''Kültür ve Sanat Müzesi'' olması gerektiğini anlatan ve bunun için de imza kampanyası başlatılmış olduğunu öğrendim bu konuyu paylaşmak istedim...
teşekkürler

Ateşte Semaha Duranlar İçin....

Ateş vardı. Can vardı. Canlar vardı.
Yangın ve ölüm vardı
Onlar ateşte semaha durdular
Benim Kabem insandır diyerek
Dost senin derdinden
Ben yana yana
Ali Ali Ali
Ban yana yana diyerek
Canlar katledildiler
2 Temmuz' da
Madımak' ta Sivas' ta
Öldüler!!!
CANLAR '''ölümü güzel kıldılar'''

Adam
22.12.2005, 21:12
Madımak en kısa zamanda müze olmalıdır!!!

Dogan24
12.01.2006, 23:11
madımak müze olmak için geç kalınmış bir an önçe girişimlerde bulunulmalı

ayvaz58
23.05.2006, 10:20
daha öncede bu konuda bir çok imza kampanyası açıldı hepsine imzamı attım ama bir faliyet göremedik umarım bu olur

aliko
28.05.2006, 13:41
Bencede müze olmalı belki ilginç gelicek ama o gün orada can veren ve kurtulan kişilerin resimleride asılmalı duvarlara

mknzozgur
02.03.2007, 12:28
Madimak Burdan MÜze Olsun Demek Kadar Kolay DeĞİl Bence Arkasindaa Bununn Devlet Bazi Kurumlar Varkİ Bu Kurumlar Devletİn Kendİne BaĞli Ve Bunlarin Felsefesİne GÖre Buranin MÜze Olmasii Onlarin Vİcdanlari İle KarŞi KarŞiya GelİceĞİ Anlamina GeldİĞİnden Ve Vİcdansizliklari GÖzlerİnİn ÖnÜne GeleceĞİnden HİÇ Umudum Yok DooĞrusu Olabİlseydİde Çoktan Olurdu Zaten Saygilaar...

maktunpek
02.03.2007, 12:48
devletin başında bu ve bu kafadaki yönetimler olduğu sürece izin vermeyeceklerdir
temennimiz müze olmasından yana

seyyah1982
02.03.2007, 17:33
kesinlikle olmalıdır alevi dernekleri yapsın en azından çokmu zor...

mknzozgur
03.04.2007, 19:24
CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak şuan mevcut bulunan tüm sol partilerin hepsini CHP partisinin çatısı altısında birleşmelerini istiyorum ki bunun nedeni derdimizi başkasından ziyade kendimizee anlatıp kendimiz çözüm arayıp bulsak daha iyi olur bunun içinde önce ikidar olmak ve tabiki solda birlik ve tek başına iktar olmanın temennisini bekliyorum tüm solcuları burdan duyarlılığa davet ediyorum oyunuzu heba etmeyin İST CHP BEYOĞLU İLÇESİNDEN CEMAL YERLİKAYA...TÜM CANLARA SELAMLAR SAYGILAR

kenli
03.04.2007, 19:32
tüm arkdaşlara katılıyorum ben ce de madımak müze olmayı en laikiyle hak ediyor. tşk.

YoRuM78
03.04.2007, 21:17
madımak otelinin muze yapılmasını bende diger arkadaslar gibi bütün insanlar gibi istiyorum. en son izlediğimde otekin alt katında kebab salonları acılmıstı. en kısa zamanda muze haline donusturulmesini arzu ediyorum.

sivaslı_sevda
03.04.2007, 21:24
Kesinlikle müze olmalı ama bu şimdilik imkansız gibi görünüyor linke bi göz atın sivas valisi istifa etmeden olmaz .
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=27978

gamber dost
04.04.2007, 10:32
madımak kesinlikle müze olmalıdır.

insanlar kardeş
04.04.2007, 14:55
CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak şuan mevcut bulunan tüm sol partilerin hepsini CHP partisinin çatısı altısında birleşmelerini istiyorum ki bunun nedeni derdimizi başkasından ziyade kendimizee anlatıp kendimiz çözüm arayıp bulsak daha iyi olur bunun içinde önce ikidar olmak ve tabiki solda birlik ve tek başına iktar olmanın temennisini bekliyorum tüm solcuları burdan duyarlılığa davet ediyorum oyunuzu heba etmeyin İST CHP BEYOĞLU İLÇESİNDEN CEMAL YERLİKAYA...TÜM CANLARA SELAMLAR SAYGILAR

DTP,EMEP,ÖDEP,SHP bu çağrıda varmı?

mknzozgur
05.04.2007, 13:25
DTP,EMEP,ÖDEP,SHP bu çağrıda varmı?

bence can var ki zaten de o0lmalı ki nedeni de zaten değilmidir ki oyların bölünmesinee bu diğer partilerin sebep olması dır zaten ki ben hepsinin felsefe ve görüşüne saygı duyuyorum ama bir gerçek te var ki soldaa ki bizi temsil edebilecek bir parti varsaki bence ve sanıyorum sencede bu CHP dir gerçekçi davranırsak duygusallıktan uzak objektif bakarsak bende bunun için ki derim gene yenilenir bu vesile ile neden biz bir olup ta biz başa gelmiyoruzz da çüzüm istediğimiz konuları ki bu örnek olarak madımak otelinin müze olması w.s ve diğer alevili sorunları diyebiliriz bunu iktidara gelmekle çözmek daha akılcı ve dahaa mantıklı n dersin bilmiyorum ama artık siyaseti güçlü olan yapıyor güçlü olan iktidar hali ile dediğini uygulatıyor bir şşekilde bizde seyirci kalıyoruz elimiz kolumuz bağlı bakmaktan başka seyretmekten başka birşey gelmiyor bunun için gelin birleşelim bir olalım tek olalım derim ben senin düşüncene de saygı duyarım selam olsun saygılar eyvallah

D-e-v-r-i-m-c-i
05.04.2007, 13:35
bence bir müze açılmalı ama madımak ta değil.evet sivas olmalı yeri ama o madımak ta kökten kaldırılmalı.

dicle58
15.04.2007, 11:50
Evet canlar kesinlikle müze olmalı.ben ilçede ikamet ediyorum fakat sivasa
her gidişimde yüreyim sızlıyor oradan her geçişimde binlerce defa ölüyorum.
ve dahası orası bir et lokantası en dayanılmaz yönlerinde biriden bu bian önce yapılması gereken yapılmalı insanlara sürekli işgence yapılıyor bence,şehitlerimizin anısına saygı duyulmalı ve müze yapılamayacaksa bile kapatılmalı.

cornflakegirl
15.04.2007, 12:56
müze yerine okula çevirilmesini yeğledigim yerdir. okul olsun ki giden canların neden gittigini anlayacak beyinler yeşersin...

"şairler yakılıyorsa ülkende
daha çok şiir oku çocuk..."
hüseyin yurttaş

dogan_09
15.04.2007, 15:14
Ateşte yananların acısını ancak ateşte yanan bilir.Madımakın müze olmasının imza kampanyalarıyla gerçekleşmiyecegini düşünüyorum.Anlamıyorum sivasta alevi mi yok yoksa varda seslerinimi çıkaramıyorlar neden oraya kebab salano açılmasına izin veriliyor buna izin veren devlet degil buna izin veren polis,jandarma,vali degil buna izin veren orada yaşayan alevilerdir hiç kusura bakmasınlar.Herkes işine gücüne bakıyor nerde gençler bu iş bu yönetimle olmaz bunu herkes biliyor ve söylüyor zor kullanılacagı yeride bilmek gerek şahsi fikirlerimce orayı şuan işleten kişileri hertürlü zoru kullanarak yıldırırım tehdit ederim gerekirse gidip bacaklarına sıkıcaksın mafyavari usulüyle müze olmayacaksa kardeşim et salonuda olmasın bumuydu bizim ölenlerimize deger verişimiz sahip çıkışımız bir iki korkutmayla olayla orada iş de olmaz ve birdaha kimsede orayı tutmaz müze olmasada boş kalsın daha iyidir şahsi fikirlerim sert yapıcı degil yıkıcıda olsa bu benim fikrim vede gerçekleştirmek isterim.

Haydaryiğit
15.04.2007, 16:45
yorum200423 can konu için teşekkürler...

En kısa zamanda müze olmasını istiyorum.Bu acımasızca aydınlarımıza yapılan katliamı yeni nesiller görsünler de içimizdeki yobazların ne denli olduklarını görsünler.Yakın tarihimiz ileride Tarih Kitaplarında bir ihtimal anlatılırsa Madımak Katliamı da kitaplara konulmalı...

Sivas Madımak'ta canlar
Daha ömründe fidanlar
Henüz kana doymayanlar
Ateşe verdiler sizi..
Şehitlerimizi saygıyla,yüreğimde Sivas adı anıldıkça sızlayan yarayı hatırlayarak tekrar anıyorum.
Saygılarımla

Baran336
23.04.2007, 16:05
Madimak Burdan MÜze Olsun Demek Kadar Kolay DeĞİl Bence Arkasindaa Bununn Devlet Bazi Kurumlar Varkİ Bu Kurumlar Devletİn Kendİne BaĞli Ve Bunlarin Felsefesİne GÖre Buranin MÜze Olmasii Onlarin Vİcdanlari İle KarŞi KarŞiya GelİceĞİ Anlamina GeldİĞİnden Ve Vİcdansizliklari GÖzlerİnİn ÖnÜne GeleceĞİnden HİÇ Umudum Yok DooĞrusu Olabİlseydİde Çoktan Olurdu Zaten Saygilaar...

Baskaldiran ve hakkini her Arenada Arayan aleviler var artik

Gecen Yil Almanyada Agittan Umuda Dedik,
Bu Yil,
Umutlar Gerceklesecek
Madimak Müze Olacak!!!

Sende Destek Ol
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=11376&stc=1&d=1177332500

berfoli
23.04.2007, 22:42
ne müzesi olacak orası arkadaşlar adını bile anmak istemedigimiz oteli müze yapacağız yaptırırlarsa tabi ertesi gün yine yakarlar merak etmeyin her yandığımız yeri müze yapsaydık türkiye alevi müzesi olurdu çünkü heryerde yakıldık eğer unutturmak istemiyorsak yanan canları; eğitime ağırlık verelim okuyalım yoksa hepimiz yok edilmeye mahkum olacağız... bizimde çakmağımız ve sopamız kalem olsun dostlar hepinizi sayğıyla selamlıyorum....

Baran336
24.04.2007, 05:41
ne müzesi olacak orası arkadaşlar adını bile anmak istemedigimiz oteli müze yapacağız yaptırırlarsa tabi ertesi gün yine yakarlar merak etmeyin her yandığımız yeri müze yapsaydık türkiye alevi müzesi olurdu çünkü heryerde yakıldık eğer unutturmak istemiyorsak yanan canları; eğitime ağırlık verelim okuyalım yoksa hepimiz yok edilmeye mahkum olacağız... bizimde çakmağımız ve sopamız kalem olsun dostlar hepinizi sayğıyla selamlıyorum....

Kusura bakma sana Söyleyecek sözüm yok

NiSAN_Rojda
24.04.2007, 17:26
Kusura bakma sana Söyleyecek sözüm yok

aynen katılıyorum arkadaşım sana.........
nası bi düşünce bu ya..... kınıyorum... bir de alevi olcak

taşdevri
24.04.2007, 17:33
bence can var ki zaten de o0lmalı ki nedeni de zaten değilmidir ki oyların bölünmesinee bu diğer partilerin sebep olması dır zaten ki ben hepsinin felsefe ve görüşüne saygı duyuyorum ama bir gerçek te var ki soldaa ki bizi temsil edebilecek bir parti varsaki bence ve sanıyorum sencede bu CHP dir gerçekçi davranırsak duygusallıktan uzak objektif bakarsak bende bunun için ki derim gene yenilenir bu vesile ile neden biz bir olup ta biz başa gelmiyoruzz da çüzüm istediğimiz konuları ki bu örnek olarak madımak otelinin müze olması w.s ve diğer alevili sorunları diyebiliriz bunu iktidara gelmekle çözmek daha akılcı ve dahaa mantıklı n dersin bilmiyorum ama artık siyaseti güçlü olan yapıyor güçlü olan iktidar hali ile dediğini uygulatıyor bir şşekilde bizde seyirci kalıyoruz elimiz kolumuz bağlı bakmaktan başka seyretmekten başka birşey gelmiyor bunun için gelin birleşelim bir olalım tek olalım derim ben senin düşüncene de saygı duyarım selam olsun saygılar eyvallah

Birlik sart. Oylar bolunmemeli. Yoksa cook gec olacak.

taşdevri
24.04.2007, 17:35
Müze ne demek arkadaslar?

taşdevri
24.04.2007, 17:44

Arkadasimiza bosuna yuklenmeyelim. Haksiz da degil. Ozellikle egitim konusunda cok hakli. Sizce sunni kesim boyle bir girisimi nasil algilayacak? Kendilerine nasil bir pay cikaracaklar? Insanlari nasil katlettiklerinin resmi midir bu? Belgesi midir? Vay be! Yeryuzunde bundan daha aci birsey olamaz. Kimsenin ekmegine yag surmeden, dikkatle alinmasi gereken bir karar. Adi muze olmamali. Baska bir cozumu olmali bunun. Baska bir formatta olmali. Ama yapilmali.

NiSAN_Rojda
24.04.2007, 17:46
Müze ne demek arkadaslar?

hangi amaçlı sordun bu soruyu ?

taşdevri
24.04.2007, 17:51
hangi amaçlı sordun bu soruyu ?

Muze sanat ve bilim eserlerinin sergilendigi yerdir. Orada bir katliam yapildi. Adi muze mi olmali sence? "Sehitlik" desek neyse.

antropolog
24.04.2007, 18:19
insanın insanca yaşamaktan başka ne gibi gayesi olabilirki! İşte insanca yaşamayı amaç edinmiş biz alevilere karşı hunharca bir şekilde yapılmış ve canlarımızı yakmış bir mekanın, anıtsal bir müze olmasını yıllardır dile getiren alevi ve tüm hümanist insanlarımızın bu isteği bir türlü yerine getirilememiştir. şu unutulmamalıdır ki diri diri hayvan bile yakılmaz....

gazili24
24.04.2007, 19:32
canlar
sanırım şu an madımak otelinin altında kebapçı vardır düşünebiliyomusunuz.... kesinlikle müze yapılmalıdır ama bence bu işin içine siyasiler bulaşmamalıdır kendimiz halletmeliyiz birleşip sesimizi daha gür çıkararak bu geç kalmış projeyi hayata geçirmeliyiz

NiSAN_Rojda
24.04.2007, 20:29
Saldırı ve katliamdan iki gün önce dağıtılan bildirilerden biri şöyledir:

“MÜSLÜMAN KAMUOYUNA

“Bismillâhirrahmânirrahim

“Peygamber, mü’minlere kendi canlarından ileridir. Onun hanımları da mü’minlerin analarıdır.” (Ahzâb:6)

“Mü’minlere öz canlarından daha ileri olan Allah Resûlü (S.A.V.)’ne ve O’nun temiz zevcelerine, Allah’ın beytine (Kâbe’ye) ve kitab’ı Kur’an’a alçakça küfredilmekte ve mü’minlerin izzet ve namuslarına saldırılmaktadır.

“Dünyanın bazı bölgelerinde şeytan ve onun yandaşları olan emperyalist kâfirler, dinimize ve mukaddes değerlerimize dil uzatmaktadırlar. Bunun başını ise satılmış, mürted Salman Rüşdi köpeği çekmektedir.

“Bu şeytanî oyunlara karşı, izzetli ve duyarlı Müslümanlar yiğitçe mücadele ortaya koyarak, bu uğurda canlarını feda etmekten çekinmemişlerdir.

Bu iğrenç oyunların bir uzantısı olarak ülkemizde de; AYDINLIK gazetesi denilen bir paçavrada, mel’un Rüşdi’nin figüranlığına soyunan, dünya emperyalizminin gönüllü uşağı Aziz Nesin, aynı şekilde, Kur’an’ın korunmuşluğuna dil uzatmış, Hazret-i Peygamber (S.A.V.)’in aile hayatını (hâşâ) bir genelev ortamına benzetmiş ve ümmetin anaları olan hanımlarına (hâşâ) fahişe deme cür’etinde bulunmuştur. Bu olay, dünyanın değişik yerlerinde kâfir devletler tarafından dahi kabul görmezken, basımına müsaade edilmezken, ne yazık ki laik ve ikiyüzlü T.C. Devleti tarafından yayımlanmasına izin verilmiş, ayrıca bunu kabullenmeyip protesto eden izzetli Müslümanlar, devletin polis ve jandarması tarafından coplanmış, kurşunlanmış, bir kısmı da hapishanelere atılmıştır. “Salman Rüşdi köpeği Müslümanlar’ın çok az olduğu kâfir bir ülkede korkudan sokağa çıkmaya bile cesaret edemezken, onun yerli uşağı Aziz Nesin köpeği, yanında kendisiyle beraber bir ekiple birlikte, şehrimiz Valisi tarafından davet edilip, şehirde adeta Müslümanlar’la alay edercesine gezebilmektedir

.

“Kâfirler şunu iyi bilmeli ki:

“İslâmın Peygamberi’ni ve kitab’ın izzetini korumak için, bu uğurda verilecek canlarımız vardır.

“Gün, Müslümanlığımızın gereğini yerine getirme günüdür.

“Gün, Allah (C.C.)’ın vahyi Kur’an-ı Kerim’e, Allah’ın meleklerine, Allah’ın Resûlü Hz. Muhammed (S.A.V.)’e, O’nun ailesine ve ashabına yöneltilen çirkin küfürlerin hesabının sorulması günüdür.

“‘İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. Kâfirler de tağut yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşın. Çünkü şeytanın hilesi zayıftır.’ (Nisa:76)

“Galip gelecek olanlar, şüphesiz ki Allah taraftarı olanlardır.

Saldırı ve katliam gecesi 1 Temmuz akşamı da başka bir bildiri evlere dağıtılır:

“Halkımıza Çağrı;

“Müslüman halkın yaşadığı bu ülkede, İslam için binlerce şehit verilmiş bu topraklarda, bir kesim tarafından, ‘basın özgürlüğü, düşünce hürriyeti’ adı altında, Müslümanlar’ın kutsal değerlerine sözlü veya yazılı olarak kimse saldıramaz.

“Biz Müslümanlar, canımız pahasına da olsa, bu değerlerimizi korumakta kararlıyız.

“Müslüman halkımızdan bu konularda duyarlı olup, İslam’ın değer yargılarını alaya alanlara izin vermemelerini, ne pahasına olursa olsun bunu engellemeyi dini bir görev olarak bilmelerini, bu alçaklar karşısında susulduğunda, yarın mahşerde Allah’a nasıl hesap vereceğimizi düşünmelerini istiyoruz.

“ ‘Müminlerin, Peygamberi kendi nefislerinden çok sevmeyi gerekir. O’nun eşleri, onların anneleridir...’ (Ahzâb Suresi, Ayet: 6)

“ ‘Ve kâfirlerin hesapları varsa, Allah’ın da bir hesabı vardır. Allah hesabı çabuk görendir.’ (Enfal Suresi, Ayet : 30)

“ ‘Kâfirler istemese de, Allah nurunu tamamlayacaktır.’ (Saff Suresi , Ayet:8)

“Not: Bu yazıyı okuyan, Allah rızası için çoğaltarak dağıtsın.

MÜSLÜMANLAR”

NiSAN_Rojda
24.04.2007, 20:32
Pir Sultan kızıydım ben de Banaz’da

Kanlı yaş akıttım baharda yazda

Dedemi astılar KANLI SİVAS’TA

Darağacı ağlar Pir Sultan deyü

-------------------------------

İlimi sorarsan köyümdür Banaz

Yakılsın yıkılsın ol KANLI SİVAS

Bir ben ölmeyinen cihan yıkılmaz

Açılın zındanlar Pir’e gidelim!

----------------------------

NiSAN_Rojda
24.04.2007, 20:37
Devrimciler öldürmekle bitiremeyeceklerini anlamaları için... Tek yol devrim.!! MÜZE OLMALI....
ve
Cumhuriyetimizi yıkamayacaklarını anlasınlar diye...!!!

berfoli
24.04.2007, 21:16
Sevgili canlar benim söylediklerimi yanlış anlamış olan arkadaşlar ve hatta aleviliğimi sorgulayanlar bile olmuş... Herkesin kendi görüşü. bende bir alevi olarak sivas katliamında diri diri yanarak can veren 37 can ile birlikte yandım, yanıyorum ve kanımın son damlasınada kadar yanacağım bunu kimseye kanıtlamak zorunda da değilim. Ama biraz akıllıca düşünelim sevgili arkadaşlar sonuçta burada hepimizi ilgilendiren bir konu ile ilgili konuşuyoruz. Müze sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılardır. Sivas katliamında ölen 37 canın sergilenecek ibret gösterilecek neyi vardı. 37 can için bir müze yapılacaksa katliamın yapıldığı madımak oteli müze olmamalı arkadaşlar. Ben bir alevi olarak diri diri yanarak can vermiş olan 37 canın yaşamlarının insanlığa yakışmayacak şekilde son bulduğu madımak otelinin içine giremem birde o canların ailelerini düşünsenize müze olduğunda gidebilecekmi onlar. Şu anda yurtdışındayım ancak türkiyede bir kamu görevlisi olarak çalışıyordum şu anda eşimin görevinden ötürü ücretsiz izindeyim bilmenizi isterimki alevi olduğum için bir çok sıkıntı yaşadım. Ama hiç saklamadım alevi olduğumu saklamamda. Ben bu nedenle aleviler olarak zaten yeteri kadar eziliyoruz okuyup yükselelim iyi yerlerde olalım diyorum hepimiz aynı fikirdeyiz biliyorum. . Canlarımızın müzesini yüreğimize kuralım ....

NiSAN_Rojda
30.04.2007, 12:27
Sevgili canlar benim söylediklerimi yanlış anlamış olan arkadaşlar ve hatta aleviliğimi sorgulayanlar bile olmuş... Herkesin kendi görüşü. bende bir alevi olarak sivas katliamında diri diri yanarak can veren 37 can ile birlikte yandım, yanıyorum ve kanımın son damlasınada kadar yanacağım bunu kimseye kanıtlamak zorunda da değilim. Ama biraz akıllıca düşünelim sevgili arkadaşlar sonuçta burada hepimizi ilgilendiren bir konu ile ilgili konuşuyoruz. Müze sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılardır. Sivas katliamında ölen 37 canın sergilenecek ibret gösterilecek neyi vardı. 37 can için bir müze yapılacaksa katliamın yapıldığı madımak oteli müze olmamalı arkadaşlar. Ben bir alevi olarak diri diri yanarak can vermiş olan 37 canın yaşamlarının insanlığa yakışmayacak şekilde son bulduğu madımak otelinin içine giremem birde o canların ailelerini düşünsenize müze olduğunda gidebilecekmi onlar. Şu anda yurtdışındayım ancak türkiyede bir kamu görevlisi olarak çalışıyordum şu anda eşimin görevinden ötürü ücretsiz izindeyim bilmenizi isterimki alevi olduğum için bir çok sıkıntı yaşadım. Ama hiç saklamadım alevi olduğumu saklamamda. Ben bu nedenle aleviler olarak zaten yeteri kadar eziliyoruz okuyup yükselelim iyi yerlerde olalım diyorum hepimiz aynı fikirdeyiz biliyorum. . Canlarımızın müzesini yüreğimize kuralım ....

berfoli can yukarda da açıklamasını yaptım MÜZE OLMALI .Çünkü;

Devrimciler öldürmekle bitiremeyeceklerini anlamaları için... Tek yol devrim.!! MÜZE OLMALI....
ve
Cumhuriyetimizi yıkamayacaklarını anlasınlar diye...!!!

zaten yüreğimizde....ama bilsinler ki yakmakla,işkence etmekle ya da zorla kafasına silahı tutarak ya görüşünden vaz geçeceksin yada canından demekle bizi bitiremezler....hangi devrimci vazgeçmiş hangi devrimci ölümden korkup teslim etmiş kabullendiği ve mücadelesini verdiği düşüncesini.....
..............müze olmalı bence ..ve ilk yazdığın cümlelerin bana biraz tuhaf geldi ya da sen tam açıklayamadın anlatmak istediklerini...

NiSAN_Rojda
09.05.2007, 17:44
canlar
sanırım şu an madımak otelinin altında kebapçı vardır düşünebiliyomusunuz.... kesinlikle müze yapılmalıdır ama bence bu işin içine siyasiler bulaşmamalıdır kendimiz halletmeliyiz birleşip sesimizi daha gür çıkararak bu geç kalmış projeyi hayata geçirmeliyiz

zaten sivasdaki siyasetciler hiç bi şey yapamazlar.yapmazlara...................oteli bırakın daha yakanlar cezalarını çekmedi

muhammetmustafa
09.05.2007, 21:31
sevgili arkadaslar yanlış hatırlamıyorsam aynı diri diri yakılarak almanyanın solingen eyaletinde olmus vede alman hukumetı o evi derhal müze haline dönüstürdüler .hatta müze yapılması icin türk makamlarından baskıda yapıldı ama . şimdi aynı olayı neden sivas madımak oteli icn uygulanmıyor acaba ben bunda art niyet arıyorum

NiSAN_Rojda
09.05.2007, 21:33
sevgili arkadaslar yanlış hatırlamıyorsam aynı diri diri yakılarak almanyanın solingen eyaletinde olmus vede alman hukumetı o evi derhal müze haline dönüstürdüler .hatta müze yapılması icin türk makamlarından baskıda yapıldı ama . şimdi aynı olayı neden sivas madımak oteli icn uygulanmıyor acaba ben bunda art niyet arıyorum

ordaki amaç neydi peki.????niçin yaktılar ? kimler kimi yaktı....?? can bunlar hakkındada bilgi veririmisin merak ettim :thumbup1:

firariHH
09.05.2007, 21:45
ordaki amaç neydi peki.????niçin yaktılar ? kimler kimi yaktı....?? can bunlar hakkındada bilgi veririmisin merak ettim :thumbup1:

Yanan Solingende bir evdi,alman irkcilar yakmislardi, icinde 4 Türk vatandasi Can vermisti.Alman Yetikiler,Yanan Evi Bir Anit Haline Getirdiler.

Almanya Cumhurbaskani, kentin bulundugu Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Basbakani kendi halki adina magdur olan Türk aileden ve Almanya’da yasayan bütün Türklerden özür dileyip, tekrarının yasanmaması icin söz vermisti......

Sivas’da 33 Canimizin Yanmasina Ragmen, Türkiye’de hicbir devlet yetkilisi cikip bırakin özür dilemeyi, olaylardan üzüntü duydugunu belirtme geregi bile duymamıstır. Üstelik Türkiye Cumhuriyeti Sivas’ta ordusuyla, polisiyle, belediyesiyle cok acık zaaflar sergilemis, olaylara zamanında müdahale etmemistir, o olayin elebaslari bugün ellerini kollarini sallayarak aramizda gezmektedir.

Kesinlikle Madimak´in Müze olmasi taraftagriyim.

saheser
10.05.2007, 00:30
Almanyada yananlar alevi degildi sunniydi ve biz aleviler bizden 2 saat uzakta olan bu olaya kayitsiz kalmadik kaldigimiz sehirde solingende yananlar icin yürüyüs yaptik almanyada yasayan türkleri almanlar yakti.Türkiyede yasayan canlarimizi kendi insani yakti üstelik canilerden biri araniyordu nerden cikti devlet dairesinde 3 senedir calisan memur cikti hepsi korumaya alinmis bu canilere insan demek bile dogru degil devletimiz devlet olsaydi kimse bu durumda olmazdi herkes menfaati icin ugrasiyor kücümsedikleri alevi toplumuna özürü birakin sahip bile cikmiyorlar.Secim zamani gelince alevileri hatirliyorlar isleri bitince kayboluyorlar alevi derneklerinin baskanlari bir olsun kime oy verilcekse bunu bunu istiyoruz yaparsaniz tüm alevilerin oyunu alirsiniz yoksa oy yok desinler bakalim ne yapiyorlar.Alevilerimiz hakkini arayamiyor sadece konusuyorlar yanan canlarimiz icin cok fazla birsey yapilmadi davalar sürüyor yakalananlarin cogu serbest kaldi kim ne yapti gazetede bir iki yazi cikiyor kiniyoruz diyorlar bitti.

aspava
10.05.2007, 00:44
insana kıymet veren bir hükümet gelmedikçe madımak'ı müze yapmazlar görmüyormusunuz oraya kebapçı açtırarak söylenmek isteneni, bunlar zaten kasıtlıı , herzamankii gibii buram buram faşizim kokuyor benimde isteğim madımak müze olsun ama buna duyarlı olacak bir insan evladı gelirse başa yoksa bu gün cemevlerimizi kapatmaya çalışan otbeyinli zihniyetsizler madımak'ı müze yapmaya zaten yanaşmaz...

Hamza
11.05.2007, 09:07
Avrupa Alevi birlikleride bu konuda gerekli yerlere gereken uyarıları yapıyorlar.Ben inanıyorumki bir kaç yıla kadar Madımak müze olacak ve o şehitleri orda yaşatacagız,Minnetle.

as_bray
18.06.2007, 20:58
keske ama bu ulkede alevılerın hangı ıstegı dogru dürüst yapıldıki bu da yapılsın ....

eldorado
18.06.2007, 21:13
ben karşıyım müzeleştirilmesine...neyimizle övüneceğiz cehennem ateşinin,ne diyeceğiz burada 37 şehit mi verdik?
nasıl gezeceğiz içinde,o sıcaklık içimizi yakmazmı?
her köşesinde o insanların çektiği ızdırab ve son nefeslerinimi hissetmek için?
müzeleştirme fikri bana çok uzak geldi...ha onları unutmayacaksak bıraktıkları fikir,sanat ve düşüncelerini yüreğimizle savunuruz,savunmalıyızda...

devrimciyol
19.06.2007, 23:18
ben karşıyım müzeleştirilmesine...neyimizle övüneceğiz cehennem ateşinin,ne diyeceğiz burada 37 şehit mi verdik?
nasıl gezeceğiz içinde,o sıcaklık içimizi yakmazmı?
her köşesinde o insanların çektiği ızdırab ve son nefeslerinimi hissetmek için?
müzeleştirme fikri bana çok uzak geldi...ha onları unutmayacaksak bıraktıkları fikir,sanat ve düşüncelerini yüreğimizle savunuruz,savunmalıyızda...

Konuya duygusal boyutla bakıyorsun. Muhakkak ki, gezerken içimizde depremler kopacak. Ancak bu vahşetin belgeleri insanlığa ibret belgesi olarak bırakılmalıdır. Hitlerin Almanya ve Polanyadaki gaz odaları müze yapıldığı gibi madımak'ta yapılmalıdır. Bu zorunluluktur. İnsanlık tarihi boyunca bu müzeyi gezen her yeni nesil o katliamı yapanlara lanetler yağdırmaları için. Unutulmasın ve yeniden yaşanılmaması adına.
Sadece Madımak değil 19-22 Hapishane katliamında diri-diri yakılan devrimciler içinde aynı şey söylenmelidir.

Konuksever
26.06.2007, 12:11
Degerli Canlar

bilindigi gibi bu yil Sivas katliaminin 14. yili bu vesileden dolayi bütün canlari 2 temmuzda Sivas madimak otelinin önüne katilmaya davet ediyor, bu hususta herkesin duyarli olmalarini diliyorum.

Bir olalim, iri olalim diri olalim. Madimakta hep beraber olalim Sevgilerimle

hevalim
26.06.2007, 13:31
keşke müze yapılsa ama nerde bu devlet bizim sesimizi duymamazlıktan geliyo

Otuzyedi can
Otuzyedi gül çatlamış susuzluktan sıvas’ın içinde
Döne döne semaha dönenler tutuştu önce
Sonra türküler
Sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına...

rozerin62
26.06.2007, 14:12
Müze yada anıt mutlaka yapılmalıki o katliamı gerçekleştiripte yargılanmayanlar yada bir şekilde salıverilenler oradan geçemesin.yada geçerken vicdan azabından kıvranıp can çekişerek ölsünler dertlerinden.Masum insanlara acımadılar çünkü bu yobazlar.

Bedrana
26.06.2007, 17:15
bu istek tüm alevilerin içlerinden geçen bir arzudur yalnız ben şöle düşünüyorum madımak otelini müze yapmadan sivasta aleviler adına birşeyler yapmak için köklü bir kalkınma şart sivasta yaşayan alevi canlar arasında çünkü o kadar yobaz bir şehir ki ramazan ayında çeşmeden su içen insanlara bile yaratık gözüyle bakılıyor müslümanız diyerek...açık bir lokanta gördüklerinde ben şahit oldum sölenen şu ''içindekilerle birlikte orayı ateşe vereceksin hiçmi müslümanlık kalmamış bu insanlarda'' gerisini siz düşünün artık...

WeRoz62
28.06.2007, 12:46
madımak artık bızım mucadelemız.ılk bu adi olayın yasandagı gunden beri sımge olmalıydı ama sımdı bu dusunce ortaya cıktı bızım gönlumuzde mucadelemızde yerı baska muze de olmalı cok gec kalındı. ama cok gec olmadan bızde fasıstlere sımge olacak bır madımakta bır muze'de bız verecegızz yasasın halkların kardeslıgı

arkadas_62
28.06.2007, 13:39

kardeş şu chp fanatizimi ne zaman biteçek sizde onu anlamiş degilim öcelikle oluşturdugun cümleleri dogru düzgün yaz ifade etmek istedigin aklından geçen şeyleri kelimelere dökerken çokça cümle düşüklügünde bulunmuşsun bu bir ikincisi sinan yerlikaya ile varmi bir akrabalıgın soyadın dikkatimi çekti eger var ise dersimde chp bitti haberin ola degil milletvekili encümen bile çıkaramaz bu etaptan sonra solda birlik ve beraberlik olması imkansız hele hele sen chp ye hayla sol parti diyon ya komik olmuş nerde kaldi onların solculugu kaldimiki.bagımsıza vereceksin oyunu onlarda gidip seni temsil edecek baykal azılı bir anti alevi anti kürt sen bunun farkında olamayacak kadar körlekmisin e tabi şu olabilir belki parti yönetiminin içerisinde ve çıkarların dogrultusunda hareket ediyorsundur:)şaka şakada yinede gözlerini bir açip partinin son haline geldigi yere genel başkanınızın şalkavanlıklarına bak bakta ne kadar acınacak haldesiniz onu gör...

spartacus
28.06.2007, 14:01

Siz hala kendinizi solcu mu sayıyor sunuz? Artık herkesin malumudur sizin MHP'den farksız olduğunuz. Öyleki artık en faşist partiden CHP'ye transferler oluyor. Eğerki İlhan Kesici gibi biri sizin partinizde aday ise niteliğiniz bellidir. Sonra Sivas katliamı CHP'nin o dönemki yasal adı SHP döneminde olmuştu. Bu bu kadar açık ve ortadayken utanmadan ne adına söz söylüyorsunuz. Sizlerde suç ortağısınız. Erdal İnönü o dönem başbakan yardımcısı olarak duruma seyirci kaldı.

Sosyal demokrat demek emekten yana olmak demektir, enternasyonal olmak demektir. CHP milliyetçi bir parti haline gelmiştir. Evrensel değerlerin en ufak bir zerreciği yoktur. Faşist cunta ve darbelerden medet ummaktadır.
Karşı devrimci niteliğiyle bu parti olsa olsa sol gösterip sağ vuran MHP'nin kamufule edilmiş halidir.

Çekin ellerinizi alevilerin üzerinde. Alevileri bir tek seçimler yaklaştığında hatırlarsınız.

candaş
28.06.2007, 15:47
sen kimsinki aleviler adına konuşuyorsun..kendi adına konuş..
şuan ki mecliste chp milletvekili ali rıza gülçiçek vardı aleviler için bir çok soru önergesi verdi ancak çoğunluk akp de oldugu için görüşülmedi...sen ne konuşuyorsun.. sözüm spartacusa

tolstoy
28.06.2007, 21:10
Madimak otelinin suanki hali. Alevi toplumu olarak bu davaya sahip cikmaliyiz.
Madimak otelinin kapatilip müze yapilmasi gerek. Herkes bunun icin tasin altina elini koymali. 2 Temmuzda görecegiz kimler var otelin önünde onlari görecegiz.
Siyasilerin vaatlerini görecegiz.

dede_27
02.07.2007, 14:39
Birlik olsak öyle bir müze olurki .. . .

Canlar bir olamıyoruz ... Bir olsak dir olsak .. Bizi kimse tutamaz .. !

Westside
09.07.2007, 19:22
Nasıl orada yemek yiyebiliyorlar anlamıyorum ki?Bilmiyorlar mı tarihi enteresan vallahi.

akarsu
15.07.2007, 00:17
arkadaslar kesinlikle müze olmali olmaliydi zaten hemde 1993 yilinda bu çok çok geç kalinmis bir olaydir.
geç kalinmasina kalinmis ama adamlar ne yapsin hangi alevi istemez madimak otelinin müze olmamasini ama ne yazik ki ülkemizi yönetenler zaten aleviyi sevmiyolar sivas deseniz yezitlerin bol oldugu bir memleket bu sartlar altinda zor görünüyor. istenildigi zaman orasi 2-3 günde müzeye çevrilir.ama dedigim gibi yezit yezitliginden vazgeçmiyor

sivaslı_sevda
15.07.2007, 00:48
Sivas ilinde hala ne kadar alevi varsa o kadarda sünni var belki dahada fazla müze olmasınada karşı çıkılır valiside onlardan zaten bi farkı yok .

kolpa
15.07.2007, 01:11
birlik olmak tek çare bence de yani nasıl ki bağış toplanarak okullar yaptırıldıysa,dersimde yaşamevleri açılıyosa,Madımak'ta müze de yaptırılabilir.

sunagngr
15.07.2007, 01:27
mutlaka olmalı ama oranın müze olması demek birilerinin bazı şeyleri kabullenmeleri demek ben de bunu mümkün olacağını düşünmediğim için düşünnce güzel ama olası zor gibii umarım olur ve görmeye giderim

vitamin
15.07.2007, 01:33
aslında bu projeyi seçim vaadi olarak kullansaydı bir parti alevi oylarında artış alabilirdi mesela chp yapabilirdi bunu akıl edemediler sanırım
zamanı geldi geçiyor artık yapın şurayı müze

hasgül19
19.02.2008, 08:32
elbete müze olarak kalmalı kı o insan azmanları gelip geçtikçe görsünler yapılanları bu olayı tüm sıvas halkına mal etmeden tabiki saygılarımla.

Kuzey Egeli
19.02.2008, 08:56
Tabiki madımak müze olmalıdır.Bu kampanyayı hepimiz desteklemeliyiz.Sivası unutmamız mümkün değil ama enazından bu canlara,bu aydınlara,yüreklere küçük bir damla su serpilmiş olur.Onların ruhu madımak müzesinde dolaşmalı.Bizde cocuklarımıza demokrasi adına,insanlık adına bir şey yaptık diyebilelim.Bu çalışma lafta kalmasın.

zülfikares
19.02.2008, 09:04
aslında oranın duvarına orda vefat eden bütün devrim şehitlerinin bütün resimlerini yapıp bunu yapanlara bu insanların canına siz kıydınız onlar kabirlerinde rahatça yatıyorlar siz nasıl vicdanınız szlamadan rahatça uyuyabiliyorsunuz diye de yazı yazılmalı