Orijinalini görmek için tıklayınız : :: CHP'ye Alevi Sürprizi
alevi_murat24 31.01.2007, 01:03 Alevi örgütleri seçimler için plan yapmak üzere toplanıyor. CHP'ye sürpriz yapabilirler. http://img261.imageshack.us/img261/1520/aabflogo12mj4.jpg (http://imageshack.us)
Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu çatısı altındaki örgüt temsilcilerinin oluşturduğu danışma kurulu, 11 Şubat'ta Ankara'da toplanacak. Toplantıda Alevi örgütlerinin bu yıl yapılacak genel seçimde takınacakları tavır belirlenecek.
Toplantının en önemli gündem maddesini, CHP ve DSP gibi siyasi partilerin milletvekili aday listelerinde Alevi örgütlerinin belirleyeceği isimlere yer vermeleri konusu oluşturacak.
Partilerin kontenjan formülüne sıcak yaklaşmamaları durumunda Alevi adayların genel seçime bağımsız olarak katılması projesi de tartışılacak.
Mersin'de şölen var
Alevilerin sorunlarını siyaset gündemine taşıyabilmek için büyük şehirlerde bir dizi toplantı da düzenleyecek. Bu kapsamda ilk olarak 28 Nisan'da Mersin'de bir şölen yapılacak.
Şöleni Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Sivas'ta gerçekleştirilecek mitingler izleyecek.
kaynak:http://www.kanalturk.com.tr/index.php
ben alevi birliklerinin verecegi karar harfiyen uyacagim ama partiler derneklerimizin isteklerine uygun yanıtı verirse. inşallah iyi sonuçlarla bu toplantılar ve mitinkler düzenlenir.
insanlar kardeş 31.01.2007, 01:47 Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu umarım CHP nin seçim öncesi tezgahına düşmez.
Eğer Solda birlik anlamında bir faaliyette bulunacaklarsa ve Türkiyede artık bizde varız diyeceklerse önlerinde asıl tehlikenin bu günkü CHP nin olduğunu bilmelidirler.
Aleviliğin çağdaş açılımcı devrimci ruhunu CHP nin statükocu çarkında un ufak ettirmek solculuk adına büyük kayıp olacaktır.
saygılarımla...
Hinoralı 31.01.2007, 11:17 ortak alınacak kararlar faydalı olucaktır, bazı sıkıntılarımızın daha güçlü sesle duyurulması bu şekilde sağlanır. işte hep istediğimizde buydu, bireysel değil, toplumsal hareket etmek.
seyhunbey 31.01.2007, 11:44 Böyle bi Ortam seçim öncesi hep birlik olmamiz şart başka seçenek yok.. Deniz baykal babasinin koltugu sandiği yeri biraksa başkasi geçse CHP nin başina bişiler olabilir. Şöyle bi bakarsak Bizim için en iyi Seçenek yene CHP geliyor bence CHP den başka bi partide iktidara gelmesi zor.. Ama dediğim gibi CHP dede bişilerin değişmesi Şart. Mesela ilk başta Deniz baykal !!
böyle bir oluşum gerçekleşirse ne güzel. ben bir alevi olarak sonuna kadar desteklerim.belki barajı aşamayız ama dengeleri nasılda yerinden oynatabilecek güçte bir toplum olduğumuzu gösterebiliriz tabi fire vermezsek.
evet canlar bencede belki barajı aşamayız ama türkiyede alevilerin ne kadar çok olduğunu ve neler yapabileceğini herkese kanıtlayabiliriz
ya aslında chp falan değilde kendi partimizi kursak daha iyi. yani karar çıksa bile chp gibi faşist bir partiye oy veresimiz hiç gelmiyo.
baris1976 01.02.2007, 18:34 valla dostlar benim hic ümidim yok bu konuda chp -dsp bırlesmez alevi partisi kurulsa bizimkiler önce birlesmis gibi görünür sonra koltuk kavgasına tutusup secime girmeden dagılırlar %5 oy alsa bile buyuk basarı olur bence ...
bence onun yerine c.h.p içinde daha aktif olup en kısa zamanda baykal ı indirmek cünkü halen bizimkiler c.h.p gözü kapalı oy vermeye devam ediyorlar ve secıme 1 yıl kalmıski cok kısa bir zaman ve suan secimde bize yakın barajı gecebilecek tek parti var oda c.h.p bizim suan bölünmemis a.k.p ve diger partilerin işine gelir bölünmek yerine kötü yönetilsede kapısında rahatca girebildigimiz c.h.p en azından bu seçimde desteklemek en akıllıca bir karar gibi bence .......
naldökenli 01.02.2007, 18:46 zaten oynamadıkları oyun kalmadı şimdide bunumu yapıyorlar
KOLTUK ÇOK TATLI GELİYORMUŞ!!!!
Umudum_Sende 01.02.2007, 18:56 çok güzel bir düşünce ama.... ama... ama...
valla alevi birlikleri istedikleri kararı alsınlar aleviler hiç bir zaman bir bütün olarak hareket edimiyo maalesef ki... alıcaklar kararıda göreceksiniz değişen hiç bişey olmıyacak... keşke olsa....
devrimciturk 01.02.2007, 19:01 Alevilerin bir olması güzel birşey..Umarım eli ayağı düzgün bir parti çıkar..Bu Baykal burdayken zor ama..
ilknur_23 01.02.2007, 19:18 ...............
bıldırcın24 01.02.2007, 19:53 çok önemli bir mevzu,
yeri gelmişken içimde birikikenleri sizlerle paylaşıyım istedim.bir oy deyip geçmeyin bir oy bin hâk alma,bin varolma;binbir gelecek demek,yıllarca sırtrımızdan geçinip,türlü bahanelerle istediklerini alıp icraatlarda yok olan vekil,iktidar ve de muhalifler gördük.hep parçalanmak istendik hep bölündük ve fikirlerimiz birleşmedi aynı çatı altında.bir olmayı birlik olmayı beceremedik alevi kesimi olarak tek yumruk olup vuramadık elimizi masaya,bir kalem olup yazamadık. topluca var olamadık.
sonra ne mi yaptık ;yakındık yutulduk ve de yakıldık hiç sayıldık,bunları canlı hiçbirvarlık haketmez tâbi ama biraz da olsun az da olsun bizim kabâhatimiz yok mu ?neden birlik olmayı beceremiyoruz neden bir ses bir soluk olamıyoruz.
çok ciddi bir fırsattır.bu seçimler ne istiyorsak nasıl istiyorsak buyrun paylaşalım buyrun tartışalım bir ses olalım ve bir parti de uzlaşalım biz görmezden duymazdan konuşmaktan esirgenmeyecek sesimize isteklerimize boyun eğip;bizlere zırh olacak,saygı duyacak bir çatıda uzlaşalım derim.
alevi halkının bir beş yıl daha gerilemesine yok sayılmasına görmezden gelinmesine tahaâmmülü yoktur.haddimi aşıyorum belki toplum adına konuşuyorum belki ama kanayan yaralarımız acılarımız dinmez aksi gerçekleşirse ................
BİRLİKTE SOLUYALIM CAN OLAN NEFESİ
toprak_dan 01.02.2007, 20:00 chp yi zaten tasvip etmem baykal başında olduğu sürece sola leke sürüyo resmen. dsp daha cazip. bunda birleşme olur ve meclise girerse zeki sezer, baykal da dışarda kalırsa o zaman görür baykal anyayı konyayı. zor ama gönül bunu ister.
Lazoşa_62 01.02.2007, 20:17 Bende bir umutla bekliyecegim.Aslında sorun sadece türkiyede biz alevilerin sorunuyla kalmamaktadır.Özgür ve hür düşünceye inananlar,emege saygi duyanlar,haksızlığa ,yolsuzluga karşı çıkanlar,sömürüye,baskılara dur demek isteyin ve ben insanım ben bu ülkede insan gibi yaşamak istiyorum diyen her aydın,demokrat ve devrimci insanların bir araya gelmesi ve bir yumruk olması zamanıdır.
Cumhuriyet ismi verilen türkiyemizde,Cumhuriyet kurulduğundan beri düzenin çarklarını tersine çeviren yönetimlere karşi,faşizmin zülmüne karşı dur demek için halkların barışı ve kardeşligi için Türkü, Kürdü, lazı, çerkezi, Arabı, ermenisi, Alevisi, sunisi, süryanisi,hristiyanı ile "Bir vucut,bir yumruk ve bir baş" olalım.
eğer dernekler bi parti üzerine oynarsa ben güç birliği için oy veririm en azından birleşmenin ilk adımı atılmış olur.
fakat birleşme olmazsa sandığa gitmeyeceğim.
alevi_murat24 01.02.2007, 23:36 zaten oynamadıkları oyun kalmadı şimdide bunumu yapıyorlar
KOLTUK ÇOK TATLI GELİYORMUŞ!!!!
burada rolleri karıştıgını düşünüyorum burada seçimdeki tavrını belirleyecek alevi dernekleridir yok sayan bir chp veye onaun kopyası dsp degil ama hangisi daha gerçekci bir partiyi seçeceklerdir bu dsp ve chp dışında bir partide ola bilir diye düşünü yorum örnek shp veye ödp gibi..
devrimciturk 02.02.2007, 03:06 Evet SHP olabileceğini düşünüyorum...
SivanA SimyacI 02.02.2007, 12:19 İyi bir uzlaşma sonucu eminim güzel sonuçlarda oluşur.
Daha öncedelerde yapılması gereken şimdi yapılıyor.Umarım istediğimiz başarıyı el ederiz tüm aleviler birlik ve beraberlik içinde olursa daha neler yapmayız ki...
alevi kiylesinin bir olması gercekten de cok önemli bu özellikle hem ülkedeki sesimizi ortaya koyacaktır hemde dahada ses sahibi olmamıza fırsat verecektir eger böyle birşey kesin ise bundan sonraki safa daha da zor o da dogru karad alabilmek yoksa politika içerisinde eziliriz ikiyüzlüler cok.
çeşm-i naz 02.02.2007, 14:19 artık bişeyler yapsınlar zaten böyle nereye kadar gidecek daha fazla susmanın ne gereği var ne de anlama bugüne kadar böyle geride kaldığımız yeter bizim de sesimiz çıksın artık yoksa bir bakacağız erdoğan tepemizde bir de biri baykalı oturduğu yerden kaldırs çok iyi olacak sanki yakıştırdılar adamı oraya adam gitmiyor bir türlü yaptığı da bişey yok sadece sataşsın allahım yarabbim sen bizi tayyib den koru:innocent:
ilkay123 02.02.2007, 19:51 böyle bir oluşum gerçekleşirse ne güzel. ben bir alevi olarak sonuna kadar desteklerim.belki barajı aşamayız ama dengeleri nasılda yerinden oynatabilecek güçte bir toplum olduğumuzu gösterebiliriz tabi fire vermezsek.
Bu secim sistemi ile olusum sag partilere yarar getirir.Bu nedenle biz Alevi kesimi adaylarimizi kendimiz belirleyip baraji gececegine inandigimiz bir partide birlestirirsek daha uygun vede mantikli olmazmi...?..Yarinlar adina daha cok muhalefette kalmaktansa iktidarda olmak cocuklarimiz a daha yarar verir...bu konuda cok hatalar yapildi..cocuklarimizin yarinlarini sag kesimi iktidara tasiyarak degil iktidarda iken saglamak bize daha cok fayda getirir...bilmem yaniliyormuyum...saygilar!!!!
arkadslar hepinize katılıyorum chp hakkındakı görüşleriniz için fakat;o partii bizim deniz baykalın değil ona bırakırsak asıl o zaman biteriz. birbirimizi yemeden ilk önce meclise girmeliyız bence daha sonra içteki sorunlarımızı çözmek için çaba sarfetmeliyiz...... bu dönemdede mecliste izleyici olarak kalırsak inanın nefes almamız bile zorlasacakkk tesekürlerrrrr
doctorctf 03.02.2007, 00:04 ne olursa olsun önemli olan aynı partiye oy vermemiz.oyların bir işe yarayabilmesi için bölünmemesi lazım.daha da iyisi solda birliği sağlayabilmek.ama her kafadan ses çıkıyor.bırakın solda birliği,kendi aramızda bile ittifak sağlayamıyoruz.
yenibirgün 03.02.2007, 00:23 Böyle bi Ortam seçim öncesi hep birlik olmamiz şart başka seçenek yok.. Deniz baykal babasinin koltugu sandiği yeri biraksa başkasi geçse CHP nin başina bişiler olabilir. Şöyle bi bakarsak Bizim için en iyi Seçenek yene CHP geliyor bence CHP den başka bi partide iktidara gelmesi zor.. Ama dediğim gibi CHP dede bişilerin değişmesi Şart. Mesela ilk başta Deniz baykal !!
Evet haklısın CHP dışında solcu ya da bize yakın bir parti barajı geçemez ben ödp ye vereyim diyordum ama barajı aşamayacağnı düşünüyorum yine o yüzden hala kararsızım.Ama artık CHP de herşeyin farkına varsa ve kendini değiştirse çok iyi olur onların düşüncesizlikleri ve koltuk sevdaları yüzünden şu anda ülke ne biçim insanlara emanet olduğu göz önünde.Ama en azından bu birlikler baskı yaparsa değişiklik olacağına inanıyorum.
EŞİTLİK PARTİSİ 03.02.2007, 13:04 Değerli Canlar...
Bazı yorumları okuyunca çok çok af edersiniz ve kimliğimin dışında değerlendirmenizi rica ederek...PES DOĞRUSU demek zorunda kaldım.
-Dersim Katliamından
-Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının idamından
-Mahir Çayan ve Arakadaşlarının katliamından
-Maraş,Çorum,Sivas,Malatya katliamlarından
-Sivas-Madımak Katliamından...dahası ALEVİLERE ne kadar kötülük yapılmışsa bu kötülüklerden sorumlu bir parti CHP...
-Alevileri yönetim kadrolatından adeta kovan CHP...
Artık ne ilk kuruluş ilkeleriyle nede Atatürk ilkeleriyle alakası kalmayan tamamen PONTUS örgütü etkin yöneticisi Ali TOPUZ denen adamın oyuncağı haline gelmiş,FETULLAHIN Maddi desteğini alan bir parti...
Ne solcusu Allahaşkına...
Evet...bazı Alevi Canlar bana bu konuda çok kızıyor...ama kusura bakmayın artık ALEVİ Katliamlarını bu halka yaşatmak hiç kimsenin haddi değil zaten artık gücüde yetmez...
Peki neden bir TKP,ÖDP,EMEP,DTP,EP...ve diğer partileri anmıyorsunuzda bu eli kanlı CHP yi anıyorsunuz...
Neymiş efendim barajı aşarmış...
Alın size bu gün bir örnek...
MERSİN'den bir anket, CHP % 8,EP % 11...bazı yerlerde ÖDP önde,TKP önde,EMEP önde tabi güneydoğuda DTP önde...
Yapmayın Allahaşkına...ALEVİ Halkı bunu hak etmiyor...barajı aşamazlar diye diye bu güne geldik...evet elbette barajı aşamazsınız,MURAT KARAYALÇIN gibi bir muhbiri öne alıp giderseniz siddin sene barajı aşamzsınız...
Sürçi lisan etiysek affola...
Sevgi ve Saygılarımla
Bektaş ÇELEBİ
Değerli Canlar...
Bazı yorumları okuyunca çok çok af edersiniz ve kimliğimin dışında değerlendirmenizi rica ederek...PES DOĞRUSU demek zorunda kaldım.
-Dersim Katliamından
-Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının idamından
-Mahir Çayan ve Arakadaşlarının katliamından
-Maraş,Çorum,Sivas,Malatya katliamlarından
-Sivas-Madımak Katliamından...dahası ALEVİLERE ne kadar kötülük yapılmışsa bu kötülüklerden sorumlu bir parti CHP...
-Alevileri yönetim kadrolatından adeta kovan CHP...
Artık ne ilk kuruluş ilkeleriyle nede Atatürk ilkeleriyle alakası kalmayan tamamen PONTUS örgütü etkin yöneticisi Ali TOPUZ denen adamın oyuncağı haline gelmiş,FETULLAHIN Maddi desteğini alan bir parti...
Ne solcusu Allahaşkına...
Evet...bazı Alevi Canlar bana bu konuda çok kızıyor...ama kusura bakmayın artık ALEVİ Katliamlarını bu halka yaşatmak hiç kimsenin haddi değil zaten artık gücüde yetmez...
Peki neden bir TKP,ÖDEP,EMEP,DTP,EP...ve diğer partileri anmıyorsunuzda bu eli kanlı CHP yi anıyorsunuz...
Neymiş efendim barajı aşarmış...
Alın size bu gün bir örnek...
MERSİN'den bir anket, CHP % 8,EP % 11...bazı yerlerde ÖDP önde,TKP önde,EMEP önde tabi güneydoğuda DTP önde...
Yapmayın Allahaşkına...ALEVİ Halkı bunu hak etmiyor...barajı aşamazlar diye diye bu güne geldik...evet elbette barajı aşamazsınız,MURAT KARAYALÇIN gibi bir muhbiri öne alıp giderseniz siddin sene barajı aşamzsınız...
Sürçi lisan etiysek affola...
Sevgi ve Saygılarımla
Bektaş ÇELEBİ
değerli bektaş çelebi can sana bu görüşlerinden dolayı teşekkür eder sana bu konuda katıldığımı belirtmek isterim. küçük parti diye diye hep chp gibi faşist bir partiye oy verdik . peki chp ne yaptı bizler için ? (katletti horladı partiden sürdü )bahsettiğin olayların hepsinde sorumludur baş rol oynamıştır.artık bilmeliyizki chp ye gidecek her oy bize horlanma katladilme sürülme olarak geri dönecektir. ve şunu da unutmayalımki özelleştirme = yurdumuzu peşkeş etmektir, yurdumuzu satmaktır, yurdumuzda köleleşmektir ve chp özelleştirme yanlısı oy verirken özelleştirmenin karşısında duran partilerimiz üzerinde yoğunlaşsak bence bilinçli bir alevi olarak davranmış oluruz. bu çarkı kırmamız gerekir birlik sağlayacaksak da bu seçenek chp olmamalı. küçük parti diye oy vermemezlik etmeyelim bence de böyle diye diye bugünlere geldik... saygılarımla...
karakartal 03.02.2007, 19:31 Parti kurma konusunda başarılı olamayız. Devletleşme, kurumsallaşma bilinci bizde hiç yok.
Her seçimde olduğu gibi bu seçimdede oylar gene dağılacak.
toprak_dan 05.02.2007, 13:44 burada rolleri karıştıgını düşünüyorum burada seçimdeki tavrını belirleyecek alevi dernekleridir yok sayan bir chp veye onaun kopyası dsp degil ama hangisi daha gerçekci bir partiyi seçeceklerdir bu dsp ve chp dışında bir partide ola bilir diye düşünü yorum örnek shp veye ödp gibi..
teröre sessiz kalmayan bi parti olsa daha iyi olmaz mı?
alevi_murat24 05.02.2007, 18:34 teröre sessiz kalmayan bi parti olsa daha iyi olmaz mı?
evet ola bilir. ama burada kimseye adres göstermiyoruz. derneklerimizin alacagı kararı bekliyoruz. bekleyip görecegiz..
afyonluhuseyin 02.03.2007, 19:42 mükemmel birşey olur ancak bunun için çok zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.bize şu anda lazım olan ortak harket etmek ve en uygun olan yolu bulmak gerektiğine inanıyorum bu çapulcu takımını kendimizden mümkün olduğunca uzak tutalım.ama bu sürede parti kurulmalı ve halkımız bilinçlendirilmeli ayrıca derneklerimiz bu konuda yardımcı olacaklardır,saygılar
halitseyfi 02.03.2007, 20:39 Braj, baraj............
evet azınlıkların iradesini meçlise yansımasını engelleyen baraj. Demokratlar nasıl olsa birleşemez. Gerici ve faşistler ise "ulul emre" itaat edeceklerinden birleşme daha kolay olur. Böylelikle alevilerin meclise girmeleri engellenmiş olur.
Peki çözüm ne?
Bence atılan adım olumlu bir adım. Burada asıl görev bizlere düşüyor. birkere bile olsa bu federasyonlarda tartışılarak alınan karara doğru veya yanlış olduğunu düşünsek bile uyalım. Birlik olduğumuzu, olabildiğimizi kendimizede başkasınada gösterelim.
Bu alınacak karara müdahil olarak, daha doğru olmasını sağlaya biliriz. Bu kararrada toplu olarak hepimiz uyarız.
Ör: Aleviforumda bu konuyla ilgili burada tartışır, tartışma sonucunda yapılacak bir anketle çıkarılacak çoğunluk sonucuna tüm forum ailesi uyar. Bu uyacağımız kararıda bu federasyonlara bildirerek orada alınacak karara katkıda bulunuruz. Olurda burda çıkacak karardan farklı bir karar alınsa bile, eminimki alınacak karara katkısıda olur. Alevilerde bu karara uyar ve uygular.
Bu federasyonlar diğer alevi örgütlerinden bağımsız bir karar alacaklarınıda sanmıyorum.Mutlaka danışma yapıp katkılarınıda isteyeceklerdir.
Böyle bir toplantının gerçekten yapılması gerekiyordu.çünkü yıllardır alevilerin oyları sömürüldü bölündü işe yaramaz hale getirildi sonrada sırt çevrildi alevilere böyle bir toplantıyı ve yönlendirmeyi doğru buluyorum ama burada dikkat edilmesi gereken bir husus var oda bu yönlendirme yapılırken kesinlikle yancı bir tutum sergilenmemeli....
D-e-v-r-i-m-c-i 03.03.2007, 06:23 çoğunuz o kadar güzel şeyler yazmışsınızki...aslında size uymak isterdim ama benim dünyam o kadar pembe değil.bugün siz gençler hangi partiye oy verilmeli yerine,tüm bu parti sistemini kökten nasıl değiştirebilirizin açıklamasını yapmalıydınız çünkü gelecek sizsiniz.deniz gezmişlerin,mahirlerin,hüseyin aslanların,yusufların bırakmak istediği düşünce bana göre bu değildi.ve eğer o oy pusulasına basılan mürekkep elimde olsaydı onu o oy pusulasına değil bir kaç parti yöneticisinin suratına basardım.bir etrafınıza bakın,,,cumhuriyetin ilanıyla bir kaç göstermelik şey değişmiş olsa bile aslında dostlarım herşey aynı değil mi...düzen ve düzenin uşakları hiç değişmedi.sistem aynı ama soy isimler farklı.erbakan,,,erdoğan,,yani er görmesek er olduklarına inanacağız.bu ülkede alevi vatandaşlarımıza en fazla vaatte bulunup en azını gerçekleştiren parti bana göre chp.yıllardır mecliste olanda o.ve ironiktir hala şikayet ediyoruz.dostlarım gözünüzü(kapatanlara diyorum) açın artık.çünkü siz 1938 den bu yana pollyannacılık oynuyorsunuz.artık chp nin başında ne atatürk nede onun değerleri var.bu ülkede demokrasi burjuvazinin hegamonyası altındayken (ki çoğu radikal dincidir) başa gelecek partide şimdiden bellidir.din parolası,baş örtü,imam hatip sloganı,öss sloganıyla çıkan iş birlikçi akp bunların hiç birini yerine gerçekleştirememiştir.ve tüm partiler birleşsede bu ülkede bu hassas dengeleri değiştiremeyecektir.çünkü bu 3, dünya ülkesinde devletinde üstünde devlet olduğu sürece biz ancak hergün şaplak yediğimiz ensemizi kaşırız.peki çözüm nedir....ee biliyorsunuz söylemem gerek yok muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda zaten mevcut...hilafeti kaldıran,teokrasinin tekerine çomak sokan,avrupa ülkeleri kadının haklarını hunharca katlederken bu ülkede seçme ve seçilme hakkı tanıyan yasayı bu ülke evlatları çıkardı,bu ülke evlatları o tekere çomak soktu.yani bu ülkede DEVRİMİ siz yaptınız baylar ve bayanlar.nene hatun bu topraklardan çıktı.m.k atatürkte ve yurdun heryerindeki diğer cengaverler.siz isterseniz yapabilirsiniz.tek sorun ne biliyormusunuz,birbirimizle uğraşmayı bıraktığımız an,,,bu ülkede dengeleri değiştireceğimiz andır.saygılarımla...eyvallah...
yol kurbanı 05.11.2008, 23:39 arkadaş lar bence bütünsuç baykalın değil baykalın bir alevi olmadığını hepimiz biliyoruz baykal alevi geleneğini nerden bilecek adam siyasetçi sonuçta her kesimden oy alıyor elin iyisi bukadar olur peki bizler alevilik için neyaptık her birimiz deyişik partilere oyverdik hatta içimizden akp nin demokrat olduğunu düşünerek oy verenlerimiz olduğunu çok iyi biliyorum için den geçtiğimiz dönemde mecliste chp nin olmadığını düşüne bilyor musunuztürban yasası eğer geçseydi iç savaşın eşiğindeydik kısacası ya chp yada mollalar comhuriyeti istesekte istemesekte durum bundan ibaret .
|
|